|
|
#811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
|
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym że np jak w sh widzę że stare baby pchają się bez kolejki ( a nie raz ponad 10 min trzeba odstać) bo "one tylko 3 rzeczy płacą", a dziewczyny tam pracujące mi mówią żebym następnym razem nie stała w kolejce tylko bez podchodziła to teraz już nie czekam. Podchodzę bez kolejki. I zdarzają się ludzie którzy wiedzą że ciężarna bez kolejki powinna być obsłużona, szkoda że nieliczni. Kiedyś w US kobieta widziała że w ciąży jestem i już dość chwile czekam to bezczelnie jeszcze przedemnie się do okienka wepchała.
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wpadłam pochwalić się tylko wózkiem i wczorajszymi łupami kocyk i okrycie kąpielowe. Nadrobię później bo teraz padam jakaś nie wyspana wiec ide się jeszcze położyć
|
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny jest
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam wersję 2 w 1 ale można dokupić adaptery i fotelik wpiąć; są tez 3w1 chyba. My nie kopiliśmy bo fotelik dostajemy w spadku od siostry męża.
|
|
|
|
#816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytam,bo bardzo mi się podoba,wyglada zgrabnie ;-) Co w ogóle sadzicie o tych 3w1 ? używacie mamusie podwójne fotelika wpinanego w stelarz?
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Pół nocy spędziłam w objęciach sedesu. Niby lekarka uprzedzała mnie, że po tym antybiotyku może żołądek boleć, ale nie sądziłam że aż tak
Ogarnaim się i idę do PZU kłócić się o kasę, bo oczywiście w polisie nie ma słowa co obejmuje ubezpieczenia. Niby za pobyt w szpitalu to taki standard ale kto ich tam wie ![]() Dzwonili z firmy kurierskiej, że dzisiaj powinna przyjść moja wyprawka, mam nadzieję, że dotrze ![]() Cytat:
karolkya ładny kolorek wózka. Tak zauważyłam ostatnio na ulicach, że zielony chyba znowu modny się zrobił
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie używałam ale teraz stanowczo bede . Wyjmowanie maluszka spiacego z tego fotelika i przekladanie do wózka - prawie zawsze grozi wybudzeniem a taszczenie samego fotelika jest strasznie ciężkie . Także pomysł ze stelażem imho jest super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dzisiaj nawet pospałam, choć czuje się średnio, bo mam nos zatkany i chyba zatoki mnie dopadły ![]() Wczoraj zamowiłam komode kąpielowa, więc w sumie wyprawka gotowa! Dziewczyny, czy w lidlu te pampki to od 2 tylko czy 1 też są? Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tylko od 3. Pytałam i babka mi powiedziała, że w promocjach nie mieli nigdy 2 ani tym bardziej 1
|
|
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja o swojej jeszcze nawet nie myślalałam, ale tp mam na koniec czerwca. A ile czeka się na te wyniki GBS? Ja za 2 tyg mam iść. I te pampersy w Lidlu wydaje mi się że od 2 są bo nigdzie nikt nie pisał o 1. Wypłato gdzie jestes? Chciałabym jeszcze parę rzeczy zamówić ale nie wiem na ile mogę sobie pozwolić. A dziś kiepsko się czuje, od wczoraj jakoś dziwnie mi w głowie i serce tak innaczej pracuje. W nocy w strasznie gorąco mi było, mąż wstał miał lekko uchylić okno to dał całkiem na uchylne i gdzieś przeciąg się zrobił. Myślałam że go ubije jak rano wstałam z katarem i bólem gardła.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-07 o 09:03 |
|
|
|
|
#822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 37 tc
jeszcze równe dwa tygodnie i szpital a ja zupełnie nie zdaję sobie z tego sprawy, chociaż tyle, że torba spakowana do szpitala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() __Sylwia__88 wyniki GBS zależą od labo ja czekałam 10 dni ale czytałam, że różnie się czeka na wyniki |
|||
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Aldi, nie mam auchana nigdzie w okolicy
![]() Jeszcze cenę w rossku muszę sprawdzić.. 10 dni na wynik? To długo.. u nas chyba do tygodnia się czeka Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#824 | ||
|
Rozeznanie
|
Sylwia ja mam "chodzące" l4 i czasami więcej mnie nie ma niż jestem w domu i jakoś się nie martwię
Jak przyjdą skontrolować to zacznę się martwić chociaż teraz na końcówce to już małe szanse. Ale właśnie sobie pomyślałam, że dzisiaj idę malować dalej łóżeczko w ogrodzie i jakby akurat wpadli to by zobaczyli moją niezdolność do pracy![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(brakuje niektórych rzeczy z gemini, ale zamówienia jeszcze nie robiłam) a torby nie mam, bo moja córcia zabrała mi do Babci, więc jak przywiozą to się w sobotę/niedzielę spakuję
|
||
|
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po śniadanku
Podczytywałam Was wczoraj, ale nie miałam jak napisać, bo pojechaliśmy przed zajęciami sr zamówić wózek, po sr do galerii i tym sposobem byłam w domu o 23... Uśmiałam się za to z Konika Idę dzisiaj na wizytę, już nie mogę się doczekać, szczególnie tego obwodu brzuszka, czy jest wszystko w porządku Muszę dopytać się też o szyjkę, bo mój gin nigdy mi nic nie mówi Najgorsze w tym wszystkim jest to, że muszę zająć się moja szanowną, bo trochę zarosła ![]() Mam pytanie odnośnie pampersów - które kupić - Pampersa białe, zielone, czy Hippa z tym otworem na pępek?? Myślałam też o Dadzie, więc jakbyście mogły wypowiedzieć się na które pieluchy jednorazowe postawiłyście i dlaczego akurat na te to byłabym wdzięczna
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to dzień dobry!
Kończę 34 tydzień i z tego tytułu dopadła mnie wczoraj pierwszy raz zgaga |
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dzisiaj czeka mnie prasowanko )zdecydowanie wybrałabym twardą gondolę - przez pierwsze 5 miesięcy ja w niej stawiałam sobie córę np w kuchni albo w salonie, miałam ją na oku, a ona sobie spała albo bawiła się - twarda wydaje mi się pewniejsza. Teraz przez 3/4 miesiące gdybyśmy jechali do rodziców to młody bedzie w niej spał (tak jak w koszu mojżesza - mamy w sypialni) |
|
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potem zielone "2" za wizytę
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja zamówienie z gemini zrobiłam, ale czekam od piątku
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wycięcia na pępek - moim zdaniem w pieluchach i tak jest za mały, wiec wszystkie pieluchy podwijałam - bez różnicy
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 34 tc, ale współczuję zgagi...Mnie właśnie zastanawia dlaczego akurat białe pampersy są takie popularne, czy ze względu na markę czy na jakieś mega właściwości o których nie mam pojęcia. Wizja wyrzucania 10 szt pampersów dziennie trochę mnie przeraża, na początku dziecko sra podobno non stop, więc nie wiem, czy jest sens wydawania kasy na coś co i tak idzie do śmieci Z drugiej strony, jeśli inne mają odparzać, albo się przemieszczać to wolę dołożyć te parę złotych.
|
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylvunia my zamawialiśmy w sklepie stacjonarnym bo wyszło nam taniej niż z allegro tzn negocjacje
Ale producencka strona to ta http://camarelo.pl/Necro dzięki Aldrin my od początku chcieliśmy zielony bo oboje bardzo lubimy ten kolor. I jest uniwersalny dla chłopca i dziewczynki. Ja za to zauważyłam że jednak większość wózków jest granatowa, czarna, szara. Nie wiem, ale jakoś nie przejmuje się tym, ma mi się podobać a nie być modny. Poziomka ja na początek kupiłam pampersy 1 białe. Położna nam mówiła że wycięcie na pępek to zbędny bajer bo i tak zakładasz ciuszki itp. A nie powinno się nic dziać z kikutkiem, można nawet maluszka kłaść na brzuszku. za wizytę ![]() Ja dziś może wezmę się za drugie pranie. tylko muszę najpierw po odplamiać niektóre ciuszki spadkowe. Jakoś dziwnie się czuję poza tym. Wczoraj przesiedziałam w pracy pół dnia, i w efekcie wróciłam do domu padnięta... a dziś mam biegunkę i rano było mi niedobrze... mam nadzieję, że moja córa wytrzyma w brzuchu do 20 maja... |
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 zielone pampersy i dady też 2. Kolejne spróbuje może huggisy aby sprawdzić które najlepiej się u nas sprawdzają brawa za tydzień i współczuje zgagi |
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
My 1 kupujemy z pampersa, ale biorę zielone
a później zmieniamy na dady od 2 chyba no chyba, że będą dobre promocje na oryginalne pampki to będziemy kupować ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takze wydaje mi sie ze mozesz brac spokojnie zielone. To wyciecie na pepek to tez niewiele daje, ja nawet nie wywijalam, tylko normalnie zakladalam pieluche i pepek szybko odpadl i nic sie z nim nie robilo.Jak nie wywijalam to ten kikucik zahaczal sie o ubranko. |
|
|
|
|
#837 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mieszkam w bloku i nie wyobrażam sobie jakoś znosić w miękkiej gondolce-nosidle... właśnie tymbardziej lepsza jest twarda prawdziwa gondola! Cytat:
bo już z lusterkiem jest ciężko ![]() Cytat:
4lata temu do roczku stosowaliśmy Pampersy zielone, a po roczku Pampers na noc a Dady na dzień ![]() Cytat:
![]() Skorzystałam z przywileju przed majówką, kiedy w Tesco były tłumy. Kasa pierwszeństwa zamknięta (standard), więc podeszłam do jednego z kasjerek od tyłu i zapytałam, czy w Tesco obowiązuje jakieś pierwszeństwo czy już nie kasjerka powiedziała "oczywiście!", po czym jak zobaczyła, że dalej nikt mnie nie przepuszcza to dodała "ci państwo powinni panią przepuścić". Więc już spieniona powiedziałam "ale ludzie brzucha nie widzą". Jak to powiedziałam - babka wręcz w popłochu wypakowywała przede mną zakupy, aż w końcu mówię do niej "no może by pani wstrzymała się z tym wypakowywaniem na taśmę???" a ta baba na to "ehh tyle pani ma rzeczy" Wczoraj zaś w Piotrze i Pawle miałam 3 rzeczy a babka przede mną cały wózek i póki nie poprosiłam jej żeby mnie przepuściła to by dalej patrzyła na mnie lekceważąco... Za to z moich obserwacji - młodzi mężczyźni są bardzo pozytywnie nastawieni do ciężarnych i sami wręcz przepuszczają Cytat:
U Nas trzeba mieć 2 ręczniki dla siebie. Dla dziecka nie. Dziwnie u Was ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46329350]A w Twojej sytuacji to pewnie bym żyła każdego dnia w panice, że zacznę rodzić, a tż będzie musiał jeździć po aptekach i kupować podkłady, itd. A w aptekach to wiadomo, tylko te Belli są, których nie cierpię...[/QUOTE] pocieszę Cię - w aptekach mają już podkłady Canpola 1-2zł drożej niż na allegro, ale są ![]() Ja nie panikuję - podzieliłam w excellu wyprawkę na te, które muszę mieć w maju i które chcę sobie sama zamówić (czyli wszystkie allegrowe) i na te, które mogą poczekać na początek czerwca, bo w razie gdybym sama nie zdążyła ich kupić to TŻ pójdzie i kupi (apteka, Rossmann, Pepco - przy każdej rzeczy mam podpisane w którym sklepie trzeba kupić ). Organizacja to podstawa nie ma co panikować Cytat:
My po wczorajszych plotkach wróciłyśmy z cóą padnięte ale zadowolone tego Nam trzeba było! ![]() Koleżanka opowiedziała mi o błyskawicznym porodzie swojej szwagierki 2 dni po świętach (karetka musiała podjechać po nią na parking szpitala i urodziła na noszach karetkowych przed oddziałem porodowym ) i jak to opowiedziałam TŻtowi to tak się zaczął stresować, że trąbi mi od wieczora, żebym torbę pakowała ![]() Dziś planuję kilka prań zrobić dla Wiktorii i mały porządek z ciuchami w garderobie. No i wyczyszczę w końcu tą torbę do szpitala
|
|||||||
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w 34 tc
musze sie Wam pochwalic ze na ta okolicznosc dostalam Boryska buzke hihi niestety Oli jest odwrocony buzka do mojego kregoslupa wiec jego nie udalo sie zlapac aleee pokazuje Boryska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
:LOVE:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziś od 6 na nogach. Jakoś spać nie mogłam. Mąż wstawał do pracy to i ja się podniosłam. Śniadanko i później jeszcze sobie chwile poleżałam z nudów. Teściówka była wczoraj u szwagra i podobno będą rozkręcać łóżeczko Jedynie chyba wymienimy materac. Nie jest osikany nic a nic bo szwagierka pilnowała tego no ale po 2 dzieci na pewno trochę odkształcony. Nawet nie wiem w jakich cenach są takie materace ![]() No i swoją najmłodszą oduczają od wózka. Nauczyła się w nim zasypiać a w lipcu 2 lata już skończy. Ostatnio sama zaczęła do niego wchodzić i stawać na nogi więc zrobiło się to z lekka niebezpieczne. No i ten wózek też nam dają. Będzie jako rezerwowy bo my sobie kupiliśmy bo ten ich po 2 dzieci to wyeksploatowany i jak małą w nim na boki bujali to tak skrzypiał że No i ciężki strasznie jest. No ale w razie w będzie rezerwowy. Czy nawet u moich rodziców tak samo jak to drugie łóżeczko Milenka od rana kopie i rozpycha się niesamowicie no a wczoraj wieczorem zachciało jej się moim pęcherzem bawić w związku z czym w pół godziny chyba z 5 wizyt w toalecie zaliczonych. No i coś mi się wydaje że mi się hemeroid zrobił W ogóle jak tak sobie dziś rano leżałam to sobie pomyślałam że w sumie tak kilka dni przed porodem 2-3 to mogłabym nawet być w szpitalu. Ojjj jak bym od teściów odpoczęła. Dla mnie pobyt tam to byłby raj jakiś chyba bez nich w sąsiednim pokoju
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Jak przyjdą skontrolować to zacznę się martwić chociaż teraz na końcówce to już małe szanse. Ale właśnie sobie pomyślałam, że dzisiaj idę malować dalej łóżeczko w ogrodzie i jakby akurat wpadli to by zobaczyli moją niezdolność do pracy

właśnie dzisiaj czeka mnie prasowanko
za wizytę
a później zmieniamy na dady od 2 chyba