Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 12:42   #2341
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja to najwyżej w jakieś legginsy zainwestuje, szkoda kasy na cos drozszego, bo my i tak piękne jesteśmy mamuski, niezależnie czy siedzą w nas chłopcy czy dziewuszki. No nie?
ja zainwestowalam w krotkie spodenki jensowe ciazowe za jedyne 99 zł
Ale kisic sie w długich nie zamierzam

Wogule to kocham surowe mięso mielone robiłam sos do spagetii i slina na te surowe mieso do podłogi mi ciekła a zjeść nie mogłam ale juz sosik gotowy - w koncu zrobiłam po swojemu, bo tesciowej od garów nie mozna było odciagnać - a dzis moze co najwyzej na makaron nastawic

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:44   #2342
Paulina Darek
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Paulina Darek nosz kurde to ja w dzinsy przestalam sie mieścic juz w styczniu mam 5 par getrów i w tym chodzę...

a w ogole dziewczyny macie jakiś pomysl zeby cycki po ciązy zostaly duże? bo kurde moja teściowa jak widzialam na zdjeciach to jako 20latka nie miala nic cyca!!a teraz ma wielkie i wlasnie podobno po ciązach jej tak zostalo... moja mama zawsze miała B a teraz nosi juz D!
a jak mi cycki zmaleją z powrotem do A to sie chyba pochlastam

ja w dżinsach to nie pamiętam kiedy ostatnio chodziłam...chyba z rok temu
a co do piersi ja się modlę, żeby mi zmalały przed ciążą miałam duże, że aż się wstydziłam, a teraz to już ledwo mogę poradzić...

małaPaulina jak chcesz to mogę Ci oddać trochę swoich

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:45   #2343
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość

Idę robić obiadek,dziś ochotka naszła na makaron pełnoziarnisty z zielonym pesto, kurczaczkiem i pomidoarami

Właśnie listonosz przyniósł przesyłkę http://allegro.pl/tunika-koszulka-ci...161753157.html Prawdę mówiąc zmówiłam przed weekendem majowym i sprzedający zapomniał o moim zamówieniu, jak napisałam jak długo można czekać na przesyłkę to przepraszał i obiecał gratis. Dołączył BODY.
fajna ta koszulka
pokaż sie w niej jak wygladasz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-09, 12:48   #2344
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja zainwestowalam w krotkie spodenki jensowe ciazowe za jedyne 99 zł
Ale kisic sie w długich nie zamierzam

Wogule to kocham surowe mięso mielone robiłam sos do spagetii i slina na te surowe mieso do podłogi mi ciekła a zjeść nie mogłam ale juz sosik gotowy - w koncu zrobiłam po swojemu, bo tesciowej od garów nie mozna było odciagnać - a dzis moze co najwyzej na makaron nastawic

Ja mam pełno spódnic na gumce i sukienek luźnych, wole kiecki niż spodenki.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:51   #2345
małaPaulina
Wtajemniczenie

88Ekaterina88 ale ty masz małą dupkę

NATALUSIA14 super ta koszulka

aisa8 no ja z H&M mam tylko staniki ale jestem zadowolona bo sie z nimi nic nie dzieje,ale na piżamkę sie napalilam tylko ze są rozne wzory i kazdy super

Paulina Darek to poproszę trochę tych cycków
zawsze miałam takie małe groszki i chce mieć w końcu cyce no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:54   #2346
allckarola
Zadomowienie

Kobiety zlitujcie sie nie piszcie o jedzenui bo ja mam taka ochote na cos dobrego...u mnie dzisiaj rybcia z frytkami ale to dopiero kolo 18 jak juz bede w domu.
tyleczki rosna ?? hymm mi to chyba az tak nie bo spokojnie mieszcze sie w spodnie tyle ze brzuszek juz zawadza nie chce go obciskac. wiec zostaja legginsy lub sukienki.
Cycyki oddam za darmo bo mam cyce jak donice oby potem zmalaly
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:57   #2347
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za kciuki dla Tzta
zresztą widzę że on też się męczy tym że siedzi w domu,ze nie ma tej pracy itd... a tu kasa potrzebna... zresztą on to jest ambitny,nie to co ja
No wiesz,każdy normalny facet chce pracować żeby zapewnić odpowiedni byt swojej rodzinie i żeby niczego nie zabrakło,także co się dziwisz Drugiemu na tym nie zależy a inny będzie się martwić dniami i nocami,żeby jakoś to poskładać do kupy i żeby jego rodzina nie bidowała Taki honor mają nic nie poradzisz
Cytat:
A ja to w ogóle dziwna jestem, bo jak mam ochotę iść w dresie to idę w dresie, jak chcę się pomalować to się maluje,ale jak mi się nie chcę to i beż makijażu wyjdę, uważam,że jestem ładna na buzi i wcale nie potrzebuje makijażu, by czuć się dobrze. Kiedyś miałam straszne kompleksy,ale życie mnie zmieniło i mam po prostu inne problemy niż to, by się komuś podobać czy nie.
Ja tam też zaczęłam chodzić w dresach,bo najwygodniej :P ale wiesz ja się spotkałam już z kilkoma znajomymi,które potrafią chodzić w jednym dresie przez parę tygodni,włosy przetłuszczone z wielki odrostami i w ogóle widać,że strasznie nie dbają o siebie a czasem nawet ułożenie włosów zdziała cuda a jakoś jednak mimo,że jest się zmęczonym trzeba chociaż wyglądać schludnie a nie jak po pobudce... Zazdroszczę osobom,które nie muszą się malować,bo i tak im ładnie i po co ładować na siebie tapetę jeżeli jest niepotrzebna i brak makijażu nie sprawia żadnego dyskomfortu
Cytat:
Ja to najwyżej w jakieś legginsy zainwestuje, szkoda kasy na cos drozszego, bo my i tak piękne jesteśmy mamuski, niezależnie czy siedzą w nas chłopcy czy dziewuszki. No nie?
No dokładnie Ja już dżinsów na tyłku nie miałam od lutego,bo wyrosłam z każdych a kupować nie będę,bo szkoda mi kasy,bo i tak długo ich nie ponoszę a po ciąży to nie wiadomo jak to będzie z moim ciałem i teraz tylko legginsy no i spodnie a'la dresowe A i po 9 latach przekonałam się do spódniczek,ale to oczywiście nie na co dzień Zresztą jak to się mówi"ładnemu we wszystkim ładnie" haha.

Cytat:

Idę robić obiadek,dziś ochotka naszła na makaron pełnoziarnisty z zielonym pesto, kurczaczkiem i pomidoarami

Właśnie listonosz przyniósł przesyłkę http://allegro.pl/tunika-koszulka-ci...161753157.html Prawdę mówiąc zmówiłam przed weekendem majowym i sprzedający zapomniał o moim zamówieniu, jak napisałam jak długo można czekać na przesyłkę to przepraszał i obiecał gratis. Dołączył BODY.
Miałam wczoraj zielone pesto z makaronem,kurczaczkiem i pomidorkami
A koszulka fajna Podoba mi się
Cytat:

O Bożenko,ja to jak czuję zapach surowego mięsa to mnie mdli i to nie tylko będąc w ciąży W ogóle formowanie kotletów mielonych i wyrabianie ich to jest dla mnie coś strasznego,bo potem mimo mycia rąk czuję ten zapach Chyba bym nie odważyła się zjeść surowego mielonego

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-09 o 12:58
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 13:01   #2348
allckarola
Zadomowienie

A mi brzuch wybulilo nad bozenka i lipa pewnie juz sie nie zapne ale cieplo sie robi po co w dzinsach chodzic mam dwie pary z gumka z Pull and Bear to spokojnie
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:02   #2349
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Paulina to czemu tz z H&Mu są w rozmiarze XL

Mata a ja kocham, uwielbiam, mogłabym sie tarzać w mielonym Do tego jeszcze metkę cebulowa mogłabym jeść codziennie a tez w ciazy ponoć nie wolno

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-09, 13:04   #2350
DorissiriD
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46370154]
A i przyniósł 10 voucherów do kina ale będzie rozrywka
[/QUOTE]

Sprawdź do kiedy ważne, bo ja kiedyś na gwałt chodziłam na wszystko co było, bo też mieliśmy kilka do wykorzystania, ale data ważności się kończyła.

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
o widzisz, a u mnie akurat przewijak to taki must have
używamy do tej pory (młoda ma rok i 9 m-cy), już się zużył i zniszczył, lada moment trzeba go będzie wyrzucić
moja córa jak była malutka bardzo często sikała w trakcie przewijania, jak akurat nie miała pieluchy pod pupą kupa też zdarzyła się nie raz i nie dwa nie wyobrażam sobie jak to by było przewijać ją na łóżku i prać wszystko non stop, a na ceratce też próbowałam, ale było mi strasznie niewygodnie
już wolałam położyć przewijak na łóżku także tym razem też na 100% go kupię

mi też teraz dużo szybciej leci czas

piękny film i bardzo go lubię, ale nie mamy tv

potwierdzam, boskie uczucie
Mnie też się przewijak bardzo przydał. Miałam nie kupować i dostałam Do tej pory używam. Na początku leżał w pokoju na stole, zawsze kąpaliśmy małą w pokoju, wanienka blisko przewijaka i wszystko pod ręką. Potem przenieśliśmy się z kąpaniem do łazienki to przewijak leży na pralce i dobrze jest. O dziwo trzyma się nieźle, naddarł się tylko z jednej strony na tym rancie.

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam sie nad kosmetykami dla dzieciaczka. Stad moje pytanie do doswiadczonych i niedoswiadczonych mam. Jakie marki preferujecie, jakie sie sprawdziły itd?

dzieki z gory za odpowiedzi
Ja używałam do kąpieli Oilatum i nic wiecej (żadnych oliwek, mydełek, żelów, płynów). Teraz córka jest myta albo mydełkiem Bambino, albo wersja wypasiona - kąpiel w pianie - Magiczny Płyn do Kąpieli Zaja zmieniający kolor. Mam też szampon babydream, ale w zasadzie nie używany, bo tż myje żelem córce włosy, zresztą krótkie cały czas ma. Nie smarujemy po kąpieli niczym, skóra jest w dobrej kondycji.
Do pupy używaliśmy bephantem maść (przy podrażnieniach), sudocrem (wydajny), linomag (na próbę), nivea (ten mi sie podoba, też wydajny). A teraz mała śmiga bez pieluchy to i smarowanie się skończyło.
Buzię po urodzeniu przemywaliśmy przegotowaną wodą, a jak miała wysypkę na twarzy to nadmanganianem potasu (kryształki do rozpuszczenia w wodzie, przydały się też do podmywania krocza).

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
dziewczynki a po co są pieluchy flanelowe? do czego flanelowe a do czego tetrowe???
U mnie tak:
terta:
- wycieranie buzi po jedzeniu, po ulaniu;
- podkładanie pod dziecko podczas przewijania poza domem (np. przychodnia, znajomi), położona na ceratkę;
- zasłanianie buzi podczas mrozu, wiatru przy przenoszeniu np z domu do auta, albo w wózku na zimowym spacerze,
flanela:
- pod główkę dziecka w łóżeczku, wózku, rożku,
- na przewijak (miałam też małe bawełniane prześcieradełka),
- jako kocyk w gorące dni.
I na co kreatywność i aktualna potrzeba pozwoliła, a już nie pamiętam.

Cytat:
Hej. Przyszlam Wam cos opowiedzieć.
O 9 dostaje smsa od kuzynki czy jestem w domu, odpisalam,ze tak,a za kolejne 15 minut SMS o treści :"jedziemy"...
No IK... Ubralam się tylko, zdarzylam troszkę ogarnąć, po kolejnych 15 minutach kuzynka juz pod drzwiami stoi...
Rozmawiały,a ona nagle do mnie z tekstem... Ale widać,ze chłopiec odbiera urodę,a dziewczynka nie... Jak ja to uslyszalam to mowie do niej : Po pierwsze co Ty ode mnie chcesz jak dopiero co wstalam, głowa,ani nie umyta,ani nie uczesania, ani pomalowana jestem( chociaż ja się sobie podobam nawet bez makijażu), po drugie ja ze swojego wyglądu jestem bardzo zadowolona i nie zamierzam nic zmienić, a po trzecie, dla Twojej wiadomości to dziewczynka nodbiera urodę,a nie chłopiec.... Glupio jej się zrobiło i do mnie tylko,ze wygladam inaczej... Heheheh, zadowolona jestem z siebie,ze tak jej odpowiedziałam....
No pewnie,ze wygladam inaczej, jestem od jutra w 6 miesiącu ciąży, no nie.
to się nazywa takt i uprzejmość!

Cytat:
wiesz, mam nową kanapę przyszła kuzynka tżta i nawet sie na zapytała czy moze ja tutaj przewinąć tylko sćiągła gacie i zaczeła zmieniać pampersa, troszke mnie to zdenerwowało, bo jakby młoda w trakcie zmiany zrobila siusiu czy kupke na moja kanape to by było nie fajnie A wystarczyło tylko spytać, a bym dała kocyk grubszy czy coś takiego
Masakra! Ja to jak nie ceratka i tetra, to zawsze zanim ściągnęłam zużytą pieluszkę to już podkładałam pod pupkę nową. Dobry nawyk

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Kurde a przedwczoraj strzeliła mi 30 na karku i nie miałam czym opic urodzin
Sto lat

Cytat:
wiesz, ja mam ta apilkacje od kilku dni to chyba ta najnowsza jakas jest, ale czasami nie moge i tak wejsc z niej na wizaz i musze od instalowac i zainstalowac od nowa. Nie wiem dlaczego, moze to wina starego telefonu, ale on ma dop. 4 lata wiec nie taki stary
Ale egal, od niedzieli bede juz systematycznie na lapku
A ja mam nokię z Symbianem, wszystko jest na Androida pisane... Ani wizaża, ani 2048 (tak tak i ja przez Was grałam chwilkę na komputerze), ani aplikacji ciążowych nie mam...

Cytat:
W ogole w H&M widzialam slodkie pizamki ze snoopym mysle zeby sobie kupic bo ja mam wszystkie pizamy za male w dupie no i brzuch mi juz rozpycha i śpie w rzeczach TZta co jest malo sexowne
W Kik widziałam koszule do karmienia, jedną kupiłam.
Stary 2014-05-09, 13:04   #2351
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam juz żadnej - wszystkie za małe Ale musze jeszcze z dwie sukienki sobie zakupic i moze siostra z polskiego lumpa cos mi przywiezie Byle by obleciec to lato

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 13:08   #2352
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dzisiaj bez ambicji naleśniki walne nic mi się nie chce :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-09, 13:09   #2353
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Ja też już zaczęłam sezon sukienkowy. tak mi najwygodniej w ciąży i jak kobieco
Stary 2014-05-09, 13:11   #2354
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Mata a ja kocham, uwielbiam, mogłabym sie tarzać w mielonym Do tego jeszcze metkę cebulowa mogłabym jeść codziennie a tez w ciazy ponoć nie wolno
To Ty prawdziwy mięsożerca jesteś ale spokojnie od września już możesz jeść metki i mielone kilogramami
Ja tam wegetarianką nie jestem,ale mięso jem bardzo rzadko i ogółem to już nawet smażony filet z kurczaka mi nie smakuje a teraz w ciąży to raz kiedyś frankfurterki zjem i białe cienkie kiełbaski

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-09, 13:14   #2355
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
To Ty prawdziwy mięsożerca jesteś ale spokojnie od września już możesz jeść metki i mielone kilogramami
Ja tam wegetarianką nie jestem,ale mięso jem bardzo rzadko i ogółem to już nawet smażony filet z kurczaka mi nie smakuje a teraz w ciąży to raz kiedyś frankfurterki zjem i białe cienkie kiełbaski
ja nie jem tylko tych wędlin z marketow, hermetycznie zamykanych, pokrojonych , wogule wędlin bo mi sie cos robi, ale kiełbaski podsuszane, kabanoski, wędzone swojskie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-09, 13:31   #2356
Paulina Darek
Rozeznanie

tak sobie oglądam łóżeczka i zastanawia mnie czym różni się materac pianka-gryka-kokos od kokos-pianka??? czy któryś jest lepszy dla dziecka???
a wstawię wam łóżeczka, które mi się podobają...prawie niczym się nie różnią ale cena jest różna...
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...221131420.html
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...216779303.html

i kolor albo taki albo wenge, jeszcze nie wiem i tak całe prawie zakryte przez te wszystkie ozdoby...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:40   #2357
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Ufff przeczytałam wszystko i cala czekoladę zjadłam matko jak tak można. Ale odpoczywam sobie bo posprzatalam w kuchni i nie mogę juz. Ja w ciąży raz dwa się mecze wszystko powoli robię a nie lubię tak zawsze szybko sprzątam a teraz to nie lubię sprzatac
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:43   #2358
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Sprawdź do kiedy ważne, bo ja kiedyś na gwałt chodziłam na wszystko co było, bo też mieliśmy kilka do wykorzystania, ale data ważności się kończyła.
Do końca października. Ale od września nie przewiduję wieczorów w kinie także trza ruszyć pupsko i się wybrać gdzieś na coś

Ja mam gorszą cerę... I takie zaczerwienienia na twarzy... Cycki mi urosły to je smarowałam lekko żeby się dodatkowe rozstępy nie porobiły i od tłustej oliwki z Johnsona mam dekolt zawalony chrostami. powieki zapuchnięte jakbym w ogóle nie spała. taaakk.... JESTEM PIĘKNA Wyglądam jak ten uśmieszek
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:58   #2359
ZygaEffka
Zadomowienie

Dziewczyny bierzecie nospę teraz jak was tak boli brzusio jak na okres ? bo ja już chyba od tego kaszlu mam taie bóle brzusia że szok , frakt że też mam tak czasem po wizycie u gina jak mi na wpycha tych paluchów :/ a wczoraj bylam ale zdjae mi sie dzis caly czas ze zaraz mi krew poleci , posprzatalam troche w domku i do tego kaszle coś czuje że moja dzidzia ma juz tego dosyć

poprosiłam tż żeby mi kupił tą nospę ale nie wiem czy można brać , a dziś zaprosiłam rodziców na kawusie i nie chce im stękać z bólu :/
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-09 o 14:01
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 14:13   #2360
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
fajna ta koszulka
pokaż sie w niej jak wygladasz
A bardzo proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22 tydz..jpg (86,4 KB, 62 załadowań)

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:30   #2361
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana*** z tego co wiem z flanelowych wlasnie często sie nie korzysta... ja nie kupuje,zreszta nie mam kuźwa
ale flanelowe sa chyba delikatniejsze

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Kurde a przedwczoraj strzeliła mi 30 na karku i nie miałam czym opic urodzin
wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Super!!!!

A wiesz,ze ja częściej uzywalam flanelowych,bo SA po prostu delikatniejsze, do dziś używam właściwie,a Tetry nie.
dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
A
W pracy kolezanka mi opowiadala jak jej kuzynka wybrala sie do gina. Po kapieli przed lekarzem wymyslila by jej pipcia ladnie pachniala to popsikala ja sprejem pod pache.... jak ginekolog zaczal badanie stwoerdzil ze dzisiaj wyjatkowo blyszczy. ... jak wrocila do domu okazalo sie ze zamiast dezodorantem (!) Wypsikala sie brokatem do wlosow.... masakraaa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
śliczna

Cytat:

Paulina Darek to poproszę trochę tych cycków
zawsze miałam takie małe groszki i chce mieć w końcu cyce no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
ja podobnie a boję się aby po porodzie i karmieniu nie były jeszcze do tego w złej kondycji i obwisłe...
bo zawsze nieduże ale jędrne były

Cytat:
U mnie tak:
terta:
- wycieranie buzi po jedzeniu, po ulaniu;
- podkładanie pod dziecko podczas przewijania poza domem (np. przychodnia, znajomi), położona na ceratkę;
- zasłanianie buzi podczas mrozu, wiatru przy przenoszeniu np z domu do auta, albo w wózku na zimowym spacerze,
flanela:
- pod główkę dziecka w łóżeczku, wózku, rożku,
- na przewijak (miałam też małe bawełniane prześcieradełka),
- jako kocyk w gorące dni.
I na co kreatywność i aktualna potrzeba pozwoliła, a już nie pamiętam.
dzięki

Cytat:
Ja też już zaczęłam sezon sukienkowy. tak mi najwygodniej w ciąży i jak kobieco
wszystko fajnie tylko ja teraz rajstop nie mogę, bo mnie cisną

-

Doświadczone mamusie a na czym i pod czym spały Wasze dzieci w łóżeczku? i jak długo, kiedy to się zmieniło?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Dziewczyny bierzecie nospę teraz jak was tak boli brzusio jak na okres ? bo ja już chyba od tego kaszlu mam taie bóle brzusia że szok , frakt że też mam tak czasem po wizycie u gina jak mi na wpycha tych paluchów :/ a wczoraj bylam ale zdjae mi sie dzis caly czas ze zaraz mi krew poleci , posprzatalam troche w domku i do tego kaszle coś czuje że moja dzidzia ma juz tego dosyć

poprosiłam tż żeby mi kupił tą nospę ale nie wiem czy można brać , a dziś zaprosiłam rodziców na kawusie i nie chce im stękać z bólu :/
możesz wziąć ja przy skurczach okresowych biorę nospę
mój lekarz mówi że do 3 nosp forte na dzień jak jest źle
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:48   #2362
wpaula
Wtajemniczenie

Dziewczyny poratujcie mnie , to bedzie moja pierwsza choroba w ciazy , co mozna brac na gardlo w ciazy ???
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:59   #2363
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A bardzo proszę
hihihihi
wytepiłam zdjecie z brzuszkiem
Fajna bluzeczka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 15:02   #2364
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie mnie , to bedzie moja pierwsza choroba w ciazy , co mozna brac na gardlo w ciazy ???

Paula a który to tydzien u ciebie ? zacznij moze od tabletek do ssania prenalen , ale jesli jestes juz w okolicy 20 tc to mozesz juz brac tez tantum verde do psikania , latte pisała że brała juz cholinex bo jej gin pozwoliła . Ja brałam Hascosept ale do psikania , i ogólnie płukaj sobie rumiankiem i szałwią ;-) mi pomogło na gardło ale nadal walcze z kaszlem .
Zdrówka
A i dodam że w tych tygodniach dzidzia jest bezpieczna przy takich przeziebieniach , zapewnialo mnie juz dwóch internistów i dwóch ginekologów więc się nie martw i pij dużooooo wody ale na serio woda to najlepsze lekarstwo .

MOżesz jeszcze wziąć apap jak czujesz że cie bolą mięsnie lub głowa typowo przeziebieniowo , do 3x dziennie mozesz brać
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:07   #2365
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

Ja po ostatniej wizycie we wtorek zaczęlam brać nospę bo lekarz też zauważył że mam twardy brzuch mimo że mnie akurat nie bolał, i kazał brac nawet jak nie boli jedną tabletkę do obiadu. Kazał się nie bać nospy i brać nawet do samego porodu. Boję się trochę tej nospy ale chyba bardziej tego twardniejącego brzucha więc biorę, mam nadzieje że nie zaszkodzi.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:42   #2366
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie jem tylko tych wędlin z marketow, hermetycznie zamykanych, pokrojonych , wogule wędlin bo mi sie cos robi, ale kiełbaski podsuszane, kabanoski, wędzone swojskie
A ja tych paczkowanych też nie jem,ale czasem to nie wiem co mi dają na stół jak jestem w gościach,ale osobiście sama takich nie kupuję Bo to i tak drożej wychodzi niż kupić na wagę oo kabanoski też lubię,mniaam...

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
tak sobie oglądam łóżeczka i zastanawia mnie czym różni się materac pianka-gryka-kokos od kokos-pianka??? czy któryś jest lepszy dla dziecka???
a wstawię wam łóżeczka, które mi się podobają...prawie niczym się nie różnią ale cena jest różna...
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...221131420.html
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...216779303.html

i kolor albo taki albo wenge, jeszcze nie wiem i tak całe prawie zakryte przez te wszystkie ozdoby...
Piękne łóżeczka,podobają mi się takie kolory łóżeczek Ale fakt przez kolor cena może bardziej się różnić Proste łóżeczko w kolorze venge jest nawet 3 razy droższy od tego w kolorze drewna sosnowego Chociaż może to nie kolor ale materiał z jakiego jest wykonywany,nie wiem ale zauważyłam taka zależność... A ojciec stolarz a ja taka nienauczona Ja od siostry będę miała materac nieużywany pianka-gryka-kokos ale słyszałam,że nie zawsze te materace są dobre,bo są twarde i lepiej kupić z lateksu albo pianki termoelastycznej Ale jaka jest prawda to nie wiem Bo zdania są bardzo podzielone i jest dużo zwolenników i przeciwników jednych i drugich

Cytat:

Ja biorę od samego początku jak mnie boli brzuch(ale to już mnie tak ból brzucha musi niepokoić,bo czasem boli chwile i przestaje to wtedy nie ma sensu) i każdy lekarz mi ją zalecał a mój to w razie bólu brzucha od razu mówi,że tylko no spa W końcu działa rozkurczowo a skurcze w ciąży bywają jednak niebezpieczne. Można brać ją bezpiecznie,no oczywiście pod warunkiem,że nie będziesz łykać po 5 dziennie

Cytat:
A bardzo proszę
Ładnie,koszuleczka pasuje jak ulał

Stary 2014-05-09, 15:42   #2367
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula a który to tydzien u ciebie ? zacznij moze od tabletek do ssania prenalen , ale jesli jestes juz w okolicy 20 tc to mozesz juz brac tez tantum verde do psikania , latte pisała że brała juz cholinex bo jej gin pozwoliła . Ja brałam Hascosept ale do psikania , i ogólnie płukaj sobie rumiankiem i szałwią ;-) mi pomogło na gardło ale nadal walcze z kaszlem .
Zdrówka
A i dodam że w tych tygodniach dzidzia jest bezpieczna przy takich przeziebieniach , zapewnialo mnie juz dwóch internistów i dwóch ginekologów więc się nie martw i pij dużooooo wody ale na serio woda to najlepsze lekarstwo .

MOżesz jeszcze wziąć apap jak czujesz że cie bolą mięsnie lub głowa typowo przeziebieniowo , do 3x dziennie mozesz brać
jejciu dziekuje bardzo za tak wyzceroujaca odpowiedz ja mam 21 tydz , to tez jestes chorowitka jak kaszlesz , mnie wlasnie rozbiera cos i gardlo boli jutro pewnie ebdzie gorzej mam szalwie to poplukam zaraz i poszukam co tam w apteczce sie znajdzie
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:56   #2368
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
A bardzo proszę
ślicznie

Cytat:
na pewno tantum verde spray i ja polecam roztwór woda utleniona + woda
jeżeli gorączka to apap ale to też najlepiej jak przekracza 38 stopni
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:34   #2369
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

dziewczyny a powiedzcie co na migrenowy bol głowy bo mnie tak boli ze az płacze do poduszki.
NIGDY WIECEJ CZEKOLADY:'(:'(
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:07   #2370
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Ufff przeczytałam wszystko i cala czekoladę zjadłam matko jak tak można. Ale odpoczywam sobie bo posprzatalam w kuchni i nie mogę juz. Ja w ciąży raz dwa się mecze wszystko powoli robię a nie lubię tak zawsze szybko sprzątam a teraz to nie lubię sprzatac
masz dokladnie tak samo jak ja, rowniez bardzo szybko sie mecze

Cytat:

prenalen na gardlo najlepszy

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie co na migrenowy bol głowy bo mnie tak boli ze az płacze do poduszki.
NIGDY WIECEJ CZEKOLADY:'(:'(
nie wiem czy Ci apap pomoze, musisz sprobowac bo chyba nic innego nie wolno

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości