Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz nowy! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 16:18   #1441
olaaa99
Zadomowienie

Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
A mnie ochroniarze. W sumie nie wiem od czego oni są skoro nie zwracają babskom uwagi
A jak zwracają, zostają zbrukani przez babska, które później wylewają swoje żale na wizażu, jak to zły ochroniarz ZA NIĄ CHODZIŁ PRZEZ CAŁE ZAKUPY...

Powiem wam, ze swoich przeżyć po tej "drugiej stronie" - baby są czasami okropne. Jako ekspedientka drogerii wielokrotnie reagowałam na otwieranie produktów, ale zatykało mnie, jak podczas dobierania koloru kredki klientce, ta otwierała kredkę i maziała po ręce, a kiedy odpowiadałam na to delikatnym: "Proszę nie używać pełnowartościowego produktu, niestety nie mamy do tego testera." babka patrząc mi w oczy potrafiła powiedzieć: "Dobra, jak coś to pani nie wiedziała" i rysowała sobie Wisłę na dłoni. Dobra, jeszcze te nieszczęsne kredki można temperować, ale np. tusz? No witki opadają, ale nic poza zwróceniem uwagi nie można zrobić... A jak reagować na taką bezczelność? Dlatego sama jak finalizowałam "transakcję" z klientką, której doradzałam, sprawdzałam szminki, czy nie są obgryzione i maziane, chętnie też na prośbę klientki wyjmuje się produkty z szuflady (zdarzają się wyjątki, ale z reguły są to produkty, które jeszcze w szafie nie stały), najlepiej z tego korzystać, mniejsze prawdopodobieństwo wyrzucenia kasy w błoto.
Według mnie powinno wrócić się do starej dobrej zasady "TOWAR MACANY NALEŻY DO MACANTA" i każda ekspedientka powinna być uprawniona do co najmniej zasugerowania klientce, która otworzyła produkt, jego zakup.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:24   #1442
Lina9213
Rozeznanie

Dot.: Rossmann - promocje -40%%%

Buractwo jest straszne dlatego dziś nawet nie regowalam. Baba ogólnie wygląda na niemiła, z resztą ekspedientka też jej uwagi nie zwróciła. Nie zmienia to faktu, że ja często odpuszczę sobie jakiś produkt bo nie ma do niego testera to samo z perfumami :-\

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:28   #1443
GrumpyCat
Wredny kotecek

Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no

Ja za to nie rozumiem tłumaczenia "ale jak mam w ciemno kupić jak nie wiem jaki kolor/szczoteczka/cokolwiek?!", to w spożywczym zanim coś do koszyka włożą to też gryzą wszystko sprawdzając czy im pasuje
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:41   #1444
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaaa99 Pokaż wiadomość
A jak zwracają, zostają zbrukani przez babska, które później wylewają swoje żale na wizażu, jak to zły ochroniarz ZA NIĄ CHODZIŁ PRZEZ CAŁE ZAKUPY...
No wiesz, jak ktoś łazi za mną krok w krok jak wybieram podpaski, żel pod prysznic, czy krem do twarzy to JEST denerwujące

zwracanie uwagi 'macantkom' jest całkowicie uzasadnione, to inna sytuacja
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:51   #1445
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No wiesz, jak ktoś łazi za mną krok w krok jak wybieram podpaski, żel pod prysznic, czy krem do twarzy to JEST denerwujące
Z lekką ironią napisałam swoją powyższą wypowiedź. Bawi mnie ten temat, może dlatego, że nigdy za mną tak ochroniarz nie chodził, chlip chlip.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:04   #1446
Raafiki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitka_28 Pokaż wiadomość
A u mnie w 3 rosskach nie ma limitki Rimmel Rita Ora A tak chciałam kupić ten jasno różowy lakier. Za to pocieszyłam się perfumowanym lakierem Revlonu, buteleczka piękna, jak malutkie perfumy. I pachnie różowym grejfrutem
Zdradz prosze jaki kolor kupilas
Stary 2014-05-06, 17:06   #1447
scandalistka
Zadomowienie

Ja dzisiaj w Rossmannie miałam wątpliwą przyjemność stać obok ekspedientki która wyciągała rzeczy z szuflady i uzupełniała szafę, przy czym każdą (!) jedną szminkę zanim odłożyła na swoje miejsce, to otwierała i sobie oglądała kolory. A na jedną jeszcze nakichała. Obrzydlistwo...
O tłumach nastolatek malujących się błyszczykami których potem nie kupują, podczas gdy obok stoją testery, to już nawet nie wspominam, klasyk. Obsługa stoi obok, patrzy i nie mówi nic. Zresztą co się dziwić, skoro sama robi to samo.

Natomiast w dziale dziecięcym była kobieta która za porządkiem wszystko otwierała i wąchała, a z tubek sobie wyciskała kremy na rękę i chyba sprawdzała jak się wchłaniają.

Przez takie głupie baby można sobie w cztery litery wsadzić te wszystkie oznaczenia "po otwarciu ważne przez".

Pomadkę kupiłam tylko jedną, a przed kasą sprawdziłam czy jej nikt nie tykał, bo czy nie nakichał, to już nie zweryfikuję.
Lakierów się aż tak nie boję, bo składy z zasady mają takie, że tam i tak niewiele jest w stanie przeżyć. A grzybice nie są tak popularne jak np. opryszczka.

scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:07   #1448
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
czy ja wiem, w Rossie jakiegoś mega wyboru na włosowe nie ma
Dokładnie Włosowych produktów mam dużo, ale w Rossmmanie niczego nie kupuję. Prędzej w Hebe by się coś znalazło

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:39   #1449
tinekk
Zadomowienie

A ja kupiłam dziś L`Oreal, Color Riche Extraordinaire Liquid Lipstick (Eliksir do ust w płynie) w kolorze czerwonym 301 rouge soprano ( mocny koral ) i uważam że jest cudowny na początku jak się pomalowałam to wydawało mi się, że się źle rozprowadza, jakoś nie równo, ale po chwili jakby wszystkie '' braki '' uzupełniły się same i usta wyglądają cudownie zastanawiam się czy jutro nie wrócić po pomarańcz bo chodziłam z nimi obydwa po sklepie przez 10 min myśląc który wziąć

Dodatkowo 2 lakiery z miss sporty - nigdy nie miałam jeszcze lakierów z tej firmy, a bardzo spodobały mi się kolory i były najtańsze, chyba dokupię również jutro kilka, choć ciekawe jak z wytrzymałością

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:53   #1450
Lina9213
Rozeznanie

U mnie te lakiery z miss sporty strasznie szybko zaczynają się ciągnąć i glucic, kiedyś je namiętnie kupowałam. Jednak po kilku wypadkach z lakierami 2tygodniowymi do wywalenia to sobie odpuściłam.

Stary 2014-05-06, 18:02   #1451
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doncia125 Pokaż wiadomość
To, co się dzieje w R. podczas promocji woła o pomstę do nieba... Najbardziej zszokowała mnie wczoraj kobieta, która otworzyła lakier w sklepie i zaczęła malować sobie nim paznokcie
:banghead:

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:03   #1452
niegramatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Pokaż wiadomość
U mnie te lakiery z miss sporty strasznie szybko zaczynają się ciągnąć i glucic, kiedyś je namiętnie kupowałam. Jednak po kilku wypadkach z lakierami 2tygodniowymi do wywalenia to sobie odpuściłam.
Mam to samo doświadczenie, o wiele lepszej jakości są z Wibo (choć pędzelek średni) i Lovely (śmiechu warte, ale mam od zeszłorocznej promocji w listopadzie dwie sztuki i nic się w nich nie zmieniło).

Za to chwalę sobie bardzo wysuszacz z Miss Sporty - dobry i tani.
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:10   #1453
pati0090
Zakorzenienie

Ja kupiłam maybelline color sensation shine gloss błyszczyk

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-05-06 o 18:13
Stary 2014-05-06, 18:11   #1454
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość

Ten niebieski turbo? Popieram Szkoda że kupiłam go w cenie regularnej, mogłam poczekać :P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:18   #1455
Klementyna12
Zadomowienie

Kupilam eveline diamentową spoza szafy za około 6,4 zł
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:21   #1456
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Mam to samo doświadczenie, o wiele lepszej jakości są z Wibo (choć pędzelek średni) i Lovely (śmiechu warte, ale mam od zeszłorocznej promocji w listopadzie dwie sztuki i nic się w nich nie zmieniło).

Dziś kupiłam dwa z lovely i jeden z wibo, też bardzo je lubię a ceny śmieszne ;-)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399393319432.jpg (55,0 KB, 78 załadowań)
Stary 2014-05-06, 18:24   #1457
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam dwa z lovely i jeden z wibo, też bardzo je lubię a ceny śmieszne ;-)

wzięłam też taki niebieski i pomarańczowy

Stary 2014-05-06, 18:46   #1458
bezimienna1234
Przyczajenie

U mnie już promocja zakończona zakupy udane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-06 17.12.07.jpg (117,6 KB, 158 załadowań)
bezimienna1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:53   #1459
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bezimienna1234 Pokaż wiadomość
Chyba z lovely z tej serii I love summer mamy ten sam kolorek, to taka limonka?

Ja się jeszcze na pewno wybiorę po jakąś pomadkę, ale czekam na kaskę - jutro powinna być
Stary 2014-05-06, 18:57   #1460
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANUSIA023 Pokaż wiadomość
Umnie też nie ma szafy Eveline i odżywki nie wchodzą na promocje, pomadki ochronne też nie wchodzą a szkoda
bo pomadki nie są objęte

Cytat:
Napisane przez olaaa99 Pokaż wiadomość

Powiem wam, ze swoich przeżyć po tej "drugiej stronie" - baby są czasami okropne. Jako ekspedientka drogerii wielokrotnie reagowałam na otwieranie produktów, ale zatykało mnie, jak podczas dobierania koloru kredki klientce, ta otwierała kredkę i maziała po ręce, a kiedy odpowiadałam na to delikatnym: "Proszę nie używać pełnowartościowego produktu, niestety nie mamy do tego testera." babka patrząc mi w oczy potrafiła powiedzieć: "Dobra, jak coś to pani nie wiedziała" i rysowała sobie Wisłę na dłoni. Dobra, jeszcze te nieszczęsne kredki można temperować, ale np. tusz? No witki opadają, ale nic poza zwróceniem uwagi nie można zrobić... A jak reagować na taką bezczelność? Dlatego sama jak finalizowałam "transakcję" z klientką, której doradzałam, sprawdzałam szminki, czy nie są obgryzione i maziane, chętnie też na prośbę klientki wyjmuje się produkty z szuflady (zdarzają się wyjątki, ale z reguły są to produkty, które jeszcze w szafie nie stały), najlepiej z tego korzystać, mniejsze prawdopodobieństwo wyrzucenia kasy w błoto.
Według mnie powinno wrócić się do starej dobrej zasady "TOWAR MACANY NALEŻY DO MACANTA" i każda ekspedientka powinna być uprawniona do co najmniej zasugerowania klientce, która otworzyła produkt, jego zakup.
trudno sie nie zgodzić

Cytat:
ja też wzięłam rimella by rita ora fajny jest
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 19:00   #1461
anilab
Raczkowanie

Poległam W tym tygodniu promocji obiecałam sobie, że kupię tylko 1 szminkę...wróciłam z 16 szminkami, 3 lakierami, 2 odżywkami i dodatkowo 2 cieniami L'Oreal w CND...
anilab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 19:20   #1462
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anilab Pokaż wiadomość
Poległam W tym tygodniu promocji obiecałam sobie, że kupię tylko 1 szminkę...wróciłam z 16 szminkami, 3 lakierami, 2 odżywkami i dodatkowo 2 cieniami L'Oreal w CND...

wow!

ja dziś byłam znowu w rossmanie i tak się zastanawiałam, czy kupić jeszcze kate 16, ale stwierdziłam, że skoro wczoraj kupiłam 4 różne szminki (w tym 1 kredkę) to już mi wystarczy

hmmm, wrócić po nią?
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 19:23   #1463
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-05-06, 19:31   #1464
bezimienna1234
Przyczajenie

[QUOTE=Lina9213;46330328]Chyba z lovely z tej serii I love summer mamy ten sam kolorek, to taka limonka?

tak limonka ale jeszcze testowania nie było

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość

wow!

ja dziś byłam znowu w rossmanie i tak się zastanawiałam, czy kupić jeszcze kate 16, ale stwierdziłam, że skoro wczoraj kupiłam 4 różne szminki (w tym 1 kredkę) to już mi wystarczy

hmmm, wrócić po nią?
Mam szminkę 16 Kate Moss i jestem z nieh mega zadowolona

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
16 szminek kiedy je zużyjesz
bezimienna1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 19:42   #1465
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:

tak limonka ale jeszcze testowania nie było[COLOR="Silver"]
U mnie może dziś będzie testowanie bo w sumie to się doczekać nie mogę Chyba wymyślę jakiś manicure z wszystkich 3 kolorków

Tak jak tu czytam to ja chyba za bardzo nie poszalałam z zakupami, dziewczyny jestem pod wrażeniem waszych zakupów
Stary 2014-05-06, 19:52   #1466
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bardziej szokują ekspedientki, które stoją i nic z tym nie robią.
u mnie ekspedientka sama otwierala i prezentowala jak wygląda szczoteczka od tuszu
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 20:12   #1467
Moskit0
Rozeznanie

Ale poszalałam podczas tej tury promocji Myślałam nad pomadką z Bourjois Rouge Velvet, o pomadce w kredce z Astora i kusiły mnie pomadki w kredce z Lovely. Z Burżuja nie pasowały mi kolory, z Lovely też nie do końca, a Asotra nie wzięłam, bo stwierdziłam, że wolę coś bardziej trwałego. Za namową wizażanki wzięłam Lipfinity Max Factora, w ogóle nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Mimo różnych recenzji w internecie wzięłam pomadkę bo jak nie teraz to kiedy... W szafie było ostatnie opakowanie, kartonik był wgnieciony więc zajrzałam do środka. Opakowanie pomadki wyglądało jak tester, naprawdę sporo jej brakowało Na szczęście mój odcień znalazł się w szufladzie.
Na lakiery nawet nie patrzyłam. Moja szufladka z ikei na lakiery jest już cała pełna, dlatego nie kupuję nic nowego na razie
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 20:15   #1468
Listopadowaa
Zakorzenienie

kiedy konczy sie promocja?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 20:31   #1469
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
u mnie ekspedientka sama otwierala i prezentowala jak wygląda szczoteczka od tuszu
Wtedy powinna wyjąć magiczną naklejkę "TESTER" i tak okleić ten tusz. Nie wiem czy ekspedientki nie przechodzą szkoleń z zakresu jakości produktów.

Mam lepsze, byłam z koleżanką w rosie i szukałyśmy perfum - nie było testera. Poszłyśmy zapytać czy nie mają próbek, testerów a pani wzięła pełnowartościowy produkt, folię od spodu rozkleiła nożykiem, delikatnie podważyła opakowanie i pach popsikała nam żebyśmy sobie powąchały. Później ładnie zapakowała, zakleiła folię i odstawiła na półkę

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Do 11 maja.
Stary 2014-05-06, 20:31   #1470
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:

w niedziele

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości