|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Moja Mama właśnie oddała mi dziecko. Nie bylo ich trzy godziny. Chyba mam odpieluszkowe zapalenie mozgu bo leżałam, tesknilam i rozczulallam sie nad cudownoscia Małej :-P
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Caillouu, zazdroszczę tych trzech godzin. Oprócz TŻ nie ma nikogo, kto zabiera Młodego
Moi Rodzice są mocno zapracowani plus jeszcze mają remont generalny w domu. Moja siostra ma trójkę własnych dzieciaczków. Teściowie 1,5 godziny od nas Ale w sumie nie narzekam. Ostatnio dziewczyna naszego przyjaciela zaproponowała sama z siebie, że zaopiekują się nim, żebyśmy mogli wyjść we dwoje. Mam zamiar to wykorzystać, a równocześnie już tęsknię za Młodym ![]() Sąsiadka jest babcią dwumiesięcznej dziewczynki. Ostatnio, kiedy TŻ wziął Młodego w chuście, opowiadała, że rodzice małej noszą ją w nosidle... Uwaga! W pozycji przodem do świata. W dobie internetu łatwo się dowiedzieć, że to najgorsza pozycja. Teraz się zastanawiam, czy mówić cokolwiek? Żal mi tej Małej i jej kręgosłupa. Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
Hm.. ja bym sprobowala. Pewnie focha strzeli, ale co tam, moze przemysli.
Daj adres to wsiadam w auto i biorę Emila i Kaje na spacer :-D
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam nosidło ale jeszcze nie uzywalam. Wiecie od kiedy można nosić dziecko przodem do świata w nim?
|
#2795 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Używaj, ja się uzależniłam A Mała chyba już woli nosidło od wózka, bo widzi kawał swiata.Nosić zaczęłam odkąd sztywno główkę trzymała, a że Karolek w wieku podobnym do Kajuszki to myślę, ze spokojnie noś. Zresztą chyba na zdjęciu którymś w klubie Mąż miał Młodą w nosidle właśnie.
|
|
|
#2797 |
|
Gang Iren
|
Ja jeszcze nosidła nie kupiłam, ale niedługo też zamierzam nabyć.
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo przodem do świata z przodu chyba w ogóle jest niepolecane (tak jak pisze Kulla) Zaraz poszukam, gdzieś sobie zapisałam artykuł w tym temacie. edit: mam http://www.chustomania.pl/online/chu...arza_do_swiata Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-05-08 o 18:51 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
a ja wczoraj uśmiałam sie z sąsiadki(wiekowa kobieta) bo chodząc z małym w chuscie po podwórku jakoś tak dziwnie-śmiesznie na mnie patrzyła
a później do mojej teściowej mówi co ja wyprawiam z dzieckiem? przecież go powykrzywiam albo uduszę i że lepsze to nosidełka sztywne takie jak jej córka ma dla swojego dziecka(7 miesięczne) bo prosto siedzi i nóżki ma luźnonie skomentowałam bo nie warto a noszenie 2 miesięcznego malucha przodem w nosidełku to zdeka nie rozważne,ja bym zwróciła uwagę a jak by zaczęły sie jakieś mądrości to bym zasugerowała pochwalenie się pediatrze sposobem noszenia i w czym a co---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
zrobić to a może tamto a może nic nie robić
|
|
#2800 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas piękna pogoda, więc korzystamy. Do tego dziś byliśmy u notariusza a ja u lekarza, więc dopiero znalazłam czas na wizaż. Cytat:
Nic nie daję do picia przy kp. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2801 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choć faktycznie zauważyłam, że noszenie zwraca uwagę. Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Okna miałam myć, ale mąż się zdeklarował, że to zrobi. Długo mnie namawiać nie musiał
|
|
|
#2802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie rozumiem co się dziwi kobieta, przecież noszenie w chuście było znane od wieków. Kobieta rodziła, dziecko w chustę i na pole do roboty.
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie najgorzej u tego lekarza- mam skierowanie na rehabilitację (ale właśnie na to się nastawiałam, więc nie jest źle) z powodu przepukliny kręgosłupa szyjnego. I to dlatego miałam cesarkę. Miałam się zgłosić po porodzie, więc poszłam![]() Mój jeszcze nie trzyma 100% główki a w niedzielę będzie miał 3 miesiące. Jak tylko będzie umiał to też kupuję nosidło Tatuś też rzekł, że w chuście nie będzie nosił.
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro przychodzi rehabilitantka do Kacpra. Jestem strasznie ciekawa jak to będzie wyglądało.
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
A ma któraś nosidełko stokke? Podoba mi się ich desing i zastanawiam się czy o nie kupić. To nosidełko co teraz mam tragicznie się zapina, trzeba sie napocić dlatego chce wymienić
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Caillouu - no to faktycznie wyglada na ozm
ale najważniejsze, że LEŻAŁAŚ ;-)Kulla - korzystajcie z pomocy mnie bardzo odciąża moj tata, który zabiera mlodego na spacery 2-3 razy w tygodniu. I mąż oczywiście jak wraca z pracy ![]() Celin - ja też czasami słyszę mądrości od najbardziej zorientowanych w temacie wujków itd ;-) a na spacerach wzbudzam zainteresowanie ale pozytywnie. Tyle uśmiechów zbieram, że nie wiem gdzie oczy podziać ;-) Ja jeszcze nie widziałam nikogo "w chuście" na spacerze w mojej okolicy. Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj znać po ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Sand - ja mieszkam w Krakowie a nie widZiałam jeszcze nikogo w chuście. A spaceruje wszedzie nie tylko w okolicy zamieszkania ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Mialam takie marzenie nosic Karola przodem do swiata na brzuchu no ale jak nie można to nie można ;(
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie dlaczego nie można tak nosić w chuście. Nam neurolog zaleciła nosić takiego ,"wiszącego" Kacpra tyłem do nas, objętego 1 ręką za klatkę piersiowa.
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pisałam jakis czas temu o kryzysie wózkowym. Jeszcze nie zażegnany całkiem ale napiszę jak sobie radzę, może komuś się przyda:
- wychodzimy na spacer ok.godzine po posiłku i zabawie, gdy Tymek jest już troche śpiący, - idziemy na początku mega wolno, żeby mlody zdążył zorientowac się co się zmieniło ;-) I tak trzebs ponosić na rekach ale jak już się udpokoi i zaśnie to można spacerować 2-3 godzinkiWysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Neurolog to nie fizjoterapeuta. Chociaż chusta chyba pozwala na więcej pozycji. Pewnie można. Ja nigdy nie podważam zdania lekarza. Chyba, że na prawdę mówiłby bzdury ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Sand - karol ma na odwrot. Placze jak go musze wyciagnac z wozka :p
|
|
#2813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałaś ten artykuł, który wkleiłam? Tam jest wypunktowane czemu jest to szkodliwe. Na rękach żaden z tych punktów nie wystąpi, więc spokojnie można tak nosić. No może poza 5 czyli bólem pleców u rodziców ![]() Cytat:
![]() Ja już od dłuższego czasu wychodzę właśnie z godzinkę po jedzeniu, kiedy mały już daje oznaki zmęczenia. Niestety nie zawsze zasypia, co już tu kiedyś opisywałam
|
||
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Za to w chuście można nosić na biodrze. Szczególnie w kółkowych. Nie wiem jak w normalnych do takiej pozycji sie wiąże. Ja chcę nosidełko tula, ale będę polować na używane. Podobno to jedne z lepszych nosidełek. Fajne są też mei tai (tei? Późno, nie wiem, nie pamiętam).
Jak dzieć będzie chciał oglądać świat, to chusta jest przecież w porządeczku? Lepiej nie narażać kręgosłupa szkraba Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#2816 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Isia sto lat 😄 Cytat:
Cytat:
A reszta cukier, coby od dziecka się przyzwyczajać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Cytat:
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-05-09 o 00:47 |
|||||
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że to wycofali. Teraz granulat jest od 8 miesięcy i jest reklamowany jako przyjazny zębom
(no, może zębom tak, ale dla całej reszty moim zdaniem nie jest...). Taki skład (uwaga! producent podaje skład przygotowanej herbatki ładnie ujęte w nawiasie!) : składniki (przygotowanej herbatki): , woda , izomaltuloza* 1,8% , wyciąg z melisy , proszek z mango , wyciąg z pomarańczy , maltodekstryna <0,01%
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Z krzysiem zle,przewezli nas karetka do szpitala zakaznego bo potwierdzilo sie ze to zapalenie opon mozgowych. Jestesmy na intensywnej terapii, niestety polaczenie zapalenia pluc i opon mozgowych wywolalo napady i ataki na tle nerwowym. Modle sie by synek przezyl,przespal spokojnie noc juz bez atakow.
|
#2819 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2820 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały czas jesteśmy sercem z Wami, ucałuj Krzysia ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
Pewnie kobieta z miasta ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Ja w takich przypadkach mam ochote dzwonic co chwila z pytaniem 'co tam' :P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

Moi Rodzice są mocno zapracowani plus jeszcze mają remont generalny w domu. Moja siostra ma trójkę własnych dzieciaczków. Teściowie 1,5 godziny od nas
Ale w sumie nie narzekam. Ostatnio dziewczyna naszego przyjaciela zaproponowała sama z siebie, że zaopiekują się nim, żebyśmy mogli wyjść we dwoje. Mam zamiar to wykorzystać, a równocześnie już tęsknię za Młodym 

ja jej na to,tak a jak zjem banana to on też