|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
może da mi jeszcze kilka dni na dojscie do sił
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
nadiak to zdrowiej bo faktycznie kiepsko się rodzi jak człowiek przeziębiony
|
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I za KPNadiak zdrowia!!! |
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I super, ze nietoperek!Cytat:
U nas leje od rana... I co ja z moim wulkanem energii zrobie w domu kiedy jestem jedna zdechla dentka...Chyba zrobie porzadek w butach - mialam to zrobic wieki temu ale weny brak - to moze sobie poprzymierza![]() Nie wiem zupelnie co mlodemu na obiad zrobic... A co sobie zrobic? A co na kolacje...
|
|
#3575 |
|
BAN stały
|
Pomarancza, hahaha mam tylko nadzieję, że to nie był koszmar
Nie, nie..dziś na bank po południu się pakuję !! Obiecuję ! Nikii, ale coś w tym jest..bo z Milą miałam od razu skurcze porodowe..a teraz Leoś też się ze mną bawi w ciuciu babkę i mam czasem mega regularne skurcze a potem cisza ![]() Chansons, za 38 tydzień Kasiab, witaj Uff..udało mi się ogarnąć obiad na drzemce Mili. A o 13 zbieram się do pracy. |
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie nadrabiam, bo nie mam czasu, sprzatam jeszcze po remoncie, taka wykończeniówka, a najwięcej czasu pochłania ![]() wczoraj pojechałam z mężem do miasta, kupiłam firankę do kuchni przy okazji w Pepco koszyczek do kompletu z lampką, będę w nim trzymać przybory toaletowe dla małej, kika sztuk pampków i chusteczki, by mieć wszystko pod ręką do tego 2 pieluszki w sówki tetrowa i fanelową oraz różowe skarpetki azurkowe lecę dalej sprzatac, gratuluję nowych tc zwłąszcza dziś Paulce i Agaaga
|
|
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
Anessa Współczuje kataru, to najgorsze co może być.
U mnie z katarem nie tak źle, jest maltki i nocy moge oddychać. Za to gardło drapie, boli i w uszach też . . . damy radę. A jak pomyślę, że za tydzien góra półtora będę miała w łóżeczku maleństwo to tak mi jest na sercu ciepło. Łóżeczko czeka w sypialni i mi o tym przypomina |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Kassiabku witaj
Ludzie, dopiero 12 godzina, a ja sie czuje jakby juz po 20 bylo fatalny dzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no na szybko dziś nadrobiłąm dzisiejszy dzień ![]() Gratulacje dla Martuszki Karolkya świetny wózek ![]() lecę myć się, bo o 14 mam wizytę położnej ![]() btw, od dziś według niej mogę spokojnie rodzić nie wiem, czy
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Ramona_85
Gratuluję 37tc ![]() Co do koszyczka też mam taki pomysł. Ja mam taki zwykły plastikowy. Chce w nim trzymać tak jak napisałaś, kilka sztuk pampersów, żeby za każdym razem nie sięgać do szafy czy szuflady, kosmetyki i najpotrzebniejsze przybory. Będzie stał na komodzie koło łóżeczka, albo na parapecie żeby był zawsze po ręką. |
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab
i ![]() Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty. Aha, i monija dziękuję za poprawienie ![]() U mnie ciągle cisza. Termin za 2 dni i nic... Męczy mnie to czekanie aż mam ochotę się zgłosić na ochotnika do mycia okien w bloku... wszystkich... I w ogóle mam jakiś podły humor dziś i lenia przy okazji.
Edytowane przez Iemand Czas edycji: 2014-05-08 o 12:40 |
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiabku witaj
Musze czytnąc w takim razie co tam Ktosiowa i Matki polki wymyśliły bo date zagnieżdżenia znam u obu, strasznie to było bolesne :pRamona jaki koszyczek z lampką? bo mnie zaciekawiłas ![]() Ufff mi wreszcie lepiej, jeszcze nie super, bo nadal jedna pierś boli, głowa i poce sie co rusz:p ale sie moge ruszać a teraz wyciągnąl jeszcze babke na plac :p
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszko, pamietacie mnie jeszcze?
![]() Przede wszystkim gratuluje zbiorczo wszystkim rozpakowanym mamusiom! Podczytuje Was tylko czasem z telefonu, wiec niestety nie jestem na bierzaco. Wpadam tylko na chwile zameldowac, ze zyjemy. Nasze maluchy skonczyly wczoraj 2 tygodnie i powiem, ze jest wesolo. Z dnia na dzien spia coraz mniej, sa w pelni zsynchronizowani, wiec budza sie w ym samym momencie, a do tego Adas jest bardzo zazdrosny. Szczerze, to zapominam jak sie nazywam, wczoraj pierwszy posilek zjadlam o 21. Ale wole czas poswiecic Adasiowi (ktory od urodzenia dzieci przestal spac w dzien), niz robic sobie jedzenie, bo strasznie mi go szkoda. I wogole doszlam wczoraj do wnisoku, ze zamiast miec jedno dopieszczone dziecko, bede miala zaniedbana trojke, bo mimo najszczerszych checi nie dogodze wszystkim. TZ jest teraz 2 tyg na wolnym, ale wychodzi pozalatwiac pracowe rzeczy, wiec juz troche siedzimy sami i nie wiem jak bedzie jak wroci do pracy. A najgorsza jest kapiel wieczorna, na wszyskich z karmieniem 2,5 h to minimum Maluchy nie jedza pelnych posilkow, tylko co chwila dojadaja, wiec karmie pierwszego, drugiego, przewijam pierwszego i dokarmiam, przewijam drugiego i dokarmiam, znow pierwszy placze i tak 2-2,5h I jeszcze Adas w tym wszystkim. Pediatra kazal karmic ile wlezie, zeby wyprowadzic ich jak najszybciej z "wczesniactwa", na szczescie ladnie przybieraja na wadze, wiec jestesmy na dobrej drodzeAle w ogole to sa kochani, przeuroczy i w ogole Jestesmy w nich zakochani po uszy, wczoraj jak lezeli na brzuszkach mowie do meza "nakarm Kube", a on "a ktory to? Po plecach nei rozrozniam"![]() Przepraszam za monolog, pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieje ze neidlugo sie jakos ogarniemy i powroce do zywych Bo jeszcze w miedzyczasie sprzatam chalupe po 3 miesiacach lezenia.
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i przeorganizowałam kącik dla małej ![]() jeszcze dziś czeka mnie sterta ciuszków do poprasowania
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
monika Witaj
|
#3587 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Martusiaaa – super, że do domku już. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też tak mam z tym, że z jednej strony już bym chciała, a z drugiej nie za bardzo........ Cytat:
Cytat:
Ja mam termin 14-ego, ale coś czuję, że się przedłuży.. Niegrzeczna – super, że wszystko ok. Cytat:
Podziwiam ogarnięcie trójki i oby maluszki rosły zdrowo Odzywaj się w miarę możliwości Dzień dobry! Ja dziś niewyspana jakaś..... Wstałam z rana, wyszykowałam Męża do pracy i poszłam do sklepu po truskawki (są w promocji wLidlu ). Dziś będzie koktajl Poza tym były pampersy w promocji, ale tylko 3, 4 i 5.Wczoraj przyjechała do mnie moja siostra i pomogła mi duuuuużo z prasowaniem, a ja za to robiłam obiadek Miałam też odwiedziny rodziców. Kupili mi kocyk, poszewkę na poduszkę do jaśka do szpitala w sówki i przywieźli kolejną partię ciuszków dla dzidziusia ![]() Idę dziś na ćwiczenia (jeśli urodzę w terminie to już ostatnie), choć nie byłam na dwóch ostatnich zajęciach (jedno wypadło 1-ego maja) i trochę się boję czy nic się nie stanie po drodze. Jadę autobusem, więc mam małe obawy... Maluch się dziś wiertoli jak tylko usiądę.. W żebra kopie.. Czyli nic się nie zmieniło.. ![]() Mąż mi dziś powiedział, że nie do twarzy mi już z takim dużym brzuchem Do tej pory jakoś ładnie wyglądałam, a teraz już za duży i że mogę rodzić ![]() Aaaa.. I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, badania i gratuluję nowych tygodni
|
||||||||
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też czeka prasowanie, a nie mam totalnie weny.. Nawet nie wiem czy na ćwiczenia się wybiorę..
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Rozeznanie
|
Martuszka gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas to może przy drugim tak jest… Mnie teraz od jakiś 2-3 godz znów boli mega brzuch jak na @ ;/ Oszaleć można.
Madziula to czytaj i sprawdzaj i dawaj znać czy się zgadza :P Monika super że się odezwałaś i dałaś znać co u Was Ja cię mega podziwiam bo ogarnąć trójkę z taką różnicą wieku to jest mega wyczyn. Fajnie że chłopcy przybierają na wadze. Myska mamy blisko siebie TP to może z pary zrobimy trójcę :P Tylko że ja się piszę na poród przed 14tym :P Żadne przenoszenie ![]() My już z młodym po zupie, teraz on śpi a ja gotuję drugie. No i czekam na TŻ co bym mogła do tego UM jechać. |
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
ilkas, Ramona
![]() monika super, że się odzywasz, ja Cię mega podziwiam za to ogarnianie trójeczki.. Iemand kciuki, żeby się rozkręciło ![]() Ramona Ty tytanie pracy! kącik Małej coraz piękniejszy!---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- aa, idę wrzucić ten rożek do pralki, niech się dzieje co chce
|
#3592 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W takim razie przesyłamy dużo energii żeby wystarczyło Ci sił dla wszystkich Twoich chłopaków. Powodzenia! Cytat:
Tylko musisz poczekać do 15.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez /Mycha/ Czas edycji: 2014-05-08 o 13:33 |
||
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Monika. Witaj. Jak byśmy mogły zapomnieć,,, super ze u was w porządku. I bliźniaki przybierają na wadze. A z tekstu męża się uśmiałam, ale co się chłopy dziwić
jak ma poznać po plecach. Hehe. Również jestem pełna podziwu ze ogarniasz trójkę chłopaków. Wszystkiego dobrego, buziaki.
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Monia szacun
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Chansons, ja wirowania i nic się nie stalo
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chłopaków, oby jak najwięcej przybierali no i za skończone 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#3598 |
|
BAN stały
|
Monika, super, że się odezwałaś!
No i szacun ogromny !!
|
|
|
|
#3599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w czwartek i od razu Ramona, Agaaga, Paulka, Lucynka, chansosns
za kolejny tydzień![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
brawa za wizytę i nie wiem co to za kobieta ale jak można przytyć aż tyle??????? to ona tak z jedzenia czy jakieś problemy zdrowotne miała? kasiab fajnie, że zajrzałaś do nas Cytat:
super, że jesteś
|
|||
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopisało mi szczęście jak nigdy. W ostatniej chwili zabrałam z balkonu pranie i jak nagle lunęło... I już przeszło, dalej się suszy. Ale w szczęście nie mogę uwierzyć. Zwykle moknę przy zbieraniu prania
![]() Chciałam, żeby się maluch dzisiaj urodził. Tak mi data pasowała... No i pupa. Michaś olał moje prośby i siedzi dalej. Nieźle się zapowiada to moje macierzyństwo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

może da mi jeszcze kilka dni na dojscie do sił 

Bolą mnie cycuchy ale walczę o każdą kropelkę.
I
za KP

I super, ze nietoperek!
I co ja z moim wulkanem energii zrobie w domu kiedy jestem jedna zdechla dentka...