|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc nigdy nie miałam kompleksów na punkcie własnych, dużych stóp Co więcej, uważam że są śliczne Odwieczna prawda, jakoby nie liczył się rozmiar, tylko ogólne wrażenie całości, pozostaje aktualna
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem "dumną" posiadaczką rozmiaru 40,5 i co wizyta w sklepie to ciężka cholera mnie bierze, bo znowu wychodzę z niczym
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takie małe, śliczne stópki
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Daigee, Myszołapko, nie narzekajcie, moja córka nosi buty 42,5, na ten rozmaiar strasznie trudno kupić buty, a żeby jeszcze były niedrogie, to właściwie niemożliwe
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z moim Deichmanem za rogiem nie mam źle. Mają tam naprawdę piękne i niedrogie buty w moim rozmiarze. Od kiedy go u mnie otworzyli (jakieś pół roku temu) mój zbiorek butów bardzo się powiększył "Ty masz już chyba z 20 par nowych, nawet nie ubranych butów! Wiesz ty, co..." Moja babcia ma czasem bardzo trzeźwe podejście do pewnych spraw Cytat:
I nie marudź znowu, no! ![]() Mam znajomą - całkiem nienajwyższego wzrostu, może z 165-170cm. Ona ma rozmiar 46 Zimą w grę wchodzą tylko glany a latem niezbyt ładne gumowe japonki albo klapki
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje kopytka (i dłonie – nie wchodzi żadna biżuteria, obrączka zatrzymuje się nad kostką) zaczęły puchnąć dość wcześnie, bo ok. 25 t.c., miało to m.in. związek z upałami. Wyniki badań mam dobre, więc opuchlizna, choć średnio estetyczna, to niegroźna. W ciąży, oprócz opuchlizny, na skutek działania hormonów rozluźniają się stawy, w związku z czym stopy mogą się powiększyć nawet o rozmiar. Z reguły jednak wracają do poprzedniego rozmiaru kilka tygodni / miesięcy po porodzie. Mam cały arsenał letnich butów, a zmieściłam się (z ledwością) jedynie w dwie pary nieco rozczłapanych klapek. W końcu kupiłam nr większe, szalenie wygodne buty Scholla (takie, jak na załączonym obrazku, tylko jasnozielone) i w nich śmigam . I wcale nie żałuję, że nie mogę założyć delikatnych szpileczek na cienkie paseczki, w przyszłym roku sobie odbiję PS Do tej pory nosiłam rozmiar 38, a mierzę nieco ponad 160 cm. Nigdy nie miałam wrażenia, że mam nienaturalnie wielkie stopy .
|
|
#1717 | |
|
Wiedźma
|
Witam Was Pięknie.
Cytat:
Rachelo, uwierz mi, 38 to z pewnością nie są duże stopy. W każdym razie nie u człowieka powyżej 12 roku życia. Ja mam 36 (płaskie obuwie noszę 37 właściwie, ale czółenka, a o takich rozmawiamy, sporo mniejsze). Kupno butów w tym rozmiarze to jakaś katastrofa. Większość ładnego obuwa to rozmiary od 38 do 41. Przypuszczam, że wcale nie dlatego, że producenci szykanują kurdupli, tylko dlatego, że stópek w tych rozmiarach jest statystycznie najwięcej. Dreichmann ma rozmiarówkę zaczynającą się od wielkieeeeeeeego 36, co sprawia, że kupując u nich buty (Graceand - okropna taniocha, a po pierwsze trwałe, po wtóre tak niesamowicie wygodne, że na 10 centymetrowych szpilkach biega się jak w papciach) dokupuję jakieś wkładki, zapiętki, podpalcówki etc. Daigee - stopa niekoniecznie musi "rozbić" czy "rozklapać się" w czasie ciąży. Sporo pewnie zależy od tego, ile przytyjesz. Te normalne 12, czy 14 kilo na szczupłym organizmie nie robią wielkiego wrażenia. A nawet jeśli podbicie (bo to o ten łuk chodzi) siądzie Ci trochę pod wpływem zwiększonego ciężaru, to potem wraca do normy - ludzkie ciało ma niezwykłe wprost możliwości regeneracyjne. Naprawdę, nie macie się czym smutkać, Dziewuszki. ![]() Gdzie są te niesamowite buty Eenax? Nie mogę znaleźć. Mam kilkudniowe zaległości w wizażowaniu. Pachnę moim nowym Kingdom. Czy Wasze flaszeczki tez mają w środku, w wewnątrz tego pancernego jabłuszka taki biały plastik, do którego przytwierdzona jest rurka? Ja wiem, że on tam być musi, ale biały?!
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...88#post4630688 Śliczne .Cytat:
![]()
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w Deichmanie nie mogłam znaleźć 36 ,już nie mówiąc o 35...Taki wymarzony rozmiar to 37-38, w takim rozmiarze to dopiero ładne butki mają ![]() A tak w ogóle ogłaszam wszem i wobec ,że w Douglasie pojawiły się zapachy CSP! Niewiarygodne ale prawdziwe, mają m.in Amour Cacao (czy jakoś tak ) i jest piękny, podoba mi się również Vanille Apricot, zapachy są w cenie 150zł/50mlNiestety nie mają pełnej oferty i w sumie mogli wybrać lepsze zapachy, podobają mi się zaledwie trzy... Także wszystkie zainteresowane forumki zapraszam do Douglasa
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Nevado, dzięki za cynk; może nawet dzisiaj je sprawdzę
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kumpelę 176 cm wzrostu i zgrabna stópka 38, Jezu aż mnie skręca, dlaczego ja jestem w każdym miejscu, za szeroka, za wąska, niewymiarowa itd... ehh chyba dzisiaj jest dzień brzydala ![]() Przeważnie kupuję 40, w porywach 39 zależy od firmy. Jedynie sportowe buty i Ryłko mają połówki i wtedy jest idealnie. 41 z Deichmanna jest na mnie za duże, a 40 akuratna, też lubię buty stamtąd, gorzej z moją mamą która zawsze twierdzi, ze "nie kupi bo to nie skóra" - i tak zawsze kupuje Sabath wiele bym dała za 36 naprawdę ![]() Nevado to chyba całkiem przyzwoite ceny jak na 50ml tej firmy??
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
A propos stop; nie sugerowalabym sie tak bardzo cyferkami
Przeciez, jak ktos juz wspomnial: najwazniejsze sa proporcje. Nie podobaja mi sie "za male"(=nieproporcjanalne) stopy, szczegolnie na wysokich obcasach- kojarza mi sie wowczas z raciczkami ![]() Poza tym najwazniejsze by byly zdrowe i zadbane, (a dzieki temu mile rowniez dla oka ) ![]() Ad topic: dzisiaj pora na szalenstwo w plynie: Madness Edt
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Agent Provocateur wymieszany z oliwką Hipp
![]() Dzis Scent Intense.. juz z wlasnej flaszki
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mam ochotę powiększyć o nie moją kolekcję ![]() Czyli mamy dać się zaciągnąć do Douglasa? Może to i dobrze bo po drodze jest japonkownia
|
|
#1725 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
12 cm to i dla mnie za wiele. Dziękuję po raz wtóry. Myszołapko - ja też się w sumie nie uskarżam. Choć i szczególnego szczęścia mi to nie daje. Dla mnie stopy to tylko stopy. Powinny być (jak napisała Kattarina) zadbane, dodam od siebie, że miękkie, ale pokazywanie ich już mnie nieszczególnie cieszy. Uważam, że to jedna z najmniej estetycznych części ludzkiego ciała. Co innego w pięknych butkach. Dlatego nie noszę sandałów, ani też piptołków, które dla mnie są tylko czółenkami, z których wystają ściśnięte paluchy. Inna sprawa to to, że wszelkie buty na gołą stopę mnie obcierają. Od zawsze praktycznie. ![]() W moim Kingdom właśnie pojawiły się suszone daktyle! A może to pestki z jabłka?! Zgłupiałam! ![]()
|
|
#1726 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Sabbath, o ile ja pamiętam to Kingdom ma w nutach migdały - moze to właśnie je czujesz?
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś straszę Black Cashmere - i dobrze mi z tym !!
|
|
|
|
#1728 |
|
BAN stały
|
Ambre Sultan plus balsam Organza Indecence.
Może dziwna mieszanka, ale szykując się na egzamin wydała mi się odpowiednia ![]() Dziwne, ale cała Organza została chyba w sali egzaminacyjnej, cały czas natomiast czuję Ambre Sultan. I tak niech zostanie. |
|
|
|
#1729 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie należę do najszczuplejszych (rozmiar 40) a moja tendencja do tycia do po prostu jakiś ewenement! Mam to po mamie Wiem, że to nie do wiary, ale moja mama w ciąży ważyła trochę ponad 100kg Brzmi paskudnie, ale przyczyną było zatrucie ciążowe i normalnie mama ma świetne ciało (chociaż sama oczywiście uważa inaczej) - taka Marilyn Monroe ![]() No ale genetyczne obciążenie mam mało optymistyczne... Cytat:
Okazuje się, że opuchlizna jest przejściowa - dzięki bogom ![]() A już niedługo, w razie chęci, będziesz mogła być seksowną mamuśką, która w ślicznych szpilkach spaceruje z dzieciaczkiem w wózku Odbijesz sobie, odbijesz ![]() Cytat:
Cytat:
TAK, TAK I JESZCZE RAZ TAK!! (nie mogę znaleźć emotki, która bije brawo )Porządny pedicure, czerwony lakier i okazanie naszym stópkom trochę miłości daje najlepsze rezultaty
|
|
|
#1730 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
pozwolę sobie coś szepnąć.Rozmiar 38 jest moim marzeniem...90% butów, które chciałabym mieć jest w takim rozmiarze. Moje stopy maja rozmiar 35 (przy 165 cm wzrostu) i jedyne na co mogę liczyć to kupione cudem buty... O grymaszeniu nie ma oczywiście mowy. Czarne szpilki stały u Gino Rossi i panie przyjęły z ulgą, że się ich pozbyły, a ja że mam jakieś buty "na wyjście". Przeważnie jest kręcenie głową raz zdarzył się komentarz odsyłajacy mnie do butów w Smyku... |
|
|
|
|
#1731 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
W moim nie mam migdałów. Szukałam. ![]() Dopuszczam jednak możliwość, że to moja skóra tak wydziwia, bo na mnie niestety wszystko pachnie słodko. Dobija mnie to, bo wolałabym, żeby moja skóra miała charakter choć trochę podobny do mojego (znaczy wredny). A ona nie. Daigee - nie wierzę w żadne predyspozycje do tycia. Sama pochodzę w rodziny... no, może nie wielorybów, ale hipopotamów to już z pewnością, jako dziecko byłam tłusta, upasiona po prostu, ale od kiedy to ja decyduję o tym co jem i, przede wszystkim, jak żyję już nie jestem. A ciąża zżera człowiekowi tyle nadmiarowych kalorii, że normalnie nie nadążysz ich uzupełniać. Po urodzeniu dziecka byłam obrzydliwie zabiedzona.
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() link
|
|
#1733 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam!!! ps. kenzo wachalam i musze przyznac ze tez bardzo mi sie podoba
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
to już nie wiem, co to może być....
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pewne genetyczne predyspozycje co do ukształtowania figury muszą być. Wszystkie dziewczyny w mojej bliższej rodzinie są blondynkami o bardzo podobnej figurze To nawet zabawne.Ponadto w dzieciństwie niejako wpojono mi pocieszanie się jedzeniem. Zawsze kiedy było mi smutno faszerowano mnie słodyczami ( no bo od czego są babcie ). Teraz kiedy tylko jestem w złym nastroju zaraz jem ![]() Hehehe... moja mama przy niemowlakach też przeraźliwie wychudła Mówiła, że nie miała jakiegolwiek apetytu ani nawet czasu na posiłki, więc musiała zmuszać się do jedzenia żeby tylko w jej organiźmie mógł wytworzyć się pokarm dla małych żarłoków
|
|
|
#1736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I fakt są tam malutkie buty, że aż 33,5 nie miałam pojęcia, ale 35 zdarzało mi się mieć stamtąd właśnie W kwietniu kupiłam tam czerwone butki na koturnie. Były jeszcze czarne. Co nie zmienia faktu, ze marzę o większej ilości sandałków, japonek... takie właśnie buty kocham... |
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli jestes zdrowa i umiesniona, to nie widze powodu abys przy 178cm wzrostu wciskala sie w rozmiar 34 i wazyla 50kg ![]() Nie dajmy sie zwariowac. Po pierwsze nie dla kazdej kobiety "dbanie o figure" jest najwazniejszym celem zycia , a po drugie: nie wszystkie musimy byc identyczne ![]() Co do pedicure- wlasnie zmylam czerwien i pomalowalam paznokcie u stop lakierem w kolorze ......"jadowitej" fuksji, (139 Inglota)- przy jasnej skorze i calkowicie czarnym ubraniu, wygladaja szalowo (, ze napisze nieskromnie ) - to jedyny ekstrwagancki akcent, na jaki sobie pozwalam
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny dzień z Mira Bai
|
|
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaultier 2. Wanilia. Ambra. Piżmo. Tylko. Perfumiarski minimalizm, a efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania.
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznam się, że ten czerwony który pokazywałaś jakiś czas, jest już mój i jest rzeczywiście przepiękny
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Co więcej, uważam że są śliczne 
) to ładnych butów już dla siebie nie znajdę 

Zimą w grę wchodzą tylko glany a latem niezbyt ładne gumowe japonki albo klapki
.

w Deichmanie nie mogłam znaleźć 36 ,już nie mówiąc o 35...

) - to jedyny ekstrwagancki akcent, na jaki sobie pozwalam