|
|
#841 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
side85 gdzie kupowałaś to nosidełko ?
ja bym chciała czarne albo beż ewentualnie szare - żeby TŻ też czasem ponosił małą, a na allegro nie widze w takich kolorach; i czy kupiłaś dodatkowo wkładkę dla niemowlaków ? pokaż koniecznie zdjęcia i napisz co myślisz, bo ja też chcę kupić. Cytat:
największy problem = najstarszy syn za stary, żeby " dać w dupe ", a mówienie do niego jak grochem o ścianę ... mój TŻ właściwie tylko kompie (razem ze mną) Julę i czasem chwilę ponosi, także rozumiem; a i chyba go nastraszyłam - bo powiedziałam, żeby uważał przy przewijaniu, że dziewczynki trzeba wycierać od przodu do tyłu, żeby jej kupą nie zainfekować nic z przodu; no i w efekcie NIGDY jej jeszcze nie przewijał; chłopcy są łatwiejsi w "obsłudze" ![]() teQiba mój mąż też rano wychodzi, wraca po 19, po czym musi zjeść, potem ponosi Julię 5 minut i musi iść kosić trawę, albo coś w garażu, albo coś z drewutnią, albo ..., albo ... , zawsze coś a w nocy tylko ja wstaję (a w sumie to nie wstaję, tylko przystawiam małą do cyca Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#842 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie to też boli jak pakuje kolejne ubranka bo te najmniejsze są najsłodsze. Ale nie martw się, Ola jeszcze nie idzie na pierwszą randkę ![]() Cytat:
2. Nie wiem co więcej można robić z dzieckiem. leże z nią i trzymam u siebie na kolanach w pozycji takiej jakby pionowej i podnosimy się za rączki, suszę włosy suszarką żeby się do niej cieszył, zabieram ze sobą do łazienki jak się kąpię bo uwielbia słuchać szum wody i cieszyć się do pszczoły zabawki którą ma tam przy przewijaku. Piotruś najwięcej jednak siedzi w bujaczku z FP i patrzy sobie na mnie jak gotuję obiady a ja do niego wtedy śpiewam. Cytat:
![]() 2. Kupiłam ten model: http://store.ergobaby.com/baby-carri...ld=BC220CT82NL generalnie wkładka niemowlęca jest DO 6 kilo lub DO 4 miesiąca. My osiągnęliśmy 6 kilo właśnie więc wkładki nie moglibyśmy używać. Dziś użyłam po raz pierwszy ale faktycznie wolałabym żeby trzymał już głowę. moje wrażenia są takie jak Trisdom. Dlaczego nie miałam tego od początku ? jeśli to prawda co piszą wszędzie że te ergonomiczne nosidełka sa zdrowe to jest to idealna sprawa bo zakłada się dwoma ruchami, mały zasnął od razu i poszłam na zakupy na mój ukochany targ i mogłam sobie nieść siatki w rękach, poszłam na pocztę gdzie nie ma podjazdu i nie czułam ani grama na sobie! ciężar jest ta rozłożony że wogóle nie czułam że mam cokolwiek przed sobą. Świetna sprawa 3. Co do przegrzewania i tego tematu to mam to samo zdanie co większość tu, że to głupota przegrzewać dziecko Body z krótkim ubieram bo nakupiłam i mi szkoda ale wtedy zakładam np. sweterek. 4. Gratki za zaśnięcie. U nas to już stała praktyka (odpukać). Wierci się po zjedzeniu, pojęczy ale do pół godziny zasypia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez ostatnio jade z Piotrkiem wózkiem w body z krótkim plus jeansy i sweterek i tylko zakryty kocykiem bez tej nakładki już od wózka, a tam obok babka z dzieckiem takim samym i w kombinezonie, czapce zimowej i przykryte welurowym kocem. Z przegrzania to chyba można takie dziecko zadusić Cytat:
Lekarz powiedział nam, że jak zdecydujesz się na jedną drogą to już przy niej zostajesz. Dlaczego pytasz? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- olakola: wrzucę potem zdjęcie, co do koloru wybrałam brązowe z żółtymi elementami z serii Designer, właśnie z tego powodu o którym piszesz że mąż będzie młodego równie często nosił jak będziemy gdzieś szli ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dla zainteresowanych :![]() ![]()
|
|||||||
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Side pytam, bo nie moge sie zdecydowac, wybor jest trudny |
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zawsze ciesze jak Franek ma większe ciuszki. Zawsze to cos innego i latwiej ubrac
Co do nierozwinietych uszek to ja cos slyszalam
|
|
|
|
#845 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Widziałam zdjęcia, śliczne dzieciaki! Cytat:
dobrze, że chociaż w nocy ok Cytat:
dla niuniI oby do czerwca! Zleci ![]() Cytat:
Fajnie będzie wyglądał Twój synio, pokaż zdjęcia koniecznie ![]() Cytat:
za nockęPrzyzwyczaisz się do gadania Ja do Antka mówiłam (i dalej mówię) o wszystkim, co robimy, i teraz niestety mi zostało NAwet jak jestem w domu to mówię na głos co robię i co będę robiła![]() Cytat:
Może faktycznie Kacper będzie taki jak Ty Kurczę, faktycznie szkoda, że akurat teraz Twój mąż się wziął za firmę.... Cytat:
![]() Cytat:
Ale fakt, że jest taka opinia, że dzieci w czapkach powinny chodzić - ale to chyba taka polska opinia, tutaj czapki nie są tak popularne Dziewczyny, mam pytanie. U mnie jeszcze niby trwa połóg (Kalina jest z 5.04), ale czuję się dobrze. Jak myślicie, czy mogę pójść na rower? (poród SN, ale z nacięciem, którego już nie czuję) |
|||||||
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajne Będę go używać latem
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja dziś na szybko, bo jestem strasznie przyklepana po kolejnej bezsennej nocy i nie mam weny na pisanie. Virginia- cieszę się, że przynajmniej latem będziesz się mogła trochę nacieszyć Niusią. Oby zleciało jak najszybciej Side- nosidło wygląda bardzo fajnie i myślę, że będzie Wam dobrze służyć Tygrysku- oby więcej takich nocek ![]() Przypomnisz mi w jakim wieku jest Twoja pociecha? Moja Emilka ma prawie miesiąc i też coraz mniej czasu spędza na drzemkach. W chwilach gdy nie śpi, nie je i nie zmieniam jej akurat pieluchy noszę ją na rękach, przytulam, całuję, mówię do niej, kładę ją na brzuszku, żeby ćwiczyła, słuchamy razem muzyki (od dzieciowych piosenek po Rihannę ). Czasem też leży po prostu w swoim łóżeczku, bo wyszłam z założenia, że od małego musi umieć zajmować się sobą ![]() Niedługo przyjdzie czas na bardziej atrakcyjne wspólne zabawy ![]() teQiba- bardzo mi przykro, że TŻ jest teraz tak zaangażowany w pracę,że nie ma czasu pomóc Ci przy Kacperku i cieszyć się jego rozwojem. Ale teraz niestety są chyba takie czasy. Mój mąż też wychodzi do pracy o 7.00, a wraca o 19.00. Niewiele zostaje mu czasu na nacieszenie się Emilką czy odciążenie mnie. Wydaje mi się, że kiedyś łatwiej było mieć rodzinę, a dziś pogodzenie wychowywania dziecka i pracy zawodowej wymaga niezłego nagimnastykowania się ![]() Jeżeli Kacper wyrośnie z marudzenia to biorę go nawet łysego Przynajmniej fajną teściową będę miała ![]() Pola- trudno powiedzieć. Dobrze Cię rozumiem, bo ja rodziłam 10.04.2014 i dziś nie wytrzymałam: zafundowałam sobie lekki trening. Tak mi się chciało poćwiczyć. To zawsze dobrze wpływa na mój nastrój. Tylko z rowerem to jest jeszcze bardziej ryzykowne, bo jednak uciska się strategiczne miejsce. Może zadzwoń do swojego gina i się upewnij? Wy narzekacie, że Wam maluchy wyrastają z ubranek,a ja się nie mogę doczekać aż Emilka dorośnie do rozmiaru 62 ![]() Na 56 mamy niewiele ubranek, bo założyłam, że szybko pójdą w odstawkę, więc nie mogę jej jeszcze stroić tak, jak miałabym na to ochotę ![]() Jeżeli chodzi o szczepionkę to u nas koszt skojarzonej to 130 zł. Wciąż się waham jaką wybrać. Dziękuję za ciepłe słowa i rady. Melisę oczywiście piję. Generalnie wcieliłam w życie wszystkie niefarmakologiczne metody radzenia sobie z bezsennością, ale nic nie działa. Macie rację, że sama sobie chyba nie poradzę i wykończę się próbując tego dokonać. Zapisałam się na sobotę do psychologa. Miało być krótko, a wyszła mi niezła epopeja. Widocznie mnie inspirujecie
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie u gina. Stwierdził, że nie widać, że rodziłam i dostałam przyzwolenie na wszystkie przyjemności
![]() Moje dziecko natomiast po wczorajszym niespaniu w dzień, dziś tylko je i śpi. Musiałam ją wręcz wybudzić na karmienie, żeby przed wyjściem z domu to zrobić. |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek ja mam problem z gadaniem do Oli
Limonka cos dla Ciebie prawie niefarmakologicznego na sen Kapiel w platkach magnezu, ja zamierzam stosowac, chociaz ja mam jnne dolegliwosci na ktore chce by mi pomoglo http://www.herbiness.com/kapiel-w-platkach-magnezu/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Na pewno wypróbuję.
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Przemo też sypia w pajacykach, które codziennie zmieniamy i traktujemy jak pizame. Na co dzień bodziak i polspiochy albo spodenki. Mało mam tych "dolow", wiec mama wczoraj a ja dzisiaj w lumpku dorwalysmy kilka sztuk i w Tesco na wyprzedaży znalazłam dwupak dresowych spodenek.
U nas dziś dzień wiszenia na cycku, przysypiania przy nim i wybudzania po odłożeniu. W efekcie Przemo mało pospal. Na szczęście mana jest u mnie i zabawia Ewe, a i P dopilnuje jak trzeba i mogłam się wyrwać na chwile na miasto, a po powrocie częściowo ogarnąć chałupę, bo jutro inspekcja przyjeżdża. Side - który leżaczek FP macie? |
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Czy tu jest naprawdę taka cisza czy internet mi się popsuł? |
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie dzieci usypiaja.
Wpadam sie pochwalic, ze Ola dzisiaj podczas kąpieli zasmiala sie w glos Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#854 | |||||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale dzisiaj przespal pore karmienia jak na zlosc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczynam dokarmianie wiec jest szansa ze bedzie grzeczny i taka sliczna narzeczona bedzie mial A - i wlosy tez mu powoli zaczynaja rosnac wiec wstydu na miescie nie bedzie
|
|||||||||
|
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i już zazdroszczę nie mogę się doczekać kiedy Hania zacznie się śmiać na głos. Na razie tylko się szczerzy, ale ma słodkie dołeczki.Wogóle moje dziecko jest wręcz modelowe-jak z reklamy Nastawiłam się, że będzie cieżko i aż jestem w szoku, że dziecko może być takie bezproblemoweTfu tfu... żeby nie zapeszyć
|
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
nie nadrobię Was niestety![]() Całą moją uwagę absorbuje mój synek- ogólnie nie jest dzieckiem marudnym, nieodkładalnym itp. ale te jego problemy z brzuszkiem są bolesne i dla niego i dla mnie. Parę minut po każdym karmieniu, niezależnie czy KP czy MM, zaczyna się prężyć i wyginać i zanosi się strasznym płaczem a ja płaczę razem z nim Gdyby nie te gazy to Antoś to złote dziecko. Dziś np. miał pobudkę tylko o 2 w nocy, potem o 6 a potem spaliśmy do 11 Ja powoli dochodzę do siebie- schudłam już prawie 13 kg i jeszcze z 5 mi zostało nie wiem czy dalej będzie też samo spadało, pewnie nie, nie ma tak łatwo
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my jeszcze czeksmy niby widzę że buzia otwarta usmiechnieta oczy się śmieją a fonii żadnej :-DWysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I za facetów za 2 miesiąceCytat:
![]() Mikołaj nosi jedne 68,inne nadal 56 Lepiej tak niż jak ktoś mówi, że idzie nadrabiać 10 stron, a 10 min później pisze że nadrobił ale nie będzie odpisywał Piona ![]() Cytat:
![]() ![]() I tyle bo mam TŻ w domu
|
|
#859 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na powaznie to ![]() Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby jak w miare latwo przygotowac wode do mm zeby miala odpowiednia temperature? Bo nie mam termometra na podczerwien i nie mam pojecia jak sie za to zabrac. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- ![]() A jak Ty w ogole dajesz rade? Bo Ty nigdy nie narzekasz, wiec moze masz jakis sekret
|
||
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę! ![]() moje dziecko nr 1 też takie było chlip chlip, było pieknie ![]() hej
|
|
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1 Mikołaj nie wymaga tyle uwagi, co Kacper, a jak już zacznie marudzić to mu daję smoka. Po 2 mam rodziców do pomocy, nie siedze z Mikołajem 24h/dobę więc nie mam kiedy się nim znudzić, zniechęcić i wkurzyć. Po 3 mam taki charakter, staram sie nie przejmować czymś na co, nie mam wpływu tylko iść do przodu. Cytat:
Ja po lajtowej ciązy, znośnym porodzie i grzecznym dziecku boję się drugiej ciąży
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marco tez pare razy zasmial sie tylko przez sen, ale i tak Cytat:
![]() Teq, ja przegotowuje, wkladam poporcjowana do lodowki i potem wkladam na chwile do mikrofalowki. U mnie na 90ml wody z lodowki podgrzewam przez 30s. Temperature sprawdzam kropiac sobie na nadgarstek lub przedramie ![]() Dziewczyny chyba maja inne sposoby na podgrzewanie wody.
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
mam nietypowy problem: moje dziecko śpi za dużo
a tak na serio to chodzi o to, że usypia mi koło 18 i żal mi ją budzić na kąpiel, a na razie boje się kąpać sama więc muszę czekac na Tż do 20:00 a Hanka wtedy śpi jak kamień ![]() dziś np. była na dworze od 15-17 potem zjadła, drzemka, koło 18:15 znów zjadła i padła i śpi nadal dziś akurat i tak jej nie kąpiemy, bo Tż jeszcze w robocie![]() Kiedy ja mam ją kąpać
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko bo ostatnio mam problemy z małym. Jutro idę do pediatry to może coś się dowiem. Problem pojawia sie podczas karmienia. Najpierw daje mu cyca a potem butle z moim mlekiem i do tej pory wszystko bylo ok. A od wczoraj dzieje sie coś dziwnego. Po cycu daje butle i przez kilka minut jest ok. A po chwili zaczyna kręcić glowa na prawo i lewo, prezy sie, butla mu wypada i wtedy ryk, rzuca sie znów na butle, 2 lyki i znow krecenie glowa i ryk. Po jakims czasie sie uspakaja kończy butle. Zmienialam juz butle, probowalam z mm ale nic nie pomaga. MIAŁA KTORAS COŚ TAKIEGO?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Nie rozumiem własnego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
side dzięki za fotki
moje dziecko nie spało od 16:30 i właśnie chyba zasneło, ja padam. |
|
|
|
#866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Oli.U nas chyba jakiś regres, bo już się tak pięknie uśmiechał, a od wczoraj wydusić od niego uśmiech graniczy z cudem
|
|
#867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja bym pewnie poszła ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#869 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja po stresujacej ciazy, koszmarnym porodzie i marudnym dziecku drugi raz powtorki nie zaryzykuje ![]() Cytat:
![]() Agunia - nie mam pojecia o co moze chodzic... Moze po prostu chce mieciutkiego cycka? Zastosowalam wlasnie ta metode 7-5-3 i licze na mleczny nawal Z tego odciagania osiagnelam zawrotna ilosc 70ml ![]() Nic dziwnego ze mam marude skoro on glodny wiecznie
|
||
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

[COLOR="Silver"]
pokłóciłam sie z Tżtem dziś, ale mniejsza o to
) 

dla niuni
a ostatnio na noc robię 180 ml. Nie wiem czy nauczył się tak ssać ten smoczek smoczek, bo z reguły zjedzenie butli trwało ok 10-15 minut, a teraz 3-5 minut

ubieram body na długi i półśpiochy ( i tylko ze względu na szerokie pieluchowanie ). Jak jest cieplej to rampers. Czasem pajac. No i przykrywam kocykiem
mojemu smakowało bebiko. Koszt 3zł za buteleczkę
żonka swojego męża