|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 10,00% |
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
1 | 5,00% |
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
0 | 0% |
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
0 | 0% |
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
2 | 10,00% |
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
2 | 10,00% |
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
0 | 0% |
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
0 | 0% |
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
0 | 0% |
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
0 | 0% |
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
4 | 20,00% |
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
0 | 0% |
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
0 | 0% |
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
4 | 20,00% |
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
5 | 25,00% |
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Mela-ja tez przy 38 podaje bo akurat Laura marnieje juz w oczach.Dzieki za odp.zapisze sobie w kajecie
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Mela-Dotka odeszla po klotni o vegete.Poczytaj w starym wątku str od chyba 5-10 tam sie wszystko dzieje. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#62 |
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Moje dziecko tak się dzisiaj najadło,że aż się porzygało(przepraszam) Oczywiście przedawkował deser z Nestlé,jak zwykle.Ale pięknie zjadł obiad i w ogóle jest uroczy bardzo.Szczerze mówiąc zaczynam liczyć na wygraną w lotto,nie wyobrażam sobie powrotu do pracy,jestem z Jaśkiem tak związana,że chyba ciężko będzie nam osobno oddychać...
Rocky - jak piszesz,że Laurka się węgorzy,to lejesz miód na moje serce.Kocham takie nietypowe sformułowania,zapisuję je sobie,bardzo się cieszę,że pochodzi my z różnych stron. Czy któraś z Was wie,co to znaczy"wpijać pępek"? Dzoan nie wiem nic o szkodliwości blond buraków.Ale ani moja mama,stateczna kobieta,ani teściowa z ogromnym kulinarnym doświadczeniem nigdy w życiu nie miały do czynienia z białasami. Pediatra mojej oli pozwalał zbijać temp powyżej 38,6 dopiero. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Lemurku-wpijac pepek? O co kaman?
![]() Wę gorzenie-to takie nasze okreslenie bo Laura to istny maly wegorz :p Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#64 |
Zakorzenienie
|
Rocky dzieki za przypomnienie. Bylo to wieki temu i mi z glowy wylecialo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#65 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o WPIJAĆ PEPEK to jesy to określenie naszych babć na to gdy dziecko się budzi i ma zły humor. Jest to po prostu zły humor po obudzeniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Jeżeli się mylę to mnie poprawcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#66 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze szkolenia. Obżarta, zadowolona. Mąż położył dziecko spać a ja moge odpoczywac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie zbijam temp. Dopiero jak przekroczy 38,5 ![]() Cytat:
Aż z ciekawości poczytam ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Mela dobrze ze juz lepiej z Malgosia i goraczka spadla ![]() Rocky zdrowka dla Laurki ![]() Przykro mi z powodu mamy kolezanki, ale ja tez bym nie poszla na Twoim miejscu ![]() Dzoan- ło matko jak Ci wspolczuje bo mialam kiedys to samo i jak czytalam co napisalas to az mnie kark zaczal bolec. Przytulam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#70 |
Raczkowanie
|
Ktoś mi chyba dziecko podmienil, bawi się samo juz pół godziny wow. A nie jak do tej pory, stekanie i kwękanie co 5 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Elaine - tak dawalam mu rybe i nie przeszla u nas. Zoltko tez musi poczekac. Poki co to maly jest veganem bo nie je ani mleka ani jajek ani nic.
Mysle ze jeszcze z miesiac i dam mu pol zoltka i zobacze jak mu bedzie. A robilas Elaine jakies badania Igiemu? Ja ide w 11 tyg.zrobic. Mam nadzieje, ze bedzie z nim dobrze. A w ogole to jak czesto dajesz rybe malemu i ile ? Sorry za 100pytan ![]() U mnie dzis jest goraco. Wilgoc daje w kosc. Maly mi kweczal okrutnie i mysle o co mu chodzi bo on jest bezproblemowy, a ja bylam taka glodna ze mi juz cisnienie sie podnosilo, a mojemu Miniowi mlecia sie chcialo napic i dalam mu butle do lozeczka w raczki i wytrabil 150ml i zasnal ![]() Moj maly nie chce pic ani wody ani soku zadnego. Musze mu mm dawac jak chce pic. Zazwyczaj nie chce popic po jedzeniu dlatego bylam zdezorientowana. Teraz musze mu wciskac wode choc po 5-10ml zeby sie napil. Sent from my iPhone using Tapatalk
#73 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
MISZKA Data urodzin i imię dziecka, planowany termin porodu, sn czy cc, twoje imię i wiek.
LEMURKU uzupełniłam imię bo był synek zamiast Jas ![]() MYDREAM waga porzadna. Super ze Ola się dobrze rozwija. Jakie nowe umiejętności i jak posiłki u was? ROCKY to Laurka prawdziwa gosposia ze dala ci sprzątnąć. Jak się czuje? STOKROTKA byłam u lekarza i niekoniecznie od zębów,ale też tego nie wyklucza.ma zaczerwienione lekko gardło i ucho. Jutro idziemy na kontrole,jak nie będzie lepiej to dostanie antybiotyk. A mieliśmy iść na basen w niedziele...oby 3tygodnie szybko minęły! MELA szok!! Strasznie milo ze strony pani doktor. Dotka przestala sie udzielać po rozmowie o vegecie. Zreszta nie tylko ona. kilka dziewczyn rowniez postanowilo nie udzielac sie i rzeniesc calkiem na fb. DZOAN jak tam?? Puścili? Męża tak lapie czasami i mówił ze zastrzyk pomaga. Właściwie to mogłoby go zlapac bo mnie wkurzył. SAMMI będzie jeszcze okazja na pierwszy post. FIAZO co za szkolenie? chyba dolacze do tych których faceci wkurzaja.. Poklocilismy sie ostri poki co sie nie odzywam. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#75 |
Zakorzenienie
|
Z pracy...kupujemy komponenty z firmy i ta firma zrobiła szkolenie co u nich nowego. Po jest konkurs z nagrodami i wygrałam latarke z zestawem róznych kluczy. Po tym wszystkim był bankiet
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Cycolimy sie przed snem..juz ponad 10 min, gdzie tyle nie jadl nigdy.. smiem twierdzic, ze znowu zeby w natarciu.. obie drzemki w dzien krotkie, wieczorna zakonczyla sie placzem z nuewiadomego powodu..jadl chrupke kukurydziana i nagle w placz, zauwazylam czerwone plamki na niej..jakby mu dziaselko krwawilo..niewiel, ale wyraznie odcisniete
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
FIAZO normalnie burżuazja.. bankiety
![]() ![]() ELAIN zdrówka dla Igorka. Żeby tylko z tego ucha się zapalenie nie zrobiło. Kłótnia w związku też się czasem przydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Elaine juz mi lepiej.. dziekuje.. mam nadzieje,.ze w nocy tez tak bedzie po dluzszym lezeniu w jednej pozycji..
Ide na Przyjaciolki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-09 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
SAMANTA staram się dawać rybe 2 w tygodniu, żółtko powinnam codziennie,ale nie zawsze pamiętam. A ostatnio generalnie oprócz kaszek nic nie jadł,wiec nie było ani ryb ani zoltka. Badania robiłam. Ponad miesiąc temu. Wyszły ok. Żelazo na granicy ale w normach,dlatego podawałam teraz actoferol. Muszę dokupić,bo i mi się przyda,aby uzupełnić ferrytyne,a wygląda na to ze Igi nie jest uczulony na żelazo w tej formie.
FIAZO to tak grubo ze tak powiem. Jak Piotrek? MAMASZKRABKA widzie ze Igorki lubią jeść poręcze ![]() U nas ma być 3rocznica ale nie wiem czy będzie z prezentami. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#81 |
Raczkowanie
|
SAMANTHA współczuję alergii.
MYDREAM a my się już usypiamy, z tym ze u nas jest godzina wcześniej ![]() ELAINE współczucia z powodu kłótni ale może wieczorem sie bedziecie godzic z mezem ![]() DZOAN. biedny Olus. Ehh te ząbki dają w kość. MAMASZKRABA super foteczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Dziec spi ![]() MISZKA pytałaś o pomysł na prezent, przykro mi ale jestem kiepska w wymyślaniu prezentów. Ja wolę jak mąż powie co chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
A mam jeszcze takie całonocne szkolenie we wrześniu z dj hahah już nie moge sie doczekać będzie się działo
![]() Piszecie o rocznicach i o masakro ja mam 11go yyyy druga rocznice kościelnego chyba hahah zapomniałam o tym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za prezentowe pomysły
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() MELA trafiłyście na super p. doktor ![]() MAMASZKRABKA fajny gość z Twojego synka ![]() ![]() STOKROTKA pisz i opowiadaj wszystko nam ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Co do paracetamolu i ibuprofenu to dokładnie to samo pediatra mi dzisiaj powiedziała co MELA napisała.
MYSZKA nie sadze abyśmy się godzili. Chociaż zrobił mi obiad na jutro. Dobrej nocy! MELA,ROCKY zdrówka dla dziewczyn! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#85 |
Zakorzenienie
|
Fiazo a z czego bedziesz sie w nocy szkolila? Co ty masz za prace? Skojarzenia ze hoho
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Elaine bo Mela to madra baba jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#87 |
Zakorzenienie
|
Te szkolenie zaczyna sie o 16 trwa ze 2h. Zależy jakie firmy, czasami dłużej. Po tym jest imprezka integracyja. Ja projektuje szafki sterownicze automatyki.
Elaine a piotrek z dnia na dzień lepiej. Tylko dzis nie wiem bo nie miałam info wiec raczej ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
ELAINE to może chce się pogodzić jak zrobił obiadek.
MISZKA z jedzeniem gorzej niż kiepsko. Dzisiaj nawet kaszki nie zjadł, popołudniu 5 lyzeczek owoców i tyle. A tak to mleko. Ja juz nie wiem o co kaman. |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
staram się wtedy nie oglądać. Mały ma łóżeczku niedaleko TV, musiałabym wyciszyć głos, zwłaszcza, że na popołudniowej drzemce śpi baardzo czujnie
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
może jakieś badania trzeba zrobić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.