Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 22:47   #1291
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
To ja takie materiały też poproszę

Tż szybko wróci, a Ty lepiej sobie prasuj na siedzaco... bo takie stanie bardzo męczy...
Co do koszuli szpitalnej do rodzenia, teraz jak byłam w szpitalu dali mi "firmową" koszulę (bo tz jeszcze mi nie dowiozl) to nie widziałam czy się śmiać czy płakać. .. Bardziej przypominala szlafrok niż koszule... rozpięta i zero guzika, sznurka do przywiązania, musiałam cały czas trzymać żeby nie pokazać "sklepu" takze lepiej awaryjnie mieć jednak swoją koszule....

U nas to trzeba mieć wszystko swoje, a zwłaszcza ciuszki/pieluszki tetrowe bo te szpitalne są prane w zwykłym proszku i moja córa np dostała od tego pokrzywki...
Co do nacinania to ja poddaje się woli personelu, wolę to niż popekac we wszystkie strony...
Lewatywy chyba nie miałam, jeszcze w domu kiedy obudzily mnie odchodzące wody, natura sama zrobiła porządek w jelitach Natomiast jeśli tak by się nie stało a personel to sugerował to bym się grzecznie zgodziła ufam im

A czemu właśnie wtedy miałoby się coś takiego w? czy to po prostu dmuchanie na zimne? Ja nigdy takich problemów nie miałam i jeśli tylko wszystko pójdzie zgodnie z planem to pojadę rodzić ogolona

piękne wieści! Gratulacje kochana

oby wody się zregenerowaly i poród możliwie długo dało się przeciągnąć. Ale generalnie za pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu. Będzie dobrze, trzymamy kciuki
Ciekawe jak tam Enary..

U nas dziś rozpoczął się remont w sypialni, wpadła dwuosobowa ekipa i prężnie działają, ależ się cieszę że wreszcie się dzieje i juz niebawem będę mogła pokój pod dzidzie przygotować

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
ja z wszystkiego korzystałam co dostałam w szpitalu - dzieci ubrane w szpitalne ciuszki, ja w szpitalną koszulę (tzn po porodzie, bo jak leżałam na patologii to miałam swoje koszule)... w moim odczuciu nie ma możliwości żeby się krwią nie pobrudzić, nie tylko w czasie porodu jak sobie wyobraziłam że wracam zmęczona do domku a tu na mnie czeka masa prania, które się nie chce doprać, do tego np ciuszki dziecięce - mało kto ma dużo tych malusich, bo dzieci szybko wyrastają, jak się zużyje w szpitalu, to w domku od razu trzeba będzie prać....
W moim szpitalu jak się coś pobrudziło to się brało nowe z korytarza, nie miałam oporów, żeby 3-4x w ciągu dnia koszulę zmienić, jak przepociłam czy pobrudziłam... fakt że niektóre miały braki, ale z drugiej strony 100% bawełna a nie to co niektóre z tych co się kupuje i jest napisane że 100% - ja się tak nacięłam przy córce na zakupach w necie... a wydawało mi się że koszulka identyczna z tą którą miałam przy synku (była bardzo dobra jakościowo)... babkę która leżała obok mnie położna jedna prawie pokrzyczała, bo ciągle łaziła w swojej koszuli (takiej sztucznej), a miala problem z gojeniem się rany...
Ogólnie to mi się wydaje że każdy robi jak chce, ale trzeba brać pod uwagę, że jak się chce używać swoich rzeczy w szpitalu, to trzeba mieć ich ciut więcej niż normalnie i chętnego na pranie i prasowanie jak same tam będziecie ...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:06   #1292
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
a właśnie, będziecie się zgadzać na lewatywę i nacinanie?
ja zamierzam zgodzić się na wszystko, co może mi pomóc, w końcu będę tam w rękach doświadczonych osób, ale wiem, że dużo dziewczyn nie zgadza się na te dwie rzeczy...
Ja miałam i jedno i drugie
Lewatywę mi położna poradziła i super, bo potem są problemy podczas i po porodzie.
Z kolei nacięcia jeśli nie tzeba to nie robią, więc kwestia zaufania w kompetencje położnej.

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja już po usg i już wam piszę
Córcia waży 1570 g i ma 40 cm, dziurka między komorami serca zrosła się i maleńka jest zdrowa jupi aż się poryczalam że szczęścia na badaniu. Wielka nie będzie i raczej nie przekroczy 3 kg może leciutko Więc muszę kupić rozmiar 56 bo mam 2 szt Ale zrobię to z przyjemnością hi hi Ale jestem szczęśliwa. Ach i szyjka długa i zamknięta a rozwarcie zewnętrzne 0,5 cm bo leży główka w dół i uciska spojenie więc spoko nie ma paniki

Co do golenia, to u nas do sn trzeba na zero mieć. Ja raczej rzadko tak mam, bo poprzedni gin mówił, żebym starała się raczej coś mieć, bo to chroni przed infekcjami.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:09   #1293
debesciara
Zadomowienie

Ja przy poprzednim porodzie wzięłam do porodu koszulkę "na zmarnowanie" celem wyrzucenia jej po krwawych pogodowych scenach, ale okazało się że w całym zamieszaniu trafiła jednak do domu i moja mama mi ją odprala że nie ma śladu krwi. I tym samym chcąc nie chcąc mam wyjątkową pamiątkę
Teraz przyjmuję taktykę wojenną czyli założę kamuflaż , koszulę w kolorze mocnego różu, nie będzie tak widać krwi nawet jak się nie dopierze
Myślałam o koszuli szpitalnej, ale po moim szpitalnym epizodzie ta opcja zdecydowanie odpada... No ale co szpital to obyczaj.. także w innych szpitalach może są te ubrania "firmowe" całkiem ok.
Oczywiście wszystkie koszule które mam do spania nie tylko okołoporodowe są 100% bawełny.. inaczej sobie nie wyobrażam....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:10   #1294
bambusiek
Zakorzenienie

Po takim dynamicznym dniu normalnie czuję się lepiej niż po dniu odpoczywania
Jutro zaczynam się wyprowadzać z szafy ubraniowej, bo pod koniec przyszłego tygodnia ma być komandor i dotychczasowe meble chcemy sprzedać.

Mam nadzieję, że uda mi się odłożyć kolejną partię rzeczy do wydania/sprzedania
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 01:42   #1295
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Trzymajcie kciuki dalej chyba pomagaja. Jutro napisze jak cos konkretniejszego bedzie.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 05:15   #1296
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki dalej chyba pomagaja. Jutro napisze jak cos konkretniejszego bedzie.

Czekamy na dobre wiesci

debesciara moja koszula tez sie doprala, wiec znow bedzie miala swoje 5 minut ale mialam ja na sobie tylko po porodzie, bo ja swoich wcale nie uzywalam do karmienia, wiec nowki sztuki.
Mi do porodu praktyczniejsza wydaje sie szpitalna, rozcieta z tylu (ale wiazana ), ze wzgledu na znieczulenie. Z tym ze mnie oprocz meza czy poloznej nikt nie zobaczy z ew.gołym tyłkiem
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 05:47   #1297
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
I ja się witam wieczornie!
Dopiero wrocilam i chce mi się ryczeć tz poleciał
Ale wstąpiłam od razu do auchan i dokupiłam kilka rzeczy wyprawkowych.

Ehhh nie wiem jak ja dzisiaj zasnę
Jestem z Tobą Zanim się obejrzysz to tż już będzie kochana

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Cytat:

Trzymam mocno i cieszę się, będzie dobrze zobaczysz

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:23   #1298
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Witam się bez jakiś większych chęci do życia i od razu kieruję pytanie do dziewczyn, któe mają jakieś doświadczenie w kadrowych sprawach. Czy jeśli ktoś jest na umowie zleceniu to może wziąć zwolnienie lekarskie? I ile w takim przypadku należy się urlopu?
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:53   #1299
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość

Witam się bez jakiś większych chęci do życia i od razu kieruję pytanie do dziewczyn, któe mają jakieś doświadczenie w kadrowych sprawach. Czy jeśli ktoś jest na umowie zleceniu to może wziąć zwolnienie lekarskie? I ile w takim przypadku należy się urlopu?
Jest taka możliwość, są dwa warunki:
- była opłacana składka dobrowolna chorobowego
- minął już okres karencji 3 miesięczny

w przypadku ciąży można wtedy mieć zwolnienie na cały okres trwania 270dni
a urlop płatny niestety nie przysługuje przy umowie zlecenie

Celebrinfea trzymam
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:55   #1300
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Jest taka możliwość, są dwa warunki:
- była opłacana składka dobrowolna chorobowego
- minął już okres karencji 3 miesięczny

w przypadku ciąży można wtedy mieć zwolnienie na cały okres trwania 270dni
a urlop płatny niestety nie przysługuje przy umowie zlecenie

Celebrinfea trzymam
Akurat nie o mnie chodzi, ale dziękuję za info
Stary 2014-05-07, 08:02   #1301
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hejka tak na marginesie to ja jeszcze niespakowana, koszule to upiore w dziecięcym proszku zeby dziecka nieuczulic przypadkiem. A tak pozatym czy ktos rodzi w lublinie na jaczewskiego, co tam nalezy zabrac?

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:03   #1302
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Akurat nie o mnie chodzi, ale dziękuję za info
to wtedy jest krócej 180 dni

a tak swoją drogą to dużo dziewczyn nie wie, że pracując na umowę zlecenie też mają prawo do płatnych zwolnień i zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego, trzeba tylko opłacić składkę chorobowego, która jest malutka, taka kurczę polityka prorodzinna wszędzie tylko mówią - masz umowę zlecenie - nic Ci się nie należy, co jest bzdurą.
Stary 2014-05-07, 08:25   #1303
simka234
Wtajemniczenie

No to sobie pospałam
Ale musialam zwlec tylek bo śniadane..

celebrinfea kciuki caly czas zaciśniete, niech rośnie ta twoja kruszyna.. i posiedzi tam dłużej..

A mi mały ciągle nogi pod żebra wkłada.. chyba wolalam jak mnie u dołu kopał..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:26   #1304
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Hejka tak na marginesie to ja jeszcze niespakowana, koszule to upiore w dziecięcym proszku zeby dziecka nieuczulic przypadkiem. A tak pozatym czy ktos rodzi w lublinie na jaczewskiego, co tam nalezy zabrac?
Hej, ja mam zamiar na Kraśnickich bo stamtąd mam lekarza chyba że nie dojadę różnie o tym szpitalu piszą zobaczymy, mam zaufanie do swojego lekarza to może nie będzie źle. Wejdź może na strone szpitala może tam napisali bo na stronie Kraśnickich wszystko opisane.
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:28   #1305
Fame
Zakorzenienie

Hej.
Ja mam dzisiaj dzien pracujący i DEBESCIARA zebys wiedziala ze prasuje na siedząco przynioslam sobie deskę do sypialni i siedzę na lozku (dobrze ze mamy wysokie) i prasuję

JOANNA super wiesci od ginki!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:32   #1306
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Hej, ja mam zamiar na Kraśnickich bo stamtąd mam lekarza chyba że nie dojadę różnie o tym szpitalu piszą zobaczymy, mam zaufanie do swojego lekarza to może nie będzie źle. Wejdź może na strone szpitala może tam napisali bo na stronie Kraśnickich wszystko opisane.
Mnie krasnickie odradziła sama inspektor porodowek mam nadzieje ze niebyla stronicza co do strony nie moge tam nic znaleźć

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:34   #1307
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Hej.
Ja mam dzisiaj dzien pracujący i DEBESCIARA zebys wiedziala ze prasuje na siedząco przynioslam sobie deskę do sypialni i siedzę na lozku (dobrze ze mamy wysokie) i prasuję

będę musiała wypróbować ten patent dobrze, że deskę mogę mieć na jakiej wysokości tylko chcę no, ale najpierw klamerki muszę kupić, żeby te maleńkie rzeczy wysuszyć
Stary 2014-05-07, 08:39   #1308
joanna2228
Wtajemniczenie

Nie spałam od 4 rano i potem zasnęłam po 6 i wstałam jakby mnie ktoś potrącił
Miłego dnia brzuchatki i głowy do góry trzeba rozpędzić te chmury i odpędzić złe humory , a kyszzzz . Trzymajcie nogi zaciśnięte do lipca bo to taki piękny miesiąc
Miłością tą największą
Stary 2014-05-07, 08:40   #1309
ramirka
Raczkowanie

Cytat:

TRZYMAM KCIUKI!!! a Ty trzymaj mocno nogi:O)

Dziewczyny wczoraj byłam u gin, i mój syn w 32 tc ciazy ma wage 2300z tego kość udowa wychodzi mi ze ma taka jaka powinien miec pod koniec ciazy czyli 7 cm on jest długi bo moj mąz ma 192 cm bede miec wysokiego syna jeju jak tak dalej pojdzie z ta waga to nie wiem jak ja go urodze:noniewie m:

Ogolnie wszystko dobrze hemoglobine mam lepsza niz sprzed ciazy na nastepnej wizycie mam miec zrobione badanie gbs
A i moja szyjka jest twarda i długa a tak sie martwiłam bo ostatnio spojenie mnie bolało i sie oszczedzałam, ale gin powiedziala ze to dlatego ze maly sie obrócił i ze czuje jego wage
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:46   #1310
mamaya
Zakorzenienie

Post Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość

Dziewczyny wczoraj byłam u gin, i mój syn w 32 tc ciazy ma wage 2300z tego kość udowa wychodzi mi ze ma taka jaka powinien miec pod koniec ciazy czyli 7 cm on jest długi bo moj mąz ma 192 cm bede miec wysokiego syna jeju jak tak dalej pojdzie z ta waga to nie wiem jak ja go urodze:noniewie m:

Ogolnie wszystko dobrze hemoglobine mam lepsza niz sprzed ciazy na nastepnej wizycie mam miec zrobione badanie gbs
A i moja szyjka jest twarda i długa a tak sie martwiłam bo ostatnio spojenie mnie bolało i sie oszczedzałam, ale gin powiedziala ze to dlatego ze maly sie obrócił i ze czuje jego wage
Przybij piątkę!
Mój Syn też kość udową ma strasznie długą W 29 tc 6,2 cm, co odpowiada 32 tygodniowi, także możemy podać sobie ręce
No ale u mnie TŻ też wysoki, ponad 190 cm, ja 170 cm, więc najniższa również nie jestem
No i mnie ginekolog powiedziała, że dziecko będzie najprawdopodobniej długie, ale chude

Ale super, że wszystko w porządku i że szyjka jest ok
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:47   #1311
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Normalnie mały byczek fernando Chyba nie masz co szykować ubranek w rozmiarze 56 Super, że wszystko u Was dobrze
Stary 2014-05-07, 08:52   #1312
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Mnie krasnickie odradziła sama inspektor porodowek mam nadzieje ze niebyla stronicza co do strony nie moge tam nic znaleźć
Czytałam Twój poprzedni post o Pani Inspektor i mnie mocno zmartwił, ale już nie będę nic zmieniać bo późno już na to no i lekarz fajny . Spróbuje się nie nastawiać w sumie rodziła tam moja siostra dwoje dzieci i szwagra żona niedawno i wsio ok było więc się nastawie że i u mnie ok będzie . Wymienimy się poglądami już po co by na przyszłość było . A co do świdnika o którym wczesniej pisałaś to też same złe opinie słyszałam, ale to chyba tak jest szybciej zła opinia do nas dotrze niż dobra.
Stary 2014-05-07, 08:56   #1313
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie z rana, ja już po zakupach internetowych ale zaszalałam...
- wyprawka do szpitala - zamówiona (nie mam jeszcze koszul)
- laktator - zamówiony
- wanienka - przyszła
- pościel - zamówiona
w piątek wizyta u gina i prawdopodobnie w poniedziałek zamawiamy fotelik i bazę
Stary 2014-05-07, 08:56   #1314
debesciara
Zadomowienie

Cytat:

będzie dobrze Jagódka wytwa do sezonu jagodowego
Cytat:
Hej.

hehe ja wiem co mówię, w poprzedniej ciąży tak właśnie prasowałam, tylko obniżyłam sobię deskę do odpowiedniego poziomu Wtedy i teraz też bardziej mnie męczy stanie niż chodzenie...
Cytat:

gratulacje dobrych wieści ah jak cieszy taka wizyta
ja idę w piątek na wizytę i o ile ginu zrobi mi usg to obawiam się że usłyszę podobną wagę.. bo 2 tyg temu było 1900g (30tc). Będą niezłe faceciory aaa ja w pon. robiłam morfologię i wreszcie hemoglobina wyszła mi w normie także gratuluję i łączę się w radości

Mi torba wyschła i dziś mam mocne potanowienie spakowania jej i przyjmuję taktykę w stylu agnes, czyli jedna torba na poród i chwile zaraz po nim (w sumie taka bardziej dla mnie torba), druga już na kolejne dni (bardziej dla maluszka), coby na porodówkę jechać z jedną torbą, drugą mi później tż już na noworodki przyniesie. Tak będzie wygodniej A więc do dzieła
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:58   #1315
elcia_
Raczkowanie

Witam
Celebrinfea
kciuki zaciśnięte

Co do porodu w Lublinie to ja wybrałam Staszica więc co do Jaczewskiego nie wiem

ramirka dla synusia kawał chłopa swoją drogą może niech się już tak nie rozpędza jeśli chcesz rodzić naturalnie

musiałam się położyć bo tyle nerwów dawno nie przeżyłam, dostało się tym razem odkurzaczowi, nie chce skubaniec ciągnąć więc dostał kilka razy z buta. Dobrze że córa tego nie widziała, w zasadzie nie wiem co mi to dało ah te hormony
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:58   #1316
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję i dla porównania moja to kruszynka i wczoraj czyli 31 tc kość udowa ma długość 5,7 cm więc Ty nie kupuj rozm 56 a ja muszę dokupić
Miłością tą największą
Stary 2014-05-07, 08:59   #1317
Domi_00
Rozeznanie

Dzień dobry o poranku

Joanna za USG super, że u malutkiej wszystko w porządku

Cytat:

Celebrinfea cały czas trzymam i mam nadzieję, że dobrze się Tobą opiekują

Cytat:

Ramirka 2300! Kawał faceta, że tak powiem

Ja dziś czekam na swoje USG, zobaczę Małą o 20 jestem ciekawa ile waży, w 20 tyg. było 350 g.

Wczoraj miałam uderzenie złych hormonów i pokłóciłam się z TŻ o... czapeczkę dla dziecka Oczywiście się poryczałam i jemu zrobiło się przykro i potem mnie pocieszał jeszcze, całą zasmarkaną Ale chłopina ma cierpliwość do mnie. Jeszcze potem na pocieszenie kupił mi bluzkę ciążową i termometr wielofunkcyjny dla dziecka. Szok, bo sam wybrał i w ogóle przeczytał wszystkie fora jakie tylko mógł, żeby wybrać najlepszy

Co do golenia, lewatywy i nacięć:
- lewatywa - nie praktykują w szpitalu, gdzie chcę rodzić, więc albo zrobię sama, albo pójdę na żywioł, albo organizm sam się oczyści przed porodem (tak podobno bardzo często się dzieje)

- golenie - czy w św. Zośce wymagane czy nie do sn, jak będzie potrzeba to nie widzę problemu, ogólnie i tak się depiluję, ale jak będzie zakaz przez jakiś czas to przeżyję

- nacinanie - nie chcę i zrobię wszystko, żeby nie było potrzeby, więc będę prosiła położną o ochronę krocza. Jak tłumaczyła nam na szkole rodzenia to ogólnie chodzi o to, żeby na skurczu partym nie przeć i jest to o tyle trudne, że potrzeba parcia jest ogromna. Dziecko generalnie ma powoli wychodzić samo, żeby tkanki zdążyły się przyzwyczaić i nie popękały. Ale jeśli będzie sytuacja podbramkowa to niech mnie nacinają. Wolę to niż siedzenie na dmuchanym kole przez pół roku
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:02   #1318
mamaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, usłyszałam ostatnio bardzo mądrą rzecz od ginekolog Mianowicie, wiadomo, że ludzie jak mówią o szpitalach to zazwyczaj i tych złych stronach, o problemach, nieprzyjemnościach, które ich tam spotkały. Jak jest wszystko w porządku to nikt nic nie mówi, bo i po co? Nie ma o czym
Także zawsze trzeba brać to na poprawkę
Z resztą choćby był i najlepszy szpital, wyłącznie pozytywne opinie to zawsze może zdarzyć się tak, że w przypadku jakiejś osoby będzie niefajnie
Ale nie dajmy się zwariować, zazwyczaj pobyt w szpitalu po porodzie trwa 3 - 4 dni maksymalnie Tylko w sytuacjach wyjątkowych ten pobyt jest dłuższy
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:17   #1319
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny, usłyszałam ostatnio bardzo mądrą rzecz od ginekolog Mianowicie, wiadomo, że ludzie jak mówią o szpitalach to zazwyczaj i tych złych stronach, o problemach, nieprzyjemnościach, które ich tam spotkały. Jak jest wszystko w porządku to nikt nic nie mówi, bo i po co? Nie ma o czym
Także zawsze trzeba brać to na poprawkę
Z resztą choćby był i najlepszy szpital, wyłącznie pozytywne opinie to zawsze może zdarzyć się tak, że w przypadku jakiejś osoby będzie niefajnie
Ale nie dajmy się zwariować, zazwyczaj pobyt w szpitalu po porodzie trwa 3 - 4 dni maksymalnie Tylko w sytuacjach wyjątkowych ten pobyt jest dłuższy
Mamaya dobrze prawisz klask i:

Chciałam jeszcze zacytować Domi_oo ale jeszcze nie pojełam trudnej sztuki cytowania kilku osób w jednej odpowiedzi
Domi_oo bardzo proszę o materiały z drugich zajęć

Co do hormonów to ja cały czas płacze już nie mogę ze sobą wytrzymać . Mój Tż powinien medal dostać że jeszcze to znosi bo ostatnio to rycze naokrągło z byle czego
Stary 2014-05-07, 09:25   #1320
agnes208
Zakorzenienie

celebrinfea trzymam kciukasy za was
ramirka duzy chlopak moj Syn tez duzy, w 30t2d mial 2180 nawet nie chce wiedziec ile gin mi powie w sobote pocieszam sie ze moze tamten gin zle przylozyl bo to panstwowo wiec roznie bywa bo szybko robia te scany. W sob ide prywatnie ale i tak moj dziec od dawna starszy o jakies 2t.
mamaya dokladnie tak jest. Zreszta nie tylko ze szpitalami ze wszystkim ile ludzi tyle opini. A ze my mamy tendencje do marudzenia a nie chwalenia to zawsze gadamy o zlych rzeczach.
marianna teraz zobaczylam w twoim podpisie bralas slub tego samego dnia co ja

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-05-07 o 09:29
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości