Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 10:22   #1231
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Mamusie, które zaliczyły udane wizyty i USG

Ja wczoraj przeglądałam rzeczy, które dostaliśmy od znajomych - znalazła się huśtawka z fisher price'a, tylko muszę wyprać siedzisko i pluszaki, ochraniacz na łóżeczko, waga dla niemowląt, żeby nie panikować podgrzewacz, sterylizator, pieluchy wielorazowe itd. itp. tż tylko znosił ze strychu, a ja do 21 to przeglądałam i padłam... siedzenie i machanie rękoma tak mnie zmęczyło
dobrze, że znajoma taty przywiozła nam trochę małych ciuszków, bo byłoby słabo. Więcej jest od 9 miesięcy... teraz już wiem, ile czego mam, to muszę wparować do paru lumpków i zaangażować matule

Byłam też wczoraj zapisać się do nowego lekarza. Położna ze szpitala, która tam pracuje już mnie kojarzy i w Dzień Matki mam wizytę 13 maja jeszcze pójdę do poprzedniego, bo braknie mi luteiny i nospy

Do dziewczyn, które zamawiały zamiast parasolki daszki do budki - macie to już w domku? Dopasowywałyście do gondoli? Zastanawiam się nad tym, bo znając moje szczęście będę o wszystko zahaczać tą cholerną parasolką

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zzuzzik Pokaż wiadomość
siemanko

Karolinek_ czyżbyś dostała zaproszenie na wizytę do ZUSu??
Tak się składa ze ja ide jutro rano na wezwanie, ale to chyba dlatego ze ogólnie na L4 jestem od sierpnia 2013 najpierw od chirurga, a potem ciaglosc od ginekologa i wlasnie konczy mi się przyzwolony termin chorowania 9mc-y na L4, a ze wypisałam wniosek o świadzcenie rehabilitacyjne (płatne do dnia porodu tak jakbym byla na L4) to chyba chca sprawdzic czy np nie udaję ciąży zobaczymy co powiedza mi jutro.
Nie dostałam w ciąży to moje pierwsze l4 i to poszpitalne. Teraz miesiąc, a potem się zobaczy. A pytałam tylko z ciekawości, jak to wygląda
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 10:31   #1232
zzuzzik
Przyczajenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Nie dostałam w ciąży to moje pierwsze l4 i to poszpitalne. Teraz miesiąc, a potem się zobaczy. A pytałam tylko z ciekawości, jak to wygląda [/QUOTE]

Ja już mam za sobą jedną kontrolę z Zusu. Tyle ze wtedy bylam na zwolnieniu od chirurga bo porządnie "rozwaliłam" rączke i jak weszłam do pokoju to kobitka tylko wzieła odpisy dokumentów od lekarzy, spojrzała na ręke, cos tam odklepała na kompie i po sprawie. mam nadzieje ze jutro tez pojdzie gładko
zzuzzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 10:34   #1233
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Ja już mam za sobą jedną kontrolę z Zusu. Tyle ze wtedy bylam na zwolnieniu od chirurga bo porządnie "rozwaliłam" rączke i jak weszłam do pokoju to kobitka tylko wzieła odpisy dokumentów od lekarzy, spojrzała na ręke, cos tam odklepała na kompie i po sprawie. mam nadzieje ze jutro tez pojdzie gładko
Wszystko będzie ok ciąży nie da się udawać
Stary 2014-05-06, 10:51   #1234
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No my leżymy skurczy nadal brak więc jupi!!! No i to też moje pierwsze zwolnienie ciążowe i to szpitalne...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-05-06 o 10:52
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 10:57   #1235
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No my leżymy skurczy nadal brak więc jupi!!! No i to też moje pierwsze zwolnienie ciążowe i to szpitalne...

No to super!!
U mnie najlepsze było to, że w pon. w południe poszłam podpisać i przedłużyć umowę, a wieczorem wylądowałam w szpitalu
Wczoraj byłam zanieść l4 i się tłumaczyłam - wiadomo, nikogo do szpitala z własnej woli nie biorą, więc nikt krzywo nie patrzył
Stary 2014-05-06, 11:08   #1236
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a u Was w szpitalu nie dają pieluch na początek bo u nas coś ok 20 jest z przydziału, nam to starczyło, dopiero jak synek poszedł pod lampy trzeba było dowiexć.
u nas dają pampersy ale jest tak, że przy wyjściu zostawia się ok 5 swoich, oczywiście jak ktoś nie chce to nie zostawia..

