|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Wózek też wtedy pewnie kupimy, a łóżeczko jakoś później. Może jeszcze jakąś pakę z ubraniami uda mi się wylicytować na allegro...
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() Kombinezon malutki, na metce jest napisane 1 mies, a z drugiej strony 54 cm, więc mam nadzieję że wejdzie w niego chociaż na wyjście ze szpitala, bo termin mam na 19-20 września więc też już może być zimno. |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda coś się zbiesiła, jakoś zmno się zrobiło-buuu,no i humor mi jakoś nie dopisuję, to chyba stres przed wizytą
Niby wiem, że raczej wsio ok,ale to chyba bardziej chodzi o myśli, które mnie dręczą-w sensie jak dam radę z dwójką,jak to bedzie finansowo,no i wkurza mnie,że wydaję tyle kasy na wizyty prywatne, no ale sama tak wybrałam:/Poza tym znów pójdę sama na wizytę i to chyba też mnie troche dołuje ![]() Już bym chciala mieć urządzony pokój dla córci, komodę dla synka i prać piękne, nowe rzeczy, prasować je i układać w tej komodzie,ale to jeszcze minimum miesiąc-niecierpliwa jestem i zawsze chcę mieć wszystko zrobione na już
|
|
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
kochane stosowała któraś z was może sól emską ? teraz w ciąży . miałam robic z niej inhalacje a dostałam w aptece takie do rozpuszczenia i do wypicia...
no i piszą że nie można za bardzo jej stosować w ciąży to co ta głupia cipa mi tu zapisała ...
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-05-06 o 15:58 |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam,że mam chyba ze 4 wiellkie wory pięknych rzeczy, praktycznie nowych lub naprawdę nowych-tylko wyprać i wyprasować
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to zawsze sól i jak nie ma problemu z zatrzymaniem wody w organizmie to podobno można. Ale lekarza nie pytałam |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
to moze burka?
![]() Cytat:
![]() ZygaEffka ja tez mam wykupiony pakiet w luxmed ale bylam tam u dwoch ginekologow i sie zalamalam a tam robie te badania,krew mocz itd agnes 20 za wizyte super to ubrankowrocilam z rowerku,czas sie wykąpac
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-05-06 o 15:58 |
|
|
|
|
#1328 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
ślicznota Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
miała 4 czy 5 synów ![]() ale dzisiaj wizyt.... jejuuu
|
|||||||
|
|
|
#1329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
allckarola, Agulaa84, Latte88,tymiina gratuluję córeczek Mecia i Misstic, mi połówkowe dziś wyznaczył na 27 maja, więc chyba ja będę ostatnia. Aaa jakoś szybko mnie dziś zbadał. Mam fotkę dzidziulka, dziś pokazał ładnie buźkę bokiem, uszko i dłoń, piąteczka jak się patrzy, z tym, że ja mam obrazek 3D - a ostatnio była śliczna stópka, niczym odznaczony ślad na plaży Najważniejsze, że wszystko OK, bicie serduszka miarowe, ale płci nie zobaczył. Podpytywałam, ale może nawet zbytnio nie szukał... Za 3 tygodnie mam wizytę, to wtedy mnie pewnie przewertuje na wszystkie strony. Kazał umówić się na to, połówkowe już USG, z dodatkowo płatnymi tzw. przepływami (znalazłam taki opis tego:"Badanie dopplerowskie jest badaniem ultrasonograficznym pozwalającym na ocenę przepływów w krążeniu maciczno-łożyskowym. Jego działanie opiera się na wychwyceniu zmian długości fal ultradźwiękowych odbijających się od poruszających się elementów krwi. Dzięki badaniu dopplerowskiemu można ocenić ukrwienie poszczególnych struktur płodu oraz zbadać przepływy w małych naczyniach nie widocznych podczas standardowego USG. Metoda ta pozwala na ocenę się m.in. tętnicy macicznej, tętnicy pępowinowej, krążenia mózgowego, płodowego krążenia żylnego, tętnic nerkowych i naczyń trzewnych płodu oraz łożyska i sznura pępowinowego").Także lokatora jeszcze do końca nie znamy, ale cieszę, się, że jest w porządku, to dla mnie się liczy najbardziej. Na resztę poczekam cierpliwie. Na kolejną wizytę mam na 3 dni przed nie smarować brzuszka i pić duuuużo płynów. A no i trochę się mi oberwało, że waga mi idzie za szybko w górę Wiem, ostatnio nagrzeszyłam ale trochę przystopuję i będzie dobrze.Aha, i zdrówka dla schorowanych mamusiek |
|
|
|
|
#1330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ehh... a co do lux medu to ja byłam raz tam u Ginki i średnio mila była , ogólnie jestem zadowolona z lekarzy tam ale jest ich chyba ze 100 więc zależy na jakiego sie trafi , a prywatnie też mam swoją ukochana panią gin ale jak znów do niej wjade 3 raz w ciągu miesiąca to mnie zakmnie w szpitalu do konca ciąży bo wyjdzie jej łatwiej mieć nade mną kontrolę ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
tylko my ja na tym forum obalamy tak uczą wszedzie nawet w szkole że w owulacje to najwieksza szansa na chłopaka . Tylko my zaprzeczamy teoriom ;D
|
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1332 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratuluje
Spokojnie, małe jest przecież piękne Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, hemoroidy dają mi tak popalić, że to poezja śpiewana w III aktach! Ostatnio zamówiłam sobie też kombinezonik dla maluszka na 0-3 mc, jak na moje oko jest dosyć spory (jakieś 68 pewnie) więc może ponoszę w nim malucha dłużej. Jest prze słodki ![]() Od rana mnie głowa boli
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Do której hurtowni w Krk idziecie na zakupy?
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
Jejku ale tu dzisiaj ruch
![]() Normalnie co wejdę to strona więcej. Dzisiaj moje dziecko zamiast kopać to się chyba rozciąga, rozpycha, przewraca ![]() Dodaje kawałek mojej sypialni całość ciężko uchwycić no i nawet mój brzuch się załapał sorki że bokiem zdjęcie ale przez tel dodaje i nie umiem odwrócić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze zdjęcie lozeczka od cioci
myślę że się zdecyduje pomalujemy ładnie i będzie super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamowilismy szafe, wplacilam zadatek, niby czeka sie do tygodnia. Zobaczymy
Cos mam dzisiaj wkur****e, zaraz cos rozniose Ircha brawo za dzisiejsza wizyte ![]() Monia moja dzidzia robi dzisiaj dokladnie to samo troche smieszne uczucie
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze nic nie widzę ns tym fonie
![]() A na kompa czasu nie mam ![]() Ja dostałam alergii ![]() Chyba na perfumy teściowej ale kupiłam jej prezent na dzień matki bo w de jest 11 maja, niech ma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1339 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Anglii to pełno muzułmanów,których rodziny składają się po 12 osób nawet... Mój ojciec jak pracował mówił,że tam przyjeżdżał facet,popracował chwilę i ściągał całą swoją ferajnę i tak dostawali mieszkanie,pieniążki i wszystko i po co pracować wtedy? Tak samo wkurza mnie podejście mojej znajomej... Marzyła o zrobieniu drugiego dziecka,bo wtedy mieszkanie dostaną większe i poprawi jej się standard życia a w Norwegii nie przepracowała nawet jednego dnia tylko jej facet trochę pracuje... I kasę rozwalają równo a tak po tamtych urzędach bidują,że niby nic nie mają a tu dwa Audi na podwórku,dziecko w Air maxach i jeszcze ciągną jak się da.. Ja rozumiem korzystać póki wolno,ale na miejscu Norwegów by mi się piana z ust toczyła,że tacy przyjadą,jedno pracuje i to wcale niedługo,obkupują się i wołają o pieniądze,bo przecież im się należy!Cytat:
Ale fajnie,że masz tyle rzeczy,ciekawe czy zdążysz je wszystkie założyć I nie chrzań bzdur !! Moja niuńka też jakoś mniej się rusza dzisiaj i w ogóle jakoś specjalnie mocno nigdy się nie ruszała ale widać mają te dzieciaki leniwe dni i nie można tak myśleć! Jak przeczytałam co Ty piszesz o tym,że niuńka leży na dnie to aż mi samej łzy się zakręciły,ale nie myśl tak,bo to nieprawda... Pewnie ma się dobrze i rusza się tak,że nawet tego nie czujesz Zresztą teraz mamy prawo nie czuć regularnie ruchów ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie jesteś w złej sytuacji,bo chociaż dzisiaj widziałaś maluszka.. a ja muszę czekać jeszcze tydzień,ale dam radę Dobrze,że z Twoim dzidziem wszystko ok Dziwne,że musisz dodatkowo dopłacać za te badanie przepływów... Mi lekarz na nfz robił już 2 razy takie,żeby samemu ocenić dla siebie i na połówkowym mówi,że będzie robić dokładniej.Cytat:
Pomalujesz i będzie cacy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||||
|
|
|
#1340 |
|
Konto usunięte
|
Ircha dobrze że z serduszkiem wszystko ok, z dzieckiem też. Długo każe Wam czekać na poznanie płci, ale nie tylko Wam
A te przepływy to czytałam coś, ale myślałam że to się później robi To nam opowiesz jak to wygląda, ja chętnie posłucham Monika ładna sypialnia, ładny brzucholek i łóżeczko też spoko. Ja bym brała jak dają ![]() Paula jak Twoja wizyta? Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-05-06 o 18:11 |
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka ja dzis caly dzien w biegu
ale jestem prze szczesliwa kupilismy wozek w sumie uzywany, ale jak pojechalismy ogladnac na zywo okazalo sie ze moze ktos go miesiac uzytkowal wyglada jak nowy wozek twister 2w1 jak zrobie zdjecia to wrzuce go tutaj, a co najlepsze kupiony za 320zł
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze jak ładny stan,to czemu nie brać.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1343 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trochę odrestaurowania i jak się patrzy , a sypialnia też ładna
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ten co wyslalam gosc opuscil nam 20zl o jechalismy 50km po niego
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Meta proszę- oto mój opis porodu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1786 |
|
|
|
#1346 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kleszcze, nożyczki... jessuuu... |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hahahahaa się uśmiałam z Twojego męża ![]() Ale mimo tego bólu masz co wspominać ![]() Szkoda tylko,że w naszych szpitalach mąż nie może być cały czas przy Tobie nawet jeszcze na długo przed porodem,gdzie czekasz na większe rozwarcie. Może kiedyś nasze szpitale będą nastawione na to... Zawsze to lepsza pomoc jak mąż jest przy Tobie i zawsze pomoże a nie koleżanka. Ale najważniejsze,że jakoś przeżyłaś i ten ból nie zniechęcił Cię ![]() Dżizus jaki mój Tż jest durny http://www.wiocha.pl/1104854,Spacer-z-tata właśnie mi napisał z pracy,że na spacer z dzidzią będzie chodzić tak....
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-05-06 o 18:42 |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A synek ci wyszedl hehe ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Agnes super kombinezonik dorwalas ja juz mam takie 2, tez kupione w lumpkach, sa przeslodkie ![]() Etusia gratuluje zakupu wozka i to w jakiej ekstra cenie ![]() I kto powiedzial ze wozek musi kosztowac 2tys? Jak komus zalezy na oszczednym kupowaniu i ma troche samozaparcia to zawsze cos fajnego znajdzie w dobrej cenie
|
|
#1350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Wózek też wtedy pewnie kupimy, a łóżeczko jakoś później. Może jeszcze jakąś pakę z ubraniami uda mi się wylicytować na allegro...

żeby tylko wszystko było dobrze
jestem głupia wiem ale przez te przeziebienia mam depreche w choooooojjjj !!! 
.
) i okazało się, że 85% to dziewczynki
Wiem, ostatnio nagrzeszyłam
ale trochę przystopuję i będzie dobrze.