|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Moje dziecko znow dzis nie spalo w dzien
Wykoncze sie, ani chwili spokoju tylko białe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobra to ja chyba nie chce zeby Janek zaczał tak szybko chodzic ![]() ![]() kciuki za jutro Cytat:
oj, oby to nie bylo nic powaznego Cytat:
brawo za dzyn dzyn ![]() Cytat:
![]() Achna, uff z tym szczepieniem, bądź dobrej mysli Despa, uff ze żłobkiem Zapisałam Janka na czwartek na szczepienie. Szczepimy mmr vaxpro Boje sie o to jajo Zgłosiłam pielegniarce, ale powiedziała, ze to nie szkodzi, ze to śladowe ilości. W ulotce przeczytałam żeby zglosić przed szczepieniem reakcje alergiczne na jajo, sama juz nie wiem, w Priorixie tez są te zarodki, ech...Ciekawe czy Maria juz szczepiła Różę---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-05-06 o 22:25 |
||||||||
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
panika bedzie dobrze, jeszcze usiadziesz z ksiazką na ławeczce, ja miałam juz tak dobrze i co? i se strzeliłam drugie ![]() dobranoc coś dziś nie mam weny, źle się czuję ,słabo mi, niedobrze, jak się przed @ tak czuję to w czasie niej bede zdychać
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w sensie,ze dluzszy? A idzie Michas w ta sama strone co Ty? Bo moja gadzinka zawsze w przeciwna
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
uuuuuuuuuu! współczuję...
a buty piękne Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn ja mam roombe 790 i scoobe jedno odkurza drugie myje obecnie jak siedzę w domu z dzieckiem nie używam scooby z resztą popsuło się coś w niej dobrze ponad rok temu i nie mam czasu wysłać do naprawy natomiast odkurzającą roombe kupiłam w sierpniu i powiem szczerze że wolę mój zwykly centralny okurzacz sama odkurzę szybko mniej hałasu i wydaje mi się że bardziej dokładnie odkurzę co każdy cm mieszkania, roombe używam np. jak odkurzam "parter" wtedy załączam u małej w pokoju ale on jeździ i jeździ najbardziej przydaje się po imprezach gdzie ty idziesz spać zamykasz się w pokoju a on jeździ albo jak idę z małą na spacer to w kuchni zostawiam włączony bo w kuchni i na tarasie to ja w ciągu dnia odkurzam zwykłym, załączam z raz roombe i raz na wieczór zamiatam (mamy czarne podłogi na połysk i wszystko widać a jeszcze jak słońce i dziecko to jazda jest)
Znam osoby dla których taka roomba to jedyny uznawany odkurzacz i innych nie używają bo po co jak odkurzy. co prawda odkurzy ale w łazieńce jak nie ustawię wirtualnej ściany to się pod kiblem zaklinuje trzeba wyciągnąć w salonie pod fotelem się klinuje pod szafką pod telewizorem. Ostatnio koleżanka zakupiła do swojego mieszkanka ma coś około 80metrów i kota i sobie bardzo chwali. Ja chyba bardziej lubię mieć a niekoniecznie już korzystać Scoobe myjący odkurzacz bardzo polecam nawet jak jest delikatnie zakurzona podłoga to ładnie zmiecie i zmyje 3 lata intensywnie używałam codziennie wychodząc do pracy włączałam. Roomba odkurzająca ja mam 790 jak najbardziej tak jesli nie będzie wam przeszkadzać że jeździ jeden cykl około 45 minut a nie zawsze jeden wystarczy zależy od pomieszczenia. A ostatnio zastanawiałam się nad http://www.ceneo.pl/25093402 ciche ciągnie jak dobry odkurzacz bateria wystarczy na 40 minut i w każdy zakamarek dotrzesz. To się rozpisałam
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-06 o 22:46 |
|
|
|
#3636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie te kudły kocie dobijają. I okruszki po chlebie, które L. po całym domu non stop nosi... Cytat:
Już zerknęłam na scoobę - ona się nadaje do paneli? ta roomba fajna, ale za droga I jak piszesz że nie jesteś zadowolona do końca, to tym bardziej. W ogóle nie wiem, czy powinnam patrzeć na odkurzacze, pensji już brak bo wychowawczy i rozwód coraz bardziej się uprawdopodabnia Idę spać. Na koniec pochwalę się tylko małym sukcesem - dzisiaj 7 h bez cyca...! Po raz pierwsze tak długo. Jadła uu przed drzemką, potem po drzemce od razu na spacer, na spacerze dałam jej trochę chleba z pastą (mało zjadła, może z trzy kosteczki), potem w domu kawałek obiadu (kawałek pomidora ledwie i gryza ziemniaka), w międzyczasie kawałeczek jabłka. Tyle godzin bez uu a jedzenia tak mało i wytrzymała ![]() Wybaczcie, że tak mało się odnoszę do Waszych postów, brakuje mi natchnienia ostatnio...
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serio aż tak źle jest?
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Achna ufff, po szczepieniu. No to teraz mocne kciuki, zeby nic nie wyszlo! I na pewno tak bedzie ![]() A Ty juz musialas teraz szczepic? Nam kazali przyjsc w czerwcu... Kasia za jutrzejsze szczepienie! Klementyna oby do jutra minela goraczka! Despa super, ze Emilka tak sie przystosowala Dzieci szybko sie aklimatyzuja ![]() Cath Pani, Nestelle gratuluje biegaczy! ![]() Krzys tez coraz wiecej sam chodzi, dzis nawet po trawce Po domu to juz wiecej na nozkach, niz czworakujac, ale ostroooooznie jeszcze ![]() Przyszedl wozek, jutro wyprobujemy O ile sie nie rozpada, bo po poludniu ma byc deszcz, a rano nie pojdziemy - mam badanie krwi przed i po wypiciu glukozy, nienawidze tego... Raz zaslablam, oby jutro bylo ok.Krzys mnie dzis rozczulil - podszedl, zlapal obiema raczkami moja glowe, przysunal buzie do mojej i pocalowal w usta... Potem przytulil sie policzkiem, i potem raz jeszcze pocalowal
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-05-07 o 00:04 |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
- - na Glukozie. ...!!Achna - uffff dobrze ze bylo dobrze, by tych sktutkow nie bylo. Alliw - ja ost pozbylam sie Dywanu z salonu - mialam taki wlochaty z Ikea - ale strasznie zbieral moje wlosy hihi, chyba sie na lyso musze ibciac ew zainwestowac w wykladzune po wyplacie Cdn inu busa zmienie Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Efit bateria 3% upisze jutro po szczepienu Dobrej Nocy Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3641 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
Bzinka u nas w piekarniku nie ma takiej opcji a pokręteł od gazu i piekarnika chyba nie da się zabezpieczyć po samym 30 day shred miałaś efekty? i jaka dieta? ja muszę cos z tym moim brzuchem zrobić, bo reszta ujdzie w tłumie może zainwestuje w hula-hop. kiedyś dobra byłam w kręceniu. Pani nie tylko ty straciłaś chwilę z ksiązką na ławce choć pochwalę się, że raz udało mi się usiąść n ławce i nawet prawie z internetem się połączyłam zanim K. się obudził.ale mówię Wam jakie emocje: obudzi się czy się nie obudzi, zdążę dojść i usiąść czy nie zdąże. podążanie do ławki prawie jak chodzenie w stronę światła. z chodzeniem u nas to samo. z dnia na dzień się zmieniło a też parę dni temu pisałam, że więcej raczkuje nestelle ja spałam kiedyś na Karola nożyczkach do paznokci i nic nie czułam, także też żadna ze mnie księżniczka fajne to Roszka zamiłowanie do lamp co do wchodzenia na różne rzeczy to K. wchodzi na stoliczek edukacyjny i sobie na nim klęczy zadowolony no i jak tylko się schylę, przygarbię czy usiąde na podłodze to włazi na plecy i się cieszy Byou a o kolor włosów chodziło. dziękuję z biurem podróży nie pomogę, bo jeszcze nigdy nie korzystałam oliwka rozbroiłaś mnie z tymi przysiadami ![]() jesteś ekspertem od wszelkiego sprzętu sprzątającego Luna mój K.też ma niski głos.czasem huknie baaabaa jak dorosły. no i śmiech czasem też ma taki basowy za gadanie. bał bał i przysiady a wcześniej seks był przy małym? ![]() też chętnie zobaczę jakie hula-hop polecasz cathlyn też nie ogarniam jak dziewczyny dają radę ze wszystkim. ja nie daję i jeszcze się dołuję, że jakaś nieporadna jestem. choć wolę myśleć, że to dziewczyny są wyjątkowo zorganizowane i mają samoobsługowe dzieci Trolla część od inhalatora wcisnął za szafkę, przy której zazwyczaj urzęduje jak wywala z pudełeczka spinacze do prania u nas czopka wypycha więc nie wsadzę za chiny Kasia biedulko kciuki za szczepienie achna za szczepienie.oby obyło się bez powikłańalliw współczuje braku drzemki. jak żyć? kiedy odetchnąć? fajne buty ![]() despa super, że Emilka w żłobku co raz lepiej Tasia buziaczki Krzysia kciuki za glukozę. moze nie będzie tak źle jak ostatnio wiecie, myślałam że Wasze dzieci wszystkie takie potulne i tylko K. się nie słucha ale dobrze wiedzieć, że nie tylko on reaguje dzikim śmiechem na nonono jak zaczyna harce przy kuchence i mówie no no no i idę w jego stronę żeby go od niej zabrac to motorka w dupie dostaje, przebiera nózkami jakby chciał wejść w tą kuchenkę, dziki śmiech i kręci szybko pokrętłami żeby jak najwięcej się nakręcić zanim go odciągnę![]() ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
nie mów hop, póki nie wypijesz ciepłej herbaty ![]() Cytat:
![]() a KAcperka może zębicha męczą ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- a jednak są zabezpieczenia pokręteł kuchenki dzięki Byou
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie tuz za Kwiatuszkiem z autobusu, dzis fajny cieply poranek wiec jest nadzieja na piekny dzien.
Oliwka -Tys prawdziwa PPD... Kurde trzeci dzien mnie glowa boli, ewidentnie @ bedzie,pytanie kiedy bo znowu mi sie cykl popierdzielil. Achna kciuki zeby nic sie nie dzialo. Panika, ti u nas smietniki,parasole nie interesuja natomiast wszelkiego rodzaju trawska,kwiatki owszem, no i jak psa zobaczy to tak przebiera nogami...
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn ja niestety tez nieogarnieta
![]() w ogole to M. ma teraz faze na mama, czesto nawet do taty nie chce, trzyma sie mnie kurczowo, jak sie oboje bawia to tez co chwile mnie szuka, do zabawy najczesciej trzeba go animowac - z czasem jest ciezko ![]() alliw keidys tlumaczyam tekst ze zrodla niemieckojezycznego, ze strony Instytutu Roberta Kocha: http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/NRZ/MMR/FAQ.html Niewiele szczepionek wytwarza się z zarodków kurzych ( grypa, żółta febra). Zasadniczo, szczepionki, w których wirusy wzrastały w fibroblastach kurzych (MMR, wścieklizna, TBE), zawieraja co najwyzej słabo wykrywalne ślady białka kurzego bez allergennego dzialania. Międzynarodowe badania wykazały, że dzieci ze znana alergia na kurze bialko, bezpiecznie można szczepić szczepionką MMR, tak, że alergia na kurze bialko w międzynarodowych i krajowych wytycznych nie jest uznawana jako przeciwwskazanie. Tylko dzieci z klinicznie bardzo ciężką alergią (np. po wstrząsie anafilaktycznym po zjedzeniu bardzo niewielkiej ilosci bialka) powinny być szczepione przy specjalnych srodkach ostroznosci i ewentualnej pozniejszej obserwacji np. w szpitalu. Tasia za glukoze ![]() despa super, ze Emi tak dobrze sobie radzi
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Pani ja nie wierzę w książkę przy piaskownicy za dwa lata, będziemy mieć oczy dookoła głowy
A Ty kiedy szczepisz? Oliwka haha po wypowiedzi widać że to Twoja działka ![]() Tasia cudowne tulasy Kwiatuszek no poranny zdarzal się przy młodym który urzedowal w lozeczku wieczorem padam jak muchaAaallleee mnie uda bolą!!! A dziś znowu przysiady ![]() Piękna pogoda... niby mam siedzieć z K. w domu bo to tylko katarek i kaszel od kataru ale sama nie wiem.. może lepiej żeby się przewietrzyl... Wiecie może jak wstawić pogrubione na aplikacji? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-05-07 o 08:06 |
|
|
|
#3645 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() a ja jestem szczesliwa ze je mam Cytat:
kciuki za glukoze Cytat:
Cytat:
juz wczoraj znalazlam podobne informacje. Z dusza na ramieniu ale ide. Cytat:
Jak nie wieje to ja bym wyszla sie przewietrzyc. Nie wiem jak pogrubione na aplikacji, ale jak pisze na tele to po prostu wpisuje [B ] [ /B] (bez spacji w nawiasach) i pomiedzy tym wpisuje to co ma byc pogrubione U nas noc do Jestem nieprzytomna
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-05-07 o 09:33 |
||||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja na pewno nie myję codziennie podłóg w ogóle to dołączam do grona brudasów jak czytam jak kilka z Was sprząta. ja nie sprzątam, nie mam kiedy. na mycie podłogi z J. nie mam szans, a jego drzemka 30-40 minut też na wiele mi nie pozwala bo zanim poogarniam to już się nie wyrobię. Niestety nie wiem co to jest 2-godzinna drzemka w ciągu dnia.. |
|
|
|
|
#3649 | |||
|
Rozeznanie
|
To sie zdradziłaś
![]() Cytat:
Cytat:
2. ja kiedys siedziałam na krzesełku wędkarskim, pod dupskiem miałam widelec,nic nie czułam, twarde dupy jestesmy po prostu ![]() 3. ja po wsadzeniu czopa ściskam posladki do siebie jak widze ze kombinuje Cytat:
nic nie widać ![]() no nic, nie mam ani rumby ani scooby doo wiec się trzeba ruszyć i polatać na odkurzaczu i mopie więc z całego serca wszystkim życzę niebrudzących się podłóg, nieleniących się kotów i pań do sprzątania i prasowania!
|
|
#3650 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry dzień,zapowiada się piękny, ciepły dzień. Obu nic się nie zmieniło
Cytat:
zazdroszczę ja nienawidzę biegać więc pozostaje mi rower lub kijki.2. ![]() Cytat:
Mój dokładnie tak samo, w przeciwną stronę niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Wydaje mi się, że gdyby była głodna ba pewno by Ci dała o tym znać Cytat:
1 i 2 Na razie nic się nie dzieje ale to opewnie za wcześnie. Tasia za glukozę. Nam kazali przyjść na szczepienie zaraz po skończeniu roku. I coś jeszcze ale nie pamiętam. Robię postępy, kuchnia ogarnięta, w pokoju tylko odkurzyć
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-05-07 o 09:53 |
||||||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie znoszę kotów
a psa mialam wlasnie na podworku.współczuje nocy... Cytat:
moje dziecko własnie zdjęło sobie rajstopy ... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-07 o 09:55 |
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nadrobiłam wczoraj musiałam być w kato. zawiozłam prace promotorowi niech czyta i oby poprawek nie było. i PRZYPOMINAM O ANKIETACH. idę dziś z Florkiem do lekarza na 14 bo juz mnie wkurza ta gorączka. wczoraj było fajnie ale od wieczora znowu. coś miałam rzec hm...
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
pisalas we wczesniejszym poscie o wysypce, i to prawda, nierzadkoscia jest wystapienie odry poszczepiennej, najczesciej ok. 10 dni po szczepieniu: goraczka, wysypka
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn hmm są inne ja mam akurat roombe ale samsung ma fajne odkurzacze tego typu i kosztują około tysiąca złotych w samsunga bym zainwestowała bo ogólnie od chyba 10 lat mają jednak niezwodny sprzęt i w przystępnej cenie jakość bardzo dobra tak jak franke, miele, simens ale o wiele tańsza od wymienonych firm my w domu mamy teraz większość rzeczy samsunga.
Jeśli chodzi o zadowolenie to ja jestem bardzo zadowolona z roomby spełnia moje oczekiwania dobrze odkurz, a w małych pomieszczeniach jeden program wystarczy choć one mają wbudowany czujnik i niby kończą odkurzać jak już sensor nic nie wykrywa ale zdarza się że czasem jakiś okruszek zostawi ale i tak jest bardzo dobrze posprzątne. Choć dla mnie porządnie posprzątne zazwyczaj jest jak ja sama to zrobię osobiście własnymi rękoma I nie ukrywam że jak chodziłam do pracy to scooba chodził u mnie codziennie nie zwarzając czy zdąrzyłam odkurzyć przed czy nie bo scooba ma wbudowaną taką małą zmiotkę która najpierw tak jakby zamiata a później odkurza ale ten zbiorniczek na brud to bardziej takie sitko zatrzymujące więc musiało by być chcoiaż zmiecione przed jej włączeniem. Na panele się nadaje z tym że zależy jaki masz kolor jeśli są to bardzo ciemne lub jasne panele po scoobie jednak należało by przetrzeć wilgotną szmatką podłogę bo czasami gdzieś zostaną smugi/zacieki po wodzie której nie zebrała lecz z drugiej strony nie ma co narzekać jak ktoś-coś wykonuje czynności za ciebie. I fajne jest w tych odkurzaczach już większość posiada programowanie w jaki dzień i jakiej porze ma ci odkurzać ![]() idę dalej nadrabiać ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- achna za rowerek ale bym sobie pojeździła tylko najpierw rower trzeba na serwis oddać ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- alliw świetne buciki ![]() Trolla a jaki to plan ? podziel się może skorzystam i nabiorę chęci? zapału? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Tasia poszczepienne a wy już szczepiliście te różyczkę, świnkę i odrę? my mamy dopiero na 27 maja a nasze dzieci prawie ten sam termin urodzone.cathlyn będzie dobrze ![]() Odnośnie piszczenia moje dziecko też potrafi nieźle potrafi no sorry ale jak przy cycku śpi nie ciągnie śpi trzyamjąc go w buzi a jeszcze materaca nie dotknie w łóżeczkiu to wrzask więć po kilku takich próbach wkurzona wyszłam lepiej wyjść i uspokoić się a ona dalej więc po 5 minutach poszłam wzięłam na ręce odrazu głowa na ramię i śpi ponosiłam posiedziałam dwadzieścia minut odłożyłam dwa razy zapłakała i śpi czyli od pierwszego zaśnięcia minęła godzinę od kiedy odłożyłam ją do łózeczka 15 minut---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Dragusiu ja Ci mogę wysłać moją ankietę bo tż jak zawsze zaraz teraz mu się niechce później nie mam czasu a on takich pierdół robić nie będzię więc nie wiem czy będę Ci pomocna chyba że na weekend mój tato zjedzie i się spytam rodziców może wypełnią Chyba że któraś z Was zrobi za mojego tż ? :0 Przepraszam ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Dragusia za Florka oby to nic poważnego a może gorączka na ząbki? Albo też 3dniówka?---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ja też nie przepadam za kotami psa jeszcze jakoś zniosę choć kiedyś mi zupełnie nie przeszkadzały psy w domu ale od kiedy dziecko to mnie jakoś drażni. A my mamy w domu rybki, jeża i psa. U rodziców 2 psy i 4 koty ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Trolla ja lubię odkurzać i myć podłogi zaliczam to do codziennej porcji ćwiczeń |
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=oliwka__;46338295]c
Trolla a jaki to plan ? podziel się może skorzystam i nabiorę chęci? zapału? Ja też nie przepadam za kotami psa jeszcze jakoś zniosę choć kiedyś mi zupełnie nie przeszkadzały psy w domu ale od kiedy dziecko to mnie jakoś drażni. A my mamy w domu rybki, jeża i psa. U rodziców 2 psy i 4 koty ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Trolla ja lubię odkurzać i myć podłogi zaliczam to do codziennej porcji ćwiczeń 1.http://www.biegaj40minut.pl/ wg tej strony ale nie 3 razy w tygodniu bo nie mam czasu, robie tez pompki ale tez troche wg własnego harmonogramu, probowalam podciąganie ale nie wyszło, nie jestem w stanie sie podciagnąc a po spuszczaniu jak radzą w artykule mialam 2 dni zakwasy ale takie ze masakra 2.ale ze jeża w domu czy w ogródku? 3. tez sobie próbowałam przetłumaczyć ze sprzątanie to takie ćwiczenia, ale jakoś nie bardzo; moja podświadomość nie może tego przełknąć
|
#3656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Na zwykłym czy stacjonarnym? Nieźle się najechałaś Ja wczoraj zrobiłam 50 przysiadów, a dziś myślałam, że nie zejdę po schodachCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W aucie buty ściągam od razu. A najbardziej A. się śmieje jak ciągnie mnie za włosy, a ja mówię, że mnie boli, no zanosi się ze śmiechu![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypełnij za niego i rodzicom jak najbardziej możesz podrzucić
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki :-* siedzę w pracy i zastanawiam sie nad dwoma kwestiami
hehe dobra,nie sa to sprawy firmowe..A mianowicie- Hania codziennie ma nos zatkany jakimiś glutami, sa to taki klejace grudki, ale raczej suche, nie chcą wyjść przy odciaganiu a jej to bardzo przeszkadza, bo ja chyba ciągnie w nosie. Skąd to sie bierze,bo to nie jest typowy katar. I jak z tym walczyć? Wczoraj kilka razy psikalam solą i odciągalam, jak już trochę wyszło, to delikatnie wyciagalam palcem. One sa takie ciemne jakby trochę krwią podbarwione. Martwię sie co to. I druga kwestia - nie wiem dlaczego, ale Hania staje ciagle na paluszkach, rzadko kiedy widzę,żeby stała na całej stopie. Przecież tak to ona sie w życiu nie nauczy stawać bez podparcia. Martwi mnie to i zastanawiam sie czy trzeba jej jakoś pomoc lub skorygować takie stawianie stopki? To sie wyzalilam :-D Czekam jak zwykle na wasza pomoc w dręczących mnie wątpliwościach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
bzinka M. ma codziennie takie glutki, jeden na dzien - ja zawsze mu czyszcze po nocy, tak pol godziny, godzine po wstaniu, wtedy schodza dobrze (M. nie ma kataru, jeszcze nigdy nie mial) - wedlug mnie to normalne, ale nie pytalam nigdy o to lekarza
- za dwa tygodnie bede to dopytam. (ale ja tez zawsze codziennie po nocy tez czyszcze swoj nos, bo sie zbiera wydzielina).
|
#3660 | |||
|
Zakorzenienie
|
13ego. dobrze, że nie przesądna(m). ale jeśli cokolwiek będzie nie halo - lekki katarek czy cuś, to nie zaszczepię za nic. Cytat:
(na szarych też nie widać )Cytat:
fachura ![]() ![]() ciekawe co Maryjanowi... Może zębiska??? skąd? z absem? a! pani do prasowania chyba lepszej reklamy nie ma. Oliwka... jesteś mega. Szacun!!!!! jeża? Cytat:
na suche katarki, to tylko higiena noska (psikanie wodą morską). no bo cóż innego? w zimie bym na suche powietrze odkaloryferowe zwalała. Akcja łapania siuchów zakończona totalnym fiaskiem. Jak mam iść na kontrolę?! buuuuu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Wykoncze sie, ani chwili spokoju 

Chyba sobie ciepłą herbatę z tej radości zrobię 

H
Zgłosiłam pielegniarce, ale powiedziała, ze to nie szkodzi, ze to śladowe ilości. W ulotce przeczytałam żeby zglosić przed szczepieniem reakcje alergiczne na jajo, sama juz nie wiem, w Priorixie tez są te zarodki, ech...Ciekawe czy Maria juz szczepiła Różę

I jak piszesz że nie jesteś zadowolona do końca, to tym bardziej. 

za jutrzejsze szczepienie!
Raz zaslablam, oby jutro bylo ok.