Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 22:42   #271
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ja chcę fotę, bo chyba wiem ale nie jestem pewna, a lubię upinać ostatnio tylko foty muszę porobić następnym razem
Foty mam słabej jakości, ale no jak masz takie motylki to pasma boczne zwijasz do środka i upinasz, a na górze takie większe ślimory zakręcasz i znowu podpinasz tak by zakryć te pod spodem. Raz też tymi spinkami upięłam sobie wyższy koczek, ale nie mam fotki konkretnej z boku lub tyłu. Nie wiem czy na długich dałoby radę, te włosy nawet długości do ramion nie były
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06834.jpg (55,4 KB, 135 załadowań)
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:41   #272
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Nie wiem czy na długich dałoby radę, te włosy nawet długości do ramion nie były
ale fajne
Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Jeśli moja wypowiedz zabrzmiała tak, że mi się Twoje włosy nie podobają to nie! wręcz przeciwnie moje właśnie okropnie teraz wyglądają dlatego robię tak jak Ty masz bo jest bardzo pięknie i tak gładko jakaś odmiana bo nic nie odstaje ta fryzura zawsze dobrze wygląda ale nie napisałam tego we wczesniejszej wypowiedzi. Wybacz absolutnie nie chciałam Cię urazić
no coś Ty ja w żartach
Cytat:
Maliniarka - dziękuję bardzo! Rimmela mają w superdrug to może rozejrze się za jeszcze jakaś z tej serii
z wydatkami włosowymi i ciuchowymi spokój na najbliższe parę miesięcy to można w makijaż inwestować xD
powodzenia w poszukiwaniach
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Zupełnie niepotrzebnie bo fantstyczne masz te włosiska Fajnie, że można nie styliziwać, skretu nie wydobywac i mimo wszystko wyglądać tak imponujaco!
nie ma tragedii
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
No wracam, przynajmniej mam taką nadzieję, bo od dłuższego czasu raczej tylko przelotnie podczytuje bez udzielania się.
Po pierwsze Maliniarka - makijaż, włosy cudne jak zawsze (fajnie jak i w wersji kręconej i prostej wygląda się tak dobrze)

dziękuję
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Musiałam

a tak w ogóle to Snow ma fajne loki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:48   #273
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Jaką fajną proteinową maskę/odżywkę kupić? Kallos Latte jest w połowie drogi do denka ale chciałbym sobie jeszcze coś sprawić.
Kasia pisała fajną notkę o proteinowych odżywkach o tutaj klik klik może coś znajdziesz dla siebie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 01:32   #274
nusia114
Zadomowienie

Witam

Dziewczyny z Wysp, piszecie tutaj o odżywkach alberto, naczytałam się i poleciałam do sklepu kupić, mam malinową i nie wiem jaka to dokładnie, ale zielona, w każdym bądź razie próbowałam ich na różne sposoby i za nic w świecie nic dobrego z moimi włosami nie robią Jak spłukuję odżywkę to czuję, że włosy są strasznie matowe, takie nieprzyjemne w dotyku...
Jak wy ich używacie i jak one na wasze włosy działają? Bo myślę jak je zużyć i czy coś z nich będzie

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:37   #275
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Kasia pisała fajną notkę o proteinowych odżywkach o tutaj klik klik może coś znajdziesz dla siebie
O przegapiłam, dziękuje
chyba na początek skuszę się maskę Lady Spa silk&argan- jest u mnie w sklepie fryzjerskim (kiedyś dawno temu coś takiego chyba miałam). Farmona też kusi więc jak tylko gdzieś zobaczę to też przygarnę (pewnie musiałabym pochodzić po osiedlowych sklepikach)

Jutro po pracy skocze i się zaopatrzę - zdecydowanie muszę pójść w proteiny.

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:59   #276
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny z Wysp, piszecie tutaj o odżywkach alberto, naczytałam się i poleciałam do sklepu kupić, mam malinową i nie wiem jaka to dokładnie, ale zielona, w każdym bądź razie próbowałam ich na różne sposoby i za nic w świecie nic dobrego z moimi włosami nie robią Jak spłukuję odżywkę to czuję, że włosy są strasznie matowe, takie nieprzyjemne w dotyku...
Jak wy ich używacie i jak one na wasze włosy działają? Bo myślę jak je zużyć i czy coś z nich będzie
Hmm... ja malinową używałam normalnie jako odżywka d/s. Nakładałam jej dość sporo, bo chciałam ją zużyć razem z szamponem, co i tak mi się nie udało Wystarczy mi jeszcze na kilka użyć. Po kilku minutach spłukiwałam - włosy były gładziutkie i bez problemu przeczesywałam je palcami. Miętowej jeszcze nie używałam, więc nie mogę powiedzieć nic o efektach, malinowa u mnie wygładzała i ułatwiała rozczesywanie . Ale wiadomo, trzeba pamiętać, że odżywka to nie wszystko... to tylko jeden punkt w całej pielęgnacji.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:03   #277
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
O przegapiłam, dziękuje
chyba na początek skuszę się maskę Lady Spa silk&argan- jest u mnie w sklepie fryzjerskim (kiedyś dawno temu coś takiego chyba miałam). Farmona też kusi więc jak tylko gdzieś zobaczę to też przygarnę (pewnie musiałabym pochodzić po osiedlowych sklepikach)

Jutro po pracy skocze i się zaopatrzę - zdecydowanie muszę pójść w proteiny.
Ja też coś muszę proteinowego kupić, bo w sumie nie mam
Stary 2014-05-07, 10:19   #278
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Taaak W ogóle ostatnio widziałam kilku facetów z boskim loczem, które się na nich marnuje Bo przecież ja tu chodzę z rzadkim wyprostem 'wtrakciekuracyjnym', a koło mnie paradują sobie samce z grubymi lśniącymi lokami.
Następnym razem po prostu jakiegoś odurzę w celach przeszczepu
Stary 2014-05-07, 10:33   #279
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:

no coś Ty ja w żartach
to się cieszę
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:54   #280
Seviwren
Raczkowanie

Muszę przyznac że jestem w szoku jak bardzo skrzywidził mnie Jantar. Po katastrofie jaka zapanowała na mojej skórze głowy nie zostało już nic z moich dawnych loków. Jeśli ich dobrze nie nawilże to chyba upitole się na krótko bo są w tak tragicznym stanie że aż żal patrzeć A i włosy wypadają mi garściami
Więc błagam o pomoc Jaka maska dobrze nawilża ?

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:22   #281
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Seviwren w życiu nie miałam bardziej gładkich i lejących się☠włosów niż po masce WAX'a od Laboratorium Pilomax, tu masz link:
do ciemnych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
lub do jasnych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...w-jasnych.html

Ta do ciemnych uratowała moje włosy po wyrywaniu (dosłownie) microringów z moich włosów razem z nimi i z cebulkami... (inaczej się☠nie dało ;( z tego okresu mam traumę...

I tak w ogóle ze 4 stronki mnie ominęły
Stary 2014-05-07, 11:30   #282
Imperfecta
Zakorzenienie

cassie, miałam tę maskę z Pilomaxa i w ogóle to nic mi nie robiła. Moje włosy jej nie polubiły. Jak dorzuciłam miodu to się dało znieść, ale tak to nic
Stary 2014-05-07, 11:37   #283
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Hmm... ja malinową używałam normalnie jako odżywka d/s. Nakładałam jej dość sporo, bo chciałam ją zużyć razem z szamponem, co i tak mi się nie udało Wystarczy mi jeszcze na kilka użyć. Po kilku minutach spłukiwałam - włosy były gładziutkie i bez problemu przeczesywałam je palcami. Miętowej jeszcze nie używałam, więc nie mogę powiedzieć nic o efektach, malinowa u mnie wygładzała i ułatwiała rozczesywanie . Ale wiadomo, trzeba pamiętać, że odżywka to nie wszystko... to tylko jeden punkt w całej pielęgnacji.
Hmm, nie wiem, może zrobię jeszcze podjeście do nich...
Ale niebawem powinna mi przyjść paczka z Polski, a tam kallos, bingo spa, joaśki, AiK i wtedy moje włoski może sobie odżyją

Pracuję nad sobą
Stary 2014-05-07, 11:50   #284
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Aaaaahhhh ! paczki z Polski *nie może się☠doczekać swojej*

Imperfecta u mnie działa świetnie. Z resztą kiedyś WAX od Pilomaxa do włosów ciemnych uratował mi... włosy Użyłam wczoraj tylko bananowego szamponu i tej maski a włosy przy spłukiwaniu nigdy do tej pory nie były tak lejące się i miękkie a jak wyschły to mmm Najwyraźniej moje włosy ją lubią, może pamiętają przeszłość

PS> Czy ktoś☠wie o co chodzi z tymi czaszkami? Ciągle mi wyskakują między słowami -.-

PS2> Nie ogarniam dzisiaj, wybaczcie !

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2014-05-07 o 11:56
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:28   #285
martaakow
Zakorzenienie

O matko, kilka dni mnie nie było, a tu kolejny wątek. Nie nadrabiam, bo nie mam na to czasu.
Wpadłam pochwalić się, że w końcu zebrałam się w sobie i idę w piątek do fryzjera.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:38   #286
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
O matko, kilka dni mnie nie było, a tu kolejny wątek. Nie nadrabiam, bo nie mam na to czasu.
Wpadłam pochwalić się, że w końcu zebrałam się w sobie i idę w piątek do fryzjera.
ja też idę do fryzjera ale dopiero 13 maja a nie byłam już ze 2,5 roku
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:40
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:39   #287
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja też coś muszę proteinowego kupić, bo w sumie nie mam
mi już Kallos nie wystarcza, wcześniej miałam czas to często robiłam maski z miodem i itp. Na chwilę obecną muszę korzystać z gotowców, ewentualnie na szybciora dodaję parę kropel jakiegoś półproduktu ale i tu już biednie bo dawno nic nie kupowałam i zaczynają się kończyć. Jutro zakupki
Cytat:
nie pisz o fyzjerach, ja tu mam kryzys nożyczkowy. Od paru dni już leżą wyjęte i korcą żebym ciachnęła
A tak w ogóle to trzymam kciuki za efekt

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:12   #288
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Imperfecta u mnie działa świetnie. Z resztą kiedyś WAX od Pilomaxa do włosów ciemnych uratował mi... włosy Użyłam wczoraj tylko bananowego szamponu i tej maski a włosy przy spłukiwaniu nigdy do tej pory nie były tak lejące się i miękkie a jak wyschły to mmm Najwyraźniej moje włosy ją lubią, może pamiętają przeszłość
Ja kiedy ją kupiłam pokładałam w niej ogromne nadzieję a tu taki klops szkoda, że na moje tak dobrze nie działała
Cytat:
Co robisz z włosiem?
Cytat:
mi już Kallos nie wystarcza, wcześniej miałam czas to często robiłam maski z miodem i itp. Na chwilę obecną muszę korzystać z gotowców, ewentualnie na szybciora dodaję parę kropel jakiegoś półproduktu ale i tu już biednie bo dawno nic nie kupowałam i zaczynają się kończyć. Jutro zakupki
Moje włosy uwielbiają mieszankę jajeczno-piwną z takich masek DIY.
Stary 2014-05-07, 13:24   #289
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Tak w ogóle, to cały Snow jest fajny :P

Cytat:
Taaak W ogóle ostatnio widziałam kilku facetów z boskim loczem, które się na nich marnuje Bo przecież ja tu chodzę z rzadkim wyprostem 'wtrakciekuracyjnym', a koło mnie paradują sobie samce z grubymi lśniącymi lokami.
Następnym razem po prostu jakiegoś odurzę w celach przeszczepu
- Nic nie mów. Mój brat ma, a w sumie miałby piękne loczęta, gdyby tylko ich nie ścinał :/ Kiedyś miał takie lokasy, że gdzie nie poszedł, to wszystkie kobitki się zachwycały, co niekoniecznie podobało się jego partnerce i... wiadomo...

Cytat:
Seviwren w życiu nie miałam bardziej gładkich i lejących się☠włosów niż po masce WAX'a od Laboratorium Pilomax, tu masz link:
- Ja dzisiaj mam mega gładkie, lejące, błyszczące i nawilżone włosy. Niestety, złamałam jedną ze swoich głównych zasad - niechcący, bo chwyciłam nie za ten olej, co trzeba - i nałożyłam na włosy dwa nowe produkty... Olej z bambusa - nałożyłam go nową metodą z wodą różaną - a potem wypróbowałam odżywkę z YR do włosów suchych i kręconych, zostawiłam na 20 minut i efekt jest zachwycający. Włoski są miękkie, jak u dzieci .

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Hmm, nie wiem, może zrobię jeszcze podjeście do nich...
Ale niebawem powinna mi przyjść paczka z Polski, a tam kallos, bingo spa, joaśki, AiK i wtedy moje włoski może sobie odżyją
- Testuj... wiadomo jednak, że to co odpowiada moim włosom, niekoniecznie musi pasować innym. Moje malinę lubią... z kolei jeśli chodzi o kallosa czy bingacze, nigdy nie miałam po nich efektu WOW, chyba że w połączeniu z innymi dobrociami, wtedy to inna bajka. W PL mam większość bingaczy i kallosa i mam zamiar je sobie przywieźć przy okazji najbliższej wizyty.
Stary 2014-05-07, 14:47   #290
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Muszę przyznac że jestem w szoku jak bardzo skrzywidził mnie Jantar. Po katastrofie jaka zapanowała na mojej skórze głowy nie zostało już nic z moich dawnych loków. Jeśli ich dobrze nie nawilże to chyba upitole się na krótko bo są w tak tragicznym stanie że aż żal patrzeć A i włosy wypadają mi garściami
Więc błagam o pomoc Jaka maska dobrze nawilża ?
Ojojku, jojku! Co to się dzieje? ;< Nie masz prawa się poddać bo jesteś na mojej liście 'ulubionych włosiaków' i mi spać po nocach nie dajesz! Proszę się trzymać z dala od nożyczek.

U mnie też przez Jantar jest pogrom
Dziewczyny skarżyłyście się ostatnio na swędzenie. No ja też walczę. Mam takie skorupy na tyle czaszki, że w końcu zaczną mi włosy wypadać
Swedzi jak nie powiem co.. grrrr, aloes nie pomaga, biovax delikatny p/łupiezowy też nie, jak przesadzę to sa rany i robią nie strupole, które mam ochotę dłubać, angielska służba zdrowia pewnie poleci szampon ze Steri-na początku z wysokim stęzeniem jakiegoś siarczanu.
Mam dość
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:29   #291
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
- Tak w ogóle, to cały Snow jest fajny :P
Oł tak

Cytat:
- Nic nie mów. Mój brat ma, a w sumie miałby piękne loczęta, gdyby tylko ich nie ścinał :/ Kiedyś miał takie lokasy, że gdzie nie poszedł, to wszystkie kobitki się zachwycały, co niekoniecznie podobało się jego partnerce i... wiadomo...
Jeszcze jak się ścina albo zapuszcza to rozumiem, ale jak się trzyma taki kształt kuli - takie żywopłotowe nie wiadomo co, to aż mnie korci żeby sobie przeszczepić...

Uwiodę takiego i odda mi swoje włosy dobrowolnie

Popieram Joanku. Pina choćbyś dzień w dzień miała kłaść jakieś uber irytujące mikstury to zrobimy antykampanię jak się poddasz

Mnie nic nie swędzi dzięki burżujskim kosmetykom od trychologa Ale przez ampułki chyba będę musiała codziennie myć głowę, bo drugiego dnia to już ostro strąkowato jest

Małymi krokami zbliża się moja wizyta u Mysi, mam nadzieję, że nie wyłysieję do tego czasu i będzie miała na czym pracować.
Stary 2014-05-07, 15:31   #292
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
- Testuj... wiadomo jednak, że to co odpowiada moim włosom, niekoniecznie musi pasować innym. Moje malinę lubią... z kolei jeśli chodzi o kallosa czy bingacze, nigdy nie miałam po nich efektu WOW, chyba że w połączeniu z innymi dobrociami, wtedy to inna bajka. W PL mam większość bingaczy i kallosa i mam zamiar je sobie przywieźć przy okazji najbliższej wizyty.
Ja kallosa zazwyczaj łączyłam z czymś i nakładałam jako maskę na parę godzin, a bingaczem zdażało mi się myć włosy i były potem takie fajne, zbite i miłe w dotyku Brakuje mi jeszcze balsamu do włosów z glorii, który był świetny jako b/s, ale dorwać nie mogłam

Zastanawiam się czy by tych alberto nie połączyć z jakimś olejem i się z tym nie przespać

Pracuję nad sobą
Stary 2014-05-07, 15:52   #293
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:

Ta do ciemnych uratowała moje włosy po wyrywaniu (dosłownie) microringów z moich włosów razem z nimi i z cebulkami... (inaczej się☠nie dało ;( z tego okresu mam traumę...

Dziękuję Spróbuję gdzies dorwać. A jak nie to ścinam

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Ojojku, jojku! Co to się dzieje? ;< Nie masz prawa się poddać bo jesteś na mojej liście 'ulubionych włosiaków' i mi spać po nocach nie dajesz! Proszę się trzymać z dala od nożyczek.
Lejesz miód na moje serducho Włosy sypia mi się z głowy jak nie wiem co a przez jantar miałam całą głowę w strupach których nie zauważałam bo mnie nie swedziały ani nic. Dopiero potem pieklo tak strasznie, że cholercia nie mogłam wytrzymać. Poratowal mnie glut, olejek łopianowy i ograniczenie kosmetyków do minimum. Głowę myłam jakimś specyfikiem do włosów od zielarki. Skóra głowy teraz już lepiej ale od tego szamponu to włosy są w tragicznym stanie. Jak ich nie da rady odratowac to ide na ścięcie

Cytat:

Popieram Joanku. Pina choćbyś dzień w dzień miała kłaść jakieś uber irytujące mikstury to zrobimy antykampanię jak się poddasz
Azi ty zawsze mnie rozbawisz Moje kłaki sa w tak beznadziejnym stanie już nie moge na nie patrzeć. Jest akcja ale ratunkowa Na razie bez udziału nożyczek

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:43   #294
Klaudenc
Moderator

Ej kurczę, a ja wczoraj też jakieś kuku z tyłu głowy zauważyłam, taki strupek jak miałam kiedyś jako dziecko co z tyłu głowy się robiły gdy miałam okropny łupież nieleczony (mojemu tż takie się czasem robią jak bublowy szampon użyje). Pewnie dlatego, że zaczęłam myć rzadziej i delikatniej i teraz skalp wariuje, ale ostatnio nawet tak dużo kudełków nie wypadło.. ;D
Zaczęłam stosować rycynowy olej, okropnie trudny do apikacji ale może efekt będzie dobry wcierek nie używałam nigdy, tlyko wody brzozowej i nie robiła mi kuku.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:15   #295
vyenna
Zadomowienie

Cytat:

U mnie też przez Jantar jest pogrom
Dziewczyny skarżyłyście się ostatnio na swędzenie. No ja też walczę. Mam takie skorupy na tyle czaszki, że w końcu zaczną mi włosy wypadać
Swedzi jak nie powiem co.. grrrr, aloes nie pomaga, biovax delikatny p/łupiezowy też nie, jak przesadzę to sa rany i robią nie strupole, które mam ochotę dłubać, angielska służba zdrowia pewnie poleci szampon ze Steri-na początku z wysokim stęzeniem jakiegoś siarczanu.
Mam dość
Próbowałaś wetrzeć w skórę głowy żel z siemienia lnianego (może nieco mniej gęsty niż w żelowej konsystencji)? Mi zawsze pomaga na skalp, łagodzi i nawilża

A mi się zrobiły 3 małe pieprzyki w okolicach jednego zakola. Nie wiem o co chodzi

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:22   #296
Joanku
Zadomowienie

Kurka... trochę za późno bo już położyłam olejek rycynowy, bo myślałam że oszaleje. :sciana:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:42   #297
jakisnick
Raczkowanie

Odnośnie wypadania i ogólnie tematów okołoskórnych - zaczęłam stosować kozieradkę na noc, rano mycie. Włosy naprawdę mniej wypadają Raz nawet zaaplikowałam na umytych i muszę przyznać, że nie czuć zapachu (no chyba, że włosy są jeszcze mokre od wcierki).

Seviwren, wygrywasz ze swoim avatarem xDD
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:12   #298
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:

Mi kiedyś (kilka lat temu) też maska WAX angielski uratowała włosy, ale po tej z PILOMAXU mam takie same odczucia jak IMPERFECTA niestety. Ona mi mega przeciąża włosy co u mnie jest strasznie trudne. Zawsze jak daje ją po myciu to mam wrażenie, że ciągle mam ją na włosach mimo długiego płukania. Z włosów też już szału nie robi to chcę ją szybko wykończyć i na pewno jej nie kupię znów.

U mnie jakiś czas z wypadaniem był spokój...a dziś znów wypadło mi dużo takich długich włosów Pocieszam się, że nie tylko ja z tym mam problem. Za to zakola mi zarosły i ogólnie mam dużo babyhair. Szkoda tylko, że te "stare", długie tak lecą

Teraz idę do fryzjerskiego po maskę z silikonem Sleek Line Tęsknie już za nią

Na dokładkę od jutra będę znów okularnicą "na stałe" ehhhh. Nie wiem jak się przyzwyczaję

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-07 o 18:13
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:43   #299
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Zaczęłam stosować rycynowy olej, okropnie trudny do apikacji ale może efekt będzie dobry wcierek nie używałam nigdy, tlyko wody brzozowej i nie robiła mi kuku.
- Ja mieszam w buteleczce z atomizerem z kozieradką, co mega ułatwia sprawę aplikacji.

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
A mi się zrobiły 3 małe pieprzyki w okolicach jednego zakola. Nie wiem o co chodzi
- Prawdopodobnie słaba ochrona przed słońcem.

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Odnośnie wypadania i ogólnie tematów okołoskórnych - zaczęłam stosować kozieradkę na noc, rano mycie. Włosy naprawdę mniej wypadają Raz nawet zaaplikowałam na umytych i muszę przyznać, że nie czuć zapachu (no chyba, że włosy są jeszcze mokre od wcierki).
- Ha! Ja stosuję rano i wieczorem Robisz z mielonej czy z całej?
Stary 2014-05-07, 20:15   #300
201605161428
Konto usunięte

Dziewczyny, co ja narobiłam Obciełam się na krótko i wyglądam strasznie Ja chce moje włosy ;( !
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości