|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Cytat:
![]() To chodzenie do pracy na L4 do dla mnie idiotyzm jakiś, ale u mnie jest podobnie. Ludzie chodzą zarażają innych i się kręci.
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Można się dołączyć? Pieniędzy nam nie brakuje (dochody niskie). Może dlatego, że staramy się oszczędzać na nieprzewidziane wydatki i nie marnować pieniędzy. Jak chodziliśmy na imprezy, to w klubie symbolicznie kupowaliśmy. Przychodziliśmy później jak impreza rozkręcona. Drinka przed wyjściem w domu. Często zamiast kupować czipsów robię popcorn.
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Cytat:
Zawsze możesz zejść z ceny jak nie będzie zainteresowania
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mało. Jak ty to robisz? U nas 20dag sera czy szynki na jeden dzień starcza.
Nie wiem ile u nas wychodzi na jedzenie miesięcznie, bo nie udało nam się policzyć, ale wydaje mi się, że więcej.
|
#2795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałaś spisywać wszystkie wydatki z miesiąca do do grosza (świetnie daje sobie z tym radę arkusz kalkulacyjny np. excel)? Daje fajne spojrzenie na to, ile faktycznie wydajemy na: jedzenie/paliwo/kosmetyki.
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę do sklepu i robię normalne zakupy. Nie oszczędzam i nie dziaduję. Byłam dzisiaj u fryzjera i zapłaciłam 20 zł, czyli ok
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Jak piszecie o tym żarciu jak tanio Wam wychodzi to zdumienie mnie ogarnia i czuje się jak ostatni rozrzutnik. 20 dkg wędliny to w sam raz na kanapki do pracy dla mnie i TZta....
|
#2800 |
|
Wredny kotecek
|
Dostałam pracę
jednak tak jak się bałam - po 3h dziennie i jeszcze dojazdy długie :/ ale musiałam bo jest szansa że jak się zaczepię to za jakiś czas mnie przeniosą na takie stanowiska co zazwyczaj jest rekrutacja wewnętrzna Oby..
|
|
|
|
#2801 |
|
Konto usunięte
|
ja się zastanawiam, czy nie popełniłam błędu w CV, które wysłałam do tej pracy na której mi tak baaardzo zależy
![]() no bo w doświadczeniu mam wpisaną obecną pracę. w sensie, że ona dalej trwa i że dalej tam pracuję. i się teraz martwię, że może oni pomyślą, że skoro mam pracę to sobie sobie zatrudnią kogoś bezrobotnego? może to głupie, ale spokoju mi nie daje |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam trochę ponad pół kilo pieczonego schabu, to nawet krojąc cieniutko wystarczyło go na 3 dni dla 3 osób.
|
|
#2804 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
loloo 3mam mocno kciuki!
|
#2806 |
|
Konto usunięte
|
dziękuję!
rekrutacja trwa do 15.05, to sobie jeszcze poczekam
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też długo czekam, rozmowę miałam przed Wielkanocą a zatrudniona będę dopiero 12.
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Ile wydajecie miesięcznie na ciuchy, buty, kolorowe kosmetyki?
|
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
lolo, trzymam kciuki za pracę
![]() Na ciuchy i buty miesięcznie wydaję do 50zł (aukcje allegro, lumpeksy), jak potrzebuję czegoś konkretnego, buty na zimę, płaszcz, to też nie wydaję więcej niż 150zł. Kolorowe kosmetyki kupuję raz w roku, wtedy to jest wydatek rzędu 300zł, jedynie teraz przed ślubem sobie nakupiłam dodatkowych rzeczy. A Ty ile wydajesz? |
|
|
|
#2810 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jasne, zawsze lepiej miec prace niz jej nie mieclolo hm, okolo 100 zl nie liczac butow buty to jednorazowy wydatek raz na rok okolo 300zl, czasem kupie cos taniego w okresie letnim typu balerinki ale wtedy nie przekraczam 70zl
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w tym miesiacu musze kupic spodniczke, jakas koszule i buty
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki to muszę się kontrolować, bo potrafię wydać na nie lekką rączką sporo kasy, ale od paru miesięcy staram się nie przekraczać 50 zł. Np w tym miesiacu kupię tylko eyeliner z YR (drogi, ale starcza na ponad rok).
Na ciuchy różnie. Dużo ciuchów kupuję w lumpie, ale rzadko chodzę tam. Miesięcznie myślę, że ok 200 zł może idzie. Na buty różnie, w tamtym miesiącu kupiłam baleriny za 135 zł, w tym kupię półbuty z lasockiego za ok 114. Zamówiłam kartę zniżkową z ccc, więc zaoszczędze na nich 26 zł. Jeszcze chciałabym kupić adidasy, ale myślę, że dopiero w czerwcu i jasne baleriny. Na lato mam 3 pary sandalów, więc nie zamierzam kupować żadnych tego lata ( a w tamtym roku wydałam na nie ok 450 zł). |
|
|
|
#2813 |
|
Wredny kotecek
|
Ja przy dobrych wiatrach potrafię przepuścić na kosmetyki i ponad 200zl miesięcznie
w kwietniu kupiłam krem vichy za 100zl, z 16 cieni inglota (w tym kilka mamie na urodziny) i kilka z natury, podkład i odzywke do rzes za 40zl x 3 (ale 2 dla mamy) i jeszcze parę rzeczy w maju kupiłam tylko cienie do brwi i niczego więcej nie planuje, oby wytrwać
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
ja zalezy od miesiaca, raz na ciuchy i kosmetyki potrafie wydac bardzo duzo, a w drugim miesiacu praktycznie nic (ok 20 zl)
|
|
|
|
#2815 |
|
Konto usunięte
|
Na ciuchy 0zł. wszystko mam. W zeszłym roku kopiłam tylko biała koszulę w lumpeksie za chyba 6zł. Butów i ciuchów mam do bólu.
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-tusz 30-35zł -kredka ok 30zł Raz na 2-3 mce dochodzi podkład ok 100zł. Czasami też kupuję lakiery do paznokci, albo z Rimmela lub z Inglota. Gorzej z ciuchami i ubraniami bo jestem chora na punkcie markowych i drogich rzeczy. Wydaję na to kilka stówek miesięcznie.. Dziewczyny poradźcie mi coś, bo miałam dzisiaj głupią sytuację i mam jakieś poczucie winy.. Od niedzieli w pracy (na drzwiach od kibla) wisiała kartka z info o zebraniu dzisiaj o 8 rano. Ja wczoraj miałam wolne, a w niedziele był ruch i wogóle.. I oczywiście ja tego nie widziałam, dzisiaj dzwonią do mnie, że gdzie ja jestem itd. Taki wstyd, a ja naprawdę nic nie zauważylam, z drugiej strony nie spodziewałam się ważnej informacji na drzwiach od toalety, mamy tablicę na ogłoszenia na którą zawsze zerkam. Teraz mi głupio i czuję się niekomfortowo, idę na 13 do pracy i aż się boję.. |
|
|
|
|
#2817 |
|
Japońska rzepa
|
Buty kupuję rzadko,zazwyczaj kupuję dobrej jakoś i mi słuzą po 3-4 lata (strasznie niszczę buty,wiec pewnie gdyby nie to,to służyłyby dłużej). Wtedy jest to koszt 300-400 zł jednorazowo. Raz na rok kupię jedną parę przecenionych z takich gorszych, typu deichmann,albo sieciówki,wtedy wydaję max 100 zł na nie. Więc na miesiąc wychodzi ok. 15 zł na buty w przeliczeniu :P
Ciuchy kupuję dość specyficznie. Mianowicie bardzo czesto się coś psuje,a ponieważ mam zasadę,że skoro prawo daje możliwość,to ja z niego korzystam,wiec reklamuję te rzeczy i za odzyskaną kasę kupuje sobie nowe. Ostatnio nabyłam tak 2 sukienki o łączniej cenie 250 zl. Nie wiem,czy to się liczy,bo z portfela ani grosza nie wyjęłam. Czasem coś kupię w lumpie. Jak jest okazja jakaś cenowa,to raz na 3 msc kupię sobie jedną rzecz,ale zazwyczaj nie jest to wiecej niż 50-100 zł. Co do kosmetyków - kolorówkę kupuję raz na pół roku albo więcej. Teraz za 50 zł zrobiłam w Rossmannie zapas na hohoho. A co do szynki na kanapkę - ja kanapek nie jem Albo smażę sobie małe placuszki z jabłkami,albo robię sałatki albo biorę owoce i warzywa do pracy. I wiem,że niektórzy są zdania,że nie da się 8 h wytrzymać na owocach albo sałatce,ale ja jakoś daję radę i całkiem nieźle się trzymam
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-05-06 o 10:33 |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Podkład na 2-3 miesiące?
Taki standardowy 30ml? Mi podkład wystarcza na pół roku albo lepiej. Zazwyczaj więcej niż pół roku. Nie wydaję na nie więcej niż 50zł. Buty kupuję okazjonalnie. Nie czekam aż będę potrzebować butów "na już" i poluję na oryginalne na allegro. Ostatnio kupiłam nowe buty Levisa za 39zł. Wcześniej górskie Salomony za 130zł. Ubrania też tylko jak jest jakaś okazja.
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy jaką ma konsystencję ten podkład, ja używam dośc gęstego i do tego codziennie, to 3 mce to max. No i jesli masz ładna cere to wystarczy kropelka, a ja mam zaskórniki i plamki więc się muszę zaszpachlować odpowiednio
Edytowane przez o_Khaleesi_o Czas edycji: 2014-05-06 o 10:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

a jak płaca?

jednak tak jak się bałam - po 3h dziennie i jeszcze dojazdy długie :/ ale musiałam bo jest szansa że jak się zaczepię to za jakiś czas mnie przeniosą na takie stanowiska co zazwyczaj jest rekrutacja wewnętrzna 

w kwietniu kupiłam krem vichy za 100zl, z 16 cieni inglota (w tym kilka mamie na urodziny) i kilka z natury, podkład i odzywke do rzes za 40zl x 3 (ale 2 dla mamy) i jeszcze parę rzeczy
w maju kupiłam tylko cienie do brwi i niczego więcej nie planuje, oby wytrwać
Albo smażę sobie małe placuszki z jabłkami,albo robię sałatki albo biorę owoce i warzywa do pracy. I wiem,że niektórzy są zdania,że nie da się 8 h wytrzymać na owocach albo sałatce,ale ja jakoś daję radę i całkiem nieźle się trzymam