Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 11:32   #181
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Maliniarka- jak Ci się podobało to farbowanie HAVANE? Wcześniej myśląc o przyciemnieniu mojego blondu zastanawiałam się nad tym odcieniem. Przestraszyłam się jednak, że kolor będzie jednak za ciemny. Chciałam uzyskać ciepły , jasny brąz ale nie za bardzo rudy bo mi nie pasuje (mam popielate brwi, ale oczy zielone). Widziałam na blogach efekty tym kolorem i podobał mi się Może jeszcze się kuszę
wiesz, u mnie a u Ciebie efekt będzie totalnie inny, bo ja schodziłam z czerwonego, może u Ciebie wyjść ciemno i brzydko się wypłukiwać na tak jasnych włosach
Havana na bank ma ciepłe refleksy

a myślałaś o czymś mniej inwazyjnym skoro chcesz odratować włosy?
ona bardzo bardzo bardzo śmierdzi
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 11:42   #182
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
wiesz, u mnie a u Ciebie efekt będzie totalnie inny, bo ja schodziłam z czerwonego, może u Ciebie wyjść ciemno i brzydko się wypłukiwać na tak jasnych włosach
Havana na bank ma ciepłe refleksy

a myślałaś o czymś mniej inwazyjnym skoro chcesz odratować włosy?
ona bardzo bardzo bardzo śmierdzi
Hm... póki co biję się z myślami co dalej. Na pewno będę chodzić do fryzjera co 3 miesiące a nie co pół roku jak do tej pory. Chcę się pozbyć tego ostatniego zniszczenia. Potem chcę zapuszczać zdrowe włosy tak do ok 5 cm za ramiona. Na długości mi nie zależy, dużo osób mi mówiło, że taka jak mam mi pasuje. Miałam jeszcze z 4 miesiące temu do zapięcia stanika i co z tego jak zwisały mi smęty takie. Chcę też skupić się na odzyskaniu grubości i właśnie myślę co tu zrobić. Z blondu raczej nie zrezygnuję, bo najlepiej się w nim czuję. Pisałam właśnie do Curly jak tam z pasemkami, co ile ona robi. Umysł mi podpowiada, że to jedyna słuszna droga W dodatku pytałam ostatnio fryzjerki czy można zrobić pasemka na niskiej wodzie i powiedziała, że nawet na 3% można tylko dłużej to trwa. Oczywiście pasemka tylko i wyłącznie na odrost co 3-5 miesięcy.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-04 o 11:44
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:06   #183
201605161428
Konto usunięte

Ja dziś po 3 dniach od mycia, stwierdziłam ze zdziwieniem, że są okay i nikt by nie powiedział, że tak długo nie myłam Błyszczą się tak, że olejkiem zabezpieczam już tylko końcówki, bo reszta tego nawet nie potrzebuje. Nabrały ślicznego skrętu i są miękkie. Popadam we włoso-zachwyt
A we wtorek do fryzjera, ciachnąć końcówki

W 4 tygodnie wyhodowałam 2-2.5 cm odrostu i teraz mam dylemat czy to dużo czy mało
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:10   #184
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja dziś po 3 dniach od mycia, stwierdziłam ze zdziwieniem, że są okay i nikt by nie powiedział, że tak długo nie myłam Błyszczą się tak, że olejkiem zabezpieczam już tylko końcówki, bo reszta tego nawet nie potrzebuje. Nabrały ślicznego skrętu i są miękkie. Popadam we włoso-zachwyt
A we wtorek do fryzjera, ciachnąć końcówki

W 4 tygodnie wyhodowałam 2-2.5 cm odrostu i teraz mam dylemat czy to dużo czy mało
Hm... mi się zawsze wydawało, że to dużo. Ja patrząc na mój odrost po miesiącu "na oko" zawsze wydawał mi się mały tak na 1cm. Ostatnio jednak robię inny pomiar tj. wyrywam włosa i przykładam do miarki krawieckiej Dopiero w ten sposób przekonałam się, że włosy mi rosną ok 2 cm na miesiąc. Teraz farbowałam się 22 kwietnia (niecałe 2 tyg temu) i odrost mam na 0.9 cm. Jutro kupuje Joannę Rzepę.
Stary 2014-05-04, 13:26   #185
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Hm... mi się zawsze wydawało, że to dużo. Ja patrząc na mój odrost po miesiącu "na oko" zawsze wydawał mi się mały tak na 1cm. Ostatnio jednak robię inny pomiar tj. wyrywam włosa i przykładam do miarki krawieckiej Dopiero w ten sposób przekonałam się, że włosy mi rosną ok 2 cm na miesiąc. Teraz farbowałam się 22 kwietnia (niecałe 2 tyg temu) i odrost mam na 0.9 cm. Jutro kupuje Joannę Rzepę.
Ja właśnie na oko mam tak 2cm, a z miarką (wycwaniłam się i mierze na najkrótszej grzywce :P) jak wyciągnęłam to się plasował między 2.5-3cm. Z tym, że mi zawsze rosną jak szalone, wiec mam mega mieszane uczucia czy cokolwiek pokrzywa pomogła czy one tak od zawsze rosły. A ciężko mi porównać, bo farbowałam wcześniej na rudy, więc nawet minimalny odrost mega widoczny - malowałam co 2-3 tygodnie farbami i go w żaden sposób nie mierzyłam. I tak się zastanawiam czy jest sens to pić i łykać czy im odpuścić, bo więcej nie wyciągną
Stary 2014-05-04, 13:39   #186
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Z tym kremem trzeba bardzo uważać. Ja jak dam nawet odrobinkę z dużo to mam takie gumowate, jakby niedomyte. Z żelem w sumie podobnie, tyle że on bardziej mi utrwala skręt i rano na 2 dzień często mam takie pogniecione coś.

Ubolewam nad tym, że włosy często mimo świeżości na 2 dzień często myję je, bo kształt mi nie odpowiada;/ Z kremem jest troszkę lepiej, bo na 2 dzień poruszam palcami i coś tam się ułoży.
wiesz nałożyłam go jak zawsze tyle samo. Nigdy nie żałowałam i nie miałam takiego przyklapu. Nie wiem co im ostatnio się dzieje, ale muszę coraz mniej nakładać, bo są obciążone i smętne. Nawet lepiej się zachowują jak np. umyje SLS (barwa brzozowa) dam odżywkę emolientową +parę kropel oleju, potrzymam z 15min, spłukam i dam odżywkę b/s. Kiedy kładę olej przed myciem to muszę zapomnieć o d/s bo tragedia. Dziwne są. Chyba czują coraz więcej nerwów moim zdaniem.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:51   #187
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
wiesz nałożyłam go jak zawsze tyle samo. Nigdy nie żałowałam i nie miałam takiego przyklapu. Nie wiem co im ostatnio się dzieje, ale muszę coraz mniej nakładać, bo są obciążone i smętne. Nawet lepiej się zachowują jak np. umyje SLS (barwa brzozowa) dam odżywkę emolientową +parę kropel oleju, potrzymam z 15min, spłukam i dam odżywkę b/s. Kiedy kładę olej przed myciem to muszę zapomnieć o d/s bo tragedia. Dziwne są. Chyba czują coraz więcej nerwów moim zdaniem.
1) Nerwy
2) Może są zbyt odciążone? Ja bym im dała tydzień z samym szamponem i lekką odżywką do spłukiwania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 15:46   #188
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
choć już ciemniejsze niż za pierwszym razem

I tak są marfewkowe i piękne

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46283967]Moje dzisiejsze. Jeszcze trochę wilgotne Fajnie mi się końce pokręciły.
A już używam do nich dosłownie tego co mi nawinie się pod rękę
Załącznik 5670748

Załącznik 5670749

Załącznik 5670750

:edit:
nie wiem co się dzieje z tymi załącznikami, sprawdzę za jakiś czas czy są [/QUOTE]

O mamuńciu

Cytat:
Haha chyba po wczorajszym straszeniu, że obetnę moje niedobre włosy do połowy dziś był jak na nie SZAŁ! Nic z nimi nie robiłam specjalnego: Mycie BD, Kallos Silk na 3 min, Joanna bs, żel elastyczny z Joanny i Dyfuzja Na fotkach innym aparatem wyglądały dosłownie jak peruka

ps. Przy święcie 3majowym ujawnię swoją podłą twarz

Jaką podłą? Ładna buźka i włoski również
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 16:35   #189
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
jakie apteczne suple wciągacie?
włosy mi lecą musze cos zakupić
Bio Silica + Maxi krzem. Stosuję już trochę razem te dwa suplementy, włosów leci mniej; używam też maski z Biovaxa do włosów wypadających.

Dziewczyny, mogę wiedzieć jakie są dla waszych włosów najlepsze maski czy odżywki? Jak dla mnie odżywka Alterra i Biovax do wypadających, ale chciałabym je czymś już zastąpić i szukam czegoś nowego

Aaa i co ile podcinacie końcówki włosów?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:07   #190
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
1) Nerwy
2) Może są zbyt odciążone? Ja bym im dała tydzień z samym szamponem i lekką odżywką do spłukiwania
patrząc na to że myję co tydzień to twoja propozycja odpada nieco
a nerwy na pewno mają wpływ na wypadanie. Za miesiąc powrót do PL, pracy brak, później ślub wszystko ma swoje konsekwencje niestety ..

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Aaa i co ile podcinacie końcówki włosów?
Ja podcinam jak już widzę, że są w złym stanie albo wtedy kiedy mimo że są w dobrym stanie to już taka fryzura mi nie pasuje Teraz nie podcinałam od 20 czerwca i mam może z 3 rozdwojone? Ale muszę fryzurę znaleźć i za miesiąc ponad do fryzjera
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:27   #191
Imperfecta
Zakorzenienie

Któraś chciała przedziałek na boku zobaczyć taaaaki BHD! nie mam nawet zdjęcia z tyłu bo istny puch, ale jak widać dobrze nie jest.
Przepraszam, nie wyglądam zdjęcie robiłam w sumie w biegu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ehe-2.jpg (65,2 KB, 58 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 18:22   #192
Klaudenc
Moderator

W UK garnier AiK dostępny w dużej Asdzie i pewnie w dużym Tesco. Wygląd opakowania:
http://www.garnier.co.uk/hair-care/b...er-conditioner
jakby kto chciał kupić ;D
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:32   #193
Joanku
Zadomowienie

Klaudenc, jesteś moim bohaterem!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:35   #194
jakisnick
Raczkowanie

Imperfecta, super z tym przedziałkiem!!!
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:04   #195
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Klaudenc, jesteś moim bohaterem!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
A moim bohaterem jest Asda, 2 odżywy 400 ml za 4 funty i żem zadowolona, tak po wiejsku mówiąc xD tylko lepiej, żeby mi ten odżyw pasował, dziś sobie użyłam i jest cacy.

Martek
Na to się nie zda o ja się na wakacjen ie wybieram nad morze, może maks na jeden dzień, ^^ przed myciem wypaciam z olejem czy coś i czasem sobie takie coś użyję, ewentualnie na zimę się przyda. teraz i tak mam wiecznie przyklap od nieregularnego jedzenia, spania i stresa, wiec unikam przyklapowych rzeczy. ale na wakacje to kurczę dobra sprawa moze być rzeczywiście bo upały itd. o dobra ochrona do włosów, czy na basen

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-04 o 19:13
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:32   #196
Immoral
Rozeznanie

Czesc dzeiwczyny Sledze watek od jakies 1,5roku, czasem nawet cos napisze i wreszcie postanowilam dodac zdjecie swoich wlosow, zeby sie poradzic. Po koloryzacji, rozjasnianiu, romansie z prostownica (klasyka), postanowilam wziasc sie za swoje wlosy. I tak pielegnuje je i pielegnuje, duzo sie wykruszylo, duzo wypadlo (z tym juz wiekszego problemu nie mam), co bardzo zawazylo na ich wygladzie. Jak widac te 15cm jest mocno przezedzone i generalnie zastanawiam sie co z tym wszystkim zrobic . Dodatkowo 20cm odrost nie dodaje temu wszytskiemu uroku... Sciac, pomalowac?? Jak wezme wszytskie wlosy do przodu, to jeszcze to jakos wyglada, ale tylko jak patrze w lustro Wytarczy, ze jest jakies moje zdj z boku, z tylu to wychodza wszystkie mankamenty: cienkie, rozrzedzone wielo-kolorowe wlosy i w sumie tego chcialabym sie pozbyc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj22.jpg (34,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj111.jpg (27,4 KB, 46 załadowań)
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:48   #197
wicherek1989
Zakorzenienie

Nie ma opcji bym nadrobiła, a nie było mnie 2 dni
Macie włosiska za to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG294.jpg (80,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG295.jpg (72,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-05-04, 19:50   #198
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
Czesc dzeiwczyny Sledze watek od jakies 1,5roku, czasem nawet cos napisze i wreszcie postanowilam dodac zdjecie swoich wlosow, zeby sie poradzic. Po koloryzacji, rozjasnianiu, romansie z prostownica (klasyka), postanowilam wziasc sie za swoje wlosy. I tak pielegnuje je i pielegnuje, duzo sie wykruszylo, duzo wypadlo (z tym juz wiekszego problemu nie mam), co bardzo zawazylo na ich wygladzie. Jak widac te 15cm jest mocno przezedzone i generalnie zastanawiam sie co z tym wszystkim zrobic . Dodatkowo 20cm odrost nie dodaje temu wszytskiemu uroku... Sciac, pomalowac?? Jak wezme wszytskie wlosy do przodu, to jeszcze to jakos wyglada, ale tylko jak patrze w lustro Wytarczy, ze jest jakies moje zdj z boku, z tylu to wychodza wszystkie mankamenty: cienkie, rozrzedzone wielo-kolorowe wlosy i w sumie tego chcialabym sie pozbyc.
Wow, ale długie a ten odrost to można udawać, że ombre celowo, nie ścinałabym ich
Stary 2014-05-04, 20:02   #199
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny W końcu odrosły trochę przez te 6 lat
Cytat:
Sciac, pomalowac?? Jak wezme wszytskie wlosy do przodu, to jeszcze to jakos wyglada, ale tylko jak patrze w lustro Wytarczy, ze jest jakies moje zdj z boku, z tylu to wychodza wszystkie mankamenty: cienkie, rozrzedzone wielo-kolorowe wlosy i w sumie tego chcialabym sie pozbyc.
Ja bym podcięła te przerzedzone końcówki i odrost zafarbowała na zbliżony do naturalnego u dobrego fryzjera.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 20:03   #200
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Któraś chciała przedziałek na boku zobaczyć
wg mnie dużo lepiej na boku
no i kolor teraz gitez
Cytat:
Dodatkowo 20cm odrost nie dodaje temu wszytskiemu uroku... Sciac, pomalowac??
zostaw długość, możesz trochę przyciemnić ten dół (bez ruszania odrostu), bo żółty wychodzi chyba? ale tak to nie wyglądają źle
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Macie włosiska za to
ładniutkie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-05-04 o 20:16
Stary 2014-05-04, 20:13   #201
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Immoral takie włosy są bardzo modne! zostaw to ombre w spokoju jest śliczne -> patrz zdjęcie

poza tym ani się waż ich ścinać! wystarczy tylko nadal o nie dbać może jakieś wcierki na porost włosów, zagęszczenie? może trochę☠protein?

Stary 2014-05-04, 20:19   #202
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Immoral takie włosy są bardzo modne! zostaw to ombre w spokoju jest śliczne -> patrz zdjęcie
to co, że modne, jak nie bardzo to wygląda dobrze, a na tym zdjeciu strasznie sucho te włosy wyglądają

a odrost Immoral taki piękny naturalny, ten dół szpeci wg mnie śliczne włosy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-05-04, 21:19   #203
Immoral
Rozeznanie

Dziekuje wszystkim za tak szybkie odpowiedzi

Kolor - takie ombre jak nie ombre, bylam nie dawno u fryzjera (miesiac temu), po to wlasnie zeby ochlodzic kolor. Po wyjsciu bylo wszystko elgeancko, przejscie wygladalo bardzo gladko, ale jak widac pare myc pozniej (i moje zaniedabnie: nie pomyslalam o tym zeby kupic jakas srebrna plukanke, czy szampon) sprawily, ze wlosy znowu ida w strone zoltka. W rzeczywistosci jest lepiej niz na zdjeciu, ale to kwestia czasu, juz to przerabialam od zlotego do zoltka szybko sie schodzi.
Narazie kupie cos ochladzajacego, zobaczymy co to da, jak nic to chyba bede musiala sie znowu u fryzjera tego dziwnego miodowego i zoltego blondu pozbyc .

Dlugosc - koncowki i tak podcinam jak trzeba, ale to nie robi zadnej roznicy Chodzi o to, ze objetosc moich wlosow zmienia sie wlasnie dopiero wtedy, gdybym uciela z 15cm. Problem w tym ze wlosy rosna mi wolno (0,6-1,4cm/msc), w krotszych wlosach czuje sie gorzej, a meczyc sie przez rok czy dwa to kiepska opcja.

Pielegnacja/ogolny stan wlosow - z tych wlosow co teraz mam, mysle, ze juz wiecej nie wyciagne - roznica jest juz tylko taka ze czasem sie wiecej, a czasem mniej kreca. Musze poczekac, az obetne te 15cm, ktore pamietaja jeszcze czasy najgrosze.
Maliniarka hmm suche w sumie nie sa (chyba), moze wygladaja tak, bo sa takie rozrzedzone
oh cassie91910, gdybym ja tylko tyle wlosow miala
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 21:29   #204
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jak widac te 15cm jest mocno przezedzone i generalnie zastanawiam sie co z tym wszystkim zrobic . Dodatkowo 20cm odrost nie dodaje temu wszytskiemu uroku... Sciac, pomalowac?
Na pewno nie farbuj odrostów, masz świetny kolor włosów
Stary 2014-05-04, 21:35   #205
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Imperfecta, super z tym przedziałkiem!!!
Dziękuję
Cytat:
wg mnie dużo lepiej na boku
no i kolor teraz gitez
Dzięki Malina
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:35   #206
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Cytat:
to co, że modne, jak nie bardzo to wygląda dobrze, a na tym zdjeciu strasznie sucho te włosy wyglądają
No dobrze, modne nie modne różne są gusta przecież Mi się akurat takie włosy jak na załączonym przeze mnie zdjęciu podobają, szczególnie właśnie cieniowanie i struktura Może są trochę☠przesuszone na tej rozjaśnionej partii, ale od góry widać, że są gładkie. Moje są gorsze
Stary 2014-05-04, 22:43   #207
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie wiem co im ostatnio się dzieje, ale muszę coraz mniej nakładać, bo są obciążone i smętne.
Może obniżyła Ci się porowatość, hm?

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Macie włosiska za to
Piękne
Stary 2014-05-04, 22:54   #208
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Maliniarka hmm suche w sumie nie sa (chyba), moze wygladaja tak, bo sa takie rozrzedzone
to spróbuj płukanek , może akurat pomoże
chodziło mi o włosy ze zdjęcia ombre, Twoje nie wyglądają sucho wcale

Cassie wiadomo, co kto lubi, może ja się nie powinnam wypowiadać po moich nieudanych eksperymentach z farbowaniem
ale te akurat mnie się nie widzą, wolę delikatniejsze przejście (najlepiej flamboyage), ogólnie ombre potrafi cudownie wyglądać jak jest dobrze zrobione

ale śliczne delikatne fale u Ciebie w codzienniku
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-05-04 o 23:05
Stary 2014-05-04, 23:01   #209
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Tak przy okazji trochę się już pogubiłam w nakładaniu różnych produktów na włosy i może ktoś mnie oświeci Czy jeśli zaczynam myć☠włosy odżywką + nie rezygnuję☠z olejowania to :

1. nakładam olej na włosy i trzymam jakiś☠tam czas (wiadomo, ile potrzebuję)
2. zmywam olej odżywką (najlepiej najmniej treściwą? zamierzam Alberto malinowym)
3. nakładam maskę ??? (po spłukaniu odżywki)
4. nakładam odżywkę b/s lub do spłukiwania ale treściwą np. Garnier AiK, Glisskur (po spłukaniu maski)
5. stylizacja, czyli nakładam żel/krem?
6. no i jeszcze zabezpieczam końcówki oczywiście

i tu moje pytanie: nie za dużo tego?

nie które dziewczyny używają szamponu z SLS tylko raz w miesiącu a skoro powinno się☠myć☠włosy 2 razy w tygodniu to czy takie mycie odżywką + maski itp. itp. bez oczyszczania częstszego niż raz w miesiącu nie obciąży za bardzo włosów?

nie wiem już czego używać, w jakiej kolejności, co z czym, kiedy, co ile a minął już miesiąc i wydaje mi się, że nadal stoję w martwym punkcie... progres zerowy
Stary 2014-05-04, 23:10   #210
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
nie wiem już czego używać, w jakiej kolejności, co z czym, kiedy, co ile a minął już miesiąc i wydaje mi się, że nadal stoję w martwym punkcie... progres zerowy
ale czego oczekujesz? bo jest przecież super teraz

nakładasz tyle i tak często jak potrzebujesz, to już musisz sama wyczuć
ja bym oleju nie dała rady zawsze zmywać odżywką, bo bym miała tłustą głowę (ale mam tłuste włosy u nasady z natury)

odżywka do mycia ma myć, nie odżywiać, dlatego lepiej żeby nie była za ciężka, no i musi mieć substancje myjące

nie musisz nakładać wszystkiego za każdym razem, jak bogatsza odżywka/maska, to możesz nie potrzebować już b/s, jak nakładasz krem to on może pełnić też funkcję b/s
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości