|
|
#451 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Cytat:
Pół roku. Ale spadło jak grom z jasnego nieba. Miałam kilku facetów ale z nikim nie miałam aż tyle wspólnego, takiej energii, na nikogo się tak nie otworzyłam. Oboje chcieliśmy być singlami jak się poznaliśmy a tu nagle bach. I on twierdził to samo. Ale ma problemy i... powiedział, że jak całe jego ciało krzyczy żeby to wszystko naprawić to on nie wie jak ma się zmienić aż tak... że jak po jakimś czasie dalej taki będzie to jak ze mną mu ma nie wyjść to już mu z nikim nie wyjdzie... Porąbane to wszystko
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Mi tez ciężko ostatnio. Po 2 miesiącach powinnam się ogarnąć...
Ale ta majówka mnie przygnębiła. Spędziłam ją z rodzinką, wszyscy 50+. Czułam się jakbym nie miałą nikogo, swojego zycia. To naprawdę przygnębiające. Dodatkowo nie umiemy jakos ostatecznie urwać tych resztek kontaktu, co też mnie rani. Wiem, ze trzeba, bo nie ma innego wyjścia. Chce, zeby minęło już z pół roku, moze wtedy będzie już lepiej? Just2, jakbym czytała o swoim związku. Tak trudno jest wyjść z toksyny, szczególnie, gdy budowało sie na niej większą czesć swojego dorosłego zycia.
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2014-05-03 o 13:00 |
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mnie także majówka dobiła, będzie to jakiś miesiąc od kiedy nie jestem z J., ale nie wszyscy o tym wiedzą niestety, 1. maja było u nas sporo ludzi i było kilka komentarzy, które nie wynikały może ze złej woli nieświadomych komentujących, ale nie wiedziałam jak się zachować, jak odpowiedzieć, próbowałam jakoś neutralnie wybrnąć, no cóż... Może jak się pokażę z kimś nowym to zrozumieją
|
|
|
#454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też na majówce miałam kilka nieświadomych osób i padały pytania 'a gdzie twoj x'? Kwitowałąm krótkim 'juz nie ma;
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
byłam wczoraj w klubie, a jednak jakoś nie czułam się komfortowo, zawsze jak właśnie gdzieś wychodzę sie rozerwać to wtedy ciągle myślę o eksie i zastanawiam się jakby to było tam z nim...nie wiem kiedy to sie skończy,a najgorsze jest to,że jak ktoś próbuje mnie dotknąć w jakikolwiek sposób,nawet kolega objąć do zdjęcia to mam ochotę uciec i się rozpłakać, boje się dotyku innych facetów :/
|
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 15dni i będzie 4miesiące.
![]() Jak byłam z moim byłym to też się bałam samotności. A teraz nie wyobrażam sobie bycia z kimś. I tu nie chodzi o obawę , że mnie ktoś zrani albo znów nie wyjdzie . Po prostu przeraża mnie to 'na zawsze ' . Nie umiem sobie tego wyobrazić. Tak być z kimś długo i długo. Może jednak nie dojrzałam do bycia w związku? Dziwi mnie to moje nastawienie bo będąc 3lata w związku pragnęłam aby on trwał 50lat. Może mi się spodobała ta 'wolność'. To jak spędzam teraz aktywnie czas. To ile rzeczy mogę robić. Nie muszę się nikomu meldować. Nie muszę się tłumaczyć gdzie jestem, co robię, z kim robię. Nie wiem czy się odkochałam tak w stu procentach. Myślę, że jednak nie. Gdzieś tam głęboko, głęboko jeszcze pewnie siedzi mi w serduchu. Zauważyłam, że coraz mniej o nim myślę, wspomnienia już tak nie bolą. Nawet nienawiść przeszła. Ale za to czuję strach, że mogę go gdzieś spotkać na ulicy. Unikam miejsc w których może się pojawić. Myślę, że na takie przypadkowe spotkanie długo jeszcze nie będę gotowa. Wyciągnęłam dużo z mojego poprzedniego związku. Wiem ile błędów popełniłam. Byłam dzieckiem, on też. To nasze pierwsze doświadczenia . Obydwoje tak naprawdę nie wiedzieliśmy jak postępować. Myślę, że wiele lekcji z niego obydwoje wyciągniemy. Teraz jak już będę miała kogoś będę sto razy lepszą dziewczyną.
|
|
|
|
#458 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w stanie obiektywnie stwierdzić, że nie byłam z moim szczęśliwa. Że podcinał mi skrzydła i non stop krytykowal. Że to była toksyczna relacja. Po prostu byłam uzalezniona od jego bliskosci, ze ktos jest... Cytat:
Cytat:
To bardzo boli, cholernie. Ale to dobra decyzja. Mój związek był toksyczny. Byłam jego sługuską. Cytat:
Ja na "szczęście" tak nie mam, bo mało wychodziliśmy razem gdziekolwiek ![]() Cytat:
Ja czasem miewa myśli "straciłam 2 lata mojego zycia!", ale zdrugiej strony wyciągnełam z tego lekcje i teraz na kilometr wyczuwam toksycznych facetów. I wiem, że nie warto patrzeć do końca na urodę, czy coś, tylko na to czy facet Cię szanuje... |
|||||
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, 7 lat razem, z czego jakieś 4 lata mieszkaliśmy razem. I szczerze mówiąc to chyba pomału doprowadziło do końca - takie mieszkanie razem, bez kolejnych kroków, ślubu itp.
Teraz po raz pierwszy w życiu mieszkam sama (wcześniej rodzice, potem współlokatorzy, potem on) i szczerze mówiąc nie do końca mi się to podoba:/ |
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dobrze, że jest to forum, razem damy radę ciekawa jestem, czy jest tu jakaś osoba, która po rozstaniu musiała nadal przez jakiś czas mieszkać z eksem? Dla mnie w tym momencie jest to najgorsze i potrzebuje rad, jak przetrwać te 2 miesiące...
www.poomoc.pl Klikamy codziennie i pomagamy! Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można. S. Barry Tajny dziennik |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mnie totalnie nie szanował. Nie przejmował się mną, nie dbał. Skupiony na sobie. Darł się, wyklinał, szarpał mną... |
|||
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
A mi jest przykro,ze to ja bylam uwazana za ta zla w tym zwiazku, nawet gdy ze mna zrywal to mnie krytykowal...swinia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
już do was wróciłam po raz 101
![]() może mi ktoś powiedzieć DLACZEGO ? dlaczego nie potrafię się uwolnić od tego człowieka jest fajnie przez jeden, dwa dni jak do niego wracam a później zaczyna mnie irytować, denerwować jego zachowanie, widzę coraz więcej wad nie pasuje mi to w jak sposób spędzamy czas ciągle tylko seks albo kładzie się i śpi obok to po co ja mam się z nim spotykać nawet nie chce mu się mnie odprowadzać bo fakt kawał drogi wobec tego wracam sama w nocy między jakimiś zaczepiającymi mnie typami to jest facet? chowa się z telefonem i gada z kolegami jakby to ja nie wiem tajemnica jakaś wielka była mam wrażenie ze tylko czeka aż wyjdę bo zaraz po pogodzeniu jakby był mną znudzony albo ja świruje albo na prawdę coś jest na rzeczy ... wiem ze nikt tu tego już nie chce słuchać ale mam nadzieje że ktoś jednak się zlituje i coś mi podpowie ... najgorsze jest to ze mam wrażenie że to moja wina ja się czepiam ale żeby po 8 miesiącach związku już tak było ??? on zawsze płacze za mną i ryczy jak wracam niby z tęsknoty mówi ze nigdy mnie nie opuści, żono itd a ja się czuje jakbym była nie proszonym gościem ewentualnie zabawką do zaspokajania potrzeb i to co najmniej 50 letnią ... ciągle albo kłamie albo wyzywa, dogaduje zachowuje się jak ostatni cham dlatego "zrywam" z nim na dodatek nigdy nie pokwapi się przyjść i przeprosić napisze sms na odpie.... wtedy ja zawijam kiece i lecę scenariusz jeden i ten sam od pół roku wielkie obietnice bla bla bla nawet nie na jeden dzień ... |
|
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
właśnie że nie chce ale po kilku dniach mięknę i nawet nie wiem kiedy leże obok kiedy on śpi i normalnie się we mnie gotuje, że znowu to samo kiedy się budzi ja już mina nie taka bo mam normalnie dosyć tego wszystkiego tych tajemnic, rutyny i tych przykrych wspomnień z których on sobie nic nie robi tak jakby zwykłe przepraszam i seks miały coś zmienić, poza tym brak zaufania robi swoje wczoraj mnie nie odprowadził ani nic i do tego momentu się nie odzywa gdzie ja dzwoniłam i pisałam zaraz mi wkręci że śpi jak zwykle wymówka na wszystko i to ja się bidulki czepiam
|
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
www.poomoc.pl Klikamy codziennie i pomagamy! Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można. S. Barry Tajny dziennik |
|
|
|
|
#468 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za odpowiedź
![]() gdzieś tam czuje, ze tak jest tylko prawda jest taka że poświęciłam dla niego wiele i na dodatek on jest bardzo towarzyski i ma masę znajomych a ja nie mam praktycznie nikogo i wolę siedzieć z nim niż kompletnie sama jeszcze jak jest piękna pogoda i widzę te wszystkie pary itd trzymam się go na siłę byle by kogoś mieć ... nie na widzę tej samotności ... |
|
|
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czytajac co tu piszecie to wychodze z zalozenia, ze mialam swietnego faceta. Nigdy na mnie nie krzyczal, nie ponizal, wiele rzeczy robil dla mnie, bylismy nie tylko para, ale i najlepszymi przyjaciolmi...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
pisze takie rzeczy o nim ale jak mu mówię o tym co mi przeszkadza to zaraz przytacza mi inne przykłady i to na prawdę mocne osób które znamy i są w związkach czyli, że ktoś tam przychodzi pijany, jeszcze gorsze poniżenia, to ukryta zdrada itd i wtedy to ja mam uczucie ze jestem jakas stuknięta mam fajnego chłopaka i szukam nie wiadomo czego ...
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Ale chyba coś się musiało stać skoro tu wchodzisz i piszesz ? |
|
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Stalo sie, nie ukrywam. Po prostu czegos zabraklo...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Chwilami mam tak,ze potrafie sie cieszyc i nie martwic,a potem przychodzi taki beznadziejny stan,ze odechciewa mi sie wszystkiego:/ nie kontaktuje sie juz z nim,a jednak nadal mysle...nawet jak sobie cos planuje to mysle tez o nim wtedy, nie wiem po co,skoro ma mnie gleboko gdzies.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
Dzisiaj minęły 2 miesiące od rozstania a ja jestem w totalnej rozsypce... 3 lata wspólnego mieszkania, tyle wspomnień i planów ![]() ta majówka mnie dobiła ostatecznie on się bawi i korzysta życia a ja dalej beczę. Najgorsze jest to, że dalej go kocham mimo tego, że związek wypalił się i to ja odeszłam. Gapię się w ten komputer i po prostu ryczę jak dziecko. Co za dno Mam 27 lat i w temacie damsko-męskim nic mi się już nie chce...
|
#475 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raz mam tak, że tęsknię za nim i nie jestem w stanie się pozbierać. Potem, że chcę sobie kogoś nowego znaleźć i dać się traktować jak księżniczka. A potem, że nie chce ani jego ani nikogo nowego, bo faceci są beznadziejni |
|||
|
|
|
#476 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
w końcu się odezwał po tym co mu napisałam co mnie boli, co mi przeszkadza i zadaje ból czyli jakieś A4 i po tym jak od piątku się nie odzywał odpisał bardzo treściwie "nie zgadzam się z tobą" no to bardzo dużo w temacie jak na kogoś komu podobno zależy i kocha nie uważacie ? i zero inicjatywy wyjaśnienia, rozmowy ... nic ...
|
|
|
|
#478 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
karny bacik na przyszłość, żeby z nim nie rozmawiać: ![]() ja mam zadziwiająco dobry humor.. myślę, że to przez to, że już mieliśmy się tyle razy rozstawać i co miałam wypłakać to już wypłakałam.. a przynajmniej taką mam nadzieję. I w sumie jestem mu wdzięczna za to, jak się zachował na sam koniec, przynajmniej jedyne co w tym momencie czuję w jego kierunku to wściekłość.
||
|
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje za odpowiedź nie wiem na co ja jeszcze czekam może na jakiś ostateczny impuls że tak powiem coś co ostatecznie pozwoli to zakończyć bo kiedy przychodzi, płacze i mówi że kocha to po prostu się łamie a w głowie tylko myśli co ty robisz dziewczyno? on cie tak kocha a ty co? a dzień góra dwa ten sam scenariusz zlewka na maksa poza tym nie daje mi spać jedna rzecz kiedyś chciałam zalogować się u niego na fc i wpisuje w przeglądarkę a tam wyświetliły mi się nie wiem jak to nazwać sugestie? takie oglądane ostatnio i chyba najczęściej strony i zobaczyłam że on ogląda pełno lasek z okolice więc wiem! perfidnie przejrzałam historię i robił to cały czas wtedy kiedy tak ciężko pracował i nie miał czasu dla mnie przejrzałam z jakiegoś miesiąca i nawet nie wiem kiedy obrócił to przeciwko mnie że to ja jeszcze przepraszałam i latałam ze o niby z przed roku że źle zobaczyłam chociaż dałabym sobie rękę uciąć że nie z przed roku ale jak mi powiedział już wtedy nie była byś taka ładna bo byłabyś nie symetryczna ... mam wrażenie, ze się oddalił po prostu stracił zainteresowanie ... jeszcze pokazał mi swojego fc że niby z nikim nie pisze jak na pierwszy rzut oka widać że pousuwał zawsze miał pełno wiadomości od różnych osób a teraz tylko od kolegów . |
|
|
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozumiem że facet może popełnić błąd, wielki błąd, ale raz, jeden, nie więcej, uczy się na nim, więcej nie popełnia, pracuje nad sobą, pokazuje że mu zależy i się STARA, a tu? nic... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

To było jakieś chwilowe załamanie, tak strasznie zatęskniłam, zaczęłam płakać i gdy tylko się uspokoiłam to zadzwoniłam do niego. On oczywiście mówił mi, że mnie kocha i się cieszy, że zadzwoniłam, ale ja powiedziałam, że mój telefon niczego nie zmienia, po prostu chciałam zapytać jak się czuje, co u niego. Obiecywał, że wszystko naprawimy ale ja jestem pewna, że nie chcę nic naprawiać i nigdy już do niego nie wrócę. Po tym wszystkim usunęłam jego numer telefonu i myślę o tym czy nie zablokować go, bo jest weekend i pewnie dziś lub jutro zadzwoni... 

burberry london