|
|
#781 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
nie miałam pojęcia że to można internetowo![]() Cytat:
![]() my dzisiaj po odwiedzinach a jutro przyjeżdzają moje dziewczyny ze studiów, nie moge sie doczekać ! taaaak sie stęskniłam! I w czwartek na usg bioderek.Zastanawiam sie czy sie zapisac na przyszly tydzien do tego gina (6tygodni po porodzie) czy za dwa już bym poszalała z Tżtem ale chyba poczekam.. like a virgin..
|
|
|
#782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem o czym mowisz bo ja tez czasem marze o nocy bez Niusi bo jak dotychczas sama do niej wstaje i lekko nie jest ale szczerze to chyba i tak bym nie zdzierzyla i nie moglabym spac spokojnie wiedzac ze za sciana Niusia placze. i choc, jak pisalam, dziadkowie w dzien pomagaja itd to mam wrazenie ze nikt jej tak nie dogladnie jak ja. Mama nie oglada jej z kazdej strony, nie przemywa rumiankiem, nie czysci noska i chyba nie rozumie jej tak jak ja. w zwiazku z tym mam juz serdecznie dosc swoich zawodowych obowiazkow. dzisiejszy moj dzien wygladal tak: pobudka o 5.30 po moze 3-4 pelnych godzinach snu od 8 do 13 w pracy po 13 migiem z Niusia na spacer zeby wykorzystac pogode i zeby Niusia zalapala troche swiezego powietrza i wit.d od 15 do 19 dalej lekcje ![]() normalnie masakra juz mniejsza o to ze padam na pyszczek ale tesknie strasznie za corcia ![]() jutro i pojutrze bedzie podobnie wygladac slicznotka Cytat:
ja tez nie wiem ile cm, bede musiala w karte zajrzec, mam nadzieje ze tam zapisali...sorki ze tak brzydko i malo ale mam Niusie na rekach. a na wiecej nie mam juz sil, wybaczcie .
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-06 o 20:14 |
||||
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych nocek, zwłaszcza Tobie Limonkoprzeczytałam na szybko i niewiele pamiętam, wybaczcie. My po wizycie. 1,5h w poczekalni, diagnoza: grudkowe łojotokowe zapalenie skory. Fenistil w kroplach i 3 masci, kazda na onna porę dnia. Nie wystawiać buzi na słońce. Do kontroli za tydzień. Pani doktor zapewniła mnie, że to się da wyleczyć i już po tygodniu będzie widać poprawę. Trzymam się tej myśli jak tonacy brzytwy. |
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Margo trzymam kciuki za poprawę!
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Elu współczuje szczepień, wiem o czym piszesz. My na szczęście już byliśmy na szczepieniach 3 razy i kolejne dopiero jak Marco skończy rok. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Całe popołudnie przesiedziałam z dzieckiem na klacie, teraz siedzę w wannie i mam nadzieje na spokojny wieczór. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Teq mysle o Tobie i przesyłam moc pozytywnych fluidow. Z telefonu...
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Margo
pewnie pani dr wie co mowi Mloda spi mi na klacie juz ponad godzine boje sie ja odlozyc, poprzytulamy sie jeszce. Mam nadzieje, ze przez ten jeden dzien nam sie nie popsuje rytual ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#786 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Udalo mi sie wczoraj odciagnac 40ml swojego mleka ( ) i dzisiaj w chwili wieczornego wydziwiania przy cycku mu to dalam - wtrabil do dna i chcial wiecej. Czyli chyba jednak to dokarmianie jest mu potrzebne.
|
||||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
TeQ to musisz tteraz znalezc mleko ktore zasmakuje Kacprowi, ewentualnie sprohowac sciagac rano np jak jest wiecej mleka,
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Teq, nawet nie wiesz jak ja cię rozumiem i z tym dokarmianiem i ta frustracje, ze mleka za mało.
Z telefonu...
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
U nas pajacyk i spiworek na noc.
Margo- dobrze, ze macie diagnoze. Trzymam kciuki za poprawe. Teq- , bedzie ok Moj ssak cos sie kręci wieczornie i nie chce zasnac. Nakarmiona, przewinieta i z zamknietymi oczami- ale do snu jeszcze daleko.
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
side85 super fotka
![]() moja mała dzisiaj wieczorem wypiła 2 cyce, co było dla mnie szokiem, bo zawsze z jednego, a 15 min potem wszystko to na mnie zwróciła. byłam mokra od ramienia do pasa, reszta na podłodze. wykąpaliśmy ją a ona w płacz, o jedzenie. ja załamka, wystraszona, że co ja jej dam, ale jakoś się wyprodukowało i śpi do teraz. a i pisałam kiedyś, że mam aniołka, który tylko je i śpi. no więc mój aniołek polubił noszenie, bujanie, spanie na klacie, jazdę wózkiem (bez zatrzymywania), jazdę autem (nie lubi czerwonego światła, o korkach nie wspomnę). więc zaczyna być wesoło. |
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Margo,
za szybka poprawe - jesli jest diagnoza to pol sukcesu za Wami Emilka sliczna, pieeekne wlosy Teqiba, obys znalazla sposob na troche spokojy dla Was my tez dokarmialismy sie jakies 5\6 razy juz, tylko wieczorem. Teraz mam zamrozone 5 porcji po 50/60 ml, wiec bedzie na takie wypadki. Z tym ze ja odciagam wieczorem, bo Ula spi do ok. 3, bo gdyby mi sie budzila czesciej, to bym sie nie bawila. U nas pajace albo body i gatki na caly dzien, tylko na wyjscie z domu zakladamy cos wykwintniejszego Podczytuje Was czeato, ale u nas skoku ciag dalszy, wuec odpisywac nie idzie Milego dnia Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje idealne dziecko chyba też ma skok albo moja dieta a raczej jej brak się na nim odbił bo od wczoraj jest marudny jak ... Wczoraj o 20 przyszło nosidło, a że kąpaliśmy wtedy Piotrusia i zaraz poszedł grzecznie spać to nie daliśmy rady zapiąć o do środka. Nie wiem czy zrobię to dziś sama, bo piszą w instrukcji żeby pierwsze kroki zaliczać w parze zanim się nie nauczy dokładnie. Elu- współczuję przeżyć szczepiennych. Mam nadzieję że Olusia już OK Ogłaszam, iż moje dziecko dziś kończy 2 miesiąc i wczoraj ważone przed kąpielą osiągnęło dokładnie 6 kilogramów ani grama więcej czy mniej Kawał chłopa z niego będzie Franio od koziegomleczka również dziś świętuje 2 miesiączki Idę myć podłogę bo przyjeżdża cioteczka zobaczyć Piotrusia a smok na chwilę usnął w bujaku chyba ze zmęczenia marudzeniem ![]() ps: moje dziecię w końcu idzie na chrzest w kremowym body z kołnierzykiem w kratkę niebiesko beżową, na dól spodnie w kolorze intensywnie niebieskim jak kratka na kołnierzyku, do tego granatowa mucha i buciki a do kościoła żeby nie było że za mało na jasno to dostanie kremowy kubraczek z tesco który kupiłam przed jego narodzinami. Przynajmniej mnie się będzie podobał i będzie pasował do ojca który na tę okazję kupił sobie niebieskie spodnie i kremową marynarkę
|
||
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-* ale ostatnio Was zaniedbuje aż mi z tym źle
wczoraj byly pierwsze szczepienia, w przychodni bylo ok ale jak wrocilam do domu to terrorysta w moim malym sie obudził, darl sie w niebogłosy Limonka jej cudna dziewczynka Reszte nadrobię później :-* Nadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#794 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życzę dużo sił i pamiętaj, że nie liczy się ilość czasu spędzonego z maluszkiem ale jego jakość Dziękuję ![]() Dzięki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałabym ją nauczyć zasypiania o jednej porze, ale nie mogę jej ogarnąć. Raz pada o 19.00, a innym o 22.oo. Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Macie wagę niemowlęcą w domu? My się zastanawialiśmy nad zakupem, ale są strasznie drogie. Cytat:
I daj później znać jak się sprawdza nosidło. Ja muszę w końcu wypróbować naszą chustę, ale przymierzam się do tego jak pies do jeża... Trochę się boję, że Maleńkiej krzywdę zrobię ![]() Cytat:
Tobie Elu również. Mam nadzieję, że Wasze szkraby już o wszystkim zapomniały. Cytat:
No nie! Wszyscy faceci są już zaklepani? ![]() Dziękuję U mnie dziś kolejna beznadziejna nocka. Nie śpię od 1.oo.
|
|
#795 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wagę.Cytat:
![]() Cytat:
wysłane z smartfona
|
|||
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka dam znać co z nosidlem.
Co do wagi to mamy bo znajomi mieli bliźniaki wcześniaki więc musieli kupić i teraz pożyczyliśmy więc co kilka dni ważymy super sprawa!Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Piotrusia i Franka
Cytat:
Ja tez nie mam co pisac o moim dziecku, bo marudne caly dzien od Wielkanocy, za to w nocy spi ladnie. Gdyby, miala tylko Marco, to powiedzialabym, ze sytuacja idealna, ale ze najbardziej marudzi, jak Antonio przychodzi ze szkoly i musze sie tez nim zajac, to nie powiem ![]() Maz czesto nie jest w stanie ogarnac Marco i uspokoic go Tak wiec chodze jak zombie ![]() Maz mi pomaga w nocy, wstanie, przewinie, a nad ranem da butle, ale i tak jestem nieprzytomna, bo w dzien nie mam chwili oddechu i czasami nie potrafie prawie nic zrobic w domu, bo placz jest ciagly. Chyba mi sie taki marudny egzemplarz trafil. Dobrze, ze na spacerach zadowolony, oglada swiat lub spi, ale ile mozna chodzic
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Franka do snu nocnego ukladam w pajacach. W dzien nosi spodnie i bluzeczke
Side - swietujemy dzis moze to skok, bo Fran tez mardny. N glowie musze stawac zeby sie usmiechnal
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego dziś współczuję mamom marudnych dziec bardziej niż kiedykolwiek podejrzewam że on jest meteoropatą jak ja Mariola trzymaj się |
|
|
|
|
#800 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja znów na szybkiego bo od 10 mam lekcje :/. Potem chwila przerwy i znowu kursy od 15.30 do 19 eh :/. Byle do czerwca....(mam cichą nadzieję, że wtedy odpadnie mi chociaż część obowiązków zawodowych). Moja Niunia bardzo polubiła karuzelkę ze zwierzaczkami, którą ma nad łóżeczkiem. Gaworzy do nich, przygląda się i macha rączkami, jakby chciała do nich sięgnąć . Poza tym z dnia na dzień robi się coraz mądrzejsza . Rozgląda się wokół, uśmiecha się, sprawdza, kto ją np. właśnie pogłaskał po główce . Wszyscy mi mówią, że jak na 7-miotygodniowe dziecko jest bardzo zorientowana . Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
![]() Moja Natusia tak samo na spacerkach - dbają nasze maleństwa o naszą kondycję, nie ma co, nie można nawet na chwilkę się zatrzymać albo przysiąść na ławeczce .Cytat:
.Ad 2 - Sto lat! Rośnij zdrowo i wesoło choć i tak już kawał chłopa z Ciebie .Ad 3 - pokaaaaaaaaaa! Cytat:
biedny Staś . A u lekarza wszystko ok?No kochana to musimy chyba powoli zacząć odkładać na weselicho .Cytat:
. Ale jak już pisałam, może od czerwca a już na pewno od lipca powinnam mieć więcej czasu dla Maleńkiej i już się nie mogę doczekać!Ad2. Może rzeczywiście przejdź się do psychologa, chociaż nie wiem, czy problem leży w tym, że starasz się być mamą idealną bo wcześniej też miałaś z tym kłopoty. Najgorzej, że skoro KP to żadne leki nie wchodzą w grę, zresztą ja i tak jestem przeciwniczką faszerowania się chemią. Mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz!I muszę już zmykać niestety .Miłego dnia dla Was!
|
|
#802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat ![]() wyobrażam sobie, że będzie super wyglądał Cytat:
U nas już chyba po wszystkim, wczoraj jak padła przed 20 to już całą noc ładnie spała z pobudkami na jedzonko Mam nadzieję, że u Ciebie też spokój Cytat:
Wiem co czujesz, ale zapewniam, że nie sprzedasz Marco cyganom, ja za każdym dniem marudnym miałam ochotę to zrobić, ale jakoś nie potrafiłam
|
|
#803 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziekuje dziewczyny Mariola - mysle ze mamy podobne podejscie do tego, z tym wyjatkiem ze Ty jestes silna i dalas rade duzo dluzej ![]() Cytat:
![]() Kacper jest wolny ale nie wiem czy chcesz za ziecia lysa marude Ale przytulac sie lubi ![]() Cytat:
![]() Ja co prawda nie mam drugiego dziecka ale TZ mi nie pomaga przy marudzie wiec tez chyba jestem w podobnym stopniu wykonczona i rozumiem co czujesz
|
||||
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to muszę się pożalić
![]() Pisałam wczoraj, że nie zrobiłam prania i brakło mi ciuszków. Dzisiaj w nocy zamuliłam i nie dokręciłam butelki przez co polałam Olę i siebie. Musiałam ją przebrać, a że nie miałam ciuszków, to wzięłam body z drugiej szuflady gdzie trzymam rozmiar większe ciuszki i body z tej szuflady są prawie dobre ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Są dwie opcje. Albo się namarudzi za młodu, później będzie wesoły, albo zostanie marudnym księdzem
|
|
#805 | ||||||
|
Zadomowienie
|
side, koziemleko gratki za kolejny miesiąc
![]() Cytat:
Jakie nosidło w końcu zamówiłaś, bo nie pamiętam :/? Cytat:
![]() A jak tam problemy brzuszkowe Stasia, skończyły się już? Cytat:
dla męża, bo z twoich wpisów wynika, że masz w nim ogromne wsparcie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas dziś rewelacyjna nocka. Po wczorajszej kąpieli i karmieniu (20) młoda poleżała sobie w łóżeczku i usnęła sama, czyli jak co dzień. To co mnie zaskoczyło to, że obudziła się dopiero o 1:30 No i kolejny raz obudziła się po 6 ![]() Tak dla równowagi Kinga zaczęła znacząco mniej spać w dzień. Nadszedł więc i dla mnie koniec obijania się przed komputerem całymi dniami... Najtrudniejsze dla mnie jest to, że nie wiem co ja z takim maleństwem mogę robić oprócz noszenia na rękach, kładzenia na macie, leżaczku i próbowania mówić do niej (jak ja nie znoszę gadać, wolę pisać). |
||||||
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek
za super nockę.Co do wyrastania to ostatnio przeglądałam ciuszki większe i tż mówi "ona będzie miała to teraz dobre" a ja usilnie wmawiałam mu, ze nie, że jeszcze nie, ale chyba chciałam sobie to wmówić bo oczywiście miał rację
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Nie będę ściemniać, że czytałam co pisałyście Wpadam napisać, że żyjemy i mamy się dobrze Powoli kończy mi się nawał pokarmu, który męczył mnie od 3 dni. Do tego miałam problemy z jedną brodawką, bo popękała. Ale też już się ładnie goi Kamila jest póki co bardzo spokojna. A z wyglądu to kopia starszej córki Tylko pulchniejsza ![]() Starsza córka reaguje świetnie na siostrę i oby tak zostało ![]() To tyle, bo słyszę wulkan w pieluszce ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#808 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mam wrazenie ze moja laktacja jest constans - przeciez Kacper caly czas wisi na cycku a tam nic nie przybywa ![]() Ty mnie tu ksiedzem nie strasz Mama mi powiedziala ze ja taka bylam - tzn uwielbialam sie przytulac i nie pozwalalam sie nigdy samej zostawic, a pozniej bylam zlotym dzieckiem. Wiec mam nadzieje ze Kacper po prostu jest taki po mnie - bo przytulac sie lubi i tez marudzi glownie jak nie mam go na rekach. Oby ![]() ![]() ![]() Bo cale dnie go w domu nie ma - wychodzi o 6 a wraca ok 20 a o 20 kapiemy i spanie. W weekendy tez czesto ma jakies fuchy ![]() Akurat sie wzial za otwieranie wlasnej firmy i bierze wszystkie zlecenia zeby rozbujac to na tyle zeby mogl sie zwolnic z etatu. Masakra - czuje sie czasem jak samotna matka
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
zamiast skorzystać z faktu, że moje dziecię będzie spało jeszcze jakieś 20 min i ogarnąć dom to oczywiście wpadam na wizaż ![]() W poniedziałek byliśmy na bioderkach- wszystko ok. nie muszę nawet pieluchować. W przyszłym tygodniu czeka nas szczepienie, a ja nadal nie wiem na które się zdecydować! Dziewczyny ratujcie! Ostatnio pojadłam trochę nowych rzeczy i ze strachem obserwowałam małego. Wczoraj wieczorem wypatrzyłam na jego buźce nowe krostki- ale to chyba trądzik niemowlęcy. przynajmniej tak wygląda. Czy może to być alergia? W paru miejscach ma pojedyncze krostki z białym czubkiem. Ja nadal walczę z kp. Szymek je z cycka coraz więcej i chętniej. Coraz częściej uspokaja się/usypia po jedzeniu więc jestem spokojna że jest syty. Nadal go jednak dokarmiam mm. Ponieważ wisi na cycku większość dnia, nie mam jak ściągać laktatorem pokarmu. Udaje mi się odciągnąć 100 przez dzień, jak wykorzystam fakt że mały dostał mm. Liczę, że w końcu będę miała tyle pokarmu, żeby mm nie było potrzebne. Czytam Was na telefonie na bieżąco, ale odpisywanie doprowadza mnie do szału więc niestety tego nie robię. Gratuluje przespanych nocek i spokojnych dzieci! A mamusią tych niespokojnych egzemplarzy życzę dużżżżżżo cierpliwości i masę energii
|
#810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

nie miałam pojęcia że to można internetowo

już bym poszalała z Tżtem

ja tez nie wiem ile cm, bede musiala w karte zajrzec, mam nadzieje ze tam zapisali...
.
pewnie pani dr wie co mowi
więc w ciągu 20 sekund mogę być w domu i dać cyca
szczepilismy 5w1 i pneumo za free mielismy. Nie wyobrazam sobie brac refundowanych
) i dzisiaj w chwili wieczornego wydziwiania przy cycku mu to dalam - wtrabil do dna i chcial wiecej. Czyli chyba jednak to dokarmianie jest mu potrzebne.

, bedzie ok 

wczoraj byly pierwsze szczepienia, w przychodni bylo ok ale jak wrocilam do domu to terrorysta w moim malym sie obudził, darl sie w niebogłosy 

biedny Staś