Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 08:42   #1561
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Dzień dobry Żabcie
Jak Wy mi zawsze z rana humor poprawiacie Nadrabiania masa, ale co tam, takie głupotki to mogę czytać i czytać Jakby ktoś mnie zobaczył, to powie, że wariatka do komputera się rechota

Z tą wagą to zaczynacie mnie przerażać.... Mam nadzieję, że moja Malutka pójdzie po Mamusi, nie po Tatuśku Tż urodził się z wagą 4800, a ja miałam tylko 2850 Taką kruszynkę mogłabym urodzić...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:46   #1562
katiusza1985
Raczkowanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Oj tam,też chciałam Filipka i w sumie do tej pory chcę ale niestety...
Mi sie kiedys podobało i nawet chciałam dać synkowi, ale siostra ciągle powtarzała Filipek - Cipek i mi sie odwidzialo.
Teściowej sie podoba, ale jak będe mialą synka to na pewno juz tak niedam na imię. Zresztą włąśnie w rodzinie sie teraz urodził chłopiec i dali mu właśnie Filip.
Stary 2014-05-07, 08:47   #1563
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Żabcie
Jak Wy mi zawsze z rana humor poprawiacie Nadrabiania masa, ale co tam, takie głupotki to mogę czytać i czytać Jakby ktoś mnie zobaczył, to powie, że wariatka do komputera się rechota

Z tą wagą to zaczynacie mnie przerażać.... Mam nadzieję, że moja Malutka pójdzie po Mamusi, nie po Tatuśku Tż urodził się z wagą 4800, a ja miałam tylko 2850 Taką kruszynkę mogłabym urodzić...
Będzie 3800 - wspomnisz mnie jak urodzisz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:51   #1564
ZygaEffka
Zadomowienie

O matko i córko ale na produkowałyście

Po krótce o mnie---- czuje sie dzis nadal do dupy oskrzela mam już chyba na wierzchu z podowu kaszlu ...spalam dziś osobno z moim Tż żeby biedulek mógł sie wyspać do pracy bo ja szczekałam co 5 sec. Głowa mi pęka ale nie wiem czy od placzu czy od kaszlu bo jedno i drugie mi dokuczało w nocy ... taka nie moc.. Dzidzia pofikała wczoraj wiec sie troche uspokoiłam ale martwi mnie że ten kaszel w cale nie jest mniejszy , a gardlo mam juz mocno zjechane.
sniło mi się że sie bzykałam ostro z moim tż i poszłam rano do kibelka a tam mokro w cipce az sie zestresowałam że oczywiście krew a chwile pozniej przyszła refleksja ze to sen ...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Tż właśnie proponował też Dominik i jak dla mnie ok, a mi się KAjetan jeszcze podoba, ale memu lubemu nie.
Dzięki. Będziemy myśleć.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Już patrzę, ale to się okaże czy starczy
kajetan mi się bardzo podoba kajtek kajtus choć sąsiadka miała jamnika o tym imieniu to i tak ładne imię dla dziecka

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedze oglądam serial i nagle łubu du podskoczylam ze strach, nie wiem co sie stało. Ja na okno ( mieszkam na piętrze) a tam

haha KICIA koty bywają wredne i potrafią zaskoczyć nas w najmniej odpowiednim momencie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Haha ale się przygląda

To do wózka pościel się wkładam? Jejku ja nic nie wiem Czuję się właśnie jak debil. No normalnie jestem beznadziejna
Kochana możesz włożyć a nie musisz , wiadomo że dzidzi bardziej potulnie jak ma coś w wózeczku

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dobra małe wytłumaczenie, bo widzę, że się zamęt zrobił.
Nie miałam na myśli żadnych konkretnych osób. Chodziło mi tylko o to, że jeżeli jakaś laska przyjdzie i napisze dwa posty na forum i dostaje odrazu zaproszenie do klubu to myślę, że powstanie klubu mija się z celem. Nie jedna dziewczyna pisała lub wklejała zdjęcia specjalnie tam bo nie chciała aby cały świat wiedział o jej intymnych sprawach.
Dlatego uważam, że przyjmowanie każdej lepszej osoby do klubu jest poprostu nieodpowiednie. Nie miało to nic wspólnego z udzielaniem się na forum, bo nie tworzymy żadnej ściśle tajnej organizacji. I nie raz (również ja) z wielką radością witałyśmy nowe mamusie i pisałyśmy, żeby czuły się jak u siebie. Do ciebie również Asia. Także proszę nie odbierać tego personalnie!
Jednak po to powstał regulamin klubu, żeby się do niego stosować.
A teraz możecie mnie bić

Asia żaden intruz Naprawdę miło się z tobą piszę i mi i innym dziewczyną. Także przepraszam jeżeli poczułaś się przeze mnie nie swojo U góry wyjasniłam to o co mi chodziło.

Też już o tym kiedyś pisałam... Bo tak naprawdę ile mamuś udziela się z tej wielkiej listy z początku?

Otóż to

Dokładnie
A zadomowienie polega właśnie na udzielaniu się na forum i zżyciu z nami tutaj A potem przyjdzie czas na klub

Widzicie to jest własnie internet. Czasami się coś nie dokładnie powie, lub nie dopowie i inny użytkownik odczytuje to inaczej. Dlatego warto podchodzić z pewną dozą dystansu to for.
Każdy ma prawo do swojego zdania. Ja swoje wyraziłam, mam nadzieje teraz już jasno i nikt nie będzie miał pretensji do siebie a wątek dalej będzie tak sympatycznie funkcjonował.
Wątek na pewno bedzie dalej dobrze funkcjonowal a co do Gosi to już drugi raz jak źle coś z interpretowała i od razu dokonała ataku , tak było wtedy z tym piwkiem że niby my pijemy alkohol ale sprawa się wyjaśniła i mam nadzieję że Gosia nie bedzie tak emocjonalnie już podchodzić do sprawy , a Klub faktycznie nie jest czymś wyjątkowym pod względem jestes super jestes w klubie tylko są tam rzeczy które nie koniecznie muszą ujrzeć światło dzienne na forum , tak więc MISS chyba nikt cie nie zbije
Cytat:
Przeczytalas mojego posta dokładnie? Bo chyba nie bardzo.

Napisałam wyraźnie, że jeżeli ktoś po 2, 3 dniach udzielania się a nie stałego obcowania z nami.
Przeczytaj jeszcze raz wszystko co napisałam ja i inne dziewczyny to zrozumiesz
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Może jej się waga nie podoba
Ja pierdziele 9 kg urodzić
Ciekawe czy są takie przypaki ;D

Cytat:
Chcieliscie na ostro to macie :P
Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Poruszyłyscie wczoraj wątek imion. no to i ja coś w tym temacie. Jakis czas temu (a byłam juz w ciazy) pytam sie Tż czy podobaja mu sie imiona: Antosia i Iga, bo mi tak. On powiedział ze jemu też. Aż sie zdziwiłam, ze Iga mu sie podoba, ale w sumie ucieszyłam się. No i przez ten czas w głowie juz sobie uklądałąm imię. myślałam Iga, Antosia, które wybrać. Przedwczoraj wróciłąm do tego tematu i co on na to?
Że on nic takiego nie mówił, ze to brzydki imiona, a Iga to juz w ogóle okropieństwo. No wiec chyba zacznę go nagrywać :/
Mój husband ma to samo coś mu sie pytam i mi przytakuje a pozniej mowi ze dupa on nic nie mówił ...typowe... co do imion to juz sie nie wypowiadam bo jemu żadne sie nie podoba ... Moja córunia bedzie miała na imię "Miliony" bo bedzie cierpiec nie za miliony ale za ojca bo nie wiedział jak jej dac na imię
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Hej , ja po polowkowym mala jest zdrowa , wszystko super, nie chciala pokazac nam twarzy w ogole , przez 30 min babka robila usg tzresla brzuchem wstawalam kladlam sie a Kornelka zawziecie odchylona glowa lub jak przekrecila zaslonila rekoma

tez bym chciała taką foteczkę )))
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:02   #1565
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Matko ile wy produkujecie..... Czas na drugie śniadanie, wyjście z psem, coś poprasuje, i do wanny ogarniac bozenke niech ten czas szybciej leci bo do 18:40 umrę dzisiaj
Zauważyłam że nie mam cellulitu na udach i dupsku tak jak kiedyś i ogólnie mam jakieś zgrabne nogi

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:07   #1566
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Mi sie kiedys podobało i nawet chciałam dać synkowi, ale siostra ciągle powtarzała Filipek - Cipek i mi sie odwidzialo.
Teściowej sie podoba, ale jak będe mialą synka to na pewno juz tak niedam na imię. Zresztą włąśnie w rodzinie sie teraz urodził chłopiec i dali mu właśnie Filip.
Hhaa Filipek Cipek No trochę mnie zniechęciłaś Najgorsze,że do naszych faworytów tj. Łukasz i Tomek to też są takie głupie powiedzonka..

Cytat:
Matko ile wy produkujecie..... Czas na drugie śniadanie, wyjście z psem, coś poprasuje, i do wanny ogarniac bozenke niech ten czas szybciej leci bo do 18:40 umrę dzisiaj
Zauważyłam że nie mam cellulitu na udach i dupsku tak jak kiedyś i ogólnie mam jakieś zgrabne nogi

To nic jak tylko zachodzić w ciąże w Twoim przypadku jak Ty zgrabniejsza się robisz

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:10   #1567
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
O matko i córko ale na produkowałyście

Po krótce o mnie---- czuje sie dzis nadal do dupy oskrzela mam już chyba na wierzchu z podowu kaszlu ...spalam dziś osobno z moim Tż żeby biedulek mógł sie wyspać do pracy bo ja szczekałam co 5 sec. Głowa mi pęka ale nie wiem czy od placzu czy od kaszlu bo jedno i drugie mi dokuczało w nocy ... taka nie moc.. Dzidzia pofikała wczoraj wiec sie troche uspokoiłam ale martwi mnie że ten kaszel w cale nie jest mniejszy , a gardlo mam juz mocno zjechane.
Nie wiem czy próbowałaś kiedyś na taki upierdliwy kaszel pić siemię lniane? Kupujesz w aptece len, wsypujesz trochę do wody, zagotowujesz i pijesz taki roztwór małymi łyczkami. Moja babcia to dodawała do mleka i dawała miodu ale ja tam wolę nie mieszać
No albo ten syrop z cebuli. Jedzie że szok, ale stary sposób i dobry.
Oba sprawdzone w mojej ciąży (zaraz na początku) i skonsultowane z lekarzem

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-05-07 o 09:11
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:16   #1568
ZygaEffka
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46338114]Nie wiem czy próbowałaś kiedyś na taki upierdliwy kaszel pić siemię lniane? Kupujesz w aptece len, wsypujesz trochę do wody, zagotowujesz i pijesz taki roztwór małymi łyczkami. Moja babcia to dodawała do mleka i dawała miodu ale ja tam wolę nie mieszać
No albo ten syrop z cebuli. Jedzie że szok, ale stary sposób i dobry.
Oba sprawdzone w mojej ciąży (zaraz na początku) i skonsultowane z lekarzem [/QUOTE]

O tym siemieniu lnianym mówila mi wczoraj kumpela z pracy , ale na sama mysl o piciu tych smarków mnie to dobija
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-07, 09:25   #1569
NATALUSIA14
Rozeznanie

wpaula cudna fota Kornelki
PaulinaDarek chyba skorzystam z linka allegro do kocyka i podusi, jest cudny, piękne kolorki, aż nie wiem na jaki się zdecydować

mnie tez pojawiły się nowe rozstępy (stare mam po okresie dojrzewanie- dosłownie całe uda!!! o celulicie już nie wspomnę) na biuście. Smaruję się niby codziennie, obecnie z firmy "tołpa" polecany dla kobiet w ciąży, kupione w aptece. Ale może jakiś inny balsam, oliwka z apteki będzie lepsza, może BioOil używała któraś???

Powodzenia dziewuszki na dzisiejszych wizytach!!!

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:27   #1570
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
no własnie ja też staram się jej tłumaczyć, ona klepie mnie po brzuchu i głaszcze, a zaraz potem wystawia swój i tatusiowi też każe pokazywać więc ile tam do niej trafia to pojęcia nie mam
Tłumacz jej cały czas i się nie poddawaj. Może zrób tak jak ja dodatkowo,ze jej pokazujesz malutką dzidzię i od razu mowisz , że Ty też masz taką, tylko ona musi jeszcze chwilę zostać w brzuszku,a potem wyjdzie do Was i będziecie ją tulić i dbać o nią itp. Wydaje mi się,ze moja właśnie zrozumiała po wczorajszym dniu, ze porównywalna dzidzie z naszą dzidzią w brzuszlu.

PaulinaDarek ale Filip to też ładne imię i mi też się podoba,ale nie wiem do końca czy npasuje dla dorosłego. Wasz synuś, Wasze imię.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Masz rację Jakoś dorosły facet o imieniu Filip kojarzy mi się z gejem... Nie wiem no jakoś tak,to imię mi do homoseksualisty pasuje

Jakoś mi się skojarzyło nieładnie z tą sekundą... Chyba imię nadane po złości jak dzidzia powstała po szybkim wytrysku

Gratulacje

A ja właśnie słyszałam,że niby dziewczynki częściej rodzą się większe niż chłopcy Ale też się boję,że moje będzie ogromne... Bo jak widzę jak te niektóre dzieci rodzą się teraz po 5 kg to mi słabo...

ale wy wariatki jesteście Widać bardzo w nocy wam się nudzi skoro już takie rzeczy wymyślacie

Naprawdę? No jakby mi się synuś urodził troszkę mniejszy niż Majeczka, no może być taki sam TP To byłabym przeszczęśliwa.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:27   #1571
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
O tym siemieniu lnianym mówila mi wczoraj kumpela z pracy , ale na sama mysl o piciu tych smarków mnie to dobija
To pij herbatkę z wciśniętą cytryną,ja zazwyczaj wciskam większe pół

Anesh,ale wiesz dobrze,że to nie ma reguły Każde dziecko chyba w swoim tempie rośnie,bo ja znam i dużo chłopców co się urodziły po 4 kg i też dużo dziewczynek
Ostatnio słyszałam opinie,że po suplementacji witamin teraz te dzieci się rodzą takie duże...Ale ile w tym prawdy?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-07 o 09:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 09:31   #1572
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Normalnie dzisiaj czuję się piękna zawsze miałam pryszcze. Dzisiaj idealnie gladka cera. Włosy mi szybko rosną. Ciało się poprawiło. Z ciekawości zamierzylam uda. Mam o 3 cm mniej w każdym paznokcie są mocniejsze. Jak nic będzie chłopak

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:32   #1573
Konto usunięte

Cytat:
Hehe, nale to na prawdę skuteczne Nie jest takie złe, jak pijesz gorące to się to tak nie ciągnie jak smarki, spróbuj
Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
mnie tez pojawiły się nowe rozstępy (stare mam po okresie dojrzewanie- dosłownie całe uda!!! o celulicie już nie wspomnę) na biuście. Smaruję się niby codziennie, obecnie z firmy "tołpa" polecany dla kobiet w ciąży, kupione w aptece. Ale może jakiś inny balsam, oliwka z apteki będzie lepsza, może BioOil używała któraś???

Powodzenia dziewuszki na dzisiejszych wizytach!!!
Ja używam od drugiego trymestru BioOil. Na noc jeszcze oliwka z Johnsona, a na dzień BioOil. I smaruję i brzuch i cycki. Póki co nie mam żadnych nowych atrakcji Kupiłam a aptece w promocji za 25zł, jest bardzo wydajny. Tylko trzeba pilnować promocji, bo tak to drogi jest
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:36   #1574
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie dzisiaj czuję się piękna zawsze miałam pryszcze. Dzisiaj idealnie gladka cera. Włosy mi szybko rosną. Ciało się poprawiło. Z ciekawości zamierzylam uda. Mam o 3 cm mniej w każdym paznokcie są mocniejsze. Jak nic będzie chłopak
Oby to działało tak jak mówisz Mam nadzieję,że nie na darmo robię się brzydsza i że doczekam się córy

Stary 2014-05-07, 09:37   #1575
Konto usunięte

Dziewczyny jak przed dzisiejszą wizyta musiałam ogolić nawet brzuch W życiu nie byłam tak owłosiona...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 09:39   #1576
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Anesh,ale wiesz dobrze,że to nie ma reguły Każde dziecko chyba w swoim tempie rośnie,bo ja znam i dużo chłopców co się urodziły po 4 kg i też dużo dziewczynek
Ostatnio słyszałam opinie,że po suplementacji witamin teraz te dzieci się rodzą takie duże...Ale ile w tym prawdy?
Rzucam witaminy

Cytat:
Moje paznokcie też oszalały , cera sie poprawila ale bedzie dziewczynka haha chyba ze cos sie zmieniło i ciuszki musze wystawiac na allegro
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46338446]Hehe, nale to na prawdę skuteczne Nie jest takie złe, jak pijesz gorące to się to tak nie ciągnie jak smarki, spróbuj

Ja używam od drugiego trymestru BioOil. Na noc jeszcze oliwka z Johnsona, a na dzień BioOil. I smaruję i brzuch i cycki. Póki co nie mam żadnych nowych atrakcji Kupiłam a aptece w promocji za 25zł, jest bardzo wydajny. Tylko trzeba pilnować promocji, bo tak to drogi jest[/QUOTE]

Ok , spróbuje zawalczyc z tym siemieniem , a co do BioOIlu byłam wlasnie ciekawa jak to działa bo tak reklamuja ze to na wszytsko jest dobre a mowi sie ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :P
A to mocno tłuste jest jak olejek ?? Konczy mi sie moja nivea pod prysznic a wsumie jestem z tego najbardziej zadowolona ale moze jak by bylo w SupherPharmie promocja to bym sobie kupiła
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-07, 09:39   #1577
agnes 20
Zadomowienie

Witam się z rana, ale mi się dziś dobrze spało, wstałam pół godziny temuZjadłam śniadanko i nadrobiłam Was, ale tak się śmiałam z Waszego nocnego rechotania że mąż patrzył podejrzliwie i ten kaftan to mi sprezentuje.
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Żabcie

Ja z kolei martwię się że moja dzidzia będzie malutka po mnie bo ja trochę ponad 2 kilo ważyłam i jak na razie malutka rośnie powolutku, jest młodsza o 2 dni niż by wynikało z terminu OM.
mała paulina gratulacje za 6 miesiąc
wpaula Śliczna fota Kornelki Ja nie mam foty z wczorajszej wizyty
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:42   #1578
ZygaEffka
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46338552]Dziewczyny jak przed dzisiejszą wizyta musiałam ogolić nawet brzuch W życiu nie byłam tak owłosiona...[/QUOTE]
PO co golisz brzuszek ???? to jest fajne ze rosną nam tam włoski to takie mamusiowe

Cytat:
Oby to działało tak jak mówisz Mam nadzieję,że nie na darmo robię się brzydsza i że doczekam się córy
No własnie napisałam coś wyżej jak mi sie zmieni dziura na pałe to sie zabije chyba
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-07, 09:42   #1579
anesh_
Zakorzenienie

ZygaEffka idź do lekarza,niech Cie oslucha.

Mi pomogły:
- inhalacje z soli morskie i flegamina na kaszel + czosnek, np.z maselkiem na kanapce, herbata z cytryna i miodem,
- na gardło tantuum verde,

Nie lekceważ tego proszę,bo może nic nie będzie,a może będziesz musiała jakiś antybiotyk brać. Idź za w czasu.
Stary 2014-05-07, 09:43   #1580
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkich dziewuszek:ju pi:

dziewczyny, straszne z was gaduły
nie daję rady być na bieżąco i się regularnie udzielać
jak już uda mi się siąść i was nadrobić to mam kilkanaście stron i jak już skończę to za cholerę nie pamiętam co miałam której napisać
mam pytanko do tych z was, które już mają dzieci starsze, czy przygotowujecie swoje pociechy w jakiś specjalny sposób na rodzeństwo??moja będzie miała wtedy 2l i 2m-ce i ostatnio kupiłam jej książeczkę Zuzia i nowy dzidziuś i nawet chętnie słucha jak jej czytam, ale ile z tego rozumie to jeszcze maleństwo jest i zastanawiam się czy coś powinnam robić w tym kierunku...
mała Paulina gratki za 6 miesiąc
fajne już macie te brzuszki, takie okrąglutkie
ja właśnie się zmierzyłam po śniadaniu i w pępku mam całe 81cm ale i tak mi szwagierka wczoraj powiedziała, że brzuszek mi już sporo urósł

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ja do klubu nie należę, ale ja jestem na bakier z regularnością w udzielaniu się, więc nawet nie próbuję się wbijać
aczkolwiek nie czuję się pokrzywdzona, że tam nie należę
Ja tłumaczę córci,że mam dzidziusia w brzuszku,że będzie miała braciszka i że będzie się trzeba nim opiekować, zmieniać pieluszki,dawać mleczko i chyba całkiem sporo do niej dociera

Cytat:
Ja tłumacze Majulce,ze mama ma w brzuszku dzidziusia, takiego malutkiego chłopca. I jak widzę jakaś dzidzie, taką od razu po urodzeniu to jej pokazuje,ze my też taką będziemy mieli. Zauważyłam,ze coś kojarzy,bo wczoraj byłyśmy na szczepieniu i tam były tez takie malusie dzieci, chyba na tym pierwszym szczepieniu po 6 tygodni. I zagladala do tych dzieciaczkow, mówi do mnie dzidzi i zaraz pokazuje na mojnbrzuch i pokazuje dzidzi. Wiec chyba cos w końcu zajarzyla. Bo wczesniej to i tata i ciocia i każdy miał w miejscunbrzucha dzidzi....
Też pokazuję na obrazkach, w reklamach TV, na spacerze

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:47   #1581
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Widzisz, można mieć zgrabnie nóżki w ciąży.

W ogóle ntak mi zrobiłas ochotę na te gofry,ze też wczoraj zrobiłam.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

Tez juz właśnie sllyszalam taka opinie.
Stary 2014-05-07, 09:49   #1582
ania9106
Zadomowienie

Witam

wydaje mi sie,że już kiedyś o to pytałam, ale zapytam jeszcze raz.

Ostatnio u mojej gin. zapytałam o opalanie natryskowe i sierdziła,że nie ma przeciwwskazań. Jednak nie zdecydowałam się na to opalanie i kupiłam samoopalacz w sprayu Rossmanowski Sun Ozon.
I tu pojawia sie moje pytanie można go stosować bezpiecznie ? sama już nie wiem. W sieci zdania są bardzo podzielone. Co myślicie na ten temat ??

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:49   #1583
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wszyscy w ciąży z Majka mówili,ze na pewno mam chłopca, bo tak ładnie wyglądam;p.
Stary 2014-05-07, 09:49   #1584
Metamfetaminax
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46338552]Dziewczyny jak przed dzisiejszą wizyta musiałam ogolić nawet brzuch W życiu nie byłam tak owłosiona...[/QUOTE]
Ja też... Normalnie jak facet.... Ale się nie golę,bo podobno po ciąży te włoski znikną a jak się ogoli to mogą już rosnąć ciągle i mocniejsze i ciemniejsze.

Cytat:
PO co golisz brzuszek ???? to jest fajne ze rosną nam tam włoski to takie mamusiowe

No własnie napisałam coś wyżej jak mi sie zmieni dziura na pałe to sie zabije chyba
To wtedy jak u mnie będzie dziura to odkupię ciuszki od Ciebie
Najlepiej,że lekarze przy chłopcach rzadko mają wątpliwości a przy dziewczynkach to nigdy nic nie wiadomo ale może ten błąd wystąpiłby w 13-14 tygodniu a nie tak późno jak u Ciebie

Stary 2014-05-07, 09:52   #1585
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Witam się z rana, ale mi się dziś dobrze spało, wstałam pół godziny temuZjadłam śniadanko i nadrobiłam Was, ale tak się śmiałam z Waszego nocnego rechotania że mąż patrzył podejrzliwie i ten kaftan to mi sprezentuje.

Ja z kolei martwię się że moja dzidzia będzie malutka po mnie bo ja trochę ponad 2 kilo ważyłam i jak na razie malutka rośnie powolutku, jest młodsza o 2 dni niż by wynikało z terminu OM.
mała paulina gratulacje za 6 miesiąc
wpaula Śliczna fota Kornelki Ja nie mam foty z wczorajszej wizyty
Ochana,ale dwa dni to przecież nie jest jakaś duża różnica.. Dlaczego się boisz,ze będzie malutka, jak będzie miałam2 kgni urodzi SI w terminie to chyba w niczym to nie przeszkadza. Szybko wyjdzie i przynajmniej się nie nacierpisz, no nie?
Stary 2014-05-07, 09:54   #1586
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
PaulinaDarek ale Filip to też ładne imię i mi też się podoba,ale nie wiem do końca czy npasuje dla dorosłego. Wasz synuś, Wasze imię.
jest wiele imion które nie pasują dorosłym, a jak już stajemy się babciami i dziadkami to w ogóle... np. babcia Paulina nie uważacie, że to dziwne... albo Maja, Kornelia... no i Filip pewnie też, ale ja się tym nie przejmuję, jak bym wybrała inne też by nie pasowało, bo chciałam Mikołaja...
nie ma co dewagować zawsze może sobie zmienić w urzędzie jak mu nie pasuje...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:00   #1587
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
jest wiele imion które nie pasują dorosłym, a jak już stajemy się babciami i dziadkami to w ogóle... np. babcia Paulina nie uważacie, że to dziwne... albo Maja, Kornelia... no i Filip pewnie też, ale ja się tym nie przejmuję, jak bym wybrała inne też by nie pasowało, bo chciałam Mikołaja...
No niestety te babcie za parę lat będą miały dziwne imiona... Już ja nawet będę babcią Roksaną.. A co dopiero jak będzie babcia Maja,Oliwia lub dziadek Kacper czy Oskar takie czasy będą i wtedy to dziwne nie będzie a dla nas nie do pomyślenia póki co :P

Stary 2014-05-07, 10:04   #1588
ania9106
Zadomowienie

Filipek - piekne imię. Mój Tż sie na takie nie zgodził . I staneło na Mikołajku

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:06   #1589
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Ściągaj te getry i wystawiaj ten metrowy zad bo baciki ci się należą
chcialabys

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Jeny!!!
Paulina nie jesteś sama... Mam wielkie czerwone rozstępy na jednym cycku!!!
I jestem zła bo się starałam smarować i doopa...!
a no widzisz

Cytat:

Mała Paulina strasznie mi przykro po tym co napisałaś, że tż u swoich, Ty u swoich... A nie lepiej w ciasnym, ale razem? Rodzice się nie zgadzają byście razem wrócili?
jak coś będę wiedziała to dam znać...razem nie ma sensu wracac,jest ciasno a TZ by musial codziennie jezdzic 20km na rozmowe a paliwo tez kosztuje...

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Hej , ja po polowkowym mala jest zdrowa , wszystko super, nie chciala pokazac nam twarzy w ogole , przez 30 min babka robila usg tzresla brzuchem wstawalam kladlam sie a Kornelka zawziecie odchylona glowa lub jak przekrecila zaslonila rekoma

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
co masz do babci Pauliny?
ale fakt tez sobie nie wyobrazam chociaz podobno mialam pra pra babcie Pauline

Ale wy piszecie wrocilam z fitnessu i ide jesc i moze na rowerek poki cieplo
uspokojcie sie bo nie nadążam

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:06   #1590
Konto usunięte

Cytat:

Ok , spróbuje zawalczyc z tym siemieniem , a co do BioOIlu byłam wlasnie ciekawa jak to działa bo tak reklamuja ze to na wszytsko jest dobre a mowi sie ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :P
A to mocno tłuste jest jak olejek ?? Konczy mi sie moja nivea pod prysznic a wsumie jestem z tego najbardziej zadowolona ale moze jak by bylo w SupherPharmie promocja to bym sobie kupiła
Własnie nie jest tłusty jak np Johnson, dlatego stosuje BioOil na dzień a olejek z Johnsona na noc W dzień ciuchy nie tłuste a noca pachne jak niemowlaczek po kąpieli
Cytat:
Bo mam czarne włoski aż do pępka samego średnio kobiece
Cytat:
Ja też... Normalnie jak facet.... Ale się nie golę,bo podobno po ciąży te włoski znikną a jak się ogoli to mogą już rosnąć ciągle i mocniejsze i ciemniejsze.
Tak to fakt, jak z każdymi włosami które się goli Ale mnie to brzydzi, muszę je eliminować, jak będę musiała kontynuować po ciąży to trudno... Polece z żyletką od nóg aż po pachy No chyba że mi jeszcze urośnie broda, hehe Też mało mamusiowate
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości