Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 09:46   #3691
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
A ja się witam w rozpoczętym 13 tc

Zobaczysz jak to zleci

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
po pokoju to słaba przejażdżka. nie mogę doczekać się przejażdżki z pasażerem
trzeba jeszcze poćwiczyć montowanie fotelika w samochodzie...

dziś odłożyłam ubranka do szpitala. i zostały mi już tylko pajace do poprasowania. i jedno pranie pieluszek i ubranek, które doszły już po ostatnich praniach. wstrzymam się z tym do czerwca, bo pewnie coś jeszcze teściowa będzie donosić.
niby już coraz bardziej jesteśmy gotowi, ale przez remonty nie ma szycia, czyli nie ma prześcieradeł, kołderki i ochraniacza na łóżeczko.
Ale zazdroszczę przygotowań
Ja po 34 tygodniu rusze trochę tyłek i zaczne ogarniać.. Fotelik macie używany? Bo my takni musze go jakoś wyczyścić...
A tak w ogóle to kiedy masz wizytę?

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość

My po rocznicy. Spedzilismy ja razem. Zawiezlismy kwiatki I zabaweczki na grobek I przypomnial mi sie caly pogrzeb.

Hope dziekuje za ten tekst ktory wstawilas zwlaszcza dla mnie w tym dniu byl bardzo wazny.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
zapraszam na kawkę do nowej kuchni
i proszę się częstować ciastem bo była próba piekarnika
wstawiam z myślą o zaglądających rano, a dla tych co teraz proponuję herbatkę lub sok
Mniam, wygląda pysznie

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 09:52   #3692
meire
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
po pokoju to słaba przejażdżka. nie mogę doczekać się przejażdżki z pasażerem
trzeba jeszcze poćwiczyć montowanie fotelika w samochodzie...

dziś odłożyłam ubranka do szpitala. i zostały mi już tylko pajace do poprasowania. i jedno pranie pieluszek i ubranek, które doszły już po ostatnich praniach. wstrzymam się z tym do czerwca, bo pewnie coś jeszcze teściowa będzie donosić.
niby już coraz bardziej jesteśmy gotowi, ale przez remonty nie ma szycia, czyli nie ma prześcieradeł, kołderki i ochraniacza na łóżeczko.
Takie przygotowania to sama przyjemnosc.. ja pamietam, ze prasowanie ciuszkow dla Zuzki to bylo dla mnie cos cudownego..

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Agatka, bardzo się cieszę!
Berbie, jeszcze full czasu

ale rysunek.... BOSKI!!!! Perse do Mam talent'a

Moja fryzura jeszcze gorsza (sic...) niż wczoraj Zebro, ogonek z takiej fryzury wygląda jak język węża. również koszmar.
zawsze miałam idealnie obcięte włosy. może dlatego mnie teraz tak to boli... ale i ciut śmieszy.
Ja to i tak Cie podziwiam.. Ja bym siedziala i ryczala jakby mi ktos tak obcial wlosy.. nie chcesz do niej wrocic z reklamacja??.. Najlepiej przy jej szefostwie??..

Ja przedwczoraj wzielam ostatnia tabletke CLO.. A dzis mi wyznaczylo na ovuf owulacje na 8 dc.. to jest technicznie mozliwe??..
Coz.. Jutro mam monit, juz jestem cala podekscytowana.. zwlaszcze, ze lewy jajnik kluje strasznie i boli mnie brzuch, jak na @..
Mam nadzieje, ze bedziecie trzymac kciuki z moje jajca..

Udanego dnia, kobitki.. mi tak zimno, ze siedze pod koldra...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:06   #3693
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Takie przygotowania to sama przyjemnosc.. ja pamietam, ze prasowanie ciuszkow dla Zuzki to bylo dla mnie cos cudownego..

Ja to i tak Cie podziwiam.. Ja bym siedziala i ryczala jakby mi ktos tak obcial wlosy.. nie chcesz do niej wrocic z reklamacja??.. Najlepiej przy jej szefostwie??..

Ja przedwczoraj wzielam ostatnia tabletke CLO.. A dzis mi wyznaczylo na ovuf owulacje na 8 dc.. to jest technicznie mozliwe??..
Coz.. Jutro mam monit, juz jestem cala podekscytowana.. zwlaszcze, ze lewy jajnik kluje strasznie i boli mnie brzuch, jak na @..
Mam nadzieje, ze bedziecie trzymac kciuki z moje jajca..

Udanego dnia, kobitki.. mi tak zimno, ze siedze pod koldra...

Oczywiście

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:23   #3694
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
jakoś żyjemy - słowo jakoś jest słowem dobrym w poniedziałek mnie tak unieruchomiło ze nawet usiąść się nie dało- to chyba rwa kulszowa była albo jakieś zapalenie nerwów przy kręgosłupie. wyłam z bólu i ruchy mocno ograniczone. dziś jest już dużo lepiej choć cały czas ma "zdrętwiałą" nogę.

esesko tak się zastanawiam wy nie planujecie dalszej prokreacji?
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę przygotowań
Ja po 34 tygodniu rusze trochę tyłek i zaczne ogarniać.. Fotelik macie używany? Bo my takni musze go jakoś wyczyścić...
A tak w ogóle to kiedy masz wizytę?
fotelik używany, ale u nas zdejmuje się materiał i wrzuca do pralki więc czyścić nie trzeba. tylko wypraliśmy.
wizyta w sobotę (echo serca) a później u mojego gina we wtorek. wiec jeszcze prawie tydzień. dzięki temu, że tż w domu i remont się dzieje nie mam czasu o tym myśleć, czyli martwić się. nic to już nie zmieni a nie stresuję dodatkowo malucha.
Stary 2014-05-04, 11:40   #3695
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Co u Was?

Widziałam w róznych źródłach kiedy zaczyna się drugi trymestr, w jednym było, że w 12 tc a w innych, że od 13 tc, 14 tc. Zależy jak się liczy.
Więc już niedługo zaczniecie kolejny etap Dobrze się czujesz?

Kajaj Oczywiście, że pamiętamy, miałyśmy zbliżone tp z dzieciaczkami, Ty urodziłaś około miesiąc wcześniej. Co u was? Jak Mała się czuje? Planujecie rodzeństwo

Perse Kolejność wychodzenia zębów to dla mnie zagadka. S u góry ma jedynki, dwójki i piątki Nic nie wskazywało na to, że te ostatnie idą.
Ale jeśli się niepokoisz to zapytaj pediatre. Pewnie u każdego dziecka to inaczej wygląda.

Pani Gdybyś nie powiedziała, że to bob to myślałabym, że jakaś awangarda. Bob jest jednym z prostszych cięć, ale bardzo łatwo go popsuć. Sama kiedyś poszłam do innego fryzjera, nawet nie wyglądał źle, ale po tygodniu włosy się zrównały na prosto
Może uda Ci się wciśnąć do swojej fryzjerki jakoś po godzinach jak powiesz jaka sytuacja?

Barbie
Jak wrażenia po pierwszej jeździe nową bryką?
tak planujemy rodzenstwo staranka zaczynamy w sierpniu juz mam obawy
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 12:55   #3696
Maga83
Zakorzenienie

Esia nie wykorzystalam jeszcze urlopu bo w wakacje w ciąży bylam na l4 więc teraz idę od 10 maja na wakacje już
Zeberko ale pyszności
Kaja też bym chciała rodzeństwo dla Olka ale on jest tak wymagający że nie wiem czy się zdecyduje. Bo skąd wziąć czas dla jeszcze jednego dziecka

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:10   #3697
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Esia nie wykorzystalam jeszcze urlopu bo w wakacje w ciąży bylam na l4 więc teraz idę od 10 maja na wakacje już
Zeberko ale pyszności
Kaja też bym chciała rodzeństwo dla Olka ale on jest tak wymagający że nie wiem czy się zdecyduje. Bo skąd wziąć czas dla jeszcze jednego dziecka
U mnie jest podobnie ale nie ma co odciągac ja juz 30 na karku a jedynaczki nie chce jakoś damy radę
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 15:22   #3698
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Witam sie...

pomylilo mi sie Gemini z arosem nie wiem czemu - tak w Gemini jak Panika napisala koszyk sie zapisuje to w Arosie tak nie ma

Paniczka wspolczuje fryzu, ja bym na miejscu powiedziala ze to nie to co mialo byc....
kurcze musze do mojego fryzjera zadzwonic tylko nie wiem czy on jeszcze wogole w polsce jest (ostatni raz u niego bylam przed ciaza)

Madzia jak Tosia mi wstaje z drzemki ok 16 to idzie na noc spac miedzy 21-22

Kajaja zazdraszczam staranek o rodzenstwo - u nas na 99% nie bedzie....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 15:23   #3699
iza243
Zakorzenienie

Kajaja zazdraszczam staranek o rodzenstwo - u nas na 99% nie bedzie....[/QUOTE]

Dlaczego?

Stary 2014-05-04, 15:32   #3700
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
pomylilo mi sie Gemini z arosem nie wiem czemu - tak w Gemini jak Panika napisala koszyk sie zapisuje to w Arosie tak nie ma
mi się w gemini nie zapisuje koszyk. po kilku godzinach się resetuje
Stary 2014-05-04, 17:14   #3701
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcesz do niej wrocic z reklamacja??.. Najlepiej przy jej szefostwie??..
postanowiłam, że jednak chcę. w sumie to też usługa...

Cytat:
moja przyjaciółka miała wymagającego synka. bardzo. ale zmienił się jak poszedł do przedszkola (jak miał 2,5 roku, najmłodszy w grupie). teraz Czaras ma prawie 4 lata i myślą nad rodzeństwem.

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Kajaja zazdraszczam staranek o rodzenstwo - u nas na 99% nie bedzie....
dlaczego?

Cytat:
a logujesz się?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:41   #3702
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cześć. Nie wiem czy mnie pamiętacie. Pewnie nie. Nie odzywałam się trochę ale dzielnie Was podczytuję. Tak w skrócie dla tych co nie pamietają.... jestem po 2 poronieniach, w tym ostatnie w 16 tygodniu ze stwierdzonych Zespołem Turenra. 11 lutego byliśmy na kariotypach. Czekam nadal na wyniki. Mają być za ok 2 tygodnie. Masakra tak długo. Genetyk powiedział że kariotyo 45X raczej nie powinien się powtórzyć (ale zobaczymy). Jestem nastawiona na dobre wieści. Mam nadzieję że się nie rozczaruję. Jestem teraz na tabletkach anty, ponieważ do uzyskania wyników panicznie boję się powtórki z rozrywki- chorego dziecka. Ale jakby wyniki były ok, to chciałabym w połowie maja odstawić tabletki.... Chciałabym i boję się.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:49   #3703
Maga83
Zakorzenienie

Pani no właśnie chciałabym poczekać aż Olek będzie trochę starszy. Z drugiej strony mi też czas leci...

Wczoraj rano Olek dostał ostatnią dawkę leku. A dziś to zupełnie inne dziecko. Mam nadzieję że będzie lepiej. Chociaż poranny spacer i tak był na rękach. Ale przynajmniej w domu jest mniej noszony

Stary 2014-05-04, 17:50   #3704
meire
Zakorzenienie

Cytat:
No, u mnie niestety to samo.. Nawet jak jestem zalogowana.. Strasznie niepraktyczne to jest.. Powinno sie zapisywac, bo czasami cos sie przypomina po czasie... zapisuje sobie na kartce zawsze, co chce zamowic..

Cytat:
postanowiłam, że jednak chcę. w sumie to też usługa...

I bardzo dobrze!.. Trzeba walczyc o swoje..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-05-04, 17:51   #3705
Maga83
Zakorzenienie

Kundzia nie będziecie się starać o rodzeństwo dla Tosi?

Stary 2014-05-04, 18:47   #3706
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Cześć. Nie wiem czy mnie pamiętacie. Pewnie nie. Nie odzywałam się trochę ale dzielnie Was podczytuję. Tak w skrócie dla tych co nie pamietają.... jestem po 2 poronieniach, w tym ostatnie w 16 tygodniu ze stwierdzonych Zespołem Turenra. 11 lutego byliśmy na kariotypach. Czekam nadal na wyniki. Mają być za ok 2 tygodnie. Masakra tak długo. Genetyk powiedział że kariotyo 45X raczej nie powinien się powtórzyć (ale zobaczymy). Jestem nastawiona na dobre wieści. Mam nadzieję że się nie rozczaruję. Jestem teraz na tabletkach anty, ponieważ do uzyskania wyników panicznie boję się powtórki z rozrywki- chorego dziecka. Ale jakby wyniki były ok, to chciałabym w połowie maja odstawić tabletki.... Chciałabym i boję się.
Hej
Ja Cię wprawdzie nie pamiętam z AM, ale kojarzę z pierwszego mamusiowego wątku (miałyśmy podobny termin 1 #). Nawet ostatnio Cię wspominałam, jakoś Twój nick zapadł mi w pamięć...
Trzeba trzymać się tego, co mówi genetyk, dobrze, że jesteś nastawiona na dobre wieści, bo na pewno takie będą

Dziewczyny przepraszam, że mało się odzywam, ale jakoś ciągle źle się czuję... Wczoraj miałam lepszy dzień, spotkałam się z przyjaciółką, a potem pożarliśmy z mężem wielką pizzę mam wrażenie, że przytyłam po niej od razu z 5kg

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:14   #3707
agatkaa1
Zakorzenienie

witam się....ale jakoś bez humoru...brzuch mi zmalał co nawet tz potwierdził...i już mi więcej nie potrzeba a w dodatku coś mnie kuje tak jakby jajnik i mam dość generalnie... wzięłam ciepły prysznic i trochę przeszło bo już na ip miałam jechać....

przepraszam ze tylko o sobie....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:29   #3708
iza243
Zakorzenienie

Agatko spokojnie kłuje cie bo sie wszystko tam rozciąga dla kruszynki

Stary 2014-05-04, 19:46   #3709
agatkaa1
Zakorzenienie

ale mnie az całe podbrzusze boli i plecy tak jakby nerki czy co to tam jest

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:53   #3710
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jak tak bardzo się martwisz może zadzwoñ do gin?

Stary 2014-05-04, 20:02   #3711
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
cześć pamiętamy i stąd i z wątku mam kwiecień/maj

Ja również trzymałabym się tego co powiedział genetyk I trzymam kciuki, żeby tak było Dobre nastawienie to podstawa

A uczucie pragnienia i strachu jest zupełnie normalne

Cytat:
Agatko ja myślę jak Iza, że maluszek sobie szykuje miejsce ale jeśli się martwisz bardzo to jedź na ip albo zadzwoń do swojej gin, szkoda się stresować

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:54   #3712
meire
Zakorzenienie

Agatko, tez mysle, ze dla spokojnosci powinnas zadzwonic do swojego lekarza.. Stres nie sluzy dzidzi..
Ale na pewno bedzie dobrze..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-05-04, 21:12   #3713
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Albo jak masz niedaleko to na ip podjedz. Zrobia usg i po sprawie. Agatko nie jestes w terminie @? U mnie co termin sa jakies jaja.

Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:24   #3714
Wika28
Zakorzenienie

pani, nie widziałam fryzurki, ale jeśli jesteś niezadowolona, to reklamacja jak najbardziej

jojla, współczuje tej bolącej nogi

Kundzia, z małej niezła agentka Ci rośnie

Cytat:
Poryczalam sie, jak glupia... zwlaszcza, ze jeszcze calkiem niedawno babcia mi mowila, ze dziecko bez Chrztu Sw, to nie moze Boga zobaczyc... A tu taka cudowna wiadomosc... Dziekuje, Kochana.. Tak mnie uspokoilas..
A cos trzeba specjalnego napisac do tych siost, zeby wyslaly ten pasek?... moj przypadek tez jest ciezki...
Ja sie zaczelam modlic do Ojca Sw.. Moze cos w mej intencji wyprosi u Boga...
skąd ludzie taką wiedzę biorą? Pewnie przekazują sobie z dziada pradziada od czasów swiętej Inkwizycji

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
czasem też się tak czuję. Ale i do Judy się zwrócę. Nie odpuszczę żadnemu świętemu który mógłby mi pomóc
Ja też nie odpuszczam żadnemu a mam trudnych spraw krocie na razie mogę powiedzieć, że chronią nas przed katastrofami, które wydawały się nieuniknione, ale liczę też na jakiś konkretny i cudowny przełom na "samo dobro"

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46266273]

My wczoraj super spędziliśmy dzień. Łaziliśmy po parku, rozłożyłam kocyk, Artek na nim szalał i raczkował z prędkością światła do trawki.
Zjadł słoiczek Hippa (190 g) owoce i kleik ryżowy ( dziękuję za podpowiedzi!), wypił prawie całą butlę herbatki (też dużą), zjadł kilka ciasteczek be-be (nasz ostatni hicior). Pospał pół godziny, a potem poszedł spać po 21. Ogólnie dzień na duuuży plus i na pewno będziemy powtarzać takie dłuższe wypady. W sumie na dworze byliśmy 5 godzin.
Gdyby nie to cholerne odciąganie, to mogłabym z nim spędzać na dworze całe dnie...[/QUOTE]
super

Cytat:
witajcie
mi dziś syn od 2 do 6 w nocy zrobił dyskotekę już myślałam, że mam dzień z głowy, ale całe szczęście po 6 poszedł spać i pozwolił się mamie przespać do 9
no w końcu długi weekend, nie? Też chciał się pobawić

Cytat:
potem zakupowa spożywka (Michał na dziale monopolowym robił przeciągłe aaa! i odgłos przełykanej śliny.... raju, wyszliśmy na patologię... a słowo - nie pijemy przy nim )

Moja Sis, która nie ma dzieci, zakupiła kiedyś w jakimś markecie 2 opakowania piwa i kilka win a jej konkuben wziął dla siebie kinderniespodziankę (lubi sobie zbierać te zabawki ze środka jajka ) Gdy kasjerka spojrzała na taśmę a później na nich, Sis stwierdziła, że pierwszy raz w życiu poczuła co znaczy poczuć się patologią

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
ło jeny, Pani, szczęście że cię nie podgolił/a tak cię wypuścili? no nie wiem może to jakaś swoista awangarda szczęście Pani, że włosy nie zęby, odrosną. (kiedyś powiedziałam tak ciotce, która vbyła nie zadowolona z cięcia. Ale zapomniałam, że nie ma też zębów)
h0pe, niezła jesteś
Cytat:
odkywam macierzyństwo na nowo, codziennie kilka razy dziękuję Panu Bogu za to, że mam Kasię i świruję na jej punkcie
ona też wyczuwa, że na siebie "skazane" jesteśmy i taka mamusina się robi
a dzisiaj pierwszy raz zdarzyło się, że przebudziła się w nocy i nie zaczęła płakać tylko wołała "Mama, mama".

Cytat:
A ja się witam w rozpoczętym 13 tc
agatko, super
i odgoń czarne myśli, musi być dobrze

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:26
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:26   #3715
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
a logujesz się?

Cytat:
Cześć. Nie wiem czy mnie pamiętacie.
pewnie, że pamiętamy. odzywaj się częściej. trzymam kciuki za wyniki badań.
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, że mało się odzywam, ale jakoś ciągle źle się czuję... Wczoraj miałam lepszy dzień, spotkałam się z przyjaciółką, a potem pożarliśmy z mężem wielką pizzę mam wrażenie, że przytyłam po niej od razu z 5kg
rozumiem złe samopoczucie i brak siły, ale i tak mi smutno, że Ciebie tu mniej
Cytat:
witam się....ale jakoś bez humoru...brzuch mi zmalał co nawet tz potwierdził...i już mi więcej nie potrzeba a w dodatku coś mnie kuje tak jakby jajnik i mam dość generalnie... wzięłam ciepły prysznic i trochę przeszło bo już na ip miałam jechać....
agatko weź nospę, poleż. może cię przewiało skoro Cię nerki bolą?
Stary 2014-05-04, 22:31   #3716
Wika28
Zakorzenienie

a myśmy wczoraj ochrzcili Malutką - jest cudowna
wyniki wszystkie ma dobre, wizyty u specjalistów się konczą, nóżki wyprostowane, choć musi nosić buciki z szyną, dopóki nie zacznie chodzić. Mam nadzieję, ze będzie się dobrze rozwijać.
Ksiądz mnie totalnie "rozwalił", gdy w czasie Chrztu powiedział do koleżanki, by mi ją dała na ręce (u nas nie ma zwyczaju, ze Chrzestna trzyma dziecko), bo mam doswiadczenie i na pewno dobrze się nią zaopiekuje Wzięłam ja na ręce a ta złapała mnie mocno za palec

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:32
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:45   #3717
eseska
Zakorzenienie

czesc!
Cytat:
zapraszam na kawkę do nowej kuchni
i proszę się częstować ciastem bo była próba piekarnika
wstawiam z myślą o zaglądających rano, a dla tych co teraz proponuję herbatkę lub sok
ZEBERKO! zaśliniłam kompa! ale pyszności!

Cytat:

esesko tak się zastanawiam wy nie planujecie dalszej prokreacji?
BERBIE! u nas na razie nikt nie podejmuje tego tematu.
Cytat:
aaaaaale fajnie! to jeszcze tydzień i masz wakacje!!!!!!!!!!!! ja tez byłam na wakacjach na l4 ale mi is eumowa kończyła wiec nic nie dostałam...

Cytat:
Wczoraj rano Olek dostał ostatnią dawkę leku. A dziś to zupełnie inne dziecko. Mam nadzieję że będzie lepiej. Chociaż poranny spacer i tak był na rękach. Ale przynajmniej w domu jest mniej noszony
MAGUS super ze Olek lepiej!

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny przepraszam, że mało się odzywam, ale jakoś ciągle źle się czuję...

Cytat:

przepraszam ze tylko o sobie....
AGATKO! i jak tam? ja obstawiam ze to tylko schiz, ale jak potrzebujesz to skonsultuj bo się stresować niepotrzebnie będziesz!:cmo k:

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
a myśmy wczoraj ochrzcili Malutką - jest cudowna
wyniki wszystkie ma dobre, wizyty u specjalistów się konczą, nóżki wyprostowane, choć musi nosić buciki z szyną, dopóki nie zacznie chodzić. Mam nadzieję, ze będzie się dobrze rozwijać.
Ksiądz mnie totalnie "rozwalił", gdy w czasie Chrztu powiedział do koleżanki, by mi ją dała na ręce (u nas nie ma zwyczaju, ze Chrzestna trzyma dziecko), bo mam doswiadczenie i na pewno dobrze się nią zaopiekuje Wzięłam ja na ręce a ta złapała mnie mocno za palec
WIKA! super ze Maleńka ma się dobrze! i już ja lubię!:love :

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:45   #3718
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
czesc!BERBIE! u nas na razie nikt nie podejmuje tego tematu.
tu nie ma co podnosić tematu tylko brać się od razu za robotę
Stary 2014-05-04, 23:06   #3719
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
tu nie ma co podnosić tematu tylko brać się od razu za robotę
Trzeba kilka rzeczy wziąć pod uwagę;-)

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 00:02   #3720
zebrawpaski
Zakorzenienie

eseska chyba zaliczkowała wczasy więc będziemy ją dopingować po wakacjach
BERBIE- ale u Ciebie przygotowania pełną parą idą w sumie przecież Krzyś pojawi się już w przyszłym miesiącu
agatko- kochana, spokojnie!
też mam czasem wrażenie (w obecnej ciąży), że brzuch mi zmalał, a ostatnio (ponieważ często podnoszę Kasię) mam wrażenie, że się obniża
i wierzę, że to tylko wrażenie, u Ciebie jest podobnie
Maga- a to będziesz mieć długie wakacje.....(takie jak jak ja cały macierzyński miałam)
Wika- to dobry znak z tym palcem
Kunegunda- to dlatego, że Tosia taka wymagająca?
kajaja- to będziemy trzymać kciuki
ciociami- tulę mocno w trudny dzień

Dziewczyny- będę Wam często słodkości serwować bo w domu rodzinnym mam całą serię książek siostry Anastazji ale powiedziałam Mamie (ponieważ ona też z nich korzysta), że zabieram jedną i jak całą "przerobię" to przywiozę i wymienię

Dzisiaj wypoczęłam i pospałam...byłam cały dzień z Kasią u Rodziców - Tz-et w pracy.
Nacieszyłam się kopniaczkami- jak sobie leżałam w domu na swoim dawnym łóżku to czułam je cały czas, tutaj przez tydzień dziecko się nie odzywało...bo ja ciągle w ruchu...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-05-05 o 00:01
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości