Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 19:25   #961
svelta
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Mój tż zrobił ostatnio wielkie oczy jak zobaczył ubranka dla maleństwa, że "tyyyyylee" tego jest. A ja na wet połowy przecież nie mam
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 19:39   #962
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

powiem Wam szczerze, że i ja się przez ostatnie kilka dni kiepsko czuję...
jestem nerwowa, nic mi się nie chce, coraz bardziej jest mi ciężko i nie mówię tu o jakichś robotach tylko ciężko jest mi np wstać z łóżka albo po prostu chodzić do tego od kilku dni córka kopie mnie już w żebra.. przerąbane w tym momencie to nawet źle jest mi siedzieć, bo tak wścibiła nóżki, że nie mogę się zgiąć za bardzo, tylko siedzę jakbym miała kołka w d...
ale cóż.. takie "uroki" ciąży..
no to się wyżaliłam
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 19:53   #963
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
jestem nerwowa, nic mi się nie chce, coraz bardziej jest mi ciężko i nie mówię tu o jakichś robotach tylko ciężko jest mi np wstać z łóżka albo po prostu chodzić do tego od kilku dni córka kopie mnie już w żebra.. przerąbane w tym momencie to nawet źle jest mi siedzieć, bo tak wścibiła nóżki, że nie mogę się zgiąć za bardzo, tylko siedzę jakbym miała kołka w d...
no to się wyżaliłam
Gdzie masz się wyżalić jak nie tutaj? Komu jak nie takim samym marudom? W pełni Cię rozumiem. U siebie zauważyłam straszne wahania nastrojów. I wiem co by nam wszystkim pomogło. Jakby tak można na jeden dzień "zdjąć" z siebie brzuchy, bez wyrzutów nawpierniczać się lodów, chipsów czy kto tam czego lubi, napić się piwska to jestem święcie przekonana, że miałybyśmy na te ostatnie miesiące naładowane akumulatory
Stary 2014-05-03, 20:12   #964
debesciara
Zadomowienie

Fame lepiej nie bedzie w ciagu kolejnych 2 miesięcy

Ja wpadam jeszcze na chwilę bo na domiar złego tż wypatrzyl mi pierwszy w moim życiu rozstęp ciążowy fuck! I tu mam pytanie, wiem że kiedyś była dyskusja na ten temat ale z racji ze byłam dumna i blada że mnie to nie dotyczy to nie czytałam, a tu masz... Joanna Ty pisałaś ze jakieś masaże robiłaś. .. widzisz efekty? I napiszcie proszę co trzeba robić jak juz się rozstęp pojawi.. W 1 ciąży dbalam o skórę brzuchowa, w tej ciąży prawie całkiem to olalam, a tu masz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:13   #965
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Gdzie masz się wyżalić jak nie tutaj? Komu jak nie takim samym marudom? W pełni Cię rozumiem. U siebie zauważyłam straszne wahania nastrojów. I wiem co by nam wszystkim pomogło. Jakby tak można na jeden dzień "zdjąć" z siebie brzuchy, bez wyrzutów nawpierniczać się lodów, chipsów czy kto tam czego lubi, napić się piwska to jestem święcie przekonana, że miałybyśmy na te ostatnie miesiące naładowane akumulatory
rozmarzyłam się....
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:17   #966
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
rozmarzyłam się....
hahaha mi też się marzy. Jeden jedyny dzień.
Stary 2014-05-03, 20:29   #967
Fame
Zakorzenienie

svelta ja bym się piwka z soczkiem napiła tylko jednego

debesciara to mnie pocieszyłaś
jak napisałaś o rozstępie to oglądnęłam swój brzuch ale nic nie ma.. na razie
szczerze mówiąc to ja za bardzo tez nie dbam o smarowanie kremem.. jak mi się przypomni to smaruję, ale nie codziennie nie jestem systematyczna

Jutro mamy I Komunię Św. u chrześnicy tż jak sobie pomyślę to już mi się nie chce ale damy rower, zjemy obiad i się zmywamy.. zawsze można zgonić, że się źle czuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 20:32   #968
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
-jakie przescieradla lepsze jersey czy frotte ?(ja osobiście frotte nie znoszę ale to nie mi ma być wygodnie)
Wg mnie jersey, frotte mam tylko na zimę na małe łóżeczko.
Teraz będę zamawiać prześcieradła na wszystkie łóżka i właśnie jersey.

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
babydreamy ciut lepiej zwłaszcza te z olejkami, ale one są tak suche że nadają się tylko do ostatniego wytarcia pupy na sucho.
Jak dla mnie są bardzo fajnie namoczone
----------------
Cześć

Ostatecznie poleżałam pół dnia i pojechaliśmy nad jezoro z moim bratem jeszcze - oni szaleli, a ja siedziałam na ławeczce z gofrem

Zaraz zmykam spać, bo niby tyle spałam, a zmęczona jestem.
-----------------------

Cytat:
no to się wyżaliłam
Mi poprzednio też synek wkładał girki pod żebra i po prostu go spod nich wypychałam, tzn. gilgałam to miejsce.
Poprawi się pogoda i będzie lepiej
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2014-05-03 o 20:55
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:47   #969
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ja właśnie wstałam, z drzemki i zaraz spać dalej... :/ Jakoś tak dziwnie. A pobudka pewnie o 5 będzie... No nic, ciuszki poprane czekam na ostatnią paczkę. Pokój oczyściliśmy trochę swoich rzeczy oczyściłam i poukładałam ciuszki Jagody Już posegregowane rozmiarówką. Hm... Jak u każdej kobiety za mało miejsca Muszę jej pudeł na ciuszki dokupić. Zief. Dobranoc...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:51   #970
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
tżta libido jest wprost przeciwnie proporcjonalne do mojego, tzn że im większy mam brzuch, tym on ma większą ochotę na baraszkowanie. Przerąbane.
Mój dzisiaj do mnie mówi ( w łazience ), że jestem ładna i brzmiało to dwuznacznie ciekawe co chce też mam przerąbane

Cytat:
no to się wyżaliłam
Mogę skopiować Twój post i dodam jeszcze , że najgorsze przed nami

Cytat:
Fame lepiej nie bedzie w ciagu kolejnych 2 miesięcy

Ja wpadam jeszcze na chwilę bo na domiar złego tż wypatrzyl mi pierwszy w moim życiu rozstęp ciążowy fuck! I tu mam pytanie, wiem że kiedyś była dyskusja na ten temat ale z racji ze byłam dumna i blada że mnie to nie dotyczy to nie czytałam, a tu masz... Joanna Ty pisałaś ze jakieś masaże robiłaś. .. widzisz efekty? I napiszcie proszę co trzeba robić jak juz się rozstęp pojawi.. W 1 ciąży dbalam o skórę brzuchowa, w tej ciąży prawie całkiem to olalam, a tu masz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gąbka do masażu + dobry żel nawiżający np. Ziaja Masło kakaowe - masaż jakieś 2-3 minuty do zaczerwienienia skóry , potem nakładam balsam pod prysznic nivea , spłukuje i po wysuszeniu krem na rozstępy Vichy . To co miałam na początku zeszło ( zaczynały się robić i było widać pod światło słoneczne ) i na tę chwilę nie mam jeszcze ale masaż systematycznie codziennie i krem 2 x dziennie Trzymam kciuki
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-05-03 o 20:57
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:53   #971
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Integra piękne pieluszki, a że mi wciąż brakuje i nie kupowałam bo żadne mi się nie podobały to teraz mam zawalony koszyk przez Ciebie
Najgorzej się zdecydować które
Cytat:
Integra cudne te flanki skuszona nimi wyszłam na all... i juz mam pełen koszyk
Te są tertrowe
Cytat:
W nawiązaniu mam dwa pytania:
-jakie przescieradla lepsze jersey czy frotte ?(ja osobiście frotte nie znoszę ale to nie mi ma być wygodnie)
-pokłady hartmana kupić maxi czy midi wystarczy ?
-a to jeszcze jedno pieluszki bella happy sa okey?w koszyku mam juz pampersy newbaby ale ceny sa atrakcyjne...
Najbardziej mi odpowiadały bawełniane, potem ewentualnie jersey, froty nie lubię.
Podkłady mam midi.
Pieluszek bella nie lubię, strasznie sztywne. Najgorsze jakie miałąm okazję wypróbować (dostałam z jakąś gazetką).

Ale miałam dziś fajny dzień. Byliśmy na paradzie parowozów w Wolsztynie (jednak pojechałam ). Było bardzo przyjemnie. Pogoda taka akurat. Nie za ciepło, nie za zimno, nawet słoneczko od czasu do czasu się pokazywało. Młody był zachwycony, do końca nie powiedzieliśmy mu gdzie jedziemy Dzień pełen wrażeń... a miałam pranie robić

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:54   #972
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Ołł jeee brzuch przekażę tż-towi ucieszy się
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:00   #973
zzuzzik
Przyczajenie

Kobitki ktora to ma ochote na piwko? Wareczka Radler zero procent do kupienia np w tesco mysle ze nie zaszkodzi
Milej nocki
zzuzzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:09   #974
agnes208
Zakorzenienie

Ja bym chciala zeby brzuch na noc dalo sie zapiac na plecy wtedy moglabym spac na brzuchu czego mi baaaardzo brakuje.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:14   #975
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
O tak. Chciałabym żeby tż przez 1 dzień czuł to co ja momentami. Żeby go tak spojenie pobolało...
Cytat:
Napisane przez zzuzzik Pokaż wiadomość
Kobitki ktora to ma ochote na piwko? Wareczka Radler zero procent do kupienia np w tesco mysle ze nie zaszkodzi
Milej nocki
Nie pisz mi takich rzeczy! Od kilku dni za mną chodzi, ale jakoś mi nie po drodze do sklepu
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ja bym chciala zeby brzuch na noc dalo sie zapiac na plecy wtedy moglabym spac na brzuchu czego mi baaaardzo brakuje.
oooołl jeees już tak myslałam czy by sobie dziury w materacu nie wyciąć żeby móc spać na brzuchu
Stary 2014-05-03, 21:15   #976
malwiska
Zakorzenienie

Witam się wieczornie przed snem.
Ją też ostatnio poddenerwowana chodzę, ale ja zganiam to na cukry. Oliwka już potrafi cały dzień fikac w brzuchu... wcześniej czułam rano i wieczorem a teraz częściej co mnie cieszy... cieszę się ze jutro wracamy do domku bo codziennie coś robimy i już jestem padnieta tymi odwiedzinami... w czwartek rodzina tz i grill, w piątek wyjazd do znajomych i powrót 45min w nocy przez lasy gdzie co chwila zaskakiwaly mi liski sarenki i nawet lania-koszmar. Ostatnie 5km jechałam 60km/h bo tak się bałam. Dzisiaj rano ryby, później mecz, a na końcu ognisko... nA szczęście tz mnie odprowadzil i poszedł sam bo już nie chciało mi się tam siedzieć a chcialam zeby tz poszedł bo widzi się ze znajomymi raz na ruski rok....

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-05-03 o 21:17
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:17   #977
agnes208
Zakorzenienie

Dzis kolezanka dala mi mysle dobra rade zebym nie kupowala podpasek z siateczka na po porodzie bo jak bede miala szwy to ta siareczka bardzo lapie te szwy i ciagnie powodujac bol.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:19   #978
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Milej nocki
Ja mam ale ten radler pewnie dużo cukru ma a tego mi się wolno. Uciekam spać bo padam. Od poniedziałku wracam do rzeczywistości więc będę częściej.

Stary 2014-05-03, 21:38   #979
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Najgorzej się zdecydować które

Te są tertrowe

Najbardziej mi odpowiadały bawełniane, potem ewentualnie jersey, froty nie lubię.
Podkłady mam midi.
Pieluszek bella nie lubię, strasznie sztywne. Najgorsze jakie miałąm okazję wypróbować (dostałam z jakąś gazetką).

Ale miałam dziś fajny dzień. Byliśmy na paradzie parowozów w Wolsztynie (jednak pojechałam ). Było bardzo przyjemnie. Pogoda taka akurat. Nie za ciepło, nie za zimno, nawet słoneczko od czasu do czasu się pokazywało. Młody był zachwycony, do końca nie powiedzieliśmy mu gdzie jedziemy Dzień pełen wrażeń... a miałam pranie robić
dzięki wielkie za odpowiedź i faktycznie one są tetrowe -nie wiem czemu napisałam, że flanelki

Cytat:

Cytat:
Milej nocki
eee tam piwko bez dymka to nie to samo

Cytat:
Cytat:
O tak. Chciałabym żeby tż przez 1 dzień czuł to co ja momentami. Żeby go tak spojenie pobolało...

Nie pisz mi takich rzeczy! Od kilku dni za mną chodzi, ale jakoś mi nie po drodze do sklepu

oooołl jeees już tak myslałam czy by sobie dziury w materacu nie wyciąć żeby móc spać na brzuchu
hahaha ale również z chęcią bym taką dziurę sobie wycięła
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 22:05   #980
svelta
Rozeznanie

Idę spać. Do jutra
Stary 2014-05-03, 22:37   #981
aga__tka
Zakorzenienie

Powinnam robić coś innego, ale Was doczytałam od przedwczoraj

Bardzo dziękuję za troskę o synka zdecydowanie z nim lepiej, żeby nie powiedzieć że całkiem zapomniał o nosie i znów szaleje
Ja powinnam kończyć układanie rzeczy w kredensie, bo w końcu po 5latach małżeństwa, mamy nowe meble w salonie (wcześniej jechaliśmy na starej meblościance z czasów młodości moich rodziców), przed świętami kupiliśmy stół, a teraz dokupiliśmy krzesła, kredens i szafkę pod telewizor... Wyszliśmy z założenia że nie kupimy zanim nie uzbieramy, bo po co się zadłużać - Teściowa chciała nam wcześniej pożyczyć kasę, ale nie chcieliśmy, bo gdyby nagle któreś stracilo pracę to co? a ciągle było coś innego ważniejszego do kupienia... Najlepsze, że mąż już we wrześniu chciał kupić, wszystko wybrał (tzn poszukał sklepu w którym by nam wymiarami pasowały takie meble jak chcieliśmy, bo mamy nietypową ścianę, a nie chcieliśmy powierzchni marnować ) pojechaliśmy na ostateczne oględziny (wcześniej sam oglądał) i ja się nie zgodziłam
mamy meble tej firmy w sypialni i jak na sypialnię są ok... ale w salonie takie byle co to mi się nie podobało i już... to już wolałam typową meblościankę... pokłóciliśmy się trochę że mogłam wcześniej powiedzieć - no ale ja ich wcześniej na żywo nie widziałam (widziałam oczywiście dużo wcześniej, ale się nie interesowałam bo wtedy nie myśleliśmy o meblach ), no i mąż stwierdził że jak chcę inne, to muszę zaczekać aż więcej zbierzemy, bo inne to min 2,5 raza tyle kosztują za podobny rozmiarowo zestaw, ale się doczekałam , mamy te drugie najtańsze w kolejce, ale powiem Wam że to jest dzień do nocy...

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
2 w nocy a ja nie spie, coraz gorzej obrac dobra pozycje, a nad ranem to tak bolą mnie biodra ze wolę wstać wcześniej

Z poruszanych tematow:
Mamusie z problemami szyjkowymi - trzeba leżeć i to jest bardzo ważne, działa na nas siłą grawitacji i w pozycji chodzacej powoduje duzy nacisk dziecka na macice.
Lepiej poprzeć, szyjka odpocznie a jej stan się poprawi

Smoczek- jestem zdania jak debesciara, dziecko ma tak silny odruch ssania ze smocze po ok miesiacu się przydaje. My z Wojtim mielismy, przydal się, łatwiej oduczyc, mieliśmy do zasypiania i w chwilach kryzysu. Po roku oduczylismy, synus ma ładne ząbki. Sama w dziecinstwie cycalam palec, jestem na to bardzo uczulona bo oduczyc się było tragedią. A efektem jest krzywy zgryz. Lepiej wyrzucic smoczek niż oduczyc palca w buzi bo uciac się nie da

Gąbka do kąpieli jest wstrętny. Przy wojtku mama kupila, uzylam 2 razy, schnela dlugo i zaraz zaczęło z niej smierdziec. Teraz kupie lezaczek z flanelka, życie trzeba sobie ulatwiac a pokrowiec materialowy się nie slizga jak plastik i przyjemniejszy w dotyku.

Butelka- mimo ze mam zamiar kp to trzeba mieć, np do odciagnietego pokarmu. Ja zakupie TT. Podgrzewacz może się przydac ale na zakup jest czas później, wiadomo ze można podgrzac w garnuszku, ale wygodniej mieć mleko gotowe o odpowiedniej temp zaraz przy łóżku.
Ja miałam tak z córką, że wstawałam o 4 żeby do 5 nie spać, bo inaczej bolała mnie ręka... o 5 kładłam się znów i do 7-8 spałam

Co do smoczka, to mój synek miał - przy kolkach wprowadziłam (ok miesiąca właśnie) odrobinkę na siłę zamiast piersi (zdecydowanie nie chciał smoczka wcale), bo inaczej on ciągle chciał jeść, a ja widziałam, że potem jest jeszcze gorzej... potem miał jakoś dużo tego smoczka co widzę po zdjęciach (choć moja Mama z Teściową i tak narzekały że za mało ), ale już po 3 miesiącach tylko do spania no i jak płakał że nie wystarczyło przytulenie, odstawiłam smoczek jak miał rok i trochę - sytuacja wymusiła że musiałam spać z nim kilka dni w innym pokoju - jak zasypiał przy mnie to smoczek nie był potrzebny, to już smoczka nie wprowadziłam jak wrócił do łóżeczka...

za to córka nie chciała smoczka wcale... a że nie było takich problemów jak z synkiem, że trzeba było coś zastąpić, to jej na siłę nie wmuszałam (tym bardziej że się dławiła nim ) i się wychowała zupełnie bezsmoczkowo...

ja ogólnie nie mam nic przeciwko smoczkom, ale:
- nie podobało mi się jak Teściowa oczekiwała że zamiast wziąć synka na ręce (pomogło i się uspokoił), jak graliśmy sobie w grę planszową dam mu smoczek żeby był cicho i nie przeszkadzał (miał wtedy z 2 miesiące) jak potem nie chciał u niej się uspokoić to nawet rzuciłam jakiś złośliwy komentarz, że wyczuwa, kto woli grę od niego, bo mnie już też zmęczyły komentarze o smoczku...
- mój synek ma teraz 4lata i 3 miesiące - ku mojej rozpaczy zaczął wkładać palec do buzi 2 miesiące temu, nijak nie mogę znaleźć przyczyny, ale nie idzie tego opanować, jak tylko nie patrzę to wkłada paluchy do buzi... myślałam nawet że może mu 6stki idą, ale na to jest za wcześnie jeszcze, a do tego nie widać żeby się tam coś działo.. on mówi że nic go nie boli i w ogóle... więc zupełnie nie wiem w czym rzecz... (oprócz tego że najwidoczniej przegapiłam moment kiedy zrezygnować z tego byłoby mu łatwo ) = podsumowując - danie smoczka niekoniecznie może problemowi ssania palców zapobiec

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość

Agatka - dzięki różek faktycznie konieczny... a to zakrywanie pieluszką buzi? to co jak jakaś woalka czy jak? jak by teście smarowali mi małą swoją śliną przy całowaniu buźki to chyba odbiorę i NIgdy im nie dam dziecka. FUJ
Tzn mnie niekoniecznie chodzi o to żeby buzię zakryć, tylko ciuchy trzymającego... tak naprawdę to rożek buzi całkiem nie odseparuje, wystarczy że się dzidzia ciut w nim przesunie, a ktoś przytuli ją do siebie i kontakt z obcym proszkiem/ubraniem nieunikniony... jak dasz dziecko do potrzymania osobie niewprawionej, to nie ma z reguły problemu - jak dasz tak będzie trzymać, ale teściowie, ciocie, kuzynki mające trochę starsze dzieci bez większych oporów Ci wezmą dziecko do pionu, żeby np mu się odbiło - a tego się nie da zrobić nie kładąc go na ramieniu (dopóki nie trzyma sztywno główki) jak nie dasz pieluszki, to niektórzy zapomna o tym i położa sobie od razu na ubranie... a zawsze możesz wytlumaczyć się, że gdyby mu się ulało, to musi być pieluszka i tyle...

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
A wiecie ze mnie też sie pytają co tz na to ze bedzie dziewczynka ... każdy uważa ze facet chce chłopaka...

ludzie w ogóle gadają różne rzeczy bez sensu - i naprawdę myślą że wszyscy chcą tylko chłopców
a co do ludzkiego gadania, to mojego synka ktoś pytał, czy się nie boi że będę mieć mniej czasu po co to dziecku uświadamiać??? ja się dwoję i troję żeby oni nie byli o siebie zazdrośni, z pierwszą dwójką udało się rewelacyjnie, ale jak będą takich tekstów słuchać, to się skapną że dziecko to zagrożenie dla ich pozycji... na razie się cieszą na szczęście...

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
jaka śliczność i wcale nie widać że taki malusi... a z tego co doczytałam to ma dopiero 2 tygodnie, mój synek się mały urodził (2200 i 46cm) i chyba gorzej od Twojego wyglądał po 2 tygodniach
w którym tygodniu urodziłaś? bo ja mam podobny termin do Ciebie i nie wydaje mi się żeby maluszek ważył aż tyle... a jakoś nie jestem w stanie się cofnąć do tyłu żeby poszukać postów co się stało że maluszek już na świecie i który to był tydzień...

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Trzymaj się kochana i informuje nas na bieżąco z lini frontu

Integra cudne te flanki skuszona nimi wyszłam na all... i juz mam pełen koszyk

W nawiązaniu mam dwa pytania:
-pokłady hartmana kupić maxi czy midi wystarczy ?
-a to jeszcze jedno pieluszki bella happy sa okey?w koszyku mam juz pampersy newbaby ale ceny sa atrakcyjne...

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz
ja mam bawełniane zwykłe prześcieradła dla dzieci (tzn takie normalne, na pojedyncze łóżko - podwijam pod materacyk końce i jest ok... mam też frotte, nawet kilka razy założyłam, ale wydaje mi się szorstkie )
ja też nie jestem za bella happy - ale wiem ze to jest kwestia dziecka i upodoban rodzicow... ja uzywalam głównie pampersy przy obojgu dzieci, ale kupowalam zawsze duze zapasy jak byly w promocjach, wychodzilo mnie minimalnie drozej niz np za pieluszki z dyskontow, a jakosciowo duuuzo lepiej... jeszcze przy synku mi sie sprawdzaly huggies i czasem dada (oba rodzaje kupowalam w biedronce jak nie bylo promocji na pampersy a mi sie skonczyly, bo tam huggies wychodzily mi najkorzystniej), ale córka miała już od nich odparzenia i przy niej właściwie tylko pampersy mogłam używać... jak widziałam że się kończą a promocji nie było to kupowałam coś innego a resztkę pampersów na noc zostawiałam, bo wtedy jednak najdłużej pielucha na pupie jest...
na szczęście jestem w końcowym etapie odpieluchowania jej - bo już nie mogę z tymi odparzeniami (teraz jest jeszcze gorzej niż było, wystarczy 1 wpadka, 5min nieprzebrana i pupa na 2 dni leczenia )

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
i like it ja mam prześcieradła jersey, wydają mi się milsze w dotyku od frotty.
Co do pieluszek to testowałam kilka, chusteczka przyłożona do zasiusianego pampersa była zdecydowanie najbardziej sucha. Pampersy wydają się najlepsze, inne pieluszki trzeba częściej zmieniać żeby dzidziuś miał sucho, więc cenowo na to samo wychodzi. Ostatnio synek dużo pije i rano budził się obsiusiany cały, gdyby ktoś miał taki kłopot polecam pieluszki pampers active fit, tylko one nam wytrzymują nocke.
Sprawdzałam też różne chusteczki, może się komuś przyda, polecam:
1. Tibelly baby z netto (są trochę za mokre ale mi to nie przeszkadza bo i tak zawsze wycieram pupę na sucho ręcznikami kuchennymi)
2. Tip z reala
3. Wickies z Kauflanda
4. Huggis natural care są ok, ale łatwo się drą,
Chusteczki pampers z opisu srokao mają kiepski skład, babydreamy ciut lepiej zwłaszcza te z olejkami, ale one są tak suche że nadają się tylko do ostatniego wytarcia pupy na sucho.
ja średnio lubię kiddies za bardzo bo są mokre właśnie (ale miałam jeszcze jakieś bardziej mokre)... ale też często używam, bo sprzedają w wielopakach kupuję też papmpersy zielone (pomarańczowe mają strasznie mocny zapach, nie do zniesienia dla mnie), huggiesowe mi się bardzo podobają (ale rzadziej są wielopaki, w których za 1 paczkę wychodzi ok 4zł) z biedronki jeszcze używałam i też mi pasowały, nie podobały mi się nivea baby - ale nie pamiętam czemu...
rossmanowe też mi się wydawały ok...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Ja mam dziś dzień leżący, bo nie daję rady z tym bólem pleców brzucho też coś często twardnieje i kluje

Trzymajcie się
mnie też coś dziś plecki szwankują

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki
Ja od wczoraj już w domu noc przespana we własnym łóżku - bezcenna leżę i pachnę. Tż zrobił obiad, więc mnie zostało rozwiązywanie krzyżówek i zakupy na allegro u sprzedawców z pierwszej strony
Czekają mnie dwa tygodnie l4 i już wiem, że zmieniam lekarza prowadzącego na tego, który mnie wysłał w poniedziałek do szpitala. Do poprzedniego straciłam jakoś zaufanie po zignorowaniu przez niego moich objawów w telefonie nastawione cztery alarmy na tabletki, żebym nie zapomniała i leżenie

Dusia - synuś prześliczny!!

Wiem już, że nasz szpital gwarantuje afrykańskie warunki, jeśli chodzi o temperaturę już teraz nie dało się wytrzymać, a co dopiero w lato
ja rodziłam zimą i mi się wydawało okropnie gorąco, ale z drugiej strony moim dzieciom temp pasowała w sumie co się dziwić wcześniej mieli po 36,6 kolo siebie....
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 22:45   #982
aga__tka
Zakorzenienie

A tak w ogóle to mnie zdołowałyście trochę tymi zakupami i wyprawkami bo ja w sumie nic nie mam
to co miałam od siostry (po moich dzieciach poszło do siostry i wróciło razem z nowymi rzeczami od niej) wywieźliśmy nieruszone do mojego Taty, żeby nam tutaj miejsca nie zajmowało, bo już go wcale nie mamy o tym że jakąś butelkę czy smoczek by trzeba kupić to zupełnie mi się zapomniało w sumie to chyba muszę zrobić listę rzeczy, których nie mam...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 04:35   #983
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No mówiłam... Dzień dobry

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-04, 07:21   #984
elcia_
Raczkowanie

dziś w końcu słoneczko i przeszedł ból głowy
Cytat:
ja mojemu już w akcie desperacji prosząc u siostry przez godzinę że chce jechać do domu, wykrzyczałam czy się ze mną zamieni to szybciuteńko zakończył gościnę

Cytat:
zastanawiam się dlaczego jeszcze tego nie produkują miałabym problem z przekręcaniem z głowy, bo wcześniej mogłam spać całą nockę na brzuchu

Cytat:
Milej nocki
Warka radlerek 0% wczoraj zaliczona taka oranżadka, ale jak wszyscy piwo to wszyscy, przynajmniej butelka podobna
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 07:32   #985
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie z rana. Ledwo wstałam na mierzenie cukru... pogoda znów się popsula eh kiedy bedzie cieplutko...

Stary 2014-05-04, 07:47   #986
elcia_
Raczkowanie

Pogoda ostatni narobiła nam smaka na ciepełko a teraz się z nami bawi
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 07:52   #987
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Malwiska, Elcia przybywajcie. Póki co słońce świeci i niebo bezchmurne. Co prawda jeszcze nosa na dwór nie wychyliłam ale liczę na ciepełko po południu
Stary 2014-05-04, 08:16   #988
Fame
Zakorzenienie

hej
A u mnie dzisiaj słoneczko hehehe może nie jest za ciepło, ale słonko dużo daje

Moje dwa koty mają całe podwórko dla siebie i wiele "wygodnych" dla nich miejsc a one siedzą na stoliku ogrodowym przed domem nigdy nie zrozumiem kotów '

Prostuję włosy Zbieram się na tą Komunię, bo o 11 msza
Stary 2014-05-04, 08:17   #989
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Oooo to ja tez poproszę... za to po porodzie zaraz w 1 noc leglam na brzuchu, ah co to była za przyjemność

Cytat:
Mój dzisiaj do mnie mówi ( w łazience ), że jestem ładna i brzmiało to dwuznacznie ciekawe co chce też mam przerąbane

Gąbka do masażu + dobry żel nawiżający np. Ziaja Masło kakaowe - masaż jakieś 2-3 minuty do zaczerwienienia skóry , potem nakładam balsam pod prysznic nivea , spłukuje i po wysuszeniu krem na rozstępy Vichy . To co miałam na początku zeszło ( zaczynały się robić i było widać pod światło słoneczne ) i na tę chwilę nie mam jeszcze ale masaż systematycznie codziennie i krem 2 x dziennie Trzymam kciuki
Witaj w klubie, u mnie takie dwuznaczne teksty lecą codziennie
Dzięki za instrukcje muszę zakupić produkty wszystkie i do dzieła

Agatka super że synek już zapomniał o wypadku
Sporo masz doświadczenia, z pieluchami u nas podobnie z tym że pampersy stosowalismy głównie na noc, na dzień dady. No ale w koncu producent ten sam huggiesow nie lubiłam, też były dla mnie za sztywne.. a chusteczki pomarańczowe z pampersa mają dla mnie najcudniejszy zapach rzadko się je spotyka i rzadko je kupuję (na codzień rządzą dady) ale jak tylko wpadną mi w oko to biorę wszystko kwestia gustu. Ostatnio dziewczyny chwalily chusteczki fitti ( pod względem składu) i kupiłam na próbę i dla mnie one z kolei bardzo intensywnie pachną, drażnią nos...
A z tym smoczkiem u synka może za krótko? to generalnie jest zagadka poliszynela

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-05-04 o 08:19
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 08:33   #990
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle mam jakiegoś doła.. mama cały czas ma focha na mnie, strasznie nie lubię takiej gęstej atmosfery w domu... tżta libido jest wprost przeciwnie proporcjonalne do mojego, tzn że im większy mam brzuch, tym on ma większą ochotę na baraszkowanie. Przerąbane. Yuza zazdroszczę Ci tego "brzuchowego strachu" Twojego tżta...
To pewnie dlatego, że to nasze pierwsze dziecko... ja panikuje, dzięki czemu on też traci ochotę, bo boi się, że zrobi mi lub bobasowi krzywdę wszystko ma swoje dobre i złe strony i nie wiadomo też co by się działo jakbym miała go na codzień

Cytat:
no to się wyżaliłam
nie martw się jeszcze chwilę i będzie po wszystkim ja też mam takie momenty, że strasznie mi ciężko i czuje się jak słon

Witajcie

Wczoraj poszalałam i poprałam oraz poprasowałam część ciuszków. Powoli zaczynam widzieć światełko w tunelu poczytałam wczoraj trochę i jednak zdecyduje się na materac lateksowy tak jak większość z Was, bo to chyba będzie optymalne rozwiązanie.
Dzisiaj powpisywałam też wszystkie ważne terminy do kalendarza w telefonie, bo niestety, ale z moją pamięcią jest coraz gorzej w tym tygodniu pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia, ciekawe jak będzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości