|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mamusie, które zaliczyły udane wizyty i USG
Ja wczoraj przeglądałam rzeczy, które dostaliśmy od znajomych - znalazła się huśtawka z fisher price'a, tylko muszę wyprać siedzisko i pluszaki, ochraniacz na łóżeczko, waga dla niemowląt, żeby nie panikować podgrzewacz, sterylizator, pieluchy wielorazowe itd. itp. tż tylko znosił ze strychu, a ja do 21 to przeglądałam i padłam... siedzenie i machanie rękoma tak mnie zmęczyło dobrze, że znajoma taty przywiozła nam trochę małych ciuszków, bo byłoby słabo. Więcej jest od 9 miesięcy... teraz już wiem, ile czego mam, to muszę wparować do paru lumpków i zaangażować matule Byłam też wczoraj zapisać się do nowego lekarza. Położna ze szpitala, która tam pracuje już mnie kojarzy i w Dzień Matki mam wizytę ![]() Do dziewczyn, które zamawiały zamiast parasolki daszki do budki - macie to już w domku? Dopasowywałyście do gondoli? Zastanawiam się nad tym, bo znając moje szczęście będę o wszystko zahaczać tą cholerną parasolką ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Nie dostałam
[/QUOTE]Ja już mam za sobą jedną kontrolę z Zusu. Tyle ze wtedy bylam na zwolnieniu od chirurga bo porządnie "rozwaliłam" rączke i jak weszłam do pokoju to kobitka tylko wzieła odpisy dokumentów od lekarzy, spojrzała na ręke, cos tam odklepała na kompie i po sprawie. mam nadzieje ze jutro tez pojdzie gładko
|
|
|
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciąży nie da się udawać
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
No my leżymy skurczy nadal brak więc jupi!!! No i to też moje pierwsze zwolnienie ciążowe i to szpitalne...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-05-06 o 10:52 |
|
|
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie najlepsze było to, że w pon. w południe poszłam podpisać i przedłużyć umowę, a wieczorem wylądowałam w szpitalu ![]() Wczoraj byłam zanieść l4 i się tłumaczyłam - wiadomo, nikogo do szpitala z własnej woli nie biorą, więc nikt krzywo nie patrzył
|
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosiłam babcie by wczoraj choc 1 obrazek pokolowac - nie pokolorował bo czasu nie było bo wujostwo było a w czym to ku... rde przeszkadzało niewiem mozna było przy nich małego posadzic a nie przed telewizorem lub komputerem zwłaszcza ze ciocia lubi z nim rozmawiac itp. szlak mnie trafia. Ja niestety rano gabrys do przedszkola a ja na 13 w pracy do 20 wracam na 21 wiec kolacja bajka/kołysanka i spanie. Więc czasu mało a wieczorem bnie bede go meczyc to juz nie czas na nauke dziecko leci ze zmeczenia przez rece czasami albo marudzi. zostaje mi sobota niedziela i to nie zawsze.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać.. odwożę dzisiaj tżta na lotnisko
idę prasować pierwszą partię ciuszków ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
u nas trzeba tylko chusteczki nawilżane i rożek, a tak to oni wszystko dają (tzn dla dziudziusia) ale mam obiekcje co do ciuszków szpitalnych i wezmę w razie co swoje nawet położna mówiła, że lepiej jest rodzić w szpitalnej koszuli, bo nasza i tak byłaby do wyrzucenia |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Państwowy... ten, w którym teraz leżałam nie wiem, jak to będzie, a przez swoje gapiostwo zapomniałam zapytać na oddziale, bo myślę, czy wytrwam do 2 czerwca i początku szkoły rodzenia, żeby pomęczyć położną
|
|
|
|
|
#1241 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dziękujęCytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale za to Tż przeszczęśliwy i mówi do mnie wczoraj, że on nawet nie brał pod uwagę dziewczynki jak wtedy gin powiedział, że może jednak córa będzieCytat:
![]() Cytat:
__ Dzień dobry ![]() U nas pogoda nie rozpieszcza oby tylko nie zaczęło padać ![]() Synek od rana okopuje mi wszystko co się da ![]() chyba spróbuję go nagrać może się uda
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||||||
|
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
witam Dziewczyny!
widziałam, że pisałyście o pampersach, czy dają w szpitalu. U nas trzeba zabrać ok 15 sztuk, tak mówiła położona na szkole rodzenia, ale jak nie będzie się miało to dadzą, tylko fajnie jest jak się później zostawi w szpitalu, w sensie "odda", to co się dostało. Tak samo z podkładami porodowymi itp, ale ja to rozumiem, bo szpital jak każda firma zmuszany jest do oszczędności. Położna nawet mówiła, że jeśli nie ogolimy krocza w domu, to one bez problemu to zrobią i że super by było, jakby mieć np swoją maszynkę, albo po prostu dołożyć później do ich puli... a właśnie, będziecie się zgadzać na lewatywę i nacinanie? ja zamierzam zgodzić się na wszystko, co może mi pomóc, w końcu będę tam w rękach doświadczonych osób, ale wiem, że dużo dziewczyn nie zgadza się na te dwie rzeczy...
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę, czy tż wpadnie na genialny pomysł i obdaruje mnie czymś na Dzień Matki
w końcu Dziecia noszę, kopniaki wytrzymuje, kłucia w szpitalu też, to coś mi się należy ja już szukam jakiejś koszulki z okazji Dnia Ojca, ale już się nie opłaca kupować koszulek typu 'przyszły tata', teraz to już konkretnie - super tata ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
nacinanie... temat drażliwy czekam na SR i opinie położnych
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
framboise, teraz w wielu szpitalach stawia się już na ochronę krocza i nie jest to takie "taśmowe", że wszystkie nacinane i koniec
Ja się w kwestii "chcenia" nie wypowiadam, bo nie dotyczy mnie
|
|
#1245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ze przyjmuje 20% błędy glukometru wtedy rzeczywiście ok 70 na czczo to najlepiej, ale ja nigdy nie miałam mniej niż 77 , poza tym im dłuższa przerwa między kolacja a śniadaniem tym większy cukier na czczo bo o którejś w nocy jest bardzo duży spadek cukru i wtedy wątroba go wytwarza. Przeczytałam chyba już wszystkie możliwe info o cukrzycy ciazowej... oczywiście nie neguje decyzji twojej lekarki i też nie wiem czy kombinowalyscie z dieta czy od razu dała ci insuline... wydaje mi się ze dzisiaj lekarze idą na latwizne i jeszcze jakieś profity czerpią z przepisywania tej insuliny... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z miasta
Pojechałam specjalnie po wyniki a tam ambulatorium zamknięte![]() Wpadłam też do lumpka, ale tylko 3 czy 4 sztuki kupiłam. Patrzę na te ciuszki, które już mam i stwierdzam, że dobrze by bylo jakbym bliźniaki urodziła- troche niebieskiego, trochę różowego (nie wiem jak to zrobiłam, przecież cały czas kupowałam neutralne ) No i kupiłam sobie szlafrok i koszulę jedną. Takie mówiąc szczerze badziewie, ale kupiłam z myślą, że jak pobrudzę w szpitalu od krwi to wyrzucę. a co do tego czy trzeba mieć swoje pieluszki to pojęcia nie mam jak to jest u nas w szpitalu, ale zamierzam się dowiedzieć na szkole rodzenia. |
|
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na SR mówili, że bez potrzeby nie nacinają, ale czasami jak widzą, że ma masakrycznie popękać, to lepiej naciąć. Dlatego byłam ciekawa Waszych zdań na ten temat z tą lewatywą, to też będę się czuła chyba bardziej komfortowo, jak mi to jednak zrobią...
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm wody spadaja, na szczęście miałam w miarę na początku. Oby jeszcze 2 dni wytrzymała... Albo Sn albo cesarka. Już mi wszystko jedno byle bezpiecznie było. Czekam na kolejne ktg. Ehh life.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pozdrawiamy z nad jeziora synek śpi w wózku a ja na kocyku czytam książkę pogoda cudna na takie coś
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze rozumiem, że w tym tygodniu rodzisz?
|
|
|
|
#1252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy jak wody będa sie regenerować i czy zakażenie mi nie wejdzie. Od wczoraj zmalały mi wody o 2 jednostki. Czyli mam 9,5 małowodzie to 5,6 a do tego nie chca dopuścić. Czyli gdyby wody spadały w tym samtm tempie to mamy 2 dni...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Zobaczymy Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O goleniu nie było mowy, ale ja sie chyba przed wyjazdem do szpitala ogolę - o ile zdążę. Maszynkę jednorazową zamierzam sobie do kosmetyczki i tak wrzucić. Cytat:
|
||
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Kochana! Trzymaj się mocno i dzielnie Jagoda jest silna Nautiz, ja bym z goleniem nie szalała, bo nigdy nie wiadomo czy poród nie skończy się cc. Ja na przykład przy planowanym cięciu mam nie golić się 2 tygodnie przed porodem Z tego właśnie powodu w większości szpitali nie ma już czegoś takiego jak obowiązkowe golenie
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-06 o 14:40 |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea trzymam mocno kciuki
Co do golenia. U mnie w szptalu jest tak- jeśli się sama nie ogolisz, zrobią to położne. Mówię o porodzie sn. Jak jest z cesarką nie wiem. |
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Celebrinfea kciuki trzymam..
Boniu ale to szybko poszło u ciebie.. Moje dzieciątko dziś mi troszke odpuściło i ból mniejszy.. A na dodatek mniej się kręci.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

podgrzewacz, sterylizator, pieluchy wielorazowe itd. itp.
tż tylko znosił ze strychu, a ja do 21 to przeglądałam i padłam... siedzenie i machanie rękoma tak mnie zmęczyło 

bo u nas coś ok 20 jest z przydziału, nam to starczyło, dopiero jak synek poszedł pod lampy trzeba było dowiexć.

nie wiem, jak to będzie, a przez swoje gapiostwo zapomniałam zapytać na oddziale, bo myślę, czy wytrwam do 2 czerwca i początku szkoły rodzenia, żeby pomęczyć położną 

czekam na SR i opinie położnych
Pojechałam specjalnie po wyniki a tam ambulatorium zamknięte