|
|
#751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie Majka już od dwóch tygodni budzi się raz tylko w nocy później śpi do 7-8 dostaje kolejną butlę i leżymy sobie u Nas w łóżku do jakiejś 9-10 ![]() Dziewczyny ktorych maluchy już się przekręcają powiedzcie czy wasze dzieciaczki same ukladają rączki pod główkę bo Majka sama z siebie tak rączek nie ułoży |
||
|
|
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
TeQiba do dzieła
Cytat:
Cytat:
![]() Na więcej nie mam czasu spadam.
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
teQiba dziewczyny mają rację- kp siedzi w głowie
Ja się tak wzbraniałam przed smoczkiem. Ubzdurałam sobie, że smoczek to zło- krzywi zgryz, dziecko będzie później mówić i inne bzdury. Przez pierwszy miesiąc walczyłam i nie dałam smoka, potem skapitulowałam i to była bardzo dobra decyzja. Hania się uspokaja, szybciej zasypia w dzień, a smoczka i tak mało uzywa bo jak uśnie to wypluwa, w nocy nie potrzebuje, jak nie śpi to też nie używa Nie było sensu się wzbraniać. Poza tym ostatnio lekarz nam powiedział, że smoczek nawet pomaga rozwijać mięśnie rzuchwy, i dzieci mają łatwiejszą mowę potem, zgryzu też nie krzywią bo do 6-7 miesiąca nie mają zębów więc nie ma co krzywić. Oczywiście ze smoczkiem nie można przesadzać i dawać 20h na dobę, czy ciągle zapychać nim dziecko szczególnie starsze, ale jako uspakajacz smoczek krzywdy nie zrobi
|
#754 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Kate - Kacper tez uwielbia robaka sassy Wlasnie na niego krzyczy ![]() Dzieki ze o nim napisalas - jak bedziesz miala jeszcze jakies fajne gadzety to pisz
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest z nami na macie w wózku i foteliku bez Sassy nigdzie nie idziemy
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka pozdrawia wizażowe ciotki
![]() Zmykamy na spacer, więc na dłużej zajrzę później
|
#757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Cytat:
Odzyskasz spokój, Kacper nie będzie przejmował od Ciebie stresu i nerwów, a jeszcze będziesz mogła wyjść spokojnie z domu. Wczoraj zostawiłam TZa z młodym na 4 godziny - wszyscy przeżyli, obyło się bez strat Oczywiście z nikim obcym bym go narazie nie zostawiła, ale takie "odcięcie pępowiny" raz na jakiś czas się przydaje... Cytat:
![]() Cytat:
Gucio (skończony 2 miesiąc) nadal 6 razy na dobę, czyli po "kolacji" ok 20 pobudka ok 1-2 w nocy, no i potem 5-6 rano. Potem go biorę do siebie do łózka i śpimy jeszcze do 9-10. Tak się tylko zastanawiam, kiedy przestawi się na jedzenie 5 razy na dobę? Od wczoraj ma ogromny apetyt, butlę150 ml wypija w 5 minut i się rozgląda co by tu jeszcze wpadło. Może to sygnał żeby robić więcej na raz i dłuższe przerwy? ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Limonka - brawa za nockę! Może niech TZ przez kilka dni Cię zastąpi w nocnych karmieniach, a Twój sen się jakoś wyreguluje? A może nie śpisz bo rozpraszają Cię odgłosy dziecięce? Ja tak czasem mam, że nie mogę usnąć jak Gabryś kwęka, stęka, ziewa, przeciąga się chyba we śnie. No i śliczna dzidzia
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zje 130ml to 3h wytrzyma czasem zje 80ml i za 2h godziny woła jeść. W nocy z kolei zjada o 21 ostatni posiłek (i tu różnie od 40ml do 100ml je ) później budzi się raz między 3 a 6 i zjada średnio 120ml |
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie fakt że narzeczoną Piotrusia jest Maja od Kate, zarezerwowałabym ją dla synka |
|
|
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To mój niezły obżartuszek jest bo wciąga po 140-150 ml ostatnio
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się, że w końcu się wyspałaś ![]() Czy tylko ja ubieram moje dziecko w śpiochy na wyjścia? ![]() Ja nawet nie mam żadnych jeansów, ani sukieneczek, bo wychodzę z założenia, że jej jest tak wygodnie Cytat:
Ja też go lubię i mi się podoba
|
|
#763 | |
|
Moderator
|
Specjalnie kompa odpalilam zeby zobaczyc ta wychwalana Emilke - slicznosci
Cytat:
![]() Kacper tez glownie chodzi ubrany w body + polspiochy. |
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam zboczenie po PRL-owskich zlobkach ![]() moje dziecie mialo cwiczyc na macie i spi juz na niej ponad 2 godziny
|
|
#765 |
|
Moderator
|
Mam wrazenie ze im bardziej chcemy zeby te nasze dzieci cwiczyly, tym bardziej one mają to gdzieś
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po długim weekendzie
![]() Zaraz spróbuję Was nadrobić, przynajmniej pobieżnie ![]() Kalina skończyła wczoraj miesiąc ![]() Jest ok, chociaż trochę sinusoidalnie Bywa, że jest idealnie, wszystko ogarniam, dzieciaki zadowolone, w domu ogarnięte ja jakoś wyglądam i nawet mamy co jeść![]() A czasami płaczemy we troje i zastanawiam się po co mi to było ![]() NAtrudniej jest z zasypianiem Niuni. Stosujemy podejście Tracy Hogg, z Antkiem się sprawdziło świetnie, myślę tez że jest dosyć rozsądne. Tylko że mamy problem ze smoczkiem. Generlanie Kalina smoczkami pluje, ale jak już zaśsie to się uspokaja i wycisza momentalnie - tylko że wtedy chce ssać cały czas i jak jej wypadnie przez sen to od razu się budzi i wkurza. Staram się robić tak, żeby wypluła jeszcze przed zaśnięciem, ale już uspokojona, ale nie zawsze się udaje. Poza tym odpadł pępek! Po 4 tygodniach równo - i to pomogłąm mu trochę...I jeszcze dość często jej się ulewa - to normalne jest chyba, nie? Troszkę przyznam mnie to niepokoi, Antek nie ulewał w ogóle (i nie mam przez to nawyku chronienia ramienia pieluszką przy odbijaniu i chodzę zarzygana )
|
|
|
|
#767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam wszystkich. My dziś byliśmy na usg bioderek i na szczęście wszystko dobrze więc się bardzo cieszę Mój mały uwielbia spać ciągle na mojej klacie. Fajne to ale jestem zablokowana. Zaczęłam tez ściągać mleczko bo w czwartek zostawiam małego samego z mamą, mam pierwszy wypad bez dziecka do fryzjera ![]() ![]() w końcu będę wyglądać jak człowiek ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dołączam do grona wyspanych Cytat:
mojego krzykacza dzięki niemu udaje się uspokoić! czytałam tez, że zmniejsza prawdopodobieństwo nagłej śmierci łózeczkowej gdyż ssanie smoka stymuluje mózg, u nas co prawda smok zostaje wychnięty we snie, ale w dzień przy płaczu i do zasypiania służy nam jak najbardziejObejrzałam zdjęcia maluchów-macie piękne dzieci ![]() Mara a gorączkujesz?przystawiaj dziecko do tej piersi jak najczęściej, przed karmieniem zrób ciepły okład, a po przyłóż stłuczoną kapustę. Mi się kiedyś zrobił taki zastój od przewiania piersi, nawet miałam lekką gorączkę-położna poradziła to co pisałam wyżej i jeszcze kazała wziąć ibuprom, na drugi dzień przeszło |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
A ile wciąga na dobę?
Cytat:
za prawidłowe bioderka ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#770 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć,że byliśmy po skierowanie na usg bioderek i Oski był ważony. Ładnie przybiera na wadze 4600. Natomiast nie wiem ile ma cm Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2014-05-06 o 16:38 |
||||
|
|
|
#771 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), więc zaczynam ubierac sukienki, spodenki itp.Moja tez miała ćwiczyc, a po 5 minutach zasnęła i spi własnie drugą godzinę. Powoli zaczynam się nudzić Może to przez pogodę ![]() Cytat:
Nasza skończyła dziś 10 tygodni a ulewa tak samo często jak na początku. Przynajmniej mam okazje ubrać jej wszystkie ciuszki choć raz ![]() Filupka- brawa za bioderka baja- zazdroszczę przespanej nocy. My dalej tylko na piersi i moje mleko małej wystarcza na max 4,5 godziny ( raz zdarzyło sie, że spała 5, a tak to 3-4 w nocy a w dzień częściej) Limonka- imienniczka mojej córy jest równie urocza jak moja ![]() Side- moja Emi chyba tez lepiej śpi, jak się napije przed karmieniem kawy. Może kofeina już ich nie rusza ![]() TeQuiba- wrzuć na luz i będzie ok. Karmiłaś sama piersią 2 miesiące i jak dokarmisz dla świetego spokoju to tragedii nie będzie, a wręcz powinnas byc z siebie dumna Jeszcze zobaczysz, ze jak się wyluzujesz to dostaniesz mlekotoku
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
ja zdrową karmiłam tak samo jak wcześniej, choć krócej bo potem przystawiałam do tej drugiej
Cytat:
ale nie mogę narzekać bo Jaś na piersi karmiony ok 22 śpi do 1-2, a potem do 5-6 i rano nakarmiony w okolicy godz. 8 śpi nawet do 10, choć niecodziennie oczywiście. Najgorsze w kp jest to, że pokarm za dnia za długo nie wystarcza. Jak mi się uda Jasia przeciągnąc do 2,5 h to się cieszę. Mam nadzieję, że z czasem się te przerwy wydłużą, bo dłuższy spacer bez odciągniętego mleka nie wchodzi w grę. Karmię ok 20 min, kolejne 20 odbijam,czasem czekam na kupę i kolejne 10 min szykuję się do spaceru, więc za długo na nim już nie jestem i to jest trochę uciążliwe. Nie wspominając o zakupach czy jakimś wyjeździe |
|
|
|
|
#773 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Dokladnie - no i niewygodne jest karmienie w terenie, a czasem wrecz niemozliwe. |
|
|
|
|
#774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja Hanka ostatnio się wycwaniła i leży z głową na boku i ssie piąchę, albo jak jej się znudzi to przysypia głowę podniesie kilka razy i leń a ile się przy tym nastęka i nakwękaCytat:
![]() Limonka Emilka cudna Cieszę się, że wreszcie się wyspałaś. Musisz sobie przetłumaczyć, że matka zawsze usłyszy swoje dziecko więc nie musisz spać jak mysz pod miotłą wtedy o sen będzie zdecydoiwanie łatwiej.
|
|
#775 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Z jej włosków jesteśmy bardzo dumni ![]() Tylko czekam aż będę jej mogła zacząć pleść warkocze ![]() Bardzo trafnie powiedziane! Ja cały czas pracuję, żeby swoją "wietrzyć" ale zgadzam się z Tobą zupełnie. Cytat:
Ale na to niestety żadnego wpływu nie mam... Myślę, że dopóki jakoś się nie przestawię będziemy się po prostu zmieniać i co 2-3 noc będę się starała spać oddzielnie. TŻ musi być przytomny w pracy, więc też nie chcę, żeby każdą noc zawalał. Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Gdyby Maja jednak puściła Piotrusia kantem jestem zainteresowana posiadaniem takiego zięcia Dziękuję ![]() Cytat:
Na razie to jej jedyne spodenki. W rozmiarze 62 mamy trochę więcej "wyjściówek" ale też bez szału. Cytat:
![]() Łysole też są śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że ulewa w granicach normy. Zobaczymy podczas kontroli u lekarza czy przybiera prawidłowo, ale to dopiero za 3 tygodnie. A czy Wasze dzieci gdy im się uleje też z automatu domagają się nowej porcji jedzenia? Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Bo wszystkie Emilki to fajne dziewczyny ![]() U nas bardzo pozytywny dzień. Nie doceniałam do tej pory jak cudownie jest się wyspać ![]() Córeczka grzeczna jak zawsze ostatnio. To coś za dobrze się zapowiada... Ciekawe kiedy mi da popalić ![]() Dziewczyny, wiem, że Virginia ostatnio coś wspomniała na ten temat, ale nie wiem jaki był ciąg dalszy. Co byście powiedziały na to, żebyśmy wymieniły się kontaktami na FB? Zaczęłam Was traktować jak najlepsze koleżanki i myślę, że jeszcze fajniej by nam się pisało, gdybym wiedziała jak wyglądacie ![]() Jeżeli któraś z Was uważa tak jak ja, poproszę o podesłanie namiarów na siebie na priv
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
u nas tylko kp i w dzień Hance czasem starcza na 2h a czasem nawet na 4
nie ma reguły. Wieczorem je koło 20:30 i potem budzi się koło 2 a póżniej zwykle przed 6, także nawet można się wyspać![]() Narazie nie dokarmiam, bo mi się z cycków leje ale też nie ściągam bo nasze spacery to głównie leniuchowanie na tarasie więc w ciągu 20 sekund mogę być w domu i dać cyca
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Nacytowalam sie i sobie to wylaczylam
![]() Ja nie mam zadnych spiochow, chodzilo mi opolspiochy zle napisalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że problemy w nocy się zmniejszą. Jestem pozytywnie nastawiona. Niedługo wieczór, więc będzie sprawdzian
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo wlasnie ![]() Cytat:
za pierwszy miesiąc i za to, ze udaje Ci sie wszystko ogarnąć czasami. Jezeli nie hlusta, rosnie, to nie ma czym sie przejmowac Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Moje dziecko lezy w rozowych rajtuzach i rozowym body rozowe bylo na samym dnie szuflady, wiec teraz poszlo w ruch. Dobrze, ze do jutra nigdzie nie wychodzimy ![]() Jestesmy po szczepienuu. Opisze jak bede miala dwie rece wolne, bo narazie pisze jedna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Na szczepieniach ryk przeokropny kazde wklucie bolalo bardziej i mnie i Ole szczepilismy 5w1 i pneumo za free mielismy. Nie wyobrazam sobie brac refundowanych Mala wazy 5600. Wszystko ok. Zasikala stoliczek i uwalila w tym body ![]() W domu ok do18. Potem ryk i marudzenie na zmiane. Teraz jest wzgledny spokoj, ale zmeczona i spiaca zasnac nie potrafi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-05-06 o 19:35 |
||
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak jak Mariola Piotrka lansuję ku swojej uciesze, a śpioszki i pajace to dla mnie piżamki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

nie wiem.jak on to zrobil, skoro leżala wysoko w rogu lozeczka 

bo Majka sama z siebie tak rączek nie ułoży 
Nie było sensu się wzbraniać.
Jest z nami na macie w wózku i foteliku 

- i to pomogłąm mu trochę...

głowę podniesie kilka razy i leń
więc w ciągu 20 sekund mogę być w domu i dać cyca