|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
I dzień dobry
|
|
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Witam się z rana
Pół nocy nie spałam Moje dziecko chyba jest odwrócone tyłem i wypycha dupcię do góry. Co chwilę mam wielką górkę na brzuchu. A do tego nóżki ma na dole, kopie mnie po pęcherzu i jakby po bardzo wysokiej części odbytu. Bo mam wrażenie jakby kupka mi się przemieszczała ale to takie puknięcia Śmieszne uczucie Ooooo znowu... normalnie jak przyłożę rękę na tą wypukłość to czuję plecki mojego maluszka Fantastyczne uczucie
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj natomiast miałam pierwszy gorszy dzień, chciałam z mężem jeszcze wieczorem posiedzieć, ale nie dawałam już rady. Głowa sama mi leciała do snu. Umyłam się, ubrałam pizamki, weszłam do łóżka i leżąc, ryczałam. Już po powrocie z zakupów chciało mi się spać i zamiast zdrzemnąć się godzinkę, by zregenerować siły, to się męczyłam, a potem wszystko wzięło górę. Dziwne uczucie, totalna niemoc... No i przecież zakupów jakoś mi się wczoraj uzbierało, niby niewiele, ale to trochę ważyło. Mąż zawsze jedzie ze mną, bym nie dźwigała to wczoraj czułam, że kapkę za ciężko mam, ale pomalutku szłam i doszłam do domku. Nic na szczęście mnie nie bolało, ale jak maż wrócił z pracy to się przyznałam i od razu powiedziałam że mi się Wczoraj wreszcie kurier przywiózł zamówiony na urodzinki dla siostrzeńca Tżta dywanik, który już pokazywałam: http://www.acecarpet.pl/ace24/3/10/1.jpg Na zdjęciu jest widoczny większy rozmiar, ten nasz ma może 3/4 wielkości tego, ale też jest fajny, sporo ma uliczek, rondo. Dziś chcę pójść dokupić jakieś resoraczki i będzie zabawa ![]() Niestabilna, wierzę w Ciebie, ze uda Ci się ładnie odrestaurować te mebelki, a zwłaszcza kołyska zapewne wyjdzie prześliczna, taka stylowa Misstic, koniecznie wykorzystajcie należycie nieobecność szwagra, skoro tak rzadko zdarza się, że wybywa. Życzę zatem stosunkowo udanego weekendu a Zieloną Milę oglądałam już kilka razy. Potwierdzam, fajny filmik malgosia1051, ja dla siostrzeńca męża licytowałam buciki, bo siorka nie mogła w momencie zakończenia aukcji wejść na neta. Owszem, licytację wygrałam i miałam podać jej adres do wysyłki. Naczekała się nie dość, że przez ten dłuuuugi weekend, to jeszcze zapomniałam zmienić adresu i buty przysłano do mnie. Odebrałam na poczcie, zajrzałam do środka co jest i w jakim stanie, przepakowałam od razu w nowa kopertę i posłałam do siorki. Ot takie małe roztargnienie Także luzik, nie jesteś sama - poza tym nam teraz wszystko wolno Latte88 masz ty moc, funkcjonować po 2 godzinach snu...twarda sztuka ![]() Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci czekamy na kolejne dobre wieści.Idę się ogarnąć i robię wypad na miasto, a potem się czymś zajmę, by jakoś dzień zleciał. Aaa no i maila dostałam, że nowe promocje w Rossmanie to przy okazji luknę w necie co mają dobrego, może skorzystam, by kupić coś taniej. A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY wszystkim!
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
oooooo ratunku
Nie zdawałam sobie sprawy że synuś już jest taki duży Uczucie jak się przekręca jest jeszcze śmieszniejsze niż kopanie, wypychanie i pływanie Czuję już nie węża w brzuszku ale melona który mi się przewraca, wędruje z prawej na lewą, z góry na dół A co będzie potem? Normalnie bombowe uczucie Idę jeść bo może dlatego mój mały urwis tak się wierci bo jest głodny
|
#2226 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry dziołszki
net mi coś dzisiaj szwankuje, zaznaczyłam co chce cytowac i nie ma a ja jak zwykle nic nie pamiętam ![]() Zachęciłyście mnie tą Ikea.. Muszę namówić mojego i się tam wybrać. aa2 tak ładnie pisała o tej żabce, nie mam pojęcia co to jak się dziewczyny spotkamy to weźcie wszystko i mnie będziecie szkolić ![]() Ostatnio rozwaliły mnie rampersy, teraz jakaś żabka... Dziś ja też czuję niemoc ![]() Macie jakieś sprawdzone propozycje na przekąski, rogaliki z ciasta francuskiego? Mąż mi wczoraj przyniósł 26 ciast A i przyniósł 10 voucherów do kina Gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A i słuchałam wczoraj tych kołysanek co dostałam z bepiprogram. Bach, Bethoven, Mozart... Ale to nie na moje nerwy
|
|
|
|
#2227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam kilka razy w życiu krzywą cukru robioną ze względu na PCO i zawsze pytali o skierowanie. Ktoś mi kiedyś powiedział, że jest wymagane bo nie jest to obojętne badanie dla organizmu. Bo jakby się okazało, że masz sporą cukrzyce to taką dawką glukozy 75g mogliby tylko zaszkodzić człowiekowi, stad musi lekarz dać skierowanie.Cytat:
grunt bymw odpowiednim momencie o porodówce sobie przypomniałaCytat:
a poza tym dzień dobry zero słonca za oknem, deszcz, ech, no cóż....weekend sie zbliża to pogoda do bani
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz jestem zregenerowana. A za słowa o blogu Piękny dywan Zygzak na pewno się spodoba Małemu Dzień dobry Już po pobraniu, dziś pobilam rekord wkluc bo mam aż 3 finalnie pobrana z dłoni. Ale nie było tragedii. Życzę miłego dnia. I powoli zmierzam w kierunku pakowania. Widzę, że pogoda nas nie rozpiesci nad morzem
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 23 tyg ciazy
ach jak ten czas szybko leciA to moj brzusiu z Mają rosnie ostatanio coraz bardziej
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
To ja też się przywitam
![]() Dzień dobry U mnie na razie jeszcze słoneczko, ale na pewno zajdzie niedługo, bo miało dzisiaj padać :/ Humor już o niebo lepszy! Tżcik wrócił rano z pracy i przywiózł mi malinki, tak więc robię szybko naleśniki z bitą smietaną i malinami ![]() Cytat:
![]() Brzuchol śliczny, mój wielkością jest bardzo podobny do Twojego |
|
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46370154]
Macie jakieś sprawdzone propozycje na przekąski, rogaliki z ciasta francuskiego? Mąż mi wczoraj przyniósł 26 ciast Zobacz sobie tutaj (część z nich robiłam) : http://bronislawa70.blox.pl/2012/05/...kim-kwiat.html http://4lo.bytom.pl/ommnomnom/?attachment_id=385 Tu musisz niżej stronę przewinąć, są tam oliwki w cieście, nie robiłam, ale ciekawie wygląda i może fajnie smakować: http://bronislawa70.blox.pl/html/131...1.html?1182781 A to już poza tematem ciasta francuskiego, ale zajada się to wzrokiem: http://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_0173bloxx.JPG Jak to mówimy z moją teściową, jak nam coś nie wyjdzie trochę, to że : "jak coś nie do smakuje to do wygląda" albo krótkie sprostowanie mojej teściowej na gafę w kuchni : "bo jak tak chciałam!" jak w razie krzywo ciasto się jej przekroi lub coś z lekka nie po myśli wyjdzie. Ostatnio upiekła ciemny biszkopt do ciasta Milky Way, ale stwierdziła, ze wyszedł jej za niski i jak go przekroi to nie będzie to samo nawet jak kremem przełoży, więc upiekła kolejny, a do tego niskiego na prędce utarła jabłek zrobiła z galaretką , przełożyła ten cienki spód, na górę walnęła bitą śmietanę, przystroiła górę i pękała z dumy jaki to ma nowy przepis hehe ubaw mieliśmy wszyscy, a ciasto... było wyśmienite!!!
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46370154]
Macie jakieś sprawdzone propozycje na przekąski, rogaliki z ciasta francuskiego? Mąż mi wczoraj przyniósł 26 ciast A i przyniósł 10 voucherów do kina Gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() --[/QUOTE] Ooo to masz kochanego męża A z ciasta francuskiego możesz zrobić rogaliki Ja robię często coś takiego http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl...-jablkami.html fajne,szybkie i dobre Jeszcze czasem robię takie trójkąciki z marmoladą,ale z jabłkami i cynamonem są o wiele lepsze
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2234 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() używamy do tej pory (młoda ma rok i 9 m-cy), już się zużył i zniszczył, lada moment trzeba go będzie wyrzucić ![]() moja córa jak była malutka bardzo często sikała w trakcie przewijania, jak akurat nie miała pieluchy pod pupą kupa też zdarzyła się nie raz i nie dwa nie wyobrażam sobie jak to by było przewijać ją na łóżku i prać wszystko non stop, a na ceratce też próbowałam, ale było mi strasznie niewygodniejuż wolałam położyć przewijak na łóżku także tym razem też na 100% go kupięCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, kurcze ale fajne uczucie to musi być
ja jeszcze mam chyba za lekkiego malucha żeby tak czuć Mój humor dzisiaj to o kant d... rozbić... Jeszcze ta pogoda. I trochę miałam sprzeczkę z Tż... Ale tym razem nie przeze mnie...Szkoda tylko,że to w jego urodziny mamy takie humory.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
ircha, Niestabilna, tymiina, Aliszcze, dzanet dziękuję za wsparcie
tymiina bardzo proszę, cieszę się że pomogłam, ja mam jutro tę akcję w Krakowie dam znać jak było, ile stałam w kolejce ![]() elffirka też mam stanik bezszwowy z pepco, kosztował całe 9,90 ![]() justyna gratuluję córeczki ![]() Ekaterina cudne zdjęcia ciążowe
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Latte
Tylko wydaje mi sie ze ostatnio sie zapuscilam trzeba troszkie od czasu do czasu pocwiczyc Sexy mama musi byc heh Wlasnie wydrukowalam sobie liste wyprawki masakra duzo tego ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Tak pomyslalam sobie... co myslicie o opalaniu w ciazy ?? mozna ?? Chcialabym byc troche opalona przynajmniej te czesci ciala co widac
|
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
Natalusia14 - ja tez mam bardzo slabe ruchy, od swiat je czuje i ciagle jest tylko mizianie i delikatne bulgotanie
jeszcze sie rozwierci Ja czekam na meza bo ma rtg i zaparkowal mi pieknie pod placem manewrowym osrodka egzaminacyjnego i mam przynajmniej rozrywke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale twarzyczkę, nogi czy ręce to dlaczego nie oplaić sobie?
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce potem chodzic taka blada ;p
A jak mi sie urodzi murzynka ??? heheh |
|
|
|
#2241 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wyobrazam sobie... co on nie moze sam zamieszkac?chyba nie ma 15lat?![]() Cytat:
Cytat:
dlatego ciesze sie z jednej strony ze jestem w ciazy wiosna,lato![]() no bo tak:na brzuchu sie nie poloze zeby opalac np nogi z tylu,bo zgniotę bobo tak samo na plecach lezec dluzej tez wole nie![]() Witam się A w ogole co mialam sny... najpierw mi sie snilo ze byl 9 wrzesnia!! czyli termin mojego porodu a ja mialam maly brzuch...a potem ze urodzilam nagle,dziecko mi po prostu wypadlo a ja nie mialam ani lozeczka,ani wozka,ani ubranek,ani nawet pampersow!!ale karmilam piersią Moze podświadomie stresuje się tym że nic nie mam jeszcze kupione
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie sie kiedys zastanawialam jak tu opalic tyl
i doszlam do wniosku ze najlepszy sposob to lezenie na boku
|
|
|
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
U Ciebie nie ma
u mnie jest ślicznie. chyba tak na zmiane u mnie wczoraj bylo okropnie. W sumie bez roznicy i tak w pracy jestem ![]() A jak dzisiaj humorek Paulinko ??? |
|
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Mialam straszną noc. Strasznie zle spałam ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Niestabilna to co sie dzialo tej nocy???
|
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Paulina to chyba podświadomość działa...
Ja już opaliłam trochę buzię siedząć na ławeczce... Witam się z rana... Ja to mam dopiero sny... Śniło mi się że siedziałam z Małżem i musiałam Mu powiedzieć prawdę, że dziecko które noszę w sobie jest Jego najstarszego brata ale nie chcę żeby On o tym wiedział i chcę być z Małżem bo jest odpowiedzialny a tamten to taki lekkoduch... Masakra... Hehe... Muszę iść na miasto ale narazie to mi się nie chce... Pogoda nawet nawet tylko chmury często i wiatr wieje... |
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie, tpo tylko u mnie jest tak cieplutko i sloneczko swieci
![]() bylam z mezem rano na szybkich zakupach i upatrzylismy wypoczynek teraz kwestia przekonania meza ze to dobry wybor ![]() ale ciesze sie bo kupilam zasłony ![]() teraz biore sie za sprzatanko
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dzis jest szaro i coś tam pada![]() a humorek...sama nie wiem,jestem troche dobita tym ze Tz nie moze znaleźć pracy,kilka lat byl kierownikiem w firmie...a teraz mu zaproponowali prace za jakies 1600zl na 4 zmiany na drugim koncu miasta to wstal i wyszedl a w ogole mam tylko jeden dobry stanik na ten moment i musze sobie cos kupic ale szkoda mi w sumie kasy... nie wiem co robic...jestem przybita... nudzi mi sie i nic mi sie nie chce
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
w sumie ja to mam raz noc taka ze nie moge spac bo tak Mala kopie a nastepna noc spokoj i spie. Dzisiaj spalam jak zabita nawet nie wstawalam siku w nocy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Ooooo znowu... normalnie jak przyłożę rękę na tą wypukłość to czuję plecki mojego maluszka 

No i przecież zakupów jakoś mi się wczoraj uzbierało, niby niewiele, ale to trochę ważyło. Mąż zawsze jedzie ze mną, bym nie dźwigała to wczoraj czułam, że kapkę za ciężko mam, ale pomalutku szłam i doszłam do domku. Nic na szczęście mnie nie bolało, ale jak maż wrócił z pracy to się przyznałam i od razu powiedziałam że mi się 
Także luzik, nie jesteś sama - poza tym nam teraz wszystko wolno
czekamy na kolejne dobre wieści.
a ja jak zwykle nic nie pamiętam 

nie wyobrazam sobie... co on nie moze sam zamieszkac?chyba nie ma 15lat?
i dzis jest szaro i coś tam pada