Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 18:23   #2491
Sunset89
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mam już siły do siebie
ślub za 3 tygodnie a ja nie mogę zdecydować się na bukiet, przeprowadziłam selekcję i wybrałam dwa, pomóżcie który ładniejszy?
ten drugi!!!!!! cudo!

Pochwalę się 150 DDŚ
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:41   #2492
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Kalendarzyk to mega słaba forma antykoncepcji Jak najbardziej jestem za tabletkami / gumkami. Kalendarzyk to jedyna forma zabezpieczenia zatwierdzona przez kościół, jednak wydaje mi się że mało kto ją stosuje..

My też sami będziemy robić winietki
Nie jedyna. Kosciol dopuszcza inne dzialajace na tej samej zasadzie co kalendarzyk czyli objawowo-termiczne. Np wspomniany Lady Comp. Zastanawialam sie nawet nad jego kupnem po slubie, by mniej grzeszyc, ale nie znosze uczucia po. Tabletek nigdy nie jadlam i nie bede jadla, wedlug mnie to zbytnia ingerencja w cialo.

A kalendarzyk nie jest zly. Sama swoj prowadzilam z temperaturami i potrafie dobrze internpetowac by czuc sie bezpiecznie

Elrosa popieram, a abstynencja jest drastyczna xD niestety... a wtedy najbardziej sie chce...
Planowana data porodu: 1 lipca 2020

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-05-07 o 18:44
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:44   #2493
Lemon_Drop
Zadomowienie

Anka też by mi się zrobiło i może też będę miała podobną sytuację: jedna babka ze względów finansowych może nie przyjść, w zeszłym roku też nie przyszła na wesele kolegi z działu; jest też druga koleżanka, która ma faceta z którym kiedyś mocno się pokłóciłam, a jako że typ jest mocno pamiętliwy i chowa urazy to pewnie nie przyjdą, bo watpię żeby sam ją puścił... no ale trudno, ich strata...

Cytat:
Ja na szczęście mam wliczone w cenę sali Ale alkohole to trzeba się zastanowić. Jaką wódkę kupujecie?
My mamy Stocka kupionego przed podwyżką akcyzy

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji, dziewczyny jak to jest?
Tż odbiera bukiet w dniu ślubu i jedzie z nim do Was?
Czy same będziecie odbierały, ewentualnie świadkowa, siostra, bratowa itd.?
Tż odbierze

An czekaj spokojnie, moje szły ok miesiąca

Atomoowka bardzo fajne to menu skąd masz takie stojaczki?

bardorja my nie mieszkamy razem, ale nie zamierzamy się unikać może w tym ostatnim czasie przed slubem powstrzymamy się od
bo nie sądzę zebyśmy wytrzymali od lipca jak będzie I spowiedz

Godzia - bukier nr 2

Sensuall gratki za zaklepanie terminu w USC

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY TAKA PROSBA JAK ODNOSICIE SIĘ DO MAŁEGO FRAGMENTU WYPOWIEDZI TO NIE CYTUJCIE CAŁEGO FRAGMENTU, BO FORUM STAJE SIE NIECZYTELNE - USUNCIE TEKST KTORY JEST NIEPOTRZEBNY, A ZOSTAWCIE TYLKO TEN DO KTOREGO CHCECIE SIE ODNIEŚĆ
Popieram! Przez takie cytowanie nagle wydaje się że jest tyyyle nadrabiania!

No i super że będziesz miała gipsówkę!

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzucam próbę dekoracji Naszego stołu./
Dałabym więcej koralików powiedz jaki jest koszt zrobienia 1 kuli? Najtańszy goździk znalazłam za 38 gr - 9 cm. Od miesięcy nie mogę się zmobilizować żeby zrobić próbę

Namisek super że masz już suknię!
Stary 2014-05-07, 18:50   #2494
Atomoowka
Wtajemniczenie

Zaraz jedziemy do kościoła, dograć już wszystko i zapłacić.

Uff ustaliłam plan dnia
Mam już plan dnia
10:00 pobudka, śniadanie, toaleta
11:00 jestem na sali, rozstawiam bukiety na stoły i robię dekoracje.
12:00: kąpiel,
12:45: maluję się
14:00 fryzjerka
15:30 jem coś
16:00 ubieram się powoli
16:30 przyjazd TŻ i synka
17:00 błogosławieństwo
17:15 wyjazd do kościoła
18:00 Msza

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Widzę, że przygotowania w pełni ja trochę kuleję z czasem - moja zmienniczka w pracy złożyła wypowiedzenie w trybie natychmiastowym, a czynne mamy 7 dni w tygodniu, więc nie mam kiedy nadrobić wszystkich postów.

Pochwalę się natomiast , że chyba ... już nie mamy zespołu
Przypomnę, że był zaklepany od stycznia , zaliczka wpłacona
Po weekendzie okaże się czy szukamy nowego

Z innych tamtów ślubnych, postanowiliśmy zamówić zaproszenia - i tu też zonk - na amelii wstrzymane wysyłanie próbek
A te, które mieliśmy początkowo wybrane - stwierdziłam, że zbyt drogie a tyłka nie urywają

Pochwalę się jak będą kolejne newsy

Poza tym targi "Poprawiny" które miały się odbyć w przyszłą niedzielę - odwołane
Czyli samochodu też póki co nie mamy - liczyłam, że tam coś znajdę "w promocji"
a co z tym zespołem nie tak?

Cytat:
Kalendarzyk to mega słaba forma antykoncepcji Jak najbardziej jestem za tabletkami / gumkami. Kalendarzyk to jedyna forma zabezpieczenia zatwierdzona przez kościół, jednak wydaje mi się że mało kto ją stosuje..

My też sami będziemy robić winietki
Kalendarzyk wg nie to żadna forma antykoncepcji.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Kalendarzyk faktycznie jest do kitu, ale już promowana na kursach przedmałżeńskich metoda termiczno- objawowa to zupełnie co innego! Skuteczność ma bardzo dobrą i sama jestem jej zwolenniczką (przy czym forma akceptowalna przez Kościół to w dni płodne, o ile nie chce się począć dziecka, szklanka wody zamiast - i tu się rozjeżdżamy).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o to to

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Ja się melduję po próbnej fryzurze i makijażu. Z fryzury jestem bardzo zadowolona, z makijażu też tylko teraz sprawdzam jego trwałość. Jakoś szybko zaczęłam się świecić No i mam doczepione kępki rzęs i MUA powiedziała że nie trzeba ich już tuszować. Prawda? Bo chciałabym jednak bardziej podkreślone rzęsy i nie wiem czy prosić o gęstrze/dłuższe kępki czy o wytuszowanie??
Za to coraz bardziej jestem zakochana w mojej sukni Za Waszą radą wzięłam grubszy pas
foty gdzie?

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Atomoowka bardzo fajne to menu skąd masz takie stojaczki?
Kupiłam w Ikei po 3,99 sztuka więc taniocha.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:56   #2495
Lusiija
Zadomowienie

Atomoowka ale masz msze pozno.. ale pospisz do 10, oby xD

tez zamowilam te na zdjecia z Ilei.
Ponadto byla, wczoraj w Leroy i kupilam ladny koszyczek na "pomoc" za 11zl
Stary 2014-05-07, 19:08   #2496
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Nasza sala właśnie wstawiła zdjecia z jakiegoś firmowego bankietu, i widze, ze na tej sali był bankiet na której będzie nasze weselicho bedzie to wyglądac podobnie, tylko u nas stoły beda bardziej weselnie przyozdobione
Kocham tą salę

Oczywiscie na zdjeciu jest tylko nie wielka część sali pokazana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (87,3 KB, 135 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:11   #2497
enzunio
BAN stały

Dzięki dziewczyny za miłe słowa dot. winietek

Pysia, to musiałabym do mojego Tż się uśmiechnąć Ja tylko wycinam, on klei

Piękna ta Twoja sala

☠☠☠☠a prawie żaden kolega nie może przyjść na kawalerski mojego Tż w☠☠☠☠iam się jak widzę, że mu przykro
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:14   #2498
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Nasza sala właśnie wstawiła zdjecia z jakiegoś firmowego bankietu, i widze, ze na tej sali był bankiet na której będzie nasze weselicho bedzie to wyglądac podobnie, tylko u nas stoły beda bardziej weselnie przyozdobione
Kocham tą salę

sliczna!! xD
Stary 2014-05-07, 19:20   #2499
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Kocham tą salę
Ślicznie wygląda! Uwielbiam dekoracje światłem

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a prawie żaden kolega nie może przyjść na kawalerski mojego Tż w☠☠☠☠iam się jak widzę, że mu przykro
Wiem że nie macie zbyt dużo czasu ale może inny dzień byłby rozwiązaniem?
Stary 2014-05-07, 19:26   #2500
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak duże kupujecie butelki z colą?
0.5l czy 1l? 0.5l chyba lepiej wygląda na stole?
Litrowe są na promo w intermarche od jutra, przy zakupie 2szt. cena za 1 wychodzi 2,5zł.
my chcemy kupić 1l, kiedyś o 0,5 pisałam, jak każdy ze stołu brał, łyka z gwinta i dalej w drogę, a później pełno otwartych butelek i nie wiadomo kto gdzie dziób moczył, poza tym 1l nie wyglądają źle i wystarczaja na więcej rozlań
Cytat:

Dziewczyny skończyłam Nasze menu namęczyłam się strasznie ( choć wydawałoby się to banalne) Efekt na dole.

Szczerze? mam ich już dość, dzień w dzień zawalony
dzięki za przypomnienie o kulach, muszę sobie zapisać, chcę zrobić dziewczynom w podzięce na panieńskim

Menu bardzo ładne, ale błędy popraw koniecznie. Czy oprócz ciepłych dań masz jakieś półmiski? ja się zastanawiałam czy je wpisywać też, gdzieś na dole np.

już się doczekać nie mogę jak będę miała te "zawalone dni", bo póki co to nuda straszna pomijając pisanie (gruba przesada nazwanie mój brak pisania, pisaniem) mgr i pozostałych prac zaliczeniowych
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
no właśniea propos tego unikania siebie
ciekawa jestem jakie macie do tego podejście?
ja się nie będę wygłupiać w jakieś przeprowadzki, moja mamcia by mnie pogoniła ostatnio doszłam nawet do wniosku, że na ostatnią nockę zostanę u nas w domu, do mamy z całym majdanem przeniosę się dopiero w czwartek z rana, bo w obcym łóżku i bez plecków TŻta się nie wyśpię
Cytat:
A robi ktoś może sam winietki?
ja sama będę robić, ale czekam do lipca, bo potwierdzenie od gości mamy do 30.06, ale do sierpnia pewnie jeszcze się coś zmieni, więc najlepiej dokończyć przed samym ślubem, na szczęście będę miała urlop i dużo czasu
Cytat:
przyszły zimne ognie - boże jaka paka!
w weekend też jestem umówiona z koleżanka, która bedzie mi robiła papierową robotę przed ślubem - także wszystko ustalimy cos się dzieje

mam taką anginę, ze musiałam dziś klientkę odwołać na szczescie była wyrozumiała - chyba lepiej dla niej niż miałabym ją przed ślubem zarazić )
tez myślę nad zimnymi ogniami, osobiście je uwielbiam, ale boję sie o suknię swoją (bo do tej pory na fotelu mam ślady po pewnym sylwestrze... ) no i stroje gości...

życze zdrówka, ja tez chora jestem, zwolniłam się z pracy, poszłam do lekarza, dostałam na 3 dni antybiotyk i leżę

Cytat:
bardzo ładnie, ale kamyczków bym więcej dała, i może jakieś większe świeczki, bo tealighty wystarczą na 2-3 godziny tylko

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
chwalę się

Suknia ślubna już w mej szafie!

Zostało 10 dni
i będą kolejne łezki w oczach przy czytaniu relacji już się doczekać nie mogę
Stary 2014-05-07, 19:43   #2501
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa dot. winietek

Pysia, to musiałabym do mojego Tż się uśmiechnąć Ja tylko wycinam, on klei

Piękna ta Twoja sala

No to ja juz usmiecham się teraz czy nie piękńie wyglądałyby do mojej sali?
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
sliczna!! xD
Wiem ale dzięki

Cytat:
Ślicznie wygląda! Uwielbiam dekoracje światłem

No, dekoracje swiatłem są bomba, a u nas na sali one są w standarcie
I dobrze, przynajmniej wiem za co płacimy grubą kase

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:05   #2502
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham tą salę

świetna sala

W poniedziałek miałam mieć drugą przymiarkę sukni, ale czekam na buty i muszę jutro przełożyć
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:12   #2503
201605100
Konto usunięte

Dziewczyny help!
Mój TŻ chyba zgubił ostatnie świadectwo ze szkoły (4 klasa technikum). Czy jak przyniesiemy księdzu z 3 klasy to się nie kapnie?

Od Was w ogóle ksiądz chciał świadectwo?

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-05-07 o 20:25
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:12   #2504
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny!! WCzoraj wieczorej tyyyle się nacytowałam i mi wszystko usunęło ze złości wył kompa i poszłam spać.. Teraz odp na to co pamiętam.

ijaa buty obecne mam 7 cm a chce kupić 6. I zdecydowałam się na akces2, bede zamawiać w czerwcu. Tylko nie wiem czy wziąć pełne czy z paseczkiem. Sandały odpadają. I obcas chyba Fler, nie szpilkę.

corn być może, że ten garnitur był w stylu angielskim ale TŻ nie pasował

pięknie wygląasz!!! mi się podoba z opaską bez welonu

namisek Twoja fryzura przypadła mi do gustu. Jest bardzo elegancka i nietypowa. I tym bardziej bardzo dobrze wygląda mimo, że bez lakieru! Brawo

zły jeż łączę się w bólu odnośnie remontu.... U nas cały czas od 2 miesięcy prawie jest kurz i bałagan. Jak nie kuchnia to na parterze pokoje i robiona gładź, teraz klatka schodowa a po 10tym nasze pokoje Może do wesela sprzątne ALe damy rade!!!

Rabbitka nie wiem co gorsze - ich brak klasy i tupet czy to , co pomyślą sobie inni goście (a będą usprawiedliwieni w takim momencie) bo to nie fair Nie dziwie się, że jesteś wkurzona ..

Atomoowka to już zaraaz!!

alucior dlaczego boisz się księdza?

madziara mieszkam z drugiej strony Lipna

ilussia bańki są piękne i super wychodzą na zdjeciach ale potem podłoga jest mokra i może być nieciekawie i katarzyna a też racje z ubraniami

Wczoraj rozdaliśmy zaproszenie TŻ szefowi/dobremu kumplowi. Siedzieliśmy z nimi prawie 3 godz Totalnie się nie spodziewali zaproszenia, byli MEGA zaskoczeni, od razu powiedzieli , że przyjdą i baardzo się ucieszyli. A żona ciągle chwaliła, że piękne zaproszenia Miło się zrobiło i wróciła nam wiara w ludzi

Ostatnio przygotowania ślubne mieszają się z wykończeniowymi mieszkania. Dziś kupilismy zlew i baterię Śmieszne , że to tylko zlew a tak cieszy!

Popłakałam się wczoraj - filmik kolejnej druhny sławnej Pary znad morza

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-05-07 o 20:15
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:26   #2505
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny help!
Mój TŻ chyba zgubił ostatnie świadectwo ze szkoły (4 klasa technikum). Czy jak przyniesiemy księdzu z 3 klasy to się nie kapnie?
luz, ja zaniosłam z 2 LO, bo z maturalnej gdzieś mi wcięło. Nic ksiądz nie mówił.
Matko dziewczyny ile naklepałyście, od 3 dni nadrabiam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:31   #2506
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
luz, ja zaniosłam z 2 LO, bo z maturalnej gdzieś mi wcięło. Nic ksiądz nie mówił.
Matko dziewczyny ile naklepałyście, od 3 dni nadrabiam
To dobrze ale i tak przydałoby się je znaleźć bo TŻ ma średnie wykształcenie...
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:38   #2507
activelifestyle
Rozeznanie

Dzisiaj byliśmy oglądać obrączki TŻ podobały się bardzo z żółtego złota ze wstawką z białego, ale dla mnie jest za szeroka. Poza tym nie jest półokrągła, tylko bardziej prosta... Chyba jednak postawimy na klasyczne, bo na klasyczne jesteśmy zgodni oboje. W końcu obrączka to symbol Poza tym ja bym chciała 4 mm, a TŻ 5 mm, a przy tej co wybrał TŻ nie ma możliwości zrobienia mniejszej niż 5 mm (ten model jest w 5 mm właśnie). Jeszcze się zastanawiamy, ale nie wiem co będzie

paula600324 - fajny kalkulator Przyda się

Sunrise28 - ja bukiet odbiorę sama, ewentualnie mama, tata albo siostra. TŻ by odebrał, ale on będzie w moim mieście dopiero wtedy, kiedy już kwiaciarnie zamkną

bardorja - my nie mieszkamy razem I tak pewnie spotkamy się w piątek przed ślubem i wybierzemy się wieczorem na spacer. Później zobaczymy się dopiero w sobotę. TŻ nocuje u mnie zwykle z soboty na niedzielę, bo na tygodniu spotykamy się bardzo rzadko. Ale nawet po spowiedzi przedślubnej będziemy spali w jednym łóżku to nie grzech

Godzia_13 - ja bym wybrała 1 bukiet

swiat_katarzyny - za gipsówkę

pysia1987 - piękna sala
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:41   #2508
missmalezji
Wtajemniczenie

dziewczyny tylko melduje ze zyje bo mam ogrom obowiazkow na glowie i czasu brak.
buty juz dzisiaj brat odebral, w sobote przymierze czy tym razem dobry rozmiar.
zaczelismy rozdawac zawiadomienia.
to tyle,uciekam. pa!!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:21   #2509
cashmere
Zakorzenienie

swiat_katarzyny dzięki za odpowiedź! Będę musiała z nią pogadać o tych rzęsach

Cytat:

Uff ustaliłam plan dnia
Mam już plan dnia
18:00 Msza

foty gdzie?

Plan wygląda bardzo dobrze

Ogarnę się i wkrzucę foty

Cytat:
Kocham tą salę
Śliczna sala!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:23   #2510
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Info dla dziewczyn zainteresowanych zimnymi ogniami

jestem po próbie generalnej - wnioski:
1. czas spalania 70 cm - 2 min 21 sekund
2. zapach bardzo nieprzyjemny (nie wiem co będzie gdy zostanie zapalonych nawet 70 na raz ale mam salę bardzo przestronną wiec chyba nie będzie źle)
3. w trakcie spalania ten pręt co już sie wypalił powoli się wygina w łuk do dołu (pewnie pod wpływem ciepła)
4. na ziemie spadło ok 5 samodzielnych iskierek.

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-05-07 o 21:26
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:29   #2511
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
An czekaj spokojnie, moje szły ok miesiąca
Uff, no nie dopuszczam opcji, że do mnie nie dotrze, ale stresuję się tak czy siak Najgorsze jest to, że WIEM, że one są w Polsce w sortowni już tyle czasu! Jakby sobie po prostu szły, a ja bym nie wiedziała, gdzie są, to bym się mniej stresowała, a tak się boję, że w tej sortowni się coś złego stało

Cytat:
ale sie ciesze! będzie jednak gipsówka! w kościele dogadałam się z dziewczyną przede mną co ślubuje i w sumie to wyszło na to, ze obie jestesmy w niej zakochane ale boimy sie zapytac drugiej strony

no to samochód w gipsówkę (same klamki) i na sali gipsówka
Super! wiem, jak Ci na niej zależało, więc cieszę się bardzo!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam prośbę do Was o radę - nie wiem na co się zdecydować, czy grzebień plus welon, czy bardziej retro - opaska na włosach (nie na czole) i do tego welon upięty pod kokiem. Bardzo podoba mi się stylizacja z opaską, ale nie chcę przegiąć z dodatkami. W załączniku inspiracje i ja w sukience.
Napiszę po raz kolejny - pięknie wyglądasz w swojej sukni Ja bym jednak chyba poszła w grzebień i welon... ale musisz się zdecydować sama Nie wiem też, w jaką opaskę byś szła - bo szczerze, tam gdzie widzę opaskę i welon to to dla mnie dziwnie wygląda, jak taka dłuuuga chusta przewiązana na głowie i kończąca się na plecach, jako całość, co przy Twojej narzutce na sukni może sprawiać, że będzie trochę za dużo się działo pod kątem materiału
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:37   #2512
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Pan Tadeusz dobra wódeczka My myślimy czy nie zamówić na sali naszej (zależy jaką będą mieć cenę) ale dzięki temu nam nie zostanie. Wódki nie pijamy. Ale winko może zostać A czy ktoś z was może rezygnuje z kwiatów i prosi o lotto?
my też mamy Tadzia
za 19,5zł

Cytat:
Byliśmy u florystki, która ubiera kościół i powiedziała że od 400zł ubiera ale jak jest więcej wesel w dany weekend to pary się składają. Ksiądz miał dac nam znać jak ktoś sie pojawi i cisza. Nie wierzę.. Przecież w sierpniu zawsze są śluby
myślę, że na pewno ktoś jeszcze się wbije w Wasz dzień i zawsze to wyjdzie taniej oby tamci tez chcieli tą florystkę

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy musiałyście przynieść do poradni swój wykres?
My dzisiaj mamy ost.spotkanie. Już ostatnio mieliśmy zanieść, ale coś tam im nagadałam... I na dzisiaj kazali...
mi na pierwszym spotkaniu dała jakiś arkusz i kazała mierzyć każdego ranka temperaturę
będę musiała zerżnąć coś z neta bo nie mam zamiaru leżeć co rano z termometrem w ... i zapisywać temperatury i uwag typu "dziś piłam alko"

Cytat:
ślub za 3 tygodnie a ja nie mogę zdecydować się na bukiet, przeprowadziłam selekcję i wybrałam dwa, pomóżcie który ładniejszy?
drugi bierz

Cytat:
wrażenie ze sztucznymi ogniami będzie niesamowite
tylko ten smród
a na sali nie burzą, że się im podłoga zniszczy czy cuś?

Cytat:
ale sie ciesze! będzie jednak gipsówka! w kościele dogadałam się z dziewczyną przede mną co ślubuje i w sumie to wyszło na to, ze obie jestesmy w niej zakochane ale boimy sie zapytac drugiej strony

no to samochód w gipsówkę (same klamki) i na sali gipsówka
będzie świetnie!
super, że ta dziewczyna sie zgodziła, wydaje mi się, że gipsówka jest raczej neutralną ozdobą i do większości stylizacji pasuje

Cytat:
Mam prośbę do Was o radę - nie wiem na co się zdecydować, czy grzebień plus welon, czy bardziej retro - opaska na włosach (nie na czole) i do tego welon upięty pod kokiem. Bardzo podoba mi się stylizacja z opaską, ale nie chcę przegiąć z dodatkami. W załączniku inspiracje i ja w sukience.
wizja z tą opaską i welonem jest przepiękna
jednak do Twojej sukni, żeby nie było zbyt bogato nie brałabym już grzebienia
mierzyłaś już sama taki welon z opaską?

Cytat:
ja bym chyba usunęła te kamyczki, albo ułożyła je w innej konfiguracji ... i większe świece na pewno. kule są piękne

Cytat:

Uff ustaliłam plan dnia
Mam już plan dnia
18:00 Msza .
a wystarczy CI godzinka na udekorowanie sali?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:41   #2513
marlenqa22
Zadomowienie

Hej

Ja dzisiaj byłam na mieście i znalazłam piękne buty ślubne. Mimo że mam już kupione chyba na nie się skuszę
Mierzyłam i są o wiele wygodniejsze niż moje obecne! dzwoniłam do mamy żeby mi coś doradziła i powiedziała że jeśli uważam że są dobre to kupić

Jutro idziemy dać na zapowiedzi i dalej zapraszać.

Mały spam. Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na pracownika biurowego.
Do 20:00 mieli się odezwać. Po 20:00 otrzymałam email od pana który ze mną rozmawiał (nie wiele starszy ode mnie), że nie mogą mnie przyjąć ponieważ mam za duże kwalifikacje, nie mogliby mi dużo zapłacić i byłabym pokrzywdzona.
Ale.. w drodze rekompensaty zaprasza mnie na kawę

Świat upadł na głowę, słowo daję!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:47   #2514
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham tą salę

ale piękna !!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-07, 21:48   #2515
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Uff, no nie dopuszczam opcji, że do mnie nie dotrze, ale stresuję się tak czy siak Najgorsze jest to, że WIEM, że one są w Polsce w sortowni już tyle czasu! Jakby sobie po prostu szły, a ja bym nie wiedziała, gdzie są, to bym się mniej stresowała, a tak się boję, że w tej sortowni się coś złego stało
Jeśli paczka utknęła Ci w WER WARRZAWA to poczekasz trochę bo oni tam mają jakiś sajgon i paczek krajowych nie ogarniają a co dopiero zagranicznych. Moja z chin też utknęła.
Infoo tym jest na fb Poczty Polskiej

Stary 2014-05-07, 21:55   #2516
cude
Zadomowienie

domar123
Wódka: Żubrówka biała
Wino: planujemy Beauvillon
Prosiliśmy o totka i wino:P
Winietki robimy sami, zwykłe prostokąty. Chyba że będę miała więcej czasu lub rąk do pracy, to pomyślę nad motylkami na kieliszkach.

Linaewen, w tesco będzie pepsi

cornflower_girl, nie widziałam jeszcze Twojej sukni. Wyglądasz ślicznie! Wydaje mi się, że jakiś akcent we włosach wystarczy. Opaska, ale może z mniejszą ozdobą?

Atomoowka, skąd masz takie ładne ramki? Nie chcesz odsprzedać później kilku?

alucior, nic nie chciał. Tylko spytał.

Godzia_13, drugi

I nasze ringi Dziwię się, że wzięłam 5 mm, ale jestem zadowolona Myślałam, że będą bardziej żółte, ale TŻ się podobają Zastanawiam się tylko nad rozmiarem, bo w upale chyba będzie za mała ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140506_180543.jpg (88,4 KB, 78 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:56   #2517
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
no właśniea propos tego unikania siebie
ciekawa jestem jakie macie do tego podejście?
my mieszkamy razem od 2 ;lata razem. w sobote mamy slub a ja w czwartek jade z malym do rodzicow. moze nie z jakiejs tradycji ale po prostu tam na miejscu mam wsyztsko, i jak bede wczesniej to pozalatwiam powoli ostatnie sprawy a i na sale w piatek zajrze jak wyglda dekoracja. a i tak sie zoabczymy dzien przed, bo przytsojniaka rodzice przyjezdzaja do hotelu, zaplanowany mamy wspolny spacer i obaid a wieczorem grill na balkonie rodzicow hahaha, wiec unikania się nie bedzie .
a Wy? jestescie tradycjonalistkami? czy na luzie?
logiczne też,że wiekszosc z was (jak nie wszytskie ) ktora mieszka ze soba, wspolzyje z narzeczonym, wstrzymujecie sie miesiac przed, tydzien przed, dzien przed? czy latam wam to koło ... zachowujecie czystość do ślubu czy jakos specjalnie sięnie bronicie przed seksem ?
O, fajnie, że pojawił się ten temat, bo bardzo dużo nad tym rozmyślam ostatnio.
Mieszkamy razem ponad rok, ale za niedługo się rozdzielamy aż do ślubu. TŻ wyjedzie do swoich rodziców 30 km stąd. Idziemy się wyspowiadać już teraz. Długo to będzie rozłąki, ponad 4 miesiące. Ciężko mi z tym, to TŻ jest bardziej religijną stroną. Ale zrobię to dla niego.

Cytat:
Drugi!

Cytat:
w weekend też jestem umówiona z koleżanka, która bedzie mi robiła papierową robotę przed ślubem - także wszystko ustalimy cos się dzieje

mam taką anginę, ze musiałam dziś klientkę odwołać na szczescie była wyrozumiała - chyba lepiej dla niej niż miałabym ją przed ślubem zarazić )
Współczuję i życzę zdrówka.

Cytat:

Mi bardziej podoba się grzebień + welon. Sukienka jest przepiękna, wyglądasz super.

Cytat:

Zrobiliśmy prawie wszystkie winietki, jeszcze zostało jakieś 14, tak się prezentują (+bańki dla dzieci):
Świetne.

Cytat:
Bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Suknia ślubna już w mej szafie!

Zostało 10 dni
Gratulacje! To już tak niedługo, super.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Kalendarzyk faktycznie jest do kitu, ale już promowana na kursach przedmałżeńskich metoda termiczno- objawowa to zupełnie co innego! Skuteczność ma bardzo dobrą i sama jestem jej zwolenniczką (przy czym forma akceptowalna przez Kościół to w dni płodne, o ile nie chce się począć dziecka, szklanka wody zamiast - i tu się rozjeżdżamy).

No i z powodów opisanych wyżej też chyba przyjdzie mi stosować tę metodę. Teraz się wdrażam, drugi cykl obserwuję. Cieszą mnie wszystkie dobre opinie na temat skuteczności, bo się boję trochę.

Cytat:
Kocham tą salę

Świetna sala.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

zły jeż łączę się w bólu odnośnie remontu.... U nas cały czas od 2 miesięcy prawie jest kurz i bałagan. Jak nie kuchnia to na parterze pokoje i robiona gładź, teraz klatka schodowa a po 10tym nasze pokoje Może do wesela sprzątne ALe damy rade!!!
Trzymam kciuki współremontowiczko.
Stary 2014-05-07, 22:04   #2518
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Do 20:00 mieli się odezwać. Po 20:00 otrzymałam email od pana który ze mną rozmawiał (nie wiele starszy ode mnie), że nie mogą mnie przyjąć ponieważ mam za duże kwalifikacje, nie mogliby mi dużo zapłacić i byłabym pokrzywdzona.

Parodia, ale lepiej tak, niż w drugą stronę Bo ja nienawidzę wszędobylskiego "wymagane doświadczenie", dla kogoś startującego na rynku pracy to koszmar... miałam to szczęście, że w ręce wpadła mi fajna praca po stażu, ale gdy szukałam czegoś "na sucho", to nigdzie nie miałam szans, nawet na kasie w spożywczym...

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Jeśli paczka utknęła Ci w WER WARRZAWA to poczekasz trochę bo oni tam mają jakiś sajgon i paczek krajowych nie ogarniają a co dopiero zagranicznych. Moja z chin też utknęła.
Infoo tym jest na fb Poczty Polskiej

Niestety nie jestem w stanie sprawdzić, w jakiej sortowni konkretnie, pisze tylko że jest w Polsce i w sortowni, a miasta nie ma... troszeczkę mnie pocieszyłaś tym faktem, bo przynajmniej wiem, jaka może być przyczyna przedłużenia... i całe szczęście, że kupiłam biżu teraz, a nie bliżej ślubu.
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
I nasze ringi Dziwię się, że wzięłam 5 mm, ale jestem zadowolona Myślałam, że będą bardziej żółte, ale TŻ się podobają Zastanawiam się tylko nad rozmiarem, bo w upale chyba będzie za mała ;/
Bardzo ładne, gratuluję!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 22:04   #2519
enzunio
BAN stały

Cytat:
Nie mamy kiedy, w przyszły weekend wyjeżdżamy na Mazury, a w następny Tż ma szkołę... A potem weselicho

Ale pocieszyłam go już Czym zaprzeczyłam temu co wcześniej wam pisałam

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

Od Was w ogóle ksiądz chciał świadectwo?
Nie chciał

Cytat:
No to ja juz usmiecham się teraz czy nie piękńie wyglądałyby do mojej sali?
Dzięki
No baa, że pięknie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

No wiecie co...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 22:34   #2520
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Najpierw miałam nałożoną bazę Revlon, później podkład Revlon, jakiś fixer sypki, bronzer, róż na koniec jeszcze jakimś sprayem mnie popiskała
Nie wiem czy nie poprosić o zmianę na inny podkład, bo szybko z nosa zeszło a gdzie indziej trzymało się bardzo dobrze Może za dużo tam położyła Czytałam, że Revlon raczej szybko się nie ściera... Ale widać moja twarz jest dziwna
Za to makijaż oczu trzymał się cały czas perfekcyjnie
Przed cieniami nałożyła jakąś bazę a po tym jakieś białe coś w kredce, co miało podbić kolory?

Kupiłam go wczoraj, dzisiaj testuję ile wytrzyma
Dodatkowo wzięłam Rimmel Lasting Finish, 3 godz spokojnie wytrzymała, kolację też, ale "gorzko, gorzko" już nie
I jak testy pomadki? Jaki kolor kupiłas?
u mnie lasting finish trzyma się różnie w zależności od koloru natomiast jeszcze jedna dobra opcja to moim zdaniem szminki Kobo z serii fashion colour. Też się pięknie trzymają i są niedrogie

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak liczycie soki i napoje gazowane na głowę?
Dwudniowe wesele, sporo wina, końcówka września.
Bo chcemy jutro kupować i mamy mocną zagadkę...
U nas jest po 2 litry soku na głowę i nieograniczona ilość napojów gazowanych i wody mineralnej. Tak mamy na umowie. Natomiast moi znajomi, którzy sami kupowali napoje, liczyli po 2 litry soku i 2 litry napojów gazowanych na głowę

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Pan Tadeusz dobra wódeczka My myślimy czy nie zamówić na sali naszej (zależy jaką będą mieć cenę) ale dzięki temu nam nie zostanie. Wódki nie pijamy. Ale winko może zostać A czy ktoś z was może rezygnuje z kwiatów i prosi o lotto?
Tak, prosimy o lotto albo zdrapki

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości