Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 14:59   #631
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Tż dzwonił, żebym się pakowała i koło 17 będzie po nas, co oznacza, że remont chyba zakończony
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 15:04   #632
sylvuniaa84
Zadomowienie

Co do farb to sie nie wypowiadam
szwagier kazał kupić farbę bo miał malowac u nas i zaznaczył tylko nie lateksowa zle mu sie nimi maluje...
i co oczywiście pojechałam z Tż do sklepu i mówie,bierzemy nobilesa,tylko zeby nie była lateksowa...
zajezdzamy do domu,dzwoni szwagier i pyta czy kupiłam,mówie że tak i on na to a jaka firma? ja do niego Nobiles,on na to że dobra ale ma nadzieje że nie lateksowa..i mówie do niego oczywiście że nie a on no to sprawdz... patrze a tam wielkimi literami posze LATEKSOWA więc razem z TŻ wybieraliśmy i wzieliśmy nie to..
cięzko kryła,mały pokoik pochłonął 5 l farby na prawde bardzo mały pokoik
W dodatku jedna sciana odpadła bo okno balkonowe prawie na całości,na drugiej scianie dzwi...
porazka...
Stary 2014-05-04, 15:39   #633
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Co do farb to sie nie wypowiadam
szwagier kazał kupić farbę bo miał malowac u nas i zaznaczył tylko nie lateksowa zle mu sie nimi maluje...
i co oczywiście pojechałam z Tż do sklepu i mówie,bierzemy nobilesa,tylko zeby nie była lateksowa...
zajezdzamy do domu,dzwoni szwagier i pyta czy kupiłam,mówie że tak i on na to a jaka firma? ja do niego Nobiles,on na to że dobra ale ma nadzieje że nie lateksowa..i mówie do niego oczywiście że nie a on no to sprawdz... patrze a tam wielkimi literami posze LATEKSOWA więc razem z TŻ wybieraliśmy i wzieliśmy nie to..
cięzko kryła,mały pokoik pochłonął 5 l farby na prawde bardzo mały pokoik
W dodatku jedna sciana odpadła bo okno balkonowe prawie na całości,na drugiej scianie dzwi...
porazka...
Sylvunia nam znajomy to samo powiedział

ale wuja tż jest malarzem i on tylko dekoralem maluje....

znowu jak dopytałam znajomego tż o te farby, to zdradził, ze malował i smużyła Śnieżka, więc odp., ze my mamy dekorala, cała chałupa tym wymalowana i nie mieliśmy problemu z malowaniem, tylko musi byc wałek o długim włosiu

fakt, że na pokój o pow. 20 m kw poszło prawie 6,5 l farby na 2 razy

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46295362]Tż dzwonił, żebym się pakowała i koło 17 będzie po nas, co oznacza, że remont chyba zakończony [/QUOTE]

Berenika super wiadomość
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:15   #634
Ramona_85
Zakorzenienie

Mogę powiedzieć, że remont skończony

zostało tylko wywiercic kołek do moskitiery nad łóżeczkiem i uzbroić biurko w elektrykę.... ufff.... w końcu
Stary 2014-05-04, 21:33   #635
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ramona zazdroszczę konca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-04, 21:58   #636
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ramona zazdroszczę konca

Sylvunia w sumie to jeszcze nie koniec
koniec w sensie, ze w tym roku, ale na dobrą sprawę, to mamy nawet nie połowe domu wyremontowanego, zostały 2 małe pokoje, korytarz i łazienka, tam to dopiero hajsu pójdzie

idę spac, bo nóg nie czuję, a jutro rano wcześnie jade na badania

dobrej nocy życzę
Stary 2014-05-04, 22:09   #637
Sola1
Zakorzenienie

Niestety lateksowymi ciężko się maluje, ale potem można sobie szorować ściany bez obaw jak taki maluch jak mój zacznie po nich rysować kredką Także jak już wyjdzie to jest super
Mieliśmy dobre wałki - chyba kilka kupiliśmy żeby trafić na ideał. Ale i tak nie było łatwo. Podobno i tak najlepiej zrobić to natryskowo. U nas najlepiej wyszły ściany, które były malowane szybko. Najlepsze jest to, że wyglądało jakby robiły się smugi, a potem po wyschnięciu jakoś ładnie się to wszystko wyrównało. Oczywiście wyszło to przypadkiem. A jak w trakcie malowania były robione poprawki na mokrej farbie to wtedy dopiero zaczynała się jazda. Maluje się nią zupełnie inaczej niż innymi rodzajami farb.
Farba też na pewno nie była jakaś najtańsza, bo kiedyś przejechaliśmy się na takim oszczędzaniu - kiepskie krycie, trzeba było chyba z 10 warstw żeby cokolwiek przykryło. Także finansowo wyszło chyba na to samo, a roboty dużo więcej.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:04   #638
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry.
Potwornie się czuję, Tż o 5.30 wstawał do pracy, nie tyle co mnie obudził ale już spowrotem zasnac nie mogłam. Do tego zaczyna doskwierac mi ból pleców..
Nic, wstaje na jakieś śniadanie i chyba się coś poucze na studia. Aż nie wierze w to co pisze..
Miłego dnia

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:22   #639
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cześć Ciężarówki
witam was w 34 tygodniu ale ten czas szybko leci

brzuszek coraz większy a co z a tym idzie dolegliwości ciążowych coraz więcej no i ten dziki głód
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:31   #640
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Ale mam noc za sobą. Jaśnie pan mąż wyszedł na godzinę, wrócił po 5 bez słowa wyjaśnienia i oczekiwał, że będę na niego z kolacją czekać. Sąsiedzi mieli ciekawą noc z nami za ścianą; mała też bo przed drugie pół nocy kopała mnie złośliwie po żebrach
O 10.20 mam wizytę, aż się boję
Stary 2014-05-05, 07:32   #641
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Sylvunia w sumie to jeszcze nie koniec
koniec w sensie, ze w tym roku, ale na dobrą sprawę, to mamy nawet nie połowe domu wyremontowanego, zostały 2 małe pokoje, korytarz i łazienka, tam to dopiero hajsu pójdzie
Oj remonty to studnia bez dna. A jak już weźmiesz się za kuchnie i łazienke to masakra. Nas łazienka bardzo wykosztowała, a na generalny remont czeka jeszcze kuchnia. Mąż już by chciał ale ja go hamuje bo to koszty spore.

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Cześć Ciężarówki

brzuszek coraz większy a co z a tym idzie dolegliwości ciążowych coraz więcej no i ten dziki głód
za 34 tc
Bogini gdzie Ty się podziewałaś jak Cie nie było?

W końcu po majówce i wątek ożyje bo cisza straszna tu była.

Ja dziś czekam na kuriera z zamówieniem z Gemini, będzie pewnie w południe jak zawsze już widzę tą sterte folii bąbelkowej.
Wieczorem wizyta i już mi się w nocy głupoty z nią związane śniły co znaczy że przeżywam.

3 mam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:55   #642
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Bogini gdzie Ty się podziewałaś jak Cie nie było?
a wiesz, że w domu mieliśmy gości - rodzice tżeta. dużo wyjeżdżaliśmy a w domu tradycyjnie: mężczyźni przed kompem kobitki przy garach na pogaduchach i niestety, kompletnie nie miałam chwili samotności aby zajrzeć na wątek

gratuluję zakończonych remontów u mnie chyba się też szykuje wczoraj była u nas właścicielka po kasę (wkurza mnie to, że przychodzi osobiście i nie zgadza się na przelewy ale to inna historia).
no i spod kabiny przecieka woda i w łazience nieprzyjemnie pachnie chcą nam wymienić kabinę na nową - niby super - szkoda, że właśnie teraz.....

Edytowane przez Bogini Bastet
Czas edycji: 2014-05-05 o 07:56
Stary 2014-05-05, 08:19   #643
choc0late
Wtajemniczenie

hej brzuchatki
my oczywiscie nadal szpital..
wczoraj znow mialam skurcze bolal mnie brzuch no i badanko, szyjka znow skrocona rozwarcie na centymetr.. ale wpakowali we mnie 6nosp magnez luteine i na szczescie dzis przeszlo coraz blizej chyba jestesmy, w srode zaczynam 34 tc wiec mam nadzieje ze wytrwam do jego konca )
powiem Wam jeszcze ze mama mi zalatwila znajoma polozna na porodowce ktora tu pracuje i mnie odwiedza, opowiada co i jak wiec jakos razniej
wozek mi przyszedl, posciel i wszystko czego brakowalo a nie moge nic zobaczyc no nic..
gratuluje Wam nowych tygodni i calujeee

Stary 2014-05-05, 08:29   #644
Bogini Bastet
Zadomowienie

Chocolate współczuję Ci strasznie tak długiego pobytu w szpitalu, ale już jesteś coraz bliżej wyjścia Czy lekarze wyznaczyli Ci orientacyjny termin porodu czy przetrzymają ile się da? Boziu, mój chłopak strasznie mi się rozpycha w brzuchu a Twoi to muszą naprawdę dać Ci popalić
Stary 2014-05-05, 08:39   #645
choc0late
Wtajemniczenie

poki co staraja sie mnie przetrzymac do konca 34 co dalej niewiem

Stary 2014-05-05, 08:58   #646
Bogini Bastet
Zadomowienie

w rossmanie na kartę rossnę można kupić wkładki laktacyjne johnson's baby za 15,19 - chyba nabędę a przy okazji może jakiś błyszczyk (oferta - 49% na kolorówkę do ust i pazurów).

zaraz biorę się za prasowanie
Stary 2014-05-05, 09:03   #647
kinia8906
Raczkowanie

hej brzuszki strasznie dużo do nadrobienia was miałam bo przez te wolne dni nie zaglądałam prawie. Weekend majowy spędziliśmy w 100 % na luzie i razem Zaliczyliśmy dwa grille a to u znajomych a to u rodzinki mimo, że pogoda średnio dopisywała :/ ale musiałam się troche wyrwać z domu bo oszaleć idzie! Wziełam się za pranie ostatnio a później prasowanko... dopiero połowa tego wszystkiego dzisiaj planuje drugą ture zrobić. Świadomość, że to już tak blisko troche mnie paraliżuje, ale z drugiej strony chciałabym już żeby poczuć się normalnie bo ostatnio już nie jest tak kolorowo jak przez całą ciąże. Wizyte u lekarza mam dopiero 20 maja a chyba wolałabym wcześniej żeby wiedzieć jak to tak sie sprawy mają...

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:26   #648
__Sylwia__88
Zadomowienie

choc0late Już niedługo dasz radę. Fajnie że masz wsparcie znajomej położnej. Zawsze to innaczej. A pomyśl jaką będziesz miała radoche wracając do domu z synkami a tam wszystko czeka gotowe tylko cieszyć się chłopakami i wszystkim. Bo im dłużej się na coś czeka tym bardziej "smakuje" i bardziej się z tego cieszy.

Cytat:
w rossmanie na kartę rossnę można kupić wkładki laktacyjne johnson's baby za 15,19 - chyba nabędę a przy okazji może jakiś błyszczyk (oferta - 49% na kolorówkę do ust i pazurów).
Szkoda że mój rossman jest tak bardzo ograniczony. Nie ma w żadnych higienicznych rzeczy dla mam, żadnych podkładów, wkładek laktacyjnych itp. Nie ma kosmetyków Hipp, żadnych akcesorów do makijażu a szaf z kosmetykami jest tylko 5 i to poza wiecznie spustoszoną Wibo tylko te droższe MaxFactor, Loreal itp

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-05-05, 09:34   #649
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczynki

Wiecie może jak zakłada się ten baldachim do łóżeczka? Znacie jakieś instrukcje?
Stary 2014-05-05, 09:38   #650
Prowansja88
Raczkowanie

Witajcie

Gratuluję nowych tygodni, liczby już przerażające 36, 37 hohooo... przecież lada chwila będziemy rodziłyyyy aaaaaaa....:O Ale zleciało..!
Już jestem taka wielka, przynajmiej tak się czuję, ze mam kłopot by w nocy obrócić sie na 2. bok. Mysl o naglym odejsciu wod płodowych coraz blizej.

Weekend minął błyskawicznie. Było strasznie zimno i nieprzyjemnie. Przynajmniej nie było mi szkoda, że nigdzie nie wyjechaliśmy. Tylko bym się denerwowała, ze pada..

Jednak wrażeń mi nie brakowało. W piątek mama znowu wylądowała w szpitalu. Po 2 dniach w domu. Zasłabła, miałam akcje ratunkową. Opiekowaliśmy się nią na zmianę z tatą i bratem, cały czas ktos był w domu i kontrolował jak się czuje. W koncu brat chciał wyjsc pobiegac, zostałam sama, stwierdziłam, ze połoze się na 30min, bo byłam osłabiona po nieprzespanej nocy (czuwałam jak mama spi i czy sie nic nie stanie jak wstanie do WC itd). Nie zdązyłam zamknąc oczu mama zaczeła mnie wołac, by dzownic po pogotowie. Zbiegłam do niej, miała trudnosci z oddychaniem, zalana zimnym potem, spanikowana, słaba, bladosina... Zadzwoniłam po tate, brata, oni po pogotowie. I znowu ją zabrali. Stres po prostu kosmiczny jak jestes bezsilna i widzisz jak cierpi ktoś tak bliski.. To wszystko jakieś bez sensu, bo wystarczylo kilka dni, by mama stracila krew i tak osłabła. Ma jakis niezlokalizowany wewnetrzny krwotok, wiec bedzie sie tak działo co chwile, chyba, ze jakies naczenie pęknie i sie rozleje...
Dzis znowu wychodzi. Jutro mamy konsultacje u onkologa we Wrocławiu. Oby mama przetrwała gigantyczne kolejki i oczekiwanie...
Prosilismy ordynatora szpitala w którym teraz lezy, by załatwił jej wejscie na onkologie pominajac te kolejki w resjetracji itd, ale nie ma takiej opcji. Nikogo nie obchodzi, ze jest w takim stanie..

Stres mnie bardzo osłabił, do tego niskie temp i wilgoć sprawiły, ze się przeziebiłam. Leżę w łóżku z herbatką z cytrynką i miodkiem. Może się jakoś wskrzeszę.

Wczoraj, po powrocie od rodziców- wyjezdzamy ostatnio na kazdy weekend w sumie, Tz skonczyl malowac sypialnie, wiec dzis po południu zaczniemy ogarniać mieszkanko. Wygląda jak pole bitwy a nie dom wszedzie farby i materiały budowlane, zyjemy w jednym pokoiku
Wiec nie moge doczekac sie sprzatania i powrotu do normalnosci.
Od razu skrecimy takze lozeczko dla małej. Zawiesze nowiusienką firaneczke i wiosenno-letnio- dzięciece zasłonki. Pozniej dojedzie szafa dziecieca, ale to juz nie problem

Poprałam pierwszą część ubranek 0-6 miesiaca. Poprasuje jak troszke ogarniemy domek.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46279841]Odpowiedzi na pytania:

11. Pieluchy - na początku Pampersy białe nr 1, potem zielone nr 2. Dalej Dady

[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedzi. Co do tych pieluszek, to już te białe 1 miałam w ręce, ale jaks Pani która kupowała większe, powiedziala, by sobie te białe odpuscic, bo sie nie sprawdzają. Ze duzo lepsze są te zielone. I nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale wzieliśmy zielone jedyneczki.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Necro może farba po terminie, albo zwarzyła się nie zrobiła się kaszka od przemarznięcia??

my już zrobiliśmy pasy

do tego kanał oświetleniowy też gotowy, tylko wkręcić lampki

Fajne paseczki

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46292100]Witam się niedzielnie, w końcu za oknem słoneczko i nie pada Trzeba się wybrać na spacer zaraz
Wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie mąż i trochę się podłamałam
Nie wiadomo, czy dzisiaj będę mogła wieczorem wrócić do domu, bo nie wiedzą, czy zdążą meble przenieść... Niby wczoraj już było dużo zrobione, bo: sufity obniżone, ścianki stoją, sypialnia i pokój chłopaków pomalowany, w sypialni leżą panele... Jeszcze zostało pomalowanie salonu i położenie paneli w dziecięcym i salonie. Niby niewiele, ale jednak... Nie wyobrażam sobie spania tu dzisiaj, bo tata rano do pracy idzie jutro, więc dzisiaj wieczorem wróci tu i będzie tu spał. Są tu dwa pokoje, z czego jeden mały babci i drugi też niezbyt duży rodziców. Ja śpię w tym drugim na materacu, który leży w przejściu, na dzień go tylko przysuwamy pod ścianę. Łóżko rodziców stoi pod balkonem, a materac w przejściu i jest tak wielki, że na szerokość sięga od stołu do segmentu, a na długość od łóżka pod same drzwi prawie. Z mamą nie było tak źle, bo ona jak już położy się spać, to wstaje dopiero rano. Ale tata zawsze po nocy wstaje kilka razy i zazwyczaj idzie po omacku. Przechodząc przez materac nas rozdepcze... Znowu jak byśmy się zamienili miejscami, to ja będę deptać po rodzicach, bo co 1,5godz budzi mnie pęcherz Kolejna rzecz - fundusze... Prawda jest taka, że porwaliśmy się z motyką na słońce... W międzyczasie musieli dokupywać ciągle coś, efektem czego tż musiał już pożyczyć kasę od kolegi, a to i tak nie wszystko... Nie mamy drzwi do pokoi i jeszcze długo mieć nie będziemy. Jedna futryna to koszt ok. 250zł, razy dwa to już 500zł. Do tego drzwi po ok. 300zł każde, to już w sumie 1100zł. Nie ma szans.... Łóżko do sypialni i ko
Cytat:
modę mięliśmy brać na raty, ale w takiej sytuacji, nie wiem czy coś z tego wyjdzie.. Jeszcze halogeny trzeba dokupić. Modlę się, by po wypłacie starczyło chociaż na tą komodę, bo inaczej nie wiem, gdzie umieszczę ubranka najmłodszego, chyba w workach.... Do tego, już po podzieleniu okazało się, że nie wszystko zmieści się tak poustawiane, jak chcieliśmy... lI łączę się w bólach odnośnie krycia farby.. tylko tyle, że chłopaki kupili farbę białą i do tego pigmenty. Każdy pokój musieli malować trzy (!) razy
Poza tym nie widziałam męża od środy i strasznie za nim tęsknię
Dobrze, ze jestes juz u siebie, co do remontu to świetnie Cie rozumiem u nas też sajgon i tez nie mam jeszcze szafy na ciuszki.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie też tak, że nic nie robicie a brak Wam tchu? Wydaje mi się, że czasami serce mi wali jakbym weszła biegiem na 10 piętro a siedzę przed laptopem... Niestety nie mam ciśnieniomierza... Powiem o tym lekarzowi w środę, tylko żebym nie zapomniała...
Ciezko robic cokolwiek, mam wrazenie ze brzuszek zrobil sie gigantyczny. Bardzo odczuwam jego wagę. Trudno mi chodzić, siedzieć, leżeć, wstawać, wiązać buty itd. Ostatnio przez stresy z mamą troszke czesciej sprawdzalam cisnienie, ono wiadomo, jak się zesresuje to skacze, ale tętno cały czas mam wysokie, niezaleznie od sytuacji. Nawet 89 itd. mozliwe, ze to normalne na tym etapie, ale tez zapytam swojej dr.

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj byłam rannym ptaszkiem, bo na 11 mieliśmy być na mszy za babcię i mieliśmy do przejechania prawie 60 km, więc musiałam wcześniej wstać, na spokojnie zjeść śniadanie i dopiero jechać, bo inaczej daleko bym nie zajechała
A dziś jeszcze w łóżeczku jestem trochę pobaraszkowaliśmy z Tż i teraz już w ogóle
Hej, zazdroszcze poranka. Ja jakos w 3trymestrze sie zablokowałam na TE rzeczy. Zero ochoty. Dopiero wczoraj nas jakos tak naszło.. w koncu

Miłego, słonecznego dzionka!!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:38   #651
bluesky89
Zakorzenienie

Witamy się w 36 tygodniu! z jednej strony strasznie się cieszę, że to już tak blisko, ale z drugiej jestem przerażona
Mąż pojechał do pracy, mam nadzieję, że uda mu się wyrwać wcześniej, żebyśmy razem pojechali na wizytę, a jak nie, to wróci dopiero ok 19 także wtedy wyciągne mamę, żeby ze mną pojechała..

Gratuluję nowych tygodni, zakończonych remontów i trzymam za współwizytujące

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1399275475706.jpg (59,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-05-05, 09:41   #652
Bogini Bastet
Zadomowienie

Od kilku dni moje piersi zrobiły się bardzo bolesne, szczególnie sutki są jakieś nadwrażliwe wczoraj jak je rozmasowywałam pojawiła się siara dosłownie, o mało nie zemdlałam takie wrażenie to na mnie zrobiło a jak mają się Wasze piersi?
szok, że niedługo przestaną być tylko moją dekoracją
Stary 2014-05-05, 09:49   #653
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Od kilku dni moje piersi zrobiły się bardzo bolesne, szczególnie sutki są jakieś nadwrażliwe wczoraj jak je rozmasowywałam pojawiła się siara dosłownie, o mało nie zemdlałam takie wrażenie to na mnie zrobiło a jak mają się Wasze piersi?

Moje piersi są ok Siara leci już od kilku miesięcy i ostatnio na szczęście mnie nie bolą, czasami troszkę zakuje ale ogólnie nie narzekam.

Ciągle myślałam że będę rodzić pod koniec miesiąca a tu się okazuje że mogę być jedną z pierwszych przeraża mnie to.
Stary 2014-05-05, 10:05   #654
Bogini Bastet
Zadomowienie

Anteria przetrzesz szlaki

Blue
piękny brzuszek

Prowansja trzymaj się dzielnie

już 10 czas na prysznic i jakieś zakupy, bo w lodówce pustki
Stary 2014-05-05, 10:16   #655
bluesky89
Zakorzenienie

Bogini, dziękuję

Stary 2014-05-05, 10:32   #656
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Witamy się w 36 tygodniu! z jednej strony strasznie się cieszę, że to już tak blisko, ale z drugiej jestem przerażona
Mąż pojechał do pracy, mam nadzieję, że uda mu się wyrwać wcześniej, żebyśmy razem pojechali na wizytę, a jak nie, to wróci dopiero ok 19 także wtedy wyciągne mamę, żeby ze mną pojechała..
Jaka ty zgrabniutka jesteś. I brzuszek piękny

Cytat:
Moje maleją Serio, nie bolą, siara też jakiś czas temu leciała troszkę, teraz przestała i mąż się martwi bo są coraz mniejsze.

Blue i dziewczyny- może to głupio zabrzmi ale nie macie obaw w zaawansowanej ciąży prowadzić samochód? Bo jakaś tak myśl mi wczoraj przeszła. Np koleżankę po 36 tc do lekarza woziła mama.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-05-05, 10:41   #657
bluesky89
Zakorzenienie

Sylwia, dziękuję
Ja też zauważyłam, że mi maleją piersi, albo już mam taki duży brzuch, że przy nim piersi wydają się mniejsze
Siara mi w ogóle nie leci..
Ja nie jeżdżę autem bałabym się, tym bardziej, że często robi mi sie słabo, albo niedobrze podczas jazdy, więc na pewno bym nie ryzykowała

Stary 2014-05-05, 11:02   #658
Aldrin
Zakorzenienie

Witam poweekendowo

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry i witam się w rozpoczętym już 34 tygodniu

Widzę że dużo dziewczyn jutro wizytuje więc trzymam kciuki

A ja tak sobie w sumie, nie bardzo mam co pisać. Czekam do czwartku na wizytę i mam nadzieję już konkretnie dowiem się kiedy mam to cc.

Ciekawe jak tam Chockolade i jej chłopcy się trzymają?

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Na suwaczku 36 tc a do porodu 28 dni

Pogoda się trochę poprawiła mam nadzieję że jeszcze się utrzyma słonko do popołudnia bo chcemy z mężem na spacer gdzieś do lasu sobie pójść.

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ramona super że już prawie po remoncie Fajne te pasy, my w sypialni mamy tylko kolorki inne bo szary z zielenią ale fajnie takie akcenty ożywiają pokój.
Ty w sumie jesteś pierwsza na liście do porodu tak? kurcze 28 dni jak ten czas szybko mija

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Gratuluję nowych tygodni i sama witam się w 35

Berenika_26
mam nadzieję, że jednak uda Wam się dziś wrócić do domku... Drzwi Wam na razie nie trzeba więc na spokojnie wszystko później ogarniecie Zawsze przy remontach niestety idzie więcej kasy niż się zakłada...
bluesky89 zazdroszczę poranka wyleguj się ile wlezie

Dziewczyny macie też tak, że nic nie robicie a brak Wam tchu? Wydaje mi się, że czasami serce mi wali jakbym weszła biegiem na 10 piętro a siedzę przed laptopem... Niestety nie mam ciśnieniomierza... Powiem o tym lekarzowi w środę, tylko żebym nie zapomniała...

mi tchu brakuje ale jak wyjdę z pod prysznica, czy się ubieram ale tak samo z siebie to jeszcze nie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46295362]Tż dzwonił, żebym się pakowała i koło 17 będzie po nas, co oznacza, że remont chyba zakończony [/QUOTE]

super wiadomość

Cytat:
Cześć Ciężarówki

jeszcze 6 tygodni

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej brzuchatki
wczoraj znow mialam skurcze bolal mnie brzuch no i badanko, szyjka znow skrocona rozwarcie na centymetr.. ale wpakowali we mnie 6nosp magnez luteine i na szczescie dzis przeszlo coraz blizej chyba jestesmy, w srode zaczynam 34 tc wiec mam nadzieje ze wytrwam do jego konca )
powiem Wam jeszcze ze mama mi zalatwila znajoma polozna na porodowce ktora tu pracuje i mnie odwiedza, opowiada co i jak wiec jakos razniej
wozek mi przyszedl, posciel i wszystko czego brakowalo a nie moge nic zobaczyc no nic..
gratuluje Wam nowych tygodni i calujeee

współczuje tak długiego pobytu w szpitalu ale dobrze, że masz położną która Cie wspiera i myśl pozytywnie już tak niewiele Ci zostało i maluszki będą z Wami

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Blue i dziewczyny- może to głupio zabrzmi ale nie macie obaw w zaawansowanej ciąży prowadzić samochód? Bo jakaś tak myśl mi wczoraj przeszła. Np koleżankę po 36 tc do lekarza woziła mama.

ja już raczej nie prowadzę, chyba, że muszę gdzieś do sklepu blisko sobie dojechać ale to zawsze ktoś obok mnie siedzi ale to bardzo rzadko się zdarza raczej jestem pasażerem

Blue zgrabny ten brzuszek masz
Stary 2014-05-05, 11:04   #659
bluesky89
Zakorzenienie

Aldi, dziękuję :-*

Stary 2014-05-05, 11:18   #660
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Potwornie się czuję, Tż o 5.30 wstawał do pracy, nie tyle co mnie obudził ale już spowrotem zasnac nie mogłam. Do tego zaczyna doskwierac mi ból pleców..
Nic, wstaje na jakieś śniadanie i chyba się coś poucze na studia. Aż nie wierze w to co pisze..
Miłego dnia
Hehe już widzę jak się uczysz po przeczytaniu paru notatek na pewno zaśniesz
Cytat:
Brawo za kolejny tydzień Ja przez te parę dni tak się objadałam, że wcale mnie parę kilo więcej na wadze nie zdziwi
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ale mam noc za sobą. Jaśnie pan mąż wyszedł na godzinę, wrócił po 5 bez słowa wyjaśnienia i oczekiwał, że będę na niego z kolacją czekać. Sąsiedzi mieli ciekawą noc z nami za ścianą; mała też bo przed drugie pół nocy kopała mnie złośliwie po żebrach
O 10.20 mam wizytę, aż się boję
Oj współczuję nocy... Pewnie już po wizycie, mam nadzieję, że wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej brzuchatki
Oj dobrze, że jesteś w szpitalu, mogą cały czas wszystko monitorować i czuwać, oby udało się wytrzymać jeszcze chociaż tydzień...
Cytat:
Witamy się w 36 tygodniu!
Gratuluję nowych tygodni, zakończonych remontów i trzymam za współwizytujące
za kolejny tydzień, trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Mi nic nie leci, piersi nawet nie bolą więc jest ok tylko ja bym za bardzo ich nie masowała a już w ogóle sutków bo to powoduje wydzielanie oksytocyny i przez to skurcze...

Poza tym dziewczyny pamiętajcie, że jedzenie kebaba po 1 w nocy powoduje niechybnie zgagę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości