Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 14:54   #3091
Seksta
Rozeznanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

właśnie co do ciuszków do szpitala na wyjście to dziś przygotowaliśmy zestaw, który TŻ a zabrać, wsadziłam go do małego woreczka i położyłam na foteliku żeby nie zapomniał

kolejna partia ciuszków się suszy ale muszę przystopować bo musimy jechać kupić szafę- nie mam już miejsca w domu na to wszystko, zwłaszcza na kocyki i ręczniki. Policzyłam....mamy 8 kocyków już żadnego nie kupię. Musiałabym dokupić jeszcze parę prześcieradeł, elektrody do tens żeby zabrać do szpitala ( chociaż chciałabym nie zdążyć z nich skorzystać ) i najważniejsze- musimy w tym tygodniu jechać po bazę isofix i monitor oddechu z nianią....Pomalować pokój Wojtka, oddać panele do leroy merlin bo nam dwa opakowania zostały, zareklamować w ikea podkładkę do przewijania i wziąć drugą + kupić szafę i komodę oraz jechać na prześwietlenie płuc TŻ bo dostał skierowanie. A, i wizytę mam w czwartek....Dodam, że TŻ ma w tym tygodniu popołudniówki więc nie wiem jak to zrobimy.

paulka pewnie, po pieluchy można podjechać później gdziekolwiek. My "1" mamy jakieś właśnie 70 szt a potem jakieś dwa duże opakowania większych, zawsze można dokupić tymbardziej, że już nie mam na nic miejsca.

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2014-05-05 o 14:55
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 14:54   #3092
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Padam na pysk...
nic nie nadrobie,nawet nie mysle o tym bo nie ogarne

Od rana pozałatwiałam papierkowe sprawy pierw Urzad Skarbowy,tam w miare szybko poszło,tylko opłaty skarbowe i wnioski to osobne pokoje to sie nalatałam
W ZUS totalna porazka,3x mnie odsyłała babka na korytarz i 3x musiałam stac od nowa w kolejce bo ciagle cos brakowało w deklaracjach,a mogła mi to przecież kazać dopisac u siebie poszło by szybciej,ale nie bo kolejke blokuje...ledwo juz stałam ale kogo to obchodziło
Na koniec UP tam poszło szybko i sprawnie
Potem jeszcze po drodze był bank,tam w ogóle jak na kosmite na mnie patrzeli,bo w sumie zadałam dziwne i głupie pytanie ale co tam mój budyń pomiksował cos i nie umiałam sie ogarnąć

Zaliczyklam po drodze piekarnie,pożarłam pączka i bułkę z ciacha francuskiego z marmoladą

Teraz juz jestem w domku,pije kawke i padam na pysk
Odpoczywaj

Ja dziś jem wszystko co tylko dorwę.. Już zjadłam tubkę chipsów, kisiel frugo, loda na patyku, jabłko i ciągle bym coś jeszcze zjadła..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 14:55   #3093
monijaaa
Zadomowienie

Paulka odnosnie upominania to ja w czwartek wykorzystalam fakt ze jestem w ciazy.
Pojechalismy do zoo safari a tam kolejka taka ze okolo godziny stania i tzet mowi zebym poszla i sie zapytala czy mnie na poczatku przepuszcza. Podeszlam zapytalam Pani mnie przepuscila , kupilam bilety i weszlismy.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 14:56   #3094
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzwonili do mnie ze sklepu, że wózek jest już do odbioru jutro pojedziemy z mężem.

Zrobiłam pranie ciuszków, pierwsza tura się już suszy, jutro może poprasuję.

I proszę o kciuki dla męża jutro ma rozmowę o pracę
Jaki w końcu kupiliście? Jakoś nie pamiętam

Mocne za Męża

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-05-05, 14:58   #3095
ilkas
BAN stały

Madziula, fajnie, że Tż ma tyle wolnego i tak sobie możecie posiedzieć we czwórkę Ja jestem ciekawa ile mój będzie ze mną po porodzie Ciekawe ile wytrzyma Chociaż u nas mega plus, bo nie ma wyjazdów żadnych i biuro mamy pod nosem. Więc zawsze w razie jakiś awarii może wrócić do domu.

Nikii czyli obstawiasz poród za 2 dni? No to ja Ci życzę, żeby się sprawdziło!
Mi w sumie ten 14 całkiem całkiem się podoba Przynajmniej zdążę do tego czasu pozamykać sprawy w pracy

Karolkya, kciuki dla męża!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:01   #3096
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
właśnie co do ciuszków do szpitala na wyjście to dziś przygotowaliśmy zestaw, który TŻ a zabrać, wsadziłam go do małego woreczka i położyłam na foteliku żeby nie zapomniał

kolejna partia ciuszków się suszy ale muszę przystopować bo musimy jechać kupić szafę- nie mam już miejsca w domu na to wszystko, zwłaszcza na kocyki i ręczniki. Policzyłam....mamy 8 kocyków już żadnego nie kupię. Musiałabym dokupić jeszcze parę prześcieradeł, elektrody do tens żeby zabrać do szpitala ( chociaż chciałabym nie zdążyć z nich skorzystać ) i najważniejsze- musimy w tym tygodniu jechać po bazę isofix i monitor oddechu z nianią....Pomalować pokój Wojtka, oddać panele do leroy merlin bo nam dwa opakowania zostały, zareklamować w ikea podkładkę do przewijania i wziąć drugą + kupić szafę i komodę oraz jechać na prześwietlenie płuc TŻ bo dostał skierowanie. A, i wizytę mam w czwartek....Dodam, że TŻ ma w tym tygodniu popołudniówki więc nie wiem jak to zrobimy.

paulka pewnie, po pieluchy można podjechać później gdziekolwiek. My "1" mamy jakieś właśnie 70 szt a potem jakieś dwa duże opakowania większych, zawsze można dokupić tymbardziej, że już nie mam na nic miejsca.
Nie zazdroszczę takiego nawału obowiązków.. Mi się już nic nie chce.... Najchętniej bym leżała albo siedziała na kanapie..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-05-05, 15:01   #3097
Ramona_85
Zakorzenienie

masakra, czuję sie, jakbym wypiła dziś z pół litra

za równiutki miesiąc mam TP
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 15:04   #3098
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
My mamy jedną paczkę pampersów 1 - 74 szt. Więcej nie kupujemy. W sumie ja może i bym kupowała, ale Mąż stanowczo mówi, że się dokupi i promocje jeszcze będą.....
My mamy dwie paczki "1"
Dwie paczki "2" dady mega pak
I planujemy jeszcze kupić w lidlu 2 paczki"2"
Pojedyńczo nie kupię no tż nie pozwala

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Paulka odnosnie upominania to ja w czwartek wykorzystalam fakt ze jestem w ciazy.
Pojechalismy do zoo safari a tam kolejka taka ze okolo godziny stania i tzet mowi zebym poszla i sie zapytala czy mnie na poczatku przepuszcza. Podeszlam zapytalam Pani mnie przepuscila , kupilam bilety i weszlismy.
Musimy korzystać póki się nam należy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
masakra, czuję sie, jakbym wypiła dziś z pół litra

za równiutki miesiąc mam TP
Mi dziś to tż uświadomił
A tak naprawdę został nam tydzień....

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:04   #3099
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
I proszę o kciuki dla męża jutro ma rozmowę o pracę

Mocne za rozmowe !

O padam! Byłam na małych zakupach spożywczych, do pracy musiałam podjechać coś podpisać i w przychodni swojej opytać się o różne rzeczy i nie mam sił , mam nieregularne skurcze przepowiadające .
Widziałam że pisałyście o datach wyjścia Maluszków

Mi Tż mówi żebym rodziła 15/16 maja bo przyjeżdza na komunie i by już został jakby się Mały urodził No zobaczymy jak będzie w czwartek wizyta

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:04   #3100
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Madziula, fajnie, że Tż ma tyle wolnego i tak sobie możecie posiedzieć we czwórkę Ja jestem ciekawa ile mój będzie ze mną po porodzie Ciekawe ile wytrzyma Chociaż u nas mega plus, bo nie ma wyjazdów żadnych i biuro mamy pod nosem. Więc zawsze w razie jakiś awarii może wrócić do domu.

Nikii czyli obstawiasz poród za 2 dni? No to ja Ci życzę, żeby się sprawdziło!
Mi w sumie ten 14 całkiem całkiem się podoba Przynajmniej zdążę do tego czasu pozamykać sprawy w pracy

Karolkya, kciuki dla męża!
U mnie Mąż zaklepał sobie urlop od 12-ego do 19-ego maja. Stwierdził, że chciałby być w domu jak urodzę i będę w szpitalu. Będzie mógł mnie odwiedzać, ogarnąć mieszkanie i takie tam.. Teraz pytanie czy ja w tym czasie urodzę Hihihi.. Poza tym będzie chciał wykorzystać dwa tygodnie tacierzyńskiego. Jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy..
14-sty fajna data Im nas więcej tym lepiej

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-05-05, 15:11   #3101
Seksta
Rozeznanie

Cytat:
U mnie Mąż zaklepał sobie urlop od 12-ego do 19-ego maja. Stwierdził, że chciałby być w domu jak urodzę i będę w szpitalu. Będzie mógł mnie odwiedzać, ogarnąć mieszkanie i takie tam.. Teraz pytanie czy ja w tym czasie urodzę Hihihi.. Poza tym będzie chciał wykorzystać dwa tygodnie tacierzyńskiego. Jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy..
14-sty fajna data Im nas więcej tym lepiej

Jeśli nie urodzę w tym tygodniu to też jestem chętna na 14.05- podoba mi się ta data, 10 dni później mam imieniny

Właśnie myślę też co tu zjeść....zjadłam dziś tylko dwie bułki z jakąś wędliną i zrobiłam shake czekoladowego ( czekoladowe lody z lidla zblenderowałam z mlekiem- lepszy niż w McDonaldsie ).
Ciekawe ile kg mam na plusie już, półtora tygodnia temu u gina było 7,2 a teraz ciągle jadłabym tylko słodycze :P

Stary 2014-05-05, 15:15   #3102
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Jeśli nie urodzę w tym tygodniu to też jestem chętna na 14.05- podoba mi się ta data, 10 dni później mam imieniny

Właśnie myślę też co tu zjeść....zjadłam dziś tylko dwie bułki z jakąś wędliną i zrobiłam shake czekoladowego ( czekoladowe lody z lidla zblenderowałam z mlekiem- lepszy niż w McDonaldsie ).
Ciekawe ile kg mam na plusie już, półtora tygodnia temu u gina było 7,2 a teraz ciągle jadłabym tylko słodycze :P

ooo nie! Za shake dobrze że choć Tobie smakował Ja muszę na takie rarytasy jeszcze poczekać

Co do wagi nie łam nie :P W sumie na jedno dobrze, w ciągu 3 tygodni czyli od ostatniej wizyty przybyło mnie 2 kg w sumie mam na razie +7 od początku ciąży

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-05-05, 15:27   #3103
ulrika
Raczkowanie

Seksta kusisz tym shake'm , ojjjj kusisz :-P

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-05, 15:36   #3104
monijaaa
Zadomowienie

kurde mnie tez zaczela dretwiec reka i czuje takie nieprzyjemne mrowienie

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:36   #3105
paulka0212
Wtajemniczenie

Ja mialam dziś shake wypić ale zdecydowałam się na zestaw z bigmac, ostatni przed porodem

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 15:40   #3106
wiola883
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe jak mój będzie się zajmował dzidziusiem... On całkowicie lajtowo do tego wszystkiego podchodzi. Jak zapytałam jakie ciuszki przywiezie dla malucha na wyjście ze szpitala to powiedział: No jak to co.. Będzie ciepło to spodenki, koszulkę, trampki i czapkę kaszkietówkę
mój maż też tak mówił i dalej chce chowac dziecko w chłodzie a ja bym go ubierała bo mi sie zdaje ze jest mu zimno a na spacer to juz zupełnie niewiem jak ubrac masakra jakas .
a co do papmersów i ciuszków tez ma takie podejscie ze jest tego tyle ze jak bedzie potrzebne to sie kupi

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
ooo nie! Za shake dobrze że choć Tobie smakował Ja muszę na takie rarytasy jeszcze poczekać

Co do wagi nie łam nie :P W sumie na jedno dobrze, w ciągu 3 tygodni czyli od ostatniej wizyty przybyło mnie 2 kg w sumie mam na razie +7 od początku ciąży
ja miałam na plusie 14i 5 kg a teraz do zrzucenia tylko 6
Stary 2014-05-05, 15:52   #3107
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Mi dziś to tż uświadomił
A tak naprawdę został nam tydzień....

Paulka jeju no włąśnie
ale Ci zazdroszczę, też bym chciała za tydzień byc po

dziś i wczoraj się przeforsowałam, od wczoraj tak mnie czyści, ze szok, do tego mała nader aktywna, mam nadzieję, ze to nie cisza przed burzą

miałam jechac rowerkiem powoli sobie po pomidory do sklepu, ale nie chce mi się, niech mnie ktoś kopnie w zad na zachętę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:55   #3108
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

miałam jechac rowerkiem powoli sobie po pomidory do sklepu, ale nie chce mi się, niech mnie ktoś kopnie w zad na zachętę
Rowerem? Ja bym się nie odważyła bo potem bym się nie ruszyła

Odpoczywaj, a po pomidory wyślij kogoś

Pochwal się co kupiłaś w sh

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-05-05 o 15:57
Stary 2014-05-05, 16:00   #3109
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Paulka jeju no włąśnie
ale Ci zazdroszczę, też bym chciała za tydzień byc po

dziś i wczoraj się przeforsowałam, od wczoraj tak mnie czyści, ze szok, do tego mała nader aktywna, mam nadzieję, ze to nie cisza przed burzą

Ja mam 10 dni......
Rowerem???? Ja na czas ciąży odstawiłam rower.

A ja muszę kogoś wysłać po pietruszkę, tylko nie mam kogo, bo Mąż w pracy do 20.... Chyba nie zrobię tych kostek warzywnych..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 16:01   #3110
ilkas
BAN stały

Mi się właśnie ten 14 mega podoba

Seksta, 7,2? to malutko przytyłaś Ja się jutro rano muszę zważyć to zobaczymy co tam waga pokaże

A ja jem właśnie pierogi a moje dziecko śpi już 3 godziny Ale co się dziwić..odsypia tą koszmarną nockę...

Co do drętwienia to ja mam w nogach wieczorami więc łączę się z Wami w bólu. Najgorsze są takie delikatne mrówki, bo aż mi tak nogi mają ochotę wtedy "podskakiwać", jakby ktoś mnie łaskotał. Nie cierpię tego uczucia !!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 16:02   #3111
mak polny
Rozeznanie

Sylvunia niezły maraton

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

A teraz leże i ruszyć się nie mogę, tłumacze sobie to tym że dziewczyny ważą już razem ponad 5 kg i dlatego ledwo żyje

to jest bardzo dobre wytłumaczenie

Myska to ładny zestaw tż wybrał

Karolkya
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 16:04   #3112
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki w końcu kupiliście? Jakoś nie pamiętam

Mocne za Męża
Camarelo Sevilla kolor zielony z czarnym

Dzieki za kciuki dziewczynki przydadza sie

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-05, 16:26   #3113
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mak polny Pokaż wiadomość

Myska to ładny zestaw tż wybrał

Karolkya - już sobie przypomniałam też się nad nim zastanawialiśmy

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 16:34   #3114
Seksta
Rozeznanie

Nie zalujcie sobie z shake bo po porodzie nie wiadomo jak to będzie :P

Przyszły staniki alles, myślałam że ten namiot G sobie na głowę założę a tu....są akurat czyli że muszę dokupić jeszcze większe jak mi cycki urosna?? Chyba namiot cyrkowy....

ilkas mam nadzieję że już na końcówce nie przybiore przed ciążą wskoczylo mi kilka kg z lenistwa także liczę że po porodzie zejde wage plus dodatkowe 5 mi dretwieje prawa lydka podczas chodzenia po twardym ( na spacerze w lesie nie ).

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2014-05-05 o 16:39
Stary 2014-05-05, 16:37   #3115
Myska0
Zakorzenienie

Mam wyniki dzisiejszych badań..
W moczu mam leukocyty.....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-05-05, 16:58   #3116
agaaga89
Zakorzenienie

Przepraszam, nawet nie nadrabiam, bo chciałam tylko na szybko napisać co po wizycie...

Tak jak myślałam: Hela jest dokładnie w takim samym położeniu jak 3 tygodnie temu, nic się nie zmieniło, ale z racji tego, że wszystko ładnie pozamykane doktor dał nam jeszcze jedną szansę do wizyty za 2 tygodnie. Mówiłam, że zależało mi na porodzie siłami natury i gin powiedział, że u drugoródki, która pierwszy poród miała sn istnieje możliwość urodzenia kolejnego dziecka ułożonego pośladkowo również drogami natury. Takowy poród jednak to poród patologiczny, który musi być inaczej prowadzony, kierowany, generalnie musiałabym się wcześniej położyć i tak do szpitala, żeby od pierwszego skurczu mieć kontrolę lekarza i położnych... Opowiedział mi wszystko o obydwóch możliwościach narodzenia dziecka ułożenia pośladkowego i do następnej wizyty mam się zastanowić, w razie jeżeli Mała się nie obróci na podstawie pomiarów i wagi pomoże mi podjąć decyzję

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:02   #3117
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nawet nie nadrabiam, bo chciałam tylko na szybko napisać co po wizycie...

Tak jak myślałam: Hela jest dokładnie w takim samym położeniu jak 3 tygodnie temu, nic się nie zmieniło, ale z racji tego, że wszystko ładnie pozamykane doktor dał nam jeszcze jedną szansę do wizyty za 2 tygodnie. Mówiłam, że zależało mi na porodzie siłami natury i gin powiedział, że u drugoródki, która pierwszy poród miała sn istnieje możliwość urodzenia kolejnego dziecka ułożonego pośladkowo również drogami natury. Takowy poród jednak to poród patologiczny, który musi być inaczej prowadzony, kierowany, generalnie musiałabym się wcześniej położyć i tak do szpitala, żeby od pierwszego skurczu mieć kontrolę lekarza i położnych... Opowiedział mi wszystko o obydwóch możliwościach narodzenia dziecka ułożenia pośladkowego i do następnej wizyty mam się zastanowić, w razie jeżeli Mała się nie obróci na podstawie pomiarów i wagi pomoże mi podjąć decyzję

To dobrze że Ci wszystko opowiedział, trzymam kciuki żeby Mała się jeszcze wyobracała główką w dół

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-05-05, 17:05   #3118
Seksta
Rozeznanie

Myska0 ja przez całą ciążę nic a teraz wyszło że w moczu liczne szczawiany etc. Dostałam furaginum i mam pić conajmniej 2,5 litra płynów.
Nie łam się, gin coś zaradzi
Ja nie miałam jeszcze pobieranego gbs! Czy mam w czwartek na wizycie gwalcic gina o to? Co by się stało jak zacznę rodzic i w szpitalu nie pokaże wyniku? Zapobiegawczo podają anty?

Stary 2014-05-05, 17:14   #3119
Nikii89
Zakorzenienie

Sylvunia no to niezły maraton dziś miałaś.

Paulka i bardzo dobrze że się upomniałaś. W końcu w Auchanie pisze że „jeśli jesteś osobą uprzywilejowaną to zgłoś to kasjerce”

Karolkya za wózek i dla TŻ

Monija ja bym chyba się nie odważyła :P

Ilkas mam już wszystko przygotowane więc mogę tego 7 rodzić :P no i plus taki że to środa (jak wszyscy to wszyscy)

Agaaga szkoda że Hela się nie obróciła i aby się jednak obróciła.
Co do porodu SN pośladkowego to ja bym się osobiście nie zdecydowała.

Pograbiłam drugą część placu, poszłam na spacer z synem i ogólnie kręgosłup mi wysiada ;/
Stary 2014-05-05, 17:15   #3120
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
kurde mnie tez zaczela dretwiec reka i czuje takie nieprzyjemne mrowienie
wspólczuje...

mi non stop ręce drętwieją, ale to pikuś przy bólu... jakby mi kości rozrywało....

zreszta, dzwoniłam do gina w sprawie wyniku GBS (dodatni....) i na te bóle i dretwienie kazał zwiększyć dawkę magnezu i paracetamol na ból. a tak ogólem, to trzeba przeżyć.....

dziewczyny, to skoro ten GBS mam dodatni, to znaczy że nie mam co siedzieć w domu do ostatniej chwili, żeby zdążyli mi podac ten antybiotyk 4h przed? zreszta....skad oni wiedza, ze jeszcze 4 h zostały....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości