|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
polaczki dostały się do finału
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorgulek - przypomniałaś mi z tym dniem paszteta dwie rozkminy z początku studiów. Albo się miało "queen day", albo "kaszalot day"
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Serio?
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
kiełbaska tez przeszla
![]() ale donatany i inne cleoczapy nie wygraja tak czy siak
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc dziwne,żebym pisała,że jest bleee:P Oczywiście przy drugiej cc i trzeciej może być gorzej. Ale to samo z sn, po nich też mogą być powikłania, nikt nie wie co nam pisane. Moja kuzynka pierwsze dziecko rodziła sn, dziecko było niedotlenione, najgorzej wspomina to oczekiwanie na wieści co z córeczką. I mówi,że przez to już nigdy nie zdecyduje się na sn, po prostu była przerażona. I ja ją rozumiem. Choć i po cc mogą być jakieś jazdy... Cytat:
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no co do oleju to wiedziałam ![]() jednak większość podaje świeże żółtko to pewnie tak też będę robiła Cytat:
![]() Ola nie ściąga opasek ![]() i brawa za wyczyny Alicji ![]()
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znasz, a oceniasz
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie to na prawdę martwi
|
|
#1360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 36min nowy dzień, oby lepszy
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka z wody nie, gotuję w małym, białym garnuszku, najpierw wlewam do butelki wodę, dopiero później mleko wsypuję.
|
|
#1362 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ale popisałyście
![]() Nadrobiłam w końcu, nie mam czasu na nic, mojemu grzecznemu zazwyczaj dziecku rośnie kolejny ząb, i mam nadzieję że szybko wyjdzie, bo ja już mam dość I nawet swoich ulubionych obiadków jakoś nie bardzo chce jeść, ale coś musi jeść. TZ ma na noc i w nocy go nie ma, a do południa śpi po pracy, także Zuzką się zajmuje dopiero popołudniu. Dzisiaj w związku z marudzeniem byłam się zrelaksować, na zakupach w Kauflandzie Przyszłam do domu i TZ mi mówi, że Zuzia jak była sama z nim to była grzeczna, ja przyszłam od razu zaczęła marudzić, niewiem czemu tak? O co chodzi ![]() Cytat:
![]() Ja je mam, fajne są, tylko takie małe po złożeniu wychodzą. Miałam dokupić 2 kpl ale Zuzia zaczęła się przemieszczać i w sumie to bez sensu już teraz, bo i tak na nich nie usiedzi długo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Możesz się na warsztaty jeszcze zapisać Ja się do Sosnowca zapisałam, bo mam lepszy, tzn szybszy dojazd niż do Katowic.Cytat:
Zuzi się to od 2 miesięcy nie udało, muszę być ja Cytat:
W ten sposób, gotując raz mam obiadki na cały miesiąc.Zuzia ściąga opaski i czapki. Wczoraj jechaliśmy samochodem, może z 10-15 min, wysiadam, a Zuzia ma opaskę ściągniętą i całą mokrą A więc bez opaski była, bo wolałam bez niż z mokrą.I oczywiście spotkałam koleżankę i od razu 1 pyt. to dlaczego nie ma czapki To nic, że było 20 st, i wiatr był, taki przyjemny letni i ciepły![]() Uwielbiam "dobre rady" zwłaszcza od osób które nie mają dzieci
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
kama a jak przechowujesz obiadki, tzn mrozisz czy pasteryzujesz?
dzięki za odp odnośnie puzzli
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
hejho
wlasnie wyszla.ode mnie.kolezanka jutro poczytam.co.nagryzmolilys cie bo dzis juz sil nie mam tz.obrazony ze tak dlugo siedziala a on chcial isc biegac i wlasnie teraz polazl na jogging dobrze bo.nie musze nadawac z wc ![]() a jadlam dzis nalesniki z nutella i bananem i wcale nie mam wyrzutow sumienia ![]() bo bylam.prawie dwie godziny na.silowni ![]() a nalesniki.byly dietetyczne.bo z maki orkiszowej i z duzo bananow
|
|
#1365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mrożę, i póki co mi żaden słoiczek nie pękł Tylko czasem się otwierają same jak za dużo nałożę, tzn aż do tego miejsca gdzie zakrętka wchodzi
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oczywiście, że po SN można cierpieć i bardziej niz po cc - można np złamać kość ogonową i nie móc siedzieć na doopie przez wiele miesięcy Nie zmienia to faktu, że matka nataura nas stworzyła jak stworzyła i sn na pewno jest lepsze i dla matki i dla dziecka, a cc jakby nie było to poważna operacja i nie wszyscy mają tyle szczescia co Ty i gorzej przechodzą rekonwalescencje. Ale oczywiscie zdrowie mamy i malucha najwazniejsze wiec jesli jest jakiekolwiek ryzyko sn to nawet nie ma sie co zastanawiac. Mysle ze Kaśce chodziło o negowanie kobiet które decydują się na cc tylko z obawy o ból. Tak czy siak, SN nie musi byc bolesne bo mozna wziac znieczulenie I chwala anestezjologom za to
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ja slyszalam, ze nie powinno sie mrozic na dluzej niz tydzien ale widocznie to nie do konca prawda
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Mózg mi się przepalil przez to tłumaczenie cv, zbyt skomplikowane słownictwo w nim miałam
Dobranoc. P.s. tz nadal w pracy Byle do końca maja ---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Głupia jestem jak but... zamiast iść do innego lekarza, to czytam internety i sobie wmawiam poważne choroby.
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czytaj!!Ja ostatnio zrobiłam to samo - 2 dni się stresowałam bez powodu. Ale już mi przeszło i TZ mi wybił z głowy te głupoty Wg wujka googla i tak każdy ma raka
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2014-05-09 o 07:01 |
|
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
heja my od 4.30 na nogach
moja noc trwała od 23.30 do pobudki 4.15 ,
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: jak pisze 1 rea to mi glupoty wychodza... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-05-09 o 08:59 |
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie modle o sn i powiem wam ze kuzynki znajome ktore mialy najpierw cc a pozniej sn mowily ze nigdy wecej by nie chcialy cc bo to koszmar poza tym rana moze zle sie goic, zrastac, itd jakby nie bylo to rana, ktora ku*ewsko boli przez dosc dlugi czas no niziutko jest i byla dluzsza a sie skrocila ;p ie wiem jak to mozliwe ale tak sie stalo no nie wiem ile ma, 12-13 cm? cos chya kolo tego
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke ja pojechalas nie wiem za co opisala tylko sytuacje jakie widzi i czuje, nie widze tu materializmu a nawet moglabym wiecej sytuacji z watku przytoczyc i pokazac ci prawdziwe materialistki,,,, ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Za szybko pochwaliłam ostatnio ząbkowanie Poli i dziś dała do wiwatu
Pobudki co godzinę na przytulenie w płaczu i cały dzień maruderstwa. Bidula. Tylko zakupy ją rozproszają więc skorzystałam z okazji i kupiłam sobie bawełnianą sukienkę do ziemi z odkrytymi plecami A teraz Pola grzecznie śpi już od 3h (u mnie 22:30), TZ na firmowym piwie pożegnalnym, obiad i deser na jutro zrobione, więc siedzę z melisą w ręku i delektuje sie błogim spokojem (zamiast iść spać co by mi na zdrowie wyszło)
|
|
|
|
#1376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jaka? Z tego co widzę i co z nią gadam to ona raczej mało książkowa Cytat:
ja obiadki.jak gotuje to tak.na 2 tygodnie, też kilka rodzajów. A najlepsze jest, że młoda teraz powinna dostawać raz dziennie zupę a później jeszcze i drugie danie także już w ogóle masakra, już.na pewno będę gotować. No a z tą opaska to jakby bylo ciepło to bym olala, ale był na prawdę silny wiatr momentami więc musi miec coś.na głowie, a wszystko ściąga. Apropo dobrych rad, to ostatnio sąsiadka która ma.o 3 miesiące starsza córkę od mojej chciała jej dac KINDER CZEKOLADĘ twierdząc, że to przecież TYLKO CZEKOLADA DLA DZIECI już nie wspomnę, że częsta ta mała widzę w wózku jak zajada jakieś ciastka, albo chrupki np serowe takie jak chitosy czy jak to tam się pisze Cytat:
Papuga - dzięki za linka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
moja tak ma i ciagle wszyscy mowia ze jej zimno...
|
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to hej
Wyspanam dziś, choć noc byla inna bo młoda strasznie niespokojnie spała Teraz siedzi i gryzie co popadnie, a śliny to mam strumień na podłodze Wybierany się dzisiaj o ile nie będzie padać do E.Leclerca są kaszki w promocji z Nestle - 4 szt za 23 zł chyba,.muszę kupić też chusteczki nawilżanie i kupię młodej kolko na basen Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Na szczęście mało do nadrobienia ![]() Cytat:
ja szczerze mówiąc ani razu nie miałam doła,że miałam cc, od początku super nastawienie, ani razu nie poczułam się przez to gorsza, bo niby czemu?no ale jak mówię-miałam długi czas na takie rozmyślania i nigdy nie myślałam o sn. Cytat:
![]() pewnie,że każdy przechodzi to inaczej. Mnie bolało na początku, ale nie zwracałam na to uwagi. A poza tym to ja mam wysoki próg bólu i bólu przy sn też bym się nie bała ![]() Cytat:
Nie bałam się cc, doszłam szybko do siebie, całą opiekę w trakcie i po wspominam baardzo dobrze.Wręcz ryczeć mi się chce na wspomnienie, oczywiście ze wzruszenia-ale o tym już pisałam trylion razy. Więc powtarzam-DLA MNIE jest super hiper, a nikim raczej nie jestem także nie wiem czemu ktoś miałby moje zdanie negować, tak samo, jak ja nigdy nie napisałam nikomu,że źle uważa pisząc,że cc jest ble,a sn jest super hiper![]() ot, takie moje subiektywne odczucie.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-05-09 o 08:33 |
|||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie śpimy od 6, koło 23 standardowo płacz, później w miarę. Łeb mnie tak boli że aż mnie mdli, zasrana ósemka! ech za niecały miesiąc lecę do PL i dopiero dziś sobie o tym przypomniałam. Co mogę kupić siostrzenicy na roczek? Ważne żeby siostra mogła to zmieścić w bagażu powrotnym
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Nie życzę tego nikomu.
wiadomo, że jak nie ma wyjścia to ok
tyle ze teraz sa juz rozpulchnione na maxa i widac zarys zebow ale dziady wyjsc nie chca a ona z wsciekloscia gryzie rzeczy a nie daj boze podczas karmienia ugodze lyzeczka to jeden wielki ryk 

a mnie to na prawdę martwi

ale zdrowie dzidziusia wiadomo ważniejsze.
ech za niecały miesiąc lecę do PL i dopiero dziś sobie o tym przypomniałam. Co mogę kupić siostrzenicy na roczek? Ważne żeby siostra mogła to zmieścić w bagażu powrotnym