|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
... szyjka króciutka rozwarcie 12mm a o 4 rano było 0 sformowana i zamknięta... Kurczaki...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
calebrinfea, enary trzymahcie sie dziewczyny oby wszystko sie ustabilizowalo i akcje sie zatrzymaly. Kurcze jeszcze nie czas na wpisywanie terminow narodzin na pierwszej stronie. Niedobre wiesci od poniedzialku znajac zycie na tym sie nie skonczy bo to taki okres ciazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
Kurde Celebrinfea ale szybko z tą szyjką idzie..
Trzymam kciuki żeby malej płucka się zdąrzyły rozwinąć... Ehh co za dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Raczkowanie
|
Enary, Celebrinfea
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mimo wszystko wolę iść tam, gdzie mam lekarza prowadzącego. Niedługo też wybiorę się do szkoły rodzenia, zobaczę porodówkę.
![]() |
#1057 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przy córce trochę wcześniej miałam cośtam gotowe, bo ostatecznie ją przenosiłam, to już naprawdę byłam zainteresowana urodzeniem... jak jechałam z synkiem to się spakowałam wieczorem, bo mi na rano kazali jechać na oddział na badania - tyle że zatrzymali mnie już do porodu (na szczęście to tylko niecałe 2 tygodnie trwało i się urodził), jak mi czegoś brakowało, to dzwoniłam i mąż przywoził w skończonym czasie... najbardziej mnie zdziwiło jak koleżanka powiedziała że chciało jej się pić jak już urodziła i że w szpitalu nikt oczywiście picia matce nie zrobi a wodę którą miała, pewnie wypiła w czasie porodu... u mnie na korytarzu stał jakiś termos i można było nalewać sobie - jak brakowało pielęgniarki dorabiały coś szczególnie że herbata laktacyjna w sloiku obok stała... ja tam tego nie piłam raczej, ale nie wyobrażam sobie żeby puścić całą rodzinę, zanim zostawiliby mi coś do picia na noc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem co powiedziec, mam nadzieje ze bedzie dobrze... wczoraj odpisywałam na jakieś posty, ale prąd wyłączyli i całą noc nie było, więc poszliśmy spać, na całe szczęście w sumie bo dzieciaki noc miały ciężką i bym się nie wyspała gdybym się później położyła... Ktoś się pytał o tetrową pieluszkę, czy jako woalka - to pamiętam... ja dawałam, bo problem jest taki, że jak się da nastolatce, albo niedoświadczonemu facetowi dziecko do potrzymania, to luz - jak się poda, tak będzie trzymać - żadnych wygibasów itp.. więc jak się poda w rożku, to ten rożek będzie raczej stanowić barierę między ciuchami osoby trzymającej a buzią... ale Babcie, Ciocie i kuzynki mające własne dzieci to już jest tragedia - szczególnie ci starsi, ale nie starzy... wiedzą doskonale jak trzymać, nie przeszkadza im że dziecko pobrudzi im ciuchy jak się mu uleje, więc co za problem przysunąć dzidzię bardziej do siebie, odsunąć, wziąć do pionu itp i wcale niekoniecznie w rożku (ja nie lubię brać dziecka w rożku, stabilniej się czuję brać je luzem, no chyba że zimno jest) - sama wiem bo to samo robiłam dziecku siostry ![]() ale wiem po Oli że nie każdy tak robi niestety i mama sama musi pilnowac, żeby ta tetra cały czas chroniła przed dotykiem z ciuchami...
![]() |
#1058 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się porannie Ja właśnie wróciłam z wyprawy z lidla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
Trzymam za Was mocno kciuki, oby było dobrze. Trzymaj się dziwelnie, jestes w dobrych rekach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie ruszaj się z łóżka, nic nie nadwyrężaj... bo mogą wody puścić... leż i czekaj aż Ci wszystko podadzą ![]()
![]() |
#1061 | |||
Zakorzenienie
|
mój gin powiedział, że położy mnie na obserwację i badania porobią, no i w sumie mnie też grozi przedwczesny poród. poza tym napisał mi zwolnienie do 19 maja a 20go kazał przyjechać na wizytę spakowana do szpitala..
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale ręki sobie nie dam uciąć ![]() ![]() Właśnie pierwsza partia ciuszków mi się pierze ![]() ![]() a i siostra wysyła mi paczkę w piątek z Anglii ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
viki_22_83: przypomniało mi się że jeszcze Tobie miałam odpisać, mój synek ma 4 lata skończone a córka dwa, synek widać że zdolny matematycznie jest, ale do pisania (rysowania) i wierszyków to masakra jakaś o piosenkach lepiej nie wspominać... jeśli chciałabyś ćwiczyć z nim pamięć to może spróbuj gier typu memory - kartoniki z takimi samymi obrazkami trzeba dopasować w pary... ja nie używam żadnego oryginalnego (z nazwą memory), bawiliśmy się na zestawie gry piotruś za 3zł (kupiłam dawno temu do zabawy w wyszukiwanie par - na początku układałam wszystkie karty obrazkami do góry) - oryginalne (z nazwą gra memory) kwadraciki to już koszt kilkunastu złotych (mamy taki z lidla z myszką miki, ale jest bardzo trudny, bo część kartoników jest pokolorowana a druga część nie - niby dziecko miało samo pomalować, ale moja mała za bardzo jeszcze wyjezdza, a synkowi nie dam, bo zepsuje
![]() ![]() jesli chodzi o wierszyki, to Jeremi nie chciał się nic uczyć i tyle - jak miał coś mówić to tylko ble ble i tyle... mój się wstydzi, może Twój też?? ale ostatnio puszczałam różne piosenki - Teściowa kupiła książeczkę z wierszykami i piosenkami znanymi i Jeremi sobie upodobał krakowiaczka... tyle razy go śpiewaliśmy że w tej chwili pamięta go tak dobrze jak ja (śpiewamy w sumie 7 zwrotek, nawet Teściowa była zaskoczona że tyle jest...) może musisz poszukać jakiejś odpowiedniej piosenki/wierszyka, który mu się spodoba... bo u mnie córka (2lata i 3miesiące) umie tyle wierszykow/piosenek co on (krakowiaczek jest dla niej za trudny ![]() Jakiś czas temu zaczęliśmy się z dziećmi modlić przed snem... mąż próbował Ojcze Nasz, ale nic mu z tego nie wyszło, ja zaczęłam od w sumie trudniejszego, ale krótszego Aniele Boży i dzieciaki umieją całe na pamięć - teraz uczę ich Ojcze Nasz też i Jeremi już też prawie całe umie... problem męża z uczeniem polega na tym, że na dziecko trzeba zaczekać, podpowiedzieć mu pierwszą sylabę i dać szansę powiedzieć (poczekać chwilę), a on zawsze chciał z nimi razem, a oni na początku nie umieją tego na tyle żeby dali radę, więc się w ten sposób nie nauczą... nawet jak coś już znają na pamięć całkiem to nie wyrobią w tempie dorosłego na początku... co widziałam już całkiem wczoraj w kościele, kiedy powiedziałam Jeremkowi że teraz będzie ta modlitwa co już prawie zna i może spróbuje razem ze wszystkimi, no to język mu się bardzo plątał, bo za szybko dla niego... Ogólnie to np nie uważam że Jeremi ma słabszą pamięć od Oli, choć teoretycznie możnaby tak wnioskować po ilości znanych wierszyków/piosenek, on się po prostu nie chce tego uczyć i tyle - jak uczę ich razem czegoś, to Jeremi umie dużo szybciej (no w końcu jest starszy ![]() ![]() a jeszcze na temat pisania, to on bardzo chętnie rysuje cyferki po kropkach (ale tylko cyferki, i tylko po kropkach) i wychodzi to zupełnie inaczej niż powinno... ćwiczeń które umożliwiłyby mu rysowanie ich lepiej robić za nic nie chce ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-05-05 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Rozeznanie
|
uff u mnie póki co cud nad Odrą, szyjka zamknięta i z 28mm zrobiło się 46mm
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Wtajemniczenie
|
Sunfire bardzo dobrze że z szyjką ok..
Teraz musisz dużo odpoczywać.. ![]() Bo przy szyjce to tylko leżenie.. No i boli to cholerstwo... zadzwonie dzis do gina .. |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak samo
![]() ![]() ![]()
#1067 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nadrobiłam Was właśnie i widzę, że dzieje się na forum. Przede wszystkim Enary, Celebrinfea trzymam za Was kciuki bardzo, bardzo mocno. Jak pisały dziewczyny - jesteście pod dobrą opieką a więc to najważniejsze, trzeba być dobrej myśli, a ja wierzę, że wszystko będzie ok. ![]() Fame 20ty to już za dwa tygodnie ![]() ![]() Dusia ![]() Simka mnie raczej też dopadł ten ból, ale ogólnie czuję się dobrze. W czwartek mam wizytę, mam nadzieję, że dotrwam, wtedy dam znać co gin na to, czy zrobi USG czy zaleci stosowanie np. pasa, czytałam, że pomaga jedzenie potraw z dużą ilością żelatyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle to wczoraj się śmiałam z mojej niuni
![]() ![]() hmm a gdzie przepadła rybka? |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
hmmm może Ci moje do rozwieszania i prasowania podeślę?
![]() Cytat:
bo mnie ostatnio bardzo lapią skurcze w łydkach, od kilkunastu dni biorę rozpuszczalny z B6, ale w sumie nie wiem czy taki jest ok w ciąży... do tego sam nie pomaga - dopiero jak zaczęłam brać codziennie witaminy ciążowe to się polepszyło, ale ja mam słabą pamięć ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
Enary, Celebrinfea trzymam kciuki . Mam dzisiaj wizytę, po tych wiadomościach trochę się stresuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
bardzo chętnie
![]() ![]() TaTekla właśnie wczoraj jak sięgnęłam po telefon to przestała się ruszać ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-05 o 10:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | ||
Raczkowanie
|
Enary, Celebrinfea- trzymam mocno
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ___ witajcie ![]() Ja dzisiaj mam wizytę u gina i już zaczynam się stresować czy u mnie wszystko ok ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, zaciskaj nogi najmocniej jak możesz
![]() ![]()
![]() |
#1077 |
Raczkowanie
|
Fame trzymam więc mocno kciuki, żeby się udało chociaż Tobie z tym filmikiem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli jeszcze wynaleziono by jakis lek na pamiec o lekach, to by mi sie przydal ![]()
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mamaya coś Ty dzisiaj taka małomówna ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-05 o 10:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Przyczajenie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Ja dziś strasznie niewyspana, dorwało mnie jakieś przeziębienie i do tego jakoś budziłam się w nocy z 10 razy, a tu jeszcze takie wieści od was z rana! Enary, Celebrinfea - dziewczyny trzymam kciuki za was, oby wszystko było ok! mam nadzieje ze popołudniu załapie sie na pampki w Lidlu chociaz u mnie to ludzie rzeczy na promocjach potrafią sobie wyrywać z rąk! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.