|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Fame, nie mam czasu
![]() ![]()
![]() |
#1082 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-05-05 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Dziewczyny mam dwa pytania, może mi pomożecie ![]() 1. Czy to prawda, że przy zwolnieniu lekarskim pierwsze 30 ileś dni zus płaci pracodawca? dodam, że w tym przypadku znajoma nie wróciła do pracy po 1 dziecku - czyli zaszła w ciąże, na wychowawczym zaszła w 2 i w chwili skończenia wychowawczego poszła na zwolnienie lekararskie. 2. Czy na każdej wizycie macie robione usg czy tylko słuchacie bicia serca maluszków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Przyszedł kurier
![]() ![]() ![]()
#1086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. u mnie jest prawie na każdej, ale też do tej pory zbyt często nie chodziłam, raczej standardowo. Miałam w 3 usg u swojego lekarza na wizytach (12tydz, połówkowe i jedno dodatkowe ze względu na słabsze wyniki) + 2 dodatkowe - jedno w szpitalu i jedno dzisiaj żeby sprawdzić szyjkę i czy wszystko jest ok z małym. Yuza to masz radochę ![]() ![]() Dzisiaj przyszedł wózek, pewnie ptż go w ciągu kilku dni odbierze, bo dzisiaj już raczej nie da rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pyt. nr 2- ja nie mam USG na każdej wizycie. Ale na każdej słucham serduszka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Rozeznanie
|
Witam pomajówkowo
![]() Dziś po raz kolejny mam dzień spędzony na nauce, a potem SR- dziewczyny, jutro prześlę nową porcję materiałów ![]() W środę kolejne USG a w czwartek wizyta - mam nadzieję, że żadna szyjkowa klątwa mnie nie dopadnie... ![]() Celebrinfea, Enary trzymajcie się mocno i myślcie pozytywnie. Wszystko będzie dobrze. I pamiętajcie, że jesteście w dobrych rękach!!! ![]() Cytat:
1. pierwsze 33 dni płaci pracodawca, a potem w zależności od tego ile osób jest zatrudnionych w firmie. 2. Ja nie mam USG na każdej wizycie. Chodzę do lekarza państwowo (od razu uprzedzam - lekarz cudowny ![]() ![]() Zapomniałabym: Dusia - synek prześliczny!!! <3 Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-05-05 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
irsin, zraziłam się, ponieważ trafiłam na izbę przyjęć, gdzie czekałam 6 godzin po wypadku, nikt nie zareagował na mój nasilający się ból brzucha i pleców, a kiedy już trafiłam do gabinetu po 6 godzinach męczarni usłyszałam od pani doktor zaraz po studiach, że zabijam swoje dziecko i robię mu krzywdę (dlatego, że powiedziałam, że nie biorę leków na ciśnienie, ponieważ według specjalistów zajmujących się nadciśnieniem skoki ciśnienia wynikają z moich emocji, z resztą chodzę do hipertensjologa od 6 r.ż. a leki na ciśnienie na w razie co dostałam, więc gdyby coś się działo to w każdej chwili mogę ciśnienie zbić i jechać do szpitala).
Zostałam też olana przez moją lekarz prowadzącą, mimo, że to ona wysłała mnie na IP. Teraz jestem pod opieką świetnej ginekolog, która prowadziła ciążę bliźniąt syjamskich, które przyszły na świat pod koniec stycznia tego roku w szpitalu przy Starynkiewicza. Ot, cala historia ![]() Fame, o mnie się Laska nie martw ![]()
![]() |
#1091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że jak położy mnie na oddział to mi zrobi usg 3/4d bo od pewnego czasu mają ![]() Cytat:
![]() a w przyszłym tygodniu od siostry paka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- "O mnie się nie martw, o mnie się nie martw.. ja sobie radę dam" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich chorowitkow
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Rozeznanie
|
A ja się jeszcze pochwalę
![]() Zrobiłam tort truskawkowy na roczek dla siostrzenicy TŻa. Zniknął w 5 minut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę tam rodzić, ale co chwila słyszę jakieś złe opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I naprawdę nie słyszałaś żadnej pozytywnej opinii? Bo ja będę rodzić w swoim szpitalu powiatowym, który opinię ma też raczej średnią. Ale z czego to wynika? - otóż głośno wypowiadają się tylko osoby ze złym doświadczeniem. A jak ktoś miał dobre doświadczenia to na ogół po wyjściu ze szpitala temat jest dla niego zamknięty. Wydaje mi się, że wszystko jest kwestią lekarza czy pielęgniarki, z którymi będiesz miała stycznośc. Wiadomo, że w każdym szpitalu będzie lekarz, który będzie "psuł opinię" i taki, który będzie powiedzmy podwyższał standard. JA rodzę w tym szpitalu, bo po pierwsze jest najbliżej, po drugie pracuje w nim mój lekarz prowadzący. Uwierz mi, że tylu ludzi odradzało mi ten szpital, że już dawno powinnam go zmienić i panicznie bać się porodu, ale jakoś udaje mi się puszczać mimio uszu te wszystkie "rady". Więc jeśli Ty tak wybrałaś i dla Ciebie to dobra decyzja to nie ma co słuchać innych, bo tylko będziesz się nakręcać i niepoytrzebnie stresować |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam, ale po tym co tam przeżyłam i co zobaczyłam (traktowanie innych dziewczyn czekających na IP bardzo podobne do tego jak ja zostałam potraktowana), nigdy więcej moja noga nie postanie w Zośce.
Jak masz kasę i dasz kopertę to jesteś przyjmowana poza kolejką, co było uskuteczniane zupełnie jawnie i nikt się z tym nie krył ani trochę. Przekonałam się boleśnie o tym, że warunki niczym w hotelu to nie wszystko. Z resztą wcześniej też miałam przeboje z Zośką. Przyjechałam na USG i okazało się, że pani doktor nie ma jednak w tamtym dniu ![]() Szkoła Rodzenia też jest wielką porażką ![]() Na Starynkiewicza może i warunki socjalne są gorsze w porównaniu z Zośką, ale na pewno jest zupełnie inaczej pod względem traktowania pacjentki. W Zośce urodziła się niedawno córka brata mojego dobrego kumpla i niestety, tak przetrzymywali poród sn, że dziecko prawie umarło. Z kolei ten kumpel właśnie "rodził" kilka lat temu z byłą żoną syna i do dzisiaj jest zachwycony. Oczywiście mogą to być odosobnione przypadki (w Zośce), ale przedstawiam swój punkt widzenia i mówię o tym, co ja przeżyłam w tym szpitalu i jakie ma doświadczenie osoba z mojego otoczenia.
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
irsin o każdym miejscu usłyszysz złe opinie
![]() ![]() ![]() Asia chyba chce dostać lanie, miała się odezwać po wizycie, a tu cisza ![]() ![]() Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-05-05 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
Irsin od wewnątrz jak już przejdziesz przez IP to i ginekologia i patologia fajnie się zajmują. Latają wokół ciebie
![]() Na razie leże mogę wstać tylko na siku. Sączą się dalej, na razie dobrostan dziecka nie zagrożony. Ale szyjka 3mm to nie to tygryski lubią najbardziej... Idę drzemać... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ cześć ![]() nastrój jakiś taki nijaki na siedzenie na forum miałam :/ bóle pleców minęły i wg moich obserwacji przy pochmurnej, wietrznej pogodzie się pojawiają ![]() poza tym z grubsza spakowałam torbę do szpitala, tzn. takie rzeczy typu koszule, szlafrok, kosmetyki. Dla dzidzi nic, bo nic jeszcze poprane nie mam ![]() w poprzedniej ciąży spakowana byłam późno i chaotycznie, dla synka uszykowałam 2 zestawy ubranek 56 i 62, tylko potem wybrać właściwy. a poza tym, to nic ciekawego ![]() w piątek mam wizytę i już nie mogę się doczekać, tym bardziej, że dziś zaczynam 30 tc ![]()
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Decyzję musisz podjąć sama. Wiesz napewno co jest dla Ciebie najistotniejsze i zgodnie z tym musisz zdecydować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
http://peticado.pl/pl/literki/ - gdyby któraś chciała literki, a nie chciałoby się jej szyć
![]() ![]() tak wczoraj przeglądałam strony i natknęłam się na nią i olśniło mnie, że w empiku są drewniane literki i można je ozdobić jak się chce, a kosztują grosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Wtajemniczenie
|
Jestem wybaczcie i nie bijcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę Was nadrabiać laseczki ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już odebrałam wypis - l4 do Dnia Dziecka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Dla wszystkich dziewczyn, które mają problemy z szyjką itp. Nie wiem na ile to co mówiła mi gin dzisiaj się sprawdza ale bardzo ważne jest nastawienie psychiczne i jeżeli coś się zaczyna dziać to nie wolno się nakręcać, czytać i takie tam bo podobno to ma ogromny wpływ na szyjkę , rozwarcie , skurcze itp. Podświadomie można sobie wszystko wbić do głowy
![]() ![]() Trzymam kciuki za brzuchatki w szpitalach i myślcie pozytywnie ![]() ![]() ![]() Fame podrzuć mi takiego słodziaka ![]() Mamaya co Ty tak latasz ![]() ![]() Roksanka będzie dobrze zobaczysz ![]() Miłego dnia laseczki idę robić placki z cukinią ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Dzisiaj chyba jakiś sabat zrobimy żeby odczarować te złe wydarzenia ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytanie do tych Mamusiek, które zmieniały lekarza prowadzącego w trakcie ciąży - wystarczyła karta ciąży, czy nowy lekarz chciał ksero całej kartoteki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Karolinek, moją doktor interesowała karta ciąży, ostatnie wyniki badań i USG genetyczne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.