Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 08:16   #811
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niom chyba z godzine Was nadrabiałam...
Byliśmy dzisiaj w hurtowni dziecięcej rozejrzeć się co ile kosztuje i oglądaliśmy wózki... Małżowi podobał sie firmy bebetto a mi bodajże baby design... Ale najpierw poczytam sobie co i jak i dopiero będę myśleć... I wpadło mi w oko łóżeczko takie ciemnobrązowe z kremowymi elementami... A i w Smyku widziałam taki jakby gips do odciśnięcia stópek po urodzeniu... Za 29.99... Idę spać dobranoc wszystkim Mamuśkom...

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

A i zapomniałam... Kupiłam sobie spodnie w h&m jeansy slim... Fajne nawet jestem mega zadowolona... Niestety rozmiar 38 okazał się już ciasny...

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Jejuuu... Dziewczyny byłam w kibelku i lekkie zaparcie więc się trochę wysilałam i zobaczyłam plamkę krwi na papierze... Małż wypił dwa piwa i mówi że jak znowu się pojawi to pojedziemy na IP... A ja nie wiem co mam robić...
Ja mam tak samo mi lekarz mówił żebym jadła tak by zaparć nie było czyli wiadomo suszone śliwki itd ale wiadomo ze zaparć nie uniknie się całkowicie. Ja mam straszne zaparcia i zawsze jak są to i jakby upławy mam krwiste i jak nie mam zaorać to normalnie się robi i juz nic nie mam żadnej krwi
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:18   #812
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cześć dziewczyny!
Mam humor tak do bani że szok. Do tego ta pogoda... Zjem śniadanko i zapuszczam się do wyra zaraz... Wczoraj pisałam do mojej ginki o tym bólu brzucha i moich obawach i napisała tylko że mam wziąć 2x1 no spa i jak coś wpaść w poniedziałek na kontrolę... To może to nic poważnego... Brzuch mnie nie boli ale twardy jakiś dziwny. Eh...

Życzę zdrówka i udanych wypadów majowych!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:28   #813
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
zostawiłam Was na pół dnia a Wy tyle stron naskrobałyście, no nic juz nadrobiłam...
a i mam propozycję, szczególnie do małejPauliny może chcesz się zmierzyć, kto ma większy brzuszek....??? z resztą możemy wszystkie...

Dobranoc!!!!
hehe mam pod pępkiem 90cm a startowalam z 72cm czyli 18cm na plusie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A w telefonie nie masz?

Jakoś dziwnie mi w brzuszku...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no nie mam ani ja ani Tz...

Pogoda jest masakryczna

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:34   #814
ania9106
Zadomowienie

Witamy się w ten deszczowy dzień

Mamy bardzoo aktywny weekend majowy.
Wicie jak nie tyłam na początku ciąży to w miesiąc przytyłam prawie 5 kg.... Waga pokazuje już 69kg. Obwód brzuszka 90 cm - standardowo mam 70cm

Dzidzia kopie jak szalona w szczególności wieczorami. Dzisiaj jedziemy do mojej siostry będę bawić siostrzeńca

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:38   #815
elffirka
Rozeznanie

Hej witam się....
U mnie już chyba ok... Krew się nie pojawiła... Więc chyba już dobrze, dzieć w nocy kopał... Ale w sumie to i tak się trochę martwię i nie mogę przestać myśleć o tym... Się wystraszyłam bo to była taka żywa krew jakby rozciąć sobie palca... Może faktycznie mi jakaś żyłka lub naczynko pękło...
Pogoda u nas straszna a dzisiaj jedziemy do mojej kuzynki na 18 ale myślę że tylko na kilka godzin bo wolę leżeć jednak...

Edytowane przez elffirka
Czas edycji: 2014-05-03 o 08:40
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:39   #816
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość

Wicie jak nie tyłam na początku ciąży to w miesiąc przytyłam prawie 5 kg.... Waga pokazuje już 69kg. Obwód brzuszka 90 cm - standardowo mam 70cm

Dzidzia kopie jak szalona w szczególności wieczorami. Dzisiaj jedziemy do mojej siostry będę bawić siostrzeńca
Oooo wazymy tyle samo chociaż ja może już ten kg lub dwa więcej a pod pępkiem ok 100 cm - kto da więcej ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:48   #817
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu to ? To nie all inclusive ?
Ja tylko raz bylam w szpitalu jak migdalki mi wycinali to i tak nie jadlam tam nic a i tylko jedną noc byłam hehe lezenie po porodzie będzie moim pierwszym poważnym razem

To ja też spadam na sniadanko bo bejbik już kopie z głodu
Kiedy ja uslysze serduszko

All inclusive. Dostalam sniadanko i kawę, obchód był.
Pytali co i jak i kazali zostawić wkładkę z dzisiejszej nocy.... Dostalam jakiś lek (aspargin czy jakoś tak) i wsio. IDE do kibelka zobaczyć co i jak. Dzidzia się rusza, a ja czytam internet na zmianę książkę:Język dwulatka, Tracy Hogg, chociaz jej książka pt. Język niemowląt nie bardzo mi się podobała.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 08:55   #818
nmartyna
Zadomowienie

Dzień (nie)dobry...
Widzę, że pogoda wszędzie chyba jest tak beznadziejna jak u mnie...
Pada, na termometrze 5 st. no jeszcze tylko śniegu brakuje...
Małż od wczoraj rana w pracy siedzi, wróci dopiero po 14... No nienawidzę takich dni!
Czekam do 12, bo siostra z rodzinką przyjadą po mnie i jedziemy na obiad do rodziców. Mam nadzieję, że Tż dołączy szybko do nas.
Dobrze, że Malutka w brzuchu szaleje, to trochę radości mi to przynosi dzisiaj
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:06   #819
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dobrze ze mówisz do brzuszka potem maluszek na pewno bedzie bardzo przywiazany do twojego głosu itd, ja w ciazy duzo słuchałam muzyki i tańcowałam i mały odkąd wstał na nózki to upka rusza

a na zdrowie
ja ostatnio ograniczyłam zakup słodyczy bo jak nigdy zaczełam je wcinac

a odnośnie przytulasków itd itd wrzuce wam zaraz fotke jaka maz nam zrobił jak pare dni temu nam sie z młodym zasneło
troche przerobione bo w oryginale mam na fonie

przesliczen zdjęcie

oficjalnie witam sie w 23 tygodniu.

U mnie obwod brzuszka 95cm a przed ciaza nie mam pojecia, ale mam juz 7 kg na plusie

Spokojnie u mnie dzis tez paskudnie zimno i ponuro, zaraz wskakuje do lozka do mezusia

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:25   #820
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Ale kochany
Kosmos, ale to też taki rodzaj miłości, że gdyby mojemu dziecku ktoś coś zrobił to nie wahałabym się rozerwać na strzępy gołymi rękami. A potem z żalu bym zwariowała. U nas na osiedlu mieszkała kobieta która straciła w wypadku córkę i chodziła całymi dniami i nocami po dworze i ją wołała. Została zamknięta w psychiatryku. I wiem że gdyby coś się stało mojemu dziecku, skończyłabym tak samo. Siła matczynej miłości jest piękna i przerażająca jednocześnie.
zgadzam sie, wiem, że mogłabym zabic, żeby tylko uratować moją córeczkę. Męża też bardzo kocham, ale to inny rodzaj miłości, może też dlatego, że dziecko jest takie bezbronne, zdane na rodziców. Dlatego strasznie przeżywam jak słyszę o maltretowaniu dzieci, i to przez najbliższe osoby. Potem te dzieci myślą, że tak wygląda "miłość" mamy lub taty bo nie zna innego świata. Staram się nie oglądać takich wiadomości, ale jak zobaczę, to zaraz pędzę do mojejcóreczki, by ją mocno przytulić....
albo jak zatonął ten prom u wybrzeży Korei, mnóstwo młodzieży szkolnej zatonęło, jak widzialam rozpacz ich rodziców, coś strasznego

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:35   #821
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Pytali co i jak i kazali zostawić wkładkę z dzisiejszej nocy.... Dostalam jakiś lek (aspargin czy jakoś tak) i wsio. IDE do kibelka zobaczyć co i jak. Dzidzia się rusza, a ja czytam internet na zmianę książkę:Język dwulatka, Tracy Hogg, chociaz jej książka pt. Język niemowląt nie bardzo mi się podobała.
A to fajnie Jak dzidzia szaleje to bardzo dobrze
Ksiażek niestety nie czytam mimo ze idzie mi to szybko, ale jakoś tak nie lubie, no chyba ze jakas biografia ciekawa albo o uzależnieniach i chorobach

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
przesliczen zdjęcie

oficjalnie witam sie w 23 tygodniu.

U mnie obwod brzuszka 95cm a przed ciaza nie mam pojecia, ale mam juz 7 kg na plusie

Spokojnie u mnie dzis tez paskudnie zimno i ponuro, zaraz wskakuje do lozka do mezusia
no w końcu ujawniają się grubaski takie jak ja

Jeszcze nigdy nie miałam tak szybko i wcześnie przygotowanego wszystkiego do obiadu Dzis serwuję rybkę z pacyfiku smazoną, ziemniaczki z koperkiem i mizerię

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-03, 09:37   #822
Antananariwa
Raczkowanie

Dzień dobry ciężaróweczki

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Powiedziałam mu,ze Wam się spodobała jego niespodzianka, ale urósł od razu faceci to są jednak próżni
Haha jak to typowy facet

Cytat:

A i zapomniałam... Kupiłam sobie spodnie w h&m jeansy slim... Fajne nawet jestem mega zadowolona... Niestety rozmiar 38 okazał się już ciasny...
Niech się dobrze noszą

Cytat:

Jejuuu... Dziewczyny byłam w kibelku i lekkie zaparcie więc się trochę wysilałam i zobaczyłam plamkę krwi na papierze... Małż wypił dwa piwa i mówi że jak znowu się pojawi to pojedziemy na IP... A ja nie wiem co mam robić...
Jak już Kasia radziła lepiej poczekać i nie siłować się bo łatwo o hemoroidy One też krwawią

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
hehe mam pod pępkiem 90cm a startowalam z 72cm czyli 18cm na plusie
Cytat:
Obwód brzuszka 90 cm - standardowo mam 70cm
Ja też 90 w pępku, no i metr w doopie

Cytat:
Oooo wazymy tyle samo chociaż ja może już ten kg lub dwa więcej a pod pępkiem ok 100 cm - kto da więcej ?
Ale ty jesteś wysoooooooooooooka więc to inaczej wygląda

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień (nie)dobry...
Widzę, że pogoda wszędzie chyba jest tak beznadziejna jak u mnie...
Pada, na termometrze 5 st. no jeszcze tylko śniegu brakuje...
U mnie też dziś deszczowo i zimno jak diabli. Wczoraj niby słonko świeciło ale też chłodno było a córki z dworu wygonić nie mogłam i dziś już kaszle

A ja znalazłam na strychu swoje stare ciążowe treginsy czy jak to się tam zwie (leginsy udające dżinsy) i mam na zmianę do noszenia w domu z moimi dresami. Tylko trochę luźnawe jeszcze i mi z tyłka zjeżdżają
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:45   #823
ZygaEffka
Zadomowienie

Hej dziewczynki ..
Noc minęła mi gównianie , zamiast cieszyc sie wyjazdem to po prostu chodze i narzakam... mieszkamy w hotelu na 10 piętrze i nie można tu otworzyc okien więc klimatyzacje nawet jak sie wyłączy to chodzi :/
obudziłam się rano z gardłem spuchniętym i nosem zawalonym , mimo że mieliśmy zrobione na 25 stopni i wyłączoną dodam... ale ogolnie hotel jest piękny bylismy na śniadanku Pani kelnerka przyniosła mi herbatke z miodem i uratowala mi życie , juz jest lepiej , potem wypiłam late i zjadłam pół ciasteczka hehe bo ja na słodkie w ciązy to absolutnie nie ;/ ale może i dobrze , bo nadal nie przytyłam więcej jak 3 kg

Dziś jedziemy do Planetarium chyba na 18 a o 15 na obiad , pada jak cholera więc na razie zamierzam się regenerować w wielkim łóżku

elfirka też tak miałam kilka razy ale zauważyłam że jak się wypróżniam to czasem mi na odbycie pęknie jakaś żyłka i stąd ta kropka , bo w ciązy niestety ale robią się hemoroidy nawet już w tych tygodniach bo macica mono naciska na wszystkie narządy.

małgosia jak to masz krwistą wydzielinę przy wypróżnianiu ? to chyba nie jest normalne

latte swietna niespodzianka od męża
malaPaulina szkoda że nie masz aparatu a telefonem tez ci sie nie uda ? chetnie bym zobaczyła twoj balonik

anesh trzymaj sie tam i nie poddawaj , nie było plamienia to juz nie bedzie , super że ci robią te badania bo pomysl jak bys miała leżeć i nic by ci nie robili to by dopiero irytowało...

eekaterina jak Ci dziwnie w brzuszku ??cos cie boli?
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:52   #824
Misstic
Wtajemniczenie

Hejka

U mnie dzisiaj pieknie swieci slonko i niebo czyste, pewnie zimno ale grunt ze slonecznie. Wczoraj padlam spac jak zabita teraz sie obudzilam, jesze troche poleze i ide myc glowe. Na druga jedziemy do cioci na wies

Znowu mialam sen ze ktos mnie gonil i chcial zabic hehe normalnie extra

Elfirka to napewno z tej drugiej dziurki byla krew, albo jakies naczynko peklo. Spokojnie i bez nerwow

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:54   #825
Niestabilna
Wtajemniczenie

Hej gaduly... was nadrobic graniczy z cudem :p
My juz przeprowadzeni zostala tylko sypialnia do rozpakowania.

Czytam was ale na cytowanie czasu nie ma.

Wczoraj bylismy na polowkowym.
Wszystkie organy w porządku, ale niestety mam pepowine dwunaczyniowa za dwa tygodnie do specjalisty. Dzidziol sie wiercil jak szalony i poczulam podczas usg mocne kopniaki. Trzeba obserwowac dzidzie.
A... no i wiadomo juz co będzie. Urodzi nam się Justus jak pani dr powiedziala ze bedzie chlopak to nie moglam wytrzymać ze smiechu bo wszyscy mowli ze będzie dziewucha.
Ja spadam tapetowac

P.s podczas urlopu przytylam 4 kg czyli razem 6 kg od początku ciąży.

Nie mogę się doczekać jak będę się normalnie udzielać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 10:01   #826
małaPaulina
Wtajemniczenie

Antananariwa ja tez metr w dupie albo i więcej,nie mierze się tam bo zaczne ryczeć ale ostatnio było równo 100cm
jeszcze gdybym w biuscie tyle miała... a tak mma figurę gruszki,masakraaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa

ZygaEffka my z Tztem mamy takie telefony stare ktore nie maja aparatow...

Niestabilna brawo dla chlopczyka będzie dobrze

Ja się biorę za książke Karin Slaughter,zupelnie nie mam co robic... jeszcze gdyby byla kasa to moze zakupy czy kino a tak...?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:02   #827
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość

Wszystkie organy w porządku, ale niestety mam pepowine dwunaczyniowa za dwa tygodnie do specjalisty. Dzidziol sie wiercil jak szalony i poczulam podczas usg mocne kopniaki. Trzeba obserwowac dzidzie.
A... no i wiadomo juz co będzie. Urodzi nam się Justus jak pani dr powiedziala ze bedzie chlopak to nie moglam wytrzymać ze smiechu bo wszyscy mowli ze będzie dziewucha.
Ja spadam tapetowac

brawa do chłopaczka chyba zrobił sie nam wysyp chłopaków Aż mój zaczął kopać że kolega sie ujawnił
I oczywiście trzymamy kciuki za dzidzie, wszytsko bedzie dobrze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-03, 10:05   #828
Misstic
Wtajemniczenie

Brawo Madzia za chlopaczka
Nie zabardzo wiem na czym polega ta pepowina dwunaczyniowa ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam tam za wasz mocno kciuki
I prosze sie tam oszczedzac troche szalona kobieto hehe
Czekamy tu na ciebie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-03, 10:28   #829
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:

Ja spadam tapetowac

Witamy kolejnego chłopca

co należy robić jak jest pepowina dwunaczyniowa? Specjalista może coś na to poradzić?

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Mnie jeszcze wczoraj nawet przeszedł ból brzucha. Dzisiaj jest dobrze, ale strasznie się wczoraj przestraszylam
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 10:31   #830
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

Ja spadam tapetowac

brawo dla synka u mnie wszyscy wróżyli chłopca a ma być dziewczynka
a z tą pępowiną to coś poważnego? przyznaję, że nie słyszalam jeszcze o czymś takim? ja miałam torbiel na pępowinie w 1 ciaży ale się wchłonęła szybko.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:38   #831
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
haha dobre dobre ale coś w tym jest miałam dwóch kuzynów starszych i ojjjj poszalało sie w młodości poszalało kolegów tez mieli fajnych
Skąd ja to znam...

Cytat:
Mój jest starszym bratem i zawsze chodził i mówił mi jak to żałuje, że nie miał starszej siostry. Myślałam,że z jakiegoś normalnego powodu ale oczywiście, dowiedziałam się,że do starszej siostry przychodziłyby starsze koleżanki itp ja mam starszą siostrę i starszego brata, i byłam dla nich w pewnym czasie kartą przetargową u rodziców bo jako najmłodsza mogłam wymoc więcej. I raz mnie wysłał brat z misją o komputer a po krótkim czasie siostra z misją o psa i komp i pies w końcu się pojawiły brat mnie może 2 razy obronił, a tak to brałam sprawy we własne ręce a jest straszy 6 lat
Ja się niestety starszego brata nie dorobiłam ale miałam starszą siostrę z którą dopiero mam dobry kontakt od 4 lat,bo wcześniej to rzucałyśmy się talerzami i w ogóle wyzywałyśmy się ale mimo to byłyśmy zawsze za sobą Kłótnie były codziennie ale jedna za drugą by w ogień skoczyła U nas też ja byłam taką kartą przetargową mojej siostry hyhy I moja siostra też starsza o 6 lat i jak trzeba było to broniła mnie jak brat

Cytat:
Powiedziałam mu,ze Wam się spodobała jego niespodzianka, ale urósł od razu faceci to są jednak próżni
Taa ale niech się dowartościowuje,a co
Cytat:
Hej witam się....
U mnie już chyba ok... Krew się nie pojawiła... Więc chyba już dobrze, dzieć w nocy kopał... Ale w sumie to i tak się trochę martwię i nie mogę przestać myśleć o tym... Się wystraszyłam bo to była taka żywa krew jakby rozciąć sobie palca... Może faktycznie mi jakaś żyłka lub naczynko pękło...
Pogoda u nas straszna a dzisiaj jedziemy do mojej kuzynki na 18 ale myślę że tylko na kilka godzin bo wolę leżeć jednak...
Może naczynko Ci jakieś pękło Ale najważniejsze,że dużo krwi nie było Ja raz też się wytarłam i wyłam już na tym kiblu i też z przodu a tu się okazało,że to hemoroid dał się we znaki a krwi było pełno... Ale jak Cię to niepokoi to odpocznij,chociaż dzieć kopie to ma się dobrze

Cytat:
To pewnie śniadanko po królewsku,co ? Dobrze,że z dzidzią ok Nie przebąkują kiedy do swojego dzieciaczka wrócisz w końcu?

Cytat:

Ja spadam tapetowac

A co to znaczy z tą pępowiną? Co lekarz mówił? No i gratuluję chłopca

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:41   #832
martek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko i lece do wyrka. Liczylam, że mniej naprodukujecie
Jutro idziemy na wesele, a potem wyjeżdżamy na tydzień, wieć raczej nie będę tu zaglądać. Trzymajcie się wszystkie zdrowo

I zdecydowanie fantastyczne uczucie kiedy dziecko samo od siebie przyjdzie się przytulić, albo pocałować

Udanego pobytu!!

Cytat:
Niom chyba z godzine Was nadrabiałam...
Byliśmy dzisiaj w hurtowni dziecięcej rozejrzeć się co ile kosztuje i oglądaliśmy wózki... Małżowi podobał sie firmy bebetto a mi bodajże baby design... Ale najpierw poczytam sobie co i jak i dopiero będę myśleć... I wpadło mi w oko łóżeczko takie ciemnobrązowe z kremowymi elementami... A i w Smyku widziałam taki jakby gips do odciśnięcia stópek po urodzeniu... Za 29.99... Idę spać dobranoc wszystkim Mamuśkom...

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Pewnie wina hemoroidów ja na szczęście póki co wypróżniam się bez żadnych problemów, póki co nawet częściej niż przed zajściem w ciążę co do wózków to ciężka przeprawa
Cytat:

Nooo to teraz robi się z Ciebie prawdziwa ciążówka
Cytat:

Ja spadam tapetowac

Nie martw się tą pępowiną, jeśli serce i nerki są w porządku, to nie powinno to sprawiać przy porodzie żadnych komplikacji, jedynie na pewno będą bardziej wnikliwie obserwować tętno dziecka. Może tę zisę okazać już po wszystkim,że była trójnaczyniowa, a na usg tego nie dostrzeżono

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:12   #833
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ..
Noc minęła mi gównianie , zamiast cieszyc sie wyjazdem to po prostu chodze i narzakam... mieszkamy w hotelu na 10 piętrze i nie można tu otworzyc okien więc klimatyzacje nawet jak sie wyłączy to chodzi :/
obudziłam się rano z gardłem spuchniętym i nosem zawalonym , mimo że mieliśmy zrobione na 25 stopni i wyłączoną dodam... ale ogolnie hotel jest piękny bylismy na śniadanku Pani kelnerka przyniosła mi herbatke z miodem i uratowala mi życie , juz jest lepiej , potem wypiłam late i zjadłam pół ciasteczka hehe bo ja na słodkie w ciązy to absolutnie nie ;/ ale może i dobrze , bo nadal nie przytyłam więcej jak 3 kg

Dziś jedziemy do Planetarium chyba na 18 a o 15 na obiad , pada jak cholera więc na razie zamierzam się regenerować w wielkim łóżku

elfirka też tak miałam kilka razy ale zauważyłam że jak się wypróżniam to czasem mi na odbycie pęknie jakaś żyłka i stąd ta kropka , bo w ciązy niestety ale robią się hemoroidy nawet już w tych tygodniach bo macica mono naciska na wszystkie narządy.

małgosia jak to masz krwistą wydzielinę przy wypróżnianiu ? to chyba nie jest normalne

latte swietna niespodzianka od męża
malaPaulina szkoda że nie masz aparatu a telefonem tez ci sie nie uda ? chetnie bym zobaczyła twoj balonik

anesh trzymaj sie tam i nie poddawaj , nie było plamienia to juz nie bedzie , super że ci robią te badania bo pomysl jak bys miała leżeć i nic by ci nie robili to by dopiero irytowało...

eekaterina jak Ci dziwnie w brzuszku ??cos cie boli?
U mnie raczej normalne bo ja mam jelito w macicy i chyba przez to tak mam.i staram się nie mieć zaparć i na sile nie staram się wypróżniać bo wtedy to struga krwi. A jak mam takie luźniejsze to wszystko ok nie leci mi żadna wydzielina bo to wygląda śluz różowy nic więcej. Lekarz mi mowil żebym nie robiła na sile i nie wiadomo jak to u mnie będzie na późniejszym etapie trochę sie martwię tym ze mutanem jestem ale staram siecdobrzecmyslec.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 11:37   #834
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Brawo Madzia za chlopaczka
Nie zabardzo wiem na czym polega ta pepowina dwunaczyniowa ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam tam za wasz mocno kciuki
I prosze sie tam oszczedzac troche szalona kobieto hehe
Czekamy tu na ciebie

chodzi o to ze normalnie pepowina ma trzy naczynia dwie tetnice i jedna zyle. Nasza ma tylko jedną tetnice i zyle

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Witamy kolejnego chłopca

co należy robić jak jest pepowina dwunaczyniowa? Specjalista może coś na to poradzić?

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Mnie jeszcze wczoraj nawet przeszedł ból brzucha. Dzisiaj jest dobrze, ale strasznie się wczoraj przestraszylam

specjalista sprawdzi czy faktycznie jest dwunaczyniowa czy nie jezrli tak musi sprawdzić przeplywy, i na to nie ma rady.

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
Udanego pobytu!!

Pewnie wina hemoroidów ja na szczęście póki co wypróżniam się bez żadnych problemów, póki co nawet częściej niż przed zajściem w ciążę co do wózków to ciężka przeprawa

Nooo to teraz robi się z Ciebie prawdziwa ciążówka

Nie martw się tą pępowiną, jeśli serce i nerki są w porządku, to nie powinno to sprawiać przy porodzie żadnych komplikacji, jedynie na pewno będą bardziej wnikliwie obserwować tętno dziecka. Może tę zisę okazać już po wszystkim,że była trójnaczyniowa, a na usg tego nie dostrzeżono
Wiem, pani dr powiedziała ze to nic strasznego i zazwyczaj sie nic nie dzieje. Ale oczywiście moze dojsc di komplikacji, może dzidzia przestac sie rozwijać ale nie dopuszczam tego di myśli twu twu. Jak narazie Justek rosnie jak należy i fika to najważniejsze.

Stary 2014-05-03, 11:40   #835
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzi o to ze normalnie pepowina ma trzy naczynia dwie tetnice i jedna zyle. Nasza ma tylko jedną tetnice i zyle

specjalista sprawdzi czy faktycznie jest dwunaczyniowa czy nie jezrli tak musi sprawdzić przeplywy, i na to nie ma rady.

Wiem, pani dr powiedziała ze to nic strasznego i zazwyczaj sie nic nie dzieje. Ale oczywiście moze dojsc di komplikacji, może dzidzia przestac sie rozwijać ale nie dopuszczam tego di myśli twu twu. Jak narazie Justek rosnie jak należy i fika to najważniejsze.

Na szczęście jesteśmy już po mału na takim etapie ciąży, że w razie W jeszcze troszkę i dzidziuś by przeżył poza naszym organizmem.
Z resztą nawet nie ma co rozkminiać. Napewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-03, 11:53   #836
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
zgadzam sie, wiem, że mogłabym zabic, żeby tylko uratować moją córeczkę. Męża też bardzo kocham, ale to inny rodzaj miłości, może też dlatego, że dziecko jest takie bezbronne, zdane na rodziców. Dlatego strasznie przeżywam jak słyszę o maltretowaniu dzieci, i to przez najbliższe osoby. Potem te dzieci myślą, że tak wygląda "miłość" mamy lub taty bo nie zna innego świata. Staram się nie oglądać takich wiadomości, ale jak zobaczę, to zaraz pędzę do mojejcóreczki, by ją mocno przytulić....
albo jak zatonął ten prom u wybrzeży Korei, mnóstwo młodzieży szkolnej zatonęło, jak widzialam rozpacz ich rodziców, coś strasznego
Ja tez strasznie takie cos przezywam, w ogole Madzie z Sosnowca do tej pory zapomnieć nie mogę... I jeszcze jest taka jedna sytuacja która mimspokoju nie daje. Dziewczyna tu na tym forum kiedyś napisała,ze jej córeczka zginęła w wypadku, bo uderzył w nich tir i zgniotl mała...

Cytat:

Jeszcze nigdy nie miałam tak szybko i wcześnie przygotow anego wszystkiego do obiadu Dzis serwuję rybkę z pacyfiku smazoną, ziemniaczki z koperkiem i mizerię
Mniam, pychotka, ciekawe co nam zaserwuja.

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
A ja znalazłam na strychu swoje stare ciążowe treginsy czy jak to się tam zwie (leginsy udające dżinsy) i mam na zmianę do noszenia w domu z moimi dresami. Tylko trochę luźnawe jeszcze i mi z tyłka zjeżdżają
Właśnie zanim przeczytalam to miałam zapytać co to SA te treginsy;p.

Ja hemoridow nie mam,ale z dupki przy wyproznianiu tez cos czasem poleci....

Cytat:
anesh trzymaj sie tam i nie poddawaj , nie było plamienia to juz nie bedzie , super że ci robią te badania bo pomysl jak bys miała leżeć i nic by ci nie robili to by d
Jakoś się trzymam, nie jest tak najgorzej. Masz racje- jakby nic nie robili to jeszcze gorzej by było.

Bawcie się dobrze i zdrowiem.

Cytat:

Ja spadam tapetowac

Super,ze chłopiec.

Cytat:
brawa do chłopaczka chyba zrobił sie nam wysyp chłopaków Aż mój zaczął kopać że kolega sie ujawnił
I oczywiście trzymamy kciuki za dzidzie, wszytsko bedzie dobrze
No a teraz to nie wiem co z moim syneczkiem, nie wiem czy czasem nie jest córeczka....

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam...

Ja się niestety starszego brata nie dorobiłam ale miałam starszą siostrę z którą dopiero mam dobry kontakt od 4 lat,bo wcześniej to rzucałyśmy się talerzami i w ogóle wyzywałyśmy się ale mimo to byłyśmy zawsze za sobą Kłótnie były codziennie ale jedna za drugą by w ogień skoczyła U nas też ja byłam taką kartą przetargową mojej siostry hyhy I moja siostra też starsza o 6 lat i jak trzeba było to broniła mnie jak brat

Taa ale niech się dowartościowuje,a co

Może naczynko Ci jakieś pękło Ale najważniejsze,że dużo krwi nie było Ja raz też się wytarłam i wyłam już na tym kiblu i też z przodu a tu się okazało,że to hemoroid dał się we znaki a krwi było pełno... Ale jak Cię to niepokoi to odpocznij,chociaż dzieć kopie to ma się dobrze

To pewnie śniadanko po królewsku,co ? Dobrze,że z dzidzią ok Nie przebąkują kiedy do swojego dzieciaczka wrócisz w końcu?

A co to znaczy z tą pępowiną? Co lekarz mówił? No i gratuluję chłopca

Dwie kanapki, maslo, plasterek szynki i jajo, ujdzie, ja wybredna nie jestem, w szczególności,ze owoce i jogurty mam swoje.

Jutro chyba wyjde:j upi:

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:54
Stary 2014-05-03, 11:53   #837
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Na szczęście jesteśmy już po mału na takim etapie ciąży, że w razie W jeszcze troszkę i dzidziuś by przeżył poza naszym organizmem.
Z resztą nawet nie ma co rozkminiać. Napewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku
Tez w to wierzę

Stary 2014-05-03, 11:54   #838
anesh_
Zakorzenienie

Niestabilna,a jak się okaże,ze jest dwunaczyniowa co co się wtedy robi?
Stary 2014-05-03, 11:55   #839
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczynki ..

Kuruj się i baw się dobrze. Ja też męczę się z zapchanym nosem więc łączę się w bólu

Cytat:
Super. oby dobrze wam się mieszkało

Cytat:
Ja spadam tapetowac

Gratulacje synka. Jak tak trochę poczytałam to jeśli nerki i serce ok to ta pępowina nie powinna stanowić żadnego zagrożenia
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:59   #840
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez strasznie takie cos przezywam, w ogole Madzie z Sosnowca do tej pory zapomnieć nie mogę... I jeszcze jest taka jedna sytuacja która mimspokoju nie daje. Dziewczyna tu na tym forum kiedyś napisała,ze jej córeczka zginęła w wypadku, bo uderzył w nich tir i zgniotl mała...

Mniam, pychotka, ciekawe co nam zaserwuja.

Właśnie zanim przeczytalam to miałam zapytać co to SA te treginsy;p.

Ja hemoridow nie mam,ale z dupki przy wyproznianiu tez cos czasem poleci....

Jakoś się trzymam, nie jest tak najgorzej. Masz racje- jakby nic nie robili to jeszcze gorzej by było.

Bawcie się dobrze i zdrowiem.

Super,ze chłopiec.

No a teraz to nie wiem co z moim syneczkiem, nie wiem czy czasem nie jest córeczka....

Dwie kanapki, maslo, plasterek szynki i jajo, ujdzie, ja wybredna nie jestem, w szczególności,ze owoce i jogurty mam swoje.

Jutro chyba wyjde:j upi:
Nie trzeba mieć hemoroidów, żeby krewka z pupy poleciała lub odbiła się na papierze. Wystarczy, że ma się zatwardzenie i podrazni się delikatne ścianki odbytu.. Natura hehe

Fajnie, że cię jutro już wypuszczą
No i teraz rzeczywiście ciekawe co będzie, chłopak czy dziewczynka
Ale może przed samym wyjściem zrobią ci jeszcze usg to można by było się dopytać

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości