|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Edward Nożycoręki-i się rozbeczałam :')
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
W weekend majowy nie oglądałam za wiele filmów, czasu nie było, ale:
Połączenie (The Call) - 4/10 - cała akcja od początku do końca głupia, bezmyślna, nielogiczna. Ok, stres, panika, dobra, zgadzam się. Ale żeby przez dwie godziny nie móc zlokalizować telefonu, a już nie szukać tam, gdzie sygnał stracił zasięg (tym bardziej że się wyświetlało mniej więcej) to kompletny absurd. Dalej, główna bohaterka zamiast zadzwonić po pomoc, to idzie sama do ciemnego bunkra, i zamienia się w oprawcę. O, i Casey która się bała śrubokrętu, jest w stanie poturbować własnoręcznie oprawcę. I najważniejsze - brak pokazanego motywu. Coś tam gdzieś reżyser pokazuje, ale ani słowa o tym, dlaczego. Jak lubię thrillery tak ten to jest totalnym nieporozumieniem dla mnie. Nie kupuję go. Mama - 6/10 - Charakteryzacje świetne, muzyka dobra, no i Javier Botet grający mamę! Poza tym przewidywalny, ale da się obejrzeć. Chociaż dla mnie to bardziej dramat niż horror. Ma kilka dziwnych momentów, ma kilka straszniejszych momentów, jest niezły ale szału nie zrobił. Cube - 6/10 - dziwnie się czuję, oceniając ten film na 6, bo ocena trochę naciągana. Oglądałam dwójkę (kiedyś tam) i mi się w miarę podobała. W porównaniu do jedynki, w moim odczuciu lepsza. Tutaj pomysł był, jak na tamte lata, realizacja też, ale... dzisiaj ten film nie zrobił na mnie takiego wrażenia jakie powinien.
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#604 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
|
#606 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj obejrzałam na tvp kultura "Lada dzień" (2012) bardzo mi się podobał i wzruszył na tyle, że aż się popłakałam
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Polowanie na łowce - film oparty na autentycznych wydarzeniach - seryjnych morderstwach kobiet na przełomie lat 70/80, film dobrze zrealizowany, akcja skupia się na konkretach, nie ma niepotrzebnych dłużyzn czy wtrąceń, trzyma w napięciu, dobra gra aktorska. Jednakże jest to trudny film ze względu na tematykę, ogólnie 7/10.
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Pogorzelisko-został mi ten film polecony jako podobny do Powtórnie narodzonego,którym jestem absolutnie zachwycona. Jednak Pogorzelisko nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. Film jest oczywiście dobry i mocny,ale jakoś w tą historię nie uwierzyłam
7/10
|
|
|
|
#609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wielka szkoda, bardzo chcę go obejrzeć - z drugiej strony czy FW nie wyświetla wtedy informacji, że w tv jest film, który chcę obejrzeć?
|
|
|
|
|
#612 |
|
Holy Crap!
|
Jeden Dzień-- moi znajomi oceniali go dość wysoko, więc i ja postanowiłam go ocenić. Wydawałoby się, że jest to banalna historia, ale to znikoma wizja. Otrzymałam ciepły film o przykrym zakończeniu, na którym uroniłam łezkę, ale to mi się często zdarza
. Fajna obsada i gra aktorska- A. Hathaway i J. Sturgess, który śni się po nocach
|
|
#613 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak jakby spamujesz
|
|
|
|
|
#615 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
właśnie weszłam, by go polecić. Jezu ja dawno nie widziałam tak doskonałego filmu. Ciepły, wzruszający, nieprzegadany. Ale się ubeczałam na końcu... ![]() ja daję 10/10 ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
wyświetla, ale zazwyczaj jeden dzień przed. Poza tym musialabyś każdy fil, który chcesz obejrzeć śledzić codziennie na FW, czy aby go nie wyświetlają...
|
|
#616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
własnie obejrzałem horror "Cruel will". Boże kochany....
-1/10
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Pompeje - niewymagający, luźny film na wieczór. Do tego bardzo bzdurny pod względem wszelkich zjawisk atmosferycznych, fizycznych itp. W sumie poza milionem bzdur oglądało się fajnie, sceny walk mi się bardzo podobały. 6/10
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Hawking [2004] - film telewizyjny, opowiadający historię początków kariery, a zarazem początków choroby jednego z największych umysłów naszych czasów. Ponieważ Hawkinga darzę osobistą sympatią (czytałam jego książkę, napisaną przystępnym i ciekawym językiem, tak że nawet ja - głąb i ignorant jeśli chodzi o fizykę - zrozumiałam, w dodatku jestem pełna podziwu dla jego dystansu do siebie, który pokazuje w różnych programach np w serialu Big Bang Theory). Film mnie w niektórych momentach wzruszył. Cieszyłam się jak dziecko z głównym bohaterem, kiedy mu się coś udawało, a jednocześnie mu współczułam i podziwiałam jego siłę. Benedict Cumberbatch też robi dobrze temu filmowi
8/10Nagi peryskop [1996] - bardzo głupia komedyjka, jedna z tych, którą się puszcza w niedzielne popołudnie w Polsacie. 4/10 Bibliotekarz III: klątwa kielicha Judasza [2008] - lubię takie filmy przygodowe, bo mnie relaksują, jednak nie cenię ich ani trochę. Seria o bibliotekarzu jest spoko - podoba mi się lekko ciapowaty główny bohater, bo mam się z kim utożsamiać 5/10
|
|
#620 |
|
Holy Crap!
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46344425]
tak jakby spamujesz [/QUOTE]Wytłuść mi proszę moment w którym spamowałam. Chyba nie wiesz na czym polega spam
|
|
#621 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#622 |
|
damn good coffee
|
Chyba chodziło o spoiler a nie spam
|
|
|
|
#623 |
|
Holy Crap!
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46357759]już wiem że zakończenie jest przykre, dla mnie to spam ale może faktycznie się nie znam, wybacz
To, że zakończenie jest przykre może oznaczać wiele, ja tak go odebrałam, Ty możesz całkiem inaczej ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Jak zwał tak zwał
|
|
#624 |
|
Przyczajenie
|
polecam Siedem dusz, warto obejrzeć naprawdę piękny film
|
|
|
|
#625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zachęciłaś by obejrzeć więc obejrzę Edytowane przez 818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 Czas edycji: 2014-05-08 o 13:06 |
|
|
|
|
#626 |
|
Holy Crap!
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46357912]może i tak, ale przykre to przykre, jak będę oglądać to będę myśleć że i tak się przykro skończy
ale zachęciłaś by obejrzeć więc obejrzę Sądzę, że w trakcie oglądania możesz mieć przypuszczenia co do zakończenia. Dla mnie najgorszym zdradzeniem fabuły jest jak np. na przykładzie 'Sieroty', gdzie ktoś zdradził, że dziewczynką była dorosła kobieta, ale to wynikało z czystej pomyłki, gdzie spojler nie został zaznaczony na biało, a nie ze złości
|
|
#627 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
No niby spoiler ale nie tak znowu do końca bo tylko napisała jak ona odczuwa zakończenie że jako przykre :p bo spam to na pewno nie
hehehePS. Możesz zdradzić tajemnicę czemu piszesz na szaro ? Bo jak czytam Twoje tutaj wypowiedzi na szaro to muszę podkreślać je żeby coś widzieć dokładnie hehe [ to taka zwykła ciekawość ludzka ]
|
|
|
|
#628 |
|
Konto usunięte
|
Kamila od jakiegoś czasu zmieniły się zasady na wizażu i według regulaminu wszystkie posty, które nie dotyczą bezpośrednio wątku a więc wszelkiego rodzaju off-topy należy pisać na szaro
|
|
|
|
#629 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Tak jest przynajmniej na innych wątkach
|
|
|
#630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

おはよう! 

tak jakby spamujesz

-1/10