|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() NIE, NO CO ZA EMOCJE!!!!!!!!! Nie będę mogła dziś normalnie funkcjonować........... P.S. I mnie zostawiłaś..... Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-05-09 o 13:50 |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao zdrowia
Maku no oby się nie przerodził kurcze może znowu jakieś zęby idą, bo u nas to objaw ![]() Principessina bardzo ładny brzuszek I sto lat dla synka Iemand wszystkiego najlepszego Seksta kciuki i czekamy na wieści Widzę, że dzisiaj dużo z nas na badaniach krwi. Pani, która mi pobierała wyjątkowo sympatyczna, zapytała się mnie czy rękę miałam złamaną, że mam taką krzywą no niestety mam takie ręce od urodzenia
|
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
SEKSTA
niech wszystko ladnie i szybko idzie ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#3755 | |
|
Rozeznanie
|
Seksta!
![]() principessina super wyglądasz ![]() jasne, ja ( Cytat:
|
|
|
|
|
#3756 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez reki do kwiatow nie mam
![]() A moja mama to po prostu zaklinaczka roslin - co sie do jakiejs dotknie to po prostu rosnie w oczach Cytat:
Moj nadal wysoko i ledwo co oddychac moge... Musze spac na 3 poduszkach, prawie na siedzaco, bo jak tylko zejde nizej to brak mi tchu i lapie powietrze jak rybka z wody wyrzucona...Cytat:
Cytat:
To nasi chloplcy juz 3 latka maja... Rosna za szybko...Cytat:
![]() Oby szybko poszlo Cytat:
Dzien dobry ![]() Nocke mialam koszmarna - od 1 do 2 nie spalam (i kto to wie, czemu? )A jak juz zasnelam to o 4.30 Nino przydreptal do nas i z haslem "Mama pis..." (tlumaczenie przysiegle: "Mamo, spac") wdrapal sie do nas do lozka, rozwalil sie na mojej czesci i zasnal ze spokojem 3-latka a ja wcisnieta miedzy niego a TZ nie moglam nawet sie przekrecic No i koniec spania od 4.30... Dobrze, ze Ninek poszedl dzis do przedszkola to odespalam, bo byloby zle ![]() Dzis musze zabrac sie za sterte zabawek mojego pierworodnego, bo juz salonu nie widac ![]() Plus zakupy, obiad... Kiedy ja to wszystko zrobie jak juz 13 jest?
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Seksta dajesz czadu!! (ps. jakże ja Ci zazdroszczę
).Swoją drogą (wiem, że już to mówiłam) ale co wy wszystkie z tym odchodzeniem wód? To nie tak być powinno...
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za komplementy Kochane jestescie
Anessa no i dla Adriano wszystkiego najlepszego Seksta co za emocje aaaa trzymam kciukasy i newsy! powodzonka!
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko poczułam sie jak bym normalnie ja miała rodzić
Kciuki za szybką akcję |
|
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero orientujemy sie po odejsciu wod ze rodzimy Ja jak mantre powtarzam, ze chce by i u mnie sie tak zaczelo
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie i brzuchatki nie mam niestety czasu Was nadrobić bo rzadko jestem na kompie. Bardzo żałuje bo jestem ciekawa co tam u Was i jak się dzieciaczki Wam chowają....
![]() Dziś Jasio skończył tydzień po krótce opisze swój poród ![]() W poniedziałek poszła do swojej Pani doktor i dała mi skierowanie do szpitala bo niby coś w jelitkach u dzidziusia było ale o tym nie bede opisywać bo tylko samych stresów się najadłam przez to wszystko. W szpitalu po zbadaniu mnie stwierdzili, że "dzidziuś jeszcze w lesie" ale zostawią mnie juz w szpitalu do porodu bo to w sumie 39 tydzień był i ze bedą mieli mnie pod kontrolą typu ktg, badania krwi i itp. Polozne straszyły mnie ze nawet 2 tygodnie po terminie moge urodzić byłam przerazona świadomością ze w szpitalu mogę spedzić nawet 3 tygodnie :/ no ale do rzeczy... ![]() w czwartek około godziny 23 zobaczyłam na wkładce krew, przez cała ciąże nigdy mi się nie zdarzyło plamić i bałam się ze to moze być problem z łożyskiem poszłam do położnych, która od razu wzieła mnie na badania i stwierdzila ze plamienie jest wynikiem skracającej się szyjki. Nic mnie nie bolalo czulam się dobrze, zadzwonilam tylko do meza ze to moze byc lada dzien i poszlam spac. Niestety w ogole nie moglam spac bo co chwile chodzilam do lazienki sprawdzac tą wkładkę,... jednak jakos zasnełam i o godzinie 4 obudziły mnie okropne bole (tak sie bałam ze nie poznam skurczy porodowych - tego nie da sie nie rozpoznać ) zaczełam liczyć i był one regularne co 9-10 minut. O godzinie 6 poszlam do poloznych, ktore znowu mnie zbadały i okazało się ze jest 3 cm rozwarcie. Pani kazala mi wziać prysznic, spakować się i przyjsc na porodowkę. Zadzwonilam po męża był około 7 rano, gdzie skurcze juz mialam co 5 minut. Pomógł mi sie spakować i jeszcze raz poszlam pod prysznic wczesniej mialam ktg, ktore trwało 40 min zeby sprawdzić co ile sa skurcze i faktycznie byly juz czesto. Poszlismy z mezem na porodowke, o 9 mialam juz 6 cm rozwarcie o 11 było juz rozwarcie na 10 palców - niestety wtedy przestały pojawiać się skurcze. Do godziny 11 poród przebiegał ponoc ksiazkow potem niestety trzeba bylo podać kroplowke bo skurcze ustaly. O 11 przyszedł lekarz ktory mnie zbadał zrobil nieprzyjemny masaż, cewnikiem odciagneli mocz bo pelny pecherz przeszkadzał. Skurcze były bardzo bolesne....ale najgorszy problem pojawil sie przy parciu, gdzie kompletnie tego nie umialam robić. Jednak gdy mi sie juz udalo dobrze przec to maly wyszedl w całości od razu przez to polozna nie zdazyla mnie naciac i bardzo popekałam. Lekarz z polozna mysleli ze najpierw wyjdzie głowka a przy nastepnym skurczu reszta, jednak tak sie zaparłam ze od razu wyszedł cały maluszek. I faza porodu trwała 7 h i 30 min 2 faza 41 min. Jas byl z nami o 12:12 i wazył 3700 i wzrostu mial 58 cm wiec dosc duzy chłopczyk potem godzine mnie szyli ale to juz nie bylo wazne.... przy porodzie raz spadlo tetno maluszka gdzie sie bardzo wystraszylam i cos mi sie o ucho obilo ze maly jest owiniety pepowina -to chyba spowodowalo ze az tak sie w sobie zaparłam ze jednak maly wyszedł ![]() maz spisal sie wzorowo.... eh nie wiem czy zbyt szczegolowo tego nie opisalam, nie chce przynudzac ale jak wracam myslami do ubiegłego piatku to mam w sobie tyle emocji.... niestety w tym wszystkim mialam przykra sytuacje o ktorej tez bym chciala wspomnieć - w poniedzialek w tym tygodniu zostalam wypisana. Jedna z położnych to była Pani ktora prowadzila szkole rodzenia do ktorej z mezem chodzilam, nie byla ona przypisana do mojego porodu, ale przychodzila aby mi pomoc. Bedąc w szpitalu co chwile mnie odwiedzała i bardzo mnie wspierała. W poniedzialek przy wyjsciu z nia rozmawialam dziekowalam za pomoc i za troske (m.in.pomagała mi przy karmieniu piersią jak miałam problem z Jasiem w szpitalu bo okropnie plakał). Podziekowałam jej za pomoc i opuscilam szpital. We wtorek dostalam informacje, ze zmarła.... nastepnego dnia na serce.... młoda kobieta 42 lata .... bardzo dobra, jak o tym uslyszalam to az sie poplakalam nie moglam w to uwierzyć dzien wczesniej z nia rozmawialam a teraz kobieta nie zyje .ale sie rozpisalam a chcialam jeszcze opisac o maluszku.... eh moze Was troche nadrobie i potem co nieco napisze o moim Jasiu. ![]() aaa wody mi odeszły dopiero o 10:30 czyli gdy mialam juz prawie pelne rozwarcie, wiec roznie bywa nie ktorym pierw wody odchodza a dopiero pojawiaja się skurczę - tu w nawiazaniu do Seksty za ktora trzymam kciuki i zycze powodzenia
Edytowane przez ab_cd Czas edycji: 2014-05-09 o 14:40 |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
A takie pytanie zadam: jak pierzecie kocyki? Znowu mam na metkach pranie ręczne niby bez wirowania i nie wiem..
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Seksta
za szybki i latwy porod.Monija ja tez sie modle, zeby mi najpierw wody odeszly
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2014-05-09 o 14:48 |
|
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
ja normalnie, nic nie nie stało, ale może zależy z czego masz kocyk
|
|
|
|
#3766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tej położnej..
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ab_cd super opis porodu!
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej większość polarowych.. Boję się, że nie będą takie milusie i puchate....
|
|
|
|
#3770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po ktg i wizycie, ale się zestresiłam na maxa bo lekarzowi nie podobał się zapis ktg i muszę o 18 jeszcze raz go powtórzyć No to czekam. No i ciśnienie jakieś wysokie wyszło, a dzidzia ponoć nic nie urosła od zeszłego tygodnia... Ech... jakieś same dziwne wieści dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Seksta trzymamy kciuki
trzymajcie się razem z bobaskiem, obyś miała łagodny poródAnessa ja też miałam taki czas, że się dusiłam leżąc...to było straszne, nie wiem czemu ale jak wszystko mija to człowiek zapomina i cieszy się chwilą wytrzymaj... ja osobiście mam cięzkie nocenawet gdy jeszcze chodziłam do pracy na 13 godzin to potrafiłam nie spać całą noc, cierpieć i tylko myśl o tym, że mam maluszka w brzuszku mnie trzymała przy zdrowych zmysłach inaczej bym zwariowała z powodu wielu dolegliwości ![]() abcd bardzo fajnie opisałaś poród współczuję Ci, że popękałaś (bardzo mi żal, że kobiety tak cierpią, że pękają podczas porodu, że tyle znoszą bólu i powikłań... sama nie wiem co mnie czeka) cieszę się, że jesteście zdrowi z bobaskiem ![]() aż mi się łza zakręciła w oku jak napisałaś o swojej położnej ze szkoły rodzenia to takie smutne! taka młoda kobieta ( i taka dobra dla Ciebie) nie znamy dnia ani godziny... tak mi przykro przytulam Cię mocno! Mycha, trzymaj się, Ciebie też ściskam mocno! tylko my kobiety wiemy co to znaczy być w ciąży eechhh, oby te zmartwienia szybko się rozwiały wieczorem po ktg, ale pamiętaj jesteś pod opieką, sprawdzą Was jeszcze raz i jak coś to szybko pomogą! Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-05-09 o 15:22 |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze to nic poważnego dzieki za zyczenia zdrówka |
|
|
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy oglądacie swoje szpitale przed porodem?
Zastanawiam się czy się nie wybrać i nie wiem do końca czy dzwonić tam i się umówić czy jak ? bo myślałam nad salą jedynką ale nie wiem jak to się "załatwia" czy np. zajmuje na dany termin?
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Seksta kciuki za szybki rozwój akcji!!!
![]() Mycha nie martw się, napewno wszystko będzie dobrze! Może źle maleństwo było ułożone i tak wyłapywało? Oby powtórka poszła Wam bez stresu ![]() A ja odebrałam wyniki gbs i wyszedł dodatni humor mi się schrzanił kompletnie, pfff... Jeszcze nie dodzwoniłam się do gina, ale pamiętam, że na wątku parę Mam też miało plusa, bierze się wcześniej też jakieś antybiotyki czy dopiero dostaje przy porodzie?
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny w jakim szpitalu rodzi Seksta, pamiętacie? |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mycha nie martw sie na zapas, kumpelke straszyli tachykardia jej coreczki, dziwne ktg wychodzilo bo malutka byla po prostu drobna i ruchliwa, a co kumpelka przezyla to jej. A corcia zdrowa jak ryba
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za życzenia
Mycha wszystko będzie dobrze!ab_cd Wspaniała relacja. No i szkoda tej położnej ![]() Miałam już dziś nie wchodzić na wizaż bo nie mam czasu, no ale jak jest poród to przecież koleżanki w potrzebie nie opuszczę Seksta Jeszcze raz, mocne kciukasy
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszkę mi kamień spadł z serca...
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand wszystkiego naaaaaj
Seksta aaaaaa, mowilam, ze sie zaraz zwiniesz ![]() POWODZENIA i szybkiego finishu zycze!!!! Dajesz dziewczynoooCzyli Wojtus chce dzis uczcic ruski dzien zwyciestwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

może znowu jakieś zęby idą, bo u nas to objaw 
i czekamy na wieści
no niestety mam takie ręce od urodzenia 

Moj nadal wysoko i ledwo co oddychac moge... Musze spac na 3 poduszkach, prawie na siedzaco, bo jak tylko zejde nizej to brak mi tchu i lapie powietrze jak rybka z wody wyrzucona...
Rosna za szybko...

młoda kobieta 42 lata .... bardzo dobra, jak o tym uslyszalam to az sie poplakalam nie moglam w to uwierzyć dzien wczesniej z nia rozmawialam a teraz kobieta nie zyje