Cytat:
Czy wy też macie problemy ze spaniem w nocy? i tu nie chodzi mi o to że dzieciaczki w brzuszku się wiercą czy cos tylko obudze sie np o 1 w nocy i dwie godziny nie moje-nie moge zasnąć.... i tak od kilkunastu dni... masakra, a rano jak zadzwoni budzik i mam wstac to sie czuje jakby mi ktos w pysk strzelił
ja tak mam ale o innych porach.. budzę się pomiędzy 4-6 nie śpię z 1-2 h a potem zasypiam.. dzisiaj np. obudziłam się o 5, poszłam spać po 6 i wstałam przed 10
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:11   #1237
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
viki_22_83: przypomniało mi się że jeszcze Tobie miałam odpisać, mój synek ma 4 lata skończone a córka dwa, synek widać że zdolny matematycznie jest, ale do pisania...
Hejka Memory przetestowane ale sie porozklejało, siostra kupiła rummikub. Gabryś do 10 liczyć umie ale jak ma ułożyc cyferki to przy 6 , 7 juz sie gubi, wierszyki czasami cos powie z przedszkola sam z siebie przybiegnie niestety bardziej reklamy cytuje i z nich piosenki z mini mini. Ogólnie jest zdolny ale nie mam jak go przypilnować by troszkę posiedział porysował itp. Lubi za to lego wczesniej z instrukcją teraz sam projektuje autka. Zna wszystkie kołysanki jakie mu śpiewam ale sam całej nie zaśpiewa od początku do końca trzeba podpowiadac.
Prosiłam babcie by wczoraj choc 1 obrazek pokolowac - nie pokolorował bo czasu nie było bo wujostwo było a w czym to ku... rde przeszkadzało niewiem mozna było przy nich małego posadzic a nie przed telewizorem lub komputerem zwłaszcza ze ciocia lubi z nim rozmawiac itp. szlak mnie trafia.
Ja niestety rano gabrys do przedszkola a ja na 13 w pracy do 20 wracam na 21 wiec kolacja bajka/kołysanka i spanie. Więc czasu mało a wieczorem bnie bede go meczyc to juz nie czas na nauke dziecko leci ze zmeczenia przez rece czasami albo marudzi. zostaje mi sobota niedziela i to nie zawsze.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:17   #1238
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
u nas dają pampersy ale jest tak, że przy wyjściu zostawia się ok 5 swoich, oczywiście jak ktoś nie chce to nie zostawia..
U nas trzeba mieć wszystko... ubranka, pampersy, chusteczki, kocyk/rożek, nawet wymagają 10 pieluch tetrowych, ale po co...
Stary 2014-05-06, 11:20   #1239
Fame
Zakorzenienie

zapomniałam napisać.. odwożę dzisiaj tżta na lotnisko pociechą jest to, że za 3 tyg wraca, to nie tak długo, ale po ostatniej wizycie boję się, że urodzę bez niego

idę prasować pierwszą partię ciuszków

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
U nas trzeba mieć wszystko... ubranka, pampersy, chusteczki, kocyk/rożek, nawet wymagają 10 pieluch tetrowych, ale po co...
a to państwowy szpital?
u nas trzeba tylko chusteczki nawilżane i rożek, a tak to oni wszystko dają (tzn dla dziudziusia) ale mam obiekcje co do ciuszków szpitalnych i wezmę w razie co swoje
nawet położna mówiła, że lepiej jest rodzić w szpitalnej koszuli, bo nasza i tak byłaby do wyrzucenia
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:23   #1240
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać.. odwożę dzisiaj tżta na lotnisko pociechą jest to, że za 3 tyg wraca, to nie tak długo, ale po ostatniej wizycie boję się, że urodzę bez niego

idę prasować pierwszą partię ciuszków

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

a to państwowy szpital?
u nas trzeba tylko chusteczki nawilżane i rożek, a tak to oni wszystko dają (tzn dla dziudziusia) ale mam obiekcje co do ciuszków szpitalnych i wezmę w razie co swoje
nawet położna mówiła, że lepiej jest rodzić w szpitalnej koszuli, bo nasza i tak byłaby do wyrzucenia
za odwózkę tżta... akurat te trzy tygodnie upłyną pod znakiem prasowania, prania i układania, więc nawet nie zauważysz, a już będzie z powrotem

Państwowy... ten, w którym teraz leżałam nie wiem, jak to będzie, a przez swoje gapiostwo zapomniałam zapytać na oddziale, bo myślę, czy wytrwam do 2 czerwca i początku szkoły rodzenia, żeby pomęczyć położną
Stary 2014-05-06, 11:50   #1241
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

Joanna, Roksanka wy nie szalejcie z wypróbowaniem laktatora bo stymulacja sutków w ten sposób pobudza macice do skurczow, daje "znak-sygnał" że już czas... także dziolchy po 1 laktator mozna sprawdzić poprzez wlozenie palca np, a po 2 siare każda z nas będzie mieć, bez obaw! Przy czym doradczyni laktacyjna na warsztatach, jak pisałam ostatnio, mówiła że ilości siary są bardzo małe (i jest bardzo ważna dla dzidzi). Dla porównania u mnie w 1szej ciąży siara pojawiła się gdzie w połowie ciąży i juz do końca zaznaczala symbolicznie swoją obecność na staniku, w tej ciąży pojawiła się w minimalnych ilościach może ze 2 razy do tej pory... Także nie ma reguły, wcale nie musi jej być w ciąży, musi być po porodzie
Roksanka a poza tym gratki dobrych wieści
Ja tylko raz spróbowałam już więcej nie mam zamiaru i dziękuję

Cytat:
KTG jest niezłe skurcze minimalne około 10-15 ale i tak przeciekam. Trzymajcie kciuki coby sie szyjka obnizyla

: kciuki:

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Mój twierdzi, że do szpitala przyjdzie jak będzie po wszystkim. I już wie, że na pewno będzie w pracy! hahah
To co w końcu będzie skoro "odkleił się dzwoneczek"? Chłopak czy dziewczynka?
No i super, że szyjka trzyma się twardo
Chłopak odkleił się w sensie od poprzedniej wizyty,bo wtedy gdzieś się zawieruszył i przykleił a wczoraj już się majtał

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witajcie z rana, mi się dzisiaj znowu poród śnił - tym razem cc i jaka była moja pierwsza myśl?? -mogłam zamówić wczoraj ten fotelik a teraz to nie wiem czy dojdzie :P

Roksanka super że wizyta ok - no i super że synek ale teściowa może nadal będzie miała nadzieje na córeczke :P
Wiesz była zawiedziona jak jej powiedziałam, widziałam po jej minie ale za to Tż przeszczęśliwy i mówi do mnie wczoraj, że on nawet nie brał pod uwagę dziewczynki jak wtedy gin powiedział, że może jednak córa będzie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a u Was w szpitalu nie dają pieluch na początek bo u nas coś ok 20 jest z przydziału, nam to starczyło, dopiero jak synek poszedł pod lampy trzeba było dowiexć.
Tam gdzie chcę rodzić to chyba dają prawie wszystko,ale pampersy po wyjściu dziewczyny dają z tego co słyszałam

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Gratuluje wszystkich wizyt
Ja odwiedzilam rano diabetologa i dostalam insuline :/ 2 x dziennie.
Juz mam pierwsze klucie za soba :/
będzie dobrze a dużo miałaś cukry powyżej normy, że dali Ci insulinę?

__
Dzień dobry

U nas pogoda nie rozpieszcza oby tylko nie zaczęło padać
Synek od rana okopuje mi wszystko co się da chyba spróbuję go nagrać może się uda

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:02   #1242
framboise87
Raczkowanie

witam Dziewczyny!

widziałam, że pisałyście o pampersach, czy dają w szpitalu. U nas trzeba zabrać ok 15 sztuk, tak mówiła położona na szkole rodzenia, ale jak nie będzie się miało to dadzą, tylko fajnie jest jak się później zostawi w szpitalu, w sensie "odda", to co się dostało. Tak samo z podkładami porodowymi itp, ale ja to rozumiem, bo szpital jak każda firma zmuszany jest do oszczędności. Położna nawet mówiła, że jeśli nie ogolimy krocza w domu, to one bez problemu to zrobią i że super by było, jakby mieć np swoją maszynkę, albo po prostu dołożyć później do ich puli...

a właśnie, będziecie się zgadzać na lewatywę i nacinanie?
ja zamierzam zgodzić się na wszystko, co może mi pomóc, w końcu będę tam w rękach doświadczonych osób, ale wiem, że dużo dziewczyn nie zgadza się na te dwie rzeczy...
Stary 2014-05-06, 12:09   #1243
Karolinek_
Raczkowanie

Tak sobie myślę, czy tż wpadnie na genialny pomysł i obdaruje mnie czymś na Dzień Matki w końcu Dziecia noszę, kopniaki wytrzymuje, kłucia w szpitalu też, to coś mi się należy ja już szukam jakiejś koszulki z okazji Dnia Ojca, ale już się nie opłaca kupować koszulek typu 'przyszły tata', teraz to już konkretnie - super tata

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
ja zamierzam zgodzić się na wszystko, co może mi pomóc, w końcu będę tam w rękach doświadczonych osób, ale wiem, że dużo dziewczyn nie zgadza się na te dwie rzeczy...
Jeżeli chodzi o lewatywę, to ja się będę czuła bardziej komfortowo nacinanie... temat drażliwy czekam na SR i opinie położnych
Stary 2014-05-06, 12:51   #1244
mamaya
Zakorzenienie

framboise, teraz w wielu szpitalach stawia się już na ochronę krocza i nie jest to takie "taśmowe", że wszystkie nacinane i koniec

Ja się w kwestii "chcenia" nie wypowiadam, bo nie dotyczy mnie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 13:07   #1245
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Ja tylko raz spróbowałam już więcej nie mam zamiaru i dziękuję

: kciuki:

Chłopak odkleił się w sensie od poprzedniej wizyty,bo wtedy gdzieś się zawieruszył i przykleił a wczoraj już się majtał

Wiesz była zawiedziona jak jej powiedziałam, widziałam po jej minie ale za to Tż przeszczęśliwy i mówi do mnie wczoraj, że on nawet nie brał pod uwagę dziewczynki jak wtedy gin powiedział, że może jednak córa będzie

Tam gdzie chcę rodzić to chyba dają prawie wszystko,ale pampersy po wyjściu dziewczyny dają z tego co słyszałam

będzie dobrze a dużo miałaś cukry powyżej normy, że dali Ci insulinę?

__
Dzień dobry

U nas pogoda nie rozpieszcza oby tylko nie zaczęło padać
Synek od rana okopuje mi wszystko co się da chyba spróbuję go nagrać może się uda
Na czczo zawsze 90-100 a po śniadaniu 125-150 i dlatego mam insulinę przed śniadaniem i wieczorem przed snem dlugodzialajaca. Lekarka stwierdziła ze u kobiet w ciąży na czczo to najlepiej jak jest ok 60-70.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 13:28   #1246
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Na czczo zawsze 90-100 a po śniadaniu 125-150 i dlatego mam insulinę przed śniadaniem i wieczorem przed snem dlugodzialajaca. Lekarka stwierdziła ze u kobiet w ciąży na czczo to najlepiej jak jest ok 60-70.
To ta lekarka dziwna.... ja nigdy takich nie miałam - nawet na poczatku ciazy... poza tym jak ma się na czczo 60 - 70 a później do 120 to skok jest bardzo wysoki, lepszy większy cukier np 80 kilka i później niższy skok do 120... dlatego cukier po posilkach powinien być między 90-120 jak ma się niższy to też źle. Nie kazała ci np zamienić sniadan? Albo nie pytała o której jesz nocny posiłek? ja jak zjem około 22 to cukier na czczo zawsze ładniejszy niż jak zjem o 20 lub 21
Chyba ze przyjmuje 20% błędy glukometru wtedy rzeczywiście ok 70 na czczo to najlepiej, ale ja nigdy nie miałam mniej niż 77 , poza tym im dłuższa przerwa między kolacja a śniadaniem tym większy cukier na czczo bo o którejś w nocy jest bardzo duży spadek cukru i wtedy wątroba go wytwarza.
Przeczytałam chyba już wszystkie możliwe info o cukrzycy ciazowej... oczywiście nie neguje decyzji twojej lekarki i też nie wiem czy kombinowalyscie z dieta czy od razu dała ci insuline... wydaje mi się ze dzisiaj lekarze idą na latwizne i jeszcze jakieś profity czerpią z przepisywania tej insuliny...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-06, 13:33   #1247
svelta
Rozeznanie

Wróciłam z miasta Pojechałam specjalnie po wyniki a tam ambulatorium zamknięte
Wpadłam też do lumpka, ale tylko 3 czy 4 sztuki kupiłam. Patrzę na te ciuszki, które już mam i stwierdzam, że dobrze by bylo jakbym bliźniaki urodziła- troche niebieskiego, trochę różowego (nie wiem jak to zrobiłam, przecież cały czas kupowałam neutralne)
No i kupiłam sobie szlafrok i koszulę jedną. Takie mówiąc szczerze badziewie, ale kupiłam z myślą, że jak pobrudzę w szpitalu od krwi to wyrzucę.
a co do tego czy trzeba mieć swoje pieluszki to pojęcia nie mam jak to jest u nas w szpitalu, ale zamierzam się dowiedzieć na szkole rodzenia.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 13:55   #1248
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
framboise, teraz w wielu szpitalach stawia się już na ochronę krocza i nie jest to takie "taśmowe", że wszystkie nacinane i koniec

Ja się w kwestii "chcenia" nie wypowiadam, bo nie dotyczy mnie
wiem właśnie, że jest ta ochrona, dlatego byłam ciekawa na SR mówili, że bez potrzeby nie nacinają, ale czasami jak widzą, że ma masakrycznie popękać, to lepiej naciąć. Dlatego byłam ciekawa Waszych zdań na ten temat

z tą lewatywą, to też będę się czuła chyba bardziej komfortowo, jak mi to jednak zrobią...
Stary 2014-05-06, 13:59   #1249
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Hm wody spadaja, na szczęście miałam w miarę na początku. Oby jeszcze 2 dni wytrzymała... Albo Sn albo cesarka. Już mi wszystko jedno byle bezpiecznie było. Czekam na kolejne ktg. Ehh life.

Stary 2014-05-06, 14:17   #1250
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Pozdrawiamy z nad jeziora synek śpi w wózku a ja na kocyku czytam książkę pogoda cudna na takie coś
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 14:21   #1251
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Hm wody spadaja, na szczęście miałam w miarę na początku. Oby jeszcze 2 dni wytrzymała... Albo Sn albo cesarka. Już mi wszystko jedno byle bezpiecznie było. Czekam na kolejne ktg. Ehh life.

Dobrze rozumiem, że w tym tygodniu rodzisz?
Stary 2014-05-06, 14:28   #1252
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Celebrinfea Jak to? Decyzja jakaś zapadła konkretna? Trzymam kciuki, musi być dobrze
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 14:34   #1253
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Zobaczymy jak wody będa sie regenerować i czy zakażenie mi nie wejdzie. Od wczoraj zmalały mi wody o 2 jednostki. Czyli mam 9,5 małowodzie to 5,6 a do tego nie chca dopuścić. Czyli gdyby wody spadały w tym samtm tempie to mamy 2 dni...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Zobaczymy

Stary 2014-05-06, 14:35   #1254
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
witam Dziewczyny!

widziałam, że pisałyście o pampersach, czy dają w szpitalu. U nas trzeba zabrać ok 15 sztuk, tak mówiła położona na szkole rodzenia, ale jak nie będzie się miało to dadzą, tylko fajnie jest jak się później zostawi w szpitalu, w sensie "odda", to co się dostało. Tak samo z podkładami porodowymi itp, ale ja to rozumiem, bo szpital jak każda firma zmuszany jest do oszczędności. Położna nawet mówiła, że jeśli nie ogolimy krocza w domu, to one bez problemu to zrobią i że super by było, jakby mieć np swoją maszynkę, albo po prostu dołożyć później do ich puli...

U mnie lewatywy nie robią a co do nacinania - ja zamierzam sie oczywiście zgodzić. Rozmawiałam z położną ze szpitala w którym chcę rodzić, tam stosuje sie ochronę krocza, także jeśli sie uda to chciałabym je chronić, jeśli będzie wiadomo, że ma mocno popękać to nacinamy.

O goleniu nie było mowy, ale ja sie chyba przed wyjazdem do szpitala ogolę - o ile zdążę. Maszynkę jednorazową zamierzam sobie do kosmetyczki i tak wrzucić.

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, czy tż wpadnie na genialny pomysł i obdaruje mnie czymś na Dzień Matki w końcu Dziecia noszę, kopniaki wytrzymuje, kłucia w szpitalu też, to coś mi się należy ja już szukam jakiejś koszulki z okazji Dnia Ojca, ale już się nie opłaca kupować koszulek typu 'przyszły tata', teraz to już konkretnie - super tata

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jeżeli chodzi o lewatywę, to ja się będę czuła bardziej komfortowo nacinanie... temat drażliwy czekam na SR i opinie położnych
Ja w dzień Matki mam imieniny więc mniej niż dwóch prezentów nie przyjmuję
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 14:36   #1255
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie dobrze Kochana! Trzymaj się mocno i dzielnie
Jagoda jest silna

Nautiz, ja bym z goleniem nie szalała, bo nigdy nie wiadomo czy poród nie skończy się cc. Ja na przykład przy planowanym cięciu mam nie golić się 2 tygodnie przed porodem Jest wtedy dużo mniejsze ryzyko wdania się zakażenia czy też zapalenia mieszka włosowego etc.
Z tego właśnie powodu w większości szpitali nie ma już czegoś takiego jak obowiązkowe golenie

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-05-06 o 14:40
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 14:39   #1256
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
To ta lekarka dziwna.... ja nigdy takich nie miałam - nawet na poczatku ciazy... poza tym jak ma się na czczo 60 - 70 a później do 120 to skok jest bardzo wysoki, lepszy większy cukier np 80 kilka i później niższy skok do 120... dlatego cukier po posilkach powinien być między 90-120 jak ma się niższy to też źle. Nie kazała ci np zamienić sniadan? Albo nie pytała o której jesz nocny posiłek? ja jak zjem około 22 to cukier na czczo zawsze ładniejszy niż jak zjem o 20 lub 21
Chyba ze przyjmuje 20% błędy glukometru wtedy rzeczywiście ok 70 na czczo to najlepiej, ale ja nigdy nie miałam mniej niż 77 , poza tym im dłuższa przerwa między kolacja a śniadaniem tym większy cukier na czczo bo o którejś w nocy jest bardzo duży spadek cukru i wtedy wątroba go wytwarza.
Przeczytałam chyba już wszystkie możliwe info o cukrzycy ciazowej... oczywiście nie neguje decyzji twojej lekarki i też nie wiem czy kombinowalyscie z dieta czy od razu dała ci insuline... wydaje mi się ze dzisiaj lekarze idą na latwizne i jeszcze jakieś profity czerpią z przepisywania tej insuliny...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Ostatni posiłek jem o 22, zrobiliśmy dokładny przegląd wynikow i tego jak jem i taka była decyzja.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 14:46   #1257
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Ja w dzień Matki mam imieniny więc mniej niż dwóch prezentów nie przyjmuję
Bardzo dobre podejście
Stary 2014-05-06, 14:48   #1258
svelta
Rozeznanie

Celebrinfea trzymam mocno kciuki

Co do golenia. U mnie w szptalu jest tak- jeśli się sama nie ogolisz, zrobią to położne. Mówię o porodzie sn. Jak jest z cesarką nie wiem.
Stary 2014-05-06, 15:01   #1259
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy jak wody będa sie regenerować i czy zakażenie mi nie wejdzie. Od wczoraj zmalały mi wody o 2 jednostki. Czyli mam 9,5 małowodzie to 5,6 a do tego nie chca dopuścić. Czyli gdyby wody spadały w tym samtm tempie to mamy 2 dni...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Zobaczymy

Trzymam kciuki.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:15   #1260
simka234
Wtajemniczenie

Celebrinfea kciuki trzymam..
Boniu ale to szybko poszło u ciebie..

Moje dzieciątko dziś mi troszke odpuściło i ból mniejszy..
A na dodatek mniej się kręci..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości