|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Cytat:
![]() Ja też jestem tym zawiedziona, bo były takie chwile że nie nadążałam czytać i tyle działo a teraz 5 postów dziennie i jakoś atmosfera nie chce się ożywić. A byłoby nam wszystkim raźniej w większej grupie. Teraz to się czuję jakbym tylko ja się starała .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda na to że te czasy były i już nie wrócą… Ja wiem że są dzieci że ładna pogoda ale jak widać na przykładzie Lily i Brilliant że jak się chce to się da ![]()
![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Hejo, hejo! Ja jestem
![]() Kurczę, brilliant Ty ostatnio pisałaś o tym zmęczeniu. Ja to jakoś ledwo zipię! Energii mi starcza ledwo na zabawę z Zosią. nawet gotować mi się nie chce ![]() ![]() ![]() Co do ząbkowania to Zosia miała takie powiększone dziąsełka i raczej twarde, ale jej też nie macałam za bardzo bo ją bolało. dentinox bardzo pomagał. Natalka ciekawe jak mama zareaguje ![]() ![]() I coś jeszcze miałam... Ale TŻ mnie zawołał bo Zosia sobie zęby myje ![]() ![]() Przepraszam, że tak po łebkach, ale oczy mi się zamykają ![]()
![]() |
#724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daaawno nie było tu tak tłoczno jak kiedyś, albo jak któraś II kreski pokazała :P Cytat:
![]() ![]() Ja z tymi dziąsełkami to nie wiem, jutro lekarz niech zajrzy. Ale co raz bardziej bym na to stawiała, bo dziś po kąpieli to myślałam, ze palce sobie zje ![]() ![]() A do pani genetyk nie dzwoniłam, bo zapomniałam ![]() ![]() A tż zadowolony z pracy. Nie pisałam bo czasami ktoś coś gada a robią inaczej, ale tam mówili, ze politykę prorodzinną prowadzą ![]() ![]() Ciężko czasami uwierzyć, że są jeszcze na tym świecie dobrzy ludzie. Patrząc na niektórych którzy utrudniają jak się da (czyt. pani genetyk) :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jacie Zosia sama myje ząbki?? hehe nie źle :P: Jak jej idzie nauka chodzenia?? Może masz niedobór żelaza stąd taka kiepska forma? Cytat:
![]() Biedna Marysia , mam nadzieje że lekarz jutro potwierdzi to że ząbki idą i Wam coś przepisze ![]() Wow jestem pod wrażeniem że u Tz'ta taka super atmosfera ![]() ![]() Jejciu ale się obżarłam … na wątku mamusiowym dziewczyny zarzuciły przepisem na ciasteczka owsiane no i pozamiatane musiałam zrobić ![]() a żeby było mało tego to jeszcze zjadłam cuknie faszerowaną mięsem i serem żółtym na wierzchu i pękam …. aż strach będzie wejśc na wagę ![]()
![]() |
![]() |
#726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na powietrzu jestem ile się da i tylko mi się później bardziej spać chce hehe ![]() Pewnie to ząbki, nie martw się. Ja byłam w szoku jakie dolegliwości mogą być przy ząbkowaniu: zupełny brak apetytu, gorączka, nieutulony płacz etc. i to wszystko normalne... Trzeba przetrwać po prostu i pomóc dzieciaczkowi jak najbardziej się da. Cytat:
A - jeszcze umie bić brawo, czasem zrobi papa (ale dopiero ją uczymy). Poproszę o przepis na ciasteczka ![]()
![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do przepisu to proszę bardzo Ciasteczka owsiane 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka płatków owsianych 0,5 kostki margaryny 2 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko do miski i zagnieść. Piec ok 10 -15 minut. 180 stopni . ja troche zmodyfikowałam ten przepis i nie dałam wiórków kokosowych a pokruszonych migdałów nie dużo taka garść, zamiast 1 szklanki cukru białego dałam 3/4 szklanki brązowego i dodałam esencji waniliowej:P: zrobiłam mase i podzieliłam ją na pół i do jednej dodałam kakao:P:
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
hej, przepraszam że tak rzadko piszę ale nie mam kiedy
![]() pogoda kiepska jest więc chodzimy tylko na spacery, nie przesiadujemy na podwórku, niby słońce świeci ale zimno jest- swoją drogą wczoraj też było słońce ale wiatr zimy wiał i sąsiadka mnie pytała czy nie za zimno na spacer ![]() Nelka łobuzuje, zrzuca wszystko ze stolików, wyrzuca zabawki, wędruje z maty na podłogę, wczoraj w wanience siedziała jak dama i kaczka jej odpłynęła to ta podniosła tyłek i próbowała się przemieścić ale jej trochę jeszcze nie wyszło, ale kombinuje ![]() przepraszam że tak o sobie ale nie pamiętam do któej miałam się odnieść :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Natalka dzięki za przepis
![]() ![]() lineczka masz ruchliwą dziewczynę, super! A wiadomo co u tej mamy z wrześniówek co był taki tragiczny wypadek? ![]() Zaglądam od czasu do czasu do mamuś czerwcowych i tam już kolejne maluszki w drodze ![]()
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co akcja byla taka ze zalozyla jakis watek ta dziewczyna z wrzwsniowek o snie dziecka i ogolnie wynikla taka akcja ze dziewczyny zaczely po niej nezdzic i to konkretnie i podobno to nie byla prawda ze stracila dziecko i chyba przeatala sie pokazywac na wizazu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() CO do przerw, to możesz je zsumować i godzinę wcześniej do domu iść ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja już chyba na skraju załamania ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuciłam Wam 2 fotki Nelki do klubku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Ula gorzej jak mój sen się jednak spełni
![]() ![]() Brilliant gdzie twój Tż taką dobrą robotę znalazł? W prywatnych firmach takie luksusy to się chyba nie zdarzają za często... Co do wagi Marysi to ja się nie znam, ale czy nie jest tak że takie wahania wagi mogą występować i jest to normalne ![]() Lineczka a jak tam twoje ćwiczenia? Działasz dalej? Padnięta jestem dzisiaj po robocie... Macie jakiś pomysł na prezent urodzinowy dla dwulatki? Coś edukacyjnego chodzi mi po głowie ale nie wiem konkretnie co to mogłoby być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
och ale te nasze dzieciaczki na wątku zdolne nie ma co
![]() Brilliant- bidulo aż mi Ciebie żal jak tak o tą wagę walczycie a ona skacze sobie jak chce ![]() Linka- może jakaś lala do wózeczka ? Albo jakas książeczka edukacyjna? jestem kiepska w prezentach ![]()
![]() |
#738 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brilliant każda waga ma jakąś granicę błędu i tak naprawdę nie wiadomo ile dokładnie waży Marysia, mam nadzieję że jednak więcej ![]()
![]() |
#740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lila zazdroszczę wam, też chętnie posiedziałabym cały dzień na dworze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do prezentu to może puzzle kostki z obrazkami do układania? takie sześciany z różnymi obrazkami ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś zrobiłam testa ![]() Dzwoniłam do pani g. ale wyników odnośnie Marysi nie ma, więc albo się odezwie, albo mam dzwonić za tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I co? stresik był przy teście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się ciesze że mam taras i będę mogła wózek wystawić do słoneczka a sama coś porobić w domu ![]() ![]() Cytat:
Planujecie w ogóle kolejnego dzidziusia?
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
hej w deszczowy dzień… mam już dosyć tej pogody można dostać depresji
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Natalko biedactwo w PL pogoda jak marzenie
![]() Dzisiaj wyjątkowo udało się nam opuścić domek już o 11, poszłam z małym po zakupy do małego sklepu, który jest najbliżej domu, czyli jakieś 1,5 km ![]() Mały smacznie spał, więc wróciliśmy do domku dopiero jak zaczął płakać z głodu ![]() Brilliant ty łobuziaro to już tak gorąco było, że teścik musiałaś zrobić? ![]()
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1,5km do sklepu to nie zły spacerek ![]()
![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
oooj na ćwiczenia po całym dniu z Nelką nie mam siły, jak TŻ wraca z pracy to nadrabiam roboty domowe i już potem chęci brak, ale zawzinam się już któryś raz że muszę się wziąć :P
hejka! byłam z Małą u pediatry bo ma katar i kaszel mokry ![]() ![]() przy okazji pediatra zważyła Neluchnę i waży 8150g, przez 2 miesiące przybrała tylko 600g, no ale już nie będzie przybierała teraz dużo, co od szczepienia do szczepienia czyli ok.6 tyg przybierała po 1,2 kg ![]() ![]() Lila, niezły spacer, ja załączam sobie Endomondo w telefonie jak się wybieram z Nelką na spacery to potrafię i po 10km robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Lila Ciesz się dziewczyno, że na spacerach Ci lubi przebywać, my przez 3 miechy nie wychodziłyśmy
![]() ![]() lineczka To niewiele przybrała, ale pucki ma fajoskie, więc chyba nie jest źle z wagą ![]() Zosia robi postępy i powoli przemieszcza się przy meblach. dzisiaj porwała z mojego talerza pomidora i kotleta ![]() Taki mój niejadek, ale jak coś chce to pałaszuje aż jej się uszy trzęsą. I co tam obiadki zdrowe, bierze co jej pasuje i je. A ile brudu przy tym ![]()
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, dzisiaj tylko na chwile no bo wiecie gorący czas teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do dzidzi, to na najbliższe lata stanowcze nie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja juz wykąpana po ciężkim dniu i czuję się bosko ![]() Byliśmy u orto i w dalszym ciągu zadowolony ze stópek, dalej mamy szynę ![]() ![]() ![]() A co do fotelików, to o jezuniu ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.