Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 11:15   #2731
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Czeko ja bym kupiła jakiś porządniejszy, niekoniecznie bardokę skoro nie jest konieczna przyda ci sie na potem do jakiejś innej kiecki
Gratki za zmianę kodu!
wydummałam że kupię zwykły cenowo pośredni, a drugi bardotkę lepszą, będzie na poprawiny

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
O to to!!!
PS. Tobie zmieniły się już emotki? ja mam ciągle z Bożego Narodzenia...

nie, nie, to ze strony

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-09, 11:31   #2732
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Witam po tygodniowej przerwie :P Mam ponad 30 stron do nadrobienia. , jesteśmy jeszcze z Tż w trakcie zapraszania ale do niedzieli powinniśmy mieć już prawie wszystkie zaproszenia rozdane:P
Napisze więcej w niedziele dziś też tak wpadłam sprawdzić co się dzieje na wizażu.
Rzuciły mi się w oczy fotku YSI - cudoooowne- jeszcze raz wielkie gratulacje

Dziewczyny powiedzcie mi przy pierwszym spotkaniu z księdzem dawałyście od razu całą kasę czy jak to się odbywa ??
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:36   #2733
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziękuję
Tż mówił, że pewnie przy mojej sukni blado wyjdzie i będzie go można pomylić z gościem weselnym (ma szary garnitur, miętowy krawat..), a ja mam "pokazową" suknię (oczywiście nie widział jej)
Sama nie wiem, czy suknia pasuje do dosyć luźnego stylu wesela, ale co tam!

Ja mam małe wesele, a w sumie przyjęcie (bo weselem bym tego nie nazwała) a suknię mam taką o jakiej marzyłam, długą z rozcięciem na plecach i z trenem, ważne żebyśmy my się dobrze czuły i spełniały swoje marzenia.

Co do makijażu to mój tata powiedział że w tym fiolecie jakoś tak weselej wyglądałam, a w tych brązach poważniej. Sama nie wiem, taka pierdoła a tyle problemu.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:37   #2734
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

To tym bardziej się cieszę! Mnie też w pierwszym momencie po otrzymaniu paczki się podobały, tylko potem skojarzyłam, że miały być inne, więc efekt minął
Tak już jest ale te są lepsze!

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 93 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:40   #2735
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

dziewczynytak piszecie o tych odmowach z podowu wyjazdów...
ja uważam, że nie masz się czego wstydzić, toć to ona robiła wielką tajemnicę z dnia swojego ślubu, wiadomym jest, że podróże zagraniczne rezerwuje się z co najmniej półrocznym wyprzedzeniem, więc się nie mart
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Eh to jest dziwna kobieta, ale wierzę że zrobiła tak, bo chciała dobrze. Co do płacenia za wesele to nawet połowy kosztów swoich gości nie pokrywa, ale trochę się dołożyła i powiedziała że za te dwie dziewczyny zapłaci - przynajmniej tyle
no tyle dobrego, że za nie zapłaci... poniekąd rozumiem chrzestnych Twojego TŻ, wnuczki do nich jadą na wakacje, pewnie dawno ich nie widzieli, wesele jakby nie było to tylko 2 dni, a dzieciaki na dłużej, ale jednak przemyślałabym sprawę z jakąś opiekunką albo zwróciła się bezpośrednio do Was z pytaniem ja jestem w podobnej sytuacji, ale zobaczę co się jeszcze da wykombinować, żeby koledze wybić z głowy przyprowadzanie dzieci na wesele

Anka jakaś masakra, egzorcyzmy?? szkoda, że stosu nie zrobili
Stary 2014-05-09, 11:42   #2736
waniliowelove
Przyczajenie

Cześć kochane
Ja ślubuję 7 września Chętnie z Wami pobędę ;-)
waniliowelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:44   #2737
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

dzwoniła dziś babka z salonu ślubnego, moja kieca będzie gotowa dopeiro na 15 czerwca. i sie okazalo,ze to ja sie pomylilam myslalam ze bedzie 1.06
wykłucam si nia przez tel, patrze wkalendarz a 1 nie mam nic wpisane, patrze na 15 i jak wół jest napisane '1przymiarka'
smutno mi, cieszylam sie ze to juz niedlugo, a tu czas sie wydluża

jedziemy w niedziele rozdac kilka zaporszen. rozmawiajac przez tel z kuzynem zapytal mnie czy nocleg jakis jest, a ja ze zapewniony jest. to bylo tak szybko, zenie pomyslalam. a mieszkaja od sali weselnej jakies 17km. potem mowie to mamie, a ona ze tak bliskomieszkaja, ze zapewniac im nocleg to bzdura. i musze to odkrecic, nie wiem jak. help! mam czas do niedzieli
myslalam ze powiem im, ze przystojniaka rodzina sie zjezdza z mazur i nie ma juz miejsc a oni poniewaz z daleka to maja pierwszenstwo w bukowaniu pokojow. ale boje sie ze pomysla ze w takim razie sa dla mnie waznijesi gosci narzeczonego niz moi i odmówią nie wiem co robic, glowa od myslenia mi pęka
Ludzie to maja tupet naprawdę! A macie kierowcę? Może to rozwiązanie problemu? Ja wszystkim mowie ze mogą przyjechać pkp a potem ich ktoś odwiezie.

Stary 2014-05-09, 11:45   #2738
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliowelove Pokaż wiadomość
Cześć kochane
witamy witamy

opowiedz coś o Was

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:46   #2739
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Jak dla mnie to nie masz się czym przejmować. Skoro sami robią z tego taką tajemnicę to sami są sobie winni. Przecież nie mogłaś przewidzieć, kiedy ten ślub będzie. I w takiej sytuacji, ja też bym wyjazdu nie przełożyła.
Zaproszenia jak rozumiem nie dostaliście jeszcze?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Cześć kochane
Witaj i opowiadaj jak stoicie ze sprawami ślubnymi ?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:47   #2740
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
buty ślubne wybrałam te:

http://www.akces2.com/natalie-obuwie...lstandard.html

całe czerwone z weluru bez tego lakierowanego paseczki na X jak na zdjęciu 6cm obcas flare

myślicie że ok?
Bardzo ładne buty! Ciekawa jestem jak będą wyglądały!!

Stary 2014-05-09, 11:50   #2741
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
High Quality Bridal Floral Drop Dangle Earring Rhinestone Crystal Clear Zircon wpisz w wyszukiwarke na ebay
dziękuję

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
masakra.. szkoda nawet komentować..

Cytat:
Cześć kochane
witaj
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:53   #2742
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, które mają buty z LaBody - zamawiałyście je przez internet, czy w salonie? Bo tam chyba nie ma sprzedaży klientom indywidualnym, jak to jest?
Chyba musisz szukać salonu sukien ślubnych, który je sprzedaje. I wg mnie oni mają zaniżoną rozmiarówkę- wszystkie moje buty mają rozmiar 40, la body musiałam wziąć 39
Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
Hej,
Witaj opowiedz coś o Was
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi przy pierwszym spotkaniu z księdzem dawałyście od razu całą kasę czy jak to się odbywa ??
My w sobotę idziemy do księdza i mam zamiar dopiero się zapytać ile wynosi łaska nie będę się przygotowywać na płatności - nie raz do księdza jeszcze pójdziemy
Cytat:
Cześć kochane
witaj, opowiedz cos o Was
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:03   #2743
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Ja tez

Cytat:
Dziewczyny, które mają buty z LaBody - zamawiałyście je przez internet, czy w salonie? Bo tam chyba nie ma sprzedaży klientom indywidualnym, jak to jest?
Ja zamawiałam w salonie. Z tego co się orientuję nie można zamówić ze stronki, tam nawet cen nie ma bo widoczne są tylko dla ich partnerów.

jumapili witaj! Możesz się ujawnić - my nie gryziemy Powiedz co macie załatwione

waniliowelove witaj! jak wyżej
Stary 2014-05-09, 12:04   #2744
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane
Czemu tak w niedzielę?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:05   #2745
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

ja mam taką sytuacje w rodzicinie - moja jedyna kuzynka jest 7 lat starsza ode mnie. Ma faceta od 2 lat i jak poszła informacja, ze ja sie zareczyłam, to oni też szybko sie zareczyli (nie wnikam czy przypadek, czy nie, nie o to chodzi...) i nie było słychać o żadnej dacie ślubu... ktoś puścił plotkę, ze wczerwcu organizują wesele (czyli przede mną). W grudniu zarezerwowalismy sobie wyjazd do grecji od 5 września, a w lutym okazało się, ze ona ślubuje 6 września pytaliśmy sie w biurze podrózy o przesuniecie terminy - 400 zł od osoby więcej na tydzien wczesniej, to jest dla dwoch osob 800 zł plus 600 zł do koperty - 1400? przedyskutowalismy to i nie stać nas na zmiane terminu (takie same warunki tylko wylot tydzien wczesniej i aż 800 zł róznicy) i odpuszczamy to wesele... starsznie mi wstyd i głupio, no ale naprawde nie wiedziałam w grudniu o jej terminie ślubu. W sumie to była jedna wielka tajemnica, która wyszła przypadkiem, gdyby nie pewna osoba do dzis pewnie bysmy nie wiedzieli o tym terminie....
ale ty 'slyszalas' plotki o czerwcu,podczas gdy mowilismy ze bedziemysie hajtac30sierpnia na 100000% byla juz zarezerwowana sala i kościól, do tego oni nie slyszeli od kogos tylko od NAS, samych zainteresowanych.
takze ty masz powód który rozumiem

Panna Izabela no raczej, koniec friendzone przystojniak jeszcze wczoraj rozmaiwalz tymkolega przez telefon i miedzy nimi jest okej w miare, jak to faceci. ja jestem wku*wiona,a na dodatek przystojniak mi powiedzial ze tamta 'kolezanka' powiedziala ze nie powinnam sie pobrazac bo nie mam na co i że to smieszne zeby sie wkurzac o wesele..

Cytat:
Cześć kochane
witamy
pobądź z nami i opwiadaj o soebie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:16   #2746
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Na Śląsku (chyba) jest korona, jakies roznoszenie kołoczy/kołaczy? W niektórych regionach są starości zamiast świadków albo obok świadków. W Białymstoku widziałam, że do buta panny młodej wkłada się stówkę Na ślubie w Górach był cały proces ubierania pana młodego przez pannę młodą. U nas jest tak, że bramy są po ślubie. Gdzies na filmikach widziałam, że potrafią być też przed ceremonią (czasami nawet takie śmieszne, przebierane, u nas wystarczy sznurek). No i gdzies jeszcze są wykupiny, pan młody chyba za flaszkę czy za kasę (nie pamiętam) musi wykupić swoją narzeczoną zanim wejdzie do domu
Poczułam się wywołana do odpowiedzi tradycje są na prawde rózne u nas są starości którzy są jednocześnie świadkami a u kuzynki 40km dalej już są dwie różne osoby u mnie roznosi się kołocz wszystkim znajomym sąsiadom itd i w zamian za ten kołocz potem ludzie dają prezenty talerze ręczniki jakieś takie różne rzeczy do nowego domu :P oprócz tego u nas bramy robi się właśnie tak kolorowo przebieranie i przed ślubem przy wyjazdach z domu jak ktoś się nie przebiera albo niema kwiatka dla pani młodej to jest gadanie "za darmo wódkę chce a nawet sie nie przebrał" jest to bardzo źle odbierane oprócz tego są wykupiny panny młodej i to też róźnie w regionach słyszałam o wykupywaniu za wódkę ale u mnie tradycyjnie jest inaczej świadkowie miedzy sobą handlują tj pan młody ze swoim świadkiem handlują z moją świadkową i są ok 4 propozycje zwykle zaczyna się od jakiejś biżuterii zrobionej np z śrubek z jakiś drucików albo z dużego worka puszek zgniecionych cos w tym stylu i wtedy od pani młodej wychodzi pierwsza propozycja może to być mała dziewczynka młodsza sąsiadka babcia kolega przebrany za kobietę to zależy od inwencji twórczej:P no i tak handlują potem zwykle są jakieś stare pieniądze albo worek grosików i biżuteria dla panny młodej którą ona zakłada w dniu ślubu czyli kolczyki naszyjnik itp gdy już w końcu pan młody da tyle ile ma albo ile świadkowa chce (zwykle się dogadują ile rzeczy będzie i kiedy PMka ma wyjść choć spotkałam się już z tym że nie chcieli PM puścić i pan młody musiał od swoich rodziców pieniądze pożyczać i wszyscy wyskakiwali z drobnych co dla mnie już jest przesadą bo powinno to być dogadane) to panna młoda wychodzi:P

Ja jako świadek popełniłam niezłą gafę którą kamerzysta pogłośnił strasznie przy ostatnim elemencie - naszyjniku dla żony brata (ona myślała ze dostanie inny tańszy ale w końcu brat kupił jej jeszcze jeden droższy złoty) więc żeby ona już wyszła a nie żeby jej to podać to palnęłam że "Pan młody musi widzieć komu zapina"
Stary 2014-05-09, 12:22   #2747
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Od nas ksiądz pieniądze chce tuż przed ślubem - i za ceremonię i za zapowiedzi. Wcześniej nic nie płaciliśmy. Nie wiem ile to wyniesie

Cytat:
Cześć kochane
Witaj

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:31   #2748
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:

Przy pierwszym spotkaniu nic nie dawaliśmy. Przy wypełnianiu protokołu dostaje się kartkę na zapowiedzi do parafii narzeczonego i informację kiedy będą wygłoszone w parafii w której bierzemy ślub i wtedy "daliśmy na zapowiedzi", główną ofiarę złożymy przy ostatniej wizycie - około tydzień przed ślubem.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:45   #2749
waniliowelove
Przyczajenie

Dziękuję za tak miłe powitanie

Dotka90, od początku chcieliśmy wybrać jakiś niesobotni termin, żeby mieć większą paletę usługodawców i negocjacji cen. Do tego dochodził problem, ponieważ robimy przyjęcie na 30 osób, a więkoszość miejsc to sale i restauracje na duże wesela.

Minie nam w maju 8 lat odkąd się poznaliśmy i rok od zaręczyn. Najważniejsze rzeczy pozaklepywane, teraz dogrywamy szczegóły.
Suknię będę miałą już w poniedziałek w domku. Kolor przewodni to kremowy/ waniliowy

Zmusiłyście mnie do zastanowienia i chciałabym kupić ten LadyComp. Szkoda, że taki drogi ;/

Świat_Katarzyny, serio chcesz sprzedać te 40 zimnych ogni?

Planuje któraś może jakąś wokalistkę/ skrzypaczkę do kościoła? Bo mi ciągle chodzi po głowie ta kwestia.

Edytowane przez waniliowelove
Czas edycji: 2014-05-09 o 12:51
Stary 2014-05-09, 13:01   #2750
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
"Pan młody musi widzieć komu zapina"
Hahahah dobre!

Cytat:
Planuje któraś może jakąś wokalistkę/ skrzypaczkę do kościoła? Bo mi ciągle chodzi po głowie ta kwestia.
My mamy trio: skrzypaczkę, sopranistkę i organistę
Pochwalisz się suknią?
Stary 2014-05-09, 13:12   #2751
waniliowelove
Przyczajenie

Lemon_Drop, i ile Was to kosztuje? Wrzucę fotkę, jak tylko odnajdę na kompie
Stary 2014-05-09, 13:21   #2752
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Suknię będę miałą już w poniedziałek w domku.
maszślub wewrześniu i tak wcześnie wdomu bedziesz miala suknie? hmm pochwal się tym cudem

ja mam fajnie bo u mnie w kosciele wokalistka jest w pakiecie z organistą a skrzypiec nie lubie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:25   #2753
jumapili
Raczkowanie

[QUOTE=Lemon_Drop;46373486]jumapili witaj! Możesz się ujawnić - my nie gryziemy Powiedz co macie załatwione

wiem wiem

no chyba prawie wszystko, bo mieszkam za granica a slub koscielny i wesele po Warszawa, wiec musialam sie sprezac
Goscie juz dawno zaproszeni, bo bedziemy mieli okolo 40 gosci z Niemiec i wlasciwie wszyscy juz potwiedzili oprocz paru spoznialskich z mojej rodziny.
Sala + menu, zespol, suknia,garnitur, kwiaty, fotograf, kamerzysta, tort zalatwione. Wizazystka + fryzjerka zaklepane. Bedziemy probowac jak przyjade w czerwcu na przymiarke sukni.
Jestem na etapie szukania butow i kompletowania dekoracji, bo bede dekorowac sale sama. Slub bedzie w stylu folkowo-wiejsko- rustykalnym.
Pracujemy nad rozsadzeniem gosci, scenriuszem wesela i pierwszym tancem...
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:26   #2754
karolinuuusia
Zakorzenienie

a jak jest z zapowiedziami? Mamy isc na 3 miesiace przed czyli na dniach i dac na zapowiedzi , no i moje pytanie kiedy beda czytane, od razu cz w określony czas przed ślubem ?

Alicja

Stary 2014-05-09, 13:29   #2755
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Matko, dopiero teraz dopadłam komputer i mogłam nadrobić na spokojnie dwudniowe zaległości

Ysia- cudne zdjęcia, pięknie wyglądaliście!

Iliy- dziewczyno, jakie Ty masz noogi!!

S1lc1a- planuję makijaż w beżach i brązach, może z odrobiną złota. Aczkolwiek nie wiem, co mi w ostateczności wyjdzie

21Klaudyna- na pierwszym spotkaniu daliśmy 100zł za zapowiedzi, na drugim będziemy płacić za kościół, a księdzu, który będzie nam udzielał ślubu zapłacimy kilka dni przed

Panna Izabela- SUKNIA CUDO!!

lupinka- buty Pana Młodego genialne też o takich myśleliśmy, ale w końcu stanęło na klasycznych, bo zmieniła mi się koncepcja moich dodatków

Poza tym ze spraw ślubnych- w weekend uruchamiam drukarnię w domu i będę robić zapro w przyszłym tygodniu ruszamy roznosić.

Dziewczyny, mam problem: mam ciocię (wdowa po bracie mojej mamy), która jest dość specyficzną osobą... ciężko mi jest ją określić innym słowem niż "prostaczka". Zero kultury, zero umiejętności zachowania się w towarzystwie, o zachowaniu przy stole nie wspomnę (wyjmowanie sztucznej szczęki, mlaskanie itp.) Z założenia zapraszamy na ślub i wesele całą najbliższą rodzinę (zatem ciocia też się do niej zalicza, a wraz z nią kuzyn-rozwodnik i drugi kuzyn z żoną).
Z jednej strony trochę głupio zrobić wyjątek, a z drugiej- chyba spalę się ze wstydu, patrząc na jej zachowanie przy stole Poza tym- z kim miałabym ją posadzić? Jak myślicie- lepiej nie zapraszać jej (ani kuzynów) i powiedzieć, ze robimy małe wesele z okrojonym składem gości (taaa...wesele na 200 osób )? Ona niby mieszka zaraz obok mnie, ale kontakty reszty rodziny z ciocią są bardzo mocno okrojone... Czy zaprosić ją (i kupić sobie od razu papierową torbę na głowę, żebym nie widziała, co ciocia wyprawia i ukryła jakoś swój wstyd)? Już naprawdę nie wiem, co mam robić

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
a jak jest z zapowiedziami? Mamy isc na 3 miesiace przed czyli na dniach i dac na zapowiedzi , no i moje pytanie kiedy beda czytane, od razu cz w określony czas przed ślubem ?
my byliśmy w środę i w sobotę zapowiedzi już były wywieszone ale to chyba nie ma dużego znaczenia, ważne tylko, żeby "wisiały" lub były odczytywane przez 3 niedziele z rzędu- przynajmniej u nas tak jest
Stary 2014-05-09, 13:34   #2756
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
my byliśmy w środę i w sobotę zapowiedzi już były wywieszone ale to chyba nie ma dużego znaczenia, ważne tylko, żeby "wisiały" lub były odczytywane przez 3 niedziele z rzędu- przynajmniej u nas tak jest
dziekuje u nas sa czytanie przez niedziele

Alicja

Stary 2014-05-09, 13:40   #2757
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, mam problem: mam ciocię (wdowa po bracie mojej mamy), która jest dość specyficzną osobą... ciężko mi jest ją określić innym słowem niż "prostaczka". Zero kultury, zero umiejętności zachowania się w towarzystwie, o zachowaniu przy stole nie wspomnę (wyjmowanie sztucznej szczęki, mlaskanie itp.) Z założenia zapraszamy na ślub i wesele całą najbliższą rodzinę (zatem ciocia też się do niej zalicza, a wraz z nią kuzyn-rozwodnik i drugi kuzyn z żoną).
Z jednej strony trochę głupio zrobić wyjątek, a z drugiej- chyba spalę się ze wstydu, patrząc na jej zachowanie przy stole Poza tym- z kim miałabym ją posadzić? Jak myślicie- lepiej nie zapraszać jej (ani kuzynów) i powiedzieć, ze robimy małe wesele z okrojonym składem gości (taaa...wesele na 200 osób )? Ona niby mieszka zaraz obok mnie, ale kontakty reszty rodziny z ciocią są bardzo mocno okrojone... Czy zaprosić ją (i kupić sobie od razu papierową torbę na głowę, żebym nie widziała, co ciocia wyprawia i ukryła jakoś swój wstyd)? Już naprawdę nie wiem, co mam robić
A może zaprosisz ciocię tylko na ślub ?

Edytowane przez Sunrise28
Czas edycji: 2014-05-09 o 13:42
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:43   #2758
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
A może zaprosisz ciocię tylko na ślub ?
Też o tym myślałam, ale jak na ślub zaproszę, to na wesele też będę musiała, bo przecież zobaczy, że cała reszta rodziny jest zaproszona
Stary 2014-05-09, 13:49   #2759
Le_lena
Raczkowanie

Przychodzę się pochwalić

Mamy nowy zespół
Stary 2014-05-09, 13:53   #2760
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o te bramy co ludzie robią by dostać wódkę, to z tego co wiem na Mazowszu robi się je jak Państwo Młodzi jadą z kościoła na salę

A btw skąd jesteś Enzunio ?
U nas też

Mieszkam od 4 lat w Gdańsku ale pochodzę i wesele robię na Kaszubach Mój Tż za to jest z Mazur (ale od 6 lat mieszka też w Gdańsku).
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Enzunio u nas bramy są przed ceremonią, jest też wkładanie kasy do buta i wykupiny, ale tego nie spotyka się już wszędzie
A ta potrawka to takie kolejne danie, czy jak??
To jest podawane zaraz po rosole, bo to jest robione z rosołu U nas nie ma serwowanych dań, więc jak już wszędzie rozłoży się potrawkę na stołach to wtedy wchodzą mięsa, więc jak ktoś nie chce tego jeść to nie musi, bo zaraz będzie normalne mięso

Tak w ogóle to jest moja ulubiona potrawa Mogłabym to jeść codziennie

Cytat:

My w ogóle jeszcze nie daliśmy

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość

Co do makijażu to mój tata powiedział że w tym fiolecie jakoś tak weselej wyglądałam, a w tych brązach poważniej. Sama nie wiem, taka pierdoła a tyle problemu.
Z tego co opowiadasz ja bym brała fiolet, ja miałam te same kolory robione i mi dziewczyny w klubie doradziły brązy
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
że "Pan młody musi widzieć komu zapina"

Cytat:

Skrzypaczkę

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My sami wybieraliśmy kiedy chcemy zapowiedzi

Cytat:

Dziewczyny, mam problem: mam ciocię (...)
Nie zapraszałabym jej. Ja mojego chrzestnego nie zapraszam, bo jest pijakiem i bardzo brzydko zachowuje się po alkoholu.
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości