Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 21:25   #481
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
My z siostrą u nas w rodzinie jesteśmy postrzegane jako przewrażliwione do granic możliwości. Tylko my nawzajem się rozumiemy
fajnie ci , ja z moimi sis nie widzę się często, ale za to myślę że wy tu mnie rozumiecie, i czasami muszę się wygadać - wtedy lepiej mi
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:28   #482
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
obawiam się, że mój kot może mieć myśli samobójcze bo jak widzi młodego to nawet od miski spierdziela
ostatnio leżała na parapecie to ten się podciągnął na kaloryferze (w sensie na łóżku stanął) i ją za ogon
a dziś jak pranie wieszałam, to już w rączce miał kocie żarcie

jak tak dalej pójdzie to wyląduję w psychiatryku koleżanka mi mówiła, że będzie lepiej jak zacznie chodzi.. ta jasne, wtedybędzie szybciej przed mną spieprzał
A moj kot to duren albo kamikadze, bo się normalnie łasi do Adasia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-03, 21:43   #483
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj ostatnio marudny. Myslalam, ze przez zeby - ida gorne jedynki i widać pod dziąsłami dolne dwojki, ale dochodze do wniosku, że on się chyba nudzi w domu...w gościach, w sklepie, na spacerze albo jak my mamy gości - nie marudzi. A z nami w domu ostatnio drze się jak opętany :p dom już cały zwiedził.
Nie wiem, coś mu zaczne wymyslac albo będziemy z domu wybywac jutro znow do dziadków jedziemy na 2-3 dni, więc nie powinien się nudzić.

czasami mam podobne wrażenie, ale coś w tym musi być bo jak ja z małym wyruszę w obce dla niego miejsce (ostatnio byliśmy w kościele) to dziecko grzeczne było, rozglądało się i było ok

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziekujemy z Helenka za zyczenia.Padam dzis,noce znowu zarwane,ech juz trace nadzieje,ze to sie zmieni.Najgorzej bedzie,jak bede musiala wstac do pracy.Nie wiem jak dam rade
oj kochana u mnie 4 pobudki to standard, ciężko jest

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Tak nie mówię otwarcie. Powiedziałam t., by przyjechali na dłużej tylko. Głupio tak prosić o pomoc. Powiedziałam, że nie umiem upilnować. Może przemyśli. Adaś raczkuje od tygodnia.
ja też jakoś nie potrafię tak otwarcie poprosić, ja to taka zosia samosia jestem, głupiam

Cytat:
Dobre pytanie powiedz "niech Cie Bóg błogosławi"
jakoś nim mądrego nie przychodzi do tej mojej łepetyny, ale myślę jak wymyślę to się podzielę

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
nie przecież trzeba gonić kota, rozwalać jej miski z jedzeniem, zobaczyć co słychać w łazience, w pokoju, dzisiaj już na schody się opierał czasem siedzi na macie jak go coś baaardzo zainteresuje, ale masakra jest... jak idę siku to drzwi nie zamykam tylko nasłuchuję czy gdzieś nie walnie bo ostatnio chodzi na stopach i rękach i próbuję tak wstać wtedy przeważnie ląduje na bani
ooo nieżle, wszędobylki maluszek, znaczy się

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moja przyjacolka mi mowi ze jak maly zacznie raczkowac i chdzic to mi ulzy bo bedzie ptrafil sobie wziasc zabawke, dluzej sie soba zajac chwilek bawiac sie, ze ona odzyla
iel osob tyle opinii
o ja też tak słyszę

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
nie mam lekko i nie mam sily sie juz z nim urzerac
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
oj to może być ciężko z nim na komunii chyba że go z kimś zostawiacie?
w czym wystąpisz?

Ja tża wysyłam jak chcę żeby następnego dnia teściowa z nim została, (ale rzadko się to zdaża) głównie temu że nie umiem ubudować takiego zdania "zostaniesz jutro z Leo" żeby brzmiało nie na ty, wiem komplikuje sobie życie, ale nie będę mówić ani mamo, ani pani

ble
to może z " babcia " pokombinuj
może- Leo może babcia jutro z tobą zostanie, a mam wyjdzie gdzieś tam - niby mówisz do dziecka ale żeby ona przy tym była - wiem wymyślam,

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-05-03 o 21:44
Stary 2014-05-03, 21:48   #484
83monia
Zakorzenienie

ja wlasnie czekam az zacznie sama siedziec porzadnie czy przemieszczac sie bo bede musiala tylko uwazac by czegos nie zjadla/nie wlozyla palcow w drzwi czy kontakt (tu akurat kupie zaslepki) bo przeciez moge pozamykac drzwi by nie wchodzila gdzie trzeba (do klamki jeszcze dlugo nie dosiegnie) czy przystowowac dom do dziecka (zadnych szkieł nisko, brak malych zabawek i przedmiotow w zasiegu rąk... syna nauczylam juz ze zolnierzykami i samochodzikami malymi nie bawi sie przy malych dzieciach - kiedys to byla kinia, teraz natalka). a teraz kusze ja albo zabawiac, albo asekurowac bo nie siedzi. ew poasekuruje przy pierwszych krokach ale bez przesadyzmu. upasc musi.

u nas dzis ładnie, wietrznie i slonecznie, troche zimnawo jak na maj ale za to na spacer po lesie idealnie. i z malego spacerku spacerowalismy chyba 3h a ja ani pampersa, ani picia dla starszych nie wzielam. wszyscy padnieci ale szczesliwi. syn wyszalal sie na rowerze, corcia powariowala na brzegu jeziora w piachu, pies sie wytarzal w czyms smierdzacym (wiec przymusowe moczenie w jeziorze bylo ). w drodze powrotnej nieslismy kinie na zmiane bo juz ziewala i marudzila, a potem po kapieli dostala powera i spiewala, gadala w łozku a natka cala droge sie rozgladala i nie spala

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-03 o 21:51
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:51   #485
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ja wyszlam z moim i mala to po 15min wrocilismy i sie do siebie ZNOWU nie odzywamy ...

przykro , wiem że łatwo to dawać jest porady, ale może pogadajcie, wyłóż kawę na ławę i tyle powiedz co cię wkurza

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

aaaa Kasiunia dzięki meila
Stary 2014-05-03, 21:55   #486
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

My już kupiliśmy zaślepki do kontaktów i są pozakładane bo maluch sięgał. Raz mało brakowało... tylko na sekundę się odwróciłam. Przy dziecku to trzeba mieć oczy dookoła głowy. Uwielbia wysuwać szuflady a dopiero pełza. Tylko czekam aż paluchy sobie przytrzaśnie :/

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:56   #487
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Aaa to masz u niej fory widać, że Cię lubi

Dobra lecę gotować gulasz na jutro. Pewnie ze 3 h na piecu zlecą :/
Młodzian od godzinki już w łóżeczku
serio? może po prostu krępuje się do mnie mówić na ty, ale czemu skoro jest ode mnie jakieś 60lat starsza

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Poziomkowa dasz radę wstawić większe zdjęcie tej sukienki? albo linka?
chyba trochę droga, szukałaś innych na allegro? jest na prawdę dużo kiecek
ale nie w moim rozmiarze jak wstawiłam to foto to było wielkie, potem jak odświeżyłam to się zmniejszyło dziesięciokrotnie więc chyba nie umiem

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Na jakie wyjścia zostaje teściowa? My tylko raz zostawiliśmy Adasia i poszliśmy do kina. Nie było nas trzy godziny. W styczniu to było.
Teściowa często chce widzieć Adasia, ale bardziej tak tylko się pobawić. Dziś po pół godziny miała dość zabawy z raczkującym dzieckiem. Pół godziny to Adaś sam umie się pobawić bez problemu.
Jak miał kolki, to po południu nie przyjeżdżali (wybierała godzinę, kiedy Adaś był najspokojniejszy). Bywało, że miesiąc nie widzieli Adasia.
zostaje w wypadku gdy tż nie może urwać się z pracy a ja muszę być u gina, dentysty, lub w zusie(2piętro bez windy i papiery do czytania, czyli z dzieciem bym nie ogarnęła), tak to nie chcę żeby się nim zajmowała, bo ma swoje teorie np na żywienia wspominałam że dała mu czekoladę, ale to nie jedyny wybryk

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
agusia ja też czasami padam po dniu z małym, ale jak miała by przyjść moja T. a ja bym miała wysłuchiwać jakie to moje dziecko nie dobra bo się kręci i wszystko chce zobaczyć to dzięki wolę się męczyć, a siostra tż przychodzi raz na tydzień ale na chwilkę , ale jakoś jej podejście do małego mi nie odpowiada ja mam pewne zasady , które ona uważa ze są dziwne
ach te siostry tż-ów mój ma aż 3 i co jedna to lepsza

Cytat:
Dziekujemy z Helenka za zyczenia.Padam dzis,noce znowu zarwane,ech juz trace nadzieje,ze to sie zmieni.Najgorzej bedzie,jak bede musiala wstac do pracy.Nie wiem jak dam rade
oj współczuję, na pewno neidługo będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie
jak wręcza się prezent/kopertę na komunię to co się mówi? bo chyba nie życzenia jak na urodziny czy imieniny?
moja siostra miała dwa lata temu komunię i śmialiśmy się z życzeń, bo wszyscy wylatywali z jakimiś religijnymi farmazonami

Cytat:
a na przykład takie że mały chodzi o stałych porach spać, na co ona uważa że skoro ona go nosi i nie wyje tzn. że nie chce spania, albo absolutnie zabraniam noszenia go na rękach jak się tego nie domaga , w ogóle unikam raczej noszenia, a jeszcze jak spokojni leży to po co,- ale to nie dociera do niej bo przyjdzie ponosi go sobie, jemu się spodoba a ja później mam ryk, albo lepsze ostatni przyniosła starszakowi ciastka kruche ja patrzę a ona małemu do ręki - ja mówię że nie daję a ona że przecież skończył już pół roku, no to ja to - no ,nie daję oglądać telewizji - a ona przecież nic się nie stanie jak chwilę popatrzy tyle masz spokoju, matko jak ja mówię nie to nie - no jeszcze w paru kwestaich mamy odmienne zdanie , dlatego dziwna jestem, rozumiesz
jakbym o mojej szwagerce czytała!!!

ale najgorsze jest to że nie mówi do niego normalnym językiem, tylko np zamiast r mówi l a zamiast sz s i tak mnie to drażni, boję się że przez nią będzie miał kłopoty z mową (jej syn teraz ma 6lat a nie idzie go zrozumieć, co się dziwić jak nie wie jak normalnie te słowa brzmią)

Cytat:
Ja tak słyszałam na komunii

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Tak jest - F&F. Dalam ok 76 zl, byla jakas przecena -30%.

właśnie jutro chcę tam jechać, ale nie wiem czy się wyrobimy tyle mamy planów

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 22:01   #488
Isabell12
Zadomowienie

jaki tu spokój na na na na , nic się nie dzieje na na na na ...........

boshe , chyba spać, bo mi odbija?
chyba od nadmiaru odpoczynku, ale jutro niestety czar pryśnie, ech szkoda że tak krótko
dobrej nocki życzę

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

ale najgorsze jest to że nie mówi do niego normalnym językiem, tylko np zamiast r mówi l a zamiast sz s i tak mnie to drażni, boję się że przez nią będzie miał kłopoty z mową (jej syn teraz ma 6lat a nie idzie go zrozumieć, co się dziwić jak nie wie jak normalnie te słowa brzmią)
musiałam ci odpisać, jak mnie to może wkurzać takie gadanie
lącki, taki malusek jesteś, piotluś - normalnie bo słów nie znajduję
Stary 2014-05-03, 22:02   #489
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
to może z " babcia " pokombinuj
może- Leo może babcia jutro z tobą zostanie, a mam wyjdzie gdzieś tam - niby mówisz do dziecka ale żeby ona przy tym była - wiem wymyślam,
no dużo osób tak robi np babcia tż potrawi z 30razy zapytac "Leoś a co tam mama ci daje? obiadek czy deserek?" no i dopiero jak się już wkurzę to odpowiadam, ale ogólnie mnie ta forma wkurza, albo Leoś co sobie kupiłeś? i na mnie się gapią wkurza mnie to jak nie wiem
ale dzięki za odpowiedź, a moze nagle przejdę na formę TY np kupiłaś mleko? albo potrzymaj Leosia bo ja z nią mieszkam i strasznie to niewygodne chyba mnie nie zabije jak zacznę tak mówić???
jeden problem mniej bym miała

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wlasnie czekam az zacznie sama siedziec porzadnie czy przemieszczac sie bo bede musiala tylko uwazac by czegos nie zjadla/nie wlozyla palcow w drzwi czy kontakt (tu akurat kupie zaslepki) bo przeciez moge pozamykac drzwi by nie wchodzila gdzie trzeba (do klamki jeszcze dlugo nie dosiegnie) czy przystowowac dom do dziecka (zadnych szkieł nisko, brak malych zabawek i przedmiotow w zasiegu rąk... syna nauczylam juz ze zolnierzykami i samochodzikami malymi nie bawi sie przy malych dzieciach - kiedys to byla kinia, teraz natalka). a teraz kusze ja albo zabawiac, albo asekurowac bo nie siedzi. ew poasekuruje przy pierwszych krokach ale bez przesadyzmu. upasc musi.

u nas dzis ładnie, wietrznie i slonecznie, troche zimnawo jak na maj ale za to na spacer po lesie idealnie. i z malego spacerku spacerowalismy chyba 3h a ja ani pampersa, ani picia dla starszych nie wzielam. wszyscy padnieci ale szczesliwi. syn wyszalal sie na rowerze, corcia powariowala na brzegu jeziora w piachu, pies sie wytarzal w czyms smierdzacym (wiec przymusowe moczenie w jeziorze bylo ). w drodze powrotnej nieslismy kinie na zmiane bo juz ziewala i marudzila, a potem po kapieli dostala powera i spiewala, gadala w łozku a natka cala droge sie rozgladala i nie spala
super że wypad udany

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 22:08   #490
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
no dużo osób tak robi np babcia tż potrawi z 30razy zapytac "Leoś a co tam mama ci daje? obiadek czy deserek?" no i dopiero jak się już wkurzę to odpowiadam, ale ogólnie mnie ta forma wkurza, albo Leoś co sobie kupiłeś? i na mnie się gapią wkurza mnie to jak nie wiem
ale dzięki za odpowiedź, a moze nagle przejdę na formę TY np kupiłaś mleko? albo potrzymaj Leosia bo ja z nią mieszkam i strasznie to niewygodne chyba mnie nie zabije jak zacznę tak mówić???
jeden problem mniej bym miała

super że wypad udany
niestety ja mam podobny problem, bo nie mówię na ty, pani czy mamo i wszystkiego próbuję
staram się bezosobowo, ale nie zawsze się da
Stary 2014-05-03, 22:08   #491
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem bez kompa. Padl nam. Mam nadzieje ze dobrze u Was wszystko. Caluje i tesknie za moja wizazowa rodzina. U mnie takie kwiatki wychodza ze masakra.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 22:23   #492
mariiasia
Zadomowienie

brawa dla wszystkich dzieciaków za postępy i za skończone miesiące!

co do kojców wciąż zastanawiam się nad tym, czy jest sens posiadać kojec może sens odnajdę jak mały zacznie raczkować

Szymek tłucze piętami w podłogę aż dudni

tż twierdzi, że nasze kontakty (te w ścianie ) mają jakieś coś wbudowane, że są bezpieczne dla dzieci, ale ja mam wątpliwości

Poli dziękuję za komplement bynajmniej ja się postrzegam zupełnie inaczej
ja też śpiewam choć nie umiem

matal nadałabyś się do mojej rodziny- tata i siostra umuzykalnieni ja antytalent co najwyżej mogę zagrać na trójkącie

czarna jestem przerażona historiami porodów w UK. myślałam, że tam jest lepiej niż u nas w PL.....

Lolaaa 5kg w 5dni? OMG, a ja się jaram moimi 2 z hakiem

Larysa a ile Ty masz wzrostu? ja kocham wysokie obcasy i zawsze się czuję idiotycznie w nich, jak ajfel tałer chciałabym kupić nowe buty na wesele koleżanki, ale nie wiem jakie, bo mój tż jest niewiele wyższy ode mnie i jak wybiorę wysokie szpile to będę wyższa od niego i będę się czuć jak debil
a co do życzeń na komunię, to u nas oprócz normalnych jak np na urodziny życzy się właśnie błogosławieństwa bożego

kaska
podzielam Twoją opinię w kwestii koni

misia co się dzieje?

Snow chciałabym obejrzeć całą kolekcję sukienek F&F to mi się nie otwiera stronka ta sukienka, którą wybrałaś bardzo ładna

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 22:55   #493
kama1987
Rozeznanie

Teraz dopiero mam czas na odpisanie

Cytat:
ale bym zjadła kupiłam karkówkę, a przy takiej pogodzie nici z grilla więc zamroziłam na zaś
co do tej sukni to ja tez się jeszcze nie doczekałam, choć w zeszłym tygodniu tż musiał wysłuchiwać sapów mojej babci i ciotki, że jeszcze tego nie zrobił... może znajdę sobie jakąś na all i niech buli
u nas też dzisiaj padał deszcz, ale siedzieliśmy w domku, a grill się przy wejściu robił

Cytat:
wiecie moze do kiedy powinnam zaszczepic mlodego 3 dawka wzw?
slyszalam ze od pol roku do roku po I dawce, bo w kalendarzu pisze 6/7
msc , a ja bym chciala jeszcze z 2 tyg zwlec
Możesz spokojnie poczekać, ja Zuzie szczepiłam później niż powinnam. Dopiero we wtorek byłam z nią na ostatnich szczepieniach, ale mogłam jeszcze przeciągnąć

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Pampersy na basen można kupić np. w rossmannie? A jak nie, to gdzie kupie?
W rossmannie są, w biedronce też chyba widziałam

Cytat:
hehe w sumie ja nie mam jak na razie żadnego pomysłu. Nie pamiętam co mówiliśmy w zeszłym roku
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 23:17   #494
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem bez kompa. Padl nam. Mam nadzieje ze dobrze u Was wszystko. Caluje i tesknie za moja wizazowa rodzina. U mnie takie kwiatki wychodza ze masakra.
też tęsknimy.
czekam z niecierpliwością na opowieści

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 00:07   #495
nephelim89
Rozeznanie

Hejo,
U nas dzis była piękna pogoda więc siedzieliśmy na dworze prawie cały dzień i dopiero was nadrobiłam Wikuś powtarza w kółko AGA i KAMA - nie znam tych lasek
Piszecie o tych spadkach wagi a ja się jak wieloryb czuje bo brak mi motywacji do ćwiczeń a przecież tłuszcz sam się nie spali
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No bez jaj! 12 użytkowników, 38 gości a piszę sama ze sobą (i z cibo )

idę skubać brwi bo szau tu nie widzę.

hmmm ciekawe co tych gości na wątek napędza tym razem?

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

wróciliśmy.
Antoś śpi więc ponadrabiam.

podróż w mirę, Antek nie mógł zasnąć i popłakiwał.
zrobił kupę i musieliśmy się zatrzymywać w połowie drogi

ciekawa jestem jak tam Tasia bo w zakopcu lało non stop.

fajnie ze wycieczka się wam udała

Cytat:
moja przyjacolka mi mowi ze jak maly zacznie raczkowac i chdzic to mi ulzy bo bedzie ptrafil sobie wziasc zabawke, dluzej sie soba zajac chwilek bawiac sie, ze ona odzyla
iel osob tyle opinii

no to niby prawda ze sie dziecko samo czymś pobawi itp ale też zaczyna wpadać gdzie nie trzeba i ruszać niedozwolone rzeczy więc oczy do okola głowy trzeba mieć

Cytat:

spóźnione wszystkiego najlepszego dla Emilki i Helenki

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
'Bierz i udław się!'

Padlam

Wrzuciłam małą prośbę do k.

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 04:40   #496
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
matko święta, ile napisałyście

zanim nadrobię co na pewno zajmie mi sporo czasu to kilka słów co u nas.
od tygodnia jestem na diecie sb. schudłam ponad 2 kg (oczekuję oklasków) aleee wczoraj bylismy na urodzinach chrześniaka tżta i zeżarłam kawałek torta (oczekuję kopa w zad) soł muszę zacząć wszystko od nowa

poza tym u nas nic nowego się nie dzieje. Szymek ma całe dziąsła opuchnięte okropnie, nie pozwala ich dotknąć, a górnych jedynek dalej nie ma
Nie wolno od nowa super, że są spadki, ale jak już zjadlas wegle, to najlepiej przechodz na drugą fazę. Pierwsza służy stabilizacji poziomu cukru we krwi, pozbyciu się złogów z jelit, nadmiaru wody, prawdziwe chudniecie z tłuszczu zaczyna się na drugiej.

Cytat:

co do kojców wciąż zastanawiam się nad tym, czy jest sens posiadać kojec może sens odnajdę jak mały zacznie raczkować

tż twierdzi, że nasze kontakty (te w ścianie ) mają jakieś coś wbudowane, że są bezpieczne dla dzieci, ale ja mam wątpliwości

matal nadałabyś się do mojej rodziny- tata i siostra umuzykalnieni ja antytalent co najwyżej mogę zagrać na trójkącie

czarna jestem przerażona historiami porodów w UK. myślałam, że tam jest lepiej niż u nas w PL.....

Larysa a ile Ty masz wzrostu? ja kocham wysokie obcasy i zawsze się czuję idiotycznie w nich, jak ajfel tałer chciałabym kupić nowe buty na wesele koleżanki, ale nie wiem jakie, bo mój tż jest niewiele wyższy ode mnie i jak wybiorę wysokie szpile to będę wyższa od niego i będę się czuć jak debil
a co do życzeń na komunię, to u nas oprócz normalnych jak np na urodziny życzy się właśnie błogosławieństwa bożego

kaska

misia co się dzieje?

Snow chciałabym obejrzeć całą kolekcję sukienek F&F to mi się nie otwiera stronka ta sukienka, którą wybrałaś bardzo ładna
Ja nadal nie widzę sensu w kojcu, a mam już drugie dziecko raczkujace.

Spaaaaaaac, Eda usnal 24, En wstała o 5

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 05:28   #497
gorgulek
Zakorzenienie

Przyszlam ponarzekac
l
Milek obudzil sie o 2.30 na zarelko (drugie ) a o 2.40 poszlam dac Zuzi nurofen bo miala prawie 39 stopni. Latala do mnie prawie do 4 a o 5 pelna pobudka oboje wyspani ekstra nocka, nia ma co.

A teraz zycze milej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 06:11   #498
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

szkoda mialam nadzieje ze wyjazd bedziesz miala spokojny

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 06:12   #499
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
nadrobiłam wczoraj spanie bo sebek w miare ładnie nocke przespał a ja padłam przed 22 czuję sie teraz jak człowiek
nadrobię pewnie w poniedziąłek bo adi dzisiaj ma w domu urodzinki o biore sie za przygotowanie pokoju ..wczoraj już dmuchalismy ztz balony najgorsze że pogoda p[askudna a ja sie mimo wszystko nastawiłam na grilaktóry nota bene planowałam od października zamarynbowałam 2kilo karkówki i coś z tym trzeba zrobić
tż poszedł do pracy io wróci o 14;30 a goście mają być na15 wie c zostaje sama z przygotowaniami ..no licze ze rodzice mi troszke z dzieciakami pomogą
a no i ma byc 18 dorosłych i 6 dzieci chrzciny jak nic
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 06:13   #500
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

kaska

misia co się dzieje?

no i jaraj sie
to dobry wynik
u mnie jest po prostu mega duzo kg takze luzik
chcialam zmotywowac a cos czuje ze demotywuje...
na tej fazie kilka kg sie zrzuca takze w normie u ciebie i zdrowo

Aleksander
Stary 2014-05-04, 06:14   #501
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przyszlam ponarzekac
l
Milek obudzil sie o 2.30 na zarelko (drugie ) a o 2.40 poszlam dac Zuzi nurofen bo miala prawie 39 stopni. Latala do mnie prawie do 4 a o 5 pelna pobudka oboje wyspani ekstra nocka, nia ma co.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wolno od nowa super, że są spadki, ale jak już zjadlas wegle, to najlepiej przechodz na drugą fazę. Pierwsza służy stabilizacji poziomu cukru we krwi, pozbyciu się złogów z jelit, nadmiaru wody, prawdziwe chudniecie z tłuszczu zaczyna się na drugiej.

Ja nadal nie widzę sensu w kojcu, a mam już drugie dziecko raczkujace.

Spaaaaaaac, Eda usnal 24, En wstała o 5
no ładnie mis ie dzieci poprawiają wam sie psują
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 06:15   #502
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a mi sie czasami podobaja pary gdzie laska jest wyzsza w szpilach.
jakos nie zwraxam na to az takiej uwagi
a tz jest tylko 7 cm wyzszy wiec czesto tak wygladalismy. oczywiscie wtedy bylam chudsza. teraz to wygladalibysmy dziwnie

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-05-04 o 06:16
Stary 2014-05-04, 06:49   #503
kaska87
Zakorzenienie

hej

ja się tylko melduję, że żyję, a w sumie próbuję wstałam o 7:00 i rzygam jak kot cudownie biorąc pod uwagę, że na 9:00 komunia małż mi zrobił kromkę z masłem i tyle ją widziałam co ostatni kawałek zdążyłam połknąć a durny TZ na to, że spoko- z wpadek są córki
mam nadzieję, że mi przejdzie na powietrzu bo siara jak mi się w kościele zachce haftować

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 07:36   #504
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie
jak wręcza się prezent/kopertę na komunię to co się mówi? bo chyba nie życzenia jak na urodziny czy imieniny?
najlepiej posłuchaj co inni mówią i potem skleć coś swojego
Cytat:
moja siostra miała dwa lata temu komunię i śmialiśmy się z życzeń, bo wszyscy wylatywali z jakimiś religijnymi farmazonami
a co mieli zaśpiewać sto lat religijne święto, to i religijne życzenia
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przyszlam ponarzekac
l

Trzymaj się zdrówka dla Zuzi

U mnie znowu koszmarna nocka na dodatek chyba mnie gdzieś przywiało, bo szyją nie mogę ruszyć dopiero co rwa kulszowa mi ustąpiła, a teraz to Chyba odstawię gluten na jakiś tydzień i zobaczymy, czy te nocne płacze, to od tego

Miłej niedzieli, u nasz piękne słońce, mam nadzieję, że się pogoda utrzyma
Stary 2014-05-04, 07:38   #505
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
a na przykład takie że mały chodzi o stałych porach spać, na co ona uważa że skoro ona go nosi i nie wyje tzn. że nie chce spania, albo absolutnie zabraniam noszenia go na rękach jak się tego nie domaga , w ogóle unikam raczej noszenia, a jeszcze jak spokojni leży to po co,- ale to nie dociera do niej bo przyjdzie ponosi go sobie, jemu się spodoba a ja później mam ryk, albo lepsze ostatni przyniosła starszakowi ciastka kruche ja patrzę a ona małemu do ręki - ja mówię że nie daję a ona że przecież skończył już pół roku, no to ja to - no ,nie daję oglądać telewizji - a ona przecież nic się nie stanie jak chwilę popatrzy tyle masz spokoju, matko jak ja mówię nie to nie - no jeszcze w paru kwestaich mamy odmienne zdanie , dlatego dziwna jestem, rozumiesz
Dziwna nie jesteś, dobre te zasady.
U nas raczej mnie słuchają. Z noszeniem tylko czasem niepotrzebnie, ale nie długo. Czasem zwaram uwagę na to niepotrzebne noszenie.
Stary 2014-05-04, 07:38   #506
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
iel osob tyle opinii
O, to u mnie właśnie
Jak byliśmy we wtorek u znajomych to poczułam, że mam już DUŻE dziecko Siedział w kąciku z zabawkami, wszystko musiał obejrzeć i naprawdę ładnie się sobą zajmował
Oczywiście co jakiś czas musiał pogadać do ludzi, przychodził, wspinał się na nich itd, ale był mega samodzielny W domu właściwie też jest duuużo lepiej niż wtedy gdy cały dzień zaiwanialiśmy z klopsem na rękach.

Z innej paki, to jestem z niego mega dumna Julo jest strasznie towarzyski, ufny, wesoły - jak tylko ktoś się do niego uśmiechnie, to już dziecko sprzedane, wyciąga łapki i chce się bawić Jak towarzystwo się z czegoś śmieje, to on tak przez sekundę się zamyśli, patrzy na ludzi i też uderza w rechot
Ludzie się nad nim rozpływają a matka prawie pęknie z dumy

Cytat:
ja się boję koni nigdy nie siedziałam i nie chcę
no chyba, że na takim jednym to tak
Jakim?

Dziecko mi chodzi

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-05-04 o 07:41
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 07:40   #507
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
'Bierz i udław się!'

no dzięki dzięki dziewczyny

Cytat:
o rany, no to ja już nie wiem co powiedzieć ;p

Cytat:

mam 172 albo 173, niby nie dużo wiem, ale jednak jak ubiorę te 10cm to czuję się jak ta ajfel jeszcze jakbym miała jakiegoś faceta u boku 185cm minimum no to w miarę, ale inaczej no to kiszka...
i w ogóle ja na płasko jestem wyższa niż 3/4 osób których znam więc?? i to czasem te osoby są na obcasach :/ masakra, od gimnazjum wkurzałam się na ten mój wzrost, albo na to że inni są niscy :P bo może jakby było więcej osób wysokich w moim otoczeniu to jakoś by to było a teraz to tak dziwnie jest :/

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
nadrobiłam wczoraj spanie bo sebek w miare ładnie nocke przespał a ja padłam przed 22 czuję sie teraz jak człowiek
nadrobię pewnie w poniedziąłek bo adi dzisiaj ma w domu urodzinki o biore sie za przygotowanie pokoju ..wczoraj już dmuchalismy ztz balony najgorsze że pogoda p[askudna a ja sie mimo wszystko nastawiłam na grilaktóry nota bene planowałam od października zamarynbowałam 2kilo karkówki i coś z tym trzeba zrobić
tż poszedł do pracy io wróci o 14;30 a goście mają być na15 wie c zostaje sama z przygotowaniami ..no licze ze rodzice mi troszke z dzieciakami pomogą
a no i ma byc 18 dorosłych i 6 dzieci chrzciny jak nic
o to gruba impreza dzisiaj mam nadzieję że wszystko się uda, sto lat dla Adrianka Majeranka

Cytat:
hej

ja się tylko melduję, że żyję, a w sumie próbuję wstałam o 7:00 i rzygam jak kot cudownie biorąc pod uwagę, że na 9:00 komunia małż mi zrobił kromkę z masłem i tyle ją widziałam co ostatni kawałek zdążyłam połknąć a durny TZ na to, że spoko- z wpadek są córki
mam nadzieję, że mi przejdzie na powietrzu bo siara jak mi się w kościele zachce haftować
oj oby Ci przeszło
ja też dziisaj komunia eh nie chce mi się
Stary 2014-05-04, 07:49   #508
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Nie wiem, to moj pierwszy boli mnie cały czas, dziś zaczął swędzieć i mam wokół żółtego siniaka. To normalne?
Normalne, normalne. Nie wiem czy Cię uprzedzali, ale nawet strupki mogą się porobić. Wtedy po zagojeniu tatuaż do poprawki, bo się takie puste miejsca porobią w rysunku.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
na jakis wit w kapsulkach spotkalam sie z tekstem ze nie wilno wyciskac ich do ust - wlasnie by zapobiegac nieumyslnemu wpadnieciu calej kapsulki d buzi dziecka...
No, trzeba uważać. Rozmawiałam niedawno z kobietą, z która byłam na sr. Urodziła bliźniaki i malutkiej dziewczynce "wrzuciła" do gardła całą kapsułkę. Była potem ładnych kilka dni na obserwacji w szpitalu, bo coś tam się działo.
No ale ona ogólnie taka mega mało rozgarnięta, nie zdziwiłabym się gdyby wrzuciła całą kapsułkę, bo nie nie wiedziała, że trzeba ją rozkręcić
Stary 2014-05-04, 07:49   #509
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O, to u mnie właśnie
Jak byliśmy we wtorek u znajomych to poczułam, że mam już DUŻE dziecko Siedział w kąciku z zabawkami, wszystko musiał obejrzeć i naprawdę ładnie się sobą zajmował
Oczywiście co jakiś czas musiał pogadać do ludzi, przychodził, wspinał się na nich itd, ale był mega samodzielny W domu właściwie też jest duuużo lepiej niż wtedy gdy cały dzień zaiwanialiśmy z klopsem na rękach.

Z innej paki, to jestem z niego mega dumna Julo jest strasznie towarzyski, ufny, wesoły - jak tylko ktoś się do niego uśmiechnie, to już dziecko sprzedane, wyciąga łapki i chce się bawić Jak towarzystwo się z czegoś śmieje, to on tak przez sekundę się zamyśli, patrzy na ludzi i też uderza w rechot

Jakim?

Dziecko mi chodzi
wow ale już sam? No Juluś był silny, to bym się nie zdziwiła
Stary 2014-05-04, 07:56   #510
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
My już kupiliśmy zaślepki do kontaktów i są pozakładane bo maluch sięgał. Raz mało brakowało... tylko na sekundę się odwróciłam. Przy dziecku to trzeba mieć oczy dookoła głowy. Uwielbia wysuwać szuflady a dopiero pełza. Tylko czekam aż paluchy sobie przytrzaśnie :/
My już doświadczyliśmy przytrzaśnięcia. Na szczęście nie aż tak mocno. A co kontaktów też muszę się zaopatrzyć w osłonki bo ciągnie jak szalony

Dzień dobry

Gorgulku zdrówka dla Zuzi
Monia super że spacer udany
Kaśka kciukam oby szybko przeszło
Larysa szkoda że nie idziesz na komunię w późniejszym terminie, bo wtedy bym ci podpowiedziała co moi goście mówili do mojego syna
Jaika współczuję nocki i zdrówka.
Misia czekamy na relację a i życzę ci udanego pobytu

Dziewczyny będę miała prośbę. Potrzebuję przepisów na jakieś fajne proste sałatki na przyjęcie komunijne, na kolację. Miała mi robić znajoma kobietka ale niestety coś wypadło i nie da rady. A nie chcę znowu mieć na stole sałatki warzywnej i na słodko jak zawsze . I myślę co jeszcze podać na stół na tą nieszczęsną kolację poza nieśmiertelnym bigosem i galaretą

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O, to u mnie właśnie

Jakim?

Dziecko mi chodzi
Wow !!!

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości