Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 07:55   #811
kinia8906
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
korzystaj póki możesz
ja jeszcze nie "wykorzystałam sytuacji" ani razu, ale jestem mile zaskoczona, że ludzie są tak pro nastawieni do ciężarnych i prawie codziennie przepuszcza ktoś mnie w kolejce

miłego przedpołudnia Brzuchatki
Ja też nie skorzystałam do tej pory z tego. Masz u siebie widocznie dobrych ludzi bo ja jak narazie tylko z chamstwem sie tylko spotkalam jak 3 osoby sie wepchały przede mnie w kolejce...

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:04   #812
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
cześć

korzystaj póki możesz
ja jeszcze nie "wykorzystałam sytuacji" ani razu, ale jestem mile zaskoczona, że ludzie są tak pro nastawieni do ciężarnych i prawie codziennie przepuszcza ktoś mnie w kolejce
:
Ja też czasem korzystam z takich przywilejów. Ale póki nic mi się nie dzieje i mam siłe to nie chce wykorzystywać tego że w ciązy jestem.
Z tym że np jak w sh widzę że stare baby pchają się bez kolejki ( a nie raz ponad 10 min trzeba odstać) bo "one tylko 3 rzeczy płacą", a dziewczyny tam pracujące mi mówią żebym następnym razem nie stała w kolejce tylko bez podchodziła to teraz już nie czekam. Podchodzę bez kolejki.
I zdarzają się ludzie którzy wiedzą że ciężarna bez kolejki powinna być obsłużona, szkoda że nieliczni.
Kiedyś w US kobieta widziała że w ciąży jestem i już dość chwile czekam to bezczelnie jeszcze przedemnie się do okienka wepchała.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:13   #813
karolkya
Wtajemniczenie

Hej

Wpadłam pochwalić się tylko wózkiem i wczorajszymi łupami kocyk i okrycie kąpielowe. Nadrobię później bo teraz padam jakaś nie wyspana wiec ide się jeszcze położyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1470_resize.jpg (43,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1471_resize.jpg (64,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1475_resize.jpg (72,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-05-07, 08:17   #814
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej

Wpadłam pochwalić się tylko wózkiem i wczorajszymi łupami kocyk i okrycie kąpielowe. Nadrobię później bo teraz padam jakaś nie wyspana wiec ide się jeszcze położyć
to jest bryczka 2w1 czy fotelik mozna wpiąć też?

śliczny jest
Stary 2014-05-07, 08:20   #815
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
to jest bryczka 2w1 czy fotelik mozna wpiąć też?

śliczny jest
ja mam wersję 2 w 1 ale można dokupić adaptery i fotelik wpiąć; są tez 3w1 chyba. My nie kopiliśmy bo fotelik dostajemy w spadku od siostry męża.
Stary 2014-05-07, 08:31   #816
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
ja mam wersję 2 w 1 ale można dokupić adaptery i fotelik wpiąć; są tez 3w1 chyba. My nie kopiliśmy bo fotelik dostajemy w spadku od siostry męża.
a podała byś link jakiś do tego wózka?
poczytam,bo bardzo mi się podoba,wyglada zgrabnie ;-)

Co w ogóle sadzicie o tych 3w1 ?
używacie mamusie podwójne fotelika wpinanego w stelarz?
Stary 2014-05-07, 08:45   #817
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Pół nocy spędziłam w objęciach sedesu. Niby lekarka uprzedzała mnie, że po tym antybiotyku może żołądek boleć, ale nie sądziłam że aż tak

Ogarnaim się i idę do PZU kłócić się o kasę, bo oczywiście w polisie nie ma słowa co obejmuje ubezpieczenia. Niby za pobyt w szpitalu to taki standard ale kto ich tam wie

Dzwonili z firmy kurierskiej, że dzisiaj powinna przyjść moja wyprawka, mam nadzieję, że dotrze

Cytat:
Dziewczyny co sadzicie o wózkach z miekka gondolą?
bo ja patrze tylko na te z wpinana twardą,sztywną bo tamte wydaja mi sie byc nie praktyczne...
co o nich sadzicie?
Widziałam na żywo i kompletnie bez przekonania, też wizualnie. Może dla osób mieszkających w bloku, które muszą ją znosić z wysokiego piętra to jakieś rozwiązanie.

karolkya ładny kolorek wózka. Tak zauważyłam ostatnio na ulicach, że zielony chyba znowu modny się zrobił
Stary 2014-05-07, 08:51   #818
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
a podała byś link jakiś do tego wózka?

poczytam,bo bardzo mi się podoba,wyglada zgrabnie ;-)

Ja nie używałam ale teraz stanowczo bede . Wyjmowanie maluszka spiacego z tego fotelika i przekladanie do wózka - prawie zawsze grozi wybudzeniem a taszczenie samego fotelika jest strasznie ciężkie . Także pomysł ze stelażem imho jest super.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:52   #819
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Ja dzisiaj nawet pospałam, choć czuje się średnio, bo mam nos zatkany i chyba zatoki mnie dopadły
Wczoraj zamowiłam komode kąpielowa, więc w sumie wyprawka gotowa! dziś może wezmę się za torbe do szpitala w końcu.. i jeszcze musze zawieźć posiew na GBS do labo. Może dzisiaj męża wyciagne.
Dziewczyny, czy w lidlu te pampki to od 2 tylko czy 1 też są?

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-07, 08:58   #820
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
U mnie tylko od 3. Pytałam i babka mi powiedziała, że w promocjach nie mieli nigdy 2 ani tym bardziej 1
Stary 2014-05-07, 09:01   #821
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Ja dzisiaj nawet pospałam, choć czuje się średnio, bo mam nos zatkany i chyba zatoki mnie dopadły
Wczoraj zamowiłam komode kąpielowa, więc w sumie wyprawka gotowa! dziś może wezmę się za torbe do szpitala w końcu.. i jeszcze musze zawieźć posiew na GBS do labo. Może dzisiaj męża wyciagne.
No to wszystko gotowe dla Maluszka. Dziewczyny na lipcowym już spakowane a u nas spokojnie to się odbywa.
Ja o swojej jeszcze nawet nie myślalałam, ale tp mam na koniec czerwca.

A ile czeka się na te wyniki GBS? Ja za 2 tyg mam iść.
I te pampersy w Lidlu wydaje mi się że od 2 są bo nigdzie nikt nie pisał o 1.

Wypłato gdzie jestes? Chciałabym jeszcze parę rzeczy zamówić ale nie wiem na ile mogę sobie pozwolić.
A dziś kiepsko się czuje, od wczoraj jakoś dziwnie mi w głowie i serce tak innaczej pracuje. W nocy w strasznie gorąco mi było, mąż wstał miał lekko uchylić okno to dał całkiem na uchylne i gdzieś przeciąg się zrobił. Myślałam że go ubije jak rano wstałam z katarem i bólem gardła.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-07 o 09:03
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:16   #822
Aldrin
Zakorzenienie

Witam się w 37 tc jeszcze równe dwa tygodnie i szpital a ja zupełnie nie zdaję sobie z tego sprawy, chociaż tyle, że torba spakowana do szpitala

Cytat:
Hej

fajny ten wózeczek

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Pół nocy spędziłam w objęciach sedesu. Niby lekarka uprzedzała mnie, że po tym antybiotyku może żołądek boleć, ale nie sądziłam że aż tak

Ogarnaim się i idę do PZU kłócić się o kasę, bo oczywiście w polisie nie ma słowa co obejmuje ubezpieczenia. Niby za pobyt w szpitalu to taki standard ale kto ich tam wie

Dzwonili z firmy kurierskiej, że dzisiaj powinna przyjść moja wyprawka, mam nadzieję, że dotrze

Widziałam na żywo i kompletnie bez przekonania, też wizualnie. Może dla osób mieszkających w bloku, które muszą ją znosić z wysokiego piętra to jakieś rozwiązanie.

karolkya ładny kolorek wózka. Tak zauważyłam ostatnio na ulicach, że zielony chyba znowu modny się zrobił
tak? to musze chyba na inny kolor się zdecydować

Cytat:
Cześć

jak chcesz 1 to w auchanie też mega paczka za 29 zł jest a w sumie była w piątek

__Sylwia__88 wyniki GBS zależą od labo ja czekałam 10 dni ale czytałam, że różnie się czeka na wyniki
Stary 2014-05-07, 09:30   #823
bluesky89
Zakorzenienie

Aldi, nie mam auchana nigdzie w okolicy
Jeszcze cenę w rossku muszę sprawdzić..
10 dni na wynik? To długo.. u nas chyba do tygodnia się czeka

Stary 2014-05-07, 09:43   #824
kamilla123
Rozeznanie

Sylwia ja mam "chodzące" l4 i czasami więcej mnie nie ma niż jestem w domu i jakoś się nie martwię Jak przyjdą skontrolować to zacznę się martwić chociaż teraz na końcówce to już małe szanse. Ale właśnie sobie pomyślałam, że dzisiaj idę malować dalej łóżeczko w ogrodzie i jakby akurat wpadli to by zobaczyli moją niezdolność do pracy

Cytat:
Używałam, fajna sprawa Po domu czy na krótkie wypady. Ale zwracajcie uwagę na jakość tych fotelików

Cytat:
To zależy jaką płacisz składkę. Ja płaciłam jakieś 40 złw PZU i nie było za pobyt w szpitalu, ale jako pracownicy zmieniliśmy 2 lata temu ubezpieczyciela, podnieśliśmy składkę do 60 i teraz mamy płacone za pobyt, plus jeszcze z tytułu urodzenia dziecka jest o 400 zł więcej
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:43   #825
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Ja nie używałam ale teraz stanowczo bede . Wyjmowanie maluszka spiacego z tego fotelika i przekladanie do wózka - prawie zawsze grozi wybudzeniem a taszczenie samego fotelika jest strasznie ciężkie . Także pomysł ze stelażem imho jest super.
ja też, wczesniej nie kupowaliśmy adaptera do stelaża bo wydawało mi się to niepotrzebne, ale teraz no way - przy dwójce nie wyobrażam sobie innego wyjścia
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
No to wszystko gotowe dla Maluszka. Dziewczyny na lipcowym już spakowane a u nas spokojnie to się odbywa.
Ja o swojej jeszcze nawet nie myślalałam, ale tp mam na koniec czerwca.
ja w razie czego przygotowałam wczoraj szufladę, w której mam wszystko do szpitala (brakuje niektórych rzeczy z gemini, ale zamówienia jeszcze nie robiłam) a torby nie mam, bo moja córcia zabrała mi do Babci, więc jak przywiozą to się w sobotę/niedzielę spakuję
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:47   #826
poziomkka
Zadomowienie

Witam się po śniadanku Podczytywałam Was wczoraj, ale nie miałam jak napisać, bo pojechaliśmy przed zajęciami sr zamówić wózek, po sr do galerii i tym sposobem byłam w domu o 23... Uśmiałam się za to z Konika
Idę dzisiaj na wizytę, już nie mogę się doczekać, szczególnie tego obwodu brzuszka, czy jest wszystko w porządku Muszę dopytać się też o szyjkę, bo mój gin nigdy mi nic nie mówi Najgorsze w tym wszystkim jest to, że muszę zająć się moja szanowną, bo trochę zarosła

Mam pytanie odnośnie pampersów - które kupić - Pampersa białe, zielone, czy Hippa z tym otworem na pępek?? Myślałam też o Dadzie, więc jakbyście mogły wypowiedzieć się na które pieluchy jednorazowe postawiłyście i dlaczego akurat na te to byłabym wdzięczna
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:48   #827
kamilla123
Rozeznanie

A tak w ogóle to dzień dobry!
Kończę 34 tydzień i z tego tytułu dopadła mnie wczoraj pierwszy raz zgaga Ale co najważniejsze zakupiłam wczoraj 3 komplety klamerek i odplamiacz i rozpoczynam dzisiaj akcję PRANIE
Stary 2014-05-07, 09:50   #828
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
nasze ciuszki w kartonie,ale juz w komodzie bo zrobiłam w niej miejsce
ale kosmetyków dla dziecka,ręcznika,pampersó w wciąz mi brakuje...
ciągle inne wydatki.
Łóżeczko czeka w kartonie aż tz poskręca,wózek planujemy zaliczkowac w sobotę,ale od zaliczkowania do kupna daleka droga

tez myslałam juz o praniu ale co zawsze co ide do sklepu zapomne proszku
kupiła bym chociaz jakies małe opakowanie zeby nie dzwigac no ale nie zdecydowana jestem w jakim mam prac

Dziewczyny co sadzicie o wózkach z miekka gondolą?
bo ja patrze tylko na te z wpinana twardą,sztywną bo tamte wydaja mi sie byc nie praktyczne...
co o nich sadzicie?
ja od poniedziałku jestem po 6 praniach, ale poprałam chyba wszystko prawie do 6 miesiąca właśnie dzisiaj czeka mnie prasowanko (nienawidzę prasować )

zdecydowanie wybrałabym twardą gondolę - przez pierwsze 5 miesięcy ja w niej stawiałam sobie córę np w kuchni albo w salonie, miałam ją na oku, a ona sobie spała albo bawiła się - twarda wydaje mi się pewniejsza. Teraz przez 3/4 miesiące gdybyśmy jechali do rodziców to młody bedzie w niej spał (tak jak w koszu mojżesza - mamy w sypialni)
Stary 2014-05-07, 09:52   #829
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie pampersów - które kupić - Pampersa białe, zielone, czy Hippa z tym otworem na pępek?? Myślałam też o Dadzie, więc jakbyście mogły wypowiedzieć się na które pieluchy jednorazowe postawiłyście i dlaczego akurat na te to byłabym wdzięczna
Ja dopiero kupię białe pampersy "1", ale dlaczego to w sumie nie wiem potem zielone "2"
za wizytę
Stary 2014-05-07, 09:52   #830
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja w razie czego przygotowałam wczoraj szufladę, w której mam wszystko do szpitala (brakuje niektórych rzeczy z gemini, ale zamówienia jeszcze nie robiłam)
Ja też mam przygotowaną półkę z rzeczami do szpitala, w razie jakbym nie zdążyła się spakować to mąż jest poinformowany, że to jest właśnie ta półka, musi tylko wziąć te rzeczy, spakować do torby i dopakować te, które są na liście,a nie ma na półce, czyli tzw rzeczy codziennego użytku typu szczoteczka do zębów . Ja zamówienie z gemini zrobiłam, ale czekam od piątku
Stary 2014-05-07, 09:56   #831
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

ja chyba Dady kupię - używałam ich od 2 do 5 i są super - za to ostatnio pierwszy raz kupiłam pieluchy 5 TESCOwe zielone i są naprawdę identyczne jak DADY długość, materiał, wkład, falbanka-wszystko takie samo - cena też

Co do wycięcia na pępek - moim zdaniem w pieluchach i tak jest za mały, wiec wszystkie pieluchy podwijałam - bez różnicy
Stary 2014-05-07, 09:59   #832
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja dopiero kupię białe pampersy "1", ale dlaczego to w sumie nie wiem potem zielone "2"
za wizytę
za 34 tc, ale współczuję zgagi...
Mnie właśnie zastanawia dlaczego akurat białe pampersy są takie popularne, czy ze względu na markę czy na jakieś mega właściwości o których nie mam pojęcia. Wizja wyrzucania 10 szt pampersów dziennie trochę mnie przeraża, na początku dziecko sra podobno non stop, więc nie wiem, czy jest sens wydawania kasy na coś co i tak idzie do śmieci Z drugiej strony, jeśli inne mają odparzać, albo się przemieszczać to wolę dołożyć te parę złotych.
Stary 2014-05-07, 10:05   #833
karolkya
Wtajemniczenie

Sylvunia my zamawialiśmy w sklepie stacjonarnym bo wyszło nam taniej niż z allegro tzn negocjacje Ale producencka strona to ta http://camarelo.pl/

Necro dzięki w rzeczywistości jest bardziej zielony, tzn taki żywszy.

Aldrin my od początku chcieliśmy zielony bo oboje bardzo lubimy ten kolor. I jest uniwersalny dla chłopca i dziewczynki. Ja za to zauważyłam że jednak większość wózków jest granatowa, czarna, szara. Nie wiem, ale jakoś nie przejmuje się tym, ma mi się podobać a nie być modny.

Poziomka ja na początek kupiłam pampersy 1 białe. Położna nam mówiła że wycięcie na pępek to zbędny bajer bo i tak zakładasz ciuszki itp. A nie powinno się nic dziać z kikutkiem, można nawet maluszka kłaść na brzuszku.
za wizytę

Ja dziś może wezmę się za drugie pranie. tylko muszę najpierw po odplamiać niektóre ciuszki spadkowe.
Jakoś dziwnie się czuję poza tym. Wczoraj przesiedziałam w pracy pół dnia, i w efekcie wróciłam do domu padnięta... a dziś mam biegunkę i rano było mi niedobrze... mam nadzieję, że moja córa wytrzyma w brzuchu do 20 maja...
Stary 2014-05-07, 10:09   #834
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po śniadanku Podczytywałam Was wczoraj, ale nie miałam jak napisać, bo pojechaliśmy przed zajęciami sr zamówić wózek, po sr do galerii i tym sposobem byłam w domu o 23... Uśmiałam się za to z Konika
Idę dzisiaj na wizytę, już nie mogę się doczekać, szczególnie tego obwodu brzuszka, czy jest wszystko w porządku Muszę dopytać się też o szyjkę, bo mój gin nigdy mi nic nie mówi Najgorsze w tym wszystkim jest to, że muszę zająć się moja szanowną, bo trochę zarosła

ja mam 1 zielone pampersy bo niby lepsze niż białe ale nie wiem nie próbowałam 2 zielone pampersy i dady też 2. Kolejne spróbuje może huggisy aby sprawdzić które najlepiej się u nas sprawdzają

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry!
Kończę 34 tydzień i z tego tytułu dopadła mnie wczoraj pierwszy raz zgaga Ale co najważniejsze zakupiłam wczoraj 3 komplety klamerek i odplamiacz i rozpoczynam dzisiaj akcję PRANIE
brawa za tydzień i współczuje zgagi
Stary 2014-05-07, 10:11   #835
bluesky89
Zakorzenienie

My 1 kupujemy z pampersa, ale biorę zielone podobno są lepsze niż białe, ale czemu to nie wiem a później zmieniamy na dady od 2 chyba no chyba, że będą dobre promocje na oryginalne pampki to będziemy kupować

Stary 2014-05-07, 10:12   #836
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
za 34 tc, ale współczuję zgagi...
Mnie właśnie zastanawia dlaczego akurat białe pampersy są takie popularne, czy ze względu na markę czy na jakieś mega właściwości o których nie mam pojęcia. Wizja wyrzucania 10 szt pampersów dziennie trochę mnie przeraża, na początku dziecko sra podobno non stop, więc nie wiem, czy jest sens wydawania kasy na coś co i tak idzie do śmieci Z drugiej strony, jeśli inne mają odparzać, albo się przemieszczać to wolę dołożyć te parę złotych.
Roznica miedzy białymi a zielonymi pampersami tak naprawde jest bardzo niewielka. W niektorych krajach nie ma w ogole zielonych, sa tylko biale. W Polsce sa jeszcze jakies (pomaranczowe chyba) chyba po to zrobili tyle aby byly na kazda kieszen. Ale w uzytkowaniu ja nie zauwazylam wielkiej roznicy. Białe sa jakby delikatniejsze w dotyku takie mięciutkie i maja na zewnatrz taki paseczek ktory jak pielucha jest pelna - ciemnieje. Taki bajer ja i tak zawsze czulam jak dziecko nasikalo czy zrobilo kupke.
Takze wydaje mi sie ze mozesz brac spokojnie zielone.

To wyciecie na pepek to tez niewiele daje, ja nawet nie wywijalam, tylko normalnie zakladalam pieluche i pepek szybko odpadl i nic sie z nim nie robilo.Jak nie wywijalam to ten kikucik zahaczal sie o ubranko.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:18   #837
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
używałam baaardzo często to chyba jeden z lepszych wynalazków i pomysłów
Cytat:
no nie sądzę mieszkam w bloku i nie wyobrażam sobie jakoś znosić w miękkiej gondolce-nosidle... właśnie tymbardziej lepsza jest twarda prawdziwa gondola!
Cytat:
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że muszę zająć się moja szanowną, bo trochę zarosła
dla mnie to samo - najgorsza czynność przed wizytą bo już z lusterkiem jest ciężko
Cytat:
też mam wciąż dylematy i wątpliwości... Biorę pod uwagę z pierwszego rozmiaru Pampers białe lub zielone (ale które lepsze?), a od dwójek albo wciąż Pampersy albo przerzucimy się na Dady...
4lata temu do roczku stosowaliśmy Pampersy zielone, a po roczku Pampers na noc a Dady na dzień teraz jeśli nie będzie problemów z pupcią to chyba szybciej przerzucimy się na Dady
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Ja też nie skorzystałam do tej pory z tego. Masz u siebie widocznie dobrych ludzi bo ja jak narazie tylko z chamstwem sie tylko spotkalam jak 3 osoby sie wepchały przede mnie w kolejce...
ja tak samo wpychają się przede mnie, albo spojrzą za siebie na brzuch i dalej wypakowywują zakupy na taśmę
Skorzystałam z przywileju przed majówką, kiedy w Tesco były tłumy. Kasa pierwszeństwa zamknięta (standard), więc podeszłam do jednego z kasjerek od tyłu i zapytałam, czy w Tesco obowiązuje jakieś pierwszeństwo czy już nie kasjerka powiedziała "oczywiście!", po czym jak zobaczyła, że dalej nikt mnie nie przepuszcza to dodała "ci państwo powinni panią przepuścić". Więc już spieniona powiedziałam "ale ludzie brzucha nie widzą". Jak to powiedziałam - babka wręcz w popłochu wypakowywała przede mną zakupy, aż w końcu mówię do niej "no może by pani wstrzymała się z tym wypakowywaniem na taśmę???" a ta baba na to "ehh tyle pani ma rzeczy" po prostu żenada!!!!!!

Wczoraj zaś w Piotrze i Pawle miałam 3 rzeczy a babka przede mną cały wózek i póki nie poprosiłam jej żeby mnie przepuściła to by dalej patrzyła na mnie lekceważąco...

Za to z moich obserwacji - młodzi mężczyźni są bardzo pozytywnie nastawieni do ciężarnych i sami wręcz przepuszczają to bardzo miłe.
Cytat:
A ile ręczników pakujecie do szpitala? bo na mojej liście pisze że dla dziecka 1 ręcznik na każdy dzień pobytu... czyli jak cc to zazwyczaj sa 4 doby to mam brac 4 reczniki?duzo troche,+ do tego ze 2 moje to torba ręczników
ojj zezłościłabym się gdybym musiała swoje ubranka zostawiać w szpitalu
U Nas trzeba mieć 2 ręczniki dla siebie. Dla dziecka nie. Dziwnie u Was
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46329350]A w Twojej sytuacji to pewnie bym żyła każdego dnia w panice, że zacznę rodzić, a tż będzie musiał jeździć po aptekach i kupować podkłady, itd. A w aptekach to wiadomo, tylko te Belli są, których nie cierpię...[/QUOTE]
pocieszę Cię - w aptekach mają już podkłady Canpola 1-2zł drożej niż na allegro, ale są
Ja nie panikuję - podzieliłam w excellu wyprawkę na te, które muszę mieć w maju i które chcę sobie sama zamówić (czyli wszystkie allegrowe) i na te, które mogą poczekać na początek czerwca, bo w razie gdybym sama nie zdążyła ich kupić to TŻ pójdzie i kupi (apteka, Rossmann, Pepco - przy każdej rzeczy mam podpisane w którym sklepie trzeba kupić ). Organizacja to podstawa nie ma co panikować
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Moja ciocia niedawno została tam zarażona przy operacji kręgosłupa. Totalna masakra, bo tego w sumie nie da się wyleczyć.
to prawda, że nie da się wyleczyć. Ale prawda jest taka, że co druga osoba nosi w sobie gronkowca, tylko o tym nie wie! On się uaktywnia w momencie obniżonej odporności i wtedy możemy się o nim dowiedzieć i jest panika, że go mamy.

My po wczorajszych plotkach wróciłyśmy z cóą padnięte ale zadowolone tego Nam trzeba było! siedziałyśmy ponad 3h i z trudem namówiłam Dominikę na powrót
Koleżanka opowiedziała mi o błyskawicznym porodzie swojej szwagierki 2 dni po świętach (karetka musiała podjechać po nią na parking szpitala i urodziła na noszach karetkowych przed oddziałem porodowym ) i jak to opowiedziałam TŻtowi to tak się zaczął stresować, że trąbi mi od wieczora, żebym torbę pakowała

Dziś planuję kilka prań zrobić dla Wiktorii i mały porządek z ciuchami w garderobie. No i wyczyszczę w końcu tą torbę do szpitala

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:28   #838
choc0late
Wtajemniczenie

witam sie w 34 tc
musze sie Wam pochwalic ze na ta okolicznosc dostalam Boryska buzke hihi niestety Oli jest odwrocony buzka do mojego kregoslupa wiec jego nie udalo sie zlapac aleee pokazuje Boryska

Stary 2014-05-07, 10:29   #839
choc0late
Wtajemniczenie

:LOVE:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399451375635.jpg (47,5 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-05-07, 10:31   #840
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witajcie

Dziś od 6 na nogach. Jakoś spać nie mogłam. Mąż wstawał do pracy to i ja się podniosłam. Śniadanko i później jeszcze sobie chwile poleżałam z nudów.

Teściówka była wczoraj u szwagra i podobno będą rozkręcać łóżeczko Czyli w tym co mam u mamy nie musiałabym dorabiać szuflady.
Jedynie chyba wymienimy materac. Nie jest osikany nic a nic bo szwagierka pilnowała tego no ale po 2 dzieci na pewno trochę odkształcony.
Nawet nie wiem w jakich cenach są takie materace

No i swoją najmłodszą oduczają od wózka. Nauczyła się w nim zasypiać a w lipcu 2 lata już skończy. Ostatnio sama zaczęła do niego wchodzić i stawać na nogi więc zrobiło się to z lekka niebezpieczne. No i ten wózek też nam dają. Będzie jako rezerwowy bo my sobie kupiliśmy bo ten ich po 2 dzieci to wyeksploatowany i jak małą w nim na boki bujali to tak skrzypiał że No i ciężki strasznie jest. No ale w razie w będzie rezerwowy. Czy nawet u moich rodziców tak samo jak to drugie łóżeczko

Milenka od rana kopie i rozpycha się niesamowicie no a wczoraj wieczorem zachciało jej się moim pęcherzem bawić w związku z czym w pół godziny chyba z 5 wizyt w toalecie zaliczonych.
No i coś mi się wydaje że mi się hemeroid zrobił

W ogóle jak tak sobie dziś rano leżałam to sobie pomyślałam że w sumie tak kilka dni przed porodem 2-3 to mogłabym nawet być w szpitalu. Ojjj jak bym od teściów odpoczęła. Dla mnie pobyt tam to byłby raj jakiś chyba bez nich w sąsiednim pokoju

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości