|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Wstawiamy catering (menu ustalone, tort i ciasta w cene) i dekoratorke (kolor przewodni ustalony i inne duperele).Cytat:
Cytat:
Też nie rozumiem takiego podejścia ![]() Cytat:
![]() AAaa piękna beema ![]() Cytat:
Dziewczyny , jedziemy po agd do naszej kuchni!!
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
magdalenka ile kupiłas sztucznych ogni? drogo cię to wynioslo? szukam wlasnie na allegro ale tylko znajduje paczkowane po 3 sztuki...
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
mimi_77 jak ja juz chcialabym być na etapie kupowania agd
my dopiero zaczynamy z kuchnią i chciałabym juz mieć to za sobąWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogółem teście są kochani tylko przy sprawach ślubu i wesela im odbija
![]() Nie wiem też ile osób odmówi, bo na chwilę obecną jak z nimi rozmawiamy to każdy deklaruje obecność. Cytat:
![]() Catering mamy wraz z obsługą więc to mamy z głowy, dekoratorka też się wszystkim sama zajmuje. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-05-05 o 17:35 |
|
|
|
|
#2076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam Buble My chyba też na niego się zdecydujemy, ale na inną piosenkę Cytat:
Ja o takich marzyłam do ślubu Cytat:
A klatka bardzo klimatyczna ![]() Jak wyżej
|
|
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie dzisiaj buty takie jak w załączniku
po ostatnim weselu u kuzyna stwierdziłam, że nie wytrzymam w moich szpilkach nude. Mierzyłam też z większą platformą, ale te były wygodniejsze A w sobotę mamy degustacje tortów
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
madziara Świetne autko
Co do liczby gości - na spokojnie, sporo osób odmawia, więc wstrzelicie się w limit.niulka Wiekiem się nie przejmuj, myślę że może Was pozytywnie zaskoczyć. namisek Nieobecności takich gości najbardziej szkoda... Lg_ago Ja chyba niedawno wklejałam sporo fryzur z prostą grzywką i upięciem, jak chcesz, mogę odgrzebać ![]() Opium Ojej, to niedługo Bardzo podoba mi się klatka na koperty - stylowa i elegancka.Co do wesela, na którym byłam - uprzedzam, będzie długo - ale może którejś z Was to pomoże ![]() błogosławieństwo Było nietypowe, bo odbywało się na sali - byli zaproszeni wszyscy. Na początku starościna wygłosiła przemowę z prośbą do rodziców o błogosławieństwo, potem była kolej na dziadków, rodziców chrzestnych i pozostałych gości. Ja jednak bym się nie odnalazła w takiej formie - wszystkie oczy utkwione na nas, wolę kameralny obrzęd. dekoracja kościoła o ile takie tkaniny jak tutaj wyglądają widowiskowo, o tyle są niepraktyczne. Do ławki wchodzi się tylko z jednej strony. ![]() kamera w kościele Trafiło się tak, że pan kamerun mocno świecił po oczach. Chciał nagrać kazanie (nota bene bardzo piękne), ale ksiądz się wkurzył i kazał przestać mu nagrywać. Dlatego dobrze pogadać z księdzem wcześniej odnośnie kamerzysty, zapytać czy są jakieś wskazówki/ zastrzeżenia. winietki To wesele było bezwinietkowe i bez listy gości przy stołach. Jak to często bywa, większość osób ruszła do stołów i próbowała zaklepać sobie miejsce. Jako, że było bardzo lodowato, goście nie czekali na młodych przed wejściem do sali, a przegapili ich wejście, siedząc na krzesełkach. potwierdzenia Naliczyłam ponad 25 pustych miejsc, czyli gości którzy nie dotarli. To któreś z kolei wesele, na którym jestem, a gdzie mozna było podziwiać takie pustki. Nie wiem, co z nie tak z gośćmi (ciężko uwierzyć, że wszystkim wypadło coś bardzo ważnego), ale niestety widzę, że trzeba będzie wszystkich ścigać z potwierdzeniami. orkiestra Nie każdemu przypadła do gustu (nawet starszym brakowało muzycznych hitów, które wszyscy znają), przerwy były często a w międzyczasie nie było za wiele atrakcji Akustyka sali była bardzo średnia i jak zapowiadali ważne momenty, nie było nic słychać. Nikt z orkiestry nie wpadł na pomysł, żeby wejść do sali jadalnej i tam zapraszać gości lub zapowiadać ważny punkt wesela jedzenie Standardowe - obiad (rosół i faszerowany kurczak) plus trzy posiłki ciepłe (pieczeń w sosie z kluskami śląskimi, szaszłyki, żurek) i zimna płyta. Porcje duże, nikt nie był głodny. Z zimnej płyty dużą popularnością cieszyły się sery (oscypki i warkocze serowe), najmniejszą - galareta Ciasta były raczej ciężkie i z masą, więc mało schodziły.napoje % i bez % Do picia serwowano Żubrówkę Białą (bardzo chwalona przez młodych, jak i starszych), wino (Carlo Rossi białe i różowe). Do tego woda mineralna (mało schodziła), soki w dzbankach oraz napoje gazowane (pepsi - w porównaniu z innymi napojami często schodził, mirinda i 7 up - miłośnicy coca coli bardzo nie płakali). Wino wybierało dość mało osób, dużo więcej piło wódkę (w tym i młodzież, naprawdę ostro grzali). Co do wódki - ważna sprawa - przy schładzaniu papier z winietek trochę odchodził przez wilgoć (może przyda się to dziewczynom robiącym własne zawieszki). atrakcje Jak pisałam, orkiestra robiła duże przerwy - wg nas za duże. Nie za wiele się działo, więc trochę brakowało czegoś, co trochę zaangażuje gości. Czasami był to porblem, bo wszystko było skumulowane w jednym momencie - i oczepiny, i śpiewanie sto lat wszystkim po kolei i podziękowanie dla rodziców. Można się nie zgodzić, ale wyszłoby lepiej, gdyby podziękowanie dla rodziców zrobić jako odrębną atrakcję. I tu do dziewczyn, które są bardzo przerażone ilością rzeczy, która jest do zrobienia, dopracowania. Po całym weselu dowiedziałam się od mamy PM, że wszystko to ogromny niewypał. Trochę mnie ta opinia zdziwiła, bo większość rzeczy, na które zwracałam uwagę, nie kłuła w oczy (nawet granie orkiestry można było przeżyć, bo młodzi byli uśmiechnięci, świadkowie i starości idealnie spełniali się w swojej roli). Zdaniem mamy PM jedzenie było fatalne (bo nie takie jak w najdroższej restauracji - wg mnie idąc na wesele do remizy oczekuje się czegoś smacznego i sycącego, a nie sushi z królika z rzeźbami z owoców), źle dobrany odcień bukietu PM-ki ( na pewno na złość, bo miał być brzoskwiniowy, a wyszedł rudy wpadający w czerwień - IMO spójna paleta kolorów), auto było inne niż zamówili (właściciel auta uznał, że nie było finalnego potwierdzenia). I nikt z gości by naprawdę tego nie zauważył - tak więc nie ma czym się przejmować, jeśli nie mamy ślubów dopracowanych jak przez konsultantki, czy coś nie wypali. Goście naprawdę nie zauważą.
|
#2080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę czym prędzej umówić się do niej na próbny i jak coś to ją zmienić.. Tylko czy jest sens się umawiać na próbny tak wcześnie, jak jeszcze nie wiem co i jak!? Potem umówić się jeszcze raz czy jak?? namisek1990 - ale oni w ogóle mi nie dali znać. Zastanawiam się czy nie zapytać na Facebooku... ? Lemon_Drop umiem sobie zrobić makijaż, ale czy taki super jak one? wątpię.... paznokci sama też nie będę robiła choć mogłabym.. ale chcę się trochę dopieścić xD cornflower_girl wiesz, że to nie oryginał? To co oni tańczą wymyślił ten pan, który tańczy tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU nawet skoki i obroty się zgadzają w danych częsciach piosenki... Mi się bardzo podoba to co ci wysłałam i też uczymy się tego tańczyć. Byliśmy na 2 lekcjach na razie, ale dajemy radę ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
[COLOR="Silver"]Dziewczynki mam pytanko!? xD Kupujecie kotyliony czy jak to się nazywa gościom??
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, melduje, że żyje i jestem przeszczęśliwą Żoną
![]() teraz kilka słów bo na pewno jesteście ciekawe a szczegółową relacja napiszę pózniej ![]() wszystko udało się jak chcieliśmy, przestało padać na przygotowaniach i wyszło słońce nie płakałam podczas przysięgi, ale głos mi drżal powiedzieliśmy ją sami, patrzyliśmy sobie głęboko w oczy i wszystko inne przestało istnieć na weselu był czad, bawiliśmy się do 6 rano, już było jasno na zewnątrz a goście na parkiecie, aż zespół podziwiał za wytrwałość bukiet miałam boski (malinowe piwonie), goście pytali co to za kwiaty, robiły wrażenie no i chwalili moją suknię i co chwile ktoś podchodził, jak pięknie razem wyglądamy poprawiny też udane, frekwencja b.duża i do 22 tańczyliśmy a dziś powrót do rzeczywistości, dopiero wróciliśmy z hotelu książek mamy całą skrzynię mówię Wam, to najpiękniejsze chwile życia !!!!!!!! ![]() ![]()
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx czekamy!!!
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak białe
myślałam nad ecri, ale postawiłam jednak na białe ![]() Cytat:
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
madzix!!!
super! zdjecie bukietu chce zonaczyc bardzo bardzo Cytat:
a zimne ognie będa na pożegnanie fotografa ok 2 w nocy jako ostania atrakcja wolna pisoenka, goscie w kółeczku, my na środku
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mamy dylemat.
Szukamy obrączek z żółtego złota, klasycznych. Mieliśmy zamawiać w tym tygodniu, ale rodzice przypomnieli sobie, że mają w domu obrączki sprzed X lat i chętnie odsprzedadzą(cena do uzgodnienia-podobna do sklepowych będzie- nie chcieliśmy za darmo bo współfinansują wesele). Fakt- są one na nas dobre w sumie takich szukaliśmy ale mają inny odcień złota niż zaręczynowy pierścionek, który jest jaśniejszy od obrączek i trochę mnie to razi, ale Tż i mama twierdzą, że nikt nie zwraca uwagi, bo jest mała różnica. Próba złota to 583 a w sklepach oglądaliśmy 585. Jak uważacie, skusić się na te czy lepiej zamawiać sobie nowe?
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Pokażesz bukiecik?
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
Madzixx czekamy na całą relację !!
Nisamowite, że cała ta machina ruszyła i że jeden dzień i już po. Jeszcze 12 dni i ja też będę szczęśliwą mężatką.
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szczeperka świetny panieński! ale musiało być fajnie wszystko idealnie zorganizowane, naprawdę rewelacja ![]() Opiumalfa klatka super cornflower_girl dzięki za Twoje uwagi i spostrzeżenia! co do jedzenia, u nas też na bank przy stole wiejskim będą oscypki i warkoczyki ![]() ciasta absolutnie nie z masami tylko normalnie, które się nie rozpłyną ![]() madzixx88 oprócz faktu, że posiadasz Męża zazdraszczam tych książek !!!
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogłam od razu go szukać, bo zorientowałam się, że go nie mam jak pojechaliśmy do baru. Teściowa szukała ale nie mogła znaleźć. Dopiero jak wróciliśmy to po % go szukałam ale znalazłam. Tż biedny cały czas mnie pocieszał, że się znajdzie
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam czy zostawić w menu deskę serów zachodnich z winogronami i bagietkami ? ( Nie dopytywałam jeszcze jakie tam sery będą ).Mam makijażystkę Dzisiaj miałam makijaż próbny i super wyszedł |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ile kosztują graniaki do ślubu na nie wymiarowego faceta:P? Bo Teściowie upierają się że " jak się nie powie że do ślubu to za 300zł kupisz"
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-05-05 o 20:40 |
|
|
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sztuczne-ognie-zim...155020858.html Cytat:
madzixx Czekamy na fotorelację w klubie
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-05-05 o 20:18 |
||
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie wszystko zależy od jakości materiałów i zatajenie informacje że to ślubny nie ma tu nic do rzeczy. Z tego co się orientowaliśmy to skompletowanie całości (garnitur, koszula, krawat) od średniej półki licząc to ok 1500 w górę
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciotka dzwoni że nie będą i mówi: napisane jest ze prosicie o potwierdzenie przybycia..czyli że jak się przyjedzie? no ale pomyslałam że lepiej zadzwonić że nie będziemy Cytat:
czekamy na relację i fotki!! |
||
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Lusija Jest sens wcześniej umówić się na próbny. Życzę Ci, żeby ten pierwszy był od razu strzałem w dziesiątkę. Różnie się zdarza - albo termin zklepany, albo umiejętności makijażystki zawodzą, albo makijaż nie jest do nas dopasowany. Lepiej wcześniej. Dior to bardzo dobra marka, może ma coś innego w zanadrzu? Raczej bym się martwiła, gdyby malowała Cię drogeryjnymi, niską półką.
Nie wiedziałam, że to nie oryginał. Może Ci sami instruktorzy ?Co do kotylionów - tak, ale tylko dla osób funkcyjnych (będzie taka zabawa z przydzielaniem funkcji gościom - pierwszy abstynent, dusza imprezy, toastowy). madzixx Uwielbiam czytać takie relacje - nie dość, że ciepłe, płynące z serca, ale też radosne. Super, że wszystko poszło idealnie Kwaśna truskawka Jak minimalna różnica, to naprawdę mało przeszkadza paula Sery francuskie nie każdy lubi (choć ja uwielbiam), sery wędzone i warkocze są bezpieczniejsze. Czy rezygnacja z tej opcji oznacza zamianę na coś innego? Pochwalisz się makijażystką? zakręcona kropka Nie słyszałam o takich tanich garniakach, nawet nie ślubnych... Za 1000 zł na pewno będzie, trochę taniej pewnie też - ale na pewno nie 1/3 tej kwoty
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę że wszystko się udało, czekamy teraz na bardziej szczegółową relację i jakąś foteczkę ![]() Corn - mega szczegółowa relacja, brawo! Mogę się tylko domyślać jaka będzie twoja ![]() Sery to b. dobry pomysł, muszę to sobie zapisać ![]() Cytat:
![]() Skoro nie jesteś zadowolona z tych kosmetyków to może poszukaj kogoś innego? Kwaśna truskawka a może przetopcie je? My dawaliśmy "złom" na obrączki i wyszedł taki odcień jak chcieliśmy
|
|
#2100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mowilismy ze do slubu le nie wiem jak u was u mnie nie ma roznicy wielkiej ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Ten uklad jest tego faceta jego autorski specjalnie wymyslony na slub. On tanczy zawodowo zreszta widac ![]() http://www.slubnezakupy.pl/sklep,150...iona_gosci.htm a co myslicie o takim?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

i mimo wszelkich przekonań jedyne co muszę zrobić, to ustalić menu z kucharzem oraz dekoracje i kolor przewodni z dekoratorką 
Co my wróżki jesteśmy, żeby wiedzieć czy będą czy nie będą? 

takim samochodem będziemy jechać 

, tak, napisane jak wół "potwierdzenie przybycia"
Bardzo się cieszę że wszystko się udało, czekamy teraz na bardziej szczegółową relację i jakąś foteczkę