Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 17:41   #541
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

hej my już w domu jeden dzieć śpi , drugi gra z kolegami w piłkę, a tz poszedł się zdrzemnąć bo idzie na nockę do pracy
allle fajnie było, i szybko się skończyło

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
też tęsknimy.
czekam z niecierpliwością na opowieści

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wolno od nowa super, że są spadki, ale jak już zjadlas wegle, to najlepiej przechodz na drugą fazę. Pierwsza służy stabilizacji poziomu cukru we krwi, pozbyciu się złogów z jelit, nadmiaru wody, prawdziwe chudniecie z tłuszczu zaczyna się na drugiej.
dobrze ze nam udzielasz instrukcji

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

ja się tylko melduję, że żyję, a w sumie próbuję wstałam o 7:00 i rzygam jak kot cudownie biorąc pod uwagę, że na 9:00 komunia małż mi zrobił kromkę z masłem i tyle ją widziałam co ostatni kawałek zdążyłam połknąć a durny TZ na to, że spoko- z wpadek są córki
mam nadzieję, że mi przejdzie na powietrzu bo siara jak mi się w kościele zachce haftować
co jest?

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Dziwna nie jesteś, dobre te zasady.
U nas raczej mnie słuchają. Z noszeniem tylko czasem niepotrzebnie, ale nie długo. Czasem zwaram uwagę na to niepotrzebne noszenie.
no ale widzisz u mnie nie wszyscy to rozumieją, co wkurza mnie strasznie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Dziecko mi chodzi
wow !

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
O rany Jakaś jelitówka czy jak?
Brawa dla tż za poczucie humoru, urocze to było

Daj znać czy odważyłaś się iść.

Łazi trzymając się kanapy, człowieka czy czegokolwiek co tylko mu się nawinie Jak tylko złapie podparcie to hyc i zaraz staje.
Jest strasznie silny. Ale oczywiście się cykam czy takim hasaniem sobie nie zaszkodzi.

Dziewczyny, co do sukienek, to ja dostałam teraz w prezencie taką
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Midi-D...&clr=Bluewhite

Obiektywnie jest śliczna, super wykonanie. Ale jakoś nie jestem pewna czy wyglądam w niej specjalnie korzystnie. Ten najjaśniejszy pas wypada akurat w miejscu, z którego nie jestem super zadowolona No i to midi, tak za kolanko. Moim zdaniem taka długość wygląda super z butami na obcasach - a ja takich nie noszę.
No i nie wiem czy nosić
dla chodzącego człowieczka, kurczę coraz więcej dziewczyn na wątku pisze już o pierwszych kroczkach, a sukienka noo taka sexi bym powiedziała, ładna , podoba mi się

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczorajsza imprezka rodzinna nie była taka zła, nie słyszałam złotych rad na temat żywienia i wychowania dziecka, ale chyba głównie dlatego, że mało co z Miłkiem byłam przy stole tylko siedziałam z nim w drugim pokoju gdzie bawiły się dzieci. Za to z t. i tak miałam scysję
Mąż pojechał na ryby, a ja siedzę i marzy mi się już powrót do siebie, bo mam wszystkiego dość, a on mi jeszcze wymyslił, że do tesciów trzeba jechać po południu.

współczuję mam nadzieję, że nic jej nie będzie

super Wam Ola pospała, zazdroszczę
dzięki za rady odnośnie sb, przejrzałam wczoraj różne strony na ten temat, pobieżnie te linki z wizażu i rzeczywiście są różne sprzeczności, trzeba się chyba trzymac książki
mąż jeszcze nie przeszedł na dietę, a już mu wszystko nie pasuje, ja nie mam za bardzo motywacji i nie wiem co z tego będzie najgorsze, że ja nie mam pomysłu na to co jeść i muszę zrobić rewolucję w lodówce
jakbym zaczęła od pierwszej fazy tak jak piszesz i byłyby od razu jakieś rezultaty na wadze to pewnie by mnie to zmotywowało, a tak to waga jeśli w ogóle to będzie spać powoli i obwiam się zniechęcenia
tylko ja chce kp jeszcze z pół roku, a schudnąć muszę na wesele siostry za 4 miesiące, więc spróbuję od drugiej fazy i zobaczymy jak będzie
i mi jakoś brak motywacji, poza tym kp

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas tak zimno ze zmarzłam w nocy, brrr!

Jasiek od kiklku dni gada przez sen, "chodzi" po całym łóżku i próbuje przekręcac się na brzuszeknawet jeśli sam sie nie budzi, to mnie budzi ciagle
dzisiaj mamy 60-tke mojego taty robimy mu obiad niespodzinkę, wczoraj produkowałam kluchy śląskie z 3 kg ziemniaków
u mnie też czasami tak się zdarza ,mały ma takie nocne podróze przez sen

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
]

Dziewczyny będę miała prośbę. Potrzebuję przepisów na jakieś fajne proste sałatki na przyjęcie komunijne, na kolację. Miała mi robić znajoma kobietka ale niestety coś wypadło i nie da rady. A nie chcę znowu mieć na stole sałatki warzywnej i na słodko jak zawsze . I myślę co jeszcze podać na stół na tą nieszczęsną kolację poza nieśmiertelnym bigosem i galaretą[COLOR="Silver"]

Wow !!!
z selerem
2 x seler w słoiku, 1 x kukurydza z puszki, 8 jaj na twardo, 20 dag szynki, majonez, sól pieprz,
z ananasem
1x ananas z puszki, 1x kukurydza z puszki, papryka konserwowa, duży por, 20 dag szynki, majonez do tej nie dodaję żadnych przypraw nie trzeba
z cebulkami
1x seler w słoiku, 1x ananas w słoiku, 2x papryka świeża czerwona i zółta, 1x kukurydza z puszki, 2 x cebulki marynowane, przyprawa do gyrosa, duża pierś z kurczaka którą nalezy pokroić w kostkę zamarynować w przyprawie, takie mieso przykryć odstawić w chłodne miejsce - do lodówki -po godzinie usmażyć na kilku łyżkach oleju, odsączyć z nadmiary tłuszczu, pieprz, sól, majonez

----------------
oczywiście wszystko pokroić, wymieszać doprawić,
na przystawkę mogą być jeszcze np. jajka faszerowane pieczarkami, nugetsy drobiowe z sosem czosnkowym lub żurawinowym do wyboru,

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-05-04 o 17:47
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:03   #542
matallewar
Zakorzenienie

Mariiasia, inaczej, pewnie, ludzie robia 4 tygodnie I fazy, wracaja do niej po kazdym grzechu, uzywaja slodzikow... ale ludzie tez zarzynaja swoje watroby dukanem, pala papierosy i jedza w mcdonalds.

Jesli chcesz zdrowo, to rob dalej I tydzien II fazy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-05-04 o 18:22
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:04   #543
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
hej my już w domu jeden dzieć śpi , drugi gra z kolegami w piłkę, a tz poszedł się zdrzemnąć bo idzie na nockę do pracy
allle fajnie było, i szybko się skończyło

dobrze ze nam udzielasz instrukcji

co jest?

no ale widzisz u mnie nie wszyscy to rozumieją, co wkurza mnie strasznie

wow !

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

dla chodzącego człowieczka, kurczę coraz więcej dziewczyn na wątku pisze już o pierwszych kroczkach, a sukienka noo taka sexi bym powiedziała, ładna , podoba mi się

i mi jakoś brak motywacji, poza tym kp

u mnie też czasami tak się zdarza ,mały ma takie nocne podróze przez sen

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

z selerem
2 x seler w słoiku, 1 x kukurydza z puszki, 8 jaj na twardo, 20 dag szynki, majonez, sól pieprz,
z ananasem
1x ananas z puszki, 1x kukurydza z puszki, papryka konserwowa, duży por, 20 dag szynki, majonez do tej nie dodaję żadnych przypraw nie trzeba
z cebulkami
1x seler w słoiku, 1x ananas w słoiku, 2x papryka świeża czerwona i zółta, 1x kukurydza z puszki, 2 x cebulki marynowane, przyprawa do gyrosa, duża pierś z kurczaka którą nalezy pokroić w kostkę zamarynować w przyprawie, takie mieso przykryć odstawić w chłodne miejsce - do lodówki -po godzinie usmażyć na kilku łyżkach oleju, odsączyć z nadmiary tłuszczu, pieprz, sól, majonez

----------------
oczywiście wszystko pokroić, wymieszać doprawić,
na przystawkę mogą być jeszcze np. jajka faszerowane pieczarkami, nugetsy drobiowe z sosem czosnkowym lub żurawinowym do wyboru,
Dziękuje bardzo. Skopiowałam sobie i będę się wieczorem głowić co mam wybrać.

Jak mnie głowa boli. Masakra

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:18   #544
kaska87
Zakorzenienie

jestem
dziękuję, już czuję się dobrze na komuni było fajnie- z rodzinką się spotkaliśmy, po obiadku siostra P. zabrała Mikusia i go przed chwila odebraliśmy
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej widzę, że tu dzisiaj cisza. Mi zaczął się okres i zdycham. Wczoraj pół dnia przeleżałam i dziś też nie lepiej, ale chyba zaraz się ogarnę i pójdziemy na rodzinny spacer do lidla bo pogoda wreszcie trochę lepsza. miłej niedzieli
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
oj nie lubie
a zawsze mialas takie bolesne? bo mnie juz mniej boli ale za to jak z kranu
co do @ ja miałam króciutką- jak nigdy (4 dni) i mega skąpą zobaczymy jaka następna będzie aaa! i NIC nie bolało- to by mogło zostać, bo wcześniej miałam mega bolesne tylko tabsy anty pomagały

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My dalej u rodziców Od czwartku haha Ale dziś koniec sielanki, trzeba wracać do domu

Ja już po siłowni

Uciekam spędzić czas z rodzinką Miłego kobitki
a ja miałam Ciebie pytać- z tego co widziałam Twoi rodzice mają duży dom, nie wolicie u nich mieszkać?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-05-04 o 19:20
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:31   #545
tassia
Zakorzenienie

Maciej nauczyl sie.lizac szybe i robi to bez przerwy.

co do paintballa to czymzr jest pare siniakow w obliczu odstrzelenia z gry wlasnego meza

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:34   #546
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
a ja miałam Ciebie pytać- z tego co widziałam Twoi rodzice mają duży dom, nie wolicie u nich mieszkać?
pytałam o to Agę kilka dni temu i napisała, że nie mogą, bo u rodziców mieszkają jej dwie siostry i nie ma miejsca

JESTEM DOBRA Zeżarłam całą mleczną Milkę w okolicach 8 marca, teraz jem kolejną taką samą, bez stresu, no bo przecież mleczna. Dziś paczę, a tam jak wół: zawiera masę z orzechów laskowych I mam chyba winowajcę Julkowego wysypu właśnie w okolicach połowy marca

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

co do paintballa to czymzr jest pare siniakow w obliczu odstrzelenia z gry wlasnego meza

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:55   #547
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak mają dom, ale czekają na przepisanie go przez babcię (teraz mieszka w swoim domu rodzinnym, ale to rudera, która będzie przepisana na brata mojego ojca, a babcia chyba wróci mieszkać tu). Mam jeszcze dwie siostry, które mieszkają z rodzicami. Chyba już pisałam kiedyś, że rozmieszczenie pokoi w tym domu jest kiepskie - na dole: kuchnia, łazienka, sypialnia, pokój gościnny i u góry to samo. Moi rodzice zajmują całą górę, siostry mają pokoje na dole. Także...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

I druga kwestia o której też pisałam, to kto zostanie z Majką kiedy ja będę na uczelni a TŻ w pracy I to palenie w piecu przez zimę. Mój tata pracuje w USA jest w PL średnio trzy razy do roku, moja mama też pracuje (ma 47 lat). Jedna siostra w szkole średniej, druga studia. Ostatnio moja siostra powiedziała, że ona ze swoim facetem nie chcą mieszkać z rodzicami, chcą szukać mieszkania, ale akurat mój szwagier pracuje w tej samej firmie co mój tata i zarabia ok. 3,5-4-5tys. Nie pytajcie czemu TŻ nie może tam pracować, nie nadaje się i już.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:00   #548
tassia
Zakorzenienie

rusalka jestem.przerazona tym ze nie masz jak wcisnac nic lyzeczka do.jedzenia. nie wiem jak ci pomoc
u mnie tez byla jazda ale od ;-3dni jest super

madziuchna u nas te nocki to.byla jednorazowka naszczescie
wrocilo wszystko do 1max 2 pobudek
zreszta tez lepiej je w ciagu dnia wiec sobie to polaczylam

ja dzis mialam smutne doswiadczebie jako matka i mam dola giganta
nawet pisac mi sie o.tym nie chce

[/RIGHT]
Stary 2014-05-04, 20:04   #549
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Tassia co się stało? Wiesz każda matka ma takie dni, nikt nie jest idealny, życie to nie scenariusz filmowy, nie da się niektórych sytuacji zaplanować, także chillout

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:08   #550
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
rusalka jestem.przerazona tym ze nie masz jak wcisnac nic lyzeczka do.jedzenia. nie wiem jak ci pomoc

to Cię tylko przytulę i nie dołuj się
Stary 2014-05-04, 20:14   #551
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
jestem

co do @ ja miałam króciutką- jak nigdy (4 dni) i mega skąpą zobaczymy jaka następna będzie aaa! i NIC nie bolało- to by mogło zostać, bo wcześniej miałam mega bolesne tylko tabsy anty pomagały

Ja przed ciążą miałam masakryczne @, chyba że na tabsach anty, to wtedy znośne. Po porodzie było w miarę ok, dużo lepiej niż wcześniej, potem brałam miesiąc tabsy, ale odstawiłam i teraz po miesiącu mam masakrę. Brzuch mnie boli już od poniedziałku, że biorę ibuprom, a okres zaczął się dziś i jest po prostu tragedia

Isabel
- super przepisy na sałatki, też kopiuję sobie, ale co to jest seler w słoiku?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:20   #552
policzanka
Wtajemniczenie

hejo.nadrabiam!
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

ja tez uwielbiam spiewac zawsze przy rodzinnych imprezkach spiweamy cala rodzina a siostra nam przygrywa na akordeonie ba na moim i jej weselu dalismy rodzinny popis naszych umiejetnosci wyobrazacie sobie panne mloda z akordeonem

)
to musiało wyglądac rewelacyjnie!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

witamy się w nowym watku
u was pogoda tez się tak zepsuła???

poli ja wiem że czesto myslimy o sobie gorzej niz inni. ja widząc Ciebie na zdjęciach widze śliczną, uśmiechniętą dziewczynę z pieknymi włosami.
nie pamiętam czy to ty wczoraj pytałaś o to wzmożone napięcie w nózkach?
Ja u Jasia zaobserwowałam że często ma takie spięte nóżki, które prostuje jak struna.
bardzo to miłeco do włosów to są one w opłakanym staniepraktycznie ich nie mam więc zdjęcia dały złudne wrazenie
jesli chodzi o prostowanie nózek to prawdopodobnie w srode pojde do pediatry i zobaczymy co ona na to powie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

ojjj zdrówka kochana dla Was wszystkich

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

dziewczyny !!!!

Ola dzisiaj skończyła 8 miesięcy
a co najważniejsze, ot tak zaczęła raczkować

wczoraj był pierwszy dzień kiedy zaczęła pełzać do przodu, i dzisiaj rano opowiadałam o tym chrzestnej Oli i chciałam żeby Ola pokazała, i zamiast pełzania pokazała nam obu jak pięknie na rączkach i kolankach idzie do przodu
Larysko,widzisz?i Ty się doczekałas!!brawo dla Olenki!

nadrabiam dalej
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:21   #553
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

ale tu dziś spokojnie..

skorzystam z tego że Antoś śpi i pouczę się do prawka.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:23   #554
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed ciążą miałam masakryczne @, chyba że na tabsach anty, to wtedy znośne. Po porodzie było w miarę ok, dużo lepiej niż wcześniej, potem brałam miesiąc tabsy, ale odstawiłam i teraz po miesiącu mam masakrę. Brzuch mnie boli już od poniedziałku, że biorę ibuprom, a okres zaczął się dziś i jest po prostu tragedia

Isabel
hmmmm a już miałam nadzieję, ale nic... zoabczymy co to będzie dalej a po drugie ciąży pomyślę nad implantem a jak nie to tabsy

Stary 2014-05-04, 20:26   #555
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
O, to u mnie właśnie
Jak byliśmy we wtorek u znajomych to poczułam, że mam już DUŻE dziecko Siedział w kąciku z zabawkami, wszystko musiał obejrzeć i naprawdę ładnie się sobą zajmował
Oczywiście co jakiś czas musiał pogadać do ludzi, przychodził, wspinał się na nich itd, ale był mega samodzielny W domu właściwie też jest duuużo lepiej niż wtedy gdy cały dzień zaiwanialiśmy z klopsem na rękach.

Z innej paki, to jestem z niego mega dumna Julo jest strasznie towarzyski, ufny, wesoły - jak tylko ktoś się do niego uśmiechnie, to już dziecko sprzedane, wyciąga łapki i chce się bawić Jak towarzystwo się z czegoś śmieje, to on tak przez sekundę się zamyśli, patrzy na ludzi i też uderza w rechot
Ludzie się nad nim rozpływają a matka prawie pęknie z dumy

Dziecko mi chodzi
brawa za pierwsze kroczki
Endżi super ze Julek jest wesołym śmieszkiem i jak każda mama jesteś dumna ze swojego dziecka

Cytat:
No, trzeba uważać. Rozmawiałam niedawno z kobietą, z która byłam na sr. Urodziła bliźniaki i malutkiej dziewczynce "wrzuciła" do gardła całą kapsułkę. Była potem ładnych kilka dni na obserwacji w szpitalu, bo coś tam się działo.
No ale ona ogólnie taka mega mało rozgarnięta, nie zdziwiłabym się gdyby wrzuciła całą kapsułkę, bo nie nie wiedziała, że trzeba ją rozkręcić
ja zawartość kapsułki wyciskam na łyżeczkę i dopiero podaję

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Dziewczyny będę miała prośbę. Potrzebuję przepisów na jakieś fajne proste sałatki na przyjęcie komunijne, na kolację. Miała mi robić znajoma kobietka ale niestety coś wypadło i nie da rady. A nie chcę znowu mieć na stole sałatki warzywnej i na słodko jak zawsze . I myślę co jeszcze podać na stół na tą nieszczęsną kolację poza nieśmiertelnym bigosem i galaretą

może sałatkę którą wstawiałam do K. z makaronem chińskim

i moja mama robi fajną warstwowo (na półmisku)

1.brokuł sparzony
2.cebulka cukrowa w kostkę
3.żurawina
4.esyf loresy z majonezu

Cytat:
dzien dobry!
nie widzialam macka juz ponad dobe
wczorajszy dzien byl ekstra, poza paroma siniakami w stylu sliwka
na koniec sie rozlalo wiec popoludnie spedzilismy ze znajomymi w karczmie

zdecydowalismy sie wrocic do.krakowa na noc bo bez sensu bylo grillowanie w ulewe
ale w zwiazku z tym Maciej i tak zostal u babci a ja sie wyspalam
choc smieszne jest to ze tak czy siak obudzilam sie.o 3 i o 6 30
moj zegar biologiczny dostosowal sie do zegara Macieja

matal zrypal mi sie net w domu wiecjak go odzyskam to wrzuce przepisy do k. szczegolnoe ze rozwinelam sie.koktajlowo;-)
super że wypad udany

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie artur ta mowi do natalki i ciagle zwracam uwage ze ma mowic normalnie

logasia - mam pytanie: czy 3latek moze zamiast s mowic sz? bo kinia mi strasznie szumi jak mowi. ja che ja nauczyc ze waz mowi ssss to nie powtorzy.jak to cwiczyc?
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Boże, ten moj TŻ mnie dobija. Piszę mu, że znalazłam super zajęcia muzyczne i będę chodzić z Bartkiem tam, a ten mi odpisuje że po co jak on nie mówi więc nie będzie śpiewał

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć lachonarium!!!

Wrócilimy, trochę źli na pogodę, bo w piątek i sobotę była masakra, no ale i tak zadowoleni.

Tusia bardzo grzeczna i w samochodzie ( w sumie w obie strony prawie ciągle spała) i wszędzie-tam gdzie zwiedzaliśmy, w restauracjach itepe.

Aaaaa w piątek przypadkiem przejeżdżaliśmy przez Gryfów Śl. i byliśmy w Oborze Tam gdzieGesslerowa robiła kiedyś rewolucję, pamiętacie ten odcinek?

Postanowiłam,że nadrobię od strony 10, więcej nie dam rady Ale to jak uśpię dziecię
hello

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się z zakatarzonym Juliankiem Musiał wczoraj zmarznąć w nóżki na spacerku

Biduś mój malusi, zasnął przy cycusi i da odpocząć mamusi, bo marudzi cały dzień
Jesteśmy już w domu, bo minionej nocy zaczęło się rozkręcać u Julka, a w niedzielę na wiosce u rodziców () nie ma otwartej żadnej apteki. Więc przed południem TŻ po nas przyjechał w trybie nagłym, przywiózł i wrócił do pracy. (Mieliśmy wracać do B. dopiero jutro). A ja z marudą u boku się rozpakowywałam, pranie wstawiałam itd. Po drodze kupiliśmy w aptece nasivin do noska i cebion, bo mi się skończył i jest lepiej, a już takie gile wyciągałam mu z noska. Ciekawa jestem, jaka będzie noc... Chyba od razu położę młodego do siebie

W ogóle - pomijając przeziębienie - młody zaczął w nocy wariować Budzi się, kwęka, marudzi, aż kończy się zanoszeniem się i płaczem. Wczoraj wypróbowałam i po cysiu dałam mu jeszcze mm. I tak się budził, ale zwalam to na karb zatkanego noska. Będę dalej szukać przyczyny pobudek

Ps. Jezu, jak fajnie było u rodziców! Tyle osób chętnych do bawienia, karmienia Julka! Odpoczęłam
zdrówka dla Julka

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
pytałam o to Agę kilka dni temu i napisała, że nie mogą, bo u rodziców mieszkają jej dwie siostry i nie ma miejsca

JESTEM DOBRA Zeżarłam całą mleczną Milkę w okolicach 8 marca, teraz jem kolejną taką samą, bez stresu, no bo przecież mleczna. Dziś paczę, a tam jak wół: zawiera masę z orzechów laskowych I mam chyba winowajcę Julkowego wysypu właśnie w okolicach połowy marca

ja też jakis czas przed Huberta wysypkę zajadałam sie mleczną milką

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tak mają dom, ale czekają na przepisanie go przez babcię (teraz mieszka w swoim domu rodzinnym, ale to rudera, która będzie przepisana na brata mojego ojca, a babcia chyba wróci mieszkać tu). Mam jeszcze dwie siostry, które mieszkają z rodzicami. Chyba już pisałam kiedyś, że rozmieszczenie pokoi w tym domu jest kiepskie - na dole: kuchnia, łazienka, sypialnia, pokój gościnny i u góry to samo. Moi rodzice zajmują całą górę, siostry mają pokoje na dole. Także...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

I druga kwestia o której też pisałam, to kto zostanie z Majką kiedy ja będę na uczelni a TŻ w pracy I to palenie w piecu przez zimę. Mój tata pracuje w USA jest w PL średnio trzy razy do roku, moja mama też pracuje (ma 47 lat). Jedna siostra w szkole średniej, druga studia. Ostatnio moja siostra powiedziała, że ona ze swoim facetem nie chcą mieszkać z rodzicami, chcą szukać mieszkania, ale akurat mój szwagier pracuje w tej samej firmie co mój tata i zarabia ok. 3,5-4-5tys. Nie pytajcie czemu TŻ nie może tam pracować, nie nadaje się i już.
palenie w piecu nie jest wcale straszne, ja obsługuję piec pomimo tego że wydawało mi się to abstrakcją

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

kupiłam dzisiaj kieckę na chrzciny (i dwa najbliższe wesela )
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...aterials-dress
Stary 2014-05-04, 20:31   #556
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm a już miałam nadzieję, ale nic... zoabczymy co to będzie dalej a po drugie ciąży pomyślę nad implantem a jak nie to tabsy
Ja chyba po 2 ciąży spirala bez hormonów, bo już ich mam powyżej uszu. Też już myślałąm, że coś może być na rzeczy, bo długo ten okres nie przychodził

Niniejszym idę się zaszyć w łóżku. 2 ibupromy nie pomogły, nic więcej i tak już nie mogę. Dobranoc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:32   #557
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba po 2 ciąży spirala bez hormonów, bo już ich mam powyżej uszu. Też już myślałąm, że coś może być na rzeczy, bo długo ten okres nie przychodził

Niniejszym idę się zaszyć w łóżku. 2 ibupromy nie pomogły, nic więcej i tak już nie mogę. Dobranoc
ja się spirali boję

Stary 2014-05-04, 20:39   #558
Asiek84
Wtajemniczenie

idę kąpać wyjca...
tż rabotaje więc troszkę sobie powizażuję
Stary 2014-05-04, 20:44   #559
tassia
Zakorzenienie

asiek sukienka przesliczna
no ale.ja bym.na wesele.nie poszla w tym.kolorze.
szkoda ze taka krotka bo nie na.moje balerony

[/RIGHT]
Stary 2014-05-04, 20:50   #560
butterfly20
Zakorzenienie

co tam Kaśka,b yłaś na Komunii?

ja to chyba jednak nie nadrobię, skończyłam nas rozpakowywać, a jakoś mi się nie wydaje,żeby udało się w tygodniu.

Tusia jest okropnie ruchliwa, ciągle chce na podłogę, stawać. Jak chcę ją posadzić sobie na kolanach to ciągle się wierci, albo nawet nie pozwoli się posadzić-nogi sztywne.
Stawia kroki przy meblach.Nie ma siły jej zostawić samej, bo bardzo malutko siedzi i się bawi, najlepiej się wspinać po czymkolwiek, a prze to ja muszę ciągle za nią latać. Więc będę mieć ciągłe tyły w forum...

Cytat:

ja tam paintballa nie lubię ale mój małż gra z klubie, ma cały sprzęcior w domu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:50   #561
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam wieczorem Bartek pełza z prędkością światła, od tego przenoszenia go od różnych niedozwolonych rzeczy odpadnie mi kręgosłup. A tak się nie mogłam doczekać aż zacznie się przemieszczać we wtorek wybieramy się na zajęcia dla dzieci jeśli znajdę tutejszy children centre

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:58   #562
tassia
Zakorzenienie

no u nas nie jest kolorowo z tym.poruszaniem.sie
macoej to cykor
ale jak nie zacznie.plynnie.raczkowac w ciagu 2 tygodni to znow chyba zaczniemy rehabilitacje.bo.to.juz beda 3miesiace

robi 3 raczki i.na.brzuch i wio pelza
w sumie mu sie.nie dziwie bo potrafi pokanac jakies 10metrow w mniej.niz 30 sekund wiectez by mi sie.nie chcialo probowac raczkowac
zla jestem.na siebie ze przegapilam.moment kiedy trzeba byl mi troche pomoc z tym raczkowaniem bo teraz juz d.upa zbita

[/RIGHT]
Stary 2014-05-04, 21:01   #563
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Isabel
Oj rozumiem Cie co do @. Ja przed ciążą miałam tak bolesne, że nawet gorączki dostawałam. Brzuch mnie bolał nawet i z 5 dni a okres zawsze miałam i mam tydzień. Teraz jest ok bo biorę tabletki

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

ale tu dziś spokojnie..

skorzystam z tego że Antoś śpi i pouczę się do prawka.

Też by mi się przydało w końcu to prawo jazdy wrócić

Cytat:
Mnie do implantu zniechęciło to, że go czuć pod skórą :/

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-05-04, 21:03   #564
83monia
Zakorzenienie

tassia - ja sie spotkalam z twierdzeniem ze jakakolwiek forma przemieszczania jest brana jako raczkowanie: takze pelzanie, skakanie na tylku czy podwijanie nogi i suniecie na pupie. ponadto ilestam % dzieci najzwyczajniej nie raczkuje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:05   #565
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas nie jest kolorowo z tym.poruszaniem.sie
macoej to cykor
ale jak nie zacznie.plynnie.raczkowac w ciagu 2 tygodni to znow chyba zaczniemy rehabilitacje.bo.to.juz beda 3miesiace

robi 3 raczki i.na.brzuch i wio pelza
w sumie mu sie.nie dziwie bo potrafi pokanac jakies 10metrow w mniej.niz 30 sekund wiectez by mi sie.nie chcialo probowac raczkowac
zla jestem.na siebie ze przegapilam.moment kiedy trzeba byl mi troche pomoc z tym raczkowaniem bo teraz juz d.upa zbita
Natalia też tak robi, przestała raczkować. No ale ona po prostu woli stawać. ale tez się martwię...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:06   #566
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Asiek super kiecka

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:06   #567
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
asiek sukienka przesliczna
no ale.ja bym.na wesele.nie poszla w tym.kolorze.
szkoda ze taka krotka bo nie na.moje balerony
ja ją kupiłam głównie pod kątem chrztu, ale na wesele też pójdę bo będzie mi szkoda kasy na nową... może nikt mnie nie wygoni w tej kiecce...

tż ma po d.u.p.i.e nie podłożył do pieca jak wychodził do pracy i zgasło i musiałam jeszcze raz rozpalać...
Stary 2014-05-04, 21:06   #568
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tassia - ja sie spotkalam z twierdzeniem ze jakakolwiek forma przemieszczania jest brana jako raczkowanie: takze pelzanie, skakanie na tylku czy podwijanie nogi i suniecie na pupie. ponadto ilestam % dzieci najzwyczajniej nie raczkuje
Miałam jej właśnie pisać to samo.
Poza tym tassia mam wrażenie że ty od niego zbyt wiele wymagasz. Bartek jest starszy od Maćka, dopiero pełza od dwóch dni. Kompletnie nie umie sam siedzieć, chwieje się na wszystkie strony i upada do przodu. A ja się wcale nie martwię, nabierze siły to usiądzie, zacznie raczkować itd. Tak samo Maciek. Daj mu czas, ma go jeszcze sporo i nie masz powodu do żadnych zmartwień!

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-05-04, 21:07   #569
Asiek84
Wtajemniczenie

przypominam!!!!!!!!!!!!

jutro w LIDLU Pampersy po 29,99 zł

Kaśka i kilogramowa Nutella jest

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-05-04 o 21:08
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:08   #570
kaska87
Zakorzenienie

Tasiu ja wcale nie raczkowałam jeździłam na tyłku, a później od razu chodziłam także spokojnie

Motylek tak byłam, było fajnie
i piona z ruchliwym bobo

Asiek dzięki o nutelli pamiętam idę jutro 2 kupić

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-05-04 o 21:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości