|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Ja wysiadam, dzieci maja dzis ciezki dzien, wiec ja tez
![]() Bedziemy pic toast woda za 1,5 h
|
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Teacherka piekny bukiet
dzięki dziewczyny, trochę mnie pocieszyło,że też macie ten problem Cytat:
temat przewijania i ubierania to w ogóle kosmos. Ja jestem szczęśliwa jak jest ktoś,żeby mi pomóc, bo jak jestem sama to wysiadam nerwowo. Moja na plecy nie da się położyć, więc nauczyłam się jakoś ubierać jak jest na brzuchu lub siedzi. Ubieranie reszty na siedząco lub stojąco, ale najlepiej jak ktoś mi ją trzyma na rękach. a najlepiej jeszcze,żeby trzecia osoba ją zabawiała, bo inaczej się wyrywa. co gorsza, umie sobie sama ściągać body i koszulki, tzn jak jest tylko przełożone przez głowę, a rękawy jeszcze nie ubrane, A pomyśleć,że kiedyś była takim spokojnym dzieckiem, nic jej nie ruszało, wszystko można było z nią robić. Dzisiaj spała mi 30 minut i w efekcie tego jak mąż dawał jej kaszkę koło 18 to zasnęła w krzesełku Cytat:
no bo cała Pl nas podczytuje,jezdeźmy słafne
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam ciągle z tel bo nie mam czasu odpisywać. Zresztą jak zasiądę przed kompem to zapominam co chciałam ![]() Motyl, ja też Ciebie pocieszę, że non stop biegam za Miłoszem. Najlepsze jest to, że on wie które miejsca są zakazane i jak tylko na chwilę spuszczę go z oka to biegnie tam ile sił w nogach Wczoraj chciał wyjąć wtyczkę z kontaktu - pogroziłam mu palcem i powiedziałam, że nie wolno, ale biedulek płakał i "łypkę" robił i o dziwo już tej wtyczki nie dotykał ![]() Jak byłam u siostry to ciągle nosiłam go, śniadania jadłam nosząc go. W domu zupełnie inne dziecko, sam się zabawi, wszędzie pójdzie gdzie chce nie powiem ale trochę mnie wymęczyła ta wizyta bo i w nocy sama sobie radziłam a dużo się budził i płakał.Podróż z Krk do Białego pociągiem nie była zła, gorzej było w aucie ode mnie do Warszawy. No i miałam w drodze powrotnej towarzyszkę całą praktycznie drogę raźniej nam było
|
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i też ubieranie to katorga, wcześniej też się wiercił, ale teraz?! biorę na kolana i tak ubieram, a dzisiaj w piżamkę jak ubierałam to wisiał głową w dół prawie tak się odgina, bo przecież on musi pilota/lapka, krem itd. szwagierka o 17:00 pojechała do lydla po nutellę i już nie było się rzucili, ale ja zdobyłam jako dobra żonka za to pampów jest dużo co do ruchliwości to moja mama mówi, że on ma adhd... wiem, że jej chodzi o to, że wszędzie go pełno i szaleje, ale wkurza mnie to bo to jednak choroba i nie lubię jak tak mówi...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-05-05 o 20:21 |
||
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sadzam go na kolanach i tak jest o wiele łatwiej, wiadomo wyrywa sie no ale przeciez to dzieci musza wszystko poznac i to normane natomiast tak jak dzisiaj zasypial to ![]()
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
mój jak się na brzuszek odwraca przez sen to stęka jakby to był wielki wysiłek
jutro idę do lekarki po skierowanie na badania- po co bulić a w piątek do endo lękam się
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko. Bylam dzis w Auchan i jest duzo lepsza promocja na pampersy niz w Lidlu. Na przykladzie pieluch w rozm. 4 - Auchan 28,99, 62 szt. w opakowaniu - 0,47 zl/szt; Lidl 29,99, 54 szt. w opakowaniu - 0,56 zl/szt.
|
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam ze dopiero teraz ale w miare chate ogarnełam i kończe torcik do przedszkola dla adrianka na jutro ....bojsy śpią
i jeszcze była pani po odbiór portfela który tz znalazł![]() a swoją droga znalazł portfel pod biedrą z kasą kartami i wszystkimi dokumentami ...no i dzwoni na policje mowi ze znalazł itp a oni go zlali i kazali mu na najbliższy komisariat przynieś cale ani o nazwisko nie pytali ani nic . po drodze wstąpił na komisariat a tam zamknię te szukalismy kontakti z kobietą przez fb i nk ale nei znaleźliśmy. w książce tel nieaktualny numer i moja mama wpadła na pomysł żeby zadzwonić do szkoły bo w szkole przecież wszystkich znają i co się okazuje ...że kobieta pracuje w tej szkole![]() a no i jeszcze moi rodzice robią remont i cały dzień tata coś rozwala i wszędzie się kurzy /żałuję teraz że nie pojechałam z dzieciakami do t. bo cały czas w gardle czuje kurz ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- ps dziękujemy że foty się podobały a tort jak zwykle piekła moja t. a dekorował teść samolot zrobiony jest z wafla
|
|
|
|
#759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój nie pełza, nie raczkuje, o siadaniu czy wstawaniu już nie mówiąc, więc jak go położę w jednym miejscu to mniej więcej w promieniu 1-1,5m potrafi się pokręcić przy ubieraniu czy przewijaniu wierci się, ale daję radę go na plecach ubrać, wiec źle nie jestna rączkach bardzo chętnie, nie przeszkadza mu, a nawet woli ![]() śpi trzy razy, w sumie 3 do 4h, z zaśnięciem problem niestety, ale to inna sprawa podejrzewam, że Twoja całkiem w normie jak na swój wiek, nadruchliwa nie jest i tak, wkręcasz sobie ![]() Cytat:
![]() nie wyspałam się, wyleniłam się cały dzień na kanapie, coś tam jadłam ale jestem non stop głodna, nie wyściubiłam nosa na dwór (poza balkonem ), na zakupy wysłałam właśnie męża, bo mi się nawet z tesco on-line nie chciało zamawiać ![]() Chyba nas czeka powtórka z ubiegłej nocy, młody już się budził 2 razy od 19.30 ![]() Ewacia to teściowie mają talent cukierniczy w sobotę jak byliśmy na urodzinach to był tort w kształcie malucha (samochodu ), brat mojego męża razem z żoną tworzyli
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-05 o 21:24 |
||
|
|
|
#760 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co to ta miodelka?? pani doktor swoim zwyczajem spóźniła się 40 minut ale moze w naszym przypadku to i dobrze bo się Hubert zdrzemną i na badaniu był mega radosny, zaczepiał ją, gugał i pluł w echo widać jeszcze minimalny przeciek na pfo, ale powiedziała że jest ok z budową serduszka, otwór zarasta i za pół roku do kontroliCytat:
![]() a u nas pampów po 14- stej nie było już a dużo nutelli stało Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale dobrze że dokumenty trafiły do właścicielkitort super, ma teść talenty i miałam napisać że super imprezka (cytat mi ucieło)
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka dziewczyny
Nadrabiam od wczoraj. Dzisiaj tak zalatany dzionek że dopiero mam chwilę dla siebie. Papalinko współczuję boleści Nephelim ja mam 158 cm wzrostu i szczerze powiem że kocham swój wzrost, a szpilek za bardzo niestety nie mogę ze względu na kostkę, która po hucznej imprezie dwa lata temu jest w kiepskim stanie ![]() Bojatoja powodzenia przy tworzeniu pracy ![]() Rubinko brawa za postępy Filipka ![]() Motyl fajnie że mimo kiepskiej pogody majówka się udała, a i moje dziecko tez jest bardzo ruchliwe , ubieranie to kosmos...Madziuchna zdrówka dla Julka, oby katarek szybko go opuścił, i super że wypoczęłaś Kaśka super że komunia udana. Mam nadzieję że moi goście będą tak mówić jak wyjdą ode mnie ![]() Tassia brawa za udaną grę a co do Twojego dołka to mocno przytulam i wierzę że to tylko chwilowe, jesteś cudowną, pełną energii, kreatywną mamusią . Jak czytam o raczkowaniu to zdałam sobie sprawę że mój Bartosz tęż nie raczkuje a jedynie przemieszcza się jak delfin na brzuchu,Super że prezent się udał, gratuluje jeszcze raz pomysłu, cudna metamorfoza Papuga o tak, prawko to przydatna rzecz, ucz się ucz ![]() Asiek bardzo dziękuję za przepis, skopiowane, już kiedyś jadłam sałatkę z makaronów i bardzo mi smakowała . I bardzo ładna kiecka ![]() A i u mnie w LIDLU masakra z pampersami, puuuustooo Amelko gratuluję organizacji przy chrzcinach, ja jeszcze troszkę i tez mam komunię zapiętą na ostatni guzik Rusałko super że urodziny udane i mocno trzymam kciuki za karmienie Jaśka, niestety nie umiem nic doradzić więc pozostaje mi jedynie to.... Zdrówka, oby nic się nie rozwinęło Snow dobrze że zdecydowałaś się iść do lekarza, koniecznie zrób badania Larysa super że imprezka się udała, a co do wzruszeń to ja się tak wzruszałam jak trafiłam na chrzty ![]() Czarna dobrze że maść pomaga, oby szybko przeszło ![]() Ewacia świetnie że imprezka się udała i Adi zadowolony, zdjęcia cudne Matal fajnie że dostajesz propozycję pracy, to może naprawdę człowieka dowartościować człowieka Sto latek dla Edzika Agusiowata , jak ktoś tak mówi to raczej nie miał dziecka do pilnowania przez cały dzień....ja-ika za spadek a nocki współczuję Dodinha, marriasia, kasiunia, anutka , isabel, Rusałko Wam również współczuję nocki , oby dzisiejsza była lepsza Teacherka za postępy Zuzi i jak słodko śpi ![]() Piękny bukiecuk. Brawa dla tż Isabel dziękuję za kolejną porcję przepisów, skopiowane ![]() Lula dla Bartusia doughnut_agg chyba bym zawału dostała ![]() Nie znoszę horrorów, jak już zdarzy mi sie jakis podejrzeć zawsze mam koszmary, a i jeszcze pamiętam jak kilka lat temu z przyjaciółką byłam w kinie na "Oszukać przeznaczenie " (tylko nie pamiętam która część) to cały seans spędziłam z kurtką na twarzy Vea brawa dla Jaśka za siadanie No nadrobiłam
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a miał takie torciki roczek a tak skończył dwa latka 3 latak i tu sobie zażyczył 3 torty bo 3 latka więc t. zrobiłą dwa a ja jeden marny vprzepraszam za ilośc fotek Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-05-05 o 21:45 |
|
|
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale grunt to dobra organizacja juz sobie nawet rozpisałam co kiedy zrobię
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o szpilkach i wzroście, a ja mam kategorycznie zabronione przez lekarza noszenie obcasów
głównie przez to że mam (nie wiem czy dobrze pisze) haluks w prawej stopie, dodatkowo krótszą nogę przez asymetrie bioder ale mimo 170cm wzrostu nawet w wysokich obcasach jestem niższa dość sporo od TŻta
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
mojej przyjaciolki mama zrobila torta jej corce sama, biszkopta w formie od babki, oprzekrajala na krazki przelozyla masa, w dziure wsadzila barbie bez nog hehe uekorowaly i byla barbie w piekne sukni
![]() trzeba miec wyobraznie, niby nic a jednak ;p ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ewacia nie no torty czadowe! twoj takze, wyglada pysznie i zdrowo
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A na poważnie to większość rzeczy robie sama, jedynie T robi mi bigos i galaretę a koleżanka 1 z trzech placków, i najważniejsze to mąż będzie miał wolne w piątek i sobotę bo z małym to za wiele się nie da zrobić a ja muszę mieć spokój jak mam tworzyć dzieła w kuchni Asiek super że z serduszkiem dobrze
|
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic na mnie już pora. Tż czeka
Dobranoc
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze,wciaz walcze z zaparciami u Helenki,nic nie pomaga.Dawalam sliwke,ale nie pomaga,a kiwi i soku z pomaranczy nie chce,bo kwasne.Sa jeszcze jakies inne naturalne sposoby?
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sposób ubrać,nie sposób położyć, nie sposób nawet posadzić Cytat:
super torty ![]() Edi nie miał takich wymyślnych
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że męczę bułę
![]() Ktoś ma? http://www.mulan.pl/playmat-prince-l...7711-7712.html Matal, Edzik przypadkiem takiej nie ma?
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiek super że z serduszkiem ok
|
|
#774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ż et. tak potrafią to ich wykozystuje choć moja mama pare razy też się bawiła tortami
|
||
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#776 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie niby lagodniejsze, ale za to dwa razy dluzsze i bardziej obfite ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brak slow co do pracy naszej policji ![]() a torty super maja tesciowie talent ![]() kurcze zazdraszczam Wam dobrych tesciowych i tesciow ![]() Cytat:
![]() a ja kupilam sobie pampy w netto. 162 szt. za 88zl. to chyba dobra cena? przyznam sie szczerze, ze pierwszy raz kupilam pampersy w rozm. 4, bo tak to ciagle dady. a co, niech dupcia malego sie cieszy ![]() udalo mi sie tez dorobic obiadkow Jakubowi, bo znikaja strasznie szybko. tym razem padlo na zupke kalafiorowa i koperkowa z krolika. inspiracje czerpalam z zupki hippa, ktora dzis dostalam poczta ![]() wiec mamy potrawy z cieleciny, lososia i krolika. dziewuszki a mam pytanie czy mozna tez takim maluchom dawac miesko z kaczki? bo dostalam od babci i nie wiem ![]() no to zycze wam dobrej nocki i uciekam spac ![]() oby bylo spokojnie
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek super, że ok z serduszkiem
Ewa super torty!
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki,zaparze jej jutro rumianek,pewnie i tak nie wypije
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Jak parzonego nie ruszy to spróbuj dac granulat jeśli nie boisz się glukozy
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Ciągle w ruchu, ciągle czegoś chce i ciągle mam być w zasięgu wzroku, a najlepiej w kojcu - żeby mógł się po mnie wspinać 

nie powiem ale trochę mnie wymęczyła ta wizyta bo i w nocy sama sobie radziłam a dużo się budził i płakał.
raźniej nam było
i też ubieranie to katorga, wcześniej też się wiercił, ale teraz?! biorę na kolana i tak ubieram, a dzisiaj w piżamkę jak ubierałam to wisiał głową w dół prawie tak się odgina, bo przecież on musi pilota/lapka, krem itd.
się rzucili, ale ja zdobyłam jako dobra żonka
za to pampów jest dużo

), na zakupy wysłałam właśnie męża, bo mi się nawet z tesco on-line nie chciało zamawiać