Panny Młode 2015 cz. 18 :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 11:00   #4141
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Ja mam takie samo podejście Wódka w bagażniku będzie na wszelki wypadek, ale jak nie pójdzie na bramy to nie zmarnuje się
Zgadza sie;-) choć jestem świadoma, że pewni poł wsi bedzie robic bramy
Rodzice mojego TZ maja sklep- wiec we wsi juz dwa dni po zareczynach kogo spotkalam to pytal o piersionek- tak samo bedzie pewnie ze slubem
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:08   #4142
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Konczita Kiełbasa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
z faceta chociaz ta kiełbadsa mu została

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46370915]
KTO NORMALNY ZABIERA WÓDKĘ DO KOŚCIOŁA? CAŁA WÓDKA MA BYĆ NA SALI I CZEKAĆ NA GOŚCI!
[/QUOTE]

Cytat:
Przecież nie wnosisz jej do kościoła, tylko leży sobie w bagażniku U mnie w regionie PM zawsze mają w bagażniku wódkę i cukierki (na ewentualne bramy), no i na wykupowanie Młodej.
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46371079]
Chodzi mi o d r o g ę. do panny młodej i do kościoła [/QUOTE]

wiadomo ze a) wodka w samochodzie...
ALE! bramki jak mlody jedzie po mloda i w drodze do kosciola? kiedy wszyscy maja napiety plan?! :O
u mnie tylko bramki jezeli w ogole to w drodze z kosciola na sale :O

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Jaka role powierzyc w czasie ceremonii i wesela corce mojego TZ z pierwszego malzenstwa? Ma 10 lat i bardzo oboje nas kocha;-) pewnie bedzie chciala miec jakas role- ale wiecie nie mozemy przegiac;-) bo to jednak nie nasze dziecko
Któraś z Was ma podobny "problem" a moze raczej nie problem, a sprawę do rozwiązania;-)
Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
ja co prawda nie mam podobnej sytuacji ale tak jak dziewczyny myslę że może Wam podać obrączki jeżeli jesteście ze sobą zżyci bo często podają nawet dzieci z dalszej rodziny najważniejsze żeby ona nie czuła się z tym źle, że podaje Wam obrączki bo to rzeczywiście delikatna sytuacja
Cytat:
No wlasnie delikatna- a mloda nawet w pewnym momencie mowila, ze chce taka pomniejszona wersje mojej sukienki i ze bedzie kwiatki czy tam cos sypac ( ona nie widzi jeszcze roznicy Kosciol USC)- ale z tymi sukienkami to tak chyba nerwowo;-) bo my na wsi mieszkamy- zaraz sie zaczna ploty, ze mloda ma matke- a ja jej chce "dziecko" zawlaszczyc i takie tam;-) ja nie mam nic przeciwko- ale chyba za Wasza rade to raczej bede te obraczki proponowac;-) i najwyzej sukienke o takim samym kroju- ale zupelnie inne kolorki;-)
tez myslalam o obrączce i kwiatkach...
moze jak nie droge do USC to jakby mlody Cie przez próg sali przenosił to niech Wam tam kwiatki posypie?
wydaje mi sie ze 10l. to mozna zapytac... druga taka sama tylko kolorowa chyba bylaby okejka
a z ta mama masz kontakt? moze warto ją zapytać... ja sobie takiej sytuacji nie wyobrazam (tzn rozumiem i szanuje) ale w takiej nie jestem wiec ciezko mi tu radzić..
zapytaj dziewczynki co by chciała i powiedz ze biała suknia jest dla mlodej i tylko młodej i nikt nie moze byc i goscie tez nie beda a na podziekowaniach dla rodziców moze tez podziekowania dla małej? ze Cie zaakceptowała itp itd
Stary 2014-05-09, 11:34   #4143
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
Miałyście problem z przeprowadzką? W sensie emocjonalnym?:P
ale którą?
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A co do tego czy my słowianie jest idealną piosenką na eurowizje to tak hm.. melodia spoko, wpadająca w ucho.. ale jednak tekst piosenki.. trochę przedstawia jednak nas w dziwnym świetle.. i te cycki balansujące wszędzie :P nie dość że za granicą mają o nas taką opinie jaką mają to nom :P
uważam podobnie. piosenka "z jajem" i mnie się podoba. Cleo ma głos jak dzwon, utwór rytmiczny, melodyjny. zresztą, tak jak Donatan podkreśla, to ironia, stąd tyle cycków, pianie koguta i inne takie. wszystko fajnie.
ALE
o tym, że jest to ironia wiedzą tylko Polacy
za granicą faktycznie mogą nas przez to źle odebrać

jednak fajnie, że przeszli dalej, pewnie dzięki cyckom ale się udało, to najważniejsze
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Schmett wiesz co jak dla mnie sama sobie problem stwarzasz olej to nie masz wpływu na to i juz
też tak mi się wydaje, nie ma się na to wpływu, tak jak na pogodę

dla mnie bramy też są obojętne, nie spotkałam się na żywo z teatrzykami, te by mi mogły przeszkadzać, ale pozostałe są spoko i jak będą to mi humoru nie zepsują
Stary 2014-05-09, 11:34   #4144
beth007
Zadomowienie

Atomoowka Pamiętam, ze kupowałaś na allegro paski wybielające ? jak efekty ? Warte są zakupu ?

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:38   #4145
zanciapp
Zadomowienie

dzień dobry

odniosę się do wczorajszych wiadomości bo już nie wchodziłam wczoraj na wizaż bo mi się baardzo szybko dzień skończył

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Tez mam taki plan. Uzywalas juz tego sprayu?
używałam z Sally Hansen, ale do czarnej kiecki, muszę sprawdzić koniecznie w te wakacje jak się sprawuje z jasnymi materiałami
ale jak będzie coś nie tak to nie będę nic nakładać, jakiś balsam rozświetlający najwyżej, myślę że na koniec sierpnia powinnam mieć ładnie opalone nogi

Cytat:
Dziewczyny nie wiem, czy testowalyscie? Moze cos innego niz Sally Hansen? Bo szczerze to produkt jest ok- ale nie do bialego- bo przy duzej wilogtnosci- a zakladam, ze tance i calonocne szalenstwo powoduje, ze rajstopy w spray splywaja i plamia ubranie
Duzo tez zalezy od rodzaju skory, jej wilogoci itp- warto przetestowac bo moze byc wtopa
ja tylko ten narazie właśnie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
też właśnie o tym myślę tym bardziej, że będzie to sierpień
oby pogoda tylko dopisała

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
No mi właśnie te droższe się podobają... ale moje niedoczekanie
no ja tyle za nie bym już nie dała napewno

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
nie strasz... Ten sally splywa? Czytalam o nim dobre opinie. Musze sama wyprobowac - akurat latem mam wesele kumpeli

Slyszalam gdzies ze elegancka kobieta zawsze musi miec rajstopy. Ale w koncu rajstopy w sprayu to tez rajstopy
mi nie spływał, ale nie wiem jak się zachowuje z jasnymi ubraniami bo wtedy miałam czarną kieckę

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
a właśnie. na lewej stopie też mi się taka wystająca kość zrobiła
coś mi się podwinęło w bucie, a spieszyliśmy się z TŻ-em, żeby nam sklepu nie zamknęli i nie miałam kiedy zdjąć buta i poprawić co trzeba. i teraz to tak brzydko wygląda ale czy można nazwać to kością? to mi się zrobiło w ciągu 20 minut...
no kość ci napewno nie wyszła przez ten czas
ja mam taką budowę stopy że mi te kości przy małych palcach wystają (zdjęcie) i czuje ucisk w większości butów i ciągle mam na nich odciski, co widać nawet na zdjęciu że mam odgniot czerwony... a w tych butach one są na zewnątrz bo są super wycięte co baaaardzo mnie cieszy

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Śliczne są, gratuluje zakupu
dziękuje

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Może i melodia wpada w ucho, jest inna, przyjemna..
Ale mi jednak jest troche wstyd ze Polska sama przedstawia się w taki sposób ;P
Mój TŻ jak wyszła ta piosenka cały czas śmiał się że ogląda teledysk np tylko dla cycków ;P A wgl mnie Eurowizje można wygrać czymś lepszym niż cyckami ! :P

A ja oglądałam finał jak wygrali Lordi z Hard rock Hallelujah :P
OMG właśnie wpisałam w google, nie słyszałam tego nigdy

mi się piosenka Donatana i Cleo bardzo podoba, sama piosenka wpada w ucho i głos też świetny, reszta oczywiście z lekka przerysowana ale tak miało być
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie 3.jpg (74,6 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez zanciapp
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:41
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:39   #4146
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po kawce porannej na tarasie z przyjaciolka i wiecie co - powstalo w czasie zagadnienia jednego zagadnienie, które teraz nie da mi spokoju.

Jaka role powierzyc w czasie ceremonii i wesela corce mojego TZ z pierwszego malzenstwa? Ma 10 lat i bardzo oboje nas kocha;-) pewnie bedzie chciala miec jakas role- ale wiecie nie mozemy przegiac;-) bo to jednak nie nasze dziecko
Któraś z Was ma podobny "problem" a moze raczej nie problem, a sprawę do rozwiązania;-)
mój syn prawdopodobnie nam poda obrączki, jeśli się powiedzie

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:48   #4147
PannaAgnieszka
Rozeznanie

sQuaara widzi, czasem oczywiste rzeczy zupelnie nie przychodza do glowy- SWIETNY ten pomysl z podziekowaniami- naprawde swietny;-)))). Zwlaszcza, ze mloda naprawde jest genialna, i nawet ostatnio nam zorganizowala "narzeczenska randke" i ciagle goni mojego TZ ze mamy brac slub i ze ona chce braciszka a najlepiej dwoch;-)
Tez sobie takiej sytuacji nie wyobrazałam, zawsze myslalam, ze TZ z corka jedyna zreszta to trudna sprawa, ze macocha, ze byla zona, ze sklocone rodziny- a tutaj sie okazuje, ze nawet tzw" TZ z "odzysku" moze wniesc w moje zycie super corke, fantastycznych tesciow;-) i da sie z tym zyc

A pomysl z podziekowaniami to juz zapisalam sobie nawet;-)))))
DZIĘKUJĘ;-)

klask i:

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
mój syn prawdopodobnie nam poda obrączki, jeśli się powiedzie
To na bank;-)
Stary 2014-05-09, 11:53   #4148
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

My chyba też chcemy żeby jakieś dziecko nam podało obrączki. Albo więcej dzieci ja mam brata, siostra mojej mamy (chrzestna) ma 2, a siostra mamy Tż ma córkę bo syn ma roczek to raczej nie da rady
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:00   #4149
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
no kość ci napewno nie wyszła przez ten czas
ja mam taką budowę stopy że mi te kości przy małych palcach wystają (zdjęcie) i czuje ucisk w większości butów i ciągle mam na nich odciski, co widać nawet na zdjęciu że mam odgniot czerwony... a w tych butach one są na zewnątrz bo są super wycięte co baaaardzo mnie ciesze
musisz je rozchodzić teraz

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:03   #4150
aneta_91
Zakorzenienie

My bardzo byśmy chcieli by nam obrączki podał chrześniak Tżta (synek brata Tż) , mamy dla niego nawet partnerkę o tydzień starszą Ale obawiamy się trochę czy sobie poradzą, bo w dniu naszego ślubu będą mieli rok i 7 miesięcy

A druga opcja to nasze dwie chrześnice - moja będzie miała 7, a Tż 8 lat. Tylko że to dalsza rodzina), a wiadomo Tż zależałoby by wyróżnić tego Małego, którego traktuje jak własnego syna
Stary 2014-05-09, 12:03   #4151
beth007
Zadomowienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46373318]My chyba też chcemy żeby jakieś dziecko nam podało obrączki. Albo więcej dzieci ja mam brata, siostra mojej mamy (chrzestna) ma 2, a siostra mamy Tż ma córkę bo syn ma roczek to raczej nie da rady [/QUOTE]

Ja bym chciała aby siostra podała mi obrączki. Tylko, że w tym czasie będzie miała 3,5 roku więc chyba nieco za mało i pewnie w Kościele tyle czasu nie usiedzi

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:16   #4152
MajsterkaANB
Zakorzenienie

dziecka do 3 roku zycia nie polecam do takich zadan, a roczne to juz wcale

4 latki juz jak najbardziej

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app

Stary 2014-05-09, 12:22   #4153
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
dziecka do 3 roku zycia nie polecam do takich zadan, a roczne to juz wcale

4 latki juz jak najbardziej

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app

Czyli 4 lata i miesiac to idealny kandydat na noszenie obrączek? zawsze myslalam, ze za młody...

Joasia myslisz, ze az 2 km? nie no, ja po sąsiadach sie w ogole nie spodziewam, mam ludzkich sasiadow . Plus pamietam, ze nie robili "problemow" jak było wesele siostry . Jedynie to wlasnie Kościół mnie martwi, jestem prawie pewna, ze jakies dzieciaki na szybko sie rozłożyły przed kościołem i haracz zbierały...

Stary 2014-05-09, 12:32   #4154
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
musisz je rozchodzić teraz
muszę się gdzieś w nich wybrać w dalszą trasę żeby je sprawdzić. nigdy nie miałam tego typu butów więc muszę je wypróbować żeby się przed ślubem nie stresować z powodu butów
Stary 2014-05-09, 12:37   #4155
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Czyli 4 lata i miesiac to idealny kandydat na noszenie obrączek? zawsze myslalam, ze za młody...

Joasia myslisz, ze az 2 km? nie no, ja po sąsiadach sie w ogole nie spodziewam, mam ludzkich sasiadow . Plus pamietam, ze nie robili "problemow" jak było wesele siostry . Jedynie to wlasnie Kościół mnie martwi, jestem prawie pewna, ze jakies dzieciaki na szybko sie rozłożyły przed kościołem i haracz zbierały...

generalnie tak wiadomo, ze im starsze tym lepiej, ale 4 letnie, prawidlowo rozwijajace sie dziecko powinno podac obraczki bez problemu

Stary 2014-05-09, 12:38   #4156
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się gdzieś w nich wybrać w dalszą trasę żeby je sprawdzić. nigdy nie miałam tego typu butów więc muszę je wypróbować żeby się przed ślubem nie stresować z powodu butów
dokładnie. Ja swoje też na pewno rozchodzę przed weselem

Stary 2014-05-09, 12:39   #4157
magda_mjt
Zakorzenienie

To mam podawacza obrączek nawet bym sie nie spodziewała moj ukochany malec

Stary 2014-05-09, 12:42   #4158
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia przygotuj im cukierki ładnie... a poza tym ja uwazam ze to zadanie SWIADKOWEJ ! warto z nia to omówic

ja pamietam jak bylam na slubie kuzynki i 2ga kuzynka jako swiadkowa tak byla zmeczona tymi dziecmi ze im cukierki na lewo i prawo rozrzucała jak ziarna kurom
Stary 2014-05-09, 12:48   #4159
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Madzia przygotuj im cukierki ładnie... a poza tym ja uwazam ze to zadanie SWIADKOWEJ ! warto z nia to omówic

ja pamietam jak bylam na slubie kuzynki i 2ga kuzynka jako swiadkowa tak byla zmeczona tymi dziecmi ze im cukierki na lewo i prawo rozrzucała jak ziarna kurom
Stary 2014-05-09, 12:49   #4160
pati0090
Zakorzenienie

u mojej siostry niosły dzieci w czymś takim.
Pięknie to wyglądało i dzieci nie pogubiły obrączek chociaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele-i-okazje.jpg (17,1 KB, 12 załadowań)

Stary 2014-05-09, 12:50   #4161
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
To mam podawacza obrączek nawet bym sie nie spodziewała moj ukochany malec

;-))))))))))) gdzies na innym wątku czytałam jeszcze, że jak jest więcej takich "bliskich" dzieci- to mozna któres zaangażować w witanie chlebem i solą;-) już sobie wyobrazam mojego ukochanego 4 letniego wówczas chrześniaka jak przejęty trzyma chleb)))))))))))
Stary 2014-05-09, 12:53   #4162
aneta_91
Zakorzenienie

Pati, świetny pomysł, tylko gdzie znaleźć takie cudo ?
Stary 2014-05-09, 12:54   #4163
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Pati, świetny pomysł, tylko gdzie znaleźć takie cudo ?
powiem ci, że ja nie mam pojęcia gdzie ona to kupiła. To było 10 lat temu i wówczas furorę robiło na ślubie hihi

Stary 2014-05-09, 12:55   #4164
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
u mojej siostry niosły dzieci w czymś takim.
Pięknie to wyglądało i dzieci nie pogubiły obrączek chociaż
no fajny pomysł dla dzieci
mnie to wogóle się te poduszki na obrączki nie podobaja zresztą

nie wiem jak u mnie to rozwiążemy, pewnie świadek albo świadkowa nam podadzą poprostu. chociaż mój TŻ ma chrześnice jedną z bliźniaczek i mogłoby fajnie wyglądać jakby one nam podawały, ale nie wiem czy by chciały wogóle, będą mieć wtedy po 10 lat
Stary 2014-05-09, 12:57   #4165
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
no fajny pomysł dla dzieci mnie to wogóle się te poduszki na obrączki nie podobaja zresztą
mi też się nie podobają poduszki

Stary 2014-05-09, 13:07   #4166
zanciapp
Zadomowienie

a właśnie.... byliśmy też wczoraj przymierzać obrączki

wszystko super, grawer, grubość, szerokość
jestem meeeega zadowolona, TŻ też
wyjdą nam za ok 1600 zł, mamy szerokość 5,5

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

jak tylko odbierzemy za 2 tyg to wrzucę zdjęcia
Stary 2014-05-09, 13:08   #4167
aneta_91
Zakorzenienie

Mi też się te poduszki nie podobają, u mnie w kościele jest ładna taka tacka i albo dziecko niesie przed PM już na tej tacce (albo na poduszce), albo świadek wykłada je na tackę przed samym złożeniem przysięgi i wtedy trzyma je kościelny/ministrant, który służy przy mszy.
Stary 2014-05-09, 13:13   #4168
sQuaara
Zakorzenienie

[QUOTE=aneta_91;46374547]Mi też się te poduszki nie podobają, u mnie w kościele jest ładna taka tacka i albo dziecko niesie przed PM już na tej tacce (albo na poduszce), albo świadek wykłada je na tackę przed samym złożeniem przysięgi i wtedy trzyma je kościelny/ministrant, który służy przy mszy.[/QUOTE]

najczesciej wlasnie tak widziałam
Stary 2014-05-09, 13:14   #4169
_borboleta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Można do Was dołączyć?
Chociaż nie mam pewności, że za Wami nadążę .

Planujemy ślub na czerwiec 2015, cywilny
_borboleta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:19   #4170
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _borboleta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Można do Was dołączyć?
Chociaż nie mam pewności, że za Wami nadążę .

Planujemy ślub na czerwiec 2015, cywilny
Witamy
Opowiedz coś o Was, o przygotowaniach

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości