|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mój tż zrobił ostatnio wielkie oczy jak zobaczył ubranka dla maleństwa, że "tyyyyylee" tego jest. A ja na wet połowy przecież nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
powiem Wam szczerze, że i ja się przez ostatnie kilka dni kiepsko czuję...
jestem nerwowa, nic mi się nie chce, coraz bardziej jest mi ciężko i nie mówię tu o jakichś robotach tylko ciężko jest mi np wstać z łóżka albo po prostu chodzić ![]() ![]() ![]() ale cóż.. ![]() no to się wyżaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Fame lepiej nie bedzie w ciagu kolejnych 2 miesięcy
![]() Ja wpadam jeszcze na chwilę bo na domiar złego tż wypatrzyl mi pierwszy w moim życiu rozstęp ciążowy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
svelta ja bym się piwka z soczkiem napiła
![]() ![]() debesciara to mnie pocieszyłaś ![]() jak napisałaś o rozstępie to oglądnęłam swój brzuch ale nic nie ma.. na razie ![]() szczerze mówiąc to ja za bardzo tez nie dbam o smarowanie kremem.. jak mi się przypomni to smaruję, ale nie codziennie ![]() ![]() Jutro mamy I Komunię Św. u chrześnicy tż ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz będę zamawiać prześcieradła na wszystkie łóżka i właśnie jersey. Cytat:
![]() ---------------- Cześć ![]() Ostatecznie poleżałam pół dnia i pojechaliśmy nad jezoro z moim bratem jeszcze - oni szaleli, a ja siedziałam na ławeczce z gofrem ![]() Zaraz zmykam spać, bo niby tyle spałam, a zmęczona jestem. ----------------------- Cytat:
Poprawi się pogoda i będzie lepiej ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-05-03 o 20:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wstałam, z drzemki i zaraz spać dalej... :/ Jakoś tak dziwnie. A pobudka pewnie o 5 będzie...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-05-03 o 20:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podkłady mam midi. Pieluszek bella nie lubię, strasznie sztywne. Najgorsze jakie miałąm okazję wypróbować (dostałam z jakąś gazetką). Ale miałam dziś fajny dzień. Byliśmy na paradzie parowozów w Wolsztynie (jednak pojechałam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
Kobitki ktora to ma ochote na piwko? Wareczka Radler zero procent do kupienia np w tesco
![]() ![]() Milej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala zeby brzuch na noc dalo sie zapiac na plecy wtedy moglabym spac na brzuchu czego mi baaaardzo brakuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Rozeznanie
|
O tak. Chciałabym żeby tż przez 1 dzień czuł to co ja momentami. Żeby go tak spojenie pobolało...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie przed snem.
Ją też ostatnio poddenerwowana chodzę, ale ja zganiam to na cukry. Oliwka już potrafi cały dzień fikac w brzuchu... wcześniej czułam rano i wieczorem a teraz częściej co mnie cieszy... cieszę się ze jutro wracamy do domku bo codziennie coś robimy i już jestem padnieta tymi odwiedzinami... w czwartek rodzina tz i grill, w piątek wyjazd do znajomych i powrót 45min w nocy przez lasy gdzie co chwila zaskakiwaly mi liski sarenki i nawet lania-koszmar. Ostatnie 5km jechałam 60km/h bo tak się bałam. Dzisiaj rano ryby, później mecz, a na końcu ognisko... nA szczęście tz mnie odprowadzil i poszedł sam bo już nie chciało mi się tam siedzieć a chcialam zeby tz poszedł bo widzi się ze znajomymi raz na ruski rok.... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-05-03 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Dzis kolezanka dala mi mysle dobra rade zebym nie kupowala podpasek z siateczka na po porodzie bo jak bede miala szwy to ta siareczka bardzo lapie te szwy i ciagnie powodujac bol.
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
Idę spać. Do jutra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |||||||
Zakorzenienie
|
Powinnam robić coś innego, ale Was doczytałam od przedwczoraj
![]() Bardzo dziękuję za troskę o synka ![]() ![]() Ja powinnam kończyć układanie rzeczy w kredensie, bo w końcu po 5latach małżeństwa, mamy nowe meble w salonie (wcześniej jechaliśmy na starej meblościance z czasów młodości moich rodziców), przed świętami kupiliśmy stół, a teraz dokupiliśmy krzesła, kredens i szafkę pod telewizor... Wyszliśmy z założenia że nie kupimy zanim nie uzbieramy, bo po co się zadłużać - Teściowa chciała nam wcześniej pożyczyć kasę, ale nie chcieliśmy, bo gdyby nagle któreś stracilo pracę to co? a ciągle było coś innego ważniejszego do kupienia... Najlepsze, że mąż już we wrześniu chciał kupić, wszystko wybrał (tzn poszukał sklepu w którym by nam wymiarami pasowały takie meble jak chcieliśmy, bo mamy nietypową ścianę, a nie chcieliśmy powierzchni marnować ![]() ![]() mamy meble tej firmy w sypialni i jak na sypialnię są ok... ale w salonie takie byle co to mi się nie podobało i już... to już wolałam typową meblościankę... pokłóciliśmy się trochę że mogłam wcześniej powiedzieć - no ale ja ich wcześniej na żywo nie widziałam (widziałam oczywiście dużo wcześniej, ale się nie interesowałam bo wtedy nie myśleliśmy o meblach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do smoczka, to mój synek miał - przy kolkach wprowadziłam (ok miesiąca właśnie) odrobinkę na siłę zamiast piersi (zdecydowanie nie chciał smoczka wcale), bo inaczej on ciągle chciał jeść, a ja widziałam, że potem jest jeszcze gorzej... potem miał jakoś dużo tego smoczka co widzę po zdjęciach (choć moja Mama z Teściową i tak narzekały że za mało ![]() za to córka nie chciała smoczka wcale... a że nie było takich problemów jak z synkiem, że trzeba było coś zastąpić, to jej na siłę nie wmuszałam (tym bardziej że się dławiła nim ![]() ja ogólnie nie mam nic przeciwko smoczkom, ale: - nie podobało mi się jak Teściowa oczekiwała że zamiast wziąć synka na ręce (pomogło i się uspokoił), jak graliśmy sobie w grę planszową dam mu smoczek żeby był cicho i nie przeszkadzał (miał wtedy z 2 miesiące) jak potem nie chciał u niej się uspokoić to nawet rzuciłam jakiś złośliwy komentarz, że wyczuwa, kto woli grę od niego, bo mnie już też zmęczyły komentarze o smoczku... - mój synek ma teraz 4lata i 3 miesiące - ku mojej rozpaczy zaczął wkładać palec do buzi 2 miesiące temu, nijak nie mogę znaleźć przyczyny, ale nie idzie tego opanować, jak tylko nie patrzę to wkłada paluchy do buzi... myślałam nawet że może mu 6stki idą, ale na to jest za wcześnie jeszcze, a do tego nie widać żeby się tam coś działo.. on mówi że nic go nie boli i w ogóle... więc zupełnie nie wiem w czym rzecz... (oprócz tego że najwidoczniej przegapiłam moment kiedy zrezygnować z tego byłoby mu łatwo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do ludzkiego gadania, to mojego synka ktoś pytał, czy się nie boi że będę mieć mniej czasu ![]() jaka śliczność ![]() ![]() w którym tygodniu urodziłaś? bo ja mam podobny termin do Ciebie i nie wydaje mi się żeby maluszek ważył aż tyle... a jakoś nie jestem w stanie się cofnąć do tyłu żeby poszukać postów co się stało że maluszek już na świecie i który to był tydzień... ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ja też nie jestem za bella happy - ale wiem ze to jest kwestia dziecka i upodoban rodzicow... ja uzywalam głównie pampersy przy obojgu dzieci, ale kupowalam zawsze duze zapasy jak byly w promocjach, wychodzilo mnie minimalnie drozej niz np za pieluszki z dyskontow, a jakosciowo duuuzo lepiej... jeszcze przy synku mi sie sprawdzaly huggies i czasem dada (oba rodzaje kupowalam w biedronce jak nie bylo promocji na pampersy a mi sie skonczyly, bo tam huggies wychodzily mi najkorzystniej), ale córka miała już od nich odparzenia i przy niej właściwie tylko pampersy mogłam używać... jak widziałam że się kończą a promocji nie było to kupowałam coś innego a resztkę pampersów na noc zostawiałam, bo wtedy jednak najdłużej pielucha na pupie jest... na szczęście jestem w końcowym etapie odpieluchowania jej - bo już nie mogę z tymi odparzeniami (teraz jest jeszcze gorzej niż było, wystarczy 1 wpadka, 5min nieprzebrana i pupa na 2 dni leczenia ![]() Cytat:
![]() rossmanowe też mi się wydawały ok... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to mnie zdołowałyście trochę tymi zakupami i wyprawkami
![]() ![]() to co miałam od siostry (po moich dzieciach poszło do siostry i wróciło razem z nowymi rzeczami od niej) wywieźliśmy nieruszone do mojego Taty, żeby nam tutaj miejsca nie zajmowało, bo już go wcale nie mamy ![]() ![]()
#983 |
Wtajemniczenie
|
No mówiłam... Dzień dobry
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana. Ledwo wstałam na mierzenie cukru... pogoda znów się popsula eh kiedy bedzie cieplutko...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Pogoda ostatni narobiła nam smaka na ciepełko a teraz się z nami bawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska, Elcia przybywajcie. Póki co słońce świeci i niebo bezchmurne. Co prawda jeszcze nosa na dwór nie wychyliłam ale liczę na ciepełko po południu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() A u mnie dzisiaj słoneczko hehehe może nie jest za ciepło, ale słonko dużo daje ![]() Moje dwa koty mają całe podwórko dla siebie i wiele "wygodnych" dla nich miejsc a one siedzą na stoliku ogrodowym przed domem ![]() ![]() Prostuję włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za instrukcje ![]() ![]() Agatka super że synek już zapomniał o wypadku ![]() Sporo masz doświadczenia, z pieluchami u nas podobnie z tym że pampersy stosowalismy głównie na noc, na dzień dady. No ale w koncu producent ten sam ![]() ![]() ![]() A z tym smoczkiem u synka może za krótko? ![]() ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-04 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witajcie ![]() Wczoraj poszalałam i poprałam oraz poprasowałam część ciuszków. Powoli zaczynam widzieć światełko w tunelu ![]() Dzisiaj powpisywałam też wszystkie ważne terminy do kalendarza w telefonie, bo niestety, ale z moją pamięcią jest coraz gorzej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.