Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 17:58   #3451
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Przekazuję dobre wieści

Dzisiaj o 15.40 przyszła na świat Zuzia, córeczka MARTUSZKI 2650g, 50cm
Witamy Zuzie

To ktora do pary ? Nikki czy Seksta ?

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:58   #3452
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.Maja waży około 2400 g ,główkę ma mniejszą o 2 tygodnie..zmartwiłam się znowu..pobierał mi wymazy na tego gbs zapłaciłam w laboratorium 60 zł..masakra
No i jeszcze mówiłam mu że swędzi mnie nieraz całe ciało to kazał zrobić dodatkowe badania alat,aspat i jeszcze coś..i oczywiście mam anemie bo hemoglobina 10,4 więc mam brać tardyferon.
Cukier jeszcze badać,mimo że mam dobry..wypisał recepte na paski ale kosztują 40 zł,więc narazie odpuściłam bo zostało mi 10 jeszcze.
No więc tyle co u mnie, jakaś jestem niepocieszona dziś, za tydzień kolejna wizyta..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A może główka cały czas jest w normie a pozostałe wymiary o 2 tyg. większe Moja Amelka też wszystkie wymiary miała z innego tygodnia, a jest zdrowa i proporcjonalna. Myślę, że nie masz czym się przejmować
I współczuję tych kosztów

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Rozmawiam z kolejną koleżanką która rodziła tydzień temu i czop odszedł w ndz rano a w poniedziałek wieczorem była już po....
Na dodatek rozbolal mnie brzuch pod cyckami i podbrzusze.

chyba skorzystam z wanny
Ja swojego czopa znalazłam jak już szłam pod nóż
tzn wody go wypchały i zatrzymał się na majtkach

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

Z Leosiem wszystko ok. Waży 3 kg Ogólnie wagą wychodzi młodszy niż z om ale od ostatniej wizyty przybrał tyle ile trzeba więc mam się ponoć nie martwić
Szyjka dalej skrócona, ale jest I miękka się zrobiła. Do tego wszystko mi się ponoć obniżyło. Miałam też ktg, i jakieś tam lekkie skurcze już są. Raz jeden długi skurcz doszedł do 70. Lekarz powiedział, że jeszcze nie rodzę hehe, ale że widać, że wszystko się już ładnie przygotowuje

Cytat:
Przekazuję dobre wieści

Gratulacje

A my dziś znowu byliśmy na spacerku (w przerwie między karmieniami). Te karmienia strasznie mnie ograniczają, bo nie mogę nigdzie dalej pójść... a chcielibyśmy z TŻ pójść na miasto pochodzić po rynku, ale by tam dojść to ok 40 minut potrzebujemy, drugie tyle by wrócić, a gdzie czas na chodzenie??? I z tego co się orientuję, to nigdzie na mieście nie ma miejsc dla matek karmiących

No i TŻ znowu ugotował dziś obiadek - mielone Ja mu tylko trochę dałam wskazówek, ale nawet nie widziałam jak co robi, bo się z Amelcią karmiliśmy
Nie wiem jak się ogarnę z obiadami, sprzątaniem i jakimkolwiek jedzeniem, gdy TŻ wróci do pracy... już mam deficyt czasowy

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:00   #3453
wiola883
Rozeznanie

gratulacje /Martuszka
fajnie ze wizyty udane i gratuluje nowych rozpoczetych tyg
trzymam kciuki za rozkrecienie porodów

a wasze maleństwa terz nie lubia sie przebierac
Stary 2014-05-07, 18:09   #3454
VwVampirka
Zakorzenienie

Amelcia nie ma nic przeciwko przebieraniu... chyba, że jest bardzo głodna i się nie może cyca doczekać

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:14   #3455
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

8-11 maj jest -20% zniżki na całą kolekcję C&A

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A skad masz to info,bo na str nic nie widze.Chetnie bym cos zakupila bo w nic sie nie mieszcze

Cytat:
Przekazuję dobre wieści

Gratulacje
Ale malenstwo.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:15   #3456
Seksta
Rozeznanie

A nir wiem jak to będzie, przed chwilą kolejna część czopa wylazla. Będę czekać na rozwój akcji, zrobię dziś henne brwi, pedicure żeby jakoś wyglądać jak się zacznie. A i jutro wizyta więc ogarnę szanowna

Co do twardnienia brzucha to od jakiegoś czasu mam wrażenie że Wojtek już totalnie nie ma miejsca i ciągle mam twardy

A przed snem napije się shake czekoladowego jakby miały mnie czekać dni na porodowce

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:23   #3457
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
byłam tydzień temu na wizycie i lekarz mój stwierdził, że dziecko jest już duże bo prawie 3 kg, więc mogę rodzić i w razie porodu mam jechać do szpitala a na ktg mogę codziennie jeździć albo jak poczuje potrzebę jak nie chce to niby nie muszę i czekać w domu na poród

no to super!

Cytat:
Rozmawiam z kolejną koleżanką która rodziła tydzień temu i czop odszedł w ndz rano a w poniedziałek wieczorem była już po....

chyba skorzystam z wanny

No no bedzie sie dzialo ;-)

Cytat:
Melduję się po wizycie

Z Leosiem wszystko ok. Waży 3 kg Ogólnie wagą wychodzi młodszy niż z om ale od ostatniej wizyty przybrał tyle ile trzeba więc mam się ponoć nie martwić
Szyjka dalej skrócona, ale jest I miękka się zrobiła. Do tego wszystko mi się ponoć obniżyło. Miałam też ktg, i jakieś tam lekkie skurcze już są. Raz jeden długi skurcz doszedł do 70. Lekarz powiedział, że jeszcze nie rodzę hehe, ale że widać, że wszystko się już ładnie przygotowuje

Same dobre wiesci

Cytat:
Przekazuję dobre wieści

gratulacje
Stary 2014-05-07, 18:49   #3458
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Nikki się nie odzywała od rana, czyżby pojechała rodzić??

Seksta za podejście, bo wydajesz się być bardzo wyluzowana nadchodzącym porodem

Ilkas za wizytę, ja wizytuję jutro a terminy mamy podobne. ciekawe, co mi gin o mojej szyjce powie?? Tylko ty jako podwójna mama pewnie urodzisz szybciej

Martuszka gratulacje

Kasian a tak z ciekawości, skąd masz informację o urodzeniu się Zuzi tak szybko?

Karolkya ładny wózek Też się już naszego doczekać nie mogę

Lu7 szkoda, że nie miałaś na rozmowie z profesorem włączonego dyktafonu. Na takich ludzi trzeba pisać skargi do nfz i nie wolno odpuszczać, bo po nim przyjdą następni, być może gorsi
Najgorsze, że on tym swoim archaicznym podejściem na pewno "zaraża" innych lekarzy!

Ja przedrzemałam dziś pół dnia, od 14 do 17
Co ja będę w nocy robić?

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-07 o 18:52
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:51   #3459
mak polny
Rozeznanie

Na dzień was zostawić, a te plotkuja jak szalone
mały dziś w brzuchu takie harce odstawial, że nie wiedziałam gdzie się schować.

Gratuluję nowym mamusiom, ab cd, martuszka dużo radości!

Cytat:
Aldrin no mi to kosmetyczka nawet nie pomoze ale przynajmniej sie lepiej poczuje z gladkimi stopami
mi się ostatnio śniło, że byłam na porodowce z brzydkimi stopami

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
To mój tż jest miszczem, sam ogarnia dwójke a ja umieram na zapalenie piersi, wczoraj miałam takie drgawki, że sie bałam brać młodszego, tyle co do karmienia...

A kochany Olaf tacie nie ułatwia, wczoraj zrobił taką kupe na placu, że wszystkie ciuchy brudne i co gorsze drabinki na placu

Młody mi grymasi na piersi,wciąż sie odrywa mam nadzieje, że to czasowe tylko....
błagam.
Powodzenia z zapaleniem bidulko

niegrzeczna mam nadzieje, ale czujesz się już lepiej. Jeśli lekarz się nie zaniepokoil to pewnie wszystko jest ok

seksta Żegnamy czopa No i kto wie...

nadiak Zdrówka!

ilkas Super, że na wizycie ok

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

No i TŻ znowu ugotował dziś obiadek - mielone Ja mu tylko trochę dałam wskazówek, ale nawet nie widziałam jak co robi, bo się z Amelcią karmiliśmy
Nie wiem jak się ogarnę z obiadami, sprzątaniem i jakimkolwiek jedzeniem, gdy TŻ wróci do pracy... już mam deficyt czasowy
odstawisz sprzatanie, nie widzę innego wyjścia
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:55   #3460
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka gratuluję

Ilkas fajnie że po wizycie OK i Leoś ładnie przybrał

Justiwi jeszcze nie rodzę. Ale nie odzywam się bo jakoś nie mam weny na pisanie , no i mam dość mocne ale nieregularne skurcze od rana.
I mnie to już męczy :P Przy synku jak się zaczęło to od razu regularne i wiadomo że trzeba jechać, a tu skurcze raz co 10 min potem cisza potem co 5 min znów cisza następny za godzinę itp.
Stary 2014-05-07, 18:57   #3461
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Justiwi Martuszka ma mój numer telefonu i wysłała mi sms

Maku mój mąż ostatnio mówił, że tak, rzeczywiście muszę iść do kosmetyczki żebym nie rodziła Antosi ze stopami jak hobbit ale kurde, takich owłosionych jeszcze nie mam

Vampirko może Amelka prześpi porę karmienia jak będzie taka kołysana w wózku, ja bym zaryzykowała i się przeszła Hania na początku spała tak długo jak chodziłyśmy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:06   #3462
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Vampirka jest coś takiego jak pieluchy tetrowe muślinowe, podobno świetnie się sprawdzają przy karmieniu w terenie jako osłona. Dla mnie też machanie cycem przy innych ludziach nie wchodzi w grę na chwilę obecną, ale na pewno choćby w parku przy Garnizonie znajdzie się jakaś zaciszna ławka, gdzie w razie potrzeby nakarmisz małą. Oczywiście żeby tylko pogoda była normalna.
Nawet w tej naszej pożal się galerii w rynku nie ma pokoju dla matki z dzieckiem

Nikki ten brak weny to chyba przez tą durną pogodę. Co do skurczy, to życzę Ci, byś do północy urodziła Poród w środę na pewno poprawi Ci humor

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-07 o 19:07
Stary 2014-05-07, 19:17   #3463
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:

Hania zje i moze pojdziemy na spacer, chociaz co chwile popaduje (jest takie slowo? Dziwnie brzmi ) wiec nie wiem.

.
u nas jest :P
Cytat:
Przekazuję dobre wieści

gratulacje!

my dokupilismy dziś prezent dla mojej chrzesnicy na komunie, kartka juz wypisana. tz zastanawiał się, czy dopiszemy juz piotrka ale stwierdzilam, że się wstrzymamy

i widze, ze byłby bardzo chętny na porod w jego urodziny (czyli.... jutro)

aaa zepsułam juz doszczętnie zelazko i pojechalismy kupić nowe.

przewijak tez juz stoi. zawadza troszke, tż sie zastanawiał jak on bedzie z piotrkiem ogladac tv...

co jeszcze...

a. mam wyniki krwi i moczu. chyba ok, ale te nieszczęsne płytki krwi spadły mi jeszcze niżej

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:30   #3464
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

chyba skorzystam z wanny
no Seksta
Cytat:
Przekazuję dobre wieści

Martuszka - wielkie gratulacje
Cytat:
Melduję się po wizycie

nie pozostaje nic innego jak gratulować

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2014-05-07 o 19:31
carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:32   #3465
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej U mnie ostatnio zamieszanie ze sprzątaniem po remoncie, dokupywaniem rzeczy, zamawianiem wyprawki, itd., że już zapomniałam komu gratulowałam, a komu nie Tak więc gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom klask i:kla ski:
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:53   #3466
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Przekazuję dobre wieści

Dla Martuszki i Zuzi

Cytat:
Melduję się po wizycie

Super

Cytat:
Chyba się uspokoilo.....

Ale kciuki trzymajcie w razie W

gratulacje martuszka! !!!!! Witam moją imienniczke

Dziewczyny, jutro mam wizytę u gina o 12, czy mam go o tym czopie informować? W sensie, czy to coś zmienia?
Ja bym powiedziała i dalej trzymam

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Pomóżcie proszę nie wiem jaki ochraniacz na maretacyk lepszy

http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...197201484.html

http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...180943782.html
Stary 2014-05-07, 19:55   #3467
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Martuszka Dołączam się do gratulacji!

Poukładałam wyniki badań i na ostatnim wyczytałam, że wg usg termin wychodzi na 15 maja. Więc między 10 a 15 były już wszystkie daty wg usg. I zgaduj teraz babo kiedy urodzisz
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:00   #3468
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Nikki biedna, robią sobie jaja te twoje skurcze kciuki oby sie rozkręciło szybko
Dlatego ja szczęśliwa, że u mnie od wód idzie

Jeżeli chodzi o czopa to ja go ani razu nie znalazłam

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:02   #3469
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

monija Przepraszam za zamieszanie, ale już dawno miałam poprosić, żebyś zmieniła mi termin porodu. Bo mam wpisany 13 a tak naprawdę powinien być 10 maja. Kiedyś tam na początku się gdzieś machnęłam, ale wypadałoby wyznać prawdę i poprawić
Aha, i możesz moje imię dopisać: Karolina

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Nikki biedna, robią sobie jaja te twoje skurcze kciuki oby sie rozkręciło szybko
Dlatego ja szczęśliwa, że u mnie od wód idzie

Jeżeli chodzi o czopa to ja go ani razu nie znalazłam
U mojej mamy też zaczęło się od wód. Jaka jest szansa, że to genetyczne?
Stary 2014-05-07, 20:03   #3470
carolyna86
Zakorzenienie

ja mam ten pierwszy, ale dlatego że robiłam zbiorowe zakupy u rp_7 i skusiły mnie też testy z wodą Vampirki

polećcie proszę jakąś nianię elektroniczną (może kasian - bo pamiętam że kupowałaś dwie )

Stary 2014-05-07, 20:04   #3471
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

karoylka niby te ochraniacze od siebie się wiele nie różnią, ten droższy wygodniejszy bo ma gumki ale tak to wydają się być podobne...

Stary 2014-05-07, 20:10   #3472
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobrze, że ten dzień się już kończy bo nerwowo nie wytrzymuję już z tym moim dzieckiem, co jej dziś odbija to nie mam pojęcia
dobrze że tż został jednak w domu i nie pojechał na ten trening..byliśmy też na małych zakupach w biedronce to trochę się uspokoiła bo przecież w domu to jakby szaleju się najadła..

jutro rano jadę zrobić te nieszczęsne badania na alat i aspan, już się boję co tam wyjdzie znowu eh trzymajcie proszę kciuki,żeby to nie była ta choleostaza bo holerka wszystko mnie swędzi no..ponoć przy choleostazie swędzą najbardziej stopy i ręce to mnie pociesza..

Cytat:
Oj nie pytaj u nas posiłki to jest największy dramat dnia ale myślałam, że tylko moje dziecko jest takie, że mogłoby cały dzień nie jeść robię jej przeróżne rzeczy i ostatnio nic nie pasuje. Jedyne co je to pomidory i też muszę ją zajmować czymś w trakcie jedzenia, bo inaczej nie usiedzi po prostu jak się zbliża pora jedzenia to od razu już w stresie żyje, że znowu mi nie będzie chciała jeść

Co do drugiego ja miałam podobnie wczoraj, kładąc małą już się popłakałam z tego wszystkiego, nie dawałam rady już po prostu
A mój mąż wrócił koło 24 wczoraj, dzisiaj o 7 już jechał
no jakbym czytała o mojej ja też jak zbliża się pora obiadu lub innego posiłku już mam stresa czy zje.. mama mi ciągle mówi że jak głodna to się upomni ... a gdzie tam ona może cały dzień nic nie jeść gdybym jej sama nie dała
te nasze dziewczynki naprawdę charakterki mają, co będzie później to nie wiem
pociesza mnie fakt , że nie jestem jedyna z tym problemem hehe Kasiu
Cytat:
Melduję się po wizycie

no to super wieści
A Leoś ale duży już chłopak brawo

Cytat:
Przekazuję dobre wieści

wow gratulacje Martuszka:jup i:
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A może główka cały czas jest w normie a pozostałe wymiary o 2 tyg. większe Moja Amelka też wszystkie wymiary miała z innego tygodnia, a jest zdrowa i proporcjonalna. Myślę, że nie masz czym się przejmować
I współczuję tych kosztów
nic nie mówił o innch wymiarach, tylko o główce ciągle..zobaczymy co za tydzień powie

dziewczyny byłam się pytać o te paski do glukometru to w innej aptece też ta sama cena 41,40 zł..ale jak zapytałam o sam glukometr to powiedziała że do pasków dawają za darmo glukometr nie wiem czemu ja tej zniżki nie mam tak jak wy no nie kumam i już

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:14   #3473
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość

[/COLOR]
U mojej mamy też zaczęło się od wód. Jaka jest szansa, że to genetyczne?
u mnie poród jak najbardziej genetycznie ekspresowy po mamie choć drugi szybszy niż jej :p i wody tez

Ale czy są jakieś statystyki nie wiem, moze nasz ekspert będzie wiedział

Carolyna ja nie polecam niani FP szumi cały czas:/ my mielismy nie szumiącą, taka niefirmową byłam bardzo zadowolona ale teraz za chiny nie możemy znaleźć

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Kasian, Niegrzeczna mój też ma dni że nic by nie jadł, ale przestałam sie cackać, jak zgłodnieje to po kilku dniach ładnie.wcina taka ze mnie brutalna matka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:16   #3474
sylvuniaa84
Zadomowienie

Naczytalam sie o tych Waszych czopach nawet nie wiedziałam że cos takiego jest
No ale juz wiem...
Stary 2014-05-07, 20:23   #3475
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Carolyna ja mam najzwyklejszą z babyono o taką:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...php?produkt=28

Stary 2014-05-07, 20:23   #3476
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny byłam się pytać o te paski do glukometru to w innej aptece też ta sama cena 41,40 zł..ale jak zapytałam o sam glukometr to powiedziała że do pasków dawają za darmo glukometr nie wiem czemu ja tej zniżki nie mam tak jak wy no nie kumam i już
ja bym poszła do jeszcze jednej i powiedział że masz cukrzycę ciążową, pokazała receptę i zapytała co takiego lekarz zapomniał dopisać na niej że cieie ta zniżka nie obowiązuje
Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
karoylka niby te ochraniacze od siebie się wiele nie różnią, ten droższy wygodniejszy bo ma gumki ale tak to wydają się być podobne...
ten tańszy też ma gumki
Cytat:

Carolyna ja nie polecam niani FP szumi cały czas:/ my mielismy nie szumiącą, taka niefirmową byłam bardzo zadowolona ale teraz za chiny nie możemy znaleźć
ooo, dziękuję za opinię tobie justiwi również

jakby się któraś pokusiła o wyrażenie opinii o nianiach to dodam, że zależy mi na takiej która by służyła zarówno w domu jak i na zewnątrz

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2014-05-07 o 20:25
Stary 2014-05-07, 20:25   #3477
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Carolyna my mamy aventu SCD560 i powiem Ci, że jest super jestem póki co mega zadowolona, sto razy lepsza niż ta tommie tippie co mieliśmy wcześniej
A drugą kupiliśmy angelcare AC420, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować

Niegrzeczna to na pewno nie cholestaza, głowa do góry a dziewczyny mają charakterki i kolejna rzecz, w której są do siebie podobne u mnie z kolei moja mama bardziej przeżywa to jej niejedzenie, bo jak ona nie chce to na siłę jej nie dam no po prostu, a moja mama potem przeżywa, że dziecko głodne
Obecnie jedziemy na pomidorach, na śniadanie zjadła bułkę z pomidorem, na obiad pomidorową, na kolację znowu bułka z pomidorem – obecnie pomidory to jedyne co je

Madziuula to, że zje po kilku dniach rzeczywiście zabrzmiało brutalnie

Dziewczyny chyba spakowałam torbę zostały mi dokumenty, których na razie nie mam co pakować, kasiora na poród rodzinny, którą mąż musi wypłacić , tablet i ładowarki, ale to na samym końcu no i względnie kosmetyki do makijażu, ale to chyba sobie poraduję
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:28   #3478
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
u mnie poród jak najbardziej genetycznie ekspresowy po mamie choć drugi szybszy niż jej :p i wody tez

Ale czy są jakieś statystyki nie wiem, moze nasz ekspert będzie wiedział
Poważnie? Nawet moja położna mi raz powiedziała po takim zewnętrznym badaniu, że jest bardzo ciekawa czy zacznie się od skurczy czy od wód... Hmm... może to i lepiej? A po odejściu wód, jak nie mają niepokojącego koloru to kiedy powinnam jechać do szpitala? Bo wiem, że skurcze to się później dużo pojawiają?
Stary 2014-05-07, 20:29   #3479
MamaKtosia
Zadomowienie

Cześć chciałam nadrobić i poczytać, ale ta małpa za którą niegdyś wyszłam coś marudzi więc przyjdę potem
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:46   #3480
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja bym poszła do jeszcze jednej i powiedział że masz cukrzycę ciążową, pokazała receptę i zapytała co takiego lekarz zapomniał dopisać na niej że cieie ta zniżka nie obowiązuje
chyba tak zrobię, już w ogóle myślałam, żeby sobie dać spokój z tymi paskami skoro takie drogie bo cukry mam cały czas dobre, ani razu nie przekroczyłam więc nie wiem po co mam się kłuć
ale teściowa poratuję mnie swoim glukometrem bo ma jeszcze 10 pasków na jakiś czas mi starczy też bo ja się kłuje 2 razy dziennie tylko ostatnio na czczo i 2 godz po posiłku tak mi kazał.

Cytat:
Niegrzeczna to na pewno nie cholestaza, głowa do góry a dziewczyny mają charakterki i kolejna rzecz, w której są do siebie podobne u mnie z kolei moja mama bardziej przeżywa to jej niejedzenie, bo jak ona nie chce to na siłę jej nie dam no po prostu, a moja mama potem przeżywa, że dziecko głodne
Obecnie jedziemy na pomidorach, na śniadanie zjadła bułkę z pomidorem, na obiad pomidorową, na kolację znowu bułka z pomidorem – obecnie pomidory to jedyne co je
dobre i pomidory dobrze że coś je
moja najczęściej na śniadanko je chleb z ogórkiem jak go widzi to krzyczy "gulka"haha , albo parówki ale też bardzo lubi pomidory najgorzej nam idzie ze serem żółtym pluje dalej niż widzi

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Poważnie? Nawet moja położna mi raz powiedziała po takim zewnętrznym badaniu, że jest bardzo ciekawa czy zacznie się od skurczy czy od wód... Hmm... może to i lepiej? A po odejściu wód, jak nie mają niepokojącego koloru to kiedy powinnam jechać do szpitala? Bo wiem, że skurcze to się później dużo pojawiają?
najpoźniej chyba do 2 godzin od odejścia wód trzeba jechać do szpitala

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości