Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-25, 13:05   #1711
daigee
Zadomowienie

Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Daigee, większe stopy (czyt. płetwy jak moje) też mają swoje plusy - szybciej się pływa... Ja mam 1,65cm w kapeluszu i plaskacze w rozmiarze 38.
Teraz to jakoś wygląda, ale jak byłam małym szkrabem, radośnie robiącym w pieluchy, bardziej było widać dysproporcję.
Rachelo, 38? Z czym do ludzi ...

Szczerze mówiąc nigdy nie miałam kompleksów na punkcie własnych, dużych stóp Co więcej, uważam że są śliczne

Odwieczna prawda, jakoby nie liczył się rozmiar, tylko ogólne wrażenie całości, pozostaje aktualna
Stary 2007-06-25, 13:08   #1712
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość

Ja tam mam kopytko w rozmiarze 41 (jestem wysoka i proporcje muszą być zachowane ). No i czytam tu kolejne potwierdzenie tego, co już słyszałam jakiś czas temu - mianowicie, że podczas ciąży stopa się "rozklapuje" tj. powiększa. Pewnie od zwiększonego ciężaru, jakim jest dźwiganie we własnym brzuchu małego dzieciaczka + wody płodowe + inne tego typu atrakcje... Jeśli to prawda, to jeśli kiedykolwiek będę w ciąży () to ładnych butów już dla siebie nie znajdę Umówmy się, rozmiar 42 to już spora stópka i na nią ciężko byłoby znaleźć coś fajnego.

Tak wiem - wyszukuję sobie problemy
Miło wiedzieć, że jest sie samemu z tym problemem jestem "dumną" posiadaczką rozmiaru 40,5 i co wizyta w sklepie to ciężka cholera mnie bierze, bo znowu wychodzę z niczym
Stary 2007-06-25, 13:10   #1713
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc nigdy nie miałam kompleksów na punkcie własnych, dużych stóp Co więcej, uważam że są śliczne
No widzisz, ja tam swojego 38 nie lubię, wolałabym 37 albo 36...
I takie małe, śliczne stópki

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 13:27   #1714
taka taka
Zakorzenienie

Daigee, Myszołapko, nie narzekajcie, moja córka nosi buty 42,5, na ten rozmaiar strasznie trudno kupić buty, a żeby jeszcze były niedrogie, to właściwie niemożliwe
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 13:32   #1715
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
Miło wiedzieć, że jest sie samemu z tym problemem jestem "dumną" posiadaczką rozmiaru 40,5 i co wizyta w sklepie to ciężka cholera mnie bierze, bo znowu wychodzę z niczym
kurczę, ty masz chyba o tyle gorzej, że w ogóle ciężko ci znaleźć coś pasującego. 41 za duże, 40 za małe

Ja z moim Deichmanem za rogiem nie mam źle. Mają tam naprawdę piękne i niedrogie buty w moim rozmiarze. Od kiedy go u mnie otworzyli (jakieś pół roku temu) mój zbiorek butów bardzo się powiększył Już wczoraj babcia mnie ochrzaniła kiedy zobaczyła mnie w progu w nowych, płaskich, lakierowanych czerwonych peep toe "Ty masz już chyba z 20 par nowych, nawet nie ubranych butów! Wiesz ty, co..." Moja babcia ma czasem bardzo trzeźwe podejście do pewnych spraw

Cytat:
Z mojej perspektywy 38 są całkiem małe I nie marudź znowu, no!

Mam znajomą - całkiem nienajwyższego wzrostu, może z 165-170cm. Ona ma rozmiar 46 Zimą w grę wchodzą tylko glany a latem niezbyt ładne gumowe japonki albo klapki
Stary 2007-06-25, 13:34   #1716
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
No i czytam tu kolejne potwierdzenie tego, co już słyszałam jakiś czas temu - mianowicie, że podczas ciąży stopa się "rozklapuje" tj. powiększa.
Daigee, stopy w ciąży puchną i jest to normalne, ponieważ organizm kobiety w ciąży zawiera więcej wody niż zazwyczaj. Jednak przy nagłym pojawieniu się silnego opuchnięcia twarzy i palców należy poradzić się lekarza, gdyż może ono świadczyć o tzw. zatruciu ciążowym.
Moje kopytka (i dłonie – nie wchodzi żadna biżuteria, obrączka zatrzymuje się nad kostką) zaczęły puchnąć dość wcześnie, bo ok. 25 t.c., miało to m.in. związek z upałami. Wyniki badań mam dobre, więc opuchlizna, choć średnio estetyczna, to niegroźna.
W ciąży, oprócz opuchlizny, na skutek działania hormonów rozluźniają się stawy, w związku z czym stopy mogą się powiększyć nawet o rozmiar. Z reguły jednak wracają do poprzedniego rozmiaru kilka tygodni / miesięcy po porodzie.
Mam cały arsenał letnich butów, a zmieściłam się (z ledwością) jedynie w dwie pary nieco rozczłapanych klapek. W końcu kupiłam nr większe, szalenie wygodne buty Scholla (takie, jak na załączonym obrazku, tylko jasnozielone) i w nich śmigam . I wcale nie żałuję, że nie mogę założyć delikatnych szpileczek na cienkie paseczki, w przyszłym roku sobie odbiję .

PS Do tej pory nosiłam rozmiar 38, a mierzę nieco ponad 160 cm. Nigdy nie miałam wrażenia, że mam nienaturalnie wielkie stopy .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Scholl-Jojoba.jpg (5,1 KB, 18 załadowań)
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 13:49   #1717
Sabbath
Wiedźma

Witam Was Pięknie.

Cytat:

Rachelo
, uwierz mi, 38 to z pewnością nie są duże stopy.
W każdym razie nie u człowieka powyżej 12 roku życia.

Ja mam 36 (płaskie obuwie noszę 37 właściwie, ale czółenka, a o takich rozmawiamy, sporo mniejsze). Kupno butów w tym rozmiarze to jakaś katastrofa. Większość ładnego obuwa to rozmiary od 38 do 41. Przypuszczam, że wcale nie dlatego, że producenci szykanują kurdupli, tylko dlatego, że stópek w tych rozmiarach jest statystycznie najwięcej.
Dreichmann ma rozmiarówkę zaczynającą się od wielkieeeeeeeego 36, co sprawia, że kupując u nich buty (Graceand - okropna taniocha, a po pierwsze trwałe, po wtóre tak niesamowicie wygodne, że na 10 centymetrowych szpilkach biega się jak w papciach) dokupuję jakieś wkładki, zapiętki, podpalcówki etc.

Daigee
- stopa niekoniecznie musi "rozbić" czy "rozklapać się" w czasie ciąży. Sporo pewnie zależy od tego, ile przytyjesz. Te normalne 12, czy 14 kilo na szczupłym organizmie nie robią wielkiego wrażenia.
A nawet jeśli podbicie (bo to o ten łuk chodzi) siądzie Ci trochę pod wpływem zwiększonego ciężaru, to potem wraca do normy - ludzkie ciało ma niezwykłe wprost możliwości regeneracyjne.

Naprawdę, nie macie się czym smutkać, Dziewuszki.

Gdzie są te niesamowite buty Eenax? Nie mogę znaleźć. Mam kilkudniowe zaległości w wizażowaniu.

Pachnę moim nowym Kingdom.
Czy Wasze flaszeczki tez mają w środku, w wewnątrz tego pancernego jabłuszka taki biały plastik, do którego przytwierdzona jest rurka? Ja wiem, że on tam być musi, ale biały?!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 13:55   #1718
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Gdzie są te niesamowite buty Eenax? Nie mogę znaleźć. Mam kilkudniowe zaległości w wizażowaniu.
Ja też mam zaległości, a buciki Eenax znalazłam przed chwilą:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...88#post4630688

Śliczne , ale jak dla mnie za wysokie .

Cytat:
Pachnę moim nowym Kingdom.
Czy Wasze flaszeczki tez mają w środku, w wewnątrz tego pancernego jabłuszka taki biały plastik, do którego przytwierdzona jest rurka? Ja wiem, że on tam być musi, ale biały?!
Sprawdzę w domu, o ile mnie pamięć nie zawiedzie.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 13:59   #1719
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87
Smile Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII

Cytat:
Rachelo ja z kolei mam rozmiar 35-36 i niestety ,ale mam problem ze znalezieniem butów, w niektórych sklepach nawet nie ma 36 w Deichmanie nie mogłam znaleźć 36 ,już nie mówiąc o 35...
Taki wymarzony rozmiar to 37-38, w takim rozmiarze to dopiero ładne butki mają

A tak w ogóle ogłaszam wszem i wobec ,że w Douglasie pojawiły się zapachy CSP!
Niewiarygodne ale prawdziwe, mają m.in Amour Cacao (czy jakoś tak) i jest piękny, podoba mi się również Vanille Apricot, zapachy są w cenie 150zł/50ml
Niestety nie mają pełnej oferty i w sumie mogli wybrać lepsze zapachy, podobają mi się zaledwie trzy...
Także wszystkie zainteresowane forumki zapraszam do Douglasa
Stary 2007-06-25, 14:03   #1720
rachela
Zakorzenienie

Nevado, dzięki za cynk; może nawet dzisiaj je sprawdzę

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 14:06   #1721
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę, ty masz chyba o tyle gorzej, że w ogóle ciężko ci znaleźć coś pasującego. 41 za duże, 40 za małe

Ja z moim Deichmanem za rogiem nie mam źle. Mają tam naprawdę piękne i niedrogie buty w moim rozmiarze. Od kiedy go u mnie otworzyli (jakieś pół roku temu) mój zbiorek butów bardzo się powiększył Już wczoraj babcia mnie ochrzaniła kiedy zobaczyła mnie w progu w nowych, płaskich, lakierowanych czerwonych peep toe "Ty masz już chyba z 20 par nowych, nawet nie ubranych butów! Wiesz ty, co..." Moja babcia ma czasem bardzo trzeźwe podejście do pewnych spraw

Z mojej perspektywy 38 są całkiem małe I nie marudź znowu, no!

Mam znajomą - całkiem nienajwyższego wzrostu, może z 165-170cm. Ona ma rozmiar 46 Zimą w grę wchodzą tylko glany a latem niezbyt ładne gumowe japonki albo klapki

Mam kumpelę 176 cm wzrostu i zgrabna stópka 38, Jezu aż mnie skręca, dlaczego ja jestem w każdym miejscu, za szeroka, za wąska, niewymiarowa itd... ehh chyba dzisiaj jest dzień brzydala

Przeważnie kupuję 40, w porywach 39 zależy od firmy. Jedynie sportowe buty i Ryłko mają połówki i wtedy jest idealnie. 41 z Deichmanna jest na mnie za duże, a 40 akuratna, też lubię buty stamtąd, gorzej z moją mamą która zawsze twierdzi, ze "nie kupi bo to nie skóra" - i tak zawsze kupuje

Sabath wiele bym dała za 36 naprawdę

Nevado to chyba całkiem przyzwoite ceny jak na 50ml tej firmy??
Stary 2007-06-25, 14:15   #1722
Kattarina
Zakorzenienie

A propos stop; nie sugerowalabym sie tak bardzo cyferkami Przeciez, jak ktos juz wspomnial: najwazniejsze sa proporcje.
Nie podobaja mi sie "za male"(=nieproporcjanalne) stopy, szczegolnie na wysokich obcasach- kojarza mi sie wowczas z raciczkami
Poza tym najwazniejsze by byly zdrowe i zadbane, (a dzieki temu mile rowniez dla oka )

Ad topic: dzisiaj pora na szalenstwo w plynie: Madness Edt
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 14:15   #1723
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Wczoraj Agent Provocateur wymieszany z oliwką Hipp
Dzis Scent Intense.. juz z wlasnej flaszki
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 14:22   #1724
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
W końcu kupiłam nr większe, szalenie wygodne buty Scholla (takie, jak na załączonym obrazku, tylko jasnozielone) i w nich śmigam .
Jakie śliczne
Aż mam ochotę powiększyć o nie moją kolekcję

Cytat:
Nevado, dzięki za cynk; może nawet dzisiaj je sprawdzę
Czyli mamy dać się zaciągnąć do Douglasa? Może to i dobrze bo po drodze jest japonkownia
Stary 2007-06-25, 14:32   #1725
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Bardzo dziękuję.

Cytat:

12 cm to i dla mnie za wiele.

Cytat:
Sprawdzę w domu, o ile mnie pamięć nie zawiedzie.
Dziękuję po raz wtóry.

Myszołapko - ja też się w sumie nie uskarżam. Choć i szczególnego szczęścia mi to nie daje.
Dla mnie stopy to tylko stopy. Powinny być (jak napisała Kattarina) zadbane, dodam od siebie, że miękkie, ale pokazywanie ich już mnie nieszczególnie cieszy. Uważam, że to jedna z najmniej estetycznych części ludzkiego ciała.
Co innego w pięknych butkach.

Dlatego nie noszę sandałów, ani też piptołków, które dla mnie są tylko czółenkami, z których wystają ściśnięte paluchy.
Inna sprawa to to, że wszelkie buty na gołą stopę mnie obcierają. Od zawsze praktycznie.

W moim Kingdom właśnie pojawiły się suszone daktyle! A może to pestki z jabłka?! Zgłupiałam!
Stary 2007-06-25, 14:36   #1726
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
W moim Kingdom właśnie pojawiły się suszone daktyle! A może to pestki z jabłka?! Zgłupiałam!
Sabbath, o ile ja pamiętam to Kingdom ma w nutach migdały - moze to właśnie je czujesz?
Stary 2007-06-25, 14:42   #1727
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Ja dziś straszę Black Cashmere - i dobrze mi z tym !!
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 14:44   #1728
metehabel
BAN stały

Ambre Sultan plus balsam Organza Indecence.
Może dziwna mieszanka, ale szykując się na egzamin wydała mi się odpowiednia
Dziwne, ale cała Organza została chyba w sali egzaminacyjnej, cały czas natomiast czuję Ambre Sultan.
I tak niech zostanie.
metehabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 14:45   #1729
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Daigee - stopa niekoniecznie musi "rozbić" czy "rozklapać się" w czasie ciąży. Sporo pewnie zależy od tego, ile przytyjesz. Te normalne 12, czy 14 kilo na szczupłym organizmie nie robią wielkiego wrażenia.
A nawet jeśli podbicie (bo to o ten łuk chodzi) siądzie Ci trochę pod wpływem zwiększonego ciężaru, to potem wraca do normy - ludzkie ciało ma niezwykłe wprost możliwości regeneracyjne.

Naprawdę, nie macie się czym smutkać, Dziewuszki.

Nie należę do najszczuplejszych (rozmiar 40) a moja tendencja do tycia do po prostu jakiś ewenement! Mam to po mamie Wiem, że to nie do wiary, ale moja mama w ciąży ważyła trochę ponad 100kg Brzmi paskudnie, ale przyczyną było zatrucie ciążowe i normalnie mama ma świetne ciało (chociaż sama oczywiście uważa inaczej) - taka Marilyn Monroe

No ale genetyczne obciążenie mam mało optymistyczne...

Cytat:
Daigee, stopy w ciąży puchną i jest to normalne, ponieważ organizm kobiety w ciąży zawiera więcej wody niż zazwyczaj. Jednak przy nagłym pojawieniu się silnego opuchnięcia twarzy i palców należy poradzić się lekarza, gdyż może ono świadczyć o tzw. zatruciu ciążowym.
Moje kopytka (i dłonie – nie wchodzi żadna biżuteria, obrączka zatrzymuje się nad kostką) zaczęły puchnąć dość wcześnie, bo ok. 25 t.c., miało to m.in. związek z upałami. Wyniki badań mam dobre, więc opuchlizna, choć średnio estetyczna, to niegroźna.
W ciąży, oprócz opuchlizny, na skutek działania hormonów rozluźniają się stawy, w związku z czym stopy mogą się powiększyć nawet o rozmiar. Z reguły jednak wracają do poprzedniego rozmiaru kilka tygodni / miesięcy po porodzie.
Mam cały arsenał letnich butów, a zmieściłam się (z ledwością) jedynie w dwie pary nieco rozczłapanych klapek. W końcu kupiłam nr większe, szalenie wygodne buty Scholla (takie, jak na załączonym obrazku, tylko jasnozielone) i w nich śmigam . I wcale nie żałuję, że nie mogę założyć delikatnych szpileczek na cienkie paseczki, w przyszłym roku sobie odbiję .

Okazuje się, że opuchlizna jest przejściowa - dzięki bogom

A już niedługo, w razie chęci, będziesz mogła być seksowną mamuśką, która w ślicznych szpilkach spaceruje z dzieciaczkiem w wózku Odbijesz sobie, odbijesz

Cytat:

Kurde, ja w tych butach miałabym 192 cm wzrostu

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
A propos stop; nie sugerowalabym sie tak bardzo cyferkami Przeciez, jak ktos juz wspomnial: najwazniejsze sa proporcje.
Nie podobaja mi sie "za male"(=nieproporcjanalne) stopy, szczegolnie na wysokich obcasach- kojarza mi sie wowczas z raciczkami
Poza tym najwazniejsze by byly zdrowe i zadbane, (a dzieki temu mile rowniez dla oka )

TAK, TAK I JESZCZE RAZ TAK!! (nie mogę znaleźć emotki, która bije brawo )

Porządny pedicure, czerwony lakier i okazanie naszym stópkom trochę miłości daje najlepsze rezultaty
Stary 2007-06-25, 14:51   #1730
metehabel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
Ponieważ moje stopy po dzisiejszym biegu w szpilkach stanowią krwawiącą ranę pozwolę sobie coś szepnąć.
Rozmiar 38 jest moim marzeniem...90% butów, które chciałabym mieć jest w takim rozmiarze.
Moje stopy maja rozmiar 35 (przy 165 cm wzrostu) i jedyne na co mogę liczyć to kupione cudem buty... O grymaszeniu nie ma oczywiście mowy.
Czarne szpilki stały u Gino Rossi i panie przyjęły z ulgą, że się ich pozbyły, a ja że mam jakieś buty "na wyjście".
Przeważnie jest kręcenie głową raz zdarzył się komentarz odsyłajacy mnie do butów w Smyku...
Stary 2007-06-25, 14:57   #1731
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Sabbath, o ile ja pamiętam to Kingdom ma w nutach migdały - moze to właśnie je czujesz?
O kurczę!
W moim nie mam migdałów. Szukałam.
Dopuszczam jednak możliwość, że to moja skóra tak wydziwia, bo na mnie niestety wszystko pachnie słodko. Dobija mnie to, bo wolałabym, żeby moja skóra miała charakter choć trochę podobny do mojego (znaczy wredny). A ona nie.

Daigee - nie wierzę w żadne predyspozycje do tycia. Sama pochodzę w rodziny... no, może nie wielorybów, ale hipopotamów to już z pewnością, jako dziecko byłam tłusta, upasiona po prostu, ale od kiedy to ja decyduję o tym co jem i, przede wszystkim, jak żyję już nie jestem.
A ciąża zżera człowiekowi tyle nadmiarowych kalorii, że normalnie nie nadążysz ich uzupełniać. Po urodzeniu dziecka byłam obrzydliwie zabiedzona.
Stary 2007-06-25, 15:05   #1732
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metehabel Pokaż wiadomość
Moje stopy maja rozmiar 35 (przy 165 cm wzrostu) i jedyne na co mogę liczyć to kupione cudem buty... O grymaszeniu nie ma oczywiście mowy.
Czarne szpilki stały u Gino Rossi i panie przyjęły z ulgą, że się ich pozbyły, a ja że mam jakieś buty "na wyjście".
Przeważnie jest kręcenie głową raz zdarzył się komentarz odsyłajacy mnie do butów w Smyku...
A robiłaś rozeznanie wśród butów Ryłko? Rozmiary zaczynają się od 33,5

link
Stary 2007-06-25, 15:05   #1733
lady_lazarus
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kate30 Pokaż wiadomość
Gorzki grejpfrucik - Kenzo le monde , oj ostatnio wciąż mam ochotę na cytrusy

Witam w nowym wątku i życzę wszystkim miłego dnia
jestem tu nowa więc witam wszystkich pomimo wielu negatywnych opinii, ktore slyszalam moim numerem jeden jest ciagle slodkie red delicious dkny ;p
pozdrawiam!!!

ps. kenzo wachalam i musze przyznac ze tez bardzo mi sie podoba
lady_lazarus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 15:06   #1734
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
O kurczę!
W moim nie mam migdałów. Szukałam.
Dopuszczam jednak możliwość, że to moja skóra tak wydziwia, bo na mnie niestety wszystko pachnie słodko. Dobija mnie to, bo wolałabym, żeby moja skóra miała charakter choć trochę podobny do mojego (znaczy wredny). A ona nie.
Masz zupełną rację, ze nie ma - też sprawdziłam to już nie wiem, co to może być....
Stary 2007-06-25, 15:10   #1735
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Daigee - nie wierzę w żadne predyspozycje do tycia. Sama pochodzę w rodziny... no, może nie wielorybów, ale hipopotamów to już z pewnością, jako dziecko byłam tłusta, upasiona po prostu, ale od kiedy to ja decyduję o tym co jem i, przede wszystkim, jak żyję już nie jestem.
A ciąża zżera człowiekowi tyle nadmiarowych kalorii, że normalnie nie nadążysz ich uzupełniać. Po urodzeniu dziecka byłam obrzydliwie zabiedzona.
Rezczywiście to może zabrzmieć jak wymówka i szukanie usprawiedliwienia dla czegoś, w czym zawiniło się samemu ...

Ale pewne genetyczne predyspozycje co do ukształtowania figury muszą być. Wszystkie dziewczyny w mojej bliższej rodzinie są blondynkami o bardzo podobnej figurze To nawet zabawne.

Ponadto w dzieciństwie niejako wpojono mi pocieszanie się jedzeniem. Zawsze kiedy było mi smutno faszerowano mnie słodyczami ( no bo od czego są babcie ). Teraz kiedy tylko jestem w złym nastroju zaraz jem

Hehehe... moja mama przy niemowlakach też przeraźliwie wychudła Mówiła, że nie miała jakiegolwiek apetytu ani nawet czasu na posiłki, więc musiała zmuszać się do jedzenia żeby tylko w jej organiźmie mógł wytworzyć się pokarm dla małych żarłoków
Stary 2007-06-25, 15:17   #1736
metehabel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
A robiłaś rozeznanie wśród butów Ryłko? Rozmiary zaczynają się od 33,5

link
Często bywam w sklepach Ryłki.
I fakt są tam malutkie buty, że aż 33,5 nie miałam pojęcia, ale 35 zdarzało mi się mieć stamtąd właśnie

W kwietniu kupiłam tam czerwone butki na koturnie. Były jeszcze czarne.

Co nie zmienia faktu, ze marzę o większej ilości sandałków, japonek...
takie właśnie buty kocham...
Stary 2007-06-25, 15:26   #1737
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, ja w tych butach miałabym 192 cm wzrostu

TAK, TAK I JESZCZE RAZ TAK!! (nie mogę znaleźć emotki, która bije brawo )

Porządny pedicure, czerwony lakier i okazanie naszym stópkom trochę miłości daje najlepsze rezultaty
Daigee- tak jak pisalam; cyferki nie sa wazne- wazny jest caloksztalt.
Jesli jestes zdrowa i umiesniona, to nie widze powodu abys przy 178cm wzrostu wciskala sie w rozmiar 34 i wazyla 50kg
Nie dajmy sie zwariowac. Po pierwsze nie dla kazdej kobiety "dbanie o figure" jest najwazniejszym celem zycia, a po drugie: nie wszystkie musimy byc identyczne
Co do pedicure- wlasnie zmylam czerwien i pomalowalam paznokcie u stop lakierem w kolorze ......"jadowitej" fuksji, (139 Inglota)- przy jasnej skorze i calkowicie czarnym ubraniu, wygladaja szalowo (, ze napisze nieskromnie) - to jedyny ekstrwagancki akcent, na jaki sobie pozwalam
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 15:31   #1738
aaguś
Raczkowanie

GG do aaguś

Kolejny dzień z Mira Bai
aaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 15:36   #1739
Anuschka
Wtajemniczenie

Gaultier 2. Wanilia. Ambra. Piżmo. Tylko. Perfumiarski minimalizm, a efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania.
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 15:39   #1740
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Co do pedicure- wlasnie zmylam czerwien i pomalowalam paznokcie u stop lakierem w kolorze ......"jadowitej" fuksji, (139 Inglota)- przy jasnej skorze i calkowicie czarnym ubraniu, wygladaja szalowo (, ze napisze nieskromnie) - to jedyny ekstrwagancki akcent, na jaki sobie pozwalam
Chyba muszę przeprowadzic mały rekonesans
Przyznam się, że ten czerwony który pokazywałaś jakiś czas, jest już mój i jest rzeczywiście przepiękny

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości