Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 08:51   #1051
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

... szyjka króciutka rozwarcie 12mm a o 4 rano było 0 sformowana i zamknięta... Kurczaki...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:56   #1052
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

calebrinfea, enary trzymahcie sie dziewczyny oby wszystko sie ustabilizowalo i akcje sie zatrzymaly. Kurcze jeszcze nie czas na wpisywanie terminow narodzin na pierwszej stronie. Niedobre wiesci od poniedzialku znajac zycie na tym sie nie skonczy bo to taki okres ciazy.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:57   #1053
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
... szyjka króciutka rozwarcie 12mm a o 4 rano było 0 sformowana i zamknięta... Kurczaki...

Słoneczko, spokojnie, jesteście pod dobrą opieką nawet, jeśli Maleństwo się urodzi, to dobrze się Wami zajmą
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:03   #1054
simka234
Wtajemniczenie

Kurde Celebrinfea ale szybko z tą szyjką idzie..
Trzymam kciuki żeby malej płucka się zdąrzyły rozwinąć...

Ehh co za dzień
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:07   #1055
Xelia
Raczkowanie

Enary, Celebrinfea trzymam za Was kciuki i tulę mocno. Bardzo ważna jest podświadomość, trzymać się dzielnie i nie płakać!!! Macie dziewczyny w nas wszystkich tak ogromne wsparcie i pozytywne fluidy, że napewno Wam to pomoże....
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:09   #1056
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Hejka,
Ja to niemam dobrych wspomnień z tym miejscem przez 1 poród, powiem tak dla mnie teraz świdnik to ostateczność a dlaczego bo pięć lat temu kiedy juz była pięknie porodówka odremontowana myślałam że i podejscie ludzi tam pracujących też jest " odremontowane". Niestety w praniu wyszło inaczej i niechce Cię zrażać bo być może u mnie tak miało być jak było bez względu na miejsce.
Dziękuję viki za odpowiedź, każda opinia jest dla mnie bardzo ważna Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby ten poród był bezbolesny i bezproblemowy

Mimo wszystko wolę iść tam, gdzie mam lekarza prowadzącego. Niedługo też wybiorę się do szkoły rodzenia, zobaczę porodówkę.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:20   #1057
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Jestem w szpitalu od 23 kwietnia dostałam skurczy i mam zagrożenie przedwczesnym porodem...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Enary no nie... Już myślałam, że się u nas uspokoiło. Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo

Ja już nie śpię. Tż pojechał do pracy, a ja dostałam oczy jak 5zł. Tak czytam u nas o pakowaniu torby do szpitala, a ostatnio zaglądałam na wątek mamuś maj czerwiec i co niektóre też pakują torby. I się zastanawiałam czy one są tak do tyłu, czy to my szalejemy przez nasze szyjkowe przeboje?
Co do kurierów to ja akurat na żadnego nie czekam chociaż chętnie bym znów coś zamówiła Aktualnie czekam tylko na materacyk, ale to zamawiała moja mama. Wariatka nie może się opanować przed kupowaniem. Muszę ją mocno powstrzymywać, bo ma trochę swoich wydatków.
ja nie pakowałam nigdy wcześniej
przy córce trochę wcześniej miałam cośtam gotowe, bo ostatecznie ją przenosiłam, to już naprawdę byłam zainteresowana urodzeniem...
jak jechałam z synkiem to się spakowałam wieczorem, bo mi na rano kazali jechać na oddział na badania - tyle że zatrzymali mnie już do porodu (na szczęście to tylko niecałe 2 tygodnie trwało i się urodził), jak mi czegoś brakowało, to dzwoniłam i mąż przywoził w skończonym czasie...
najbardziej mnie zdziwiło jak koleżanka powiedziała że chciało jej się pić jak już urodziła i że w szpitalu nikt oczywiście picia matce nie zrobi a wodę którą miała, pewnie wypiła w czasie porodu... u mnie na korytarzu stał jakiś termos i można było nalewać sobie - jak brakowało pielęgniarki dorabiały coś szczególnie że herbata laktacyjna w sloiku obok stała... ja tam tego nie piłam raczej, ale nie wyobrażam sobie żeby puścić całą rodzinę, zanim zostawiliby mi coś do picia na noc (ale ja bardzo duzo piję - więc w moim odczuciu może to z tego wynikać)... więc jeśli któraś z Was nie pije za dużo, to pamiętajcie, potem ciężko się ruszyć nawet na korytarz (o ile tam stoi to picie bo u kolezanki wlasnie nie stalo) więc lepiej mieć wlasne w swojej szafce caly czas... jak widzicie ze sie konczy, to trzeba dzwonic, zeby Wam przywiezli szybko

Cytat:
No to jeszcze ja dołączę... Lężę od godziny w szpitalu. Wody mi się zaczeły sączyć. I zobaczymy czy uda się zastopować. Na razie steryd dostałam antybiotyki i leżenie plackiem...

nie wiem co powiedziec, mam nadzieje ze bedzie dobrze...

wczoraj odpisywałam na jakieś posty, ale prąd wyłączyli i całą noc nie było, więc poszliśmy spać, na całe szczęście w sumie bo dzieciaki noc miały ciężką i bym się nie wyspała gdybym się później położyła...

Ktoś się pytał o tetrową pieluszkę, czy jako woalka - to pamiętam...
ja dawałam, bo problem jest taki, że jak się da nastolatce, albo niedoświadczonemu facetowi dziecko do potrzymania, to luz - jak się poda, tak będzie trzymać - żadnych wygibasów itp.. więc jak się poda w rożku, to ten rożek będzie raczej stanowić barierę między ciuchami osoby trzymającej a buzią... ale Babcie, Ciocie i kuzynki mające własne dzieci to już jest tragedia - szczególnie ci starsi, ale nie starzy... wiedzą doskonale jak trzymać, nie przeszkadza im że dziecko pobrudzi im ciuchy jak się mu uleje, więc co za problem przysunąć dzidzię bardziej do siebie, odsunąć, wziąć do pionu itp i wcale niekoniecznie w rożku (ja nie lubię brać dziecka w rożku, stabilniej się czuję brać je luzem, no chyba że zimno jest) - sama wiem bo to samo robiłam dziecku siostry tylko że ja po doświadczeniach z córką wiedziałam że mały może być uczulony na mój proszek, szczególnie że też miał bliżej nieokreśloną wysypkę ciągle, więc pilnowałam tej tetry bardzo, żeby kłaść pomiędzy buzię niemowlaka i moje ubranie...
ale wiem po Oli że nie każdy tak robi niestety i mama sama musi pilnowac, żeby ta tetra cały czas chroniła przed dotykiem z ciuchami...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 09:23   #1058
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Jestem w szpitalu od 23 kwietnia dostałam skurczy i mam zagrożenie przedwczesnym porodem...
Cytat:
No to jeszcze ja dołączę... Lężę od godziny w szpitalu. Wody mi się zaczeły sączyć. I zobaczymy czy uda się zastopować. Na razie steryd dostałam antybiotyki i leżenie plackiem...
dziewczyny trzymajcie się!wysyłamy pozytywne fluidy. żeby wszystko było ok

Witam się porannie

Ja właśnie wróciłam z wyprawy z lidla przytachałam dwie torby pampersów, szczerze mówiąc myślałam, że są lżejsze dobrze, że poszłam z rana bo większość pudeł była już pusta. Masakra jak ludzie się na to rzucali już myślałam, że będę musiała walczyć i wydzierać komuś z rąk, żeby zdobyć choćby jedną paczuszkę ale udało się bez rękoczynów nadal czekam na kuriera, na stronie jest napisane, że paczka w doręczeniu
Stary 2014-05-05, 09:23   #1059
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam za Was mocno kciuki, oby było dobrze. Trzymaj się dziwelnie, jestes w dobrych rekach

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:24   #1060
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

nie stresuj się tylko - to na pewno szkodzi - staraj się myśleć pozytywnie... rozwarcie ok 1cm to nie problem, wiele kobiet ma przez pół ciąży - z tego co wiem niektórzy lekarze takiego rozwarcia nie traktują jak rozwarcie, więc może rano też miałaś - najważniejsze być dobrej myśli
i nie ruszaj się z łóżka, nic nie nadwyrężaj... bo mogą wody puścić... leż i czekaj aż Ci wszystko podadzą
Stary 2014-05-05, 09:37   #1061
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Fame a czemu masz do szpitala?
mój gin powiedział, że położy mnie na obserwację i badania porobią, no i w sumie mnie też grozi przedwczesny poród. poza tym napisał mi zwolnienie do 19 maja a 20go kazał przyjechać na wizytę spakowana do szpitala..

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Fame mam nadzieje że będzie wszystko ok do 20.05 mam nadzieje że będziesz z nami na bieżąco i będziesz nas informować codziennie co i jak u Ciebie. teraz jest taka medycyna że takie wcześniaki dorastają szybko do rówieśników - a najczęściej je później przerastają
wiesz.. 20go będę już w 35 tc więc prawie 9mc. a informować na bieżąco oczywiście że będę nawet jak będe rodzić to komórkę wezmę i będę pisać co i jak

Cytat:

trzymaj się najważniejsze, że jesteś pod kontrolą, nic złego się nie stanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mimo wszystko wolę iść tam, gdzie mam lekarza prowadzącego. Niedługo też wybiorę się do szkoły rodzenia, zobaczę porodówkę.
tak się wtrącę co do Świdnika jak studiowałam w LU to moje koleżanki bardzo zachwalały właśnie Świdnik teraz ponoć panuje "moda" i dużo kobiet z Lublina chce tam rodzić ponoć kiedyś była tam porażka, ale teraz jest całkiem przyzwoicie
ale ręki sobie nie dam uciąć to tylko info od moich koleżanek

Właśnie pierwsza partia ciuszków mi się pierze nawet z tego się cieszę, ale jestem głupia
a i siostra wysyła mi paczkę w piątek z Anglii
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 09:50   #1062
aga__tka
Zakorzenienie

viki_22_83: przypomniało mi się że jeszcze Tobie miałam odpisać, mój synek ma 4 lata skończone a córka dwa, synek widać że zdolny matematycznie jest, ale do pisania (rysowania) i wierszyków to masakra jakaś o piosenkach lepiej nie wspominać... jeśli chciałabyś ćwiczyć z nim pamięć to może spróbuj gier typu memory - kartoniki z takimi samymi obrazkami trzeba dopasować w pary... ja nie używam żadnego oryginalnego (z nazwą memory), bawiliśmy się na zestawie gry piotruś za 3zł (kupiłam dawno temu do zabawy w wyszukiwanie par - na początku układałam wszystkie karty obrazkami do góry) - oryginalne (z nazwą gra memory) kwadraciki to już koszt kilkunastu złotych (mamy taki z lidla z myszką miki, ale jest bardzo trudny, bo część kartoników jest pokolorowana a druga część nie - niby dziecko miało samo pomalować, ale moja mała za bardzo jeszcze wyjezdza, a synkowi nie dam, bo zepsuje i pokoloruje innymi kolorami niż trzeba, to będzie jeszcze trudniej dopasować pamięciowo on nie cierpi kolorować)
jesli chodzi o wierszyki, to Jeremi nie chciał się nic uczyć i tyle - jak miał coś mówić to tylko ble ble i tyle... mój się wstydzi, może Twój też?? ale ostatnio puszczałam różne piosenki - Teściowa kupiła książeczkę z wierszykami i piosenkami znanymi i Jeremi sobie upodobał krakowiaczka... tyle razy go śpiewaliśmy że w tej chwili pamięta go tak dobrze jak ja (śpiewamy w sumie 7 zwrotek, nawet Teściowa była zaskoczona że tyle jest...) może musisz poszukać jakiejś odpowiedniej piosenki/wierszyka, który mu się spodoba... bo u mnie córka (2lata i 3miesiące) umie tyle wierszykow/piosenek co on (krakowiaczek jest dla niej za trudny ale dobrze zna inne, np aaa kotki dwa, poszło dziewczę po ziele i jakieś inne) uczyłam tak - najpierw śpiewałam/mówiłam sama, potem czekałam na dokończenie końcówek linijek, potem zaczęli śpiewać ze mną...
Jakiś czas temu zaczęliśmy się z dziećmi modlić przed snem... mąż próbował Ojcze Nasz, ale nic mu z tego nie wyszło, ja zaczęłam od w sumie trudniejszego, ale krótszego Aniele Boży i dzieciaki umieją całe na pamięć - teraz uczę ich Ojcze Nasz też i Jeremi już też prawie całe umie... problem męża z uczeniem polega na tym, że na dziecko trzeba zaczekać, podpowiedzieć mu pierwszą sylabę i dać szansę powiedzieć (poczekać chwilę), a on zawsze chciał z nimi razem, a oni na początku nie umieją tego na tyle żeby dali radę, więc się w ten sposób nie nauczą... nawet jak coś już znają na pamięć całkiem to nie wyrobią w tempie dorosłego na początku... co widziałam już całkiem wczoraj w kościele, kiedy powiedziałam Jeremkowi że teraz będzie ta modlitwa co już prawie zna i może spróbuje razem ze wszystkimi, no to język mu się bardzo plątał, bo za szybko dla niego...
Ogólnie to np nie uważam że Jeremi ma słabszą pamięć od Oli, choć teoretycznie możnaby tak wnioskować po ilości znanych wierszyków/piosenek, on się po prostu nie chce tego uczyć i tyle - jak uczę ich razem czegoś, to Jeremi umie dużo szybciej (no w końcu jest starszy ) ale nie zawsze chce współpracować, za to córka uwielbia wierszyki i piosenki (mam nadzieje ze to nie minie )...
a jeszcze na temat pisania, to on bardzo chętnie rysuje cyferki po kropkach (ale tylko cyferki, i tylko po kropkach) i wychodzi to zupełnie inaczej niż powinno... ćwiczeń które umożliwiłyby mu rysowanie ich lepiej robić za nic nie chce jedyne na co go mogę namówić w temacie rysowania/kolorowania to takie coś (ale średnio jedno na tydzień, bo więcej to mu się "nudzi") http://nauczycielka.com/wp-content/u...2/03/001-2.jpg

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
mój gin powiedział, że położy mnie na obserwację i badania porobią, no i w sumie mnie też grozi przedwczesny poród. poza tym napisał mi zwolnienie do 19 maja a 20go kazał przyjechać na wizytę spakowana do szpitala..

wiesz.. 20go będę już w 35 tc więc prawie 9mc. a informować na bieżąco oczywiście że będę nawet jak będe rodzić to komórkę wezmę i będę pisać co i jak

trzymaj się najważniejsze, że jesteś pod kontrolą, nic złego się nie stanie

tak się wtrącę co do Świdnika jak studiowałam w LU to moje koleżanki bardzo zachwalały właśnie Świdnik teraz ponoć panuje "moda" i dużo kobiet z Lublina chce tam rodzić ponoć kiedyś była tam porażka, ale teraz jest całkiem przyzwoicie
ale ręki sobie nie dam uciąć to tylko info od moich koleżanek

Właśnie pierwsza partia ciuszków mi się pierze nawet z tego się cieszę, ale jestem głupia
a i siostra wysyła mi paczkę w piątek z Anglii
się nie ciesz - rozwieszanie i prasowanie tego małego "diabelstwa" jest okropne

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-05-05 o 09:48
Stary 2014-05-05, 09:51   #1063
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
się nie ciesz - rozwieszanie i prasowanie tego małego "diabelstwa" jest okropne
na pewno nie za pierwszym razem ja jestem podekscytowana
Stary 2014-05-05, 09:53   #1064
sunfire
Rozeznanie

uff u mnie póki co cud nad Odrą, szyjka zamknięta i z 28mm zrobiło się 46mm w dobrym momencie trafiłam do szpitala, teraz tylko mam się oszczędzać, magnez 3x na dzień i ewentualnie nospa doraźnie. Oby do końca czerwca wytrwać i już się nic nie działo.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu oby wszystko dobrze się skończyło.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:04   #1065
simka234
Wtajemniczenie

Sunfire bardzo dobrze że z szyjką ok..
Teraz musisz dużo odpoczywać..
Bo przy szyjce to tylko leżenie..

No i boli to cholerstwo... zadzwonie dzis do gina ..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:04   #1066
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam tak samo chyba jesteśmy trochę dziwne wolę wieszać i prasować! dzieciowe ciuszki
Stary 2014-05-05, 10:05   #1067
TaTekla
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Nadrobiłam Was właśnie i widzę, że dzieje się na forum.

Przede wszystkim Enary, Celebrinfea trzymam za Was kciuki bardzo, bardzo mocno. Jak pisały dziewczyny - jesteście pod dobrą opieką a więc to najważniejsze, trzeba być dobrej myśli, a ja wierzę, że wszystko będzie ok.

Fame 20ty to już za dwa tygodnie jestem w szoku, ale dobrze, że masz ciągły kontakt z ginem swoim. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyś dotrwałą jednak do 38 tygodnia. Już niewiele brakuje

Dusia super, że maluszek rośnie, strasznie się cieszę i dalej Wam kibicuję.

Simka mnie raczej też dopadł ten ból, ale ogólnie czuję się dobrze. W czwartek mam wizytę, mam nadzieję, że dotrwam, wtedy dam znać co gin na to, czy zrobi USG czy zaleci stosowanie np. pasa, czytałam, że pomaga jedzenie potraw z dużą ilością żelatyny Poza tym maluch buszuje mi w brzuszku jak szalony i oby tam jak najdłużej pozostał.
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:06   #1068
Fame
Zakorzenienie

a w ogóle to wczoraj się śmiałam z mojej niuni tak się wieczorem kręciła, że wyglądało jakbym robiła taniec brzucha, dzisiaj jak tez tak będzie to normalnie nagram

hmm a gdzie przepadła rybka?
Stary 2014-05-05, 10:08   #1069
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm może Ci moje do rozwieszania i prasowania podeślę?

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
uff u mnie póki co cud nad Odrą, szyjka zamknięta i z 28mm zrobiło się 46mm w dobrym momencie trafiłam do szpitala, teraz tylko mam się oszczędzać, magnez 3x na dzień i ewentualnie nospa doraźnie. Oby do końca czerwca wytrwać i już się nic nie działo.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu oby wszystko dobrze się skończyło.
ten magnez na skurcze Ci kazali brać? jakiś specjalny masz brać czy obojętnie co kupisz?
bo mnie ostatnio bardzo lapią skurcze w łydkach, od kilkunastu dni biorę rozpuszczalny z B6, ale w sumie nie wiem czy taki jest ok w ciąży... do tego sam nie pomaga - dopiero jak zaczęłam brać codziennie witaminy ciążowe to się polepszyło, ale ja mam słabą pamięć i jak dwa dni nie wezmę (tak jak w długi weekend) to od razu w nocy skurcz mnie łapie - w sumie zauważyłam że wpływa jak zapomnę tych tabletek niż magnezu...
Stary 2014-05-05, 10:10   #1070
Agata0606
Raczkowanie

Enary, Celebrinfea trzymam kciuki . Mam dzisiaj wizytę, po tych wiadomościach trochę się stresuje.
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:10   #1071
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Fame 20ty to już za dwa tygodnie jestem w szoku, ale dobrze, że masz ciągły kontakt z ginem swoim. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyś dotrwałą jednak do 38 tygodnia. Już niewiele brakuje
spokojnie nie idę do szpitala z zamiarem rodzenia.. no chyba że z szyjką będzie coraz gorzej ale tak jak mówię zacznie się u mnie już prawie 9mc więc ryzyko coraz mniejsze..
Stary 2014-05-05, 10:10   #1072
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
a w ogóle to wczoraj się śmiałam z mojej niuni tak się wieczorem kręciła, że wyglądało jakbym robiła taniec brzucha, dzisiaj jak tez tak będzie to normalnie nagram

hmm a gdzie przepadła rybka?
Fame, a malutka da Ci się nagrać, bo mój maluch jak na złość uspokaja się jak włączam kamerkę no jak na złość
Stary 2014-05-05, 10:11   #1073
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo chętnie tylko będę sobie musiała rozłożyć na kilka prasowań, końcu nie mogę się przemęczać

TaTekla właśnie wczoraj jak sięgnęłam po telefon to przestała się ruszać wstydziuch mały dzisiaj się już przygotuję, żeby jej nie "zruszyć" znowu

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-05-05 o 10:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 10:17   #1074
roksanka88
Raczkowanie

Enary, Celebrinfea- trzymam mocno ważne, że jesteście pod opieką lekarzy

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam
ale się wystraszyłam ... czytam jedna w szpitalu i potem druga szok ale tak jak pisze Debeściara to będzie się zdarzać i nic nie poradzimy.... zaraz lecę na wizytę na 9.20 i trzymajcie kciuki za moją szyjkę
Miłego dnia odezwę się z poczekalni pewnie
za szyjkę i daj znać po wizycie

Cytat:
Wstałam dzisiaj zdołowana, a po takich wiadomościach jeszcze bardziej jestem ehhh.... ja wiem, że na pewno 20 maja do szpitala idę, jak się nie zdarzy nic wcześniej
Oszczędzaj się Kochana wszystko będzie dobrze i dotrwasz do 20go

___
witajcie

Ja dzisiaj mam wizytę u gina i już zaczynam się stresować czy u mnie wszystko ok

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:17   #1075
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:

ten magnez na skurcze Ci kazali brać? jakiś specjalny masz brać czy obojętnie co kupisz?
bo mnie ostatnio bardzo lapią skurcze w łydkach, od kilkunastu dni biorę rozpuszczalny z B6, ale w sumie nie wiem czy taki jest ok w ciąży... do tego sam nie pomaga - dopiero jak zaczęłam brać codziennie witaminy ciążowe to się polepszyło, ale ja mam słabą pamięć i jak dwa dni nie wezmę (tak jak w długi weekend) to od razu w nocy skurcz mnie łapie - w sumie zauważyłam że wpływa jak zapomnę tych tabletek niż magnezu...
aga__tka ja magnez z B6 biorę od 13 tygodnia ciąży i do tej pory wypróbowałam 3 rodzaje magnezu, więc mogę polecić Ci ChelaMag B6 mama, ze względu, że bierze się jedną tabletkę dziennie i na prawdę dobrze się czułam po nim, a pozostałe miałam dawkowane 3x2 tabletki. Skurcze łydek miałam raz jak brałam zastępnik, więc z niego zrezygnowałam.
Stary 2014-05-05, 10:18   #1076
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, zaciskaj nogi najmocniej jak możesz Trzymam kciuki bardzo, bardzo, bardzo mocno
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:20   #1077
TaTekla
Raczkowanie

Fame trzymam więc mocno kciuki, żeby się udało chociaż Tobie z tym filmikiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 10:38   #1078
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
aga__tka ja magnez z B6 biorę od 13 tygodnia ciąży i do tej pory wypróbowałam 3 rodzaje magnezu, więc mogę polecić Ci ChelaMag B6 mama, ze względu, że bierze się jedną tabletkę dziennie i na prawdę dobrze się czułam po nim, a pozostałe miałam dawkowane 3x2 tabletki. Skurcze łydek miałam raz jak brałam zastępnik, więc z niego zrezygnowałam.
no to kupię w takim razie
jesli jeszcze wynaleziono by jakis lek na pamiec o lekach, to by mi sie przydal
Stary 2014-05-05, 10:41   #1079
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
witajcie

Ja dzisiaj mam wizytę u gina i już zaczynam się stresować czy u mnie wszystko ok
nie stresuj się na pewno bedzie wszystko ok

Cytat:
Fame trzymam więc mocno kciuki, żeby się udało chociaż Tobie z tym filmikiem
dzięki się okaże wieczorem- wtedy jest najbardziej aktywna

mamaya coś Ty dzisiaj taka małomówna

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-05-05 o 10:43
Stary 2014-05-05, 10:41   #1080
zzuzzik
Przyczajenie

Witam się poniedziałkowo
Ja dziś strasznie niewyspana, dorwało mnie jakieś przeziębienie i do tego jakoś budziłam się w nocy z 10 razy, a tu jeszcze takie wieści od was z rana!

Enary, Celebrinfea - dziewczyny trzymam kciuki za was, oby wszystko było ok!

mam nadzieje ze popołudniu załapie sie na pampki w Lidlu chociaz u mnie to ludzie rzeczy na promocjach potrafią sobie wyrywać z rąk!
zzuzzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości