|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
]My właśnie prawie taką samą mamy z tym że od góry jest jeszcze trochę białego i srebrna tasiemka z kokardą. Od razu mi w oko w sklepie wpadła i wiedziałam że taką chce. Wiesz co ja takie bóle od prawie 2 mcy mam z tym że pojawiają się jak chodzę. Jak siedzę czy leżę to nie. A brałaś no-spe?
|
|
#992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie chodzi o linomag, alantan itp. ![]() Cytat:
W górach zakupiłam krem do nóg chłodzący perfecta mama, do tego masaż tż i od razu lepsze krążenie w nogach
|
||
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Anteria Dziewczyny maja racje,ze z Twoimi problemami,moze tak sie zdarzyc ze Maly jest mniejszy,a dwa sprzet.Wiec glowa do gory
O,Dziewczyny tak juz dochodzicie do wprawy z tym pranie,prasowaniem,to moze w przyszlym tygodniu wpadniecie do mnie.Bo ja dopiero rusze z szykowaniem dziewczecej wyprawki. Zrobie male wywolywanie agaaga89, eweden, Zubi89, morin, Rybka12321, D0tk4, Izetka, malin30, zaaaabcia co u Was Dziewczyny? Czy moze pouciekaly na majowki jednak?
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam was codziennie wieczorem na telefonie. Ale mam teraz gorący okres egzaminy, praca mgr, działalność itd.. więc piszę tylko na jednym wątku jak tylko znajdę czas to coś więcej napiszę ![]() Widzę, że coraz więcej dziewczyn ma bóle jak na @. U mnie taka sama sytuacja na początku bardzo się zmartwiłam ale jak przeczytałam, że u was jest tak samo to od razu się uspokoiłam Gratuluję kolejnych tc, wyprawek itd współczuje każdej z osobna problemów ciążowych a szczególnie tym, które przebywają w szpitalu ![]() Widzę, że jak na razie każda trzyma się w dwupaku i oby jak najdłużej dla dobra dzieciaczków
|
|
|
|
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja babcia taka jest, no ale ona ma 77 lat![]() Cytat:
![]() będzie dobrze... no to do roboty![]() Kupiłam TT, ale nawet nie wiem dlaczego, bo z młodym nie używałam i nie miałam
|
||
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
Ramona - ja uważam dokładnie jak Sola , nie ma co przyspieszać i panikować . Każda z nas ma jakiś termin ale on jest bądź co bądź umowny. To dziecko wie najlepiej kiedy ma wyjść . Ja przenosilam 8 dni, miałam cc ale moze bym i miała gdybym rodziła w terminie . A przynajmniej nie miałam żadnego problemu z karmieniem bo akcja porodowa zrobiła swoje .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Mam chwilke to sie poswiece
![]() to jest wszystko to,co uzywalam/uzywam przy Synku i teraz tez mam taki zamiar 1. Płyn/żel do kąpieli- Hipp 2 w 1 2. Balsam/mleczko/oliwka- Hipp ale uzywane raz na jakis czas 3. Krem do pupy do codziennej pielęgnacji- uzywam jesli widze juz lekkie zaczerwienienie 4. Krem do pupy na odparzenia-Sudocrem i Weleda,maka ziemniaczana 5. Krem na słońce 6. Krem na zimno/wiatr- Hipp 7. Na pępek- jedynie kompresy i moczenie w czasie kapieli 8. Smoczek- MAM 9. Butelka do karmienia- NUK 10. Mleko modyfikowane - NAN od 10 miesiaca,wczesniej piers 11. Pieluchy- Pampersy zielone 12. Ubranka- standard,ale najbardziej lubie pajace,bo najwygodniejsze dla takiego noworodka 14. Aspirator do nosa/gruszka- Nose Frida i gruszka na kozy ![]() 15. Laktator- dostalam w spadku,uzylam kilka razy Avent elektryczny 16. Leżaczek/huśtawka- plaski bez zadnych bajerow 17. Mata do zabawy- dostalam w spadku w kolorach granatu,teraz chce kupic kolorowa 18. Karuzelka- pluszowa kolorowa firmy Solini 23. Osłonki/nakładki na piersi- mialam pogryzione i obolale sutki,ale nie stosowalam,bo nie chcialam Malego do nich przyzwyczaic,chcialam naturalizm i dalam rade... 24. Maść na brodawki- wlasne mleko 25. Na rozstępy- w pierwszej ciazy: Clarins, Vichy,a teraz Lirene Bede Mama 26. Higiena intymna- Lactacyd 27. Wkładki laktacyjne- NUK 28. Podpaski na po porodzie - "starodawne"najgrubsze,be z ceratki,zeby zapewnic "przewiew" 29. Witaminy ciążowe- Vitaminer prenatal 30. Katar u dziecka - krople Otrivin 31. Kolka - na szczescie ominelo nas,ale stosowalabym Sab Simplex 32. Ząbkowanie - zel Dentinox i jak widze,ze Maly sie meczy to daje Paracetamol badz ibum w syropie,ewentualnie przy duzej meczarni czopek na noc 33. Witaminy dla dziecka - wit D, wit C w kropelkach 34. Nianie elektroniczne- brak 35. Szczotki do butelek i smoczków - NUK 36. Akcesoria (nożyczki, szczotki) - do wloskow Chicco,mialam szczotke z NUKa,ale byla za miekka 37. Śpiworki - polecam uzywanie jak najwczesniej,im pozniej tym trudniej nauczyc dziecko.Chcialam zaczac uzywac ok 6-7 miesiaca i sie juz nie dalo.Maly placz i placz-poddalam sie 38. Chusteczki nawilżane - Pampers biale,testowalam zielone,ale jak dla mnie byly za mokre,z tym,ze moze trafilam na taka partie 39. Termometr - najzwyklejszy 40. Płyn/żel/proszek do prania dziecięcych ubranek - proszek w plynie Persil-bialy dla dzieci
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-12 o 13:29 |
|
|
|
#998 | ||||||
|
Zadomowienie
|
W takim razie
![]() Cytat:
, wow. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------------ Kurka Wy tu już rodzicie, a ja jeszcze mam tyle czasu 51 dni![]() Będziecie tulić maluchy, zapomnicie co to dźwiganie brzucha, a ja się jeszcze będę toczyć do zimy Nie chce któraś na mnie poczekać ???
|
||||||
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylebyś urodziła w czerwcu, bo potem moja mama wyjeżdża Ja mam termin na 12, także jakby dodać 2 tygodnie przenoszenia to da nam 26. 06. Dasz radę
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
Czesc! Pisze z tele, wiec bez cytowania
![]() Piszecie o bolach: jakis czas temu caly dzien bolal mnie brzuch jak na @ zaraz po tym jak dowiedzialam sie o chorobie mamy. Pierszy raz wzielam wtedy nospe + magnezu wiecej niz zawsze, lezalam i minelo. A od kilku dni caly czas boli mnie miednica, krocze. Masakra jak chodze lub wstaje, wtedy jest najgorzej! Czasem bol jest mega silny, promieniuje na biodro i noge. Czytalam, ze to rozejscie spojenia. Ale powiem o tym lekarzowi na najblizszej wizycie.Necro- piękny brzuszek chudzinko uwielbiam takie brzuszki-kulki- piłeczki ![]() Chocolate- sliczna pościel. Takie proste są super ja juz nie moge doczekać się gotowego łóżeczka. Bardzo kusiły mnie falbanki, ale boje się kurzu. Nie wiem czemu, ale tak się mega u nas kurzy... Wystarczy, ze ściągam pranie z szuszarki zaraz kurzu pelno... Jakby proszek się tak oddzielał czy co, nie wiem. Codziennie mogłabym sprzątać cale mieszkanie.Co do prania i prasowania, mam za sobą 3 prania, ale to ciuszki aż do 6miesiecy. Jak Was czytam to jestem przerażona, ze mam wszystkiego za mało ale trudno mi przewidzieć ile czego nam miec z danego rozmiaru. Zaczynam dzis 36TC, wiec 9. miesiąc. Z tej okazji zrobilam gofry z bita smietana i owocami ( truskawki+ banan), pychotka!!! Mimo to nie dociera do mnie, ze za kilka dni bede rodzic. Totalna abstrakcja... Niby szykuje się powoli do pakowania torby, ale odkładam to jak moge, mając nadzieje, ze to przecież jeszcze tyyyyle czasu Przeciez jak to do mnie dotrze, to umrę ze strachu. Od lat się boje porodu... Od lat czytałam, oglądałam i nigdy nie pojmowalam jak ja dam rade to przetrwać? =D
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale że jak? ![]() Cytat:
![]() mi zostało niecałe 30 dni
|
||
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Nie brałam nospy, bo samo przeszło na szczęście. Już miałam brać, ale jednak zrezygnowałam. Ale dobrze wiedzieć, że Wy też tak macie
Prowansja, gratuluje 9 miesiąca ![]() Pokazuje komode jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Majkela ja czekam z Tobą. Mi zostało 52 dni.
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czekam z Wami , 49 dni u mnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa zapomniałam napisać, że położna wypatrzyła u mnie dziwny pępek - prawdopodonie mam przepuklinę okołopępkowa, ale trzeba to dokąłdnie sprawdzić po porodzie
![]() to juz wiem, skąd ten ból, gdy mała kopie w pępek |
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
Majkela ja czekam z Tobą. Mi zostało 52 dni.
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czasami trzeba mu pomóc ![]() Cytat:
jednego dnia w 3 turach
|
||
|
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Helloł w piątek
![]() Co za sny dziś znów miałam, aż wstyd pisać. Mam plan na dziś- prasownie i sprzątanie. Ciekawe na ile mi mój brzuch i jego bóle pozwolą.
|
#1009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Też jakieś głupoty mi się dzisiaj śniły ale już nie pamiętam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale coś czuje, że się jeszcze potoczę
|
|||
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
spałam dzisiaj fatalnie Mały był grzeczny, ale chyba od tego prasowania strasznie rwało mnie w krzyżu na dodatek tżet się przeziębił i dziś on wyjątkowo chrapał ![]() wczoraj gadałyśmy o naszych tżetach i ich niechęci do wydawania kasy na dziecko. zostawiłam pootwierane okna z pościelą dla niemowląt, bo nie mamy. a mój tżet jak wrócił z pracy i usiadł na kompa pyta się mnie: po co Ty oglądasz te głupoty, przecież one nie są nam do niczego potrzebne no to dzisiaj się przekona, wyślę mu linki, którą pościel ma zamówić i kupić mi do porodu zostało 43 dni
|
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam także u mnie 40 dni rowniutkie!
Brrrr.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do opinii o wielorazowych pieluchach- nie ma co generalizować i mówić że głupi jest ten wybiera wielorazówki i że jest sto lat za murzynami. Teraz są fajnie pieluszki wielorazowe z wkładami chłonnymi, z materiałaów które nie przepuszczają wilgoci do pupy dziecka, nie są chemiczne jak pampersy tylko z naturalnych materiałów. Nie produkują tony odpadów które rozkładają się setki lat jak pampersy. I ja jestem zdania że to co naturalne jest lepsze dla dziecka. Tetrę może ktoś uznać za przeżytek - fakt ale są inne możliwości i jak widać trend powrotu do "pieluszek pranych" powraca. Ale to wiadomo wszystko zależy od podejścia rodziców i wyboru co jest ważniejsze dziecko czy wygoda rodziców. Oczywiście nie neguje wyboru pampersów bo sama ich w 100% nie wykluczam.
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście używać nie będę ale nie neguje o ile ktoś faktycznie robi wszystko, żeby ta metoda była jak najbardziej higieniczna. |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Wybór pieluch jednorazowych czy wielorazowych to indywidualna sprawa każdej z nas. Ja stawiam na jednorazówki i nie zamierzam testować innych pieluch. A ekologia, produkowanie śmieci i prawidłowa ich utylizacja to temat rzeka i chyba nie na ten wątek
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
dzien doberek
a mi zostalo 37 dni,ale jakos jestem przekonana,ze bedzie to jednak mniej ![]() dzis czeka mnie 1200 km do pokonania mam nadzieje,ze damy rade.Powrot do De na porod,juz prawie jestem spakowana,nie lubie sie pakowac.Chociaz wole sie pakowac,niz rozpakowywac.
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
ja dziś niczym ranny ptaszek ![]() Piszecie o pieluszkach. Nie znam oferty pieluch wielorazowych, w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Po prostu uważam, ze nie dałabym sobie rady. Chwilami i tak przytłacza mnie ilość obowiązków domowych, mam wrażenie, ze prania u nas non stop tony, mimo, ze jestesmy tylko we 2, dostaje szału jak musze stawiac suszarke w salonie i zagracac pokoj (mamy malusie mieszkanko 40m), a jakby doszły pieluszki to stalaby chyba non stop. Przerazajaca jest wizja odpadow i zanieczyszczenia srodowiska, nie jest mi to obojetne, ale coz :/ Poza tym planujemy aktywne zycie z maluszkiem. Słyszałam, ze do roku fajnie sie podrozuje z małym dzieckiem (pod warunkiem, ze nie ma kolek). Wiec jak jakims cudem ich unikniemy to chciałabym pokazac corce troszke swiata Przynajmiej Polski, bo nie wiem czy odwaze się na lot samolotem z malenstwem.. ? Dlatego jednorazowki to zbawienie.Ale nie neguje. Jesli ktos chce, z jakichkolwiek wzgledów (finansowych, srodowiskowych) nie mam nic przeciwko..! Ale wytłumaczcie mi jedno.. moi rodzice mówią, ze każdy z nas (ja i 2 rodzenstwa) korzystało z nocnika max do roku. Już nawet od 8. miesiaca życia. To było normalne. Nie mieli takich gigantycznych kłopotów z przestawieniem i nauczeniem dziecka. A teraz prawie kazdy 2latek biega zapieluszkowany.. troche masakra. I to chyba najsilniejszy argument popierajacy wielorazówki. Masz mase pracy= masz motywacje przestawic dziecko. Idę dzis do internisty. Od dluzszego czasu ciagle boli mnie gardlo. Tzn boli, mija na pol dnia, rano znowu boli lub odzywa sie wieczorem. Zjadlam juz mase roznych tabletek, pomaga a za chwile znowu. Nie mam zadnych innych objawow infekcji (katar, kaszel), ale martwi mnie ten przewlekly stan zapalny i powiedzialam dosc. Pewnie da mi antybiotyk, bo lekarze teraz nic innego nie potrafia robic, no ale chyba nic innego mi nie zostaje;/ Zostało 33 dni Widziałam właśnie, zdziwiłam się, ze nie chciały dołączyc. Ale tam dosłownie kilka babeczek i wyglada na to, ze dobrze sie znają.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-05-09 o 09:17 |
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja dziś też bardzo kiepsko spałam od 5 już się kręciłam, potem trochę książkę poczytałam, i w końcu 6.15 już wstałam, bo nie mogłam już wyleżećMi wczoraj wieczorem towarzyszyły lekkie skurcze- więc ciepły prysznic, no-spa i leżałam z książką... od rana na razie ok, choć zobaczymy jak będzie, bo mam zamiar dziś posprzątać nasz pokój i zrobić kącik dla małego ludzika AAAAAAAAAAAAAa! mi zostało 22 dni do porodu ![]() Zamówię zaraz ten rożek http://effii.pl/sklep/spiworki/rozek...agwiazdka.html jest lniany z bawełną, więc może nie będzie jakiś strasznie ciepły ![]() Dobrego dnia dziewczyny |
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, podróżowanie z Małym no i nie można zrobić przerwy w podróży
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Melduję że gar wylądował w śmieciach ![]() Po wczorajszym dniu jestem padnięta. Spóźniłam się na zajęcia w szkole rodzenia bo godzine stałam w gigantycznym korku Na dodatek nie jadłam obiadu bo jak wychodziłam z domu to nie chciało mi się jeść no i miałam w planie wpaść do sklepu koło szpitala i dopaść ciepłe świeżutkie bułeczki. Szczęście że mnie coś podkusiło wejść w galerii do KFC i zamówić żarełko na wynos. Przynajmniej nie byłam głodna i spokojnie wytrzymałam do 19-tej Cytat:
Ja cały czas zastanawiam się nad rożkiem. Dostałam co prawda od szwagierki ale przy dwójce jej dzieci był już kilka razy prany i z miękkiego zrobił się baaaaardzo miękki. No i się zastanawiam czy warto inwestować w nowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

nie wiem co się dzieje 
13.07.2013 

i ograniczać sól.

moja babcia taka jest, no ale ona ma 77 lat

będzie dobrze...

51 dni
???

Mały był grzeczny, ale chyba od tego prasowania strasznie rwało mnie w krzyżu na dodatek tżet się przeziębił i dziś on wyjątkowo chrapał 
no to dzisiaj się przekona, wyślę mu linki, którą pościel ma zamówić i kupić