|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dzieki za pomysły ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Ja dodałam trochę więcej słonecznika i zrobiłam go w silikonowej formie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Jeżeli chodzi o ten chleb, to jest masę przepisów w internecie, ale ten wydawał mi się najszybszy i najprostszy ![]() Mam gdzieś jeszcze przepis na chleb z restauracji Sphinx (czy jak to się tam pisze) - chleb wychodzi pyszny, bo siostra często go robi, ale tam już trochę więcej składników i przepis bardziej skomplikowany :P |
|
|
|
|
#1143 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna sypialnia Cytat:
Spokojnie, parę godzin i będzie zrobione ![]() Zygaeffka ja też mam łożysko na ścianie przedniej i też czasem nie czuje ruchów, więc spokojnie Ululałaś małą na majówce, teraz sobie śpi ![]() W doborze kolorów nie doradzę bo nie mam takiego wyczucia :/ mam strasznie nudne mieszkanie, ale tu wynajmujemy, docelowo już zadbam o trochę nowoczesności Szary mi się podoba, z fioletem wygląda super. Z tą czerwienią co ircha pokazywała też ekstra ![]() Ale mam wzdęcia... Byłam z rodzicami na zakupach, pochodziłam trochę i teraz brzuch mi pęka. Lecę na lewy boczek, nie będę Wam tu pierdzieć |
||||
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale dostaliśmy wiadomość na koniec dnia
![]() Dzwonili do nas z pod firmy i tz dostał się do firmy już na stale i w pod firmie musi złożyć wypowiedzenie ![]() A i pokoik malucha już pasiasty i z dywanen, jak skończymy zrobię wam fotki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla meza Kasia
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny ![]() Tz chodzi dumny jak paw ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulację dla Was mam nadzieję że wszystkim dziewczynom się tak powiedzie jak Wam Pokazuj zdjęcia jak najszybciej ![]() Moja Niunia się zaczęła trochę odzywać w brzuszku
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-05-05 o 21:18 |
|
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
Witam po raz pierwszy na nowym wątku
Żyję, choć intensywnie Święta w rozjazdach, weekend majowy w rozjazdach i tak zleciało, a Wy siedzicie i każda coś skrobnie to ja już odlatuję! ![]() Cieszę się, że do Was wracam, choć łatwo mi nie będzie znowu wejść w rytm forumowy. Zacznę od wiadomości, że jutro idę na wizytę. A dziś jeździłam na rowerze z córką w foteliku i drugą w brzuchu. Taki dzień pod tytułem "na rowerze z dwójką dzieci"
|
#1150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka za to rodziła całkiem niedawno i ma szerokie biodra,jest w ogóle trochę duża wręcz idealna do porodów a dziecku musieli pomóc wyjść i strasznie przeżyła ten poród,dosłownie płakała i jest dalej w złym stanie mimo,że to już 2 tydzień za to moja druga znajoma jest drobna i ma niecałe 158 cm to urodziła w 2 godziny swoje pierwsze dziecko i w ogóle czuła się świetnie,trochę bólu a tak po za tym to miło wspomina Cytat:
Chociaż dłużej z dzieciaczkiem posiedzisz I pokaż zdjęcia po robocie !!Cytat:
Mam nadzieję,że wrócisz teraz na dłużej i będziesz częściej się udzielać
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No miejmy nadzieję, że w końcu coś się ruszy u innych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za to żeby wszystko z mieszkaniem poszło szybko i sprawnie ![]() Kasia gratulacje dla mężulka i też czekam na fotki pokoiku, ja chciałam wrzucić swoją sypialnie i cały czas mi wyskakuje bląd w załącznikach
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czesto poród to tez nasza psychika u mnie duzo kolezanek które od poczatku "jojczyły" ze w ogóle urodzić musza ból , wysiłek, i ze to trauma itd to rzeczywiscie po porodzie mówia ze było tak xle, ale wiekszośc która podeszła do tematu neutralnie typu wiem na co sie pisze i w oóle, musze urodzić i tyle poród wspomina ok, jasne ze boli i bywa ciezko ale warto si etez odpowiednio nastroic
(no i pewnei ze s ajakie sekstrymalne sytuacje itd , ale to juz inna sprawa) |
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
witam z Wiednia. Przyznaje się bez bicia że nic nie poczytalam, pewnie na wizaz będę miała czas dopiero od poniedziałku. Za to muszę Wam powiedzieć że bylismy w sklepie Billa i oglądałam piwa . Dostępne były aż trzy całkowicie bezalkoholowe Wzięłam jedno zobaczymy co to za wynalazek. Trzymajcie się cieplutko, Buziaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Latte88 jak gra?
ja wczoraj ułozyłam liczbe 2048 do 2 w nocy meczyłam fona
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie graj w to, cholernie uzależnia. Ja nie gram - jetsem juŻ uzależniona od wizaza, ale mój malż... Namiętnie. I tylko psiocZy d Sam na siebie że zamiast wieczorem isc spac to gra w grę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Meta, agnes - dzięki
![]() Jak wykończymy tylko listwami, kilkoma szablonami i piwiesze zasłony to zrobię foto takie bez mebli jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnei od dni w to gram |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt faktem że uzależnia i ekstra się gra. Przynajmniej wg mojego małza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zresztą musi boleć,taka jest nasza fizjologia Kiedyś bolało pewnie o wiele bardziej nasze mamy i babcie i jakoś przeżyły a teraz mamy tyle technik łagodzenia bólu,że damy radę Ostatnio też sikałam pod siebie ze strachu,ale już zaakceptowałam ten fakt i niestety nie uniknę tego i trzeba stawić czoła Za chwilę przyjemności na Boże Narodzenie teraz trzeba zapłacić Grilla nie miałam na majówki to zrobiliśmy sobie prowizorkę grilla w chałupie... Mmmm.. Jak nic przytyję kolejny kilogram w tym tygodniu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie najlepszy wynik to prawie 5000 nie moglam spać bo dziecko walilow matkę jak w bęben do 4 rano Cytat:
Trzymam kciuki za Waszą wizytę ![]() Kasiu gratuluję awansu męża
|
||
|
|
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z rana na świeżo jeszcze mały prysznic, mycie włosków i na 10-45 stawiam się na wizytę. Zapewne znów będzie poślizg, przynajmniej półgodzinny, ale postaram się jakoś cierpliwie trzymać. Proszę o wsparcie Łączę się myślami z Tobą Latte88 . Czy ktoś jeszcze do nas dołącza.? Z mężem gdybamy co też jutro doktorek powie. Już wspominałam, że u nas z obu stron same chłopaczki, dwa dzieciaczki u naszych bratowych co urodzą się niebawem to też chłopulki będą, także wnusia byłaby wielkim zaskoczeniem. Ciekawe co jutrzejszy dzień przyniesie, czy będzie nam dane poznać nowinę o płci... Ruchów na razie jeszcze jako takich brak, choć ze 3 dni temu około północy,w lewym boku cos mi tam się działo, tak jak pisałyście, niczym pęknięcie bańki, dwa razy było czuć pod dłonią. Odnośnie łożyska może jutro się dowiem gdzie leży. 88Ekaterina88 gratuluję dobrych wieści i to od poniedziałku Ładnie Wam się tydzień zaczął ![]() Niestabilna, fajnie, że wena cię dosięgła, miłego urządzania lokum. nmartyna, ciekawy przepisik, muszę wypróbować. małaPaulina, nie smuć się, nie ma tego złego...Jeszcze i Tobie się karta obróci i los się uśmiechnie Mi się umowa skończyła, nie przedłużyli mi, bo nie mieli takiego obowiązku, ale może jakoś to będzie. Póki co skupiam się na naszym zdrówku.martek, u Ciebie widzę, że też imprezy i wydatki się szykują. U mnie roczek bliźniąt za 2 tygodnie i 3 latka ich starszego brata, bo wszystkie chłopaki są z maja u siorki męża. Misstic, powodzenia jutro na zakupach i jak najmniej bolesnego kłucia. dzanet2108, spoko, ja ze wzdęciami walczę co kilka dni. Dziś znowu śliwki mi pomogły, a teraz leżę i czasem mi się "szepnie" Popołudniu zrobiłamprzysmak świętokrzyski - te takie słomkowe okienka, smażone na rozgrzanym tłuszczu - i teraz pali mnie w gardle chyba od tego tłuszczu, choć układałam na ręczniku papierowym, by trochę ociekło.Wszamałam teraz ogórka kiszonego, bo mi się chciało, ale nie przeszło, a to raczej nie zgaga
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam napisac ze rodziłam bez znieczulenia ![]() a po porodzie cos mi sie stało i dostałam mega powera i trajkotałam jak nakręcona-jakie ja głupoty gadałam to do dziś sie z meżem smiejemy lekarzowi powiedziałąm ze ma szczeście ze sie wyrobił połoznym gadałam ze ciesze sie ze urodziłam w tym szpitalu bo w sumie jest obskurny , ale towarzystwo na porodówce fajne to nei mam czego żałowac no mówie wam szał pał
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ircha, latte - dzięki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja start o 9:30 a rano na tsh jadę więc będę około 9 w poczekalni, trochę sie boję bo to ważne badanie to połówkowe. mam nadzieję, ze u wszystkich nas i jutro i wśrodę i w ogóle wszystkie wszystkie będą ok. A do nas dołącza Agnes i z tego co pamiętam Paulina Darek i Doris także jest silna grupa wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Paulinko nie smuć się, ja naprawdę mocno wierzę w to, że po burzy wychodzi słońce i tak wam wyjdzie, ze wszystkim kopary opadną :tuli: |
|
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://mytasteofjoy.blogspot.com/201...onserwowa.html smaczniutkie wyszlo ![]() Widzę, że do mnie i Latte dołączają do jutro wizytujących też DorissiriD i agnes20 - zawsze to raźniej Samych dobrych wieści na jutro życzę !!!aa2 to wesoło tam mieli z Tobą na tej porodówce hehe |
|
|
|
|
#1167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hiii ale masz racje ruch okazał się całkiem w porządku, a w domu bałam się ruszać bo ciągle mnie coś bolało ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46315834] Super że wypad udany. Niestety nie ma tak dobrze - musisz nadrobić wszystko sama Spokojnie, parę godzin i będzie zrobione ![]() Zygaeffka ja też mam łożysko na ścianie przedniej i też czasem nie czuje ruchów, więc spokojnie Ululałaś małą na majówce, teraz sobie śpi ![]() [/QUOTE] jak będzie chwila czasu to dla relaksu poczytam ![]() też mam na ścianie przedniej i pomimo że to 22 tydzień to ruchy czuje słabo i zazwyczaj wieczorem jak poleżę w łóżku... choć dzisiaj wyjątkowo popołudniu mala dokazywała ale też bardzo delikatnie ![]() Cytat:
i czekam na fotki
|
|||
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki zaciśnięte |
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w Sphinxie jadam tylko pizzę, więc nie wiem nawet, jak ich chleb smakuje. Ale skoro mówisz, że dobry, to trzeba będzie też kiedyś wypróbować ![]() Cytat:
![]() Udanych wizyt jutro! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Podrzucisz przepis? Możesz podlinkować, jak to netowy
Jak będziemy mieszkać sami, też będę piec chleb, jakoś sklepowy żaden mi nie podchodzi specjalnie.
Ja dodałam trochę więcej słonecznika i zrobiłam go w silikonowej formie

pomimo ruchu. Momentami aż zapominałam ze w ciąży jestem! Jedzonka dużo, szwedzki stół więc wyboru miałam dużo i jadłam co mi się spodobało. Teraz w domu gorzej bo się człowiek przyzwycział i nie chce mi się szykować 
i też czasem nie czuje ruchów, więc spokojnie 

Łączę się myślami z Tobą Latte88 .
bo to ważne badanie to połówkowe.