Pożyczyłam i zniszczyłam - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 10:21   #31
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Dot.: Pożyczyłam i zniszczyłam

Cytat:
Napisane przez EatPlayLove Pokaż wiadomość
Powiedz, że przez pomyłkę uprałaś jej bluzkę ze swoimi rzeczami i że wyszły plamy, że przepraszasz i odkupisz. Idź w zaparte, że nie wiesz jak się znalazła pomiędzy Twoimi rzeczami, może przypadkiem zgarnęłaś, nie wiesz jak i Ci bardzo przykro. Nie tłumacz się za bardzo, nie przesadzaj w wymówkami, bo wyjdzie że kłamiesz.

Nie mów o grzebaniu w szafie, jak ja bym się dowiedziała, że współlokatorka mi w szafie grzebała na drugi dzień by mnie już tam nie było.
I zacznij może szanować prywatność innych?
Zupełnie nie wiem jak ta czysta bluzka, którą niedawno prasowałaś dostała nóżek, wydostała się z pomiędzy bluzek i wlazła do mojej szafy... jakaś taka niesforna może PRZYPADKIEM zgarnęłam Twoją bluzeczkę z Twojej szafy...
zielonaherbata1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 10:37   #32
Narrhien
Zakorzenienie

Schowaj tę bluzkę gdzieś bardzo głęboko i nigdy się nie przyznawaj, że ją widziałaś. Koleżanka, po serii poszukiwań, uzna, że ją zgubiła

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 11:22   #33
nusia114
Zadomowienie

Jak zobaczyłam tytuł wątku 'pożyczyłam i zniszczyłam' to pierwsze co mi przyszło do głowy to 'to teraz odkup'.
Zależy z kim mieszkasz, ale u mnie akcja w stylu 'zgarnęłam Twoją bluzkę przypadkiem do prania i się zniszczyła' czy nagłe 'zgubienie' bluzki by nie przeszło. Jeśli miałam bluzkę w swojej szafie to proste, że nie mogła się nagle znaleźć w czyimś praniu. Jeśli nagle bluzki nie mogłabym znaleźć to też nabrałabym podejrzeń.
Ja osobiście przyznałabym się, że ją wzięłam pod jej nieobecność, powiedziałabym, że desperacko potrzebowałam czegoś w tym stylu do ubrania, wiedziałam, że miała więc pożyczyłam, fakt nie powinnam i bardzo przepraszam, bluzka się zniszczyła i jest mi bardzo przykro, ale obiecuję odkupić, jeśli znajdę to taką samą, jeśli nie to taką jaką sobie wybierze. To że dziewczyna może sobie pomyśleć, że jestem niewychowana, wzięłam jej rzecz pod jej nieobecność bez wiedzy i zniszczyłam to trudno, stało się, trzeba wypić piwo którego się naważyło, ważne że się przyznałam, przeprosiłam i odkupię.

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 12:47   #34
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
W liceum był szał na pożyczanie sobie ciuchów. Nie cierpiałam tego i nigdy od nikogo nie pozyczałam jednak ode mnie dziewczyny pożyczały bo miałam ładne sukienki ( mam bzika na punkcie sukienek). Nie chciałam wyjść na sobka i tą, co nos zadziera. Przyznaję sprawiedliwie, że w 99% przypadków otrzymywałam je uprane i w takim stanie, w jakim je pożyczyłam.

Ale jednak ten 1% wyjątku utkwił mi w pamięci. Dziewczyna pożyczyła ode mnie sukienkę a potem nie chciała oddać. Malo tego- paradowała w niej dość często, nawet w szkole. Na moje prośby odpowiadała, że jak będzie chciała to mi odda. Miała swoje wierne grono fanek, którym wręcz powiedziała, że ja mam dużo i że mi nie ubędzie. Po prostu zrobiła ze mnie snobkę. W końcu machnęłam ręką i powiedziałam: A niech ci się dobrze nosi. Nie widziałam sensu użerać się z prymitywną zlodziejką.

Powyższe oczywiście nie ma związku z sytuacją Autorki bo nie chciała przecież ukraść tej koszulki. Jednak na miejscu poszkodowanej tak bym to odebrała, gdyby ktoś wziął coś mojego bez mojej wiedzy a potem nie okazał skruchy. Dlatego radzę uczciwie powiedzieć, jak było, rzecz odkupić i to nówkę nie śmiganą a jeśli to jest niemożliwe to spytać, w jaki sposób wyrównać stratę. I przede wszystkim przeprosić. Myślę, że szczerość i przeprosiny a potem zadośćuczynienie mogą uratować sytuację.
Też jestem tego zdania. Nie wpadłoby mi do głowy, żeby wymyslać jakieś ściemy. To robienie głupka z właścicielki bluzki. Że niby spadła i się poplamiła? Albo że nastąpiła pomyłka (jaka dokładnie)? Naprawdę jest ktoś kto by uwierzył w takie historie?
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 13:09   #35
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez abdomen robotnika syfona Pokaż wiadomość
Też jestem tego zdania. Nie wpadłoby mi do głowy, żeby wymyslać jakieś ściemy. To robienie głupka z właścicielki bluzki. Że niby spadła i się poplamiła? Albo że nastąpiła pomyłka (jaka dokładnie)? Naprawdę jest ktoś kto by uwierzył w takie historie?
No dokładnie. No bo niby co Autorka miała do szukania w szafach współlokatorki i dlaczego w ogóle ją otwierała? Przecież tego nie da się wytłumaczyć żadną ściemą. Krasnoludki szafy nie otworzyły. Gdyby ktoś mi coś zniszczył a potem jeszcze ściemniał to straciłabym i zaufanie i szacunek do tej osoby. Gdyby przeprosił i zadośćuczynił to pewnie byłabym zla ale przeszloby mi i zachowalabym szacunek do tej osoby. W końcu każdy z nas kiedyś coś glupiego i nieprzemyślanego zrobił.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 13:40   #36
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Dziewczyny! te niektóre Wasze rady pokazują tylko jakie jesteście na co dzień... ukryć, czy zrobić jakąś mistyfikację? przecież to zwykłe złodziejstwo! do czego ją namawiacie? Też w realu jesteście złodziejkami i oszustkami? szok!

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Szefowa harpii, Father of dragons, Eat play love, Narrhien wy tak na serio dziewczyny??? żenada
Stary 2014-05-03, 13:56   #37
201605161006
Konto usunięte

Jak dla mnie jesteś złodziejką, a to co powinnaś zrobić to odkupić w tym samym rozmiarze i albo oddać i się przyznać, albo się zakraść i podłożyć.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:12   #38
Father of Dragons
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielonaherbata1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! te niektóre Wasze rady pokazują tylko jakie jesteście na co dzień... ukryć, czy zrobić jakąś mistyfikację? przecież to zwykłe złodziejstwo! do czego ją namawiacie? Też w realu jesteście złodziejkami i oszustkami? szok!

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Szefowa harpii, Father of dragons, Eat play love, Narrhien wy tak na serio dziewczyny??? żenada

dziewczyna pyta o poradę, nie o ocene moralna.

Zresztą, napisalem ze jak nie uda sie odkupić, wyczyścić to niech "upozoruje" pobrudzenie podczas, gdy pożyczy ja za zgoda kolezanki. Czy namawiam do kradzieży? Chyba nie.

Sent from my RM-825_eu_poland_296 using Tapatalk
Stary 2014-05-03, 14:17   #39
201605161428
Konto usunięte

Porada jest jedna: miej godnosc i przyznaj, ze jestes oszustka. Takie wypieranie sie, rodzi nam potem ludzi, ktorzy nie widza nic zlego w oszustwach, dopoki ktos ich nie zlapie na goracym uczynku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:22   #40
201605161006
Konto usunięte

Jesteś złodziejką jak dla mnie. Jeszcze się śmiejesz, że jej to zniszczyłaś, żałosne. Najlepiej odkup, oddaj (ewentualnie podrzuć jak nie chcesz się przyznawać) i nie rób tak więcej.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:28   #41
hawaii123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
walnij jakąś ściemę i przeproś
że np spadła ci na ziemię... albo cokolwiek, wymyśl jakąś wiarygodną wymówkę i powiedz że odkupisz bo jednak szczerość pt "wzięłam se" by mnie rozbroiła. wolałabym łyknąć że to był przypadek xD
Dosyć luźne podejście do sprawy, ja bym na przykład tak nie mogła
Taka sytuacja- współlokatorka pod twoją nieobecność "pożycza sobie" twoją ulubioną sukienkę, która do najtańszych nie należała. I to jeszcze nie siostra, przyjaciółka tylko zupełnie obca dziewczyna. Chamstwo to jest i tyle. Odkupić oczywiście, jak nie zauważy to podrzucić bluzkę, a jeśli zauważy to przeprosić, ale raczej lubić to wy się nie będziecie
hawaii123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:29   #42
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Jak tak w ogóle można? Gdybym była na miejscu koleżanki, straciłabym do ciebie cały szacunek i nigdy w życiu bym ci już nie zaufała.

Nie chciałabym z tobą mieszkać. Zamykałabym pokój na klucz albo wyprowadziłabym się w trybie natychmiastowym.
Ze złodziejem nikt mieszkać nie będzie.

Przyznaj się i oddaj pieniądze.
Nie podrzucaj, nie odplamiaj, nie kłam i nie wymyślaj jakiś durnych historii.
Po prostu powiedz prawdę i oddaj jej kasę.

Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Czas edycji: 2014-05-03 o 14:38
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:33   #43
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hawaii123 Pokaż wiadomość
Dosyć luźne podejście do sprawy, ja bym na przykład tak nie mogła
Taka sytuacja- współlokatorka pod twoją nieobecność "pożycza sobie" twoją ulubioną sukienkę, która do najtańszych nie należała. I to jeszcze nie siostra, przyjaciółka tylko zupełnie obca dziewczyna. Chamstwo to jest i tyle. Odkupić oczywiście, jak nie zauważy to podrzucić bluzkę, a jeśli zauważy to przeprosić, ale raczej lubić to wy się nie będziecie
Olaboga jesli by miała zamiar odkupić to wolałabym dalej żyć złudzeniami że to był przypadek i że moja współlokatorka jest zrównoważona (jesli wie że to złe i nie ma zamiaru tego znowu robic)
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:48   #44
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Ten sam wątek jest na plotkowym.
Po co dwa razy zakładać?
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:12   #45
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:

No jasne, że serio

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:38   #46
Pigeons
Zadomowienie

Jestem w szoku po przeczytaniu niektórych rad. Najlepiej zrobić ze współlokatorki wariatkę, której rzeczy same się niszczą lub gubią
I jeszcze liczyć, że głupia bo może się nie zorientuje.

Co masz zrobić autorko? Przyznać, przeprosić, odkupić lub zwrócić pieniądze licząc na to, że dziewczyna się nie wyprowadzi.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:42   #47
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Father of Dragons Pokaż wiadomość
dziewczyna pyta o poradę, nie o ocene moralna.

Zresztą, napisalem ze jak nie uda sie odkupić, wyczyścić to niech "upozoruje" pobrudzenie podczas, gdy pożyczy ja za zgoda kolezanki. Czy namawiam do kradzieży? Chyba nie.

A ja z racji tego, ze jest to forum mogę ocenić Twoją moralność co też właśnie robię.
Zresztą, nawiązując do dalszej części wypowiedzi to namawiasz do nie przyznania się do kradzieży i dla mnie jest jasne, że jeśli tak komuś radzisz to tak samo postępujesz.W dodatku bardzo naginasz rzeczywistość .Nie zastanawiałeś się nad wstapieniem do jakiejś partii???

Edytowane przez zielonaherbata1983
Czas edycji: 2014-05-03 o 15:43
Stary 2014-05-03, 15:54   #48
Father of Dragons
Raczkowanie

Cytat:
A ja z racji tego, ze jest to forum mogę ocenić Twoją moralność co też właśnie robię.
Zresztą, nawiązując do dalszej części wypowiedzi to namawiasz do nie przyznania się do kradzieży i dla mnie jest jasne, że jeśli tak komuś radzisz to tak samo postępujesz.W dodatku bardzo naginasz rzeczywistość .Nie zastanawiałeś się nad wstapieniem do jakiejś partii???

a moze to i jakiś pomysł na przyszłość. ��
Czy tak robię... Hm.
Zawsze staram się wyjść z twarzą, z niekomfortowych sytuacji, jednocześnie wynagradzając straty.

Edytowane przez Father of Dragons
Czas edycji: 2014-05-03 o 16:00 Powód: Skleroza :D
Father of Dragons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 16:04   #49
rousse
BAN stały

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46277316]Ale honor niesplamiony. [/QUOTE]

rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 18:37   #50
nadijka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Jestem w szoku po przeczytaniu niektórych rad. Najlepiej zrobić ze współlokatorki wariatkę, której rzeczy same się niszczą lub gubią
I jeszcze liczyć, że głupia bo może się nie zorientuje.

Co masz zrobić autorko? Przyznać, przeprosić, odkupić lub zwrócić pieniądze licząc na to, że dziewczyna się nie wyprowadzi.
Dokładnie. Po prostu zachować się jak...dorosła osoba, która wypija piwo, które nawarzyła.
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 19:35   #51
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie jesteś złodziejką, a to co powinnaś zrobić to odkupić w tym samym rozmiarze i albo oddać i się przyznać, albo się zakraść i podłożyć.
tez tak to odbieram izgadzam sie ze wszystkim
rady zeby schowac i udawac ze nic sie o tej bluzce nie wie -

new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 22:02   #52
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Father of Dragons Pokaż wiadomość
a moze to i jakiś pomysł na przyszłość. ��
Czy tak robię... Hm.
Zawsze staram się wyjść z twarzą, z niekomfortowych sytuacji, jednocześnie wynagradzając straty.

to zachowuj się jak Daenerys a nie jak Viserys
Stary 2014-05-03, 22:41   #53
blanche_
Rozeznanie

Kup jakiś alkohol jaki wspólokatorka lubi, powyżej 30 zł, daj jej go i powiedz że to w ramach przeprosin, a jak sie zapyta za co to powiedz cała prawde i oddaj kase za bluzke/odkup.
Jakbym sie dowiedziala ze ktos tak zrobil
Ale może jak okażesz skruchę to nie uzna cie za złodziejkę.
Stary 2014-05-04, 01:02   #54
ama
Wtajemniczenie

Przyznaj się oczywiście. Przeproś i oddaj kasę. Kup też wino/ czekoladę w ramach przeprosin jak radzi blanche.
Wizażanki to strasznie wrażliwe są. Gdyby to była moja bluzka to ja bym machnęła ręką. Ok, zachwycona bym nie była, ale jakbyś się przyznała, oddała kasę to bym za żadną złodziejkę Cię nie uznała i jakiejś afery nie robiła. Ludzie, takie rzeczy się zdarzają. Nie wyniosłaś tej bluzki i nie sprzedałaś tylko pożyczyłaś i chciałaś oddać czystą. Niefajnie, że nie zapytałaś, ale w mojej ocenie to żadna tragedia to nie jest. Na przyszłość nie rób takich rzeczy.

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
to zachowuj się jak Daenerys a nie jak Viserys
made my day tym zdaniem!
Stary 2014-05-04, 11:29   #55
blanche_
Rozeznanie

Ama to że ktoś obcy grzebie w Twoich rzeczach Cie nie rusza? Kij w tą bluzke, ale sam fakt grzebania w cudzych rzeczach

Nie, takie rzeczy się nie zdarzają, chyba że ktoś lunatykuje.
Raz mojemu tztowi w papierach wspólokator grzebał (z dokumentacją medyczną!!! i nie tylko) a potem udawał że teczka spadła. Ja wiem, takie rzeczy się zdarzają, no nie mógł ciekawości pohamować biedaczek.
Stary 2014-05-04, 12:39   #56
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Ama to że ktoś obcy grzebie w Twoich rzeczach Cie nie rusza? Kij w tą bluzke, ale sam fakt grzebania w cudzych rzeczach

Nie, takie rzeczy się nie zdarzają, chyba że ktoś lunatykuje.
Raz mojemu tztowi w papierach wspólokator grzebał (z dokumentacją medyczną!!! i nie tylko) a potem udawał że teczka spadła. Ja wiem, takie rzeczy się zdarzają, no nie mógł ciekawości pohamować biedaczek.
Ja uważam, że jest duża różnica między grzebaniem w papierach albo "pożyczeniem" gotówki z portfela, a pożyczeniem bluzki z szafy. Tak jak napisałam - zachwycona bym tym nie była, ale to jednak tylko bluzka leżąca w szafie. Ja tego nie odbieram jako jakieś dramatyczne naruszenie prywatności. Nieładnie, ale naprawdę mogłabym to spokojnie przeboleć.
Stary 2014-05-04, 14:07   #57
Hultaj
BAN stały

no bo Ty zakładasz, że to bluzka i tylko bluzka, a ja, że jak ktoś ma tyle tupetu by przekopać komuś szafę i wziąć bez pytania ciuch obcej osoby (a w ogóle jaka metoda, wziąć, wyprać, grunt by się nie skapowała ;-)) to równie db może grzebać we wszystkim co mu się podoba, także jak najbardziej ciekawi portfel jak leży na wierzchu, mazianie się kosmetykami w łazience, może grzebie w bieliźniaku i ogląda majtki , może sobie bierze bez pytania komputer itd. I że to na pewno nie jest pierwszy raz.
Jak dziewczyna jest rozsądna to afery robić nie musi, ale sobie zamontuje zamek w drzwiach lub przynajmniej szafach, co innego jakby jeszcze sobie pani wzięła np. parasolkę ze wspólnego wieszaka.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-05-04 o 14:09
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 15:55   #58
olenkasz
Zakorzenienie

i teraz weź wynajmij z kimś mieszkanie no nie da się.
skoro ludzie to takie świnie i szumowiny, to serio strach kogokolwiek nawet do siebie zaprosić, bo a nuż coś ci zwędzi, a potem jeszcze upozoruje i wciśnie za biurko.

do odstrzału sanitarnego.
Stary 2014-05-04, 22:17   #59
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Ja uważam, że jest duża różnica między grzebaniem w papierach albo "pożyczeniem" gotówki z portfela, a pożyczeniem bluzki z szafy. Tak jak napisałam - zachwycona bym tym nie była, ale to jednak tylko bluzka leżąca w szafie. Ja tego nie odbieram jako jakieś dramatyczne naruszenie prywatności. Nieładnie, ale naprawdę mogłabym to spokojnie przeboleć.
A ja uważam, że nie ma różnicy No proszę Cię - jak można komuś grzebać w rzeczach bez pozwolenia? A jakby w tej szafie miała coś czego nie chciała nikomu pokazywać? Każdy ma prawo do prywatności i do tego, żeby nikt nie dotykał ich rzeczy bez pozwolenia już nie wspominając o "pożyczaniu" bez wiedzy właściciela... Przecież to naprawdę jest kradzież

Autorko jeśli chcesz z tego wyjść z twarzą to nie masz innego wyjścia jak przeprosić, wyjaśnić sytuację i odkupić/oddać pieniądze. Wstydu się najesz, ale naprawdę Ci się należy...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 22:34   #60
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
A ja uważam, że nie ma różnicy No proszę Cię - jak można komuś grzebać w rzeczach bez pozwolenia? A jakby w tej szafie miała coś czego nie chciała nikomu pokazywać? Każdy ma prawo do prywatności i do tego, żeby nikt nie dotykał ich rzeczy bez pozwolenia już nie wspominając o "pożyczaniu" bez wiedzy właściciela... Przecież to naprawdę jest kradzież

Autorko jeśli chcesz z tego wyjść z twarzą to nie masz innego wyjścia jak przeprosić, wyjaśnić sytuację i odkupić/oddać pieniądze. Wstydu się najesz, ale naprawdę Ci się należy...
Nie mam pojęcia, w życiu nikomu w niczym nie grzebałam.

ja się z tobą zgadzam co do prawa do prywatności, tylko że każdy ma je na innym poziomie. Ja bym takie pożyczenie bluzki przełknęła, ale z kolei za grzebanie w moim kompie albo dokumentach to gołymi rękoma bym udusiła. Zgadzam się, że to co autorka zrobiła było tragiczne, ale zwróciłam uwagę, że nie każdy jest tak wrażliwy jak Wiazażanki i dla niektórych osób (np. dla mnie) taka sytuacja z bluzką nie byłaby jakimś dramatem. Ja bym machnęła ręką na to. Ale szanuję to, że dla kogoś innego może to być poważne naruszenie prywatności i duży problem.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości