Panny Młode 2015 cz. 18 :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 00:49   #2821
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ja najlepiej wspominam podstawówkę i okres studiów.

To najlepsze rozwiązanie.

I to jest jeden z powodów, dla którego chciałabym wrócić do Polski. Ale przegadajcie to jeszcze milion razy i na pewno uda Wam się postanowić coś sensownego i wybrać najlepszą opcję.
Ja też bym chciała... M nie chce. I w sumie od przeprowadzki do Londka, zaczynam się przekonywać, że tu nie jest źle. Choć i tak teraz nie ma nawet nad czym specjalnie myśleć, za wcześnie . Nie planowaliśmy narazie kupna mieszkania, nie mamy specjalnych funduszy na to :P. Tylko ostatnio jakoś mi to zakiełkowało w głowie i wyjść nie chce. I głupio zabrzmi, ale jednak "lata" swoje mamy, wypadałoby już pomyśleć o czymś własnym, a nie tylko mieć to w fazie "na przyszłość". Gorzej, że nawet te 5% wkładu własnego to sporo . Ale pomarzyć zawsze można, nie?
Stary 2014-05-04, 01:06   #2822
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Można. Marzyć zawsze można.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 01:16   #2823
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Nie Atoo, ja to chcę wręczyć przy pytaniu czy zostaną moimi druhnami W stanach jest to dość popularne, wizażanka 2014 cos takiego robiła, będziesz kojarzyć http://www.lufcikblog.pl/2013/10/blog-post.html
aaa to wiem o co kaman.
Ja swojej świadkowej też dałam pudełeczko ale bez zbędnej męczarni tj pracy nad Nim i w środku czekoladki i karteczka opalona i napisałam ładnie w kilka zdaniach że chciałabym aby była moją świadkową.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46286345]zazdroszczę...

Wczoraj uświadomiłam sobie, a dzisiaj chwilami się tym dobijam... że nie mam znajomych, została garstka. Nigdy nie było ich jakoś bardzo wielu, ale dało się zrobić imprezę w szerszym gronie...
Wczoraj siedziałam sobie z przyjaciółką, - nie wiem czy mogę ją tak nazwać jeszcze (???) bo spotykanie się raz na miesiąc, raz na 2 miesiące, to przyjaźń? jej chłopakiem, później przyszedł mój były, który teoretycznie nigdy moim chłopakiem nie był ale jakoś tak się spotykaliśmy w "szczenięcych latach", taki no, kolega.
Miała być jeszcze jedna przyjaciółka. Znowu pytanie, czy przyjaciółka... Ale wczoraj pokłóciła się z facetem a jak do niej dzwoniłam, to nie odbierała. Dziś rano mnie przeprosiła, że nie odbierała, ale nie wiedziała co mi powiedzieć.

Kiedyś tak się łatwo mówiło, że "co tam dorosłe życie, przecież dalej będziemy się przyjaźnić" a teraz...

Jak robiłam listę gości, to ode mnie znajomych wychodzi 10 osób... większość rodziny. Z resztą od Tż podobnie.

Dzień bardzo niesprzyjający dobremu humorowi dziś. Idealny na płacz.[/QUOTE]

No to takie jest życie i na to nie da się nic zaradzić.
Wiesz póki jest szkoła, czy to liceum czy studnia i mieszkasz z rodzicami to obowiązki są jednak znikome więc często jest i czas i chęci na spotkania.
Potem przychodzi trochę inne, dorosłe życie i wtedy masz pracę, masz do posprzątania w domu, obiad ugotować i jeszcze zwierzaki czy dziecko na głowie. Wolny czas wolisz spędzić z TŻ który też pracuje i widujecie się tylko wieczorem, a nie z koleżankami taka prawda.
Ja miałam od zawsze 2 przyjaciółki, jedna całkiem od Nas odbiła i nie mam w sumie z nią kontaktu od hymm 2 lat. Nawet się nie widujemy bo przeprowadziła się poza Wawę. Z drugą kontakt cały czas mamy i cały czas się przyjaźnimy ( od zerówki więc już 21 lat).
Poza tym jakoś tak się złożyło, że z moimi bardzo dobrymi kumpelami też mam dobry i częsty kontakt więc dość często się spotykamy czy to w okrojonym babskim gronie czy po prostu w gronie całej ekipy.
U Nas na weselu w związku z tym będzie sporo młodych osób bo 50 i to są wszyscy Nasi znajomi z którymi mamy bardzo dobry kontakt wraz ze swoimi partnerami.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46287507]Znaczy się ja od zawsze byłam, jakby to ująć niegrzecznym dzieckiem

już w przedszkolu biłam dzieci, przez co często stałam w kącie. Nie chciałam rysować, później w szkole uczyć się.

Miałam załamanie gdy z podstawówki przeszłam do gimnazjum, taką depresję małą. Przeszło, później liceum. Chęć zaimponowania? Nowe towarzystwo, zaniedbywanie starych znajomych, później ich odwrócenie się. Długo by opowiadać.

Dobra dziewczyny, przyjechał Tż, idę sobie

Dzięki za parę minut rozmowy [/QUOTE]

Ja to z przedszkola uciekałam i szłam sama do domu.
Wyobrażacie to sobie? Jak można 5-cio latkowi pozwolić uciec z przedszkola? I to nie była jednorazowa akcja.

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Moje sie ubierają jak im pasuje, nie ingeruję w to

Wysłano z Windows Phone 8S by HTC.
I moim zdaniem to najlepszy pomysł

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
O kurcze, jak to? wysłali z błędem do druku, czy drukarnia zrobiła błąd?
A my dzisiaj dostaliśmy zaproszenie od mojej przyjaciółki na wesele w lipcu . Głupia ja... przeczytałam zaproszenie i..... zaczęłam je oglądać od strony technicznej . Zaproszenie z Amelia Wedding, model Belisa , papier prążki w kolorze ecru, wstążka w kolorze delikatny róż. Bardzo ładnie wygląda . Jest urocze, bardzo ładnie i starannie wykonane . Aczkolwiek cały czas się jedną głupotą "przejmuję"- zaproszenie jest 13x13, a koperta 15,6x15,6, zaproszenie w niej strasznie pływa :P. Mi się rzuca w oczy mocno, ale może tylko się czepiam :P.

Poza tym mieliśmy dzisiaj z M poważną rozmowę. Od jakiegoś czasu jest pewna kwestia, która solidnie zajmuje mi głowę. Wiem, że narazie jest to nierealne, ale ogólnie odezwał się we mnie jakiś mocny instynkt mieszkaniowy. Wręcz ja, wielki przeciwnik brania kredytu, doszłam do wniosków, że tak bardzo chciałabym mieć własne mieszkanie, że jestem w stanie podpisać umowę z diabłem i wziąć kredyt.... Głupia zaczęłam przeglądać oferty mieszkań do kupna... i mogę się tylko złapać za głowę . Oferty, które by nam się podobały to minimum 400 tysięcy funtów . I naszły mnie czarne myśli, że chyba nigdy mieszkania nie kupimy , a co najgorsze z naszego rozeznania wynika, że taka cena to takie raczej minimum za 2 pokoje . Częściej idzie spotkać o wiele droższe oferty :/. Co robić, jak żyć...
Ehh Magda w Warszawie jest to samo z mieszkaniami.
Jak patrze i liczę ile kasy musimy wziąć żeby w końcu wyprowadzić się z tego naszego dwupokojowego to się za głowę łapię.
No ale jakoś żyć trzeba i jakieś mieszkanie mieć trzeba nie?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 01:30   #2824
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 18 :)

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
aaa to wiem o co kaman.
Ja swojej świadkowej też dałam pudełeczko ale bez zbędnej męczarni tj pracy nad Nim i w środku czekoladki i karteczka opalona i napisałam ładnie w kilka zdaniach że chciałabym aby była moją świadkową.

No to takie jest życie i na to nie da się nic zaradzić.
Wiesz póki jest szkoła, czy to liceum czy studnia i mieszkasz z rodzicami to obowiązki są jednak znikome więc często jest i czas i chęci na spotkania.
Potem przychodzi trochę inne, dorosłe życie i wtedy masz pracę, masz do posprzątania w domu, obiad ugotować i jeszcze zwierzaki czy dziecko na głowie. Wolny czas wolisz spędzić z TŻ który też pracuje i widujecie się tylko wieczorem, a nie z koleżankami taka prawda.
Ja miałam od zawsze 2 przyjaciółki, jedna całkiem od Nas odbiła i nie mam w sumie z nią kontaktu od hymm 2 lat. Nawet się nie widujemy bo przeprowadziła się poza Wawę. Z drugą kontakt cały czas mamy i cały czas się przyjaźnimy ( od zerówki więc już 21 lat).
Poza tym jakoś tak się złożyło, że z moimi bardzo dobrymi kumpelami też mam dobry i częsty kontakt więc dość często się spotykamy czy to w okrojonym babskim gronie czy po prostu w gronie całej ekipy.
U Nas na weselu w związku z tym będzie sporo młodych osób bo 50 i to są wszyscy Nasi znajomi z którymi mamy bardzo dobry kontakt wraz ze swoimi partnerami.

Wyobrażacie to sobie? Jak można 5-cio latkowi pozwolić uciec z przedszkola? I to nie była jednorazowa akcja.

I moim zdaniem to najlepszy pomysł

Ehh Magda w Warszawie jest to samo z mieszkaniami.
Jak patrze i liczę ile kasy musimy wziąć żeby w końcu wyprowadzić się z tego naszego dwupokojowego to się za głowę łapię.
No ale jakoś żyć trzeba i jakieś mieszkanie mieć trzeba nie?

Tez uciekłam z przedszkola, w pierwszy dzien dyrektorka miała zdziwko, jak mnie rodzeństwo przyprowadzilo :/.

Dla nas dwupokojowe to juz duze dosc i na takie byśmy sie nastawiali . No i zawsze lepsze nawet ciasne, ale własne niz duze, ale kogoś. Aktualnie wynajmujemy, wiec żyjemy i mieszkamy :P. Co nie zmienia faktu, ze na pewno chcielibyśmy miec własne i to jak najszybciej .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-04, 01:39   #2825
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez uciekłam z przedszkola, w pierwszy dzien dyrektorka miała zdziwko, jak mnie rodzeństwo przyprowadzilo :/.

Dla nas dwupokojowe to juz duze dosc i na takie byśmy sie nastawiali . No i zawsze lepsze nawet ciasne, ale własne niz duze, ale kogoś. Aktualnie wynajmujemy, wiec żyjemy i mieszkamy :P. Co nie zmienia faktu, ze na pewno chcielibyśmy miec własne i to jak najszybciej .

No tak dla Was dwupokojowe byłoby spoko, ale my patrzymy już bardziej przyszłościowo. Wiesz Nas jest już trójka i póki co nie jest źle bo my mamy swój pokój a Aleks swój, no ale jak lada chwila będzie czwarta osoba to już kiepsko to widzimy niestety. My celujemy w czteropokojowe tak żeby było już docelowo do końca życia.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 01:45   #2826
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
No tak dla Was dwupokojowe byłoby spoko, ale my patrzymy już bardziej przyszłościowo. Wiesz Nas jest już trójka i póki co nie jest źle bo my mamy swój pokój a Aleks swój, no ale jak lada chwila będzie czwarta osoba to już kiepsko to widzimy niestety. My celujemy w czteropokojowe tak żeby było już docelowo do końca życia.

Znaczy, my dwupokojowe, w sensie dwie sypialnie + salon, wiec niby 3 pokoje. Tez już bardziej przyszłościowo, choć oby nie na całe życie- w przyszłości chcielibyśmy miec dom .

Wysłane z iPad przez Aplikacje Mobilna Wizaż Forum.
Stary 2014-05-04, 02:45   #2827
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Wyobrażam sobie, bo i u mnie coś takiego się zdarzało
Cytat:
Znaczy, my dwupokojowe, w sensie dwie sypialnie + salon, wiec niby 3 pokoje. Tez już bardziej przyszłościowo, choć oby nie na całe życie- w przyszłości chcielibyśmy miec dom
Czemu "niby"? Jak są dwa pomieszczenia o tej samej funkcji to liczysz to jako jeden pokój?
Stary 2014-05-04, 07:27   #2828
okaro
Zadomowienie

ja z TŻtem własne też chcę 4 pokoje, kuchnia lazienka+ubikacja.
25 lat żyję z bratem w małym pokoju, powinien sie juz dawno wyprowadzić, a tak to chyba ja będe pierwsza.. W każdym razie, moim marzeniem jest MINIMUM 3 pokoje.
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 08:41   #2829
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Dzień dobry;-) my wczoraj z TZ zorganizowalismy grilla dla przyjaciol- pogoda oczywiscie nie dopisala. A dzisiaj rano obudziło nas piekne slonce;-)to hahah niesprawiedliwe;-) A biedny TZ caly tydzien kosil trawę, żeby finalnie impreza odbyła sie w środku.

A co do tematu przyjaciół- ja mam to wyjątkowe szczescie, że mam cudownych przyjacioł od lat, W sumie nasza paczka liczy około 20 osob, a z przyjaciolkami z LO spotykamy się juz ponad 8 lat niemal co piątelk w tym samym, miejscu. Oczywiscie nie zawsze sa wszystke- ale tradycja to tradycja i piatek musi byc.

No i wszystko bylo by idealnie, gdyby nie fakt, ze od kilku dni intensywnie myslimy o swiadkach I co zrobic? Mam siostrę ukochaną, która mieszka w Londynie i ma malutką córeczke, więc nie bardzo może mi towarzyszyć na różnych etapach organizacji. I wiem, że bardzo by chciała być świadkiem. Mam 2 naj naj przyjacióły, które też chcą. I w zasadzie obie już mi pomagają, na tym etapie przede wszystkim w gadaniu i planowaniu na papierze.

No i co ja mam zrobic?
Dla mnie to ogromny problem- zwłaszcza, że naprawde wszyscy jestemsy ze soba blisko- widzimy się czesto itp.
W sumie w moim najblizszym towarzystwie byłam świadkiem 6 razy na slubach ( w tym u mojej siosty i jednej z tych 2 najlepszych przyjaciolek). Wszystkie te osoby sa mi bardzo bliskie. I TZ mowi, ze jak nie moge zdecydować się na jedną,. to powinnam wziąć wszystkie ;-) Ale nie wiem, czy USC by to przezył my dwoje i za nami 6 par;-)
Co robic

A swoją drogą obudziłam się o 6 bo dzisiaj jedziemy jna pierwsze oficjalne spotkanie naszych rodzin. Znaja sie juz oczywiscie przelotem- ale dzisiaj jest oficjal;-)
Trzymajcie kciuki;-)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 08:44   #2830
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny, my mamy z Tżtem własciwie 5 pokoi (jedno bez okien, wiec mam tam teraz suszarnie i składzik, docelowo to ma być garderoba), 120m2 i cięzko to ogarnąć raczej będziemy mieć tylko jedno dziecko,i coraz bardziej nam się marzy zwykłe 3 pokojowe 60metrowe mieszkamie jakbym miała sprzątaczkę mogłabym tu zostać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 08:56   #2831
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzisiaj dostaliśmy zaproszenie od mojej przyjaciółki na wesele w lipcu . Głupia ja... przeczytałam zaproszenie i..... zaczęłam je oglądać od strony technicznej . Zaproszenie z Amelia Wedding, model Belisa , papier prążki w kolorze ecru, wstążka w kolorze delikatny róż. Bardzo ładnie wygląda . Jest urocze, bardzo ładnie i starannie wykonane . Aczkolwiek cały czas się jedną głupotą "przejmuję"- zaproszenie jest 13x13, a koperta 15,6x15,6, zaproszenie w niej strasznie pływa :P. Mi się rzuca w oczy mocno, ale może tylko się czepiam :P.

Poza tym mieliśmy dzisiaj z M poważną rozmowę. Od jakiegoś czasu jest pewna kwestia, która solidnie zajmuje mi głowę. Wiem, że narazie jest to nierealne, ale ogólnie odezwał się we mnie jakiś mocny instynkt mieszkaniowy. Wręcz ja, wielki przeciwnik brania kredytu, doszłam do wniosków, że tak bardzo chciałabym mieć własne mieszkanie, że jestem w stanie podpisać umowę z diabłem i wziąć kredyt.... Głupia zaczęłam przeglądać oferty mieszkań do kupna... i mogę się tylko złapać za głowę . Oferty, które by nam się podobały to minimum 400 tysięcy funtów . I naszły mnie czarne myśli, że chyba nigdy mieszkania nie kupimy , a co najgorsze z naszego rozeznania wynika, że taka cena to takie raczej minimum za 2 pokoje . Częściej idzie spotkać o wiele droższe oferty :/. Co robić, jak żyć...
bardzo ładne ciąglę o tym Amelia Wedding czytam na forum, dobre tam zaproszenia mają czy jak? Pooglądam sobie stronę
I jak oceniasz stronę techniczną zaproszenia? Dobrze i porządnie wykonane itd? Czy opłaca się kupić?
Cytat:

jak mogłaś uciec z przedszkola wyobrażacie sobie teraz taką akcje? u mnie znajomych będzie 10-15 par, jeszcze zobaczymy ile zaprosimy rodziny i ile będzie miejsca, bo mamy sale na max 120 osób, ale ja tak celuje optymalnie 80-100, żeby ścisku nie było

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Dzień dobry;-) my wczoraj z TZ zorganizowalismy grilla dla przyjaciol- pogoda oczywiscie nie dopisala. A dzisiaj rano obudziło nas piekne slonce;-)to hahah niesprawiedliwe;-) A biedny TZ caly tydzien kosil trawę, żeby finalnie impreza odbyła sie w środku.

A co do tematu przyjaciół- ja mam to wyjątkowe szczescie, że mam cudownych przyjacioł od lat, W sumie nasza paczka liczy około 20 osob, a z przyjaciolkami z LO spotykamy się juz ponad 8 lat niemal co piątelk w tym samym, miejscu. Oczywiscie nie zawsze sa wszystke- ale tradycja to tradycja i piatek musi byc.

No i wszystko bylo by idealnie, gdyby nie fakt, ze od kilku dni intensywnie myslimy o swiadkach I co zrobic? Mam siostrę ukochaną, która mieszka w Londynie i ma malutką córeczke, więc nie bardzo może mi towarzyszyć na różnych etapach organizacji. I wiem, że bardzo by chciała być świadkiem. Mam 2 naj naj przyjacióły, które też chcą. I w zasadzie obie już mi pomagają, na tym etapie przede wszystkim w gadaniu i planowaniu na papierze.

No i co ja mam zrobic?
Dla mnie to ogromny problem- zwłaszcza, że naprawde wszyscy jestemsy ze soba blisko- widzimy się czesto itp.
W sumie w moim najblizszym towarzystwie byłam świadkiem 6 razy na slubach ( w tym u mojej siosty i jednej z tych 2 najlepszych przyjaciolek). Wszystkie te osoby sa mi bardzo bliskie. I TZ mowi, ze jak nie moge zdecydować się na jedną,. to powinnam wziąć wszystkie ;-) Ale nie wiem, czy USC by to przezył my dwoje i za nami 6 par;-)
Co robic

A swoją drogą obudziłam się o 6 bo dzisiaj jedziemy jna pierwsze oficjalne spotkanie naszych rodzin. Znaja sie juz oczywiscie przelotem- ale dzisiaj jest oficjal;-)
Trzymajcie kciuki;-)
Trzymam kciuki!!
Myślę, że jakbyś wzięła siostrę, to one się nie powinny obrazić - bo to jednak siostra a z nich możesz zrobić coś w stylu druhen, chociaż nie wiem czy w USC to się robi

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, my mamy z Tżtem własciwie 5 pokoi (jedno bez okien, wiec mam tam teraz suszarnie i składzik, docelowo to ma być garderoba), 120m2 i cięzko to ogarnąć raczej będziemy mieć tylko jedno dziecko,i coraz bardziej nam się marzy zwykłe 3 pokojowe 60metrowe mieszkamie jakbym miała sprzątaczkę mogłabym tu zostać
Rozumiem też zawsze mówię, że będę musiała mieć sprzątaczke, a jak chcemy dom, to jeszcze ogrodnika (bardzo nie lubie nic robić w ogródku, jak byłam mała to za karę musiałam pielić chwasty ). Najbardziej celujemy w dom, ale mi podoba się też opcja jaka jest w nowych apartamentowcach - mieszkanie dosyć duże + garaż podziemny.
Jeszcze zobaczymy, na razie nawet nie wiemy w jakim mieście będziemy mieszkać

Edytowane przez Kiciakowa
Czas edycji: 2014-05-04 o 08:59
Kiciakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 09:58   #2832
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to wiem o co kaman.
No i też bardzo fajnie

Kurde, pies nas obudził... co tu teraz robić cały dzień

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:04   #2833
Bziuma
Zadomowienie

Hej wszystkim
Bziuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:08   #2834
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Drukarnia zrobiła błąd

Widzę to już takie zboczenie przedślubne Kiedyś zaproszenia się oglądało pod względem treści a tu nawet takie szczegóły

Dzień dobry

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:11   #2835
existence
Zakorzenienie

Bziuma Wy podpisaliście już umowę na tego jaguara? mnie się ten Cadillac śni po nocach...
Stary 2014-05-04, 10:18   #2836
beth007
Zadomowienie

Co do mieszkania ... My musimy w przeciągu tego roku do ślubu coś kupić . I w tym temacie się ciągle kłócimy Każde z nas chce coś innego, TŻ nie uznaje kredytów itp.

Stary 2014-05-04, 10:24   #2837
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Ja tylko na chwilę

Dzień dobry i miłego dnia

jedziemy do ZOO za moment. Ale nie wiem czy do Chorzowa czy Opola bo Tż oczywiście wymyśla
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:33   #2838
magda_mjt
Zakorzenienie

Viva ja juz żyje w tutejszym systemie. Tutaj jak szukasz mieszkania to szukasz np. "2 bedrooms" i to jest na 99% mieszkanie z dwoma sypialniami i salonem. Ale ten salon jest oczywisty, wiec nawet nie zaznaczony. Tutaj wielkość mieszkania jest określona ilością sypialni . Plus w nowym budownictwie bardzo czesto salon jest otwarty i poniekąd połączony z kuchnia, wiec tez moze dlatego nie liczą tego jako oddzielny pokój.

Kiciakowa tak, pisałam, ze ładnie i starannie wykonane Amelia wedding jest popularne, bo maja duzo, ładnych, ciekawych zaproszeń, a ceny bardzo przystępne . Maja tez troche kiepskich opinii, ale znam osobiście kilka osob, ktore w zeszłym i tym roku zamawiały u nich zaproszenia i sa zadowolone i nie miały zadnych problemow .

Beth i co teraz? Wiadomo, ze drukarnia powinna naprawić blad, ale czy nie beda im robic problemow?

Stary 2014-05-04, 10:42   #2839
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Viva ja juz żyje w tutejszym systemie. Tutaj jak szukasz mieszkania to szukasz np. "2 bedrooms" i to jest na 99% mieszkanie z dwoma sypialniami i salonem. Ale ten salon jest oczywisty, wiec nawet nie zaznaczony. Tutaj wielkość mieszkania jest określona ilością sypialni . Plus w nowym budownictwie bardzo czesto salon jest otwarty i poniekąd połączony z kuchnia, wiec tez moze dlatego nie liczą tego jako oddzielny pokój.

Kiciakowa tak, pisałam, ze ładnie i starannie wykonane Amelia wedding jest popularne, bo maja duzo, ładnych, ciekawych zaproszeń, a ceny bardzo przystępne . Maja tez troche kiepskich opinii, ale znam osobiście kilka osob, ktore w zeszłym i tym roku zamawiały u nich zaproszenia i sa zadowolone i nie miały zadnych problemow .

Beth i co teraz? Wiadomo, ze drukarnia powinna naprawić blad, ale czy nie beda im robic problemow?

Nie mam pojęcia, chyba nie powinna robić problemów skoro to z ich winy Zobaczymy jutro będą dzwonić. Ciesze się , ze ja robię sama zaproszenia to jak coś tylko siebie będę obwiniać

Stary 2014-05-04, 10:44   #2840
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
W chwilach przerwy zrobiłam numerki na stoły

Przyjdzie co do czego i znowu będę się zastanawiać, które wydrukować
Ladne a skad takie ladne szablony wziac?

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:44   #2841
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, chyba nie powinna robić problemów skoro to z ich winy Zobaczymy jutro będą dzwonić. Ciesze się , ze ja robię sama zaproszenia to jak coś tylko siebie będę obwiniać

Tez o tym nieraz myslalam . Jest to jakis pozytyw . Ale tez mysle, ze jak sie samemu robi, to przed wydrukowaniem jeszcze sprawdzi sie pare razy, wiec raczej błędów nie bedzie .

Stary 2014-05-04, 10:46   #2842
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie to był jeden z głównych powodów u mnie, że sama sobie wszystko powpisuję jak chcę, będę mogła w każdej chwili coś zamienić, dodrukować i takie inne
Stary 2014-05-04, 10:48   #2843
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie to był jeden z głównych powodów u mnie, że sama sobie wszystko powpisuję jak chcę, będę mogła w każdej chwili coś zamienić, dodrukować i takie inne

U mnie tez . Zwłaszcza jak slysze o tym, ze ktos w drugiej turze dostał zaproszenie z data potwierdzenia tydzien wczesniej czy cos . A tak wszystko mozna sobie pozmieniać, dodrukować jedno zaproszenie jesli jest taka potrzeba (a nie pewnie minimum 10 jakby to w drukarni było) i zawsze idzie łatwo wszystko poprawić jak nam sie podoba

Stary 2014-05-04, 10:51   #2844
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Tez o tym nieraz myslalam . Jest to jakis pozytyw . Ale tez mysle, ze jak sie samemu robi, to przed wydrukowaniem jeszcze sprawdzi sie pare razy, wiec raczej błędów nie bedzie .

Dokładnie samemu to jakoś się więcej uwagi do tego przykłada

Stary 2014-05-04, 10:58   #2845
viva91
na przekór do celu

Mnie samodzielne wypisywanie i projektowanie zaproszeń bardziej irytuje niż ewentualne błędy w wydruku ze strony drukarni, więc

Właśnie sprzątam mieszkanie, TŻ robi obiad - gości ciąg dalszy, tym razem przyjeżdżają moi rodzice

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Co do mieszkania ... My musimy w przeciągu tego roku do ślubu coś kupić . I w tym temacie się ciągle kłócimy Każde z nas chce coś innego, TŻ nie uznaje kredytów itp.
A jakiego szukacie? Lub jakie szuka każde z was?
Stary 2014-05-04, 11:02   #2846
Bziuma
Zadomowienie

Cytat:
Bziuma Wy podpisaliście już umowę na tego jaguara? mnie się ten Cadillac śni po nocach...
Ex Bartek mnie zostawił z trudnym wyborem, ponieważ po obejrzeniu aut powiedział, abym to ja zadecydowała czy bierzemy auto czy nie. Byłam w szoku, bo wiedziałam jak on szalał na punkcie tego Jaguara. Zgodziłam się. Mimo, że chora cena, ale zrobiłam to dla niego. A niech ma i cieszy się Gorzej będzie jak nie wyjdzie z tego auta na wesele i ślub . Pani w e-mailu wyceniła nam na 1300 zł po czym jak podeszliśmy do niej to nam spuściła 300 zł, więc mamy za 1000 zł. A tak pozatym chcemy zrobić wszystkim niespodziankę i nikomu nie mówimy czym jedziemy W dniu ślubu wszystko się okaże Auta robią większe wrażenie na żywo niż na zdjęciu na stronce.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46291803]Ja tylko na chwilę

jedziemy do ZOO za moment. Ale nie wiem czy do Chorzowa czy Opola bo Tż oczywiście wymyśla [/QUOTE]

Zapraszam do Krakowa
Bziuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 11:07   #2847
zonamojegomeza
Zakorzenienie

TŻ skłania się ku własnoręcznie robiomym zaproszeniom. Jedno na tydzień mu wyszlo. Zobaczymy jak długo będzie mu się chciało. Bo mi wcale. Ja mogę zawieszki na wódkę zrobić. A najlepiej wszystko zamówić.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 11:11   #2848
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Mnie samodzielne wypisywanie i projektowanie zaproszeń bardziej irytuje niż ewentualne błędy w wydruku ze strony drukarni, więc

Właśnie sprzątam mieszkanie, TŻ robi obiad - gości ciąg dalszy, tym razem przyjeżdżają moi rodzice

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A jakiego szukacie? Lub jakie szuka każde z was?
Tż chce coś z rynku pierwotnego a z taką kasą jak mamy stać nas na 40 metrów ja szukam na rynku wtórnym 3 pokoi. A jemu nie odpowiadają zbyt wysokie bloki, zbyt stare, że winda trzeszczy itp.

Ja bym wzieła kredyt i kupiła cos idealnego na całe życie ale no on nie chce się w kredyty pchać. Mam nadzieję, że się dogadamy jakoś, kiedyś

No i takie małe wojny mamy ze sobą

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2014-05-04 o 11:22
Stary 2014-05-04, 11:12   #2849
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46291803]Ja tylko na chwilę

jedziemy do ZOO za moment. Ale nie wiem czy do Chorzowa czy Opola bo Tż oczywiście wymyśla [/QUOTE]

Opole lepsze

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 11:19   #2850
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bziuma Pokaż wiadomość
Ex Bartek mnie zostawił z trudnym wyborem, ponieważ po obejrzeniu aut powiedział, abym to ja zadecydowała czy bierzemy auto czy nie. Byłam w szoku, bo wiedziałam jak on szalał na punkcie tego Jaguara. Zgodziłam się. Mimo, że chora cena, ale zrobiłam to dla niego. A niech ma i cieszy się Gorzej będzie jak nie wyjdzie z tego auta na wesele i ślub . Pani w e-mailu wyceniła nam na 1300 zł po czym jak podeszliśmy do niej to nam spuściła 300 zł, więc mamy za 1000 zł. A tak pozatym chcemy zrobić wszystkim niespodziankę i nikomu nie mówimy czym jedziemy W dniu ślubu wszystko się okaże Auta robią większe wrażenie na żywo niż na zdjęciu na stronce.

Zapraszam do Krakowa
eno to ładnie Wam spuściła a zaliczki ile? kurde ja nie wiem co mam robić bo to moje marzenie od dziecka ale z drugiej strony no kasa ogromna i myślę co ja bym za to miała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości