Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 23:46   #1531
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:58   #1532
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Ale się spokój zrobił..czy jestem tu juz sama?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 00:10   #1533
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ale się spokój zrobił..czy jestem tu juz sama?
Ja tez jeszcze jestem ale dziewuszki chyba poszly juz spac po tych rechotkach

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Ja tez Zosiu lece spac
Dobrej nocki i kolorowych snow

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 01:20   #1534
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze jestem ale dziewuszki chyba poszly juz spac po tych rechotkach

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Ja tez Zosiu lece spac
Dobrej nocki i kolorowych snow
Dobranoc Kochana słodkich senkow tez będę uciekać

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Miłość to nic przy :
Sekunda

Sekunda imieniny obchodzi: 10 lipca, 17 lipca i 30 lipca Zdrobnienia imienia Sekunda Najpopularniejszymi zdrobnieniami są: Sekundka, Sekundzia, Sekundunia, Sekundusia, Sekunia, Sekusia, Sekundeczka, Kunda, Kundzia, Kundeczka Pochodzenie i znaczenie imienia...☠
Stary 2014-05-07, 05:22   #1535
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2014-05-07, 05:41   #1536
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Swietlikot............... ..
Brązowe pałki wodne...............
Prawie udławiłam się pierwszym śniadaniem czytając wieczorne bazgrołki
Ale się uśmiałam nieziemsko

Za 12 godzin wchodzę do gabinetu

Budzę się rano bo Tż do pracy... poszedł się myć a ja leżę i mi tak ciężko na brzuchu... coś tam siedzi, coś się kręci... Tż wraca a ja do niego: Czuję się jakbym w nocy arbuza połknęła. Coś mam w brzuchu i jak leżę na boku to przyciąganie ściąga w dół mój brzuch. Ciężko mi i dziwnie....
Ale tak serio... Dzisiaj z rana leżąc na boku czułam moje dziecię że jest w brzuszku, jego ciężar... takie to dziwne uczucie A faktycznie obecnie wyglądam jakbym arbuza zjadła. I to takiego dorodnego. Bo wczoraj to jeszcze był duży melon.......... Co będzie potem? Powiem że połknęłam piłkę tą do porodu?

No cóż... zjadłam 3 kanapki i choja mi one dały ! dalej jestem mega głodna...
mam wrażenie że płuca rozsadzą mi zaraz żebra...

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 06:32   #1537
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej hej ale od wczoraj się rozpisalyscie. Wieczorem bylam na bieżąca a rano juz nie hahaha

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
znalazłam , jak ktoś chce poczytac opis porodu ogólnie bez szału dołanczam fote dopiero urodzonego malutka
opis:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3299
fota:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1318816123
jaki cudny maluszek.
Fajnie się czyta opis, ciekawe jaki będzie drugi poród.

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Haha ale się przygląda

To do wózka pościel się wkładam? Jejku ja nic nie wiem Czuję się właśnie jak debil. No normalnie jestem beznadziejna

spokojnie, wszystko ogarniesz poza tym po to jest forum aby rozwiać wszystkie wątpliwości.
Ja nie dawałam. Na spod wózka dawałam cieniutki kocyk lub pieluszke tetrowa plus okrycie dla dziecia. Bez poduszki.

Lece dalej czytać a potem na podbój Wiednia. Milego dnia Kobietki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 06:50   #1538
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Hej dziewczyny
Latte a y dalej nie mozesz spać ?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Haha ale się przygląda

To do wózka pościel się wkładam? Jejku ja nic nie wiem Czuję się właśnie jak debil. No normalnie jestem beznadziejna
Monia jak zrobisz tak będzie dobrze - ja do wózka dawałam tylko kocyk i wystarczyło. Wcale posciel do wózka nie jest potrzebna. To tak jak z kapiela : zalecają w tym, w tamtym, a jak będziesz kapała w samym mydełku dla dzieci to też będzie dobrze. Pamiętaj że rynek dzieciecy jest tak nakręcony, bo producenci dobrze wiedzą że mama kupi wszystko co najlepsze i można jej wcisnąć wszystko
Stary 2014-05-07, 06:51   #1539
małaPaulina
Wtajemniczenie

ircha06 za wizyte,wazne ze jest dobrze

Paulina Darek ale bęc

anesh Kamil był jednym z moich typów

Aliszcze za dziewczynke

Dziewczyny nie idzie was nadrobic tym bardziej ze dzielę kompa z Tztem to jest masakra teraz

Witam się w 6 miesiącu
niedlugo fitness ech to sobie pospalam...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 06:57   #1540
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Cudowne!
Może koleżanka znajdzie czas na jedną parę extra
Lubię rzeczy robione ręcznie, sama też takowe wykonuje
Moje hobby (poza yt) to m.in. renowacji mebli i takie tam Dla dziecka też mam w planach parę własnych projektów.
Może któraś z Was podziela moje hobby lub podobne?
Też lubię ręczną dłubaninkę. Kieydś nawet w urzędzie pracy chciałam zapisać się na kurs rękodzieło artystyczne, to by jakiś kwitek był, ale chętnych było około 400, a miejsc 20, wiec nie widziałam szans. Ja raczej póki co robiłam jakieś kartki, pamiątki na uroczystości, jakieś kartkowe gorsety na flaszki, zawieszki na wódkę weselną,słodkie bukiety ( w zeszłym roku zrobiłam na wesele brata Tżta wielkiego smoczka z czekoladek a'la ferrero roche, taaaaki cycoch był, że hoho hehe), no i z pieluszek robiłam torty, motory, raz nawet czołg ukręciłam. Większość na potrzeby rodziny, taki mój mały pomocny gest lub w postaci prezentu, choć kilka rzeczy robiłam za pieniążki. Wczoraj też znajoma przyszła od mnie do przychodni jak czekałam na wizytę to jej dałam kartkę, bo prosiła, czy jej na komunię zrobię pamiąteczkę. Od niej nie chciałam też nic, bo choć kilka lat starsza od mojej mamy, ale jest kochana babeczka, ale i tak mi kasę wetknęła i jak jej oddawałam to mi mówi, że to nie dla mnie tylko dla dzidzi Ona sama od laaaaat wyszywa krzyżykiem i wie ile ręczna robota kosztuje, wiele razy mnie upominała, że mam się cenić i brać za swoją robociznę tyle ile trzeba, a nie jadę po kosztach tylko. Właśnie jej wnusio ma na imię Tadeuszek, w Walentynki skończył roczek,a drugiego ma Gabrysia.
Wracając jeszcze do imion to ja mam dwóch mam bratanków Filipa(10 lat) i Dominika(15 lat), zdrobniamy przeróżnie Filipek,Fifi, Filipcio, Filipunio, Filipuniek, on jak był mały to mówił: jestem Sipi Nasz Dominik to już facet, ma 192 wzrostu ! TAK... wielki jest,ale bratowej ojciec też długas, bratowa jak na kobietę też wysoka jest, mój brat taki akuratny jak na faceta ponad 170cm jakoś ma. No i Dominik to Dominko, Dominiś, Dominiczek, jego kuzyn jak był mały wołał do niego Mimek, czasem tez tak na niego mówimy, słodziak jest choć już ja mu pod pachę sięgam hehe. A jeden z moich braci to Andrzej, w domu często mamunia zdrobniale nas wołała to Andrzejek albo, jak do dziś, Andziuś jest - ojj człowiek z wielkim serduchem! Aaa no i jeden bratanek w drodze, braciszek Filipa i ma być Szymon,Szymek, Szymonek, Szymcio. U Tżta rodzeństwa są tez same chłopaki: Bartuś, Antoś, Stasiu i Krzysiu, no i czerwcowy Franek w drodze. Wczoraj już rodzinka czekała na niusy odnośnie płci, ale jeszcze 3 tygodnie poczekamy na połówkowe. I dobrze, niech czekają cierpliwie. Jak ktoś się pyta, tak aż zadręczająco czy już wiemy,albo kiedy będziemy wiedzieć, to mąż mówi, trzeba było powiedzieć, że nie chcemy wiedzieć do końca, na niespodziankę czekamy i już ktoś miałby gula, hihi. Aaa i jedna dziewczyna z moich stron ma 3 córeczki Wiktorię, Nikolę i Anastazję. Moja mama miała ciocię Anastazję, zawsze miło ją wspomina, Nastka, Nastusia... chyba ładne
Niestabilna, zdjecie kociamberka świetne, jak jaka puma patagońska wygląda, ale na początku nie wiedziałam gdzie się patrzeć. W pierwszej chwili myślę, może jej karnisz z firanką spadł, no beka niezła
Rechotaniem i brązowymi pałkami też mnie rozwaliłyście. Dobrze, że mnie nikt nie widzi, jak śmieję się do monitora
Jak napisałyście o tych imionach to mi się przypomniało, ze u znajomych na weselu jak byliśmy to była ciocia panny młodej Luba, ale to właśnie we wschodnich rejonach było.
Latte, jak wpisałaś imię Miłosława to nie wiedzieć czemu zaraz skojarzyło mi się z tym kawałem:

W recepcji:
-Zasłałem całe łóżko...
-Dziękuję panu bardzo.
-Płoszę bałdzo.

I macie jeszcze to, kiedyś już wstawiłam, ale może nie wszystkie widziały:

http://www.youtube.com/watch?v=ZoBfSVI35Ak

Kciukaski za dzisiejsze wizyty, czekamy na nowinki.
Maaaatko, a ja jak nic to nic, a potem produkcja na masowa skalę
U mnie dziś pochmurno, deszczowo, ale lecę na miasto, bo witaminki się kończą i już listę zrobiłam co mam załatwić. No i polecę chyba do Rossmanka, choć mam spory kawałek, ale tak narobiłyście mi reklamy tymi promocjami, a mój tusz niebawem się skończy i może jeszcze jakieś cudeńko kupię. Z zakupami dla dzidzi póki co się wstrzymuję, poczekam do połówkowego, może będzie coś bardziej wiadomo.
Miłego dzionka dla tych pracujących mróweczek, dla leniuchujących i dla chorowitek
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:00   #1541
katiusza1985
Raczkowanie

Poruszyłyscie wczoraj wątek imion. no to i ja coś w tym temacie. Jakis czas temu (a byłam juz w ciazy) pytam sie Tż czy podobaja mu sie imiona: Antosia i Iga, bo mi tak. On powiedział ze jemu też. Aż sie zdziwiłam, ze Iga mu sie podoba, ale w sumie ucieszyłam się. No i przez ten czas w głowie juz sobie uklądałąm imię. myślałam Iga, Antosia, które wybrać. Przedwczoraj wróciłąm do tego tematu i co on na to?
Że on nic takiego nie mówił, ze to brzydki imiona, a Iga to juz w ogóle okropieństwo. No wiec chyba zacznę go nagrywać :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 07:07   #1542
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ircha06 za wizyte,wazne ze jest dobrze

Paulina Darek ale bęc

anesh Kamil był jednym z moich typów

Aliszcze za dziewczynke

Dziewczyny nie idzie was nadrobic tym bardziej ze dzielę kompa z Tztem to jest masakra teraz

Witam się w 6 miesiącu

małaPaulina i inne dziewczynki, dzięki za kciukaski za wizytę
małaPaulina gratki za 6 miesiąc nasza dzielna, wysportowana mamuśko
Monika, dasz radę, ja też dopiero zbieram info tu od dziewuszek naszych, do tego 2 bratowe: moja i Tżta są w ciąży to z nimi jestem na bieżąco, każda melduje się po wizycie co i jak. Samo nam potem wejdzie w krew, a jak nie to zawsze mamy wujka goooogle, ale tu nasze mamusie, które zawsze chętnie posłużą dobrą radą.
Za oknem się trochę rozjaśniło, ale nadal szaro,buro i ponuro, jednak z Wami niegroźny mi nawet deszcz. Przekonuję się coraz bardziej, że warto tu wejść z rana, naładować się pozytywną energią i dopiero wtedy zabrać się za cokolwiek
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:13   #1543
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Łooo dziewczyny, 5str mam do nadrobienia No to śniadanko i do czytania
Paulina Darek świetny masz ten brzuchol Ja nie mam nawet w połowie takiego dużego parę tygodni a jaka różnica

Ekaterina88 suuupppeeerrr ciuchy
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:18   #1544
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam z rana

Pora ns sniadanko

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:19   #1545
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam nadzieje, na mniejszą wagę szczęścia
Moj maz ponad 5 kg a ja ponad 4 przy porodzie wiec mam nadzieje,ze max 4
A wiesz ja jak ja się straszliwie boje,ze synek będzie duży i ze będzie ciężko mi urodzić.... Strasznie. Ja miałam gdzieś 3500, Majka 3200 niecałe,ale chłopcy się więksi rodzą.... A Majke mi było ciężko urodzić...

NiestanbIlna,ale Ty tak od razu byś chciała go z tym kaloryferem urodzić?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:24   #1546
wpaula
Wtajemniczenie

Hej , ja po polowkowym mala jest zdrowa , wszystko super, nie chciala pokazac nam twarzy w ogole , przez 30 min babka robila usg tzresla brzuchem wstawalam kladlam sie a Kornelka zawziecie odchylona glowa lub jak przekrecila zaslonila rekoma

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:24   #1547
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
a ja się cały czas zastanawiam czy ubranka na krótki rękaw się przydadzą... i nie wiem czy kupować, bo takiego maluszka to można tak na krótkie rękawki i nogawki ubierać...??? sama już nie wiem, niby nie można przegrzewać, ale żeby mu zimno było...
Przydadzą się, bo można na nie pajac założyć lub w rożek wsadzić w razie zimna

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Mi młodsza siostra do dziś nie może wybaczyć że nazywa się Jola a nie Kornelia. Starsza siostra wymyśliła właśnie że podobają się jej te imiona , a ja ryczałam rodzicom że nie chce Kornelii bo to prawie jak kornik i została Jola. Ale to było ponad 20 lat temu, a teraz te imie mi się nawet podoba.
Ja też wolałam się nazywać Julia, jak moja koleżanka z podwórka, lub Sandra jak piosenkarka

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Która wspomniała o grze 2048? No która ja się pytam Wczoraj nawet was nie czytałam bo grałam A dziś do nadrobienia ponad 10 stron Lecę czytać coście tyle nabazgrały, a na szybko wstawiam mój brzucho w 22 tc. Mam na sobie te znalezione z poprzedniej ciąży tregginsy i bluzkę którą polecałam kiedyś z allegro
Super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Dokładnie a teraz czasem w lumpkach znajdzie się o wiele lepsze rzeczy niż w normalnych sklepach dla mnie to kiedyś była hańba iść do lumpa a teraz często chodzę i czuję się wyjątkowa,bo nikt takich ciuchów nie ma,bo wiadomo,że w lumpkach czasem są unikaty Też gadałam z Tż i mówi,że będzie bawić się w licytacje ciuszków,ale znając moje szczęście nie znajdę takich ładnych jak Ty

Już nie wiem gdzie pisałam to Ci powiem tu: Lepiej. Spędziliśmy więcej czasu w niedzielę razem,w innym środowisku z dala od wszystkiego co nam znane i postanowiliśmy oboje się naprawić i pracujemy ciągle nad charakterami,bo oboje jesteśmy winni jednak.
Jestem pewna,że on kocha tylko mnie i że tylko ze mną chce stworzyć rodzinę tylko musimy oboje chcieć się zmienić i nie wybuchać na siebie nerwami A póki co lepiej nam robi jak widzimy się krócej niż zwykle i jak gdzieś wyjdziemy nawet na głupi spacer z psem,bo mi odwala od tego,że siedzę ciągle sama w domu a jemu odwala,bo ja się czepiam o wszystko i on już w sobie tłumi wszystkie emocje i w końcu wybucha.
Ale po tej kłótni to płakaliśmy oboje sobie w telefon i sam powiedział,że on wie,że ja nie chcę się rozstać tak na prawdę i że on to czuje po prostu. Na razie nie zapeszam,póki co jest dobrze,mam ochotę czasem wybuchnąć ale się wstrzymuje a on kontroluje swoje głupie zachowania i chyba dorośnie do września

aa2,ja też właśnie po poronieniu takich schiz dostałam ale w sumie każdy lekarz okazał się zły i teraz mam super lekarza Jeden to nawet mi powiedział"a to że serduszko biło na poprzedniej wizycie nie znaczy,że będzie bić teraz" to mnie tak podłamało,że mało nie wyłam w gabinecie...
A teraz chociaż mam lekarza,który nie patrzy na kasę,nie namawia jak inni na prywatne usg u niego,bo u nas niestety się to praktykuje,ma wielki szacunek do kobiet i co najważniejsze mówi prostym językiem Więc tego mi było trzeba i jestem spokojna chodząc do niego

Antananariwa,o też już fajna bunia się zrobiłaś
Cieszę się, że się układa

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
No to fajne imie

tutaj ci wrzucę tylko niech tesciowa robi na grubym szydełku, bo ja na 2,5 czy 3 robiłam

a koleżanka bedzie dla mnie robic takie
Bossskie
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ale śliczne.... Mój syneczek slicznie by wyglądał...

Co myślicie o imieniu Kamil?
Mnie się średnio podoba,ale obiektywnie nie jest dziwne i całkiem ok.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
za takie mysli należą Ci się baty

Ja tez będę mieć Izę

wróciłam niedawno z połowkowego (ta nazwa zawsze mi się z wódką kojarzy ) i wszystko dobrze lekarz potwierdził dziewczynkę i dobrze, bo moja córcia już po osiedlu rozpowiada wszystkim, że bedzie mieć siostrę Izę potem bym musiala dementować
Też mi się tak kojarzy i małżowi również.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ale wy dzisiaj produkujecie
I chyba jestem jedyną osobą która nie wciągnęła się w tą gre

Piękne te wasze brzuszki
Wystawiłam właśnie swoje autko na sprzedaż, zobaczymy czy ktoś się odezwie
Co do lumpów to już się tutaj nie raz wypowiadałam. Lubie je i zawsze znajdę coś dla siebie a dla dzieci to jest tyle zarąbistych ciuchów, że żal tyle kasy w normalnych sklepach płacić

Co do klubu to uważam (bez obrazy), że dołączenie do niego po 2 czy 3 dniach udzielania się na forum to trochę mało.. Tam ma być intymnie i bardziej zaufanie. Co to za sens tworzyć klub skoro wszyscy mogą dostać zaproszenie? To to samo co forum.
Takie moje zdanie. Pewnie zaraz zostane o to zbesztana i z nielubiana ale trudno.
Zgadzam się co do klubu, poza tym regulamin jest jasny.

Cytat:
troche dziwnei mi sie zrobiło bo ten post odnośnie paru dni bycia z wami to chyba do mnie, dziewczyny ja nie zamierzam wam sie wpychać do żadnego klubu........
wiem ze wpadłam na watek od połowy ciąży jak intruz , jak to wam przeszkadza to sorrki ze sie tak "zadomowiłam"
To nie do Ciebie, bo Ty jesteś mega aktywna,chodzi o osoby, które napisały raz lub dwa i chcą do klubu.
Cytat:
A ja dziękuję za wszystkie gratulacje
Cieszę się, że mam w was takie wsparcie i mam nadzieję, że choć w 2% tez dla was jestem
Zapomniałam Wam powiedzieć, że moja mała to mały klocek. Waży juz prawie pół kilograma 480gramow dokładnie, a stopę ma prawie 4 cm. Co będzie dalej?
Mój synek jest w górnych granicach normy i waży 561g, lekarz już mi współczuje we wrześniu
W ogóle wczoraj był poślizg godzinny u ginekologa i nieźle zgłodniałam siedząc w poczekalni.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:38   #1548
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Hej , ja po polowkowym mala jest zdrowa , wszystko super, nie chciala pokazac nam twarzy w ogole , przez 30 min babka robila usg tzresla brzuchem wstawalam kladlam sie a Kornelka zawziecie odchylona glowa lub jak przekrecila zaslonila rekoma

Śliczna dziewczynka!!
Stary 2014-05-07, 07:40   #1549
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz ja jak ja się straszliwie boje,ze synek będzie duży i ze będzie ciężko mi urodzić.... Strasznie. Ja miałam gdzieś 3500, Majka 3200 niecałe,ale chłopcy się więksi rodzą.... A Majke mi było ciężko urodzić...

A u mnie zawsze się mówi że to chłopcy sie rodzą mniejsi a dziewczyny duże. Wiadomo czasami jest jakiś wyjątek
Z ta waga teraz to też niekoniecznie duży musi się urodzić, teraz szybko na wadze przybierają, dobija do 3 kg i przystopuja

Cytat:

Gratki
Super fotka

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 07:41   #1550
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
spoko, nienormalne tez mają dzieci
patrz : JA !
I JA!

Cytat:
Ja też mam nadzieje, na mniejszą wagę szczęścia
Moj maz ponad 5 kg a ja ponad 4 przy porodzie wiec mam nadzieje,ze max 4
No, my też się duzi urodziliśmy,więc Marcinek też ułomkiem nie będzie

Cytat:

Mi już lekarz zapowiedział czego się mogę we wrześniu spodziewać

Cytat:

Fajna żaba
Ja nie mam zdjęcia bo młody pokazał tylko dziurki od nosa i wargi

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:07   #1551
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
I JA!

No, my też się duzi urodziliśmy,więc Marcinek też ułomkiem nie będzie

Mi już lekarz zapowiedział czego się mogę we wrześniu spodziewać

Fajna żaba
Ja nie mam zdjęcia bo młody pokazał tylko dziurki od nosa i wargi
dobre i to nasza nam nie chciala w ogole twarzy pokazac tylko caly czas ucho pokazywala :P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:12   #1552
201610121609
Konto usunięte

Dzień dobry
Jestem w trakcie nadrabiania i rozmów o klubie i nalezeniu do niego...no ja do klubu należę ale szczerze to udzieliłam sie tam kilka razy bo korzystam niestety tylko z aplikacji w tel i łatwiej mi sie udzielać normalnie na forum czasem jak wpadne ma laptopie zobaczyć co tam w klubie to jest juz tam tyle wątków, ze sie poddaje

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:21   #1553
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Córeczka
Cytat:
Boże dziewczyny zryczalam się jak wariatka ale moje marzenie o córeczce się spełnia aż jestem w szoku
Wszystko dobrze jest zdrowa a stopka ma już 4 cm dziś ładnie współpracowała bo matka się w końcu najadla
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, i życzę wam takiego szczęścia jakie ja właśnie przeżywam
Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Oj wiem co czujesz u mnie tez wszystko dobrze i potwierdzilo sie ze to mala dziewczynka- nasza Kornelka.

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam badanie polowkowe i jest dziewczynka ;-) a co najważniejsze wszystko jest dobrze. Obawy mojego gina na szczęście sie nie potwierdziły tak sie cieszę ze masakra
Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość
No i po wizycie...
W sumie byłam prawie pewna że chłopak będzie a tu mi nagle mówi że na 99,9% dziewuszka. I teraz mam problem bo dla chłopaka to miałam powymyślane a dla dziewczyny jedno mam ale będę jeszcze szukała jakiegoś ambitnego mocnego imionka.
Teraz mamy mega dużą przewagę jajników nad jajkami

świetny ten wózeczek też będę szukać używki w takim typie.

agnes 20
śliczny ten kombinezon jaki to rozmiar? też muszę poszukać już czegoś bo jak będę 29 miała rodzić to już zimnawo będzie.

gratuluję wszystkich dziewuszek:ju pi:

dziewczyny, straszne z was gaduły
nie daję rady być na bieżąco i się regularnie udzielać
jak już uda mi się siąść i was nadrobić to mam kilkanaście stron i jak już skończę to za cholerę nie pamiętam co miałam której napisać
mam pytanko do tych z was, które już mają dzieci starsze, czy przygotowujecie swoje pociechy w jakiś specjalny sposób na rodzeństwo??moja będzie miała wtedy 2l i 2m-ce i ostatnio kupiłam jej książeczkę Zuzia i nowy dzidziuś i nawet chętnie słucha jak jej czytam, ale ile z tego rozumie to jeszcze maleństwo jest i zastanawiam się czy coś powinnam robić w tym kierunku...
mała Paulina gratki za 6 miesiąc
fajne już macie te brzuszki, takie okrąglutkie
ja właśnie się zmierzyłam po śniadaniu i w pępku mam całe 81cm ale i tak mi szwagierka wczoraj powiedziała, że brzuszek mi już sporo urósł

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jestem w trakcie nadrabiania i rozmów o klubie i nalezeniu do niego...no ja do klubu należę ale szczerze to udzieliłam sie tam kilka razy bo korzystam niestety tylko z aplikacji w tel i łatwiej mi sie udzielać normalnie na forum czasem jak wpadne ma laptopie zobaczyć co tam w klubie to jest juz tam tyle wątków, ze sie poddaje
ja do klubu nie należę, ale ja jestem na bakier z regularnością w udzielaniu się, więc nawet nie próbuję się wbijać
aczkolwiek nie czuję się pokrzywdzona, że tam nie należę
Stary 2014-05-07, 08:25   #1554
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Kaja to nasz typ, ale Wasze imiona dla dziewczynki też bardzo ładne.

Filip też ładne, ale dla chłopca mi się wydaje, a dla dorosłego mężczyzny już nie... Nie wiem czemu.
Masz rację Jakoś dorosły facet o imieniu Filip kojarzy mi się z gejem... Nie wiem no jakoś tak,to imię mi do homoseksualisty pasuje

Cytat:
Dobranoc Kochana słodkich senkow tez będę uciekać

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Miłość to nic przy :
Sekunda

Sekunda imieniny obchodzi: 10 lipca, 17 lipca i 30 lipca Zdrobnienia imienia Sekunda Najpopularniejszymi zdrobnieniami są: Sekundka, Sekundzia, Sekundunia, Sekundusia, Sekunia, Sekusia, Sekundeczka, Kunda, Kundzia, Kundeczka Pochodzenie i znaczenie imienia...☠
Jakoś mi się skojarzyło nieładnie z tą sekundą... Chyba imię nadane po złości jak dzidzia powstała po szybkim wytrysku

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Witam się w 6 miesiącu
Gratulacje

Cytat:
A ja właśnie słyszałam,że niby dziewczynki częściej rodzą się większe niż chłopcy Ale też się boję,że moje będzie ogromne... Bo jak widzę jak te niektóre dzieci rodzą się teraz po 5 kg to mi słabo...

ale wy wariatki jesteście Widać bardzo w nocy wam się nudzi skoro już takie rzeczy wymyślacie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:28   #1555
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

I już Nieźle naprodukowałyście, uśmiałam się
Antananariwa Śliczny brzuszek

Ekaterina Buciki są super, szczególnie te balernikowate mi się podobają muszę podsunąć pomysł babci Ja uwielbiam takie rzeczy, ale sama nie mam do tego ręki. Jak mi kiedyś dziecko przyjdzie z jakaś pracą ręczną do wykonania będę musiała skierować je do babć
Aliszcze gratuluję córci Ja dziś mam nadzieję dowiedzieć się co mi z brzuszku siedzi Może będzie właśnie Alicja Albo Zosia - na to imię mąż obstawia A jak siusiaczek to Karol

aa2 Fajny opis porodu i słodziak ten Twój Marcelek

Mo_onika_ika za parę dni będziesz miała macicę w wielkości piłki do kosza nieźle aż nie mogę się doczekać

ircha06 Świetny kawał

wpaula Śliczna fota Kornelki

golgie 561g?! ojojojojojoj nieźle!!! Gratuluję udanej wizyty

Poczytałam Was i się trochę odstresowałam przed dzisiejszą wizytą. Tak długo już na nią czekam, a jak przyszedł ten dzień to jestem po*rana Eh byle do 16:00...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:29   #1556
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A u mnie zawsze się mówi że to chłopcy sie rodzą mniejsi a dziewczyny duże. Wiadomo czasami jest jakiś wyjątek
Z ta waga teraz to też niekoniecznie duży musi się urodzić, teraz szybko na wadze przybierają, dobija do 3 kg i przystopuja

Gratki
Super fotka
Chyba gdzieś czytałam (ale nie jestem pewna gdzie i czy mi tego ktoś nie powiedział),ze średnia waga urodzeniową dziewczynek to 3600, a dziewczynek 3200, stad moje twierdzenie,ze chłopcy SA więksi.

Ale obys miała racje, bo mój bambaryłek ma juz 430 g:O.
Stary 2014-05-07, 08:30   #1557
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Masz rację Jakoś dorosły facet o imieniu Filip kojarzy mi się z gejem... Nie wiem no jakoś tak,to imię mi do homoseksualisty pasuje
no trochę pojechałaś...
a dla mnie Filip to najpiękniejsze imię na świecie, mój synuś będzie Filip i już...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 08:35   #1558
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkich dziewuszek:ju pi:

dziewczyny, straszne z was gaduły
nie daję rady być na bieżąco i się regularnie udzielać
jak już uda mi się siąść i was nadrobić to mam kilkanaście stron i jak już skończę to za cholerę nie pamiętam co miałam której napisać
mam pytanko do tych z was, które już mają dzieci starsze, czy przygotowujecie swoje pociechy w jakiś specjalny sposób na rodzeństwo??moja będzie miała wtedy 2l i 2m-ce i ostatnio kupiłam jej książeczkę Zuzia i nowy dzidziuś i nawet chętnie słucha jak jej czytam, ale ile z tego rozumie to jeszcze maleństwo jest i zastanawiam się czy coś powinnam robić w tym kierunku...
mała Paulina gratki za 6 miesiąc
fajne już macie te brzuszki, takie okrąglutkie
ja właśnie się zmierzyłam po śniadaniu i w pępku mam całe 81cm ale i tak mi szwagierka wczoraj powiedziała, że brzuszek mi już sporo urósł

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ja do klubu nie należę, ale ja jestem na bakier z regularnością w udzielaniu się, więc nawet nie próbuję się wbijać
aczkolwiek nie czuję się pokrzywdzona, że tam nie należę
Ja tłumacze Majulce,ze mama ma w brzuszku dzidziusia, takiego malutkiego chłopca. I jak widzę jakaś dzidzie, taką od razu po urodzeniu to jej pokazuje,ze my też taką będziemy mieli. Zauważyłam,ze coś kojarzy,bo wczoraj byłyśmy na szczepieniu i tam były tez takie malusie dzieci, chyba na tym pierwszym szczepieniu po 6 tygodni. I zagladala do tych dzieciaczkow, mówi do mnie dzidzi i zaraz pokazuje na mojnbrzuch i pokazuje dzidzi. Wiec chyba cos w końcu zajarzyla. Bo wczesniej to i tata i ciocia i każdy miał w miejscunbrzucha dzidzi....
Stary 2014-05-07, 08:39   #1559
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Ja tłumacze Majulce,ze mama ma w brzuszku dzidziusia, takiego malutkiego chłopca. I jak widzę jakaś dzidzie, taką od razu po urodzeniu to jej pokazuje,ze my też taką będziemy mieli. Zauważyłam,ze coś kojarzy,bo wczoraj byłyśmy na szczepieniu i tam były tez takie malusie dzieci, chyba na tym pierwszym szczepieniu po 6 tygodni. I zagladala do tych dzieciaczkow, mówi do mnie dzidzi i zaraz pokazuje na mojnbrzuch i pokazuje dzidzi. Wiec chyba cos w końcu zajarzyla. Bo wczesniej to i tata i ciocia i każdy miał w miejscunbrzucha dzidzi....
no własnie ja też staram się jej tłumaczyć, ona klepie mnie po brzuchu i głaszcze, a zaraz potem wystawia swój i tatusiowi też każe pokazywać więc ile tam do niej trafia to pojęcia nie mam
Stary 2014-05-07, 08:41   #1560
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
no trochę pojechałaś...
a dla mnie Filip to najpiękniejsze imię na świecie, mój synuś będzie Filip i już...
Oj tam,też chciałam Filipka i w sumie do tej pory chcę ale niestety...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości