|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
my po kąpieli.. jak zwykle weszłysmy do lazienki i już ryk
weszlam z nia do wanny ryk jeszcze głosniejszy.. musiałam ją trzymac a tż mył.. no tragedia po prostu, ech musimy się męczyć nie ma wyjscia. a chciałam iść z nią na basen... marzenie
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby az straszyc opuszczeniem sypialni, co to sie porobilo ![]() - no TO na jutro.tak oczywiscie JAK mam czas to rzadnej nie ma ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- edit nestelle - obejrzalam ten trening, i o ile cwiczenie nr 1 ''rowerek'' dam rade wykonac to cwczenie nr 2 - nie pojdzie, bo tluszcz na biodrach mi bedzie przeszkadzal |
||
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a ja planuje właśnie wyniesienie się z sypialni, bo się nasz coroczny konflikt niebawem zacznie. Otóż TZ wśród nawet najbardziej upalnego lata nie uznaje spania przy otwartym oknie.najlżejszy powiew od okna urasta dla niego do rangi tornada i tak wieje ze potem się budzi z kreczem szyi niby... A ja z kolei przy zamkniętym duszę się, spać nie mogę i w końcu Jak zasne nad ranem to potem budze się z koszmarnym bólem głowy....
No rozwód musi być jak nic…...
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
zaczynam od ostatniej strony bo nie wiem ile zdąze nadrobic ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- a wogóle wam powiem ze zrobiłam pizze ale pychota
|
|
#3515 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na jednym blogu widziałam, jakie dziewczyna miała efekty.. wow naprawdę. Zobacz sobie np tutaj http://annahairstyle.blogspot.com/20...przysiady.html i tu http://annahairstyle.blogspot.com/20...-po-czyli.html Cytat:
Cytat:
Też jestem ciekawa looku w blondzie mnie też nęcil powrót do blondu lub balejażu jasnego, no ale się oparlam ![]() Dziewczyny Hani wrócil apetyt dzisiaj, ale jest cała obsypana, tułów z przodu i z tyłu i na twarzy. Gorączki nie ma już 2 dni. To chyba jednak była trzydniówka. Ile czasu ta wysypka może się utrzymywać?
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-05-05 o 20:50 |
|||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z olei na brzuch polecam hula hop, no i brzuszki.... a jaki tekst....kumpel z pracy mnie powitał- dlaczego Ty jestes taka chuda, po dwojce dzieci powinnaś być gruba.....ech chłopy
|
|
#3517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliwcia ma mega radochę z basenu a w wannie też czasem marudzi i ma fochy ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ja lubię ciepełko w domu ale fakt faktem duchoty latem mnie wykańczają i okna w nocy otwarte, ba! nawet wystawiam włączony wentylator na parapet , otwieram okno i wtedy trochę chłodku wpada
|
|
#3518 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu, mega pokłony Ci biję Żeś nas zaszczyciła
zdrówka dla Floreckiego i brawo za umiejętności!!!!No jak zrobi śniadanko-nie będzie to wymemlany kawałek karmy dla piecha to fiflaka trzasnę ![]() Oliwko niestety nie mam nikogo takiego:/a może napisać na zbiorowych zamówieniach wizażowych? mają tam wątek plotkowy czyli teoretycznie z propozycjami? Kasiu, no w końcu pani @ Cię nawiedziła moja przybędzie w czwartk![]() Trolla oj widać, widać a też żyłam w błogiej nieświadomości, że w dzień to lajcik i nie widać![]() Alliw, Pani też mamy zapasik pampów no ale lubię posiadać więcej ![]() ![]() Achna powiedz TŻ, że zarządzisz strajk generalny w kuchni, a w sypialni w swej łaskawości ogłaszasz ostrzegawczy ![]() Trzymam mocno kciuki za szczepienie. U nas skutków ubocznych brak. Mam nadzieję, że u Was też tak będzie. Scarlett, nie no-powód do rozwodu, a conajmniej separacji masz jak w banku ![]() ![]() Tasiu nrawo za schodzene i za nową furę ![]() Despa cały dzień myślałam o Was cieszę się, że Emi tak dzielnie zniosła rozłąkę. A 23 przystanki![]() Moderna, pokaż gumowce ![]() A Marssell mistrz ![]() OTJ ja teraz na ostatnie szczepienia chodziłam sama z Zosią i trzymałam Ją na rękach, mega przytuloną Poszukaj sobie na yt ćwiczeń Mel B. Pani u nas się wypogodziło, B jeszcze poszedł po pracy z Zosią pograć w piłkę-jak wrócili po 2 godzinach to stópki i rączki ciepłe ![]() Anika, pokaż te gumiaczki ![]() Klementyna to się załatwiłaś:/zdrowia!!!! Megi, brawo dla Puszka za rozchodzenie się ![]() Monicca, to masz Skarpetkowego Potworka ![]() Aaaaaaa mój Tato właśnie dzwonił z wiadomością, że przyleci na kilka dni żeby Zosię zobaczyć jak przyjedziemy do rodzinnego miasta Pytanie do Mam Dziewczynek--choć w sumie do Chłopców też Czy Któraś mierzyła w sklepie sandałki emel z odkrytymi paluszkami?
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- o żesz Ty!!!!---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
a w blond - normalnie osiemnastka !
|
|
#3520 |
|
MBZ♥
|
Bzinko, ZOsia miała 5 dni wysypkę.
Malpko nie nadrabiaj tylko pisz!!!Ja jestem przykryta jak naleśnik ale przewiew musi być ![]() Despa ło matko co za tekst:/ |
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja się kończy
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
a takie... nigdzie fajnych nie mogłam znaleźć więc wzięłam te bo były jeszcze różowe w kwiatki (ale różu mam juz po kokarde
)Za rok fundnę jej duuużo ładnejsze
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bidulllaaaa....
a jak buty na weselu??? mądra dziewczynka Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Hania dzielna. Pamiętasz jak w lutym przyperszingowała????no ja też lubię Cytat:
|
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Panika- zlać Ci zadek? Kto ostatnio mówił,ze jeszcze Michaś nie chodzi? A tu za 5 dni miesiąc minie.....
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Krzysia Karol też uwielbia wchodzic po schodach, ostatnio w czasie jak otwierałam drzwi kluczem Karol mi wszedł 5 schodków w górę nie słuchając ze to tu nasz domek![]() młoda kapusta mmmm a dzis w pracy mowiłam ze tak bym zjadła ![]() Cytat:
![]() doczytałam więcej super ze było dobrze
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 IV nagraliśmy jak przeszedł nasz "salon" po przekątnej , wysłaliśmy rodzinie filmik a T. chodzi i tak - od tego czasu - jak SE chce (choć coraz więcej).
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle super że Roszek ruszył
![]() a i Kamil odkąd zaczął chodzić też zapomniał o raczkowaniu. Czyli od ponad dwóch miesiecy raczkował dwa razy! raz po dywanie koleżanki i wczoraj bo ręce mu klaskały o podłogę i tak chodził na czworaka. Byou cudownie Zosia spaceruje Oliwka Ty jesteś nienormalna! ale mogłabym mieć kogoś tak nienormalnego w domu ![]() ja jak sprzątam to wszystko a pozniej... bałaganie, bo mogę, bo sama sprzątam, sama bałaganie ![]() Despa nadrabiając zobaczyłam ze przed moim pytaniem wspominałaś o Bartkach moje siostrzenice też chodziły/chodzą w bartkach i jeśli chodzi o sandały to ciężko je zajechać. Porządne buty Kamil chodzi w butach typu adidas/nike więc chcemy mu kupić takie lepsiejsze a skoro chodzi w sportowych to wypadło na sandały bo co z tego że mu kupie trzewiki -czy inne niesportowe z Bartka jak ubierze pare razy, a w sandałach całe lato przebiega ![]() aa Oliwka padłam, że kocyki to nic, ale że misie w róg ![]() Kamil ma nie tyle rytuały co potrafi już pewne rzeczy skojarzyć. Czyli TŻ wstający po 6 ubiera się a ten mu elegancko robi papa z miejsca gdzie przed chwilą jeszcze TŻ spał taki bezczelniak mi rośnie ![]() OTJ kciuki za pracę TŻ Despa współczuje rozłąki a jednocześnie zazdroszcze wyjścia do pracy... Klementynka zdrowiej Achna tak trzymaj! ![]() Scarlett też mamy taki konflikt ale żadne się nie wynosi U nas znów przeziębienie -i dziwnym zbiegiem okoliczności syn kuzynki też chory...Od dwóch dni miał katar, ale dziś rano bardzo kaszlał-sucho, więc poszłam do lekarza bo nie wiedziałam co mu podać. Akurat dała mi prospan który mam w domu i ogólnie Kamil czysty i wszystko ok. Kupiłam mu jeszcze ten olbas oil i wieczór lepszy niż wczoraj. O dziwno całe noce śpi ![]() Pytałam o bilans roczniaka i u nas nie ma czegoś takiego, ale poważy pomierzy itd. jak przyjdziemy na szczepienie, myśli że tak za tydzień jak będzie zdrowy ![]() a ja jestem po.srana ze strachu ![]() chciałam to dłużej odwlekać ale zaczynam się zastanawiać czy jest sens... czy nie lepiej mieć to za sobą.Ustaliliśmy z TŻ że K. będzie przez 2 tyg po szczepieniu spał z nami... ale teraz sie zastanawiam czy nie przesadzam. Czy nie lepiej odpuścić, bo i tak będzie co ma być?? Jeszcze mam pytanie, jakie badania mogę zrobić w dniu szczepienia żeby wiedzieć że wszystko ok i nie ma przeziębienia? Słyszałam że mocz ale w moczu chyba nie wychodzą infekcje? I drugie pytanie, pediatra powiedziała żebym nadal dawała tran (podaje już ponad 3 mies.) i że on ma wit D. mam podawać te 400 (jednostek) bo nie wiedziała ile jest w tranie. No więc w tranie jest 200 czyli połowa, jak podam witaminę D to będzie 1,5 dawki. A jak podam dodatkowo D co drugi dzień to będzie ok? Czy skumuluje się i za dużo w jeden dzień podam? Toście mnie zmobilizowały żeby umyć te gary co siedzą w zlewie... no bo gdyby Pan Strażak zobaczył.... ![]()
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka
- pizzzzzaJa opierniczylam POL tabliczki czekolady z orzechami Milus spi dalej - mama tez juz chrapie hihi - a ja ogladam filma na YT. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo oni tylko ścinać chcą a ja się boje!za to jak ubiorę szpilki... to nawet po domu jestem zajefajna ![]() Cytat:
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM działają, pupa puchnie i to bardzo szybko ![]() na brzuch polecam 8 min abs, ale mimo że mi brzuch wyszczupla to lepiej tracę obwód na hula-hop. 8 min abs za to spina szybko mięśnie, brzuch robi się twardy i jędrny |
|||
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byou cudna spacerowiczka a wogóle to powiem wam ze Karol zaczą wołać na Julke "Juja" czy jakoś tak ciężko mi powtórzyć Wczoraj wstał pierwszy od niej i już urzędował w salonie nagle Julka woła go z pokoju "Karooolek" a ten stanął jak wryty krzyknął "Juja" i pobiegł do niej
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem tempa az normalnie wstyd mówić, ale mało się nie wykonczyłam. dostałam antyb. duradef- tabletki jak 5zł i rano wziełam na pol, a teraz se myśle, a co, ja nie połkne? ano nie połknę, mało ducha nie wyzionełam-staneła mi w gardle...na szczescie tak, ze oddech jako tako łapałam, ale uczucie okropne, katar mi zaczłą lecieć, łzy a ja ani w jedną,ani w drugą, a tż z psem akurat poszedł, a ja sama. zaczełam ipc wode, akurat miałam ciepłą i powoli, poszło...ale juz mi sie zaczeło słabo robic, bo powietrza mało..Tak to głupota może zabić. LAski nic i nie pomaga na m,ega ból gardła tylko ibuprom zatoki,inaczej nic nie przełkne... staram sie brac po karmieniu max 2 tabletki na dobe(karmimy sie 1 czasem 2 razy na dobe) nie zaszkodze Kacprowi? NIby osttanio lekarka mowila, ze paracetamol, lub zamiennie ibuprofen ale nie wiecej niz raz na dobe, wsumie K tez bierze ibum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

weszlam z nia do wanny ryk jeszcze głosniejszy.. musiałam ją trzymac a tż mył.. no tragedia po prostu, ech musimy się męczyć nie ma wyjscia. a chciałam iść z nią na basen... marzenie

No ale obyło się bez takich drastycznych akcji 

na jutro.
05.07.2008 

o żesz Ty!!!!
a w blond - normalnie osiemnastka ! 

klask i:
), potem nadrobie
-czy inne niesportowe z Bartka jak ubierze pare razy, a w sandałach całe lato przebiega 
a ja się boje!