|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety – ich aseksualne cechy i zachowania
To od siebie dodam trzy rzeczy, które nagminnie zauważam u ładnych i zadbanych (z wyjątkiem tych właśnie defektów) dziewczyn.
1. Japonki (buty). 2. Zaniedbane stopy. 3. Złuszczony lakier na paznokciach (zarówno dłonie jak i stopy). |
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz braku higieny i tego co wyżej to takie laski "jestem taaaaka gruba, pocieszaj mnie chłopie" Nie wiem jak to nazwać,taka stylówa na chłopaka (ale nie chłopczyca)-bluzy męskie XXL do jakiś czarnych leginsów i rozpadających się trampek. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę.
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Przede wszystkim brak higieny, wulgarność, bezmyślność. Mam np. mądrą (chociaż strasznie na wszystko narzekajacą) koleżanke ale zawsze ma osad na zębach, tłuste włosy, plamy na ubraniach itp., a inna zadbana, niby się uczy i w ogóle w miare dobre oceny ma ale jest tak skrajnie nieinteligentna, zero logicznego myślenia, zadaje durnowate pytania. Takie cechy właśnie są wg mnie aseksualne zresztą u facetów też.
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Może, ale emo są aseksualni, więc się zgadza . Zresztą jak wiekszość stylów subkulturowych.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Wiadomo, że trudno mi będzie mówić o aseksualnych cechach dziewczyn, ale postaram się przywołać postać znajomej.
- męskie ubrania, bluzy, szerokie spodnie, zawsze ta sama fryzura, zero kobiecości - plucie, palenie co pół godziny, "Arek, dawaj na szlugę", chód jak facet, głos jak facet, no dla mnie jest ona aseksualna - gdy dziewczyna jest zaniedbana- tłuste włosy, śmierdzi, zaniedbane paznokcie - z paleniem to zdania są podzielone, zależy czy facet pali, wiadomo że palącemu nie będzie to przeszkadzało - upierdliwość, ciągłe chichoty, nadmierna ciekawość, natręctwo |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, ze temat wniósł by więcej, gdyby od razu zaznaczać, czy jest się kobietą czy mężczyzną, i orientację.
Ja mogę wpisać spostrzeżenia z mojego bi-okresu (czy tam raczej fazy poszukiwań, kiedy zdarzało mi się zauroczyć w kobiecie) -typ Oaza, nie tylko wygląd, ale także świętoszkowaty charakter -nieporadna księżniczka, której trzeba we wszystkim pomagać (lubię ludzi samodzielnych i rozgarniętych) -przesadnie dbająca o wygląd- makijażu nie lubię w ogóle, ale o ile jest okej pomalować się wychodząc na zakupy, tak już dziewczyna na kajakach w pełnym make-upie, albo zabierająca prostownicę+komplet cieni+zalotkę pod namioty, budzi we mnie wyłącznie litość -gadająca w kółko na infantylnie "babskie" tematy, czyli kosmetyki, chłopaki itd, za to nie mająca pojęcia o polityce czy sztuce. |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Jednak mój pomysł przerodził się w wątek, bardzo fajnie
![]() Cechy fizyczne: - Dresiara/skejciara/chłopczyca (dla niektórych to zupełnie różne terminy, ja je wrzucam do jednego worka. Jak mogą jakiegokolwiek mężczyznę pociągać spodnie z krokiem przy kolanach?) - Plastikowa lala (gładź szpachlowa na twarzy grubości pięciozłotówki albo gorzej. Raz takiej dałem buzi bo urodziny miała, to jak całowanie tablicy Mendelejewa zrobionej z uranu) - Hipsterka (nie znam się za bardzo ale może z tego wyjść połączenie dwóch wcześniejszych stylów czyli zdecydowane nie) -Włosy na nogach, pod pachami, w miejscach intymnych - Przykry zapach (o dziwo jedyne kobiety których zapach był odpychający a które spotkałem w swoim życiu to Turczynki z wymiany studenckiej) - Szkieletor/XXXXL (wiadomo że to może być też wynik choroby ale jak któraś sama tak sobie zrobiła to niestety odpada w przedbiegach) - Okulary przeciwsłoneczne muchy - Szczególne przypadki nie pasujące do powyższych (Krótkie szorty, podarte rajstopy a do tego trampki takie bazarowe za 10zł = out, spódnica po babci taka do kostek, również trampki a do tego podkolanówki takie szare, przedwojenne = out. Widziałem takie kilka lat temu i nie mogę tego wyrzucić z pamięci) - Bardzo odrzucające jest gdy kobieta ubierze dekolt do samych sutków a piersi można u niej szukać z przodu i na plecach z takim samym skutkiem. Matka natura nie każdego obdarzyła tym samym ale po co podkreślać coś czego się nie ma? -Solarka Charakter: - Narcyz (ma więcej fotek niż znajomych a jak ktoś nie polubi jej X fotki wystarczająco to ją usunie i wstawi o innej godzinie. Nie odpisze na wiadomości, oleje cię na żywo, masz ją wielbić i się jarać a nie podrywać i próbować poznać) - „Ubiorę dekolt, niech doceni mój charakter” - Imprezowiczka - „Mój X to jest taki kochany, a jaki sobie fajny samochód kupił. No co ty opowiadasz, mój X też gra w tenisa, nawet kiedyś jakiś turniej wygrał. No wiesz, mój X by to sam zrobił bez żadnej pomocy. Srasz dwa razy na dzień? No błagam, mój X co najmniej cztery razy.” Itp. - „Ja mam samych kolegów, w ogóle męskie towarzystwo jest lepsze” A twoi koledzy nawet w tobie nie widzą kobiety. (przypadek mocno związany z pierwszym punktem w cechach fizycznych) - Palenie, picie, jaranie, ćpanie, bekanie, pierdzenie, rozwiązłość seksualna -Niereformowalna (mówisz takiej, że jest piękna i naprawdę nie ma się czego wstydzić a ona i tak swoje. Powiesz jej, że ładniej jej jest w dłuższych włosach to foch na 3 dni gwarantowany) - Feministka - Gamerka (granie pół dnia w lola jest takie sexy) - Idiotka („dałam mu na pierwszej randce, czy oświadczy mi się w ciągu miesiąca?” „Byłam w Australii na nartach, kto by pomyślał, że to w Europie”) - Hipokrytka - Nie mogę znieść jak kobieta w Polakach widzi tylko żuli i pijaków a pierwszy lepszy Anglik/Szwed/Włoch/Amerykanin to taki fantastyczny, że ojej. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Małe uzupełnienie wątku.
Farmakopea słusznie zauważyła, że warto zaznaczać swoją płeć o raz orientację seksualną (hetero/homo/bi). Czynimy to więc na początku wypowiedzi, np.: Kobieta, biseksualna [Treść wypowiedzi] Czuję się zobligowany do tego, aby zasygnalizować, że jako pierwszy pomysł załozenia takiego wątku zasygnalizował AllKnowingOne. ananasova No taki duży, powiedzmy 1-2 litry. beznadziejny123 Niezamykająca się buzia rzeczywiście może być zaletą, nie pomyślałem o tym. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
1.
- chodzenie w spodniach - nadwaga - male albo bardzo nieksztaltne piersi, bardzo duze rowniez 2. - nieodpowiednie poglady polityczne - feminizm - dwie lewe rece do pracy w domu - brak kultury osobistej - zarozumialosc - uprawianie seksu poza zwiazkiem, luzne podejscie do zwiazkow, wiecej niz kilku partnerow seksualnych Edytowane przez spoxziomek Czas edycji: 2014-05-03 o 15:37 |
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
czyli powiedzmy że siedzisz z dziewczyną w upalny wieczór, oglądacie film, ona wyciąga z zamrażalnika litrowe pudełko lodów, dwie łyżki, siada koło Ciebie, podaje Ci łyżkę i dalej ogląda film, a w międzyczasie je... w planach miałeś conieco a tu Ci nagle ochota przechodzi bo dziewczyna przyniosła wielkie pudełko lodów?
czy może chodzi o to że ona je prosto z pudełka a nie przełożyła do miseczki/pucharka itp. ? ![]() serio pytam, bo przykład zabójczy
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
przy każdej odpowiedzi powinny pojawiać się przykłady, bo jeśli dla kogoś np. taka dziewczyna jest aseksualna tylko z powodu spodni, to zastanowiłabym się, czy aby na pewno nie jest gejem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
To samo pomyślałam. Jak dla mnie spodnie są dużo lepsze od sukienek, czy spódnic, bardziej seksowne. Oczywiście dobrze dobrane i na ładnej sylwetce.
|
|
|
|
|
#47 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do kobiet, które wkleiłaś trudno je oceniać. Pierwsze zdjęcie jest tak słabej jakości, że mogę jedynie powiedzieć, że dziewczyna jest szczupła i tylko tyle. Na drugim też mało co widać. Z profilu mi się średnio ona podoba. Powiedziałbym, że przeciętna. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Nie narzekam. Dużo moich koleżanek nosi sukienki. Może do tego się dorasta albo zależy to od kręgu ludzi w jakim przebywasz. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
kompletnie nie czaje co może być aseksualnego w litrowych lodach
naprawdę mnie ten temat zainteresował czy ze tak dużo, czy że prosto z pudełka, czy że je i tak dużo i prosto z pudełka i nie dość że bez kultury bo prosto z pudełka to jeszcze utyje i będzie gruba więc aseksualna ... no nie wiem... niezłe aseksualne zachowanie |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
and cigarettes
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46283804]kompletnie nie czaje co może być aseksualnego w litrowych lodach
naprawdę mnie ten temat zainteresował czy ze tak dużo, czy że prosto z pudełka, czy że je i tak dużo i prosto z pudełka i nie dość że bez kultury bo prosto z pudełka to jeszcze utyje i będzie gruba więc aseksualna ... no nie wiem... niezłe aseksualne zachowanie Pewnie chodzi o to, że je sama zjada i się nie dzieli z autorem. Aseksualne skąpstwo, taki skrót myślowy.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem robić na drutach, piec i robić dziczyzny z królika nadziewanej gruszkami
czyżbym była u Ciebie skreślona
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam kieckę od czasu do czasu włożę, ale nie wyobrażam sobie nosić jej zimą albo w jesienną pluchę. A Twoje koleżanki to co, wełniane ubierają? Takie do kostek? Z czterema halkami? A do tego wełniane pantalony pod spód?
Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-05-03 o 16:56 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie aseksowna jest kobieta która:
-traktuje facetów jak towary o lepszych/gorszych parametrach. Np. wzrost między 175-180 cm, aby miał pierwszy pocałunek między 14-16 r.ż. , pierwszy seks między 17 a 19 r.ż. , bo inaczej to skreślony. Ogólnie śmieszne podejście "matematyczne" w sferze związkowej. Opowiadanie o śmiesznych wymaganiach stricte co do wieku, centymetrów, objętości, gęstości, pola powierzchni partnera. I proszę mnie tu źle nie zrozumieć wcale nie chodzi o wymagania, bo każdy powinien je mieć, raczej o zero-jedynkowe określanie kto nam się spodoba, a kto w żadnym wypadku nie. Każdy ma własny typ, ale wtykanie w to ścisłych liczb, przedziałów co do atrakcyjności jest dla mnie zabawne i kojarzy mi się z gimnazjalistkami opisujące ideał mężczyzny. -kumplująca się z facetem, mimo, że we, że ten jest zakochany. Ale dalej podtrzymuje znajomość bo jej wygodnie. -ma humory - raz mówi konkretnie o jednej rzeczy, a potem nagle zmienia zdanie. -nie potrafi rozmawiać. Ukrywa co myśli, zamiast powiedzenia wprost co nad czym by chciała popracować w relacji. -odnosi się do swojej urody w skrajny sposób: "ale jestem za☠☠☠ista, po prostu bogini seksu" lub "jestem największym pasztetem na świecie". -jedyne zainteresowania to kosmetyki, uroda i związek. Leżeć, ładnie pachnieć i dobrze żyć z misiaczkiem - to wg niej wszystko co do szczęścia potrzebne. -fanka książek typu "mężczyźni kochają zołzy" Co do wyglądu to jest ważna jedna rzecz, żeby była zadbana. Aha i jeszcze makijaż, im więcej go widać tym gorzej. Edytowane przez Skruszony Czas edycji: 2014-05-03 o 16:07 |
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
and cigarettes
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46283988]czyli że jak weźmie dwa litrowe pudełka, po jednym dla każdego to będzie ok?
[/QUOTE]Nie mam pojęcia. Być może.Ciekawe zagadnienie. Autor pisze o "kuble lodów na raz". Czyli litrowy na raz jest nie ok, a dwulitrowy na dwa razy - ok? Logiczne.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam w zimie hasać w sukience bo najzwyczajniej w świecie marznie tyłek. Natomiast noszenie grubych rajstop i spódnicy/sukienki do kostek tak żeby nic nie podwiewało też nie wydaje mi się zbyt seksowne. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi lodami to chyba trochę za dużo filmów się autor naoglądał. Tam zazwyczaj kobiety jak są smutne biorą kubeł lodów i pochłaniają go na raz bo im się od razu na serduszku lżej robi. Aczkolwiek też nie rozumiem czemu to jest tak źle odbierane, może, że obżartuch z dziewczyny? Hmm.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie obżarstwo ( i jednej u drugiej płci) może być aseksualne
bo nie jest to estetyczne jak ktoś wpierdzieliduży kubek lodów, pizze i przegryzie chipsami , wszystko w krótkim odstępie czasu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

, rzemyki, długi warkocz i te sprawy.

czyżbym była u Ciebie skreślona