|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
ale przecież nie chodzi o żarty Strasburgera .wiec tak serio ... mnie przyciagneloby kilka rzeczy - atrakcyjna cena oczywiście , i zadowolenie z wakacji -warunków spełnionych przez biuro oraz pomoc w wyborze .wtedy na pewno zostaje się stałym klientem . Otwieracie biznes????
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o co chodzi z tym drugim pytaniem? Co dostac, za co?
|
|
#3573 |
|
MBZ♥
|
Moderna no tak na pupę to cięzko znaleźć ochraniacz
![]() Piszczący Marssell-bosko ![]() Co do pytania to koleżanka wróciła do pracy i szefowa od progu rzuciła Jej zadanie Ma wymyśleć coś co przyciągnie klienta ponownie nie ulotka, nie długopis z logo biura tylko coś ekstra.Nestelle, a jakbyś mogła dostać coś jeszcze ponad to co wymieniłaś? Nie, nie Biznesy to nie ma moją głowę![]() Achna też się bałam:/i to bardzo ale za większe ryzyko uznałam niezaszczepienie.
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna
![]() Despa za dzisiejszy dzień za Emilkę i kawałek niezły masz do pracy ... uroki dużch miast z jednej strony zawsze chciałam mieszkać w dużym mieście swoją drogą kocham uwielbiam ubóstwiam berlin ale z drugiej strony takie życie jak jest dziecko doceniam uroki mieszkania na wsi a przedewszystkim to że do przedszkola szkoły mamy jakieś 300metrów a do pracy 400? w każdej chwili mogę wyskoczyć po dziecko do przedszkola zajechać do domu ... bzinka za motywację i chęć działania ... jak ja bym chciała żeby mi się chciało ruszać tyłek i troszkę poćwiczyć ... Dzięki Wam dowiedziałam się czemu zawsze miałam dużą dupę podczas mycia zębów robię przysiady ostatnio troszkę zaniedbała bo Anielka ale do porodu weszło mi tak w krew że odruchowo zaczynając szczotkować zęby robiłam przysiady (tak sobie tłumaczyło to że jakiś ruch i jakieś ćwiczenia poranna i wieczorna gimnastyka) |
|
|
|
#3575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas na Antosię ![]() ![]() Cytat:
![]() utrwalony czeski błąd. sorkiCytat:
nic bym nie chciała dostać. jak widzę chiński kicz (ze sklepu za 4 zł), który znajomi dostają, to mam mroczki przed oczami ale jeśli musiałabym dostać to coś oryginalnego związanego z miejscem (np. oliwki z Grecji, krem z Morza Martwego z Izraela, hiszpańską oliwę... nie mówię o ekstra wielkości czy cenie a o lokalności)Cytat:
![]() Cytat:
bo czasem trudno wyczuć. u nas np. kotek robi "nia, nia, nia"
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
BYou tak myślę może jakieś etui na pióro, dyfuzor z logo, tak myślę jakie my prezenty w firmie dajemy wino lub inny trunek w skrzyneczkach takich drewnianych z logo firmy, zestaw filiżanek,
Bo mi by mogli zasponsorować kolejną wycieczkę z większym rabatem, wiadomo samochodu mi nie kupią ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Ooo Pani bardzo dobry pomysł z tymi porduktam ![]() Jak nie boi się wręczać alko to mogą być wina z regionalnych winnic ... to takie extra
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-06 o 09:27 |
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może zaproszenie do spa? bon do sephory ? do empiku? ![]() tak serio to nie wiem...korzystam z biur i tam jakos specjalnej zachęty nie ma-oprócz tego wymienionego wcześniej .rzadnych dodatkowych atrakcji ,bez fanfar ,bez baloników ![]() ![]() ![]() może powinnam zacząć wymagac??? A może jakas zniżka dla stałego klienta? choć ja powinnam dostać grupową
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zacząć powoli odstawiać dziecko od uu i ni hu hu ona nie trawi mm łyczka weźmie i pluje na kilometr nie dziwię się bo nie dobre to i słodkie i co zrobić ??
A może jej wystraczy te 3 razy na dobę bo do tylu udaje mi się ograniczyć nieraz jest więcej jak jesteśmy gdzieś poza domem a ona cuduje z wodą więc daję cycka |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Najwazniejsze jest zadowolenie klienta z wycieczki - czyli musi byc odpowiednio dobrana - tylko wtedy wroci.
Moze karta stalego klienta i rabat na kolejny zakup, albo baza klientow z indywidualnym profilem (ulatwia wybor przy kolejnym zakupie), a z prezentow to przewodnik czy mapy wybranego miejsca. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ale sobie M. znalazl zajecie - lapie mnie za noge i gryzie o gotowaniu obiadu z przyklejonym M. do nogi to sobie moge zapomniec ![]() Poza tym lapie psa za ogon i tak biega za nim po domu - cwiczy juz do nart wodnych?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-06 o 09:39 |
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tys wariatka!!! ja bym krótko myła żeby ,bardzo krótko ![]() Cytat:
2.hehe to tak jak ja - wg mnie można jezdzic LM-em 3.dobry pomysł!
|
|
#3581 |
|
MBZ♥
|
Dziękuję Dziewczyny
Achna bo zapomniałam za słówka![]() Oliwko, ja się nie znam:/ Nestelle, hehe może powinnaś ![]()
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
tak właśnie zrobiłam dziś sniadania i pakowałam Nine do przedszkola(brała plecak na basen ,torby na gimnastykę itp.)
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() WOW. jesteś mega.Cytat:
WOW. mam jednak cycoholika... u nas minimum dobowe to 7 przystawień dajże dziecku coś jeść ( )to nie wiem czym
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-06 o 09:57 Powód: lit. |
||
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pani22ka;46321375
eee, wtedy to zwiększa koszty. to zamiast takich wolałabym tańszą wycieczkę. to nie wiem czym [/QUOTE]1. ale ja zartowałam 2. ML-em .
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolezanka pożyczyła od cioci i potem mi przed samym weselem o takie miałam tylko z drewna https://www.google.pl/search?q=kopyt...27%3B400%3B348Cytat:
może posiłek jakis gratis, albo wycieczka, przejażdzka lub tp. -coś co by mnie przekonało, że jednak ta firma, nie inna, bo tu jest cos gratis;D Za taką sama cenę, co w innych bez Gratisów;D mOje dziecko pięknie [pije z lovi 360 i to tego wielkiego-bez uchwytów, bo niedowiadczona matka taki kupiła, ale chwyta w 2 łapki i pije Chciałam dokupic uchwyty bo widziałam w E.LEclercu ale wydawały mi się jakies za wąskie, chociaz pisało,że to butelek i kubków lovi.Laski czyli 1 kapsulka dit D to za mało?mi pediatranic nie mowila, a ja nie pytałam...To, ze K. jest dziennie 2-3 godziny na dworze cos zmienia? |
|||
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daje jakna razie jednego kapsa a na dworze tez jest dużo . będę w przyszłym tyg.na szczepieniach to podpytam.
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale padlam z Jego zdziwienia. Genialne! (; Resztę poczytam potem... eh chyba że ktoś za mnie popracuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Pani no opcja jest, corunia za kilka lat jak Michas będzie w przedszkolu, ale gwarancji nie ma że będzie chciała w miejscu spać więc nie ma na co czekać
![]() Nestlle Kamil też ma niski głos, basowy. Ostatnio jak huczał na wszystkich idąc po parku to aż się ludzie bali nie wiem czy głos się dziedziczy ale ja też mam gruby Ja się samego szczepienia wcale nie boję tylko tych powikłań.. A Kamil tydzień temu dostał pieska na baterie który szczeka (miałam też jak byłam mała) więc od 6 rano dostawaliśmy nim po głowie bo musi skiała od rana być włączona. Wczoraj się zespół sesese ale Kamil się nauczył jak robi piesek "bał bał" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolezanka pożyczyła od cioci i potem mi przed samym weselem o takie miałam tylko z drewna https://www.google.pl/search?q=kopyt...27%3B400%3B348Cytat:
może posiłek jakis gratis, albo wycieczka, przejażdzka lub tp. -coś co by mnie przekonało, że jednak ta firma, nie inna, bo tu jest cos gratis;D Za taką sama cenę, co w innych bez Gratisów;D mOje dziecko pięknie [pije z lovi 360 i to tego wielkiego-bez uchwytów, bo niedowiadczona matka taki kupiła, ale chwyta w 2 łapki i pije Chciałam dokupic uchwyty bo widziałam w E.LEclercu ale wydawały mi się jakies za wąskie, chociaz pisało,że to butelek i kubków lovi.Laski czyli 1 kapsulka dit D to za mało?mi pediatranic nie mowila, a ja nie pytałam...To, ze K. jest dziennie 2-3 godziny na dworze cos zmienia? |
|||
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam wygooglować
heh... musi być wcześniej, co by menopauzę wyprzedziła... ![]() ![]() klask i:WOW!!!! super! a tak się o mowę martwiłaś!Czy ja wczoraj pisałam, że T. chętniej raczkuje niż chodzi? już nie. od 7ej rano 90% czasu spędza chodząc... co Roszkowi zajęło jedno popołudnie, T. miesiąc
|
|
#3591 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() No dzis nocka w miare, tylko dwie pobudki )Cytat:
i Brawo za skuteczne nocnikowanie Z kuchenka masakra nie jest tak zle ![]() Cytat:
Nie wiem czy daje jakies prezenty swoim klientom, bo my nigdy nic nie dostalismy, ale pamietam ze kiedys przy mnie babce ktora leciala do Indii dala jakis srodek dezyfekujacy do rak. Wiec moze takie drobne prezenciki przydatne w danym miejscu (mapa, mini przewodnik) Wlasnie kurier przyniosl mi buty Czekam jeszcze na bramke
|
||
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi na temat ćwiczeń Bzinka - super efekty u tej dziewczyny z bloga, ale ja się boję, że po przysiadach będę miała wielkie uda ![]() despa - hula hop wiem, że dobry, ale ja za cholerę nie umiem się nauczyć kręcić. Chciałabym wrócić do łyżworolek, ale niestety nie mam kiedy... Muszę pogadać z Tżtem i jakoś może dogadamy się co do wieczorów ![]() despa - fajnie, że mała jakoś się zaaklimatyzowała w żłobku. A. dostał dziś prezent od moich rodziców, mleko, pampersy i wór słoiczków, mama lubi takie prezenty ![]() ![]() Postaram się popołudniu coś ponadrabiać, bo teraz muszę ogarnąć chatę, podobno t. dziś wpada, a u nas syf
|
|
|
|
#3593 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo T zajęty czytaniem a R bieganiem R dziś nauczył się wchodzić na łozko - wcale mnie to Nie cieszy! co go tam przyciagneło ? Niny lampa w kształcie renifera zapalana dotykowo .siedzi i włacza i wyłacza,włacza i ...... Czy ja pisałam ze ma kręćka na punkcie lamp ???? nie ? to Wam mówie : ma takiego hopla ze wszędzie wyszukuje lampy ,stoi z paluszkiem w górze i " la-pa! la-pa! " i tak od kilku tygodni .gdzie kolwiek jesteśmy a zaczęło się niewinnie -od Was jak się chwaliłyscie ze Wasze brzdące pokazują . Mojemu to nie minęło ,wręcz się nasiliło ![]() Cytat:
jakie buty?
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
despa
Ciekawa jestem jak dzisiaj poszło w żłobku ![]() Fajne te kalosze macie Po ile w PL? Lilka drze mi właśnie teczkę Ale się na chwilę czymś zajęła, bo taka marudna... (edit: oczywiście darła teczkę jakies 3 h temu jak zaczęłam pisałanie posta) moderna dzięki za pamięć w kwestii grupy, ale nie mam fb : / Miałam o sprzątaniu napisać... Jak Wy to robicie, że udaje Wam się sprzątać na bieżąco, codziennie odkurzać czy kurze ścierać. I mieć czysto. I chodzić na spacery i gotować i prac i prasować. No jak?... Ja mam wrażenie, że mam wieczny syf. Jest coś w tym co trolla pisała - mam mały metraż, więc jak Lilkowe zabawki są wysypane na podłogę w pokoju (nawet kilka) to już nie ma jak przejść. Przy meblowaniu mieszkania myślałam jak tu zrobić tak, aby mieć mało rzeczy kurzozbierających na zewnątrz. Mam w salonie-pokoju dziennym-sypialnianym duuużą szafę 0 na nasze ubrania, ręczniki, pościel i inne duperele - i komodę z szafką pod TV - na papierologię, drukarkę, żeby na wierzchu nie leżała. Do tego półki na książki. I cały czas na komodzie coś leży, a to kubek, a to pilot, a to jakiś papier. Przedpokój wiecznie zagracony, bo mam małą szafkę na buty, wieszak na ubrania i wózek tam stoi. I wiecznie syf, bo buty porozwalane, na szafce jakieś graty leżą, które TŻ przynosi i tak leżą i leżą. Brakuje mi szafy na kurtki i buty i inne takie w przedpokoju. Ale czekam aż wózka się pozbędziemy... Więc widzę, że w małym metrażu naprawdę a. widać bałagan b. jest mało miejsc do schowania rzeczy, więc dużo lezy na wierzchu. I wracając do pytania... jak udaje Wam się ogarnąć wszystko z dzieckiem i jeszcze ćwiczyć/czytać książĸi./oglądać filmy....? My dzisiaj wstałyśmy o 6, najpierw przebieranki, śniadanie, potem zabawy, telefony, kuriery itd... potem pozmywałam z L. u nmogi w kuchni, sprzątnęłam na komodzie i L. maruder - więc jak już usnęła o 11.30 to ja szybko myć włosy, zrobić obiad i sama coś do zjedzenia sobie zrobiłam i siadłam na forum. I naprawdę czuję się zmęczona, jak L. wstanie to obiad, potem idziemy na spacer, wrócimy i zaraz będzie pora kolacji, potem spanie. Jak uśnie to ogarniam po obiedzie, kolacja, sprzątanie po kolacji, umycie podłóg w domu i kurcze się robi późno i mam ochotę zalegnąć przed kompem i iść spać. I tak dzień w dzień... I widzę, że odkurzanie dużo by dało, no ale to albo ja albo TŻ musi z L. na spacer pójść. Nawet myślałam o kupnie takiego odkurzacza co sam odkurza - ja bym na spacerze śmigała a on odkurzał... macie może? Drogie toto?
Edytowane przez cathlyn Czas edycji: 2014-05-06 o 13:17 |
|
|
|
#3597 | |||
|
Zakorzenienie
|
siostro
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak pięknie mówi Cytat:
I mimo tego, że to robię, to na bank nie mam czysto... choć jak T. zaczyna "czytać", ograniam klocki. jak zajmuje się klockami, układam książeczki. On mi często "pomaga". Szybkie gotowanie - daję radę przy T., większe: jak chłop wraca. Prasowanie: jak Michaś śpi lub jak chłop wraca. U mnie to jest kosztem czasu spędzanego z konkubentem & T.. On wraca z pracy i ogarnia Kichałka a ja działam.
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
pani
no właśnie ja też z tych samych względów codziennie wieczorem zmywam podłogę w mieszkaniu (odkurzać z wiadomych względów nie mogę), właśnie żeby L. nie zjadła czegoś. I żeby tej sierści tyle nie fruwało, bo jak się zbiera kłaczek to L. mi radośnie go wynajduje. Gotować muszę. Ale chciałabym tak mieć czyściutko... Ale może to takie moje wyobrażenie, że Wy macie idealnie czyste domy gdzie test białej rękawiczki by przeszedł bezbłędnie . I mimo, że bardzo chcę żeby było czysto-czysto, to nie daję rady, bo to zawsze jest kosztem chwili odpoczynku dla mnie. I wiecie co - nie prasuję. Mam w nosie, nie będę. Teraz musze się za ten balkon zabrać. L. śpi. A ja na forum...
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się czasem zastanawiam dlaczego.... nie chodzimy po mieszkaniu w butach, mieszkamy na IV p, zwierząt nie mamy, mopa/ścierę piorę raz w tygodniu...
|
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
Pocieszyłaś mnie
Dziecko mi śpi! Już 2 h Chyba sobie ciepłą herbatę z tej radości zrobię I wypiję ciepłą, a co!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

co przyciągnęłoby Was ponownie do biura podróży i skłoniłoby do polecenia tego biura znajomym? Co byście chciały dostać po kupieniu wycieczki?
ale przecież nie chodzi o żarty Strasburgera .wiec tak serio ... 

też się bałam:/i to bardzo ale za większe ryzyko uznałam niezaszczepienie.

za Emilkę
za motywację i chęć działania
i to jak....

o gotowaniu obiadu z przyklejonym M. do nogi to sobie moge zapomniec

)
I tak kminilam, kminilam... 
klask i:WOW!!!! super! a tak się o mowę martwiłaś!