Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 15:57   #1621
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Tak a propos Komunii przypomniała mi się anegdotka opowiadana przez moją ciocię. Jej koleżanka kupiła chrześniakowi wymarzony rower. Przyjechali wcześniej i młody miał okazję pozachwytcać się prezentem. Pozwolili mu się przejechać. Jak wsiadł i popędził, to przyjechał dopiero... wieczorem Tak więc Komunii nie było. Rodzice go o mało co nie ukatrupili
Hahahaha takiego numeru jeszcze nie słyszałam

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-09, 16:12   #1622
Integra
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Ciotka to jeszcze tak fajnie opowiada

------------------------------------------------------
Któraś ma jakieś wieści od Eydrith? Coś się dawno nie odzywała

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:18   #1623
aga__tka
Zakorzenienie

Hej zajrzałam na chwilkę, doczytałam jedną stronę i chyba muszę się położyć dziecko mnie tak uciska coś dzisiaj że nie mogę usiedzieć mam nadzieję że to przejściowe, bo w moim odczuciu, to jeszcze wcześnie na takie znęcanie się nad matką - wydaje mi się że dziś mi się zaczął 30tc dopiero...

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
A jakas propozycja oprocz lezenia i pachnięcia?
A co do szyjki to na pewno bedzie dobrze
może książki, krzyżówki, telewizja, nadrabianie seriali, szydełkowanie, robienie na drutach, wyszywanie, frywolitka itp... możesz jeszcze wziąć pudełko zapałek i przekładać z pudełka na łóżko i znów do pudełka po jednej...

Nautiz sliczny rozek

Integra: znalazłam w końcu Twoje paputki - śliczności

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
łączę się w bólu, ja przed wczoraj miałam wizytę u orto i zmieniła mi drut na silniejszy, bo to już końcówka leczenia dół już mam ściągnięty, teraz noszę retencję i muszę przyznać, że jest bardziej wkurzająca od samego aparatu, a górę mam nadzieję ściągnąć jeszcze przed porodem

Może faktycznie masz rację wszystko zależy od tego na kogo się trafi... ale jakoś po wczoraj po prostu mnie nie przekonała, mówiła o niektórych sprawach w sprzeczności z tym co ja wiem od lekarki... no ale w sumie, w tych czasach każdy ma inna teorię

dzięki za podpowiedź

Lecę na spacer nim się znowu rozpada. Do później
lekarze też czasem obdzielają ludzi starymi teoriami - trzeba na to też uważać...
np. mojej koleżance pediatra powiedział że z jej piersi to mleka nie będzie... i kazał przejść na mm, albo chociaż dokarmiać - a ona miała pokarm, tylko dziecko słabo ssało - w sumie przy drugim dziecku ten sam problem i też miała podawać mm... po kontakcie z poradnią laktacyjną zrobiła jak jej poradzili (zakazali podawać mm całkowicie, tylko dokarmiać ściągniętym łyżeczką, strzykawką, albo z kubka i jakieś metody na to żeby dziecko nie spało przy piersi podali) i karmiła tylko piersią do 6mż, a potem normalnie wprowadziła pokarmy a dzieci dalej na mleku z piersi jechały do 2 lat (jej synek trochę krócej, bo zaszła w drugą ciążę, ale ogólnie bez żadnych problemów potem, a na pewno pokarmu jej nie brakowało skoro dała radę i karmić i ściągać )...

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
zmobilizowałaś mnie do zgrania kolor trochę inny, ale co tam
bardzo fajny wózeczek
ja będę mieć stary po synku jeszcze - już czwarte dziecko w nim pojeździ - tylko że my mieliśmy dwa - gondolkę na krótko taką najtańszą wybrałam (tzn tam jest 3w1, ale ze spacerówki korzystałam rzadko, bo ciężka, a nie znalazłam nigdzie 3w1 spełnniającego wszystkie moje wymagania = np. duża gondola, a do tego lekkiego), więc założenie było takie że potem kupimy lekką spacerówkę porządnej jakości jak tylko dziecko będzie mogło w takiej jeździć...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:18   #1624
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety nie... też się o nią martwię ale z tego co pamiętam to ona miała duży dystans do forum i nawet w klubie nie chciala dawać zdjęć... więc może już urodziła

Stary 2014-05-09, 16:19   #1625
simka234
Wtajemniczenie

Integra numer niezły z ta Komunią
Ne wiem wlaśnie też się zastanawiałam.. gdzie wsiąkła..

Maluszek daje czadu w brzuszku..
Najgorzej jak teraz rączka na pęcherz albo główka to klękam..
Malwiska czekamy na relację
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:22   #1626
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Integra numer niezły z ta Komunią
Ne wiem wlaśnie też się zastanawiałam.. gdzie wsiąkła..

Maluszek daje czadu w brzuszku..
Najgorzej jak teraz rączka na pęcherz albo główka to klękam..
Malwiska czekamy na relację
Ja czekam w poczekalni, jest opóźnienie co najmiej 20 min, myślę ze maks 30min, jest jeszcze jedna osoba przede mną i dopiero jak wejdzie to będę wiedziała mniej więcej ile. Dam znać jak wyjde bo czeka mnie powrót z tz do domu więc będę miała czas żeby pisać.

Stary 2014-05-09, 16:25   #1627
simka234
Wtajemniczenie

Malwiska kciuki zacisniete..za Oliwkę
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:30   #1628
sunfire
Rozeznanie

Malwiska czekam na relację
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:35   #1629
karolina2121
siedzę i myślę

A to mój brzuch od początku ciąży: )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399646093736.jpg (24,2 KB, 84 załadowań)
Stary 2014-05-09, 16:36   #1630
malwiska
Zakorzenienie

Weszła więc jakieś 20-30 i moja kolej.
Dzisiaj mam bardzo niskie cukry 83, 86,93,104, 80.... niskie cukry niby zwiastuja poród hehe

Stary 2014-05-09, 16:51   #1631
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, trzymam kciuki za wizytę

debesciara, ja bym dała pieniądze. 200 zł to wystarczająco, zdecydowanie Z resztą akurat wyznaję taką zasadę, że daje się tyle, ile się ma. To znaczy tyle, na ile kogoś stać

karolina, super! Piękna pamiątka No a brzuszek w ogóle śliczny

Odebrałam wyniki badań krwi i napiszę jedno...

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-05-09 o 16:52
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:53   #1632
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
malwiska, trzymam kciuki za wizytę

debesciara, ja bym dała pieniądze. 200 zł to wystarczająco, zdecydowanie Z resztą akurat wyznaję taką zasadę, że daje się tyle, ile się ma. To znaczy tyle, na ile kogoś stać

karolina, super! Piękna pamiątka No a brzuszek w ogóle śliczny

Odebrałam wyniki badań krwi i napiszę jedno...
Co jest ? Niskie żelazo czy już wszystko ok

Stary 2014-05-09, 16:56   #1633
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Co jest ? Niskie żelazo czy już wszystko ok

Prawie wszystko za nisko, oprócz monocytów, których jest dużo za dużo
No i białe krwinki przy górnej granicy
Stary 2014-05-09, 17:00   #1634
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Tak a propos Komunii przypomniała mi się anegdotka opowiadana przez moją ciocię. Jej koleżanka kupiła chrześniakowi wymarzony rower. Przyjechali wcześniej i młody miał okazję pozachwytcać się prezentem. Pozwolili mu się przejechać. Jak wsiadł i popędził, to przyjechał dopiero... wieczorem Tak więc Komunii nie było. Rodzice go o mało co nie ukatrupili
Hahahaha o ja nie mogę

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
możesz jeszcze wziąć pudełko zapałek i przekładać z pudełka na łóżko i znów do pudełka po jednej...
o w końcu robota dla mnie

MALWISKA

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:03   #1635
rybka13
Zakorzenienie

Hej
Nautiz wlasnie wczoraj przyszedl mi identyczny termometr, mam mieszane uczucia, mierzylam tempke wszystkim domownikom i kazdemu wychodzi inna, a 36.6 to rzadkosc nie wiem czy ja zle mierze, ale nawet jak mierze tej samej osobie 2 razy z rzedu to co innego pokazuje.
A opinie czytalam o roznych termometrach i wszedzie byly i dobre i zle.

Bambusiek a na co konkretnie skladali reklamacje znajomi?

joanna, malwiska, Fame, simka sliczne brzuszki
joanna tobie przystopowal chyba
simka ja mam chyba taki jak ty, pozniej zrobie fotke.

celebrinfea obys dotrwala chociaz do 35tc

Nadrabiam reszte
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:12   #1636
kularek
Zadomowienie

Witajcie

Asia to ty chyba kochana wiellllkiego brzucha nie widziałaś i pozostałe dziewczyny - Fame, Simka, -wszystkie macie takie śliczne zgrabniutkie brzuszki ja niby też wyglądam tak jakbym piłkę połknęła -no tylko, że taką nawet nie lekarską a jakąś do skakania chyba ... a i tak niektórzy mi mówią, że z pierwszym synkiem miałam większy

Celebrinfea - trzymam za Was kciuki

Robaczek - współczuję twardnienia i łączę się w bólu z Tobą

Integra - no takie cudo ten hipek ! też takiego chcę !!!

Fame - ja też się tak czułam 2 tyg temu -tż też mi wmawiał, że pewnie przeziębienie ale czułam, że nie i w końcu samo przeszło po kilku dniach - więc życzę tego samego

prezenty - czasami jest tak, że biedniejszy da więcej niż bogaty (mam przykład brata ciotecznego tż -katastrofa, że aż wstyd normalnie )
a jeśli chodzi o to ile ludzie dają to w różnych rejonach Polski jest różnie bardzo - u nas na wesele daje się 500-600 zł para a ciocia moja ma rodzinę gdzieś na północy i też tyle dali to młodzi byli tacy zaskoczeni, że to strasznie dużo bo u nich daje para 200 zł i chcieli im część oddać
a na komunię to się nie orientuję dokładnie - w tamtym roku -komunia w Krakowie moi rodzice dali 500 zł a my chyba 300 o ile dobrze pamiętam ... - ale to najbliższa rodzina jest

Tekla - ja też słuchałam poważnej muzyki w ciąży, przykładałam pozytywkę do brzucha a jak się mały urodził to nie chciał wogóle tego słuchać a kiedyś przez przypadek usłyszał pitbula & marc anthony i tylko przy tym się uspokajał i przestawał płakać - i tak przez jakieś pół roku

karolina - super zdjęcia -też takie mam z pierwszej ciąży a teraz to jakoś zaniedbałam niestety
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:31   #1637
rybka13
Zakorzenienie

robaczek, karolina sliczne brzuszki

debesciara na prezent nic nie poradze, ja bardziej mysle pod katem ile sie u nas daje. Niestety za tydzien jestem na komuni u chrzesniaczki i w moim przypadku dac 1000zl to za malo, norma jest 1300 i wiecej. Dziadkowie daja po 1000. Masakra. Jako zwykli goscie dalibysmy pewnie z 400-500zl

A nizej moj bebzolek

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2014-05-31 o 06:09
Stary 2014-05-09, 17:32   #1638
malwiska
Zakorzenienie

Melduje się po. Wszystko ok, moja cora ma murzynski nos hehe waży 1392. Lekarz stwierdził ze nie przekroczy 4kg. Twarz jak zwykle zaslaniala jedną ręką.... ale i tak jest śliczna

Stary 2014-05-09, 17:32   #1639
rybka13
Zakorzenienie

Obroccie sobie komputery bo jak zwykle z telefonu mam do gory nogami
Stary 2014-05-09, 17:35   #1640
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje się po. Wszystko ok, moja cora ma murzynski nos hehe waży 1392. Lekarz stwierdził ze nie przekroczy 4kg. Twarz jak zwykle zaslaniala jedną ręką.... ale i tak jest śliczna

Gratuluję udanej wizyty

Mój Syn też na każdym USG trzyma łapki na buzi, albo łapki i nóżki. Na jednym tylko się odsłonił całkowicie

rybka, brzuszek piękny Ale tak w pierwszym momencie pomyślałam sobie, że taka chuda w pupie jesteś a później uświadomiłam sobie właśnie, że to do góry nogami

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-05-09 o 17:36
Stary 2014-05-09, 17:35   #1641
Fame
Zakorzenienie

MALWISKA masz zdjęcie?

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:35   #1642
sunfire
Rozeznanie

Cytat:

Malwiska super, że z malutką wszystko dobrze a co do wagi to wiesz

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Obroccie sobie komputery bo jak zwykle z telefonu mam do gory nogami
rybka Ty to masz parę, żeby do zdjęcia na głowie stawać
Stary 2014-05-09, 17:39   #1643
Xelia
Raczkowanie

Rybka czy zdj jest do góry nogami? Hi hi....
Dużo kasy dajecie. Moje zdanie jest takie, że najlepszy jest prezent, nie kasa. Mój młody dostał aparat foto, choć mieliśmy. Ale to był jego i był bardzo zadowolony

Mam 180cm wzrostu, 102 cm w obwodzie i 6kg+
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:48   #1644
rybka13
Zakorzenienie

malwiska ale to ze sie urodzi nie wieksze jak 4kg to... w koncu nie az tak czesto rodza sie dzieci z waga powyzej 4.
Chyba ze chodzilo o to, ze ty cukrzycowa

mamaya, sunfire haha ma sie talent jak trzeba to i na rzesach stane

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Xelia Pokaż wiadomość
Rybka czy zdj jest do góry nogami? Hi hi....
Dużo kasy dajecie. Moje zdanie jest takie, że najlepszy jest prezent, nie kasa. Mój młody dostał aparat foto, choć mieliśmy. Ale to był jego i był bardzo zadowolony

Mam 180cm wzrostu, 102 cm w obwodzie i 6kg+
Tak, stanelam na glowie

Wiem, z ta kasa to przegiecie :/ ale jak duzo daja to duzo trzeba oddac wciaz mysle nad prezentem, ale jak juz to za czesc, zeby pamiatka byla.
Stary 2014-05-09, 17:57   #1645
aga__tka
Zakorzenienie

przeczytałam kolejną stronę - w tym tempie za 2 dni będę tydzień w tyle
Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
mamaya dzięki za info o magnezie, teraz z czystym sumieniem wzięłam tabletkę

Super brykaco do fotelika to ja również wzięłabym 1 lub 2;-) z naciskiem na 1, bo kolor jest świetny

Wróciliśmy ze spacerku, deszcz nas złapał po drodze, ale na szczęście byłam przygotowana zwariowana dzisiaj ta pogoda. Jutro chyba wybiorę się do Ikei, upatrzyłam sobie parę gadżetów dla maluszka. Kupujecie jakieś lampki nocne?
ja co do fotelika to powiem tyle, że nie brałabym czarnego mam czarny dla niemowlaka i czarny dla najstarszego dziecka - fakt nie brudzi się, ale grzeje się niemiłosiernie... ten dla najstarszego to nie taki problem, bo na niego nigdy słońce wprost nie pada - mamy zasłonki na lato w aucie, ale ten dla maluszka, to mnie wkurzało i latem zawsze musiałam coś do niego wkładać, w sumie to o tym zapomniałam, a może wartoby uszyć teraz nowy pokrowiec po prostu, z lepszego materiału (bo ten nasz sztuczny i koniecznie nie czarny) - tym bardziej że będziemy startować latem, to w sumie może tę wkładkę dla noworodków na razie uszyję, bo siostra używa teraz fotelika, do lipca na pewno będzie mieć już nowy, bo rodziła tak jak ja mam termin ale wkładki już na pewno nie potrzebuje
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:59   #1646
sunfire
Rozeznanie

Teraz mi się przypomniało, że w zeszłym roku mieliśmy komunię. Mały nie dostał kasy na prezent, ale dostał tablet który i chciał i elektryczną hulajnogę. Od babci dostał pieniądze i łańcuszek złoty, a od reszty nie wiem.
Stary 2014-05-09, 18:10   #1647
kularek
Zadomowienie

rybka - zgrabniutki brzuszek i jak wysoko

dziewczyny z tymi wcześniejszymi porodami to chyba jakaś plaga dosłownie - z miesiąc temu pisałam, że żona kolegi tż urodziła prawie 2 mies wcześniej a wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka koleżanki miała termin na 27 maj a urodziła 26 kwietnia, moja koleżanka z podstawówki miała termin na początek lipca a urodziła teraz w nocy z wtorku na środę
wszystkie 3 mają dziewczynki

postanowiłam, że muszę do końca tyg spakować torbę do końca wkońcu
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 18:15   #1648
malwiska
Zakorzenienie

To jedno ze zdjęć, robione w ruchu bo wracAmy do domu no i mię ręka trzęsła ale myślę ze jako tako. Najwyżej w domu zrobię jeszcze raz

Stary 2014-05-09, 18:19   #1649
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Fame sklep nazywa się Baby Fant jak wpiszesz w google nazwę i Lotniczą 3 to na pewno Ci się pojawi

Robaczek buciki są cudne, fajna byłaby taka wersja dla chłopca, np. niebieskie z mini samochodzikiem, albo kierownicą zamiast kwiatka

Debesciara jeśli chodzi o komunię to może elektroniczna ramka na zdjęcia? Moja chrześnica od dalekiego wujka dostała taką w tamtym roku i była bardzo zadowolona, a ramka najbardziej zainteresowała chłopców, którzy byli gośćmi na przyjęciu.
Fajny pomysł dzięki
Cytat:
Nie popadajmy w paranoje co do kasy na komunię, mi na weselu 2 pary dały 200zl w kopertę mimo ze wesele dwudniowe i każdy miał wykupiony nocleg ze śniadaniem - najsmieszniesze ze to były pary którym dobrze się powodzi ale to nie jest ważne. Nie wiem czy komunia jest w domu czy w knajpie ale jak w knajpie to chyba też max 100 od osoby.

W knajpie jest impreza... To jest niby rodzina dobrze sytuowana, ale ojciec ma problemy z hazardem... było u nich dużo dziwnych akcji z pozyczaniem kasy od każdego, stąd moje obawy co do dawania kasy... no ale liczę ze ciotka zapanuje nad sytuacją, a jak się z tż dogadam co do prezentu to kupimy prezent i nie będziemy myśleć co się stanie z kasą... Ciotka to chrzestna tż... i dlatego nie chcemy dać za mało... no ale może i to 200zl to w miarę optymalna kwota
Musimy jeszcze temat omówić, dzięki dziewczyny za podpowiedzi
Cytat:
padlam

Cytat:

Nie wiem co z nią.. też się martwię
Cytat:
Gratulacje

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 18:21   #1650
malwiska
Zakorzenienie

A tu widać ustka, ogólnie usta i nos ma bardziej po mnie. I już wiem co mnie gmera po prawej stronie na dole - jej rączka bo dokładnie w tym miejscu ma główkę a przy główce rączka

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-05-09 o 18:44
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości