|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
W moim szpitalu jak się coś pobrudziło to się brało nowe z korytarza, nie miałam oporów, żeby 3-4x w ciągu dnia koszulę zmienić, jak przepociłam czy pobrudziłam... fakt że niektóre miały braki, ale z drugiej strony 100% bawełna a nie to co niektóre z tych co się kupuje i jest napisane że 100% - ja się tak nacięłam przy córce na zakupach w necie... a wydawało mi się że koszulka identyczna z tą którą miałam przy synku (była bardzo dobra jakościowo)... babkę która leżała obok mnie położna jedna prawie pokrzyczała, bo ciągle łaziła w swojej koszuli (takiej sztucznej), a miala problem z gojeniem się rany... Ogólnie to mi się wydaje że każdy robi jak chce, ale trzeba brać pod uwagę, że jak się chce używać swoich rzeczy w szpitalu, to trzeba mieć ich ciut więcej niż normalnie i chętnego na pranie i prasowanie jak same tam będziecie ...
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Lewatywę mi położna poradziła i super, bo potem są problemy podczas i po porodzie. Z kolei nacięcia jeśli nie tzeba to nie robią, więc kwestia zaufania w kompetencje położnej. Cytat:
![]() Co do golenia, to u nas do sn trzeba na zero mieć. Ja raczej rzadko tak mam, bo poprzedni gin mówił, żebym starała się raczej coś mieć, bo to chroni przed infekcjami.
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Ja przy poprzednim porodzie wzięłam do porodu koszulkę "na zmarnowanie" celem wyrzucenia jej po krwawych pogodowych scenach, ale okazało się że w całym zamieszaniu trafiła jednak do domu i moja mama mi ją odprala że nie ma śladu krwi. I tym samym chcąc nie chcąc mam wyjątkową pamiątkę
![]() Teraz przyjmuję taktykę wojenną czyli założę kamuflaż , koszulę w kolorze mocnego różu, nie będzie tak widać krwi nawet jak się nie dopierze ![]() Myślałam o koszuli szpitalnej, ale po moim szpitalnym epizodzie ta opcja zdecydowanie odpada... No ale co szpital to obyczaj.. także w innych szpitalach może są te ubrania "firmowe" całkiem ok. Oczywiście wszystkie koszule które mam do spania nie tylko okołoporodowe są 100% bawełny.. inaczej sobie nie wyobrażam.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Po takim dynamicznym dniu normalnie czuję się lepiej niż po dniu odpoczywania
Jutro zaczynam się wyprowadzać z szafy ubraniowej, bo pod koniec przyszłego tygodnia ma być komandor i dotychczasowe meble chcemy sprzedać. Mam nadzieję, że uda mi się odłożyć kolejną partię rzeczy do wydania/sprzedania
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie kciuki dalej chyba pomagaja. Jutro napisze jak cos konkretniejszego bedzie.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na dobre wiesci ![]() debesciara moja koszula tez sie doprala, wiec znow bedzie miala swoje 5 minut ale mialam ja na sobie tylko po porodzie, bo ja swoich wcale nie uzywalam do karmienia, wiec nowki sztuki.Mi do porodu praktyczniejsza wydaje sie szpitalna, rozcieta z tylu (ale wiazana
|
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanim się obejrzysz to tż już będzie kochana ![]() Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Cytat:
i cieszę się, będzie dobrze zobaczysz ![]() Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się bez jakiś większych chęci do życia i od razu kieruję pytanie do dziewczyn, któe mają jakieś doświadczenie w kadrowych sprawach. Czy jeśli ktoś jest na umowie zleceniu to może wziąć zwolnienie lekarskie? I ile w takim przypadku należy się urlopu? |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- była opłacana składka dobrowolna chorobowego - minął już okres karencji 3 miesięczny w przypadku ciąży można wtedy mieć zwolnienie na cały okres trwania 270dni a urlop płatny niestety nie przysługuje przy umowie zlecenie Celebrinfea trzymam
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Hejka tak na marginesie to ja jeszcze niespakowana, koszule to upiore w dziecięcym proszku zeby dziecka nieuczulic przypadkiem. A tak pozatym czy ktos rodzi w lublinie na jaczewskiego, co tam nalezy zabrac?
|
#1302 |
|
Rozeznanie
|
to wtedy jest krócej 180 dni
a tak swoją drogą to dużo dziewczyn nie wie, że pracując na umowę zlecenie też mają prawo do płatnych zwolnień i zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego, trzeba tylko opłacić składkę chorobowego, która jest malutka, taka kurczę polityka prorodzinna wszędzie tylko mówią - masz umowę zlecenie - nic Ci się nie należy, co jest bzdurą.
|
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
No to sobie pospałam
Ale musialam zwlec tylek bo śniadane.. celebrinfea kciuki caly czas zaciśniete, niech rośnie ta twoja kruszyna.. A mi mały ciągle nogi pod żebra wkłada.. chyba wolalam jak mnie u dołu kopał..
|
|
|
|
#1304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
różnie o tym szpitalu piszą zobaczymy, mam zaufanie do swojego lekarza to może nie będzie źle. Wejdź może na strone szpitala może tam napisali bo na stronie Kraśnickich wszystko opisane.
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja mam dzisiaj dzien pracujący i DEBESCIARA zebys wiedziala ze prasuje na siedząco ![]() JOANNA super wiesci od ginki! |
|
|
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, że deskę mogę mieć na jakiej wysokości tylko chcę no, ale najpierw klamerki muszę kupić, żeby te maleńkie rzeczy wysuszyć
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie spałam od 4 rano i potem zasnęłam po 6 i wstałam jakby mnie ktoś potrącił ![]() Miłego dnia brzuchatki i głowy do góry trzeba rozpędzić te chmury . Trzymajcie nogi zaciśnięte do lipca bo to taki piękny miesiąc
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny wczoraj byłam u gin, i mój syn w 32 tc ciazy ma wage 2300 ![]() on jest długi bo moj mąz ma 192 cm bede miec wysokiego syna![]() jeju jak tak dalej pojdzie z ta waga to nie wiem jak ja go urodze![]() :noniewie m: Ogolnie wszystko dobrze hemoglobine mam lepsza niz sprzed ciazy na nastepnej wizycie mam miec zrobione badanie gbsA i moja szyjka jest twarda i długa a tak sie martwiłam bo ostatnio spojenie mnie bolało i sie oszczedzałam, ale gin powiedziala ze to dlatego ze maly sie obrócił i ze czuje jego wage
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Syn też kość udową ma strasznie długą W 29 tc 6,2 cm, co odpowiada 32 tygodniowi, także możemy podać sobie ręce ![]() No ale u mnie TŻ też wysoki, ponad 190 cm, ja 170 cm, więc najniższa również nie jestem ![]() No i mnie ginekolog powiedziała, że dziecko będzie najprawdopodobniej długie, ale chude Ale super, że wszystko w porządku i że szyjka jest ok
|
|
|
#1311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba nie masz co szykować ubranek w rozmiarze 56 Super, że wszystko u Was dobrze |
|
|
|
|
#1312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Spróbuje się nie nastawiać w sumie rodziła tam moja siostra dwoje dzieci i szwagra żona niedawno i wsio ok było więc się nastawie że i u mnie ok będzie . Wymienimy się poglądami już po co by na przyszłość było . A co do świdnika o którym wczesniej pisałaś to też same złe opinie słyszałam, ale to chyba tak jest szybciej zła opinia do nas dotrze niż dobra.
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, ja już po zakupach internetowych
ale zaszalałam...- wyprawka do szpitala - zamówiona (nie mam jeszcze koszul) - laktator - zamówiony - wanienka - przyszła - pościel - zamówiona w piątek wizyta u gina i prawdopodobnie w poniedziałek zamawiamy fotelik i bazę
|
|
|
|
#1314 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Wtedy i teraz też bardziej mnie męczy stanie niż chodzenie... ![]() Cytat:
ah jak cieszy taka wizyta ![]() ja idę w piątek na wizytę i o ile ginu zrobi mi usg to obawiam się że usłyszę podobną wagę.. bo 2 tyg temu było 1900g (30tc). Będą niezłe faceciory aaa ja w pon. robiłam morfologię i wreszcie hemoglobina wyszła mi w normie ![]() Mi torba wyschła i dziś mam mocne potanowienie spakowania jej A więc do dzieła
|
|||
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Celebrinfea kciuki zaciśnięte Co do porodu w Lublinie to ja wybrałam Staszica więc co do Jaczewskiego nie wiem ramirka dla synusia kawał chłopa swoją drogą może niech się już tak nie rozpędza jeśli chcesz rodzić naturalniemusiałam się położyć bo tyle nerwów dawno nie przeżyłam, dostało się tym razem odkurzaczowi, nie chce skubaniec ciągnąć więc dostał kilka razy z buta. Dobrze że córa tego nie widziała, w zasadzie nie wiem co mi to dało ah te hormony |
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() więc Ty nie kupuj rozm 56 a ja muszę dokupić
|
|
|
|
#1317 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry o poranku
Joanna za USG super, że u malutkiej wszystko w porządku Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś czekam na swoje USG, zobaczę Małą o 20 Wczoraj miałam uderzenie złych hormonów i pokłóciłam się z TŻ o... czapeczkę dla dziecka Co do golenia, lewatywy i nacięć: - lewatywa - nie praktykują w szpitalu, gdzie chcę rodzić, więc albo zrobię sama, albo pójdę na żywioł, albo organizm sam się oczyści przed porodem (tak podobno bardzo często się dzieje) - golenie - czy w św. Zośce wymagane czy nie do sn, jak będzie potrzeba to nie widzę problemu, ogólnie i tak się depiluję, ale jak będzie zakaz przez jakiś czas to przeżyję- nacinanie - nie chcę i zrobię wszystko, żeby nie było potrzeby, więc będę prosiła położną o ochronę krocza. Jak tłumaczyła nam na szkole rodzenia to ogólnie chodzi o to, żeby na skurczu partym nie przeć i jest to o tyle trudne, że potrzeba parcia jest ogromna. Dziecko generalnie ma powoli wychodzić samo, żeby tkanki zdążyły się przyzwyczaić i nie popękały. Ale jeśli będzie sytuacja podbramkowa to niech mnie nacinają. Wolę to niż siedzenie na dmuchanym kole przez pół roku
|
||
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, usłyszałam ostatnio bardzo mądrą rzecz od ginekolog
Także zawsze trzeba brać to na poprawkę Z resztą choćby był i najlepszy szpital, wyłącznie pozytywne opinie to zawsze może zdarzyć się tak, że w przypadku jakiejś osoby będzie niefajnie ![]() Ale nie dajmy się zwariować, zazwyczaj pobyt w szpitalu po porodzie trwa 3 - 4 dni maksymalnie Tylko w sytuacjach wyjątkowych ten pobyt jest dłuższy
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Chciałam jeszcze zacytować Domi_oo ale jeszcze nie pojełam trudnej sztuki cytowania kilku osób w jednej odpowiedzi Domi_oo bardzo proszę o materiały z drugich zajęć ![]() ![]() Co do hormonów to ja cały czas płacze już nie mogę ze sobą wytrzymać . Mój Tż powinien medal dostać że jeszcze to znosi bo ostatnio to rycze naokrągło z byle czego |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
celebrinfea trzymam kciukasy za was
ramirka duzy chlopak moj Syn tez duzy, w 30t2d mial 2180 nawet nie chce wiedziec ile gin mi powie w sobote pocieszam sie ze moze tamten gin zle przylozyl bo to panstwowo wiec roznie bywa bo szybko robia te scany. W sob ide prywatnie ale i tak moj dziec od dawna starszy o jakies 2t.mamaya dokladnie tak jest. Zreszta nie tylko ze szpitalami ze wszystkim ile ludzi tyle opini. A ze my mamy tendencje do marudzenia a nie chwalenia to zawsze gadamy o zlych rzeczach. marianna teraz zobaczylam w twoim podpisie bralas slub tego samego dnia co ja
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-05-07 o 09:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

takze lepiej awaryjnie mieć jednak swoją koszule....
ufam im
czy to po prostu dmuchanie na zimne? Ja nigdy takich problemów nie miałam i jeśli tylko wszystko pójdzie zgodnie z planem to pojadę rodzić ogolona
piękne wieści! Gratulacje kochana
oby wody się zregenerowaly i poród możliwie długo dało się przeciągnąć. Ale generalnie
...

, koszulę w kolorze mocnego różu, nie będzie tak widać krwi nawet jak się nie dopierze 

wszędzie tylko mówią - masz umowę zlecenie - nic Ci się nie należy, co jest bzdurą.

jeju jak tak dalej pojdzie z ta waga to nie wiem jak ja go urodze
:noniewie m:
czy w św. Zośce wymagane czy nie do sn, jak będzie potrzeba to nie widzę problemu, ogólnie i tak się depiluję, ale jak będzie zakaz przez jakiś czas to przeżyję
klask i: