Panny Młode 2015 cz. 18 :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 19:13   #2941
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
o, doładnie takie jak na zdjęciach
to jeszcze tam gdzie mieszkają moi rodzice i tam mają ciepłą wodę z sieci, 70 metrów mieszkanko
zdecydowanie przyjeżdżam i biorę

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:13   #2942
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Wiesz, może Ty nosisz na co dzień 20-30 tys w portfelu, ja nie, więc dla mnie jest różnica
A wyrażenie "mieszkanie 2 pokojowe z aneksem" mówi tyle co nic, liczy się metraż. Ja takie mieszkania oglądałam w okolicach 50m2 bez garażu, a tutaj mowa o mieszkaniu ponad 70 m2 z garażem i być może piwnicą, te dwa elementy i metraż mają swoją cenę i tak, mieszkanie o takiej wielkości za 340 tys (lub i mniej, jeśli piwnica była za dodatkową opłatą) to cena okazyjna
370 tys za samo mieszkanie (jak sądziłam początkowo) to dużo, bo jakby do tego doliczyć 30 tys za garaż, no to wiesz...
przepraszam, ale mnie to rozbawiło
dla mnie to też dużo

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:22   #2943
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Stefa dawaj do Piekar, prawników u nas niewiele

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:27   #2944
lincia22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Witaj opowiedz coś o sobie o Was o przygotowaniach
Nasze przygotowania w najlepszym porządku.
Sala wybrana, zaliczka wpłacona. Sala pod Świdnicą, położona nad stawem z bali drewnianych.
Wesele w stylu rustykalnym, dużo dekoracji z drewna (świeczniki, numerki stolików, winietki w korka) robię sama.
Fotograf tez już wybrany, po długich poszukiwaniach kogoś kto wie co robi a przy tym nie bierze nienormalnych kwot, wreszcie trafiliśmy na odpowiednią(mam nadzieję:P) osobę.
Muzyka to zespół Eliza Band z Jeleniej Góry. Jeszcze nie podpisana umowa, ale w zasadzie jesteśmy zadowoleni, bo grali u koleżanki na weselu i było to najlepsze wesele na jakim byłam. Natomiast materiał na youtube z ich nagraniem jest straszny, więc chcemy jeszcze raz ich gdzieś posłuchać:P

Pytania do Was:
1. Atrakcja weselna to lampiony puszczane na wodzie - i właśnie któraś z Was miała z tym styczność w praktyce???
2. Gdzie najlepiej we Wrocławiu odbyć nauki przedmałżeńskie i ile czasu przed ślubem?
3. Ile pieniędzy dajecie księdzu? (stawki w małej miejscowości, nie we Wrocławiu)
lincia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:33   #2945
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dobijasz. W mojej miejscowości, jakieś 25 tys mieszkańców, mieszkania chodzą za 23o- 250 tysięcy i to wcale nie wypaśne...
To coś tu nie halo Nie mówię, że we Wrocławiu 260 tys to średnia czy moda, niestety ale znajdzie się za taką cenę w miarę przystępne mieszkanko
Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
no i że prawie zawsze jest wolnych kilka miejsc na dużych weselach bo nie wszyscy którzy potwierdzili przychodzą a rekordowo pustych było 30 przy planowanym 80 osobowym weselu aż Pmka się popłakała ale dj był w miarę ogarnięty i poprosił wszystkich żeby nizależnie od tego z ktorej się jest rodziny przysunąć się jak najbliżej pm a obsługa pozabierała szybko puste stoły żeby źle to na zdjęciach i filmie nie wyglądało
o rany, faktycznie można się popłakać
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
W poznaniu nowe mieszkanie 400-500 tys mowa tu o dwoch pokojach m.in. A gdzie tu wykonczenie i meble.
Oj, przecholowałaś Aż sprawdziłam, pod względem mieszkaniowym Wrocław i Poznań są dość podobne, z tą różnicą, że w Poznaniu częściej ceny rosną i spadają, a we Wrocławiu utrzymują się na w miarę wyrównanym poziomie. Metr w Pzn - 6200, a metr w Wroc - 6100
Pewnie znajdzie się mieszkanie za 500 tys, ale nie mówimy o skrajnościach Chyba, że te dwa pokoje plus łazienka z kuchnią zajmują 90m2 i są zlokalizowane na rynku
Stary 2014-05-04, 19:37   #2946
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
o, doładnie takie jak na zdjęciach
to jeszcze tam gdzie mieszkają moi rodzice i tam mają ciepłą wodę z sieci, 70 metrów mieszkanko
Elegancko

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
To coś tu nie halo Nie mówię, że we Wrocławiu 260 tys to średnia czy moda, niestety ale znajdzie się za taką cenę w miarę przystępne mieszkanko

Oj, przecholowałaś Aż sprawdziłam, pod względem mieszkaniowym Wrocław i Poznań są dość podobne, z tą różnicą, że w Poznaniu częściej ceny rosną i spadają, a we Wrocławiu utrzymują się na w miarę wyrównanym poziomie. Metr w Pzn - 6200, a metr w Wroc - 6100
Pewnie znajdzie się mieszkanie za 500 tys, ale nie mówimy o skrajnościach Chyba, że te dwa pokoje plus łazienka z kuchnią zajmują 90m2 i są zlokalizowane na rynku
Dalam okolo miedzy 400 a 500 to pewnie mam info w glowie zarejestrowane z gorki cenowej

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:38   #2947
lincia22
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny szukajcie mieszkań wybudowanych dla MDM, teraz jest ich niewiele, ale będzie ich coraz więcej. Dla Wrocławia cena za m2 takie mieszkania to nie więcej niż 4300 pln. wynika to z tego, że te mieszkania sa budowane pod Program Mieszkanie Dla Młodych i on narzuca tę kwote, jako maksymalną. Deweloperzy zaczynają dostosowywać swoje ceny do rynku i do mieszkań MDM, bo jest to po prostu dobry marketing.
Minus taki, że są to mieszkania budowane zazwyczaj na obrzeżach miast (dla Wrocławia: Muchobór, Smolec, Siechnice, Kiełczów, Kamieniec Wrocławski)
Stary 2014-05-04, 19:39   #2948
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lincia22 Pokaż wiadomość
Nasze przygotowania w najlepszym porządku.
Sala wybrana, zaliczka wpłacona. Sala pod Świdnicą, położona nad stawem z bali drewnianych.
Wesele w stylu rustykalnym, dużo dekoracji z drewna (świeczniki, numerki stolików, winietki w korka) robię sama.
Fotograf tez już wybrany, po długich poszukiwaniach kogoś kto wie co robi a przy tym nie bierze nienormalnych kwot, wreszcie trafiliśmy na odpowiednią(mam nadzieję:P) osobę.
Muzyka to zespół Eliza Band z Jeleniej Góry. Jeszcze nie podpisana umowa, ale w zasadzie jesteśmy zadowoleni, bo grali u koleżanki na weselu i było to najlepsze wesele na jakim byłam. Natomiast materiał na youtube z ich nagraniem jest straszny, więc chcemy jeszcze raz ich gdzieś posłuchać:P

Pytania do Was:
1. Atrakcja weselna to lampiony puszczane na wodzie - i właśnie któraś z Was miała z tym styczność w praktyce???
2. Gdzie najlepiej we Wrocławiu odbyć nauki przedmałżeńskie i ile czasu przed ślubem?
3. Ile pieniędzy dajecie księdzu? (stawki w małej miejscowości, nie we Wrocławiu)
mi panie w kancelarii wypaliły, że ślub kosztuje w tej chwili 600 zł, a za rok będa pewnie podwyżki... dlatego pójdę do księdza i dam mu 200 zł

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:43   #2949
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
przepraszam, ale mnie to rozbawiło
dla mnie to też dużo
tak się wydaje, że przy 370 tys 20 tys to kropla w morzu, ale jestem po kupnie mieszkania i częściowym urządzeniu go, liczy się każda stówka, ba, nawet i mniejsze nominały. jakbym miała te dodatkowe tysięcy to chyba urządziłabym już mieszkanie do końca.
albo o - za tyle mam 90% (jak nie 100%) wesela - mieć wesele a nie mieć wesela - nie ma różnicy?
Cytat:
Pytania do Was:
1. nie miałam styczności
2. gdzie najlepiej nie wiem, ale w najbliższych miesiącach letnich warto zapisać się na jesienne nauki, bo na wiosenne w marcu już miejsc nie było.
3. u mnie w małej miejscowości ksiądz życzy sobie ponoć 1500 zł

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Dalam okolo miedzy 400 a 500 to pewnie mam info w glowie zarejestrowane z gorki cenowej
Tylko przeliczając to średnia cena za powiedzmy 60m2 - czyli sporawe mieszkanie dwupokojowe wychodzi ok. 370 tys
Cytat:
Dziewczyny szukajcie mieszkań wybudowanych dla MDM, teraz jest ich niewiele, ale będzie ich coraz więcej. Dla Wrocławia cena za m2 takie mieszkania to nie więcej niż 4300 pln. wynika to z tego, że te mieszkania sa budowane pod Program Mieszkanie Dla Młodych i on narzuca tę kwote, jako maksymalną. Deweloperzy zaczynają dostosowywać swoje ceny do rynku i do mieszkań MDM, bo jest to po prostu dobry marketing.
Minus taki, że są to mieszkania budowane zazwyczaj na obrzeżach miast (dla Wrocławia: Muchobór, Smolec, Siechnice, Kiełczów, Kamieniec Wrocławski)
To jest patent, choć nie ukrywam, że RNS była lepsza
Stary 2014-05-04, 19:45   #2950
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
My o to pytalismy. Zapytanie bylo o 300 tys. I niestety w naszym przypadku gdy spojrzy sie na to ile sie po latach oddaje w sumie a nie na nizsze raty -wychodzi wiecej niz przy zwyklym hipotecznym poniewaz mdm jest wyzej oprocentowany atrakcyjne to jest ale dla osob ktore splaca nasza sume w 10 lat a nie 20... No i trzeba byc malzenstwem

1.08.2015

Stary 2014-05-04, 19:46   #2951
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
tak się wydaje, że przy 370 tys 20 tys to kropla w morzu, ale jestem po kupnie mieszkania i częściowym urządzeniu go, liczy się każda stówka, ba, nawet i mniejsze nominały. jakbym miała te dodatkowe tysięcy to chyba urządziłabym już mieszkanie do końca.
albo o - za tyle mam 90% (jak nie 100%) wesela - mieć wesele a nie mieć wesela - nie ma różnicy?
no jasna sprawa, że lepiej mieć
mnie to śmieszy jak ktoś mówi, że weźmie sobie 200 tys kredytu i zbuduje dom (dajmy na to ma działkę i jakiś swój wkład) a co z resztą: meble, farby, płytki, sprzęty.. w takiej perspektywie 20- 30 tys to kupa kasy, zresztą dla mnie w każdej perspektywie to kupa kasy

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:47   #2952
viva91
na przekór do celu

Cytat:
My o to pytalismy. Zapytanie bylo o 300 tys. I niestety w naszym przypadku gdy spojrzy sie na to ile sie po latach oddaje w sumie a nie na nizsze raty -wychodzi wiecej niz przy zwyklym hipotecznym poniewaz mdm jest wyzej oprocentowany atrakcyjne to jest ale dla osob ktore splaca nasza sume w 10 lat a nie 20... No i trzeba byc malzenstwem
Jest MdM dla singli, ale wtedy kredyt bierze się na jedną osobę.
Stary 2014-05-04, 19:49   #2953
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:

1. nie miałam styczności
2. gdzie najlepiej nie wiem, ale w najbliższych miesiącach letnich warto zapisać się na jesienne nauki, bo na wiosenne w marcu już miejsc nie było.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Tylko przeliczając to średnia cena za powiedzmy 60m2 - czyli sporawe mieszkanie dwupokojowe wychodzi ok. 370 tys

No to my mamy 80 metrow z ogrodkiem za 320 ale pod Poznaniem chyba źe sie nam odechce. Albo nie dadza nam kredytu wiec trzeba bedzie szukac mniejszy metraz chocby te 50 metrow.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Jest MdM dla singli, ale wtedy kredyt bierze się na jedną osobę.
Tia o to tez pytalam i co? Musialabym zarabiac niecale 4 tys. netto to by mi dali te 300 tys

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-05-04 o 19:51
Stary 2014-05-04, 19:50   #2954
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No to my mamy 80 metrow z ogrodkiem za 320 ale pod Poznaniem chyba źe sie nam odechce.
A pod miastem to już w ogóle sielanka Stąd TŻ taki napalony na budowę domu pod Wrocławiem

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Tia o to tez pytalam i co? Musialabym zarabiac niecale 4 tys. netto to by mi dali te 300 tys
No niestety, singiel musi więcej udźwignąć. Dlatego też te MdM dla mnie jakoś szału nie robi
Stary 2014-05-04, 19:53   #2955
asiaczek87
Zakorzenienie

Otoz to tylko dojazd troche utrapienie ale mieszkam przy drodze ekspresowej bo to bylaby ta sama miejscowosc o ile sie uda

1.08.2015

Stary 2014-05-04, 19:55   #2956
Edebedowa
Rozeznanie

Hejka
Ale jestem objedzona po weekendzie (a teraz wcinam toffifee )

Czy któraś z Wa ma ekipę godną polecenia do remontu w WWA? Mieszkanie do kapitalnego remontu, elektryka, gładzie, podłogi.. Bo niedługo dostaniemy klucze
Stary 2014-05-04, 19:57   #2957
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
Hejka
Ale jestem objedzona po weekendzie (a teraz wcinam toffifee )

Czy któraś z Wa ma ekipę godną polecenia do remontu w WWA? Mieszkanie do kapitalnego remontu, elektryka, gładzie, podłogi.. Bo niedługo dostaniemy klucze
Zazdroszczę ekscytacji, współczuję bałaganu
Stary 2014-05-04, 20:00   #2958
lincia22
Raczkowanie

Cytat:
No własnie, każda sytuacja kredytowa jest inna i niewykluczone, że z tymi odsetkami może być u innych tak jak u Ciebie i jest to kolejna "bezsensowna ustawa" w naszym kraju.
Może sie też okazac, że dla kogoś MDM będzie korzystny.

Sama wybieram się do doradcy, zeby dobrał najbardziej korzystne dofinansowanie z uwzglednieniem indywidualnych możliwości finansowych.
Stary 2014-05-04, 20:01   #2959
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę ekscytacji, współczuję bałaganu
Ja tez ja tez

1.08.2015

Stary 2014-05-04, 20:03   #2960
lincia22
Raczkowanie

Cytat:

1. nie miałam styczności

Dobiłas mnie tymi 1500!!!
Czekam na odpowiedzi reszty - może będą bardziej pocieszające:P
Stary 2014-05-04, 20:03   #2961
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Dobiłas mnie tymi 1500!!!
Czekam na odpowiedzi reszty - może będą bardziej pocieszające:P
u mnie co łaska pewnie damy z 500 zł...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:03   #2962
okaro
Zadomowienie

z Tżtem rozmawialam o mieszkaniu dziś(już się nie mogę doczekać drugiego półrocza i wspólnego życia w końcu...), ..o bukiecie ślubnym, winietkach i o innych rzeczach, chyba naprawde sie zakochał na nowo Bo on nigdy o tym rozmawiac niezbyt chciał.

a dziś jak byliśmy w dużym Parku przy Zamku, gdzie para mloda miala sesję, kręciło się również dużo gości weselnych, w tym wystylizowane dziewczyny, w wysokich butach i króciutkich obcisłych sukienkach, no wyglądały powalajaco, a ja.. wiatr mnie czesał, ze tak powiem. No i Tż robił zdjęcia, a te dziewcyzny robiły sobie zdjęcia na wprost nas na mostku. I mówię do Tżta, ze nie pozwalam robić zdjęć "na wprost":P, oczywiście pół żartem pół serio:P. I się odwróciłam bo wiatr mnie zawiewał, a TŻ taki zatroskany : "Kochanie, przecież wiesz, że ja taki nie jestem" i od tej pory mnie mocno obejmowal i przez cala droge sie na mnie gapił:P.

Ciekawe, kiedy mu to przejdzie

Aaa i właśnie: zauwazylam, że P.Młoda miała pod sukienką czarne leginsy - do siadania na trawie itp. Dobry patent

----
u nas 250-300zł ksiadz/ 50 kościelny/150 organista - jakoś tak.

Edytowane przez okaro
Czas edycji: 2014-05-04 o 20:05
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:07   #2963
asiaczek87
Zakorzenienie

Viva : http://otodom.pl/mieszkanie-poznan-g...d23094532.html
Cos takiego powoduje ze pisze co pisze

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
z Tżtem rozmawialam o mieszkaniu dziś(już się nie mogę doczekać drugiego półrocza i wspólnego życia w końcu...), ..o bukiecie ślubnym, winietkach i o innych rzeczach, chyba naprawde sie zakochał na nowo Bo on nigdy o tym rozmawiac niezbyt chciał.

No i Tż robił zdjęcia, a te dziewcyzny robiły sobie zdjęcia na wprost nas na mostku. I mówię do Tżta, ze nie pozwalam robić zdjęć "na wprost":P, oczywiście pół żartem pół serio:P. I się odwróciłam bo wiatr mnie zawiewał, a TŻ taki zatroskany : "Kochanie, przecież wiesz, że ja taki nie jestem" i od tej pory mnie mocno obejmowal i przez cala droge sie na mnie gapił:P.

Ciekawe, kiedy mu to przejdzie

Aaa i właśnie: zauwazylam, że P.Młoda miała pod sukienką czarne leginsy - do siadania na trawie itp. Dobry patent

----
u nas 250-300zł ksiadz/ 50 kościelny/150 organista - jakoś tak.
Moj tz ma takie samo podejscie a mimo to tez tak gadam
O leginsach zapamietam

1.08.2015

Stary 2014-05-04, 20:12   #2964
lincia22
Raczkowanie

Faktycznie dobry patent.
a z tym nowym zakochaniem, to powiem Ci, że u mojego TŻ też coś pękło po wpłaceniu zaliczki za salę! hehe tu planuje, tu ogląda, tu rozmyśla
Jak patrze na niego to nie mogę uwierzyć, że to ten sam człowiek co pół roku temu, kiedy prawie szklankami w siebie rzucaliśmy (nie no żart:P)
Stary 2014-05-04, 20:13   #2965
asiaczek87
Zakorzenienie

Co do rzucania szklankami to my dobie zartujemy ze kupimy zestaw plastikowych talerzy zeby w siebie rzucac jakbysmy sie klocili bo my krzykacze jestesmy

1.08.2015

Stary 2014-05-04, 20:13   #2966
joasia-a
Zakorzenienie

witam po weekendzie
spedzilam cale 4 dni u Pana G, w sumie fajnie było, duzo rozmawialam prywatnie z tesciowa, bylismy u jego dziadkow i chrzestnej i takich wujkow (spedzili 40 lat na slaska i smisznie mowia heh) i wiemy juz ze nam pewnie 3 os odpadna z wesela bo Tzta kuzynki maz ma wesele siostry zaraz po nas heh..

dalej mamy problem ze swiadkami, tzn na pewno bedzie siostra Pana G (ktora przy grillu wypalila zebysmy lepiej jej powiedzieli czy bedzie ta nasza swiadkowa czy nie, bo nie rozmawialismy z nia na ten temat :p takze falstart) i zastanawiamy sie pomiedzy jej chlopakiem a moim kuzyno wujkiem eh eh..
Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ale tam nudy u was w tym Tarnowie, zero walki na tym waszym torze. ale Gorzów wpier.ol dostał
ej to straszne! nawet mowilam do Tzta ze dobrze ze mam duzo do zroaienia na jutro i wczesnie do krk wrocilismy bo nuda! a liczylismy na ciekawy mecz!
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
U nas pewnie też ojcowie, taki zwyczaj i spokój
u nas tez tata Pana G nawet nie chce slyszec innej opcji i bedzie roznosil, ale srednio mi sie to podoba tym bardziej ze powiedzial ze on tylko szampama sie napije i koniec eh. ogolnie to mnie on jtz wkurza eh.

i obawiam sie po wczorajszym dniu o te przyspiewki druzbowskie :-|
wczoraj sasiadka jechala na slub chrzesnicy i jako stary druzba wyszedl na balkon i zaczal jej cos spiewac :-|
jak wroca moi rodzice na BN to musimy sie spotkac wszyscy i omowic to wszystko eh i kwestie blogoslawienstw tez..

Ato, super panienski a pomysl z filmem- szacun dla kolezanek.

nadrobilam ponad 400 postow :O
Stary 2014-05-04, 20:13   #2967
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Sama wybieram się do doradcy, zeby dobrał najbardziej korzystne dofinansowanie z uwzglednieniem indywidualnych możliwości finansowych.
A to polecam każdemu I jest to darmowe
Cytat:
Viva : http://otodom.pl/mieszkanie-poznan-g...d23094532.html
Cos takiego powoduje ze pisze co pisze
Z tym, że to rynek wtórny, a ja nowe brałam pod uwagę, no i:

"W budynku znajduje się BASEN, sauny (trzy rodzaje), solarium, siłownia (wszystko wliczone w czynsz adm. i dostępne tylko dla mieszkańców)."

za takie rarytasy w budynku się płaci
I całkiem spore A dość nowe mieszkania z rynku wtórnego właściciele łatwo nie chcą oddawać

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-05-04 o 20:15
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:16   #2968
asiaczek87
Zakorzenienie

No widze widze. Chcialam tylko cene i metraz pokazac
Ja nigdy mieszkania nie chcialam swoja droga bo jak sie mieszkalo 20 lat w bloku a teraz w domu to ciezko potem wracac do szuflady stad tez az tak bardzo nie porownywalam. Tylko mniej wiecej roznice w metrze miastowym a podmiastowym
No chyba ze bank az tak nie pomoze to wtedy pomyslimy

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-05-04 o 20:19
Stary 2014-05-04, 20:18   #2969
joasia-a
Zakorzenienie

p.s. ja kiedys planowalam plywajace lampiony jako atrakcje ale w sumie teraz to mi wszystko wisi w gdzies w prozni i nie wiem czy to bedzie czy nie
Stary 2014-05-04, 20:19   #2970
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie dobry patent.
a z tym nowym zakochaniem, to powiem Ci, że u mojego TŻ też coś pękło po wpłaceniu zaliczki za salę! hehe tu planuje, tu ogląda, tu rozmyśla
Jak patrze na niego to nie mogę uwierzyć, że to ten sam człowiek co pół roku temu, kiedy prawie szklankami w siebie rzucaliśmy (nie no żart:P)
Nie wiedziałam że prawie 3,5 roku w związku spowoduje, że zakocha się na nowo. A ja nic nie zrobiłam tylko ściągnęłam kurtkę, no i mialam zalozony łancuszek z wisiorkiem, ktory dostalam od niego 2 lata temu na walentynki i rzadko go nosilam, bo boje się że zgubię:P
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